Ισραήλ: Δίτροχη ταχεία αντίδραση

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Τον επαναπροσδιορισμό της έννοιας της ταχείας αντίδρασης φαίνεται ότι προωθούν οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις και μάλιστα με πολλά κυβικά…

Σύμφωνα με ισραηλινά δημοσιεύματα, οι IDF φέρονται να σχεδιάζουν την ένταξη των μηχανών στο σχέδιο κινητοποίησής τους σε περίοδο πολέμου ή κρίσεων. Δεδομένου ότι σε μία τέτοια κατάσταση οι δρόμοι θα είναι σχεδόν κλεισμένοι από την αυξημένη κυκλοφορία, οι μηχανές θα μπορούσαν να δώσουν τη λύση.

Η ιδέα υπήρχε και παλαιότερα, αλλά για διαφόρους λόγους είχε απορριφθεί. Πλέον, το Κέντρο Στρατολογίας και Οικονομικής Κινητοποίησης, της Διεύθυνσης Τεχνολογίας και Διοικητικής Μέριμνας, καταρτίζει τα απαιτούμενα σχέδια κινητοποίησης και επίταξης των μηχανών.

Την ίδια πρόταση εξετάζει και η Πυροσβεστική και Διασωστική Υπηρεσία του Ισραήλ, προκειμένου να επεμβαίνει σε πυρκαϊές ταχύτερα από τα μεγάλα οχήματα.

www.defence-point.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP