Πρακτορείο Ανατολή: Aνάπτυξη Ισραηλινών στρατιωτών στην Κύπρο

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Διαψεύδουν οι Ισραηλινοί, αποκυήματα φαντασίας, αναφέρει ο Αν. Κυβ Εκπρόσωπος.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου ζητεί από τη Λευκωσία να επιτρέψει την εγκατάσταση 20.000 Ισραηλινών κομάντος που θα προστατεύουν τον αγωγό φυσικού αερίου και τον τερματικό σταθμό που θα κατασκευαστεί στην Κύπρο, για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων που βρίσκονται στον υποθαλάσσιο χώρο της ζώνης αποκλειστικής εκμετάλλευσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή.

Το πρακτορείο μεταδίδει, από τη Λευκωσία, ότι πηγές προσκείμενες στις συνομιλίες που έγιναν τον περασμένο Φεβρουάριο μεταξύ του Κύπριου προέδρου, Δημήτρη Χριστόφια και του Ισραηλινού πρωθυπουργού, ανέφεραν ότι το Ισραήλ προτείνει να κατασκευάσει τον υποθαλάσσιο αγωγό και τον τερματικό σταθμό και να χρηματοδοτήσει τα έργα αυτά αξίας 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε αντάλλαγμα άδεια εγκατάστασης 10.000 εργατών από το Ισραήλ θα συμμετάσχουν στην κατασκευή και 20.000 κομάντος που θα ασχοληθούν με την ασφάλεια του έργου. Συνολικά, σύμφωνα με την πρόταση του Ισραήλ 50.000 ισραηλινοί θα εγκατασταθούν στην περιοχή της Λεμεσού.

Το Ισραήλ ζητεί, επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί ναυτικές και αεροπορικές βάσεις στην Κύπρο και ιδιαίτερα τη βάση Ανδρέας Παπανδρέου στην Πάφο και τη δυνατότητα να κάνει επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην ανατολική Μεσόγειο. Σε αντάλλαγμα το Ισραήλ υπόσχεται να απαγορεύσει επενδύσεις ισραηλινών συμφερόντων στο βόρειο τμήμα της Κύπρου.

Διαψεύδει τις πληροφορίες το Ισραήλ

Το Ισραήλ διέψευσε τη Δευτέρα τις πληροφορίες του τουρκικού Τύπου, σύμφωνα με τις οποίες εξετάζει το ενδεχόμενο να αναπτύξει χιλιάδες στρατιώτες στην Κύπρο για να προστατεύσουν τα ενεργειακά συμφέροντά του στην περιοχή.

«Οι ισχυρισμοι αυτοί στερούνται βάσης και δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα» διευκρινίζεται σε ανακοίνωση του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών που αναμεταδόθηκε από την πρεσβεία του Ισραήλ στην Άγκυρα και στην οποία υπογραμμίζεται πως «το Ισραήλ ουδέποτε ανέπτυξε στρατεύματα σε ξένο έδαφος».

Το επίσημο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή μετέδωσε το Σαββατοκύριακο πως το Ισραήλ προβλέπει να αναπτύξει 20.000 στρατιώτες στην Κύπρο για να εγγυηθούν την ασφάλεια 30.000 Ισραηλινών εργατών και τεχνικών που θα εργαστούν εκεί στις έρευνες για πετρέλαιο και αέριο στα ανοικτά του νησιού.

Χ. Χριστοφίδης : «Αποκυήματα φαντασίας»

Αποκυήματα φαντασίας χαρακτηρίζει η Κυβέρνηση τις πληροφορίες που δημοσίευσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολού» περί δήθεν συμφωνίας Κύπρου - Ισραήλ που να προνοεί την παρουσία χιλιάδων Ισραηλινών στρατιωτών στην Κύπρο.

Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρίστος Χριστοφίδης διέψευσε κατηγορηματικά τις πληροφορίες, σημειώνοντας πως »η Αγκυρα μέσα από τέτοιες ανυπόστατες διαρροές επιδώκει να δικαιολογήσει την αδιαλλαξία της στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων, προσπαθεί να τορπιλίσει τη διαδικασία των συνομιλιών στο Κυπριακό και να επικεντρωθεί σε λεγόμενα 'σχέδια β' και να δημιουργήσει περαιτέρω ένταση ενόψει και της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία».

Πρόσθεσε πως η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να ακολουθήσει την Τουρκία στην προσπάθεια δημιουργίας κλίματος έντασης για να υπογραμίζει πως «η Τουρκία παραμένει διεθνώς εκτεθειμένη».

Ερωτηθείς αν υπήρξε οποιαδήποτε συζήτηση μεταξύ της Κυβέρνησης και του Ισραήλ για το ενδεχόμενο παρουσίας Ισραηλινών στρατιωτών στην Κύπρο ή δεν υπήρξε καμία τέτοια συζήτηση, ο κ. Χριστοφίδης ανέφερε πως «αυτό το οποίο υπάρχει σε σχέση με τη συνεργασία με το Ισραήλ είναι η συμφωνία που έχει υπογράψει ο Υπουργός Αμυνας κατά την επίσκεψή του στο Ισραήλ».

«Από εκεί και πέραν δεν έχουν γίνει οποιεσδήποτε περαιτέρω συζητήσεις αυτής της φύσης, δηλαδή περαιτέρω στρατιωτικής συνεργασίας, και αυτά τα οποία διαρρέονται, διαρρέονται σκόπιμα με πρώτιστο στόχο να δικαιολογήσουν ενέργειες της Τουρκίας στο Κυπριακό αλλά και για να ενισχύσουν την προσπάθεια για δημιουργία έντασης», πρόσθεσε.

kathimerini.com.cy

12 σχόλια:

Ανώνυμος 21 Μαΐου 2012 στις 7:49:00 μ.μ. EEST  

Η ολη ιστορια ειναι μια ψυχολογικη επιχειρηση των Τουρκων κατα των Ελληνοκυπριων: Τι λεει το τουρκικο Ραδιο-Αρβυλα; "Ιδου, 30,000 Εβραιοι εποικιζουν το νησι σας!"

Μη μασατε αδερφια!
Η εγκατασταση αεροπορικης δυναμης του Ισραηλ στην Παφο θα πρεπει να εχει ηδη συζητηθει μυστικα. Θα μας χαλαγε να προστατευεται η Κυπρος απο την Ισραηλινη Αεροπορια; Οχι βεβαια.
Αν ο κ. Νετανιαχου θελει να ειναι σωστος, θα πρεπει και αυτος να ξεκαθαρισει στους Ισραηλινους "επενδυτες" οτι η αγορα ελληνοκυπριακων περιουσιων στα κατεχομενα ειναι παρανομη και οτι οσοι το κανουν θα εχουν συνεπειες.
Κατα τα αλλα ας ελπισουμε ολοι να αναπτυχθει και αλλο η συνεργασια με το Ισραηλ.

Ανώνυμος 21 Μαΐου 2012 στις 8:44:00 μ.μ. EEST  

Η ουσία είναι ότι οι 'ισραηλινοί αποκτούν στρατηγικά ερίσματα σε περιοχές που πριν από κάποια χρόνια ούτε να ονειρευτούν δεν θα μπορούσαν. Δυστυχώς για μας, αυτή ακριβώς η περιοχή είναι του δικού μας στρατηγικού ενδιαφέροντος (ελληνικού- όχι απαραίτητα ελλαδικού). Δεν ξέρω αν πραγματικά πρέπει να χαιρόμαστε για αυτο..
Αντώνης

Ανώνυμος 21 Μαΐου 2012 στις 9:16:00 μ.μ. EEST  

Μια τόσο μεγάλη παρουσία και εξάρτηση από το Ισραήλ θα πρέπει να εξετασθεί πολύ προσεκτικά από την Κυπριακή πλευρά αν και φαίνεται καταρχήν θετική.

Ανώνυμος 21 Μαΐου 2012 στις 11:21:00 μ.μ. EEST  

Διερωτώμαι γιατί οι Ισραηλινοί κομάντος καί όχι Ελληνικά στρατεύματα,κληρωτοί με αύξηση θητείας στους 24 μήνες(όπως, άλλωστε, κληρωτοί είναι καί οι Ισραηλινοί κομάντος καί όχι χρυσοπληρωμένοι μποντυμπιλντεράδες 5- 15ετούς θητείας).
Εχουμε συμφέρον να αναθέσουμε την προστασία της Κύπρου σε τρίτους;Αν δεν θέλουμε/μπορούμε να υπερασπίσουμε την Κύπρο ούτε καί την Θράκη ούτε το Αιγαίο θα θελήσουμε/μπορέσουμε.Τον στρατό γιατί τον χρυσοπληρώνουμε τόσα χρόνια;
Προς άρσιν παρεξηγήσεων:δεν ψηφίζω ΧΑ,είμαι αριστερός από τα 16μου,επί 40 χρόνια!

Ανώνυμος 21 Μαΐου 2012 στις 11:51:00 μ.μ. EEST  

Σοβαρά μιλάτε ρε παιδιά? Από που να περιμένουν δηλαδή οι αδελφοί Κύπριοι από εμάς? Έχουμε καταντήσει ρεζίλια, αν μάλιστα έρθει και ο Τσίπρας στα πράγματα βράσε ρύζι. Καλά κάνουν, οι Κύπριοι είναι σοβαροί δεν είναι σαν κι εμάς.

Ανώνυμος 22 Μαΐου 2012 στις 4:39:00 π.μ. EEST  

20000!
Υπαρχουν τοσοι πολλοι; Εαν και εφοσον στειλουν τοσους τοτε θα αδειασει το Ισραηλ απο εκεινους που χρειαζεται για την προστασια του; Μηπως ειναι 200; Ποσοι περιπου υπηρετουν στην ΕΛΔΥΚ;

Και γιατι να μην ελθουν 50000 Ελληνες να ζησουν στο νησι και να δουλεψουν για τα κοιτασματα εφοσον χρειαζονται τα Ελληνοπουλα τις δουλιες;

Οπως και να εχει θα ηταν προτιμωτερον να εξαπλωθει η Ελλας στην Κυπρο, εφοσον νομικα ειναι μια εκ των τριων δυναμεων εγγυηση με διεθνεις συμφωνιες! Και να αναλαβει την προστασια ολων των αποθεματων...οψομεθα....

Ανώνυμος 22 Μαΐου 2012 στις 9:23:00 π.μ. EEST  

Το τουρκικό δημοσίευμα είναι μούφα.

20,000 ισραηλινοί σε ένα στρατό 105,000 που οι μισοί είναι γυναίκες; σε περιοχή που το ισραήλ δεν μπορεί να μεταφέρει ή αποσύρει δυνάμεις λόγω του ανύπαρκτου ναυτικού του;

μπαρούφες.

η κύπρος έφτασε τις 800,000 κόσμο. 80,000 άντρες πρώτης γραμμής με 8,000 στρον στρατό τώρα. ούτε χρειαζόταν ούτε χρειάζεται ελλαδική ή άλλη ενίσχυση. είναι το μόνο μέτωπο που έχουμε αριθμητική υπεροχή.

αν θέλουν βοήθεια ας αποθηκεύσουμε 200 leo1 με τα παρελκόμενα για 2 τθτ όποτε και αν χρειαστούν και μεταφέρουμε τους 7,000 άντρες αεροπορικώς ή πλοϊκός πριν κατα το παράδειγμα των αμερικανών στο ψυχρό πόλεμο(reforger).

Ανώνυμος 22 Μαΐου 2012 στις 9:27:00 π.μ. EEST  

Είμαι υπερ της συνεργασίας με το Ισραήλ αλλά θέλει προσοχή να μη γίνει η Κύπρος ότι ο Λίβανος για τη Συρία. Η Ελλάδα πρέπει να έχει μεγάλη συμμετοχή και για το συμφέρον όλων αλλά και για να μην είναι η σχέση Κύπρου-Ισραήλ ετεροβαρής. Χρειάζονται καθαρές σχέσεις με καθαρά συμφωνημένους στόχους και ορισμός του τι γίνεται και τι δεν γίνεται. Οι Φράγκος/Μολυβιάτης δίνουν την εντύπωση ότι θα μπορούσαν να φτιάξουν κάτι καλό σε αυτό το πλαίσιο.

Ανώνυμος 22 Μαΐου 2012 στις 9:44:00 π.μ. EEST  

Δεν μέμφομαι τους Κυπρίους που προασπίζουν τα συμφέροντά τους. Μέμφομαι εμάς τους Ελλαδίτες που απαγκιστρωνόμαστε σταδιακά από τις παραδοσιακές κοιτίδες του ελληνισμού...
Και είναι κρίμα να επικρατεί το πνεύμα του ελλαδισμού ( της υποστήριξης δλδ του ελλαδικού κράτους) εις βάρος του ελληνισμού (που εκτείνεται πολύ ευρύτερα από το κρατίδιό μας.. ειδικά από τη στιγμή που και το κράτος της Ελλάδας έχει αρχίσει να χάνει τα ελληνικά χαρακτηριστικά του
Κάνω λάθος ρε παιδιά??
Αντώνης

Ανώνυμος 22 Μαΐου 2012 στις 10:00:00 π.μ. EEST  

Αγαπητοί φίλοι, η πικρή αλήθεια είναι πως η Κύπρος είναι για την Ελλάδα "μια καυτή πατάτα"!! Οπότε ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΙ οι Κύπριοι λαμβάνουν τα μέτρα τους!! Πότε οι Ελληνικές κυβερνήσεις υπερασπίστηκαν ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ τους αδελφούς Κυπρίους, όπως τους αποκαλούν, ειδικότερα στο πρόσφατο παρελθόν;;; μήπως όταν τη μαύρη νύχτα του ΄74 δόθηκαν εντολές, να σκεπαστεί το καταρριφθέν α/φ από τα φίλια πυρά το ταχύτερο δυνατόν και όπως -όπως με τις μπουλντόζες, για να μη φανεί η εμπλοκή της Ελλάδος στην τούρκικη εισβολή;;;; μήπως με το δόγμα της αμυντικής συνεργασίας, όταν διατυμπάνιζαν ότι η Ελλάδα ΕΙΝΑΙ στο πλευρό της Κύπρου και στη συνέχεια γέλασε κάθε πικραμένος!!, μήπως με το σχέδιο αυνάν (ανάν εννοώ) όταν οι εδώ ντόπιοι λακέδες με τους συνεργάτες τους στην Κύπρο (αναστασιάδης κ.α.)"λύσσαξαν" κατά του ΗΡΩΑ ΤΑΣΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ;;;!!! Οι ΕΞΥΠΝΟΙ Κύπριοι βλέπουν "τι παίζει" στη διεθνή σκακιέρα!!! Όταν το Ισραήλ βάζει την τουρκία στη θέση της, όταν βλέπουν τι γίνεται στην περιοχή τους και η φοβισμένη από τον τσίπρα Ελλάδα!!! δεν μπορεί τα του οίκου της να τακτοποιήσει, γιατί να μη ζητήσει (έστω και με το αζημίωτο) προστασία από αυτούς που ΜΠΟΡΟΥΝ και ΘΕΛΟΥΝ να την προσφέρουν!!!
Εδώ είχαμε ΥΠΕΞ που μας έλεγε ότι οι ζώνες ΑΟΖ είναι της μόδας!!! όταν ΟΛΕΣ οι χώρες πασχίζουν να εκμεταλλευτούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον γεωφυσικό πλούτο που διαθέτουν, όταν στην κυριολεξία ΒΛΑΜΜΕΝΟΙ "πολιτικοί" (τρομάρα τους!!)τα βάζουν με το στρατηγό Φράγκο, ο οποίος έχει το ΣΘΕΝΟΣ και λέει "έξω οι τούρκοι από την Ελλάδα ακόμα και για θέματα πυρόσβεσης", όταν οι ΜΚΟ δεν ΕΠΙΤΡΈΠΟΥΝ ασκήσεις στα ακριτικά νησιά μας και τις ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ για να μη τρομάξουν τα ψάρια!!!Συνεπώς οι Κύπριοι τι λένε:"κάλλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδογήρευε!!!"
Δεν πρέπει όμως να ΞΕΧΝΑΜΕ ότι η ανάδειξη της Κύπρου σε οικονομικό και γιατί όχι ενεργειακό παράγοντα της περιόχής είναι έργο του προαναφερθέντος ΤΑΣΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ!! Ο οποίος αν και ετοιμαθάνατος, παλεύοντας με τον καρκίνο, τα ΕΒΑΛΕ με τους ισχυρούς, λέγοντας: "παρέλαβα ανεξάρτητο κράτος, δεν θα παραδώσω κοινότητα"!!! όταν εδώ το μητσοτακέϊκο, το giorgaki και οι λοιποί ζητούσαν το κεφάλι του, γιατί δεν αποδέχονταν ΕΥΝΟΪΚΟΤΑΤΕΣ λύσεις για Κυπριακό πρόβλημα και την ευημερία του Κυπριακού λαού!!
όσον αφορά και στο θέμα τσίπρα, μη ξεχνάτε ότι και ο χριστόφιας είναι πρόεδρος του κομμουνιστικού κόμματος Κύπρου(ακελ), αυτό όμως δεν τον έχει εμποδίσει και στην Ε.Ε.να παραμένει και ευτυχώς να συνεχίζει το έργο του ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ!!
Συγνώμη για τη φλυαρία μου, αλλά δεν ΑΝΤΕΧΩ να βλέπω ΟΛΕΣ τις ΣΟΒΑΡΕΣ χώρες δίπλα μας μικρές ή μεγάλες, να ΠΑΣΧΙΖΟΥΝ για το αύριο των παιδιών τους και εδώ να συναγωνιζονται ποιός θα πρωτοκαθίσει στην καρέκλα, για να μας σώσει!!!
Υ.Γ. Τελευταία ακούγεται ότι και η αλβανία, θα διεκδικήσει την επέκταση των συνόρων της κατά της Ελλάδος διότι η Ελλάδα την "πνίγει" και θέλει ζωτικό χώρο για να "αναπνεύσει" !!! ποιός;;; η αλβανία!!! εκεί να δείτε γλέντια!!!
Γιάννης

"Δόκιμος" 22 Μαΐου 2012 στις 12:30:00 μ.μ. EEST  

Προς Ανώνυμο 22 Μαΐου 2012 10:00:00 π.μ

Χείμαρρος!!!

...κι υπόλοιποι ονειροπόλοι!!!

Ανώνυμος 22 Μαΐου 2012 στις 3:57:00 μ.μ. EEST  

Αντώνη ο 20ος αιώνας ήταν ο αιώνας που αναπτύχθηκε η ελλάδα και έσβησαν οι ελληνικές αποικίες στη μεσόγειο. Σε λίγες δεκαετίες Ανατολική Ρωμυλία, Αν. Θράκη, Β. Ήπειρος, Μικρά Ασία, Πόντος, Αλεξάνδρεια, Αντιόχεια, Οδησσός, Μεγάλη Ελλάδα χάθηκαν για πάντα μετά απο 3,000 χρόνια ιστορίας. Ο 20ος ήταν με διαφορά ο πιο καταστρεπτικός αιώνας στην ιστορία μας.
Φυσικά το κράτος που οδήγησε αυτήν τη καταστροφή μας γέμισε εθνάρχες, σοσιαλισμό, διεθνισμό και ωχαδερφισμό για να ξεχνάμε την ανικανότητά τους.
Τίγκα στο άγαγμα νεοελλήνων ηρώων η αθήνα. Ούτε ένα μνημείο για τους 6,000 νεκρούς κύπριους που έπεσαν πιο πρόσφατα...
"ελλάδα"=ξεφτίλα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP