Ματαιώθηκε η επίσκεψη Σαμαρά στο Αζερμπαϊτζάν

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Ματαιώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά στο Αζερμπαϊτζάν, όπου επρόκειτο να συμμετάσχει στην εκδήλωση για την έναρξη της εκμετάλλευσης του κοιτάσματος «Σαχ Ντενίζ 2», που θα τροφοδοτεί τον Αγωγό Φυσικού Αερίου TAP. Ως λόγος της ματαίωσης της επίσκεψης αναφέρεται βλάβη στο κυβερνητικό αεροσκάφος Embraer, και συγκεκριμένα (σύμφωνα με τον ιστότοπο defencepoint.gr) στα πτερύγια καμπυλότητας χείλους εκφυγής (flaps), που διαπιστώθηκε μετά την απογείωση και προκάλεσε την επιστροφή του στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας.

Σε δοκιμαστική πτήση που ακολούθησε, φάνηκε ότι το πρόβλημα δεν είχε αποκατασταθεί κι έτσι το ταξίδι ματαιώθηκε, καθώς δεν υπήρχε άλλος τρόπος μετάβασης στο Μπακού. Όπως ανακοινώθηκε από το ΑΜΠΕ, ο πρωθυπουργός θα ταξιδέψει με αεροπλάνο της γραμμής στις Βρυξέλλες για την ερχόμενη Σύνοδο Κορυφής.

Είναι πάντως αξιοσημείωτο ότι ο πρωθυπουργός πριν την αιφνίδια αυτή εξέλιξη γευμάτισε το μεσημέρι εκτάκτως με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, ενώ μετά την επιστροφή του στην Αθήνα είχε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

7 σχόλια:

Ανώνυμος 17 Δεκεμβρίου 2013 στις 5:10:00 π.μ. EET  

Ποιός του τράβηξε τ'αυτάκι και "στηθηκε" όλο αυτό το θέατρο;;;

strategy 17 Δεκεμβρίου 2013 στις 9:41:00 π.μ. EET  

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ελευθεροτυπίας, το αεροσκάφος της 352 ΜΜΥΠ που παρουσίασε τεχνικό πρόβλημα ήταν το Legacy, με το οποίο επέστρεψαν λίγες ώρες νωρίτερα ο ΥΕΘΑ και ο Α/ΓΕΕΘΑ από το Ισραήλ. Το αεροσκάφος ΕΜΒ-135LR εκτελεί προγραμματισμένη συντήρηση ενώ το Gulfstream αναμένει να περάσει από ετήσια συντήρηση.

Manolis 17 Δεκεμβρίου 2013 στις 10:21:00 π.μ. EET  

Δεν ειμαι ο διαχειριστης του Εν Κρυπτω και κακως τοποθετουμαι ετσι, αλλα ειναι πολυ εκνευριστικα τα σχολια με υπονοουμενα κατα παντος επιστητου. Και μαλιστα , οταν ο φιλος 17 Δεκεμβρίου 2013 - 5:10:00 π.μ. EET ειναι ουτως ή αλλως -προστατευτικα- ανωνυμος...
Πες ξεκαθαρα χριστιανε μου τι εννοεις. Αλλιως, προσπαθεις απλα να κανεις το σαματα σου . Ακριβως οπως ο εκαστοτε "στρατευμενος" Τυπος-ΜΜΕ της μεταπολιτευσης με τα στοχευμενα "παραπολιτικα" σχολια. Αμα πια!

Ανώνυμος 17 Δεκεμβρίου 2013 στις 11:10:00 π.μ. EET  

@17/12/13 ώρα 5.10 πμ
Στις 5 το πρωί δεν κοιμόσουν και είχε φαντασιώσεις με παιχνίδια ξένων δυνάμεων που δεν θέλουν το καλό μας ?? Πάντως ότι απάντηση να δώσεις εγώ θα πιστεύω πως ισχύει αυτό που γράφω πιο πάνω.
Ότι δεν γίνεται στην Ελλάδα αμέσως να βγουν να πουν κάποιοι πως μας τράβηξαν το αυτί, μας έκαναν ντα κτλ. Τι να πει κανείς.... Απογοητευτική η κατάσταση. Υπάρχει πρόβλημα συνομωσιολαγνείας, κανονικού διαζυγίου με την λογική και άλλα πολλά.
Γιάννης

Υ.Σ, και με την αναβολή της βολής των S-300 για δυό μέρες βγήκαν αμέσως κάποιοι να γράψουν πως κάποιοι μας τράβηξαν τα αυτιά, δεν μας αφήνουν, μας έβαλαν φρένο κτλ για να μην κάνουμε την βολή.

Ανώνυμος 17 Δεκεμβρίου 2013 στις 1:55:00 μ.μ. EET  

Να του τραβήξουν το αυτί για ποιο λόγο; Για να μην πάει στο Αζερμπαϊτζάν; Είπαμε θεωρίες συνωμοσίας άλλα όχι και έτσι! Καταρχάς ο αγωγός από Αζερμπαϊτζάν υποστηρίζεται από όλους εκτός από τους Ρώσους. Εκτός και αν ο Ανώνυμος υποστηρίζει ότι του τράβηξε το αυτί ο Πούτιν...

Ανώνυμος 18 Δεκεμβρίου 2013 στις 12:17:00 π.μ. EET  

Υπάρχει διαφορά στις έννοιες "αναβλήθηκε" και "ματαιώθηκε". Δεν υποστηρίζω καμοιά θεωρία συνωμοσίας αλλά αν ο λόγος που δεν πήγε ήταν η μηχανική βλάβη του α/φους και η μη ευρεση άλλων (!) τότε γιατι δεν αναβλήθηκε για την επόμενη μέρα-ή μέρες αλλά ματαιώθηκε;

Ανώνυμος 18 Δεκεμβρίου 2013 στις 8:41:00 π.μ. EET  

@ 18 Δεκεμβρίου 2013 - 12:17:00 π.μ. EET

Επειδή η εκδήλωση έναρξης εκμετάλλευσης του κοιτάσματος «Σαχ Ντενίζ 2» για την οποία πήγαινε δεν μπορούσε να αναβληθεί και συνεπώς δεν είχε νόημα να πάει ο Σαμαράς μερικές μέρες μετά.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP