Επίσκεψη Τσίπρα στο ΥΠΕΘΑ

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Επίσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, θα πραγματοποιήσει σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας. Κατά την διάρκεια της συνάντησης του με τον ΥΕΘΑ κ. Φράγκο θα ενημερωθεί για την κατάσταση του στρατεύματος και τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει λόγω των ανελέητων περικοπών στις λειτουργικές -κυρίως- δαπάνες.

Προφανώς η επίσκεψη του κ.Τσίπρα εντάσσεται σε μια γενικότερη προσπάθεια να "μαζέψει" τις πρόσφατες ατυχείς δηλώσεις στελεχών του κόμματος του, οι οποίες προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις. Η επίσκεψη αλλά και οι δηλώσεις που θα ακολουθήσουν αναμένονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον. Θα επιμείνει άραγε στην "κατάργηση του στρατού" και στην "ισόχρονη κοινωνική θητεία" υπέρ των οποίων είχε ταχθεί το 2008; Ή η έστω και μικρή παραμονή του στον χώρο θα τον βοηθήσει να καταλάβει ότι η Εθνική Άμυνα είναι σοβαρό πράγμα, με το οποίο δεν κάνει να παίζουμε; Ελπίζουμε η επάνοδος του κ.Τσίπρα στο ΥΠΕΘΑ (καθώς είχε υπηρετήσει την θητεία του στο..ακριτικό ΓΕΝ της Μεσογείων) να μας λύσει τις παραπάνω απορίες.

17 σχόλια:

Ανώνυμος 29 Μαΐου 2012 στις 9:19:00 π.μ. EEST  

Αλητάμπουρας και αμετανόητος. Να υποθέσω ότι σύντομα θα ακολουθήσει επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο για να προσπαθήσει να κοροϊδέψει και τους θρησκόληπτους κι ευσεβείς πολίτες

Ανώνυμος 29 Μαΐου 2012 στις 1:55:00 μ.μ. EEST  

Μόλις διάβασα το νέο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την Άμυνα που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Τελικά είναι κατά της αύξησης της στρατιωτικής θητείας και απλά θα δίνουν κίνητρα στους νέους για να υπηρετήσουν στο 18ο έτος.

Ψάχνοντας το πρόγραμμα της ΟΝΝΕΔ, της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας, που εξήγγειλε από τη νησίδα Ρω προεκλογικά το κίνητρο είναι να υπηρετούν ένα μήνα λιγότερο, δηλαδή 8 μήνες.

Οπότε εμμέσως η Νέα Δημοκρατία όχι μόνο αυξάνει τη στρατιωτική θητεία, αλλά τη μειώνει κιόλας.

Το μόνο κίνητρο που παρέχει για αύξηση της απόδοσης των κλάσεων(δηλαδή για μείωση των φυγόστρατων της 9μηνης θητείας) σύμφωνα με το νέο της πρόγραμμα είναι οικονομικά κίνητρα, πχ κάποια ελάχιστη αποζημίωση 200-250 ευρώ όπως στην Κύπρο.

Το "Εν Κρυπτώ" του οποίου είμαι τακτικός αναγνώστης συμφωνεί με τις παραπάνω θέσεις της Νέας Δημοκρατίας;

Φιλικοί χαιρετισμοί!

Ανώνυμος 29 Μαΐου 2012 στις 2:12:00 μ.μ. EEST  

"Διατήρηση του θεσμού της στρατιωτικής θητείας και ενίσχυση της απόδοσης των κλάσεων, λαμβανομένου υπόψη του δημογραφικού προβλήματος και των σημερινών κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών."
Πώς θα ενισχυθεί η απόδοση των κλάσεων;

enkripto 29 Μαΐου 2012 στις 2:17:00 μ.μ. EEST  

Αν ήσουν τακτικός αναγνώστης θα γνώριζες ότι διαφωνούμε κάθετα οριζόντια και διαγώνια με οποιαδήποτε πρόταση επιδεινώνει την ήδη τραγική λειψανδρία στις ΕΔ. Και για να μην κλωθογυρίζουμε,μιας και γιαυτο ρωτάς, ψάξε να βρείς τι λέγαμε για την επαίσχυντη ψηφοθηρική μείωση που είχε επιβάλει ο Μειμαράκης.

Οι κομματικές νεολαίες (πρώτη πρώτη η ΟΝΝΕΔ) είτε δεν αντιλαμβάνονται το πρόβλημα είτε το αντιλαμβάνονται αλλα προτιμούν τα πάρτυ στην Μύκονο απο την εκπλήρωση των συνταγματικών υποχρεώσεων στην μεθόριο. Απλά πράγματα.

Μια καλή πρόταση για την θητεία μπορείς να βρείς εδώ:


To σχέδιο 18+18



Σε ευχαριστώ για την συμμετοχή

enkripto 29 Μαΐου 2012 στις 2:27:00 μ.μ. EEST  

"Πώς θα ενισχυθεί η απόδοση των κλάσεων;"

Πολύ καλό ερώτημα..

Επειδή βλέπω ότι δώσανε το πρόγραμμα της ΝΔ για την άμυνα στην δημοσιότητα πριν απο λίγο, θα το μελετήσουμε και θα το σχολιάσουμε διεξοδικά. Πάντως ενα αρχικό πρώτο σχόλιο είναι ότι αναγνωρίζουν την ανάγκη διατήρησης ισχυρών Ε.Δ...

Στο μεταξύ ακόμα περιμένουμε την αποδοκιμασία των δηλώσεων Μπαλάφα απο τον κ.Τσίπρα..

Nikos 29 Μαΐου 2012 στις 2:32:00 μ.μ. EEST  

Μην ανησυχείτε, θα τα δώσει όλα για την άμυνα ο Τσίπρας, έτσι τουλάχιστον μας λέει στον έγκριτο ισότοπο του ο Χρυσαυγητοκαμμένος Συριζαίος ΑΒΓ (πρώην ΤΓΚ και κατά κόσμον Τάσος Γκουριώτης) ειδικός σε θέματα αμυντικής, εξωτερικής και ουφολογικής πολίτικης.

Ανώνυμος 29 Μαΐου 2012 στις 2:51:00 μ.μ. EEST  

Φίλοι συντάκτες του Εν Κρυπτώ, παραθέτω στο συγκεκριμένο θέμα το σχόλιό μου για το γνωστό "ενημερωτικό" αμυντικό ιστότοπο που όλοι γνωρίζουμε. Παρακολουθώντας τη γραμμή τους το διάστημα πριν τις 6 Μαΐου, αλλά και στη νέα προεκλογική περίοδο που διανύουμε, είμαι πλέον πεπεισμένος ότι παίζουν το πιο βρώμικο παιχνίδι εις βάρος της Ελλάδας. Δείτε το πρώτο τους θέμα τώρα και θα καταλάβετε. Για να μη μιλήσω για την πρωτοφανή παράλληλη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ και ΧΑ όλο αυτό το διάστημα. Ειλικρινά πιστεύω ότι αυτά τα ******* ********** θέλουν να γίνει πόλεμος. Δεν με πειράζει να μη δημοσιεύσετε το παρόν σχόλιο, αλλά θα επιθυμούσα μια εύσχημη απάντησή σας εδώ ή με κάποιο άρθρο στο άμεσο μέλλον. Δεν πρόκειται απλά για ***** και *******, πρόκειται για επικίνδυνα ********. Σας ευχαριστώ.

Ανώνυμος 29 Μαΐου 2012 στις 3:41:00 μ.μ. EEST  

Πάνοπλος ο Τσίπρας! Είπε και κάτι για το οποίο κάποια πατριωτικά blog (και κόμματα) θα λυσσάξουν. Ότι η αμυντική βιομηχανία παραμένει υπό εθνικό έλεγχο...
kamikaze

Nikos 29 Μαΐου 2012 στις 4:26:00 μ.μ. EEST  

Το δυσάρεστο φίλοι μου είναι ότι το συγκεκριμένο ισότοπο (του διάσημου ουφολόγου / νεφελιμολόγου που προανέφερα) τον διαβάζουν μανιωδώς αρκετές χιλιάδες συμπολίτες μας, μεταξύ αυτών πολλά στελέχη των ΕΔ και ΣΑ ενώ κάποιοι αξιωματικοί λειτουργούν σαν ανταποκριτές του…και μετά απορούμε γιατί πτωχεύσαμε σαν χώρα… ενώ έχουμε πτωχεύσει από μυαλό και μάλιστα προ πολλού…

Ανώνυμος 29 Μαΐου 2012 στις 4:29:00 μ.μ. EEST  

η δε "χημεία" του με τον ΥΠΕΘΑ φραγκούλη Φράγκο έδειχνε σαν να ήταν παλαιοί συμπολεμιστές.
δημοσιευση απο το. .γνωστο σαιτ με τους εξωγηινους ,αναφερομενο στην επισκηψη του α.τσιπρα στο υπ.εθ.α.
ολα τα πραγματα ομως εχουν και ενα οριο κυριοι

Ανώνυμος 29 Μαΐου 2012 στις 4:32:00 μ.μ. EEST  

"..Ικανοποίηση υπήρχε και γαι τα άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με τον αειθαλή Μανώλη Γλέζο και τις αντιστασιακές του διηγήσεις, και την Ρένα Δουρου πρωην στέλεχος ινστιτούτου αμυντικών αναλύσεων του ΥΠΕΘΑ και κορυφαίο σήμερα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία εντυπωσίασε με το εύρος και την άριστη κατάρτισή της σε θέματα αμυντικής πολιτικής..." (ακριβές απόσπασμα).
Πρόκειται για το ίδιο άτομο με τις πρόσφατες φιλοτουρκικές δηλώσεις, και την νουθεσία προς τον ΚονΜπετίτ ότι «…Πρόκειται για τα ίδια ΜΜΕ που ‘έθαψαν’ τις θέσεις σας για το κόστος των στρατιωτικών εξοπλισμών που επιδεινώνει την οικονομία της Ελλάδας… Μια λεπτομέρεια σίγουρα αποκαλυπτική που θα έπρεπε να σας είχε ανησυχήσει…».

Λοιπόν Κ. Δούρου, και λοιποί «δημοσιογράφοι» του site αμυντικής παραπληροφόρησης, αν θεωρείτε ότι οι Έλληνες τρώμε κουτόχορτο είστε βαθιά νυχτωμένοι. Ντροπή σας!!

enkripto 29 Μαΐου 2012 στις 5:10:00 μ.μ. EEST  

Μην διαμαρτύρεσε ανώνυμε φίλε, αν μη τι άλλο τα παραπάνω έχουν ψυχαγωγική αξία!

Περισσότερα για την επίσκεψη του.. "μπαρουτοκαπνισμένου συμπολεμιστή" και της ετοιμοπόλεμης κ.Δούρου σε επόμενη ανάρτηση.

Ανώνυμος 29 Μαΐου 2012 στις 5:38:00 μ.μ. EEST  

Α(να)σφαλείς πληροφορίες από τα Ανατολικά μας σύνορα αναφέρουν οτι ήδη οι Τουρκικές Στρατιές Ανατολικής Θράκης και Αιγαίου υψώνουν λευκή σημαία μετά την επίσκεψη Τσίπρα και λοιπών στο ΥΠΕΘΑ. Στην Τουρκική κυβέρνηση σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να προβούν σε έντονο διάβημα στα ΗΕ ειδικά μετά τις επιθετικές δηλώσεις Τσίπρα.......

Ανώνυμος 29 Μαΐου 2012 στις 6:18:00 μ.μ. EEST  

Θέλετε να μάθετε ποιος θα είναι ΥΠΕΘΑ αν βγει το ΣΥΡΙΖΑ;

Ο Αλέκος.. και μάλιστα, παρότι δεν του το έχουν οι περισσότεροι, ο Αλέκος συνδέετε και με το Δίκτυο 21, και είναι από τις (αρκετές) μη διεθνιστικές και πατριωτικές φωνές μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ (έτσι μαθαίνω τουλάχιστον από πολύ ψηλά εκεί μέσα και από παιδικούς φίλους που θεωρώ αξιόπιστους).

Μπορεί να ακούγετε κάπως αλλά αρχίζουν να σοβαρεύουν και εκεί και θα έχουμε ευχάριστες εκπλήξεις, οπότε ας κρατάμε χαμηλούς τόνους.

Θα δούμε πολλές αλλαγές (που θα τις πούνε κωλοτούμπες αλλά ας είναι προς το καλό και ας είναι και τριπλά άξελ) μέχρι τις εκλογές.

enkripto 29 Μαΐου 2012 στις 6:45:00 μ.μ. EEST  

@Γιάννη

αν θες να συμμετέχεις στην δημόσια συζήτηση θα πρέπει να σταματήσεις να συμπεριφέρεσαι σαν 10χρόνο.

Ανώνυμος 30 Μαΐου 2012 στις 12:06:00 π.μ. EEST  

Ανώνυμος 29 Μαΐου 2012 3:41:00 μ.μ. EEST
Πάνοπλος ο Τσίπρας! Είπε και κάτι για το οποίο κάποια πατριωτικά blog (και κόμματα) θα λυσσάξουν. Ότι η αμυντική βιομηχανία παραμένει υπό εθνικό έλεγχο...
kamikaze


Εμ βέβαια, να χάσουμε την κουτάλα τώρα που πάμε για κυβέρνηση; Τώρα θα μου πεις: ποιά βιομηχανία; Η ΕΑΒ; Τα Ναυπηγεία; Έχουν χάσει επεισόδια στην Κουμουνδούρου και ο Τσίπρας νομίζει πως είναι ακόμα στις αρχές των 90s.

Ανώνυμος 30 Μαΐου 2012 στις 12:18:00 π.μ. EEST  

Ποιό είναι το πρόγραμμα της ΝΔ εκτός από το ψευτοδίλημμα euro ή δραχμή;
Α ξέχασα.
Το μνημόνιο...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP