"Γιατί δεν είσαι εγέρθητος;"

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Δε χρειάστηκαν ούτε 24 ώρες από την εκλογική της επιτυχία και η νεοναζιστική "Χρυσή Αυγή" αυτογελοιοποιήθηκε, στο γνωστό περιστατικό με τους δημοσιογράφους. Δε θα μιλήσουμε για το ζήτημα της συμπεριφοράς προς τους δημοσιογράφους, γιατί καταδικάστηκε ήδη από όλη την κοινωνία. Θα μιλήσουμε για την απομίμηση στρατιωτικής συμπεριφοράς, που προκαλεί θυμηδία σε όποιον έχει πραγματική στρατιωτική εμπειρία.

Κάποια μέλη της Χρυσής Αυγής, όπως ο υπόδικος Η. Κασιδιάρης, θέλησαν να δικαιολογήσουν το περιστατικό λέγοντας ότι το "εγέρθητι" είναι στρατιωτικό παράγγελμα και "πρέπει να μάθουν και οι δημοσιογράφοι να πειθαρχούν". Θα επισημάνουμε λοιπόν δυο βασικά πράγματα:

1. Το παράγγελμα "εγέρθητι" (δεύτερο πρόσωπο ενικού) δίνεται μόνο σε ένα άτομο. Το παράγγελμα που δίνεται σε μονάδα ή τάξη εκπαίδευσης ή γενικότερα περισσότερους του ενός υφισταμένους είναι "εγερθείτε!" (δεύτερο πληθυντικό). Ούτε "εγέρθητο", ούτε "εγερθήτω", ούτε "εγέρθητι" ή "εγέρθητοι", που είναι οι διαδοχικές προσπάθειες που ακούγονται στο βίντεο. Θα περίμενε κανείς από ένα κόμμα που διαφημίζει τον εθνικισμό του να έχει στοιχειώδη γνώση της ελληνικής γλώσσας. Αλλά βέβαια αυτά συμβαίνουν όταν τα στρατιωτικά παραγγέλματα δε δίνονται από στρατιωτικούς, αλλά από πρώην μπασίστες black metal συγκροτημάτων, νυν βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου....

2. Η πειθαρχία είναι χαρακτηριστικό, και μάλιστα απαραίτητο χαρακτηριστικό, των στρατιωτικών μονάδων - αλλά μόνο των στρατιωτικών μονάδων. Προϋποθέτει σχέση κατωτέρου προς ανώτερο. Έξω στην κοινωνία είμαστε όλοι ίσοι, και δεν οφείλει κανείς σε κανέναν στρατιωτική πειθαρχία. Όσο για το σεβασμό, αυτός στην κοινωνία κερδίζεται - δεν επιβάλλεται. Με πιθηκισμούς στρατιωτικής συμπεριφοράς, οι μόνοι που εντυπωσιάζονται είναι όσοι δεν είχαν ποτέ σχέση με την στρατιωτική ζωή. Όλοι οι άλλοι, αυτοί που ξέρουν, απλώς γελάνε.

60 σχόλια:

Ανώνυμος 10 Μαΐου 2012 στις 9:31:00 π.μ. EEST  

Άριστο το σχόλιό σας! Θέλω να ελπίζω ότι μελλοντικά αρκετοί που τους ψήφισαν θα συνειδητοποιήσουν το λάθος τους. "Να ηδονίζεται το έδαφος, ακίνητοι"! Να 'στε καλά!

Ανώνυμος 10 Μαΐου 2012 στις 9:58:00 π.μ. EEST  

Γιατί δεν είσαι εγερθητος ρειι

http://youtu.be/Ar6F0xll6xk

Ανώνυμος 10 Μαΐου 2012 στις 10:13:00 π.μ. EEST  

Μπράβο ρε παιδιά, μπράβο.
Έλεγα δε θα το παρατηρήσει κανένας; Όλοι τόσο άσχετοι είναι;
Ντεμέκ μιλιταριστές της πλάκας, ένα παράγγελμα δεν ξέρουν να δώσουν...

Αθ. Αναγνωστoπουλος 10 Μαΐου 2012 στις 10:23:00 π.μ. EEST  

Πολύ εύστοχο σχόλιο.

Ακριβολογώντας πάντως, ο πληθυντικός του εγέρθητι είναι εγέρθητε.

Μanolis 10 Μαΐου 2012 στις 10:28:00 π.μ. EEST  

Για ποστ σαν αυτο διαβαζουμε το εν κρυπτω .-

Αθ. Αναγνωστoπουλος 10 Μαΐου 2012 στις 10:40:00 π.μ. EEST  

Πάντως, είναι ένα θέμα. Αμφιβάλλω αν είχα ακούσει ποτέ σωστά στον στρατό το εγέρθητι.

Τα παραγγέλματα πού προβλέπονται;

Οδυσσέας 10 Μαΐου 2012 στις 10:41:00 π.μ. EEST  

@ Αθ. Αναγνωστόπουλο:
Το "εγέρθητε" είναι ο αρχαίος τύπος του β΄ πληθυντικού προστακτικής του αορίστου παθητικής φωνής.
(Βέβαια έχετε δίκιο ότι αυτό αντιστοιχεί στο "εγέρθητι" ως πληθυντικός).
Αλλά ο σύγχρονος τύπος που χρησιμοποιείται στα παραγγέλματα, είναι "εγερθείτε".
Πάντως σε καμία περίπτωση "εγέρθητο/ω" ή "εγέρθητι/οι".

Οδυσσέας 10 Μαΐου 2012 στις 10:54:00 π.μ. EEST  

Συγγνώμη, συμπλήρωσα το σχόλιό μου και βγήκε μετά από το δικό σας.
Τα παραγγέλματα προβλέπονται στο ΕΕ 174-1

Ανώνυμος 10 Μαΐου 2012 στις 11:02:00 π.μ. EEST  

Έχω μεγάλη αμφιβολία αν είναι πράγματι "εθνικιστές" όπως λένε, και Ορθόδοξοι- παρουσιάσανε εικόνισμα όπου είχαν ζωγραφίσει πάνω του. Διακηρύξανε ότι "θα λαμβάνουν μισθό αντισυνταγματαρχη" και όχι βουλευτή. Ζούνε, προφανώς σε ένα φαντασιακό κόσμο. Απλά, θα πάμε αιώνες - και όχι δεκαετίες- πίσω αν έχουμε παγανιστές.

Ανώνυμος 10 Μαΐου 2012 στις 11:18:00 π.μ. EEST  

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ.ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΟΥΣ ΒΑΡΕΜΕΝΟΥΣ.

E.A.V. 10 Μαΐου 2012 στις 11:25:00 π.μ. EEST  

@Αθ. Αναγνωστόπουλος
@Οδυσσέας
@Πάντα ενδιαφερόμενο

Γραμματικά και συντακτικά λάθος ο κύριος της Χρυσής Αυγής και βουλευτής (?).
Οι σωστοί τύποι είναι στα αρχαία:
εγείρομαι (=σηκώνομαι), βαρύτονο φωνηεντόληκτο ρήμα μέσης φωνής με παθητική διάθεση
Προστακτική
Ενικός αριθμός
α' πρόσωπο -
β' πρόσωπο εγέρθητι
γ' πρόσωπο εγερθήτω

Πληθυντικός αριθμός
α' προσωπο -
β' πρόσωπο εγέρθητε
γ' πρόσωπο εγερθέντων εγερθήτωσαν

Στα νέα ελληνικά δεν νομίζω ότι υπάρχει το "εγερθείτε" εκτός κι αν ανήκει στην κατηγορία "σ'κωθείτε όλοι άπαντες γι'αναφορά..." ή όπως με διαβεβαίωνε μόνιμος λοχίας ότι η προσταγή "αλτ τις εί;" είναι μία λέξη (...)

Ευχαριστώ

Οδυσσέας 10 Μαΐου 2012 στις 11:53:00 π.μ. EEST  

@ EAV:
Το "εγερθείτε" σαφώς υπάρχει στα νέα ελληνικά, και ορθώς χρησιμοποιείται στο στρατό. Λέμε "εγέρθηκε το ζήτημα τάδε", "εγέρθηκαν κατηγορίες", "εγέρθηκαν ενστάσεις", "εξεγερμένοι", "εξεγερθείτε", "εγέρθηκε από τους νεκρούς" κλπ. Δηλαδή αυτός ο αόριστος παθητικής έχει μεταφερθεί από τα αρχαία στα νέα ελληνικά και η προστακτική β΄ πληθυντικού είναι "εγερθείτε".
Οι αρχαίοι τύποι είναι ακριβώς όπως τους γράφεις.

Ανώνυμος 10 Μαΐου 2012 στις 12:04:00 μ.μ. EEST  

πλάκα κάνετε; η ΧΑ έχει πάρα πολλά μέλη στρατιωτικούς και το εγερθητοι δεν ειναι τίποτα μπροστά στα μαργαριτάρια που ακουγονται στα στρατοπεδα.

Ανώνυμος 10 Μαΐου 2012 στις 12:05:00 μ.μ. EEST  

τσουπ, να'σου και οι αντιμιλιταριστες της φακής.

Νίκος Λιανέρης 10 Μαΐου 2012 στις 12:34:00 μ.μ. EEST  

Τι έχει να πει για αυτό ο στρατάρχης Γκουριώτης?

ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΕΑ 10 Μαΐου 2012 στις 12:42:00 μ.μ. EEST  

Πολύ καλά τα όσα μας είπατε για την χρυσή αυγή… θα ήθελα να μου πείτε και να σχολιάσετε για τα παραγγέλματα των μασονικών στοών που συχνάζουν οι πολιτικοί μας!!!

E.A.V. 10 Μαΐου 2012 στις 1:02:00 μ.μ. EEST  

Δεν ήθελα να κατηγορήσω κανέναν!

Ο στρατός (οι ΕΔ γενικά) πολύ καλά κάνουν και χρησιμοποιούν την ελληνική γλώσσα στην ορολογία τους. Αλίμονο από πολλούς άλλους του δημόσιου και ιδωτικού τομέα.

Ο μόνιμος λοχίας που ανέφερα ήταν ένα παιδί 21(?) ετών όταν υπηρετούσα το 2007. Εγώ ήμουν 28+ και απόφοιτος Φιλοσοφικής. ΔΕΝ ΕΦΤΑΙΓΕ ο ίδιος αν δεν του έμαθαν αρχαία ελληνικά στα δύο χρόνια στη ΣΜΥ. Προτιμητέο άλλωστε να μάθει στη σχολή για τον πόλεμο παρά για τη γλώσσα. Έμεινε όμως με ελλειπείς γνώσεις από το σχολείο (12 χρόνια φοίτηση) και αυτό θα τον ακολουθεί για πάντα, και αυτόν και την γενιά του. Προφανώς και ο διάσημος πλέον κύριος της Χρυσής Αυγής, θύμα αυτής της γενιάς είναι.

Αρματιστής 10 Μαΐου 2012 στις 1:33:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητέ Οδυσσέα

Πολύ μελάνι για τους τίποτα. Ποτέ δεν είχα ασχοληθεί μαζί τους, γιατί τους θεωρούσα γραφικά φαντάσματα του παρελθόντος. Αυτοί σε μένα μοιάζουν για κατσαπλιάδες. Σε καμιά περίπτωση για "αντισυνταγματάρχες" και στρατό. Είμαι σίγουρος ότι στις επαναληπτικές θα ξεφουσκώσουν.

Και ο μακαρίτης "ΑΡΧΗΓΟΣ" τους, κάτι τέτοιους τύπους είχε όταν ανέλαβε την εξουσία και επειδή του χάλαγαν τα σχέδια τους ξεπάστρεψε τη "νύχτα των μεγάλων μαχαιριών"...

Καλό είναι να φοβούνται λίγο μήπως ο ζωντανός αρχηγός τους, θελήσει να μιμηθεί το μακαρίτη...

konion 10 Μαΐου 2012 στις 1:58:00 μ.μ. EEST  

Σὲ ἕνα ἄλλο ἐπίπεδο, ὅμως δείχνει ὅτι ἡ Χρυσὴ Αὐγὴ δὲν χρωστᾶ τὴν δύναμί της στοὺς δημοσιγράφους καὶ συνεπῶς δὲν τοὺς ὑπολογίζει.

Μὴν ξεχνᾶμε ὅτι αὐτοὶ εἶναι οἱ δημοσιογράφοι τῆς διαπλοκῆς, ποὺ σκύβουν κεφάλι στὸν ἑκάστοτε ἰσχυρὸ καὶ στηρίζουν πᾶσα ἀνομία γιὰ ἰδιοτελῆ ὠφέλη.

Γιατὶ λοιπὸν νὰ τοὺς σεβασθῆ γενικῶς κάποιος;

Ανώνυμος 10 Μαΐου 2012 στις 2:04:00 μ.μ. EEST  

Αν και κακώς ασχολούμαστε... Θα ήθελα να προσθέσω ότι το συγκεκριμένο παράγγελμα δεν προβλέπεται από τον ΕΕ 174 - 1 και επιπλέον έχει δοθεί διαταγή από το ΓΕΣ (εδώ και κάποια χρόνια) να χρησιμοποιούνται εκφράσεις ή λέξεις μόνο στην δημοτική. Πάραυτα, χρησιμοποιείται εθιμίκα.

Ανώνυμος 10 Μαΐου 2012 στις 2:20:00 μ.μ. EEST  

Τι σχέση έχει 'ο στρατάρχης Γκουριώτης?'

Αθ. Αναγνωστoπουλος 10 Μαΐου 2012 στις 2:33:00 μ.μ. EEST  

Ευχαριστώ Οδυσσέα, "Ασκήσεις πυκνής τάξης και λογχομαχίας" ε; Πάντως το εγέρθητι δεν υπάρχει εκεί μέσα, προφανώς επειδή δεν αφορά ασκήσεις άοπλου ή ένοπλου στρατιώτη.

Ανώνυμος 10 Μαΐου 2012 στις 3:12:00 μ.μ. EEST  

Τι είναι χειρότερο, να ακούμε λάθος και άκομψα το εγέρθητι ή να ακούμε κομψά εντός βουλής τον συνωστισμό και το ''Ο Ελληνισμός δεν υπήρξε θύμα στην Μικρά Ασία'' της Ρεπούση;

1579 ψήφοι Α Πειραιώς για την κ. Ρεπούση

Οδυσσέας 10 Μαΐου 2012 στις 3:40:00 μ.μ. EEST  

@ Ελλήνων Νέα:
Πλάκα κάνεις; Πού να ξέρουμε εμείς παραγγέλματα μασονικών στοών;
@ Αρματιστή:
Σε σένα ευλόγως μοιάζουν για κατσαπλιάδες, εξ ου και γράφεις "πολύ μελάνι για το τίποτα". Σε μερικά παιδάκια όμως κάνουν εντύπωση, κι αυτή την εντύπωση θέλει να διαλύσει το άρθρο.
@ Ανώνυμο 2.04 & Αθ. Αναγνωστόπουλο:
Πράγματι το ΕΕ 174-1 δεν προβλέπει το συγκεκριμένο παράγγελμα, αλλά όλοι ξέρουμε ότι δίνεται. Εγώ κάποτε είχα σκεφτεί ότι σε καθήμενους θα αρκούσε να δίνεται "προσοχή", που φυσικά περιλαμβάνει και την έγερση.
@ tactical.gr:
Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Αν θες να μιλήσεις για τις ιστορικές απόψεις της Ρεπούση, να τις συγκρίνουμε με τις ιστορικές απόψεις της ΧΑ, όχι με τα παραγγέλματα κλπ. Και οι ιστορικές απόψεις τους είναι εξίσου καταδικαστέες, γιατί και η μία και η άλλη αθωώνουν τους σφαγείς τους Ελληνισμού (στη μία περίπτωση Τούρκους, στην άλλη Γερμανούς).

harispeios 10 Μαΐου 2012 στις 4:43:00 μ.μ. EEST  

Το σύνθημα "αλήτες - ρουφιάνοι - δημοσιογράφοι" καθώς και η λέξη "γλυφοσάλιακες" ή κάπως έτσι, είναι στο καθημερινό λεξιλόγιο των νέων στα σχολεία της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και στα γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Το ορθογραφικό λάθος φυσικά ελάχιστα θα επηρεάσει αυτούς που ψηφίζουν την Χ.Α. Ίσα - ίσα έγινε κιόλας σλόγκαν. Το εκλογικό της ποσοστό είναι εντυπωσιακό και σίγουρα θα αυξηθεί στον επόμενο γύρο των εκλογών διότι: δεν θα πρέπει να ψηφίσουμε υποψήφιο αλλά μόνο κόμμα. Έτσι απαλλασσόμαστε από την "υποχρέωση" να επιλέξουμε με σταυρό έναν υποψήφιο βουλευτή συγγενή μας ή κοντινό πρόσωπο, φίλο κτλ. Επειδή ψηφίζω επαρχία γνωρίζω ότι στον δεύτερο γύρο η Χ.Α θα πάρει αρκετούς επιπλέον ψήφους καθώς ο κόσμος θα είναι ελεύθερος να ρίξει χωρίς "υποχρεώσεις" και δεσμεύσεις.

stelios 10 Μαΐου 2012 στις 5:27:00 μ.μ. EEST  

προς θεου παιδια. μην ψηφιζετε αυτους που κανουν συντακτικα λαθη. ειναι επικινδυνοι γιατι μπορει να οδηγησουν σε μη ορθη εκμαθηση της ελληνικης γλωσσας απο τη νεολαια. ψηφιστε καποιους απο αυτους που για δεκαετιες φροντιζουν να μιλαει σωστα ελληνικα η νεολαια

Ανώνυμος 10 Μαΐου 2012 στις 6:06:00 μ.μ. EEST  

Ποτε είπαν αυτοί οτι οι Γερμανοί είναι αθώοι για την εισβολη στην Ελλάδα; Δήλωσαν ότι ο Χίτλερ δεν είναι ο μόνος ένοχος όπως θέλουν να τον παρουσιάζουν διεθνώς και ότι και αυτοί θα πολεμούσαν τους κατακτητές όπως έπραξαν οι εθνικιστές του Μεταξά και δεν το ήθελε τότε ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ στις 23/8/1939 λόγω του γνωστού συμφώνου. Και όσον αφορά τον καθιερωμένο διεθνώς εθνικιστικό χαιρετισμό και η αλλη πλευρά χαιρετά σε ότι πιστεύει:
http://www.youtube.com/watch?v=xB1jHhU2OZQ αλλά έκανε και αντίσταση στον κατακτητή. Γιατί χρειάζεται να απολογηθούν οι ιδεολογίες γι'αυτό όταν ειδικά σήμερα ζούμε την ελευθερία των ιδεών.
Σαφώς από προδότες και κλέφτες είναι προτιμότεροι οι αμόρφωτοι.
Ο συγκεκριμένος όπως ανέφερε και ο EAV είναι η απόδειξη της ανεπαρκούς παιδείας που παρέχουν οι αδιάφοροι (το λιγότερο) εκπαιδευτικοί στους Έλληνες μαθητές. Το μέγιστο σφάλμα είναι που παραγκωνίστηκαν οι κλασσικές σπουδές στα σχολεία και τέτοια μαργαριτάρια ακούς ακόμα και από επιστήμονες θετικών επιστημών. Μην παραξενεύεστε λοιπόν γιατί είναι και αυτό σημάδι των καιρών ισοπέδωσης που ζούμε.
Στην ουσία του θέματος ήταν καλό αυτό το καψόνι για να πέσουν λίγο τα αυτιά των αλλαζόνων δημοσιογράφων. Γιατί να τους σεβαστούν αφού τα περισσότερα ΜΜΕ τους κατηγορούσαν τόσο καιρό ξεδιάντροπα χωρίς την δυνατότητα αντιλόγου. Ετσι λοιπόν όπως έλεγε και ο Αλαβάνος εκτονώθηκαν με τον τρόπο τους αυτά τα παιδιά. Σε τελική ανάλυση δεν έκαψαν την σημαία, δεν έσπασαν τα καταστήματα του κοσμάκη ούτε έβαλαν φωτιές για να πνιγούν από τον καπνό τέσσερεις ανθρώπινες ψυχές. Και αν ειχαν σκοτώσει όπως τους λασπολογούν πιστεύετε ότι η δικαιοσύνη θα τους χαριζόταν; Αυτή χαρίζετε μόνο στους ακτιβιστές της αριστεράς.
Σε τελική ανάλυση όταν ο απλός πατριώτης καθυβρίζεται από τους αριστερούς και τους κεντροδεξιούς ως φασίστας, Ελληναράς, γραφικός και ακραίος χωρίς δυνατότητα αντιλόγου στέλνει στην βουλή τους ακτιβιστές της δεξιάς για να αναλάβουν πρωτοβουλίες.

Ανώνυμος 10 Μαΐου 2012 στις 6:38:00 μ.μ. EEST  

"προς θεου παιδια. μην ψηφιζετε αυτους που κανουν συντακτικα λαθη. ειναι επικινδυνοι γιατι μπορει να οδηγησουν σε μη ορθη εκμαθηση της ελληνικης γλωσσας απο τη νεολαια"

σε μη ορθη εκμάθηση δεν ξέρω, σε εκφασισμό σίγουρα

Ανώνυμος 10 Μαΐου 2012 στις 6:51:00 μ.μ. EEST  

"Ποτε είπαν αυτοί οτι οι Γερμανοί είναι αθώοι για την εισβολη στην Ελλάδα;"

Ουδέποτε αποκυρήξανε ρητά τον ναζισμό. Αντιθέτως τον υμνούν σε πάμπολες περιπτώσεις.

"Γιατί χρειάζεται να απολογηθούν οι ιδεολογίες γι'αυτό όταν ειδικά σήμερα ζούμε την ελευθερία των ιδεών. "

Γιατί οι συγκεκριμένη ιδεολογία ευθύνεται για τον θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων, γι'αυτό.

"Σε τελική ανάλυση όταν ο απλός πατριώτης καθυβρίζεται από τους αριστερούς και τους κεντροδεξιούς ως φασίστας, Ελληναράς, γραφικός και ακραίος χωρίς δυνατότητα αντιλόγου στέλνει στην βουλή τους ακτιβιστές της δεξιάς για να αναλάβουν πρωτοβουλίες."

"Ακτιβιστές της δεξιάς" οι νεοναζί νοσταλγοί του Ρούντολφ Ες; Αυτοί που βγαίνουν φωτογραφίες χαμογελώντας δίπλα στους φούρνους του Αουσβιτς;

Πόσο πατριώτης μπορεί να είναι ένας υμνητής του Αδόλφου ο οποίος ΦΤΥΝΕΙ εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς συμπατριώτες του;

Ανώνυμος 10 Μαΐου 2012 στις 6:58:00 μ.μ. EEST  

συντακτικο λάθος != γραμματικο λάθος

Ανώνυμος 10 Μαΐου 2012 στις 10:10:00 μ.μ. EEST  

Τον αποκυρηξαν χθες το βραδι στον Σρωιντερ. Και δεν σου εφτανε εσενα οτι οι εθνικιστες πολεμησαν τον αξονα ενω οι του ΚΚΕ ακολουθησαν την γραμμη της Μοσχας. Τσιμουδια βλεπω για την ταμπακιερα.
Απο το "οι συγκεκριμενη ιδεολογια" φανηκε οτι τσιμπησες και το 2ο δολωμα με τον Γλεζο και θυμασαι επιλεκτικα για το ποιοι σκοτωσαν Ελληνες.
Οποτε εισαι ειτε παπαγαλακι της ΝΔ προς αγρα ψηφων ειτε αριστερος που φτυνει χιλιαδες νεκρους συμπατριωτες του.

Ανώνυμος 10 Μαΐου 2012 στις 10:31:00 μ.μ. EEST  

Κανεις και ειδικά η Χρυση Αυγή δεν μπορεί να καπηλεύεται και να βάζει μονάδες μέτρησης στο πόσο Έλληνας είναι ο καθένας μας.... άντε μπράβο γιατί σαν πολλά τα ακούσαμε.

Και εγώ ψήφισα αριστερά και υπηρέτησα στην ΕΛΔΥΚ στην Κύπρο 1 χρόνο και είμαι υπερήφανος για αυτό, και εγώ υπάκουα τους ανωτέρους στο στρατό και εκτελούσα διαταγές, αλλά έξω στην κοινωνία είμαστε όλοι ίσοι και τα κάθε ίδους μαϊμουδιάρικα παραγγέλματα δεν έχουν θέση.


Είμαι πολύ περίεργος αν όλοι αυτοί οι και καλά εθνικιστές και στρατόκαυλοι τύχαινε να βρεθούν σε καμμιά κρίση τύπου '87 ή Ίμια να έβλεπα πως θα βρέχαν τις αρβύλες τους και πως θα κρύβονταν..... τώρα βέβαια μιλάνε εκ του ασφαλούς.

Λοιπόν για να τελειώνουμε με το θέμα ακροδεξιοί, στρατός, υπερηφάνια και Ελληνικότητα, όλοι Έλληνες είμαστε !!! Απλά δεν χρησιμοποιούυμε επαγγελματικά όλοι την έννοια πατριώτης και δεν την εκμεταλλευόμαστε για ιδιωτικό συμφέρον, όπως έκαναν στο παρελθόν κάποιοι άλλοι και συνεχίζουν τώρα αυτοί.

Ανώνυμος 10 Μαΐου 2012 στις 10:54:00 μ.μ. EEST  

Παιδιά μην βγάζουμε και "πατριώτες" τους φασίστες.
Η ανοησία έχει και κάποια όρια.
Και από και ως που "πατριώτες" όταν υμνούν τους σφαγείς των Ελλήνων στο Β'ΠΠ και βγαίνουν φωτογραφίες δίπλα στους φούρνους του Άουσβιτς;
Αυτοί το μόνο που δεν κάνανε είναι να βγουν και φωτογραφία δίπλα σε άγαλμα του Ατατούρκ!!!
Έλεος...
Δυστυχώς ο Αριστοφάνης έζησε σε λάθος εποχή.
Είχε να γράψει κωμωδίες αν ζούσε σήμερα...

Ανώνυμος 10 Μαΐου 2012 στις 11:23:00 μ.μ. EEST  

καλησπέρα οδυσσέα
Η απίστευτη αστειότητα είναι ότι οι άνθρωποι της Χρυσής Αυγής νομίζουν πως είναι και υπερπατριώτες και Ελληνες.Βασικά νομίζω ότι πρέπει πρώτα να κάνουν μαθήματα νέων ελληνικών τουλάχιστον(δεν βλέπω προκοπή στα αρχαία)και κατά δεύτερον να κόψουν τα αναβολικά(ήμαρτον σαν πορτιέρηδες σε σκυλάδικο είναι όλοι).Επίσης να μην ξεχνάμε ότι οι συσσωρευμένες εθνικές ταπεινώσεις(ίμια,s300,οτζαλάν κτλ), η κακή εξωτερική πολιτική(δουλοπρεπής) καθώς και η ενοχοποίηση του πατριωτισμού σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση δημιούργησαν το φαινόμενο.Η κα Ρεπούση και η κα Δραγώνα έκαναν μεγαλύτερη ζημιά από ότι νομίζαμε.
Βασίλης

Ανώνυμος 11 Μαΐου 2012 στις 12:13:00 π.μ. EEST  

Σκηνικο ρουτινας στην ζωη των δημοσιογραφων:
Ο/Οι δημοσιογραφος/οι πηγαινουν στην εργασια της προσωπικοτητας που θελουν να του παρουν συνεντευξη. Η γραμματεας του τους καλωσοριζει και τους ενημερωνει οτι ο προισταμενος της θα ελθει σε λιγο και τους περνα μεσα στο γραφειο του. Τους προσφερει ενα κερασμα και διαθετει αναλογως των εντολων που εχει λαβει οσο χρονο χρειαζεται μαζι τους εως να ελθει ο προισταμενος της. Καποια στιγμη ο προισταμενος μπαινει στο γραφειο και ο/οι δημοσιογραφος δεν σηκωνονται για να τον χαιρετησουν.
Αυτη τη σταση εσεις πως θα την χαρακτηριζατε; Προσωπικα θα το θεωρουσα αγενεια.
Βλεπετε λοιπον οτι ετσι ορισμενοι αναγωγοι και αλλαζονες δημοσιογραφοι θα μπορουσαν να προσβαλλουν τον οικοδεσποτη τους με αυτον τον τροπο. Και φυσικα η ελλειψη αγωγης και καλων τροπων υποδηλωνει ελλειψη παιδειας και μορφωσεως.
Ας πανε λοιπον να αποκτησουν αγωγη που εχουν το θρασος οι ηθοποιοι της δημοσιογραφιας να μιλανε πρωτοι για ελλειψη μορφωσης και ορθογραφιας.

Βασιλής 11 Μαΐου 2012 στις 12:28:00 π.μ. EEST  

@ konion
θα διαφωνίσω μαζί σου για δύο λόγους:
α) χρώστα και με το παραπάνω την εκλογική της επιτυχία στους δημοσιογράφους ακριβώς γιατί δεν ασχοληθηκάν ουσιαστικά μαζί της, όπως ακριβώς κανούν και τώρα.Εξηγούμε: το τι μουσική ακούει κάποιος δεν είναι ουσιαστικός λόγος να τον κατακρίνεις σε μια δημοκρατική κοινωνία. Οι απόψεις του και ακόμα καλύτερα οι πράξεις του είναι.
β) το να βάζείς μια ολόκληρη ομάδα ατόμων στο ίδιο τσούβαλι είναι το λιγοτερό που μπορω να πω λάθος συμπεριφορά.Όποιοι κι αν είναι αυτοι, ακόμα και πολιτικοί,δημοσιογράφοι,δικαστικοί,κλπ κλπ δεν σου δίνει κανεις το δικαίωμα να χαρακτηρίζεις μια ολόκληρη ομάδα. Όποιος έχει λίγο μυαλό μπορεί να κρίνει ποιός κανεί σωστά τη δουλεια του και ποιός οχι και δεν προβαίνει σε αφορισμούς.

tancred de hauteville 11 Μαΐου 2012 στις 12:51:00 π.μ. EEST  

Αγαπητό εν κρυπτώ, νομίζω πως αφού έλυσες το ζήτημα περί της ορθής προφοράς και γραφής του «εγέρθητι», καλό θα είναι να ασχοληθείς και με άλλα ζητήματα ανάλογης βαρύτητας και αξίας, όπως την ιππική τέχνη των Αζτέκων, τον Σπαρτιάτικο συβαριτισμό, την ψυχολογία του όχλου στην Σαχάρα και τον αριθμό ή τάγματα αγγέλων που μπορεί να χορέψουν στην κεφαλή μιας καρφίτσας.

Τα λέω αυτά γιατί διακρίνω σε τέτοιου είδους κείμενα μια ειρωνεία και έναν σχολαστικισμό αντάξιο μεσαιωνικού καθολικού τάγματος , ή κουζίνας βικτωριανής εποχής, ή ροκοκό γαλλικού σαλονιού, όπου κυριαρχούσαν τα κουτσομπολιά και οι τύποι και όχι η ουσία, όπως μας είχατε συνηθίσει μέχρι τώρα. Φυσικά το ιστολόγιο είναι δικό σας και μπορείτε να γράψετε ότι θέλετε αλλά βλέπετε λόγω του νόμου της αδράνειας μου φάνηκε περίεργο και είπα να γράψω και εγώ.

Και η ουσία κατ’ εμέ είναι να ψάξετε και να βρείτε γιατί περίπου μισό εκατομμύριο Έλληνες ψηφίσαμε Χρυσή Αυγή. Και ευθύς ξεκινώ εγώ ως τέτοιος (ψηφοφόρος της ΧΑ) για να πω τους λόγους που με οδήγησαν να το κάνω.

Κατά πρώτον, δεν δέχομαι από κανέναν να μου υποδείξει τι θα ψηφίσω ή τι δεν θα ψηφίσω. Από την στιγμή που τα κόμματα και ο νόμος με θεωρούν ικανό για να ψηφίσω, θέλω να με θεωρούν και ικανό να ψηφίζω μόνος μου. Επομένως όλη την προεκλογική λάσπη που δέχτηκε η ΧΑ και τα μέλη της την θεώρησα ως ένα πλαίσιο ετεροπροσδιορισμού. Εξηγούμαι. Εκτός της ΧΑ που αυτοπροσδιοριζόταν ως ένα κόμμα με τις αρχές του, όλοι οι υπόλοιποι (περιλαμβανομένου και υπερατλαντικών μοναχικών καβαλάρηδων) ετεροπροσδιορίζονταν σε σχέση με την ΧΑ. Μην τους ψηφίσετε γιατί τρώνε παιδάκια, μην τους ψηφίσετε γιατί θα σταματήσει ο ήλιος, μην τους ψηφίσετε γιατί θα σταματήσουν να λαλούν τα κοκόρια. Ε λοιπόν τους ψήφισα.

Κατά δεύτερον «παίχτηκε» πολύ το χαρτί του ναζισμού και της ιστορίας στην Ελλάδα. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι δεν εισέβαλλε ο ναζισμός στην Ελλάδα, ούτε αποτέλεσε ποτέ η Ελλάδα σαν έθνος ή κράτος στόχο του ναζισμού. Στην Ελλάδα εισέβαλλε η Γερμανία, όχι ο ναζισμός! Μην φτάσουμε σε φαιδρότητες που έχουν δημοσιευτεί και αλλού τους τύπου «φωτογραφήθηκε με φόντο ναζιστική χειροβομβίδα». Σε λίγο θα κυνηγάνε και τους συμπαθείς κατά τα άλλα χορτοφάγους επειδή ο Χίτλερ ήταν τέτοιος (το argumentum ad hitlerum σε όλο του το μεγαλείο). Άρα, ο ναζισμός δεν είχε τίποτα εναντίον της Ελλάδας. Αν δικαιούται ένα έθνος να διαμαρτύρεται κατά του ναζισμού επειδή αυτός στρέφεται εναντίον του, αυτό είναι το εβραϊκό. Βέβαια, κάποιος μπορεί να μου αντιπαραθέσει πως σε μέρος της ναζιστικής ελίτ (βλέπε Ρόζεμπεργκ) επιβιώνουν στοιχεία φαλμεραϊερισμού, αλλά αυτό είναι συζητήσιμο. Δεν γράφουμε πχ ότι ό κομμουνισμός εισέβαλλε στο Αφγανιστάν, γράφουμε η Σοβιετική Ένωση το έκανε. Δεν γράφουμε ότι η δημοκρατία εισέβαλλε στο Ιράκ, αλλά οι ΗΠΑ, ούτε λέμε προφανώς ότι ανακατέλαβε η μοναρχία τα Φώκλαντ.

(συνεχίζεται...)

tancred de hauteville 11 Μαΐου 2012 στις 12:52:00 π.μ. EEST  

(συνέχεια εκ του προηγουμένου)

Κατά τρίτον, η ΧΑ ήταν και είναι η μόνη δύναμη που έδωσε πρακτική λύση σε προβλήματα που όλοι γνωρίζουμε. Έκανε ασφαλείς και προσβάσιμες, περιοχές που είχαν χαθεί από τον αστικό χάρτη της Αθήνας, έδωσε τροφή και υποστήριξη σε άτομα που είχαν πραγματικά ανάγκη. Φίλος μου ξυλοκοπήθηκε και ληστεύθηκε στην είσοδο της πολυκατοικίας από Πακιστανούς (ή Ινδούς, δεν κατάφερε να ξεχωρίσει από το ένα του μάτι, το άλλο είχε πρηστεί). Την άλλη μέρα γράφτηκε στην ΧΑ και σε τρεις μέρες είχε δώσει λύση στο πρόβλημα του. Λύση που δεν έδωσε ποτέ η ΕΛΑΣ και το κράτος. Λένε πολλοί πως η άνοδος οφείλεται σε αυτό ακριβώς, στην οικονομική κρίση και στο ζήτημα της εγκληματικότητας/ λαθρομετανάστευσης. Αν λυθούν αυτά τα προβλήματα θα πέσουν τα ποσοστά της ΧΑ. Η λογική αυτή βέβαια χωλαίνει. Είναι σαν να λέμε πως αν αύριο ο κόσμος ξυπνήσει και γίνουν όλοι ειρηνιστές τι τον θέλουμε τον στρατό. Ε χαίρω πολύ, κάντε την Ελλάδα κράτος και εγώ πάω να δουλέψω σε κιμπούτς προς εξιλέωση της ψήφου.

Κατά τέταρτον, … δεν γράφω τέταρτο γιατί δεν ξέρω αν θα δημοσιευτεί το σχόλιο, και μπορεί να γράφω άδικα τόση ώρα.

Υ.Γ. 1, Παρακαλώ τους σχολιαστές ας υιοθετήσουν από ένα ψευδώνυμο και να μην γράφουν ως «Ανώνυμοι» γιατί είναι κουραστικό να ψάχνουμε ποιος έγραψε τι και να απαντάμε με ώρες.

Υ.Γ. 2, Ήταν ευχάριστη η προτροπή σας (ή έστω η αναφορά σας) στο ΣΣΕ και τα πτυχία τους. Επειδή όπως έλεγε ένας γνωστός μου, ο πόλεμος είναι η συνέχεια της πολιτικής με άλλα μέσα, εμείς χρειαζόμαστε άξιους πολιτικούς και στρατιωτικούς που απλά να κάνουν την δουλεία τους. Απόστρατους αξιωματικούς που θέλουν να το παίξουν πολιτικοί, αποξενωμένους στον ελιτιστικό μικρόκοσμό τους, κορδωμένους από τις διαμνημονεύσεις και τα μετάλλια τους (αλήθεια, προς τι τα τάγματα του φοίνικα, της τιμής, του Σωτήρος, της ευποιίας στους στρατηγούς; Πώς γίνεται να βλέπεις Έλληνα Α’ ΓΕΕΘΑ να έχει παραπάνω μετάλλια από τους τρεις τελευταίους Ισραηλινούς όμοιούς του σε σύνολο;) τι να τους κάνουμε;

Ανώνυμος 11 Μαΐου 2012 στις 9:05:00 π.μ. EEST  

Όλοι παλιά καταλαβαίναμε ότι αυτος που αυτοαποκαλείτο 'εθνικιστής' είχε σύμβολο την ελληνική σημαία, ήταν χριστιανός ορθόδοξος και είχε βασική γνώση αρχαίας και νέας ελληνικής ιστορίας. Διατηρούσε τις απόψεις του- σε δημοκρατικό πλαίσιο- και μπορούσε να επιχειρηματολογήσει με κάποιον με αντίθετη άποψη. Αυτοί οι τύποι τι είναι? δεν μου φαίνονται για εθνικιστές- εξάλλου είναι σε επαφή και με ξένα αντίστοιχα κόμματα- όπως της Γερμανίας. Μήπως έχουν επαφές και με τους Γκρίζους Λύκους?

E.A.V. 11 Μαΐου 2012 στις 9:14:00 π.μ. EEST  

@Ανώνυμος 11 Μαΐου 2012 12:13:00 π.μ. EEST

Συμφωνώ με τους βασικούς κανόνες ευγένειας καθώς και με την αρχή ότι αν τιμάς και φέρεσαι ευγενικά σε κάποιον, αυτός θα σου την ανταποδώσει στο ακέραιο.

Όμως θεωρώ ότι κάνεις λάθος.

Είναι άλλο πράγμα να σηκώνονται και να χαιρετούν από ευγένεια οι δημοσιογράφοι την προσωπικότητα που αναφέρεις στο παράδειγμά σου και άλλο με του μπαίνει ο "αρχηγός" να αρχίσει ο γραμματέας να προστάζει να σηκωθούν όλοι, να τους τραβάει από τα μανίκια και να πετάει έξω με τις κλωτσιές όσους διαφωνούν.

Η δημοσιογράφος στο βίντεο διαμαρτυρήθηκε και είχε δίκιο. Να κάνουν ρεπορτάζ είχαν πάει, όχι να προσκυνήσουν!

Αν μη τι άλλο, το σχόλιο του enkrypto έχει δίκιο. Ο σεβασμός κερδίζεται και σε καμία περίπτωση δεν επιβάλλεται.

Ανώνυμος 11 Μαΐου 2012 στις 10:17:00 π.μ. EEST  

Παρατήρηση: Έφυγαν οι συνταγματάρχες και ήρθαν οι αντισυνταγματάρχες (μισθολογικά τουλάχιστον).
Ερώτηση 1: Ξέρουν πόσα παίρνει ένας αντισυνταγματάρχης;ή θα φάνε ήττα;
Ερώτηση 2: Μιλάμε για βασικό; με επιδόματα; με οδοιπορικά; μικτά; καθαρά; ας μας ξεκαθαρίσει κάποιος.

HBS 11 Μαΐου 2012 στις 10:57:00 π.μ. EEST  

Αγαπητέ tancred de hauteville, βρήκα το σχόλιο σου εξόχως ευφυές και διασκεδαστικό (με την καλή έννοια). Μεταξύ μας τώρα, δεν είναι κάπως σουρεαλιστική η εικόνα των εκπροσώπων της ΧΑ κάθε φορά που σφίγγονται μπροστά στον φακό?
Συγγνώμη, παρασύρθηκα.
Πάμε και στην ουσία τώρα:
Κατά πρώτον, καλά έκανες ότι έκανες, δε χρειάζεται να δικαιολογείσαι σε κανέναν(αν και κοκόρι έχω καιρό να ακούσω).
Κατά δεύτερον, το πρόβλημα δεν είναι αν ο ναζισμός ή η Γερμανία εξολόθρευσε μισό εκατομμύριο Έλληνες. Το πρόβλημα είναι ότι (τουλάχιστον) η ηγετική ομάδα της οργάνωσης ΧΑ συμφωνεί με το βασικό ιδεολογικό μανιφέστο του ναζιστικού κόμματος εγκρίνοντας και επαυξάνοντας τις πρακτικές της ναζιστικής Γερμανίας ως εκδηλώθηκαν επάνω σε Εβραίους, Πολωνούς, Έλληνες, Αθίγγανους κλπ μιάσματα. Όταν λοιπόν αυτοπροσδιορίζεσαι ως "Έλλην άρειος" τουλάχιστον μάθε ρε αδελφέ σωστά ελληνικά για να μη σε δουλεύουν οι "ενκρυπτοί" και λοιποί περίεργοι.
Κατά τρίτον, όντως η λογική αυτή χωλαίνει (για το καλό σου, ΜΗΝ ξαναπείς τη λέξη "κιμπούτς").
Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ και στα 2 ΥΓ σου.

* Χαιρετισμούς στον Θείο σου Bohemond της Αντιοχείας

enkripto 11 Μαΐου 2012 στις 11:01:00 π.μ. EEST  

@ tancred de hauteville

Καταρχήν πολύ καλά έκανες που απάντησες, γι'αυτό είναι τα σχόλια. Κατα δεύτερον μπορεί για εσένα να είναι επουσιώδες το θέμα της έλλειψης στοιχειώδους γνώσης ελληνικών και -κυρίως- των δηλωμένων αντιδημοκρατικών φρονημάτων του εν λόγω κόμματος, εμείς όμως τα θεωρούμε σημαντικά αμφότερα -ειδικά το δεύτερο-.

Επουσιώδες είναι, όντως, το αν κάποιος έχει στην βιβλιοθήκη του γερμανική χειροβομβίδα, ή ισπανική τσατσάρα. Το γεγονός όμως ότι ο συγκεκριμένος κύριος αύριο μεθαύριο απο το "εγέρθητι" με το ζόρι μπορεί να περάσει στο "σκάσε και κάτσε κάτω" μη σεβόμενος βασικές αρχές του δημοκρατικού πολιτεύματος, να με συμπαθάς δεν είναι κατι που εμείς προσωπικά μπορούμε να προσπεράσουμε. Τα πρώτα δείγματα τα έδωσαν.

"Φύγαν οι συνταγματάρχες και ήρθαν οι αντισυνταγματάρχες" έγραψε κάποιος με σκωπτική διάθεση παραπάνω..

Εσύ καλά κάνεις και υπερασπίζεσαι την επιλογή σου, εμάς όμως θα μας επιτρέψεις να έχουμε άλλες απόψεις. Να σημειώσω εδώ ότι αν εμφορούμασταν απο το πνεύμα του "εγέρθητι" όχι μόνο δεν θα ανέβαινε το σχόλιο σου αλλά δεν θα είχαμε καν σχόλια στο ιστολόγιο για να εκφράζονται οι συμπαθούντες της ΧΑ..

Ορθώς δεν δέχεσαι υποδείξεις για το τι θα ψηφίσεις, όπως και εμείς δεν δεχόμαστε υποδείξεις για το τι ανεβάζουμε και τι στάση θα τηρήσουμε.

Τρίτο, μας λές ότι η Χρυση Αυγή κάλυψε την απουσία του κράτους. Θα σου υπενθυμίσω ότι δεν είναι η δουλειά κανενός συνδέσμου να υποκαταστήσει την Αστυνομία. Το υπαρκτό κενό και την απόγνωση εκμεταλεύτηκε αριστοτεχνικά η ΧΑ και γι'αυτό είχαμε και αυτά τα αποτελέσματα. Γνώμη μας είναι ότι εκεί πιέζεις για περισσότερη αστυνόμευση και -επιτέλους- σοβαρή μεταναστευτική πολιτική και όχι περισσότερα ξυρισμένα κεφάλια στους δρόμους. Έτσι απλά μεταφέρεις το πρόβλημα απο την μία συνοικία στην άλλη. Ξυλοκοπώντας τους Πακιστανούς στα φανάρια δεν πρόκειται να κάνεις απολύτως τίποτα για το θέμα της λαθρομετανάστευσης. Εκτός ίσως απο το να δώσεις άλλοθι στον κ.Τσίπρα για να δώσει την χαριστική βολή..

Τώρα για το αν φταίει η "κακιά" Γερμανία και όχι ο κατασυκοφαντημένος ναζισμός ο οποίος "δεν είχε τίποτα εναντίον της Ελλάδας"..

Θα μου επιτρέψεις να μην σχολιάσω το παραπάνω. Το αφήνω στην κρίση των υπολοίπων.

Σε ευχαριστώ για την συμμετοχή.

Ανώνυμος 11 Μαΐου 2012 στις 1:17:00 μ.μ. EEST  

Η ΠΕΑΝ ανατινάζει την ΕΣΠΟ στην οδό Πατησίων και θάβει στα ερείπια της 100 Γερμανούς και Έλληνες προδότες

http://www.thermopilai.org/content/e-pean-anatinazei-ten-espo-sten-odo-patesion-kai-thabei-sta-ereipia-tes-100-germanous-kai

Ανώνυμος 11 Μαΐου 2012 στις 2:59:00 μ.μ. EEST  

Συνέχεια στην ανατίναξη της ΕΣΠΟ.
"Έλληνας" (μάλλον χωροφύλακας-δεν είναι εξακριβωμένο) πρόδωσε την οργάνωση στους γερμανούς και δυστυχώς μετά τη σύλληψή τους εκτελέστηκαν ΟΛΟΙ!!!
Αυτά για την ανωτέρω παραφιλολογία, περί κατοχής από τη γερμανία και όχι από τους ναζί!!! και για τη βλακεία--για να μη γράψω τίποτε άλλο-- αφού έχουμε στη βουλή λάτρεις του στάλιν (ίδε κκε) γιατί να μην έχουμε και λάτρεις του χίτλερ!!!

Φλεγέθων 11 Μαΐου 2012 στις 9:55:00 μ.μ. EEST  

αυτά να τα βλέπουν οι "πατριώτες" εδώ μέσα που σπέυδουν να αναπαραγουν το παραμύθι των πουλημένων ΜΜΕ. Ψηφίστε Τσίπρα και Σαμαρά "πατριώτες" εσείς !!! Αλήθεια την ευαισθησία σας δεν την είδα ότα ο Μαίλης υπερασπίστηκε τις σφαγές του Στάλιν τηλεοπτικώς έναντι των Ελλήνων που συμμετείχαν στην εκστρατεία της Κριμάιας το 1919. Οι Έλληνες πραγματικοί πατριώτες-εθνικιστές που χαιρετούσαν "ναζιστικά" πολέμησαν στο πλευρό της ΕΟΝ και πιστό στο ΟΧΙ του Μεταξά. Ο Μεταξάς κύριοι απαγόρευσε τις εθνικοσοσιαλιστικές οργανώσεις που προσπάθησαν να φτιάξουν συγγενείς της Μελίνας Μερκούρη. Η ΕΣΠΟ ήταν ότι είναι σήμερα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Είναι αισχρό ανεξάρτητα blogs να υιοθετούν θέσεις του διεφθερμένου κατεστημένου των εντολοδόχων νταβατζήδων. Το έντιμο παράδειγμα του defence.net και του Γ. Τράγκα θα έπρεπε να σας παραδειγματίσει αντί να γίνεται κι εσείς παπαγαλάκια του συστήματος.

Οδυσσέας 11 Μαΐου 2012 στις 11:08:00 μ.μ. EEST  

Να' σαι καλά ρε "Φλεγέθων", γελάσαμε.

Ανώνυμος 11 Μαΐου 2012 στις 11:20:00 μ.μ. EEST  

@ "Φλεγέθων"


ΧΑΧΑΧΑΧΑ

Ανώνυμος 11 Μαΐου 2012 στις 11:29:00 μ.μ. EEST  

@ Φλεγέθων:
Έχεις υπόψη σου ότι το defencenet που παρουσιάζεις ως παράδειγμα, προμοτάρει τον Τσίπρα που δε σ' αρέσει; Και καλά κάνεις που δε σ' αρέσει, αλλά δε βλέπεις την αντίφαση;

Ανώνυμος 11 Μαΐου 2012 στις 11:35:00 μ.μ. EEST  

Οι ναζί παραδειγματίζονται απο το pravdanet! μουχαχα!!! Αυτά παθαίνεις άμα ξυρίζεις τη καφκάλα σου ενώ η τρύπα του όζοντος ολοένα και μεγαλώνει...

ΕΜΦ 12 Μαΐου 2012 στις 2:04:00 π.μ. EEST  

Δεν είμαι ψηφοφόρος της συγκεκριμένης παράταξης αλλά θα ήθελα να αναφέρω μερικές σκέψεις που είχα τις τελευταίες μέρες.
Τα παιδιά αυτά είναι το προιόν της προηγούμενης γενιάς η οποία ψήφισε τις κυβερνήσεις (που αποτελούνταν απο μορφωμένους πολιτικούς)που κατέστρεψαν την παιδεία τα τελευταία 30 -40 χρόνια.
Δεν νομίζω ότι είναι σωστό να τα κατηγορούμε για αυτό και την εμμονή γύρω απο αυτό το περιστατικό την θεώρώ αν όχι απλά άσκοπη αλλά ίσως και καιροσκοπική(να κατηγορησουμε και εμείς την Χρυσή Αυγή και να ακουστεί το όνομα μας) όπως έχουν βγεί και έχουν κάνει τις τελευταίες μέρες ένα σωρό ανυπαρκτες "δημοσιότητες" .
Αλήθεια ο Πατριωτισμός αξιολογείται μέσω γραπτής έκθεσης και ορθογραφίας; αν ναι, τότε όλοι ίσως οι αγωνιστές του 1821 μάλλον δεν θα πέρναγαν τις εξετάσεις.
Και πάμε στα υπόλοιπα τα πιο σοβαρά.
Αν κατηγορείται αυτή παράταξη για το ότι δρα ενάντια στην Δημοκρατία για ποιο λόγο να βρίσκεται στην πολίτικη απο τη δική τους μεριά,και για ποίο λόγο να μην επιτραπεί να βρίσκεται στη βουλή,από τη στιγμή που στη βουλή βρίσκεται εδω και πάρα πολλά χρόνια το ΚΚΕ το οποίο υιοθετεί απόλυτα τον πολιτικό όρο της Δικτατορίας του προλεταριάτου και το οποίο δραστηριοποιείται με διαφόρους τρόπους όπως το να υψώνει πανό με τα συνθήματα τα του στη Ακρόπολη χωρις να υπολογίζει κανέναν κλπ.
Σχετικά με την Δράση της Χρυσής Αυγής,αν δεν κάνω λάθος καμμία παράταξη δεν δραστηριοποιήθηκε με σκοπό την υποστήριξη των πολιτών σε προβλήματα τα οποία δεν μπορεί να λύσει το κράτος,( για να μην παρεξηγηθώ) πιστέυω απόλυτα στον έλεγχο της εγκληματικότητας απο το κράτος αλλά εκεί που το κράτος και όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις απουσιάζουν η αδιαφορούν ,εκεί , η Χρυσή Αυγή πηρε τον κόσμο με το μέρος της.
Σχετικά με την εγκληματική δράση των μελών της,ποιος πραγματικά ξέρει σε ποιά παράταξη ανήκουν οι κουκουλοφόροι και αν αυτή η παράταξη είναι μέσα στη βουλή,τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει δίαφοροι βουλευτές των μεγάλων κομμάτων γιατι διαγράφονται και ξεχνιούνται,και τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει στον εμφύλιο γιατί τα ξεχνάμε;
Μας πειράζει τόσο πολύ που ένα μέλος απο την Χρυσή Αυγή είναι σε συγκρότημα metal Μουσικής αλλα δεν μας πειράζει όταν οι πολιτικοί που μας κυβερνάνε τόσα χρόνια το ρίχουν στα ζειμπεκικα και στα τσιφτετελια με τα λεφτά του Ελληνικού Λαού και μάλιστα μπροστά στους δέκτες μας;
Είμαστε τόσο Δημοκράτες που μας ενοχλεί αν είναι παγανιστές (που αυτό δεν προκύπτει απο κάπου συγκεκριμένα) αλλά δεν θα μας ενοχλούσε αν ήταν όρθόδοξοι ,καμπαλιστες,άθεοι ,σαιεντολόγοι;
Μάλιστα αν ήταν και μουσουλμάνοι κάποιοι θα διαδήλωναν υπερ του δικαιώματος τους στην ανεξιθρησκεία και στο δικάιωμα τους να χτίσουν Τζαμί,αλήθεια μια παγανιστική εκκλησιά θα την δεχόμασταν στο κέντρο της Αθήνας;

Σε γενικές γραμμές κλείνω με το εξής,νιώθω αηδία και απογοήτευση πολλά χρόνια τώρα με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τα οποία έχουν πουλήσει τις ψύχές τους στο βωμό της τηλεθέασης και στην αδίστακτη προώθηση των συμφερόντων των χορηγών τους,νιώθω αηδία με την εκμετάλευση του κάθε άτυχου ,"περιθωριακού" , και ανυπεράσπιστού συμπολίτη μας,και νιώθω αηδία με αυτό τον ανελέητο ισοπεδοτισμό που προσπαθούν τόσο επίμονα και υπόγεια να μας επιβάλλουν.
Λυπάμαι πολύ που ασχοληθήκατε με αυτό το ζήτημα και με τον συγκεκριμένο τρόπο.
Το βρίσκώ άσκοπο ,άστοχο και ανώφελο ιδιαίτερα για ένα blog το οποίο φιλοξενεί τόσο ποιοτικά άρθρα.
Δυστυχώς όπως κάνω και στη τηλεόραση αλλάζω κανάλι μόνο που το διαδίκτυο έχει περισσότερες επιλογές .

Σας Ευχαριστώ

tancred de hauteville 12 Μαΐου 2012 στις 3:11:00 π.μ. EEST  

@ εν κρυπτώ (ανά παραγράφους)

Κατέληξες σε πολύ γρήγορα συμπεράσματα αν νομίζεις ότι με μια λέξη μπορεί να κριθεί η ευγλωττία ενός ατόμου. Το ότι έσφαλε σε μια λέξη η πρόταση δεν σημαίνει κάτι. Όλοι γνωρίζουμε ότι στον προφορικό λόγο, ο οποίος χρησιμοποιεί περίπου το ένα τέταρτο του λεξιλογίου του γραπτού λόγου, το να ψάξεις να βρεις μια μη συνηθισμένη λέξη θα απαιτήσει περισσότερο χρόνο και θα έχεις περισσότερες πιθανότητες να το πεις λάθος.

Όσο για τα αντιδημοκρατικά φρονήματα θέλω να πω το εξής. Πολλοί θεωρούμε ότι η δημοκρατία είναι δεδομένη, κάτι σαν το δεκαδικό σύστημα ή το ουζάκι με το ψάρι. Ξεχνούμε ότι η δημοκρατία είναι μια κοινωνική σύμβαση, και ως πολίτευμα πιθανόν να είναι το καλύτερο από αυτά που έχουμε δοκιμάσει αλλά δεν είναι δεδομένη. Αύριο όλοι μαζί μπορεί να αποφασίσουμε ότι δεν μας αρέσει, ούτε αυτή, να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε το οκταδικό σύστημα και να πίνουμε μπύρες. Ο πάππος μου (Θεός συγχωρέστον), θεωρούσε κάποτε δεδομένο τον βασιλέα. Σκάκι και κράτος χωρίς βασιλιά έλεγε δεν γίνεται. Εν τέλει σταμάτησε να παίζει σκάκι.

Οι βασικές αρχές του πολιτεύματος δεν είναι κάτι αόριστο και υποκειμενικό. Πιθανόν όλοι να έχουμε μια προσωπική άποψη για το ποιες είναι αυτές αλλά υπάρχει ο νομοθέτης ο οποίος τις προσδιορίζει. Ως εκ τούτου αν ο κύριος στον οποίο αναφέρεσαι κάνει κάτι το οποίο είναι παράνομο τότε βεβαίως και να μην το προσπεράσετε.

Φυσικά και δεν κάνω υπόδειξη. Ο ίδιος το είπα εξαρχής ότι το ιστολόγιο είναι δικό σας και μπορείτε (και πρέπει) να γράφετε ότι θέλετε! Το σχόλιο μου ήταν λόγω αδράνειας επαναλαμβάνω. Ωστόσο κάνεις ένα λάθος, το οποίο βέβαια γίνεται συχνά. Μπερδεύεις την ιδιωτικότητα με την δημοκρατία. Το ιστολόγιο δεν είναι δημόσιο, είναι ιδιωτικό, έχεις τα πνευματικά δικαιώματα, μπορείς να γράφεις ότι θέλεις και να επιτρέπεις να δημοσιέυονται όποια σχόλια θες εσύ. Αυτό δεν έχει να κάνει με την δημοκρατία. Θα ήταν αντιδημοκρατικό αν ήταν το ιστολόγιο δημόσιο και να μην δημοσίευες το σχόλιο μου, αλλά εδώ το κρίνεις εσύ. Όπως και στο σπίτι σου, δεν μπορεί να έρθει κάποιος να μπει μέσα και να πει θα κάνω εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Χρηστών Ανακυκλωμένων Τάπερ και αν δεν με αφήσεις θα σε πω φασίστα.

(συνεχίζεται)...

tancred de hauteville 12 Μαΐου 2012 στις 3:12:00 π.μ. EEST  

(συνέχεια εκ του προηγουμένου)

Δεν είναι ακριβώς έτσι. Προτιμώ να το βλέπω σαν συμπλήρωση του κενού της αστυνομίας παρά σαν υποκατάσταση. Αν εγώ βάλω συναγερμό στο σπίτι μου δεν υποκαθιστώ το έργο της αστυνομίας. Επιπλέον, το θέμα της λαθρομετανάστευσης έχει δυο κύρια σκέλη. Το πρώτο είναι το πώς βρέθηκαν εδώ αυτοί οι άνθρωποι, που όντως εδώ δεν μπορεί να κάνει κάτι η ΧΑ, γιατί δεν φυλάει τα σύνορα, αλλά υπάρχει το δεύτερο σκέλος. Η εγκληματικότητα που φέρουν μαζί τους αυτοί οι άνθρωποι. Εδώ έγιναν αρκετά πράγματα και το γεγονός και μόνο ότι πλέον η φήμη της προηγείται της ίδιας, ή η παρουσία «ξυρισμένων κεφαλιών» κάνει περιοχές ολόκληρες να «αδειάζουν», εμένα μου φαίνεται ικανοποιητικό. Άλλωστε στο εξωτερικό το σύστημα με τις περιπολίες γειτονιάς (neighborhood watch) έχει πετύχει. Εδώ υπάρχει πρόβλημα επειδή το πρεσβεύει η ΧΑ;

@ HBS

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια,
Η αλήθεια είναι πως όχι, δεν μου φαίνεται σουρεαλιστική η εικόνα (αν και λάτρης του Μπουνιουέλ και του Νταλί). Το μάτι μας είχε συνηθίσει στο Αρμάνι, είχε εξασκηθεί στο Ρόλεξ, η full HD τηλεόρασή μας χωρούσε την παχυσαρκία, το πλατινέ μαλλί και την υπεργηρία των πολιτικών μας και είναι λογικό να μας ξενίζει ο αυθορμητισμός. Εσένα δεν σου φαίνεται σουρεαλιστικό να μπαίνουν στην Βουλή εσχατόγεροι, που οι μισοί συμμαθητές τους δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τα χάπια που παίρνουν και οι άλλοι μισοί είναι πεθαμένοι ήδη από την δεκαετία του ’50; Προσωπικά πιστεύω πως καλό θα ήταν να θεσμοθετηθεί και ανώτερο όριο ηλικίας στο εκλέγειν/ εκλέγεσθαι όπως υπάρχει και κατώτερο όριο. Ευτυχώς που αποσύρθηκε ο Μητσοτάκης και έπεσε ο μέσος όρος ηλικίας στην Βουλή, αλλιώς σήμερα θα είχαμε δυο βουλευτές που συνολικά θα είχαν έτη ζωής όσο ο Μαθουσάλας.

Όπως μας δίδαξαν οι συγγραφείς της «Αγίας Οικογένειας» ο κομουνισμός επέρχεται μετά την δικτατορία του προλεταριάτου, και υπάρχει τέτοιο κόμμα στην Βουλή εδώ και χρόνια. Για το μανιφέστο του οποίου που επιθυμεί δικτατορία δεν άκουσα ποτέ τίποτα.

Ανώνυμος 12 Μαΐου 2012 στις 8:39:00 π.μ. EEST  

@ Ανώνυμος 11 Μαΐου 2012 11:29:00 μ.μ.

Μην του βάζεις δύσκολα ερωτήματα, που θέλουν σκέψη.

Ανώνυμος 12 Μαΐου 2012 στις 11:29:00 π.μ. EEST  

@ tancred

"Όσο για τα αντιδημοκρατικά φρονήματα θέλω να πω το εξής. Πολλοί θεωρούμε ότι η δημοκρατία είναι δεδομένη, κάτι σαν το δεκαδικό σύστημα ή το ουζάκι με το ψάρι. Ξεχνούμε ότι η δημοκρατία είναι μια κοινωνική σύμβαση, και ως πολίτευμα πιθανόν να είναι το καλύτερο από αυτά που έχουμε δοκιμάσει αλλά δεν είναι δεδομένη. Αύριο όλοι μαζί μπορεί να αποφασίσουμε ότι δεν μας αρέσει, ούτε αυτή, να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε το οκταδικό σύστημα και να πίνουμε μπύρες."


Πριν το ’30, ως αποτέλεσμα της μερικής αναθεώρησης της Συνθήκης των Βερσαλλιών και την βοήθεια των «Συμμάχων» προς την Γερμανία για να συνέρθει από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τις σκοτεινές ημέρες που τον ακολούθησαν, στην Γερμανία εισέρευσαν μεγάλα δάνεια από την Αμερική.

Γερμανικές τράπεζες και εταιρείες τα χρησιμοποίησαν κάνοντας μεγάλες επενδύσεις, οι οποίες όμως βασίζονταν στα δανεικά.

Ήρθε όμως το κραχ του ’29 στην Αμερική, το οποίο ήταν μεγάλο πλήγμα στην γερμανική βιομηχανία, με αποτέλεσμα την ραγδαία αύξηση της ανεργίας.

Οι μετοχές κατρακύλησαν.

Οι αμερικάνικες τράπεζες που ως τώρα δάνειζαν αέρα, άρχισαν να έχουν μεγάλες απώλειες, με αποτέλεσμα να ζητούν την άμεση εξόφληση των βραχυπρόθεσμων δανείων.

Τράπεζες και εταιρείες άρχισαν να κλείνουν.

Η ανεργία που ανέβηκε πάνω από 30% και οι μειώσεις των εισοδημάτων έφεραν την κατάρρευση των φορολογικών εσόδων.

Το έγκλημα θέριεψε και οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν ραγδαίως.

Ο νέος καγκελάριος ακολούθησε την πολιτική της λιτότητας. Αύξηση της φορολογίας, μείωση των μισθών και των επιδομάτων στους ανέργους.

Το αποτέλεσμα; Η οικονομική κατάρρευση της χώρας και η δύναμη του ναζιστικού κόμματος να φτάσει το 37%.

Όσο περνούσε ο καιρός, τόσο αυξάνονταν και η βία όπως και οι σκοτωμοί.

Ο Χίτλερ ανέλαβε Καγκελάριος,

Μέσα στους επόμενους μήνες, επιβάλει διδακτορικό καθεστώς και γίνεται ο εμπρησμός του Κοινοβουλίου.

Καταργούνται τα πολιτικά δικαιώματα των αντιπάλων των Ναζιστών.

Απαγορεύονται πολιτικά κόμματα και συλλαμβάνονται βουλευτές, ώστε να επιτευχθεί η ψήφιση από τα 2/3 της βουλής του «ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ», με τον οποίο παραχωρήθηκε όλη η εξουσία στον Χίτλερ, χωρίς να έχει την ανάγκη να λογοδοτεί σε κανέναν.

ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤΙ;

Ανώνυμος 12 Μαΐου 2012 στις 11:35:00 π.μ. EEST  

Απο το τελευταίο δελτίο τύπου της ΧΑ

η Χρυσή Αυγή παραμένει σταθερή "στην απόφαση πλήρους καταγγελίας του Μνημονίου και καλεί άπαντες τις αντιμνημονιακές δυνάμεις να συγκροτήσουν μέτωπο σχηματισμού κυβερνήσεως με έναν αντικειμενικό σκοπό: Την καταγγελία του Μνημονίου!


Απο Ελληνικά σκίζουν!

Φλεγέθων 12 Μαΐου 2012 στις 12:14:00 μ.μ. EEST  

γελάστε ναι και κατηγορήστε με αμέσως ναζί.... γιατί από επιχειρήματα και λύσεις είστε ανύπαρτκοι. Να χαρώ εγώ επίπεδο μερικών εδώ μέσα.

Nicholas 13 Μαΐου 2012 στις 1:47:00 π.μ. EEST  

Κατά τη γνώμη μου η Χρυσή Αυγή πρέπει να κερδίσει το Oscar για πολιτικό καιροσκοπισμό. Η οργάνωση έχει πλήρως εκμεταλλευθεί την απογοήτευση, τον θυμό, τις φοβίες, την απελπισία, την ανασφάλεια και τις οικονομικές δυσκολίες πολλών Ελλήνων. H ΧΑ έχει εκμεταλλευτεί τον αποτροπιασμό του λαού για την παρουσία των εκατοντάδων χιλιάδων παράνομων μεταναστών, την ανασφάλεια στις γειτονιές τους, και τον οικονομικό στραγγαλισμό η εφαρμογή των όρων των μνημονίων έχει επιβάλει σε πολλούς Έλληνες. Οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να κρίνουν από μόνοι τους, και να καθορίσουν την ειλικρίνεια και την αξιοπιστία της ΧΑ, καθώς και πόσο ρεαλιστικές είναι οι αντιμνημονιακές οικονομικές προτάσεις τους. Επιπλέον, θα πρέπει να κριθούν με βάση όσα έχουν ήδη κάνει, διότι οι πράξεις τους μιλούν πολύ δυνατότερα από τα λόγια τους.
.

HBS 13 Μαΐου 2012 στις 9:34:00 π.μ. EEST  

@ tancred de hauteville

- Αυθορμητισμός? Μήπως συσσωρευμένα απωθημένα ετών και μίσος με απροκάλυπτη τάση προς εκδικητικότητα? Το αισθητικό πρόβλημα που αντιμετωπίζω με δαύτους δεν είναι οι εικόνες κυβισμού (τετράγωνοι γαρ σαν από χέρι του Πικάσο) που παρουσιάζουν όσο η ΕΠΙΔΕΙΞΗ αυτής της εικόνας. Θέλουν να μας πουν κάτι και κάθε φορά που εμφανίζονται στο γυαλί κρατάνε την ανάσα τους? Με ταράζει που ένα τσούρμο γορίλες σήκωσαν με το έτσι θέλω γυναίκες και άνδρες που πήγαν να βγάλουν το μεροκάματο γιατί "έτσι συνηθίζουν να κάνουν στην οργάνωσή τους όταν μπαίνει ο αρχηγός".
- Είναι πράγματι ΑΙΣΧΡΗ η εικόνα των ζωντανών-νεκρών που κατέχουν τα έδρανα της βουλής των Ελλήνων και ΟΝΤΩΣ πρέπει επιτέλους να θεσμοθετηθεί ένα όριο ηλικίας.
- Νομίζω πως είναι ατυχής η σύγκριση που κάνεις. Ο όρος "δικτατορία του προλεταριάτου" στη μαρξιστική θεωρία είναι όρος ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ και αφορά στη μετεπαναστατική κατάληψη του κράτους από την εργατική τάξη προς όφελος όλη της κοινωνίας. Χρησιμοποιείται αυτός ο "επιθετικός" όρος ώστε να περιγράψει την απόλυτη επικράτηση των εργατών επί της αστικής τάξης σε όλους τους τομείς του βίου. Η "δικτατορία του προλεταριάτου" έχει επίσης ονομαστεί "σοσιαλιστική δημοκρατία" και "εργατική εξουσία", διαλέγεις και παίρνεις. Ο αντίστοιχος σχεδιασμός του εθνικοσοσιαλισμού κάνει λόγο για "φυλετικό αγώνα" και όχι λαϊκό-κοινωνικό. Η διαφορά θαρρώ πως είναι προφανής..

Ανώνυμος 6 Ιουνίου 2012 στις 1:52:00 π.μ. EEST  

εαν ειναι τοσο απλο και ευκολο ( το να πας κοντρα σε συσωμη την δημοσιογραφικη καθεστηκια) γιατι δεν το ¨"κανατε" ηδη?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP