Ο Ανδρέας, οι βάσεις και το μνημόνιο

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

του Σάββα Καλεντερίδη

Όλοι, εκτός της στενής ομάδας του ΓΑΠ, αποδέχονται ότι η Ελλάδα υποδουλώθηκε στο μνημόνιο με μεθοδεύσεις της κυβέρνησης του ΓΑΠ. Το γιατί, δεν είναι της ώρας.

Και από τη στιγμή που υποδουλωθήκαμε, δεν μπορούμε να μιλάμε για διαπραγμάτευση. Δεν έγινε καμία.Τώρα η Ελλάδα είναι χειροπόδαρα δεμένη και πρέπει να απελευθερωθεί. Το θέμα είναι πως! Ο ένας τρόπος είναι η επαναδιαπραγμάτευση. Ο άλλος η ανατροπή του μνημονίου.

Η άποψή μας είναι ότι πολλοί καιροσκόποι, που η μοναδική τους δουλειά χρόνια τώρα είναι η κατανάλωση κομματικών κονδυλίων που παίρνουν από το κράτος, το οποίο κατά τα άλλα πολεμούν, τζογάρουν και παίζουν με τα συναισθήματα του λαού, μιλώντας για ανατροπή και ακύρωση του μνημονίου, με σκοπό να πάρουν ψηφαλάκια. Μετά, αφού τα πάρουν, θα κάνουν ό,τι έκανε ο Ανδρέας, που έδιωξε τις αμερικανικές βάσεις, οι οποίες όμως τελικά έμειναν, μετά από συμφωνία που έγινε σε "μηδενική βάση".

Α, και να μην ξεχνάμε ότι εκείνα τα χρόνια, αυτοί ήταν τα μόνιμα δεκανίκια του μεγάλου Ανδρέα, με τους οπαδούς του οποίου βροντοφώναζαν όλοι μαζί και ρυθμικά το "Έξω οι βάσεις του θανάτου" και το "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο". Το ζητούμενο λοιπόν είναι να διδαχτούμε όλοι μας από τους καιροσκοπισμούς και τις ανεύθυνες επιλογές του παρελθόντος -αλήθεια πόσο εύκολα ξεχνάει αυτός ο λαός!!!- και να βρούμε τη χρυσή τομή. Ποια είναι;

-Σκληρή και παραδειγματική τιμωρία εκείνων που μας έβαλαν στο ΔΝΤ-Μνημόνιο

-Επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου

-Ταχύς εκσυγχρονισμός του ελληνικού κράτους

-Λήψη άμεσων αναπτυξιακών μέτρων

-Άμεση αναμόρφωση της παιδείας και του εκπαιδευτικού συστήματος

Κατά τα άλλα, όσοι τζογάρουν και παίζουν με τη "φωτιά" της ανατροπής του μνημονίου, δεν θα καούν μόνο οι ίδιοι, αλλά θα κάψουν και την ήδη τσουρουφλισμένη Ελλάδα. Δεν το ευχόμαστε, αλλά το "έξω από το μνημόνιο", θα αποδειχτεί πολύ σύντομα πιο ανεύθυνο και πιο οπορτουνιστικό από το "λεφτά υπάρχουν". Ελπίζουμε να μην αποδειχτεί το ίδιο καταστροφικό.Αυτά τα ολίγα προς στιγμήν...

infognomonpolitics

43 σχόλια:

Ανώνυμος 8 Μαΐου 2012 στις 5:39:00 μ.μ. EEST  

Θα μπορούσε κάποιος να αναλύσει που στηρίζεται αυτός ο παραληρισμός; Και εγώ το πιστεύω, αλλά νομίζω οτι είναι απλά μια διαίσθηση και τίποτα άλλο. Ίσως μάλιστα μια τέτοια προσέγγιση (καταγγελίας του μνημονίου), μας ωφελησει κιόλας.

Πίστευω πως όλο το παιχνίδι προσομοιάζει πάρα πολύ τα τυχερά παιχνίδια (πόκερ). Αλλοι το παίζουν επιθετικά και άλλοι συντηριτικά. Το ποιος κερδίζει είναι σε μεγάλο βαθμό ανεξάρτητο του πλάνου.

Ανώνυμος 8 Μαΐου 2012 στις 5:47:00 μ.μ. EEST  

«Βουλιάζει» το Χρηματιστήριο Αθηνών

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=144503&catID=2

Αρματιστής 8 Μαΐου 2012 στις 6:56:00 μ.μ. EEST  

Ειλικρινά αδυνατώ να αντιληφθώ τη συλλογιστική του αγαπητού συναδέλφου των ΤΘ Σάββα Καλεντερίδη. Ενός πολύ καλού και αγνού πατριώτη, που με πάθος μοναδικό συνεχίζει να προβάλει (όταν οι άλλοι σιωπούν) τα εθνικά ζητήματα, την ιστορία των αγώνων του έθνους μας για ελευθερία, τους αγώνες και τα πάθη του Ποντιακού Ελληνισμού, καθώς και τον ασυμβίβαστο αγώνα του σκλαβωμένου έθνους των Κούρδων. Ενός λαού που μολονότι έχει γίνει παρανάλωμα του πυρός από την αδυσώπητη πολιτική εθνοκάθαρσης της Τουρκίας, αρνείται να παραδώσει τα όπλα και συνεχίζει τον αγώνα του για ελευθερία και εθνική αποκατάσταση στο «ελεύθερο και ανεξάρτητο Κουρδιστάν».

Γράφει ο αρθρογράφος ότι:
«Όλοι, αποδέχονται ότι η Ελλάδα υποδουλώθηκε στο μνημόνιο».

Αν είναι έτσι και εγώ πιστεύω ότι είναι, ένα και μόνο χρέος έχουμε όλοι ως πολίτες. Να φύγουμε από τα δεσμά της δουλείας. Θα πρέπει να αγωνιστούμε με «νύχια και δόντια», αναλαμβάνοντας το οποιοδήποτε κόστος, να αποκτήσουμε και πάλι την ελευθερία μας. Δηλαδή ο σκοπός θα πρέπει να είναι η ανατροπή των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, τα οποία όπως και να το κάνουμε, αποτελούν κατάπτυστα κείμενα εθνικής υποδούλωσης.

Από τη στιγμή που με το μνημόνιο και με τις δανειακές συμβάσεις έχουμε αποδεχθεί, ή μάλλον κάποιοι άλλοι έχουν αποδεχθεί, χωρίς την έγκριση μας την:

• Παραίτηση από την ασυλία της χώρας
• Προτεραιότητα των δανειστών έναντι των αναγκών του λαού και του κράτους
• Ίδρυση ειδικού ταμείου που θα ελέγχεται από τους δανειστές και στο οποίο θα συγκεντρώνονται τα έσοδα του κράτους
• Τρόικες, επιτρόπους, επιτροπάτα, Τόμσεν, Ράιχεμπανχ, Μος κλπ, που θα διαθέτουν μάλιστα αποφασιστικές αρμοδιότητες ενημέρωσης έγκρισης και απόρριψης των νόμων του κράτους (όπως πολύ εύγλωττα μαρτυρά η επιστολή του Μος προς τους υπουργούς υγείας και εργασίας)
• Μετατροπή της βουλής σε πλυντήριο ξεπλύματος των αποφάσεων των δανειστών
• Δημιουργία Ειδικού Ταμείου στο οποίο θα μεταβιβάζονται αμετάκλητα τα περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου, προκειμένου στη συνέχεια αυτά να «αξιοποιηθούν», «πουληθούν», «ξεπουληθούν», «ξεπλυθούν», «φαγωθούν», χωρίς η κυρίαρχη βουλή και η κυρίαρχη κυβέρνηση της χώρας να έχουν δικαίωμα ελέγχου για το πώς διαχειρίζεται η περιουσία του κράτους

Τότε είναι περισσότερο από σαφές ότι η Ελλάδα έχει εκχωρήσει το μεγαλύτερο ίσως μέρος της κυριαρχίας της σε ξένες δυνάμεις. Με άλλα λόγια έχει υποδουλωθεί.

Μολονότι λοιπόν ο αρθρογράφος γνωρίζει όλα τα παραπάνω, ίσως και περισσότερα αφού είναι ένα άτομο πάρα πολύ ενημερωμένο, κάνει ένα λογικό άλμα σε σχέση με την ιστορία του και τη παραδοχή του ότι η Ελλάδα έχει υποδουλωθεί. Ζητά επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και όχι την πλήρη απόρριψη του. Και ηθελημένα ξεχνά ότι ΕΕ και ΔΝΤ έχουν βάλει πάγο στις προτάσεις Σαμαρά για επαναδιαπραγμάτευση.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Αρματιστής 8 Μαΐου 2012 στις 7:01:00 μ.μ. EEST  

ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Ο αρθογράφος όμως, υποπίπτει και σε ένα άλλο «ατόπημα», κατά τη γνώμη μου. Προβαίνει σε δίκη προθέσεων για όσους υποστηρίζουν την ανατροπή του μνημονίου, τους οποίους ο κυρίαρχος λαός τους έδωσε την πλειοψηφία στις προχθεσινές εκλογές. Τους θεωρεί «ως καιροσκόπους, που μοναδική τους δουλειά χρόνια τώρα είναι η κατανάλωση κομματικών κονδυλίων που παίρνουν από το κράτος, το οποίο κατά τα άλλα πολεμούν, τζογάρουν και παίζουν με τα συναισθήματα του λαού, μιλώντας για ανατροπή και ακύρωση του μνημονίου, με σκοπό να πάρουν ψηφαλάκια. Μετά, αφού τα πάρουν, θα κάνουν ό,τι έκανε ο Ανδρέας, που έδιωξε τις αμερικανικές βάσεις, οι οποίες όμως τελικά έμειναν, μετά από συμφωνία που έγινε σε "μηδενική βάση"». Και καταλήγει ότι το «Το ζητούμενο λοιπόν είναι να διδαχτούμε όλοι μας από τους καιροσκοπισμούς και τις ανεύθυνες επιλογές του παρελθόντος».

Αυτά όμως τα έκαναν κυρίως και εντελώς ασύδοτα τα «μεγάλα κόμματα» που χρηματίζονταν από τα ταμεία της Ζήμενς και ήδη έχουν προεισπράξει τις κρατικές επιχορηγήσεις και ακόμη έχουν δανειστεί από τις τράπεζες κάτι εκατοντάδες εκατομμύρια με εγγύηση τη κρατική χρηματοδότηση (η οποία τώρα θα υπολογιστεί στο 33% και όχι στο 86% των ψήφων… - και οι τράπεζες θα πρέπει να ζητήσουν τα λεφτά τους …. – από ποιον;;; - μα είναι ο λαός εδώ για τις ανακεφαλαιοποιήσει).

Με άλλα λόγια, ουσιαστικά ο αρθρογράφος μας προτείνει, βάλτε τα κεφάλια μέσα, μη μιλάτε, ψηφίστε αυτούς που μας «υποδούλωσαν» στο μνημόνιο προκειμένου να να το «επαναδιαπραγματευθούν»…

Αγαπητέ Σάββα. Ηθελημένα ή αθέλητα, ξεχνάς ότι οι αρχηγοί των δύο πρώην «μεγάλων κομμάτων», αφού ψήφισαν το Μνημόνιο-2 επιβάλλοντας Πρωσική πειθαρχία στα κόμματά τους, έστειλαν και «εγγυητικές επιστολές» στους ξένους δυνάστες (αφού είμαστε υπόδουλοι – εσύ το είπες) στις οποίες δηλώνουν ότι το μνημόνιο αυτό είναι όπως ψηφίστηκε και εγγυώνται τη πιστή εφαρμογή του. Κάτι ανάλογες επιστολές έστελναν και οι προεστοί και κοτζαμπάσηδες στο πολυπροσκυνημένο Πατισάχ στη Κωνσταντινούπολη μόλις ανελάμβαναν τα καθήκοντά τους. Δήλωναν ότι εγγυώνται με το κεφάλι τους ότι οι φόροι και το χαράτσι θα πληρώνονταν στο ταμείο της Πύλης και ότι οι ραγιάδες της περιφέρειας τους θα είναι ήσυχοι και πιστοί υπήκοοι.

Εγώ λοιπόν πιστεύω στη με κάθε τρόπο ανατροπή του μνημονίου. Αυτό διδάσκει η ιστορία μας. Διαφορετικά ας μην την επικαλούμαστε.

Φοβάμαι όμως ότι το ΣΥΣΤΗΜΑ είναι πολυπλόκαμο, έχει διεξόδους και εναλλακτικές και στο τέλος ο «κυρίαρχος» λαός θα μπει στο καβούκι του.

Ανώνυμος 8 Μαΐου 2012 στις 8:03:00 μ.μ. EEST  

@ Αρματιστης 6:56
Συμφωνώ απολύτως μ'αυτά που γράφεις ωστόσο δικαιούται κανείς (και ίσως οφείλει) να προσπαθήσει να ερμηνεύσει τις προθέσεις και τις κινήσεις των αντιμνημονιακών. Μέρα με τη μέρα μεταβάλλεται η πολιτική πραγματικότητα ανεπιστρεπτί και κάτι που είναι ενδεχομένως εφικτό σήμερα, μπορεί να είναι εκτός πραγματικότητας σε ένα μήνα. Η άδολη αναποφασιστικότητα έχει συνέπειες και μπορεί να λειτουργήσει εις βάρος των θέσεων τους. Σ'αυτή τη φάση η απόρριψη των μνημονίων ισοδυναμεί (σε πολιτικό βάρος) περίπου με μια ριζική αλλαγή του Συντάγματος, χρειάζεται η ευρεία αποδοχή του κόσμου και φυσικά δημοψήφισμα. Σ' αυτό θα μπορούσαν καταρχάς να συνεργαστούν τελείως ετερόκλητες (πολιτικά) δυνάμεις συμφωνώντας σε μερικά βασικά σημεία. Προσωπικά δεν έχω την αίσθηση ότι οι αντί-μνημονιακοί προσανατολίζονται προς τέτοιες επιλογές.
Σ.

Alexandros 8 Μαΐου 2012 στις 8:23:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητέ "αρματιστh",

Συμφωνώ μαζί σου, όμως κατανοώ και τους φόβους του Κυριου Καλεντερίδη. Πέρα από την "αντιμνημονιακη" πολιτική, η οποια είναι εύηχη και την οποια όλοι θέλουμε, υπάρχουν μερικά εύλογες ανησυχίες όσον αφορά την πολιτική που προτείνει η αριστερά. Οι δικες μου απορίες ας πούμε είναι οι έξεις.

Ο Κύριος Τσίπρας προτείνει την κατάργηση του μνημονίου και την άτακτη χρεοκοπία, αυτή θα γίνει εντός η εκτος Ευρωζώνης? Εάν φύγουμε από την ΕΕ, σκοπεύει η Ελλάδα να προχωρήσει μονη της χωρίς καμια συμμαχία? Εάν φύγουμε εμείς από την ΕΕ ουσιαστικά την οδηγούμε σε κατάρρευση η τέλος πάντων σε τρομερά προβλήματα, άρα οι σχέσεις μας θα είναι τουλάχιστον ψυχρές, σε ένα εχθρικό περιβάλλον θα έχουμε εγκαταλείψει και την Κύπρο. Μετά θέλει να βγούμε και από το ΝΑΤΟ, άρα έξω από το ΝΑΤΟ, έξω από την ΕΕ, πως θα σταθούμε, δεν υπάρχει ούτε μια χωρα που να πορεύεται χωρίς καμια συμμαχία, σε ποιον θα στραφούμε εμείς και ποιος θα μας εμπιστευτεί ως συμμαχους, πως θα μπορέσει να συνεργαστεί με τη Ρωσία του Πούτιν ας πούμε, από τη στιγμή που ιδεολογικά είναι αντίθετοι, θα στραφεί προς την Κίνα και αν το κάνει αυτό δε θα είναι σαν να παραδιδόμαστε στην Κίνα? Στόχος είναι απλώς να αλλάξουμε δυνάστη η είναι να γίνουμε ισότιμα μέλη των δυο συμμαχιών στις οποιες ανήκουμε και στις οποιες αν ακολουθήσουμε σωστή πολιτική μπορούμε να γίνουμε ισότιμα πραγματικά μέλη? Έπειτα, χωρίς συμμαχους πως θα αντιμετωπίσει τις ξεκάθαρα εχθρικές διαθέσεις της Τουρκίας και των Σκοπιων αλλα και την ενδεχομενη επιθετικότητα άλλων βαλκανικών χωρων, που μπορεί να τους φανούμε αδύναμοι πραγματικά? Δυστυχώς, ο Κύριος Τσίπρας δεν διαθέτει καμια ρεαλιστική εναλλακτική λύση, αυτή είναι η σκληρή αλήθεια, δεν γίνεται να επιβίωση η χωρα με τέτοιου είδους "αντιμνημονιακη" πολιτική!

Alexandros 8 Μαΐου 2012 στις 8:56:00 μ.μ. EEST  

Επίσης ο Κύριος Τσίπρας έχει λάβει προφανώς λάθος μήνυμα, μιλάει για μια αριστερή κυβέρνηση, την οποια θέλει ο λαός, μα ο λαός δεν ψήφισε αριστερά, τα κόμματα της αριστεράς και άκρας αριστεράς πήραν 32-33% του 65%. Ο κόσμος θέλει ενότητα είναι ξεκάθαρο και θέλει Ευρώπη χωρίς μνημόνιο! Το μνημόνιο μπορεί να αλλάξει μορφή, αυτό μπορεί να γίνει!

Ανώνυμος 8 Μαΐου 2012 στις 9:54:00 μ.μ. EEST  

O ΣΥΡΙΖΑ θα χρησιμοποιήσει τις καταθέσεις μας για ανάπτυξη!

Ήρθε ,λοιπόν, η ώρα των αποκαλύψεων. Να δοθούν απαντήσεις επί πραγματικών ερωτημάτων.
Ένα από τα φλέγοντα ζητήματα που χρήζουν αμέσου απαντήσεως είναι αυτό της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ως γνωστόν, προεκλογικά, είχε ταχθεί υπέρ της καταγγελίας του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης.
Τίθεται, επομένως, ένα ζήτημα πως θα γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε σήμερα ο νεοεκλεγείς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε,λοιπόν, ότι « οι τράπεζες πρέπει να λειτουργήσουν με δημόσιο έλεγχο, προκειμένου να προχωρήσουν δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις και να δοθεί ρευστότητα στην αγορά.»
Και που θα βρεθούν τα χρήματα για την ανακεφαλαιποίηση;
Ο κ. Στρατούλης ανέφερε ότι «υπάρχουν 165 δισ. ευρώ στις τράπεζες με τη μορφή καταθέσεων.»
 Δεν φαντάζομαι να υπονοεί ο,τι θα χρησιμοποιηθούν τα χρήματα των καταθετών για να ενισχύσουν οι τράπεζες την κεφαλαιακή τους επάρκεια;
Και αν αρνηθούν οι….καταθέτες, τότε τι θα γίνει;
Σε ερώτηση εάν θα δεσμευθούν οι καταθέσεις, ο κ. Στρατούλης σημείωσε: «Εγγυόμαστε τις καταθέσεις των πολιτών και θα τις χρησιμοποιήσουμε για την ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».
Πώς ακριβώς εγγυάται τις καταθέσεις των πολιτών ο κ. Στρατούλης και πως θα τις χρησιμοποιήσει για την ανάπτυξη της χώρας;
Οφις Ιοβόλος
Ολοι βαράνε τις καμπάνες αλλά κανείς δεν ακούει.Βάρα Σάββα και σύ, κάποια ώρα θα μας ακούσουν....

Ανώνυμος 8 Μαΐου 2012 στις 10:29:00 μ.μ. EEST  

Κάποιες σκέψεις μόνο:
1)Από τη τυφλή υποταγή στο μνημόνιο να πάμε σε μονομερή καταγγελία του. Από άκρο σε άκρο κλασικά σε αυτή τη χώρα. Παραδείγματα άπειρα. Τίποτα ανάμεσα δεν υπάρχει? Πιστεύουν πραγματικά κάποιοι ότι ο "φόβος του ντόμινο" θα κάνει τους άλλους να μας ταιζουν εσαεί? τους έχω νέα αλλά άσε θα το νοιώσουν με τη στούκα.
2) θα κάνουνε ανάπτυξη με τις καταθέσεις των τραπεζών λένε. Όπως κάναν ανάπτυξη με τα ΜΟΠ και τα Α,Β,Γ ΚΠΣ... Ιδιοφυές πραγματικά, άλλος έχει το όνομα κι άλλος τη χάρη του Αντρεα. Όσο κι αν την αντιπαθώ είχε δίκιο φαίνεται η Θάτσερ: "Καλός ο σοσιαλισμός όσο κρατάνε τα λεφτά των άλλων".
3) Το έχω ξαναπει και κανείς άλλος δε το λέει. Το μόνο που μπορεί να μας βγάλει από αυτή τη κρίση είναι η ΔΟΥΛΕΙΑ. Ναι ξέρω "έχει ανεργία ποια δουλειά μας λες". Αν δεν φτιαχτεί ένα πλαίσιο υγειούς λειτουργίας της επιχειρηματικότητας, του ελεύθερου επαγγελματία, του έμπορου, του βιοτέχνη κτλ ούτε ανάπτυξη, ούτε δουλειές θα δούμε. Και πλαίσιο δεν εννοώ τους μισθούς Βουλγαρίας που προτείναν οι προηγούμενοι, (btw το πιο ηλίθιο πράγμα που άκουσα) εννοώ διαφάνεια, σταθερότητα, αξιοκρατία κ.α.. Πιο πιθανό φαντάζομαι είναι να δώ το Εντερπραιζ του Σταρτρεκ στα Σπάτα..
4) δεν άκουσα κανένα πολιτικό να ερμήνευσε το αποτέλεσμα ότι ίσως, λέω ίσως, ο λαος τους έστειλε να συνεργαστούν και να κάνουν μια όσμωση των ιδεών τους και μια κυβέρνηση μεγάλης συνεργασίας. Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ & οι Ανεξάρτητοι θα έδιναν καλά διαπραγματευτικά χαρτιά σε μια κυβέρνηση που συμμετέχουν
ΥΓ πριν με πει κάποιος "μνημονιακό" ας μάθει ότι εναντίον του ήμουν όχι φέτος που είναι της μόδας αλλά από το Καστελόριζο, στο οριτζιναλ, αυτό που έστειλαν το προσχέδιο για βάση συζήτησης και το γύρισε ο ΓΑΠ υπογεγραμένο (και αδιάβαστο υποπτεύομαι). Τότε ειλικρινα υποστήριζα (με βαριά καρδιά) ότι η χρεοκοπία ήταν η λιγότερο χειρότερη λύση. Εδώ που φτάσαμε με εξαντλημένες τις αντοχές των περισσοτέρων πολιτών και την Ευρώπη προετοιμασμένη/προφυλαγμένη, η διαπραγμάτευση μου φαίνεται πολύ ελκυστικότερη λύση. κ@

Ανώνυμος 8 Μαΐου 2012 στις 10:58:00 μ.μ. EEST  

3) Ταχύς εκσυγχρονισμός του ελληνικού κράτους
4) Λήψη άμεσων αναπτυξιακών μέτρων
5) Άμεση αναμόρφωση της παιδείας και του εκπαιδευτικού συστήματος
Αυτά τα 3 δεν μπορούν να γίνουν με ψευτοπροοδευτικοαριστερά μηδενιστικά τομάρια να έχουν θέση και λόγο στον κρατικό μηχανισμό.

Ge. Grap. 8 Μαΐου 2012 στις 11:30:00 μ.μ. EEST  

Συμφωνώ σχεδόν σε όλα με τον κύριο Καλεντερίδη και μακάρι τέτοιες ψύχραιμες και ρεαλιστικές φωνές να επικρατούσαν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Μόνο που πριν την παραδειγματική τιμωρια αυτών που μας έβαλαν στο μνημόνιο, να κάνουμε την αυτοκριτική μας για τα 30 (τουλάχιστον) χρόνια που κάναμε πως δεν καταλαβαίναμε γιατί μας βόλευε.

Ανώνυμος 9 Μαΐου 2012 στις 1:10:00 π.μ. EEST  

Συμφωνώ και εγώ με τον Καλεντερίδη. Ο Αρματιστής είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Ανώνυμος 9 Μαΐου 2012 στις 1:17:00 π.μ. EEST  

Μόλις εμφανίστηκε ένας νέος άνθρωπος έπεσαν όλοι να τον φάνε. Ας αναλάβει και ο Τσίπρας αφού ο Κ. Σημίτης, ο Κ. Καραμανλής, Γ. Παπανδρέου, ο Α. Σαμαράς και ο Ε. Βενιζέλος έκαναν εγκληματικά λάθη και δεν είναι πλέον σε θέση να πείσουν ούτε τον κομματικό στρατό που διόρισαν.
Όλο οι ίδιοι και οι ίδιοι, έλεος πια. Η χώρα δεν είναι τσιφλίκι κανενός.
Αυτά και ζητώ την συμπάθειά σας για την ένταση.

Ανώνυμος 9 Μαΐου 2012 στις 1:43:00 π.μ. EEST  

Μία παρατήρηση μόνο. Ποιος φταίει? Το μνημόνιο ή αυτό που μας έφερε στο μνημόνιο?
Δεν καταλαβαίνω γιατί ο Τσίπρας δεν είναι υπεύθυνος όσο και οι άλλοι. Κάθε φορά που έβαζαν χέρι στα συνδικάτα με ποιους ήταν ο κ. Τσίπρας στα πεζοδρόμια?
Θα τρελαθούμε εντελώς...

Alexandros 9 Μαΐου 2012 στις 1:56:00 π.μ. EEST  

Συμφωνώ και επαυξάνω αυτά που γράφει ο Ανώνυμος που παρουσιάζει "κάποιες ιδέες"! Όχι άλλο από το ένα άκρο στο άκρο, τα πράγματα δεν είναι άσπρα ή μαύρα!

Ανώνυμος 9 Μαΐου 2012 στις 3:05:00 π.μ. EEST  

@Ανώνυμος 9 Μαΐου 2012 1:17:00
Μόλις εμφανίστηκε ένας νέος άνθρωπος έπεσαν όλοι να τον φάνε. Ας αναλάβει και ο Τσίπρας

Νέος στην ηλικία, όχι στη πολιτική που εμπλέκεται από τότε που ήταν αμούστακο παιδί!

Στο θέμα του μνημονίου, ο Τσίπρας παρέα με τον Κουβέλη λαϊκίζουν τόσο όσο ο Καμμένος, οι μεν από αριστερά κι ο άλλος από δεξιά, κι όχι λιγότερο από το ΚΚΕ και τη ΧΑ στα άκρα τους που ζουν στο δικό τους σύμπαν.

Βασιλής 9 Μαΐου 2012 στις 3:28:00 π.μ. EEST  

Και ποιός σου είπε ο Τσίπρας (και η Παπαρήγα μη ξεχνιόμαστε) θελούν να κυβερνήσηουν? Εξώ απο το χωρό ολοί πολλά τραγούδια ξέρουν..

Ανώνυμος 9 Μαΐου 2012 στις 6:05:00 π.μ. EEST  

γεμισε η ελλαδα δημοσιους υπαλληλους σταματηστε λοιπον την φαγωμαρα κ δειτε πως καταντησαμε... ελεος ο δικομματισμος επρεπε να καταδικαστει εκτος κ αν ειστε απο τους βολεμενους γιατι εγω ειμαι πατερας τρειων παιδιων κ αναπηρος απο τροχαιο κ μου κοψανε απο την πλουσια συνταξη που μου εδιναν απο των ασφαλιστικο μου φορεα το ικα γιατι απλα εμαθα να αγωνιζομαι κ εχω να βολευομαι κ συνεχιζω των αγωνα μου κ αυτο το ιδιο μαθαινω στα παιδια μου κυριοι κ οχι οτι οταν μεγαλωσετε ο μπαμπας θα σας βολεψει στο δημοσιο

Ανώνυμος 9 Μαΐου 2012 στις 10:38:00 π.μ. EEST  

Ο Τσίπρας με την Παπαρήγα δεν ήταν αυτοί που το 2008 έσκουζαν στη Βουλή εν όψει μέτρων που ειχε προτείνει ο Καραμανλής ότι " δεν υπάρχει κρίση, αυτό είναι ένα εφεύρημα του Καραμανλή για να πάρει μέτρα?"
Ο Τσίπρας δεν ήταν αυτός που έφερε τη Χρυσή Αυγή στη Βουλή με την πολιτική προκλητικής ανοχής στους λαθρομετανάστες?
Αυτός θα μας σώσει?
ΑΝτώνης (όχι ο Σαμαρας... :-)

Αρματιστής 9 Μαΐου 2012 στις 12:18:00 μ.μ. EEST  

Μου φαίνεται ότι είτε εγώ, είτε κάποιοι από τους σχολιαστές δεν ξέρουμε να διαβάζουμε και να κατανοούμε την Ελληνική γλώσσα. Εγώ λοιπόν σχολίασα το άρθρο του κυρίου Καλεντερίδη το οποίο αρχίζει με τη φράση:

«Όλοι αποδέχονται ότι η Ελλάδα έχει υποδουλωθεί στο μνημόνιο»

Κάνω λάθος, ή ο κύριος Καλεντερίδης γράφει κάτι διαφορετικό;
Δεν γράφει ο αρθρογράφος ότι η Ελλάδα έχει χάσει την ελευθερία της, την ανεξαρτησία της και τη κυριαρχία της;
Πως αλλιώς εννοείται η υποδούλωση;
Μπορεί να νοηθεί υποδούλωση χωρίς κάποιο επικυρίαρχο, κάποιο δυνάστη, κάποιο καίσαρα;
Δεν μπορεί να είσαι υπόδουλος στο νεφελίμ…

Θέτω λοιπόν το ακόλουθο ερώτημα, μήπως και κάποιοι μπορέσουν και καταλάβουν:

Πως ο κύριος Καλεντερίδης υποστηρίζει και προβάλει τους δικούς μας αγώνες για ελευθερία, τους αγώνες των προγόνων μας για εθνική ανεξαρτησία, πως υποστηρίζει τους αγώνες του Κουρδικού λαού για εθνική αποκατάσταση και σε όλους εμάς προτείνει (με το παραπάνω άρθρο του) να κάνουμε τουμπεκί ψιλοκομμένο, να αποδεχθούμε τη πραγματικότητα του μνημονίου (αυτού που μας έχει υποδουλώσει) και να προσπαθήσουμε να διαπραγματευθούμε με τους «επικυρίαρχους» τους όρους της υποδούλωσής μας;

Ακόμη ο κύριος Καλεντερίδης, μας λέει να κλείσουμε τα αυτιά μας στις «σειρήνες» που επαγγέλλονται την ανατροπή του μνημονίου, επειδή αν αυτοί κάνουν κυβέρνηση θα ξεχάσουν αυτά που έλεγαν και θα συμβιβαστούν με το μνημόνιο, όπως ο Αντρέας συμβιβάστηκε με το συνδικάτο του ΝΑΤΟ και τις βάσεις του θανάτου. (μελλοντολόγος είναι;)...

Με άλλα λόγια μας λέει ο αρθρογράφος να μην εμπιστευθούμε τους αντιμνημονιακούς που επαγγέλλονται την ανατροπή του μνημονίου, αλλά να υποστηρίξουμε αυτούς που θα το επαναδιαπραγματευθούν!!! Με συγχωρείτε, αλλά οι συλλογισμοί υποχρεωτικά επεκτείνονται.

Να ρωτήσω εγώ ο αφελής:

• Ποιοι θα κάνουν την επαναδιαπραγμάτευση;

• Ο φορομπήχτης κος Βενιζέλος που αποδέχθηκε το μνημόνιο και οδήγησε το ΠΑΣΟΚ σε συντριπτική ήττα;

• Ο κύριος Σαμαράς που έκανε μια μεγαλειώδη …. «στροφή», έβγαλε τον ανεκδιήγητο ΓΑΠ από το κάδρο, για να μη πω ότι του έριξε σωσίβιο, που αποδέχθηκε τον εκπρόσωπο των τραπεζιτών ως πρωθυπουργό, που ψήφισε το μνημόνιο, που έστειλε επιστολή συμμόρφωσης στη τρόικα και στο τέλος οδήγησε τη ΝΔ, το μεγάλο πατριωτικό αυτό κόμμα, σε διάσπαση και στρατηγική ήττα;

• Μήπως να επαναφέρουμε τον ΓΑΠ;

Τώρα. Κανένας δεν πρόκειται να τιμωρηθεί από αυτούς που μας οδήγησαν στο μνημόνιο. Αυτό είναι δεδομένο. Αν όντως το μνημόνιο είναι υποδούλωση, τότε αυτοί που μας οδήγησαν στο μνημόνιο είναι ένοχοι εσχάτης προδοσίας, έγκλημα διαρκές που δεν υπόκειται σε παραγραφή. Αλλά εδώ, όλα ψηφίστηκαν από πλειοψηφίες της βουλής άνω των 180 βουλευτών. Ποια έννομη τάξη μπορεί να στείλει όλο το κοινοβούλιο σε ειδικό δικαστήριο; Καμία. Ποιοι θα ζητήσουν να στηθούν ειδικά δικαστήρια; Μήπως αυτοί που θα επαναδιαπραγματευθούν το μνημόνιο; Κατ’ εμέ οι ιδέες για τιμωρία είναι ο απόλυτος «λαϊκισμός».

Αναφορικά με τις προτάσεις του αρθρογράφου, συμφωνώ απόλυτα, αλλά τις ακούω βερεσέ. Επειδή δεν μας λέει ποιοι θα τις κάνουν. Φαντάζομαι όχι οι πρώην διαχειριστές.

ΥΓ. Θα μπορούσε ο κύριος Καλεντερίδης να αρχίσει το άρθρο του ως εξής: «Η Ελλάδα έχει υπογράψει μια δύσκολη και περιοριστική οικονομική συμφωνία με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, με την οποία έχει αποδεχθεί τη διαβούλευση με την τρόικα επί σημαντικών ζητημάτων εκτέλεσης του Π/Υ και αναδιοργάνωσης του δημοσίου, η οποία θέτει ορισμένους περιορισμούς στην άσκηση της εθνικής κυριαρχίας» κλπ. Θα απέφευγε έτσι την αναφορά στην υποδούλωση. Δυστυχώς όμως, με το α ή β τρόπο, όλοι έπαιξαν το χαρτί του αντιμνημονιακού, όλοι αποδέχθηκαν ότι το μνημόνιο αποτελεί εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, αλλά σήμερα που τα κόμματα τους ηττήθηκαν, ξεχάσανε τα αντιμνημονιακά.

Ανώνυμος 9 Μαΐου 2012 στις 2:35:00 μ.μ. EEST  

Μπορούν, να μας πουν ΟΛΟΙ οι "ειδήμονες", πώς αποδεσμεύουν ΣΗΜΕΡΑ!!! τα ΟΡΝΕΑ της ΕΕ την προγραμματισμένη δόση των 5 δισ.,τώρα που Ο ΛΑΟΣ ψήφισε ΑΝΑΤΡΟΠΗ και εκδίωξη των δεινοσαύρων της πολιτικής;;;;
Ενώ με τις προηγούμενες δόσεις μας έκαναν, να τρέχουμε!!!!Γι΄αυτό δεν θέλουν άλλους π.χ.στα Υπουργεία Οικονομικών κ.λπ., γιατί δεν θέλουν να δούν τις ρεμούλες και τα αίσχη που έχουν υπογράψει εις βάρος του κοσμάκη!!
και έχουν αρχίσει την παραπληροφόρηση, που θα τα λεφτά ο στρατούλης, τι είναι αυτά που λέει ο τσίπρας και πάει λέγοντας!!!
Ο φίλος Αρματιστής έχει ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ!! ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΚΥΨΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!!! ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ!!!
Ας μαζέψει ο σαμαράς ΟΛΟΥΣ τους κεντροδεξιούς και θα δείτε, τι ποσοστό πάλι θα πάρει!!! Θα γελάσει κάθε πικραμένος!!!

Alexandros 9 Μαΐου 2012 στις 3:21:00 μ.μ. EEST  

Κατά την άποψη μου, περισσότερο παίζεις με τις λέξεις, παρα είσαι ουσιαστικός, δηλαδή η διατύπωση θα μπορούσε να είναι όπως την γραφεις εσύ, αλλα και πάλι δεν θα ανταποκρινόταν στην πλήρη πραγματικότητα.

Αν η διατύπωση του καλεντερίδη ήταν «Η Ελλάδα έχει υπογράψει μια δύσκολη και περιοριστική οικονομική συμφωνία με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, με την οποία έχει αποδεχθεί τη διαβούλευση με την τρόικα επί σημαντικών ζητημάτων εκτέλεσης του Π/Υ και αναδιοργάνωσης του δημοσίου, η οποία θέτει ορισμένους περιορισμούς στην άσκηση της εθνικής κυριαρχίας»... τότε θα είχε κάνει λάθος γιατί αυτή είναι η πρόθεση του μνημονίου, ωστόσο η ουσία του είναι πως δυνητικά μπορεί να είναι υποδούλωση και αυτό γιατί τρομερά απεχθείς οροι έγιναν δεκτοί και αυτό έγιναν δεκτοί γιατί αυτοί που πήγαν να διαπραγματευτούν ήταν παντελώς ανίκανοι προς διαπραγμάτευση. Και θα μου πεις ήταν ο Βενιζέλος, τόσο δεινός ρήτορας και έξυπνος άνθρωπος ανίκανος για διαπραγμάτευση και ο Παπαδήμος το ίδιο και ο GAP το ίδιο? Μα δεν έχει σημασία ποσο έξυπνος η ποσο δεινός ρήτορας είναι η ποσο γνωστης του νομου είναι όταν χρωστάει εκ των προτερων και προσωπικά σε ορισμένα συγκεκριμένα συμφέροντα και όταν τον "κρατάνε" από πριν με σκάνδαλα, δωροδοκίες και τον απειλούν ότι αν δεν δεχτεί ο,τι του πουν τελειωσε και αυτός και η παράταξη του, τώρα πρόσθεσε πως λόγω του ότι οι Ευρωπαίοι γνώριζαν εκ των προτερων πως λειτουργούσαν οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα ο,τι και αν τους έλεγαν δεν τους πίστευαν και όχι μονο αυτό έφτιαξαν το πρώτο μνημόνιο και αντί να κάνουν πράξεις πολλά από τα σωστά του πρώτου μνημονίου δεν έκαναν τίποτα , άρα δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο τη διαπραγματευτική τους θέση. Τα πρόσωπα που χειρίζονται τέτοιες υποθέσεις είναι ο,τι πιο σημαντικό και ήταν προφανές πως αυτοί δεν μπορούσαν, ήταν δεσμευμένοι, έβαζαν πρώτα και πάνω από όλα το συμφέρον της παράταξης και το δικό τους, ενώ και ο Παπαδήμος εξυπηρέτησε εκείνα τα συμφέροντα που τον βόλευε εκείνον αλλα και τα κόμματα, όταν φτιάχνεις κυβέρνηση κρίσης με 120 υπουργούς τι είναι αυτό? Άσε που ούτως η άλλως ήταν διαπλεκόμενος και μπλεγμένος στο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, που πηγαίναμε έτσι ένας θεός ξέρει?
Τελικά λοιπόν υπογράψαμε ένα μνημόνιο που μας δεσμεύει για πάνω από 30 χρονια, είμαστε σίγουροι ότι θα υπάρχει ΕΕ για πάνω από 30 χρονια? Ότι θα υπάρχει Ευρώ? Ότι θα είμαστε, τέλος πάντων, σύμμαχοι με όλους αυτούς που υπογράψαμε το μνημόνιο και σε 30 χρονια? Πως υπέγραψαν Αγγλικό, δίκαιο, δικαστήρια λουξεμβούργου, όταν αυτά μπορεί να σημάνουν ακόμα και νόμιμη ένοπλη δράση εναντίον της Ελλάδος, για αυτό γραφει "υπουδουλωση", αυτή τη στιγμή είναι περισσότερο αυτό που γραφεις εσύ, αλλα το πρόβλημα είναι το τι μπορεί να γίνει στο μέλλον και με την τόσο ρευστή κατάσταση, ίσως στο άμεσο σχετικά μέλλον, για αυτό πρέπει να απαγκιστρωθούμε από τέτοιους ορους χωρίς όμως να εκβιάσουμε αλλα και χωρίς να μας πατήσουν στο λαιμό, άλλωστε ήδη υπήρξαν τα πρώτα θετικά μηνύματα από την Ευρώπη υπήρξαν και αρνητικά, τώρα θα δούμε ποιος Ευρωπαίος θέλει ΕΕ και ποιος όχι,πραγματικά, εμείς με ποια μεριά θα πάμε? Ένας φίλος μου χτες μου έλεγε όχι δε θέλω ΕΕ θέλω να βγούμε, χωρίς κανένα εναλλακτικό σχέδιο απλώς και μονο γι αντίδραση, εγώ συγγνώμη αλλα διαφωνώ!

Ανώνυμος 9 Μαΐου 2012 στις 4:16:00 μ.μ. EEST  

Συγχαρητήρια Αρματιστή!
Οι διαφωνούντες ας κοιτάξουν λίγο τι είναι το "Σύνδρομο Στοκχόλμης". Προσοχή μην καταντήσουμε έτσι.

Ανώνυμος 9 Μαΐου 2012 στις 5:08:00 μ.μ. EEST  

@ 2.35:
Το σημερινό ομόλογο μας το πληρώνουν ακόμα, γιατί περιμένουν πού θα κάτσει η μπίλια με τις διερευνητικές εντολές και δε θέλουν να οξύνουν την κατάσταση. Κάτσε να δεις τι θα αποδεσμεύσουν στις 15 Μαϊου που λήγει το άλλο ομόλογο...

Nicholas 9 Μαΐου 2012 στις 9:08:00 μ.μ. EEST  

Ίσως να είμαι κυνικός, αλλά οι πολιτικοί της αριστεράς και της άκρας αριστεράς δεν ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε καμία κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Γιατί πρέπει να το κάνουν; Γνωρίζοντας ότι οι περισσότεροι από αυτούς πρόκειται να εκλεγούν στο Κοινοβούλιο από πιστούς Έλληνες ψηφοφόρους, να κυβερνήσουν είναι ένα ανάθεμα για αυτούς. Προτιμούν να δημαγωγούν, να εξαπατούν και να προτείνουν μη ρεαλιστικές λύσεις στα επείγοντα και σοβαρά προβλήματα η ελληνική οικονομία αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή.

Η ομιλία είναι φθηνή και εύκολη, αλλά οι ενέργειες έχουν συνέπειες. Απλώς προτιμούν να εκλέγονται, να πληρώνονται, να διαμαρτύρονται, να επικρίνουν άλλους πολιτικούς, να οργανώνουν διαδηλώσεις και να υποστηρίζουν σθεναρά απεργίες συνδικάτων που ζητούν λιγότερη δουλειά, μεγαλύτερες αμοιβές και καλύτερες παροχές υγείας και συνταξιοδότησης. Απλά βάζοντας το, θέλουν να έχουν δικαιώματα χωρίς ευθύνες.

Ανώνυμος 9 Μαΐου 2012 στις 9:25:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητέ φίλε 5:08:μ.μ.
δεν τους νοιάζει που θα "κάτσει" η μπίλια! βλέπουν όμως οτι με τον πλέον ειρηνικό τρόπο (εθνικές εκλογές)οι Έλληνες μετά από δύο χρόνια ξεφτιλισμένης ζωής ΑΠΑΙΤΟΥΝ να ξεκουμπιστούν τα όρνεα και οι δορυφόροι τους! ίσως ακούγεται γραφικό ή κωμικό, όμως η αλήθεια είναι ότι ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΓΚΗ!!! Έχουν ανάγκη τη θέση μας και τον πλούτο μας!!! και αφού βρήκαν καρπαζοεισπράκτορες (ΓΑΠ, Μπένυ, αντωνάκη) επέβαλαν τα δικά τους!!! ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ;;; θα μας αφήσουν, να πεινάσουμε! Μα ήδη έχουμε πεί και συνεχίζουμε να λέμε, το δεσπότη παναγιώτη!!!τι περισσότερο;;; Απλώς περιμένουν, όπως οι βασανιστές!!! πρώτα με το καλό (η τρέχουσα δόση δανείου), μετά η αγριάδα και τέλος το ξύλο!!! Όμως γράφω και πάλι ότι δεν θα το βαλουμε κάτω!!! Γνωρίζουν περισσότερο από εμάς!!! σαν σήμερα στις 9 Μαΐου του ΄36 τι έγινε στη Θεσσαλονίκη!!! ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΜΑΣ!!! ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΝ ΑΥΤΟΧΕΙΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΝΙΞΕΙ!!!

Ανώνυμος 10 Μαΐου 2012 στις 12:59:00 π.μ. EEST  

@ 2.35:
Τελικά δεν εκταμιεύεται όλη η δόση των 5 δις Ευρώ, παρά μόνο το ποσό που χρειάζεται για την αποπληρωμή του ομολόγου που λήγει. Τα υπόλοιπα (περίπου 1 δις Ευρώ) τα παρακρατάνε, και μάλιστα παρ' ότι είχε εγκριθεί πριν τις εκλογές η εκταμίευση.

http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231195135

Αφήστε επιτέλους τις αυταπάτες ρε, θα μας πάρετε όλους στο λαιμό σας

ΑΧΕΡΩΝ 10 Μαΐου 2012 στις 2:26:00 π.μ. EEST  

''Αφὴστε τις αυταπὰτες ρὲ,θα μας πὰρετε ὸλους στο λαιμὸ σας''
Αυτὸ θα πεὶ πολιτικὸς ρεαλισμὸς...
Θα σας πὰρουμε στο λαιμὸ μας εμεὶς οι αντιμνημονιακοὶ σχολιαστὲς,ενὼ σας εὶχαν σὼσει οι καθεστωτικοὶ καρεκλοκὲνταυροι,και οι ελὲω Θεοὺ πρὶγκηπες...
Αυτὸ που με εξοργὶζει περισσὸτερο,εὶναι ὸτι τα βαρὶδια(του Τιτανικοὺ) τα βὰζουν με τα σωσὶβια.
Τετρομαγμὲνοι...

Nicholas 10 Μαΐου 2012 στις 8:18:00 π.μ. EEST  

Αγαπητέ Αλέξανδρε

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να βρίσκεται σε επικίνδυνη οικονομική κατάσταση και ότι η εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Είναι επίσης αλήθεια ότι υπάρχει μια έλλειψη εμπιστοσύνης ανάμεσα στην Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους μας στην Ε.Ε. Tους εξαπάτησαμε για να εισέλθουμε στο ευρώ με τη βοήθεια της Goldman Sachs, αποκρύπτοντας το αληθινό δημοσιονομικό έλλειμμα ως ποσοστό του ΑΕΠ. Συνειδητά εδώσαμε στους Ε.Ε. εταίρους μας αριθμούς που δεν αντικατόπτριζαν την πραγματική κατάσταση της Eλληνικής οικονομίας. Όταν είχαμε εθνική κυριαρχία επί των οικονομικών υποθέσεων μας, υπήρξε κακοδιαχείριση των πόρων λόγω των απευθείας αναθέσεων από κυβερνητικά στελέχη τόσο των στρατιωτικών προγραμμάτων όσο και δημοσίων έργων στους δικούς τους ανθρώπους. H ανεξέλεγκτη φοροδιαφυγή, η παράνομη ανάληψη συντάξεων και επιδομάτων και άλλες οικονομικές καταχρήσεις συνέβαλαν στη διόγκωση του Eλληνικού χρέους και στην επιδείνωση της Eλληνικής οικονομίας. Η παγκόσμια οικονομική κρίση που κορυφώθηκε το φθινόπωρο του 2008 έδωσε στην Eλληνική οικονομία την χαριστική βολή. Όταν απεγνωσμένα χρειαζόμασταν ένα σχέδιο διάσωσης, στραφήκαμε προς την ΕΚΤ, την Ε.Ε. και το ΔΝΤ για να μας σώσουν από την επικείμενη, και ανεξέλεγκτη οικονομική χρεωκοπία.

Πώς μπορεί μια Ολλανδέζα πολιτικός η οποία είναι υποψήφια για επανεκλογή στη Βουλή να εξηγήσει τη θετική ψήφο της να σώσει την Ελλάδα από πτώχευση; Αυτή πρέπει να αποδείξει στους Oλλανδούς φορολογούμενους ότι τα σκληρά κερδισμένα χρήματά τους έχουν επενδυθεί με σύνεση. Αυτή μπορεί να τους πει ότι το ευρώ σώθηκε, τουλάχιστον για τώρα. Επίσης, ότι τα χρήματά τους θα κερδίσουν ετήσιο επιτόκιο 4%, και ότι φρόντισε ώστε η Ελλάδα να παρέχει στην Ευρωπαϊκή Ένωση ακριβείς και ειλικρινείς οικονομικούς δείκτες. Αυτή πρέπει να τους διαβεβαιώσει ότι μέχρι στιγμής η Ελλάδα κατέβαλε τους τόκους εγκαίρως και στο ακέραιο. Επιπλέον, να τους ενημερώσει ότι η Eλληνική οικονομία παρουσίασε ορισμένα δείγματα προόδου, αλλά ότι υπάρχει πολύς δρόμος να διανυθεί ώστε να κηρύξει με βεβαιότητα ότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει τελειώσει.

Αρματιστής 10 Μαΐου 2012 στις 11:27:00 π.μ. EEST  

Στο άρθρο 1 του συντάγματος καθορίζονται τα ακόλουθα:
Το πολίτευμα της Ελλάδας είναι η Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία
Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η Λαϊκή κυριαρχία
Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το σύνταγμα.

Γιατί αναφέρομαι στο σύνταγμα και ειδικά στο πρώτο άρθρο; Επειδή αντιλαμβάνομαι ότι:

* Κάποιοι δεν το γνωρίζουν
* Κάποιοι είναι αντίθετοι στην αρχή της Λαϊκής Κυριαρχίας επειδή πιστεύουν σε ολιγαρχικές – αριστοκρατικές – αυταρχικές – δικτατορικές – αντιδημοκρατικές – ναζιστικές μορφές διακυβέρνησης
* Ορισμένοι υποστηρίζουν τους διάφορους κομματικούς σχηματισμούς με την ίδια λογική που υποστηρίζουν μια ποδοσφαιρική ομάδα
* Κάποιοι άλλοι αδυνατούν να αντιληφθούν τα αυτονόητα

Δυστυχώς στη πατρίδα μας, το πολιτικό κατεστημένο, αυτό που μας έφερε σε αυτή τη θλιβερή κατάσταση που βιώνουμε σήμερα, έχει αποδείξει διαχρονικά ότι φοβάται το λαό. Το πολιτικό κατεστημένο επειδή κυριαρχείται από ολιγαρχικές – αριστοκρατικές – μεσσιανικές αντιλήψεις, προσπαθεί με κάθε τρόπο να βάλει το λαό στο περιθώριο και να ελέγξει τη βούλησή του. Τον ρωτά μόνο κάθε 4 χρόνια και ύστερα τον ξεχνά. Αλλά και οι απαντήσεις που λαμβάνει κάθε 4 χρόνια, προσπαθεί μέσα από καλπονοθευτικά εκλογικά συστήματα, να τις παραποιήσει.

Στις 6 Μαΐου ο λαός ρωτήθηκε και έστειλε ένα πολύ σαφές μήνυμα.
Απέρριψε με συντριπτική πλειοψηφία το μνημόνιο και αποδοκίμασε τα κόμματα που μας έβαλαν στο μνημόνιο καθώς και αυτά που το στήριξαν (ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ, ΔΡΑΣΗ). Οι υποστηρικτές του μνημονίου έδωσαν μια μάχη υποστηριζόμενοι με νύχια και με δόντια από τα ΜΜΕ - τους εθνικούς εργολάβους - τα παπαγαλάκια - τους τρόφιμους των μυστικών κονδυλίων και τη συντεχνία των κατεστημένων οικονομολόγων. Όλοι οι παραπάνω προσπάθησαν με κάλπικες δημοσκοπήσεις, με εκβιασμούς κ.α. να φοβίσουν και να εκβιάσουν τους πολίτες. Τη μάχη όμως την έχασαν κατά κράτος. Υπέστησαν στρατηγική ήττα. Και αυτό είναι παραπάνω από ξεκάθαρο.

Παρ’ όλα ταύτα το σύστημα δεν πτοείται. Θέλει με κάθε θυσία, ακόμη και αν η ανεργία φθάσει στο 1,5 εκατομμύριο, να συνεχιστεί η εφαρμογή του μνημονίου, μολονότι αυτό έχει αποτύχει παταγωδώς. Για την επιτυχία αυτού του σκοπού μετέρχονται όλα τα μέσα.

ΘΥΜΙΖΩ: Ο κύριος Σαμαράς είχε δηλώσει προεκλογικά ότι αν δεν πετύχει την αυτοδυναμία (που την έβλεπε;), θα πάμε σε επαναληπτικές εκλογές. Τώρα που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν πιάνουν τις 151 έδρες, υποστηρίζουν ότι νέα προσφυγή στις κάλπες θα είναι καταστροφή και προτείνουν με τη στήριξη των ΜΜΕ κλπ παλικαριών, «ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ». Και κάποιοι με μυαλό όρνιθας υποστηρίζουν τη παπαριά.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Αρματιστής 10 Μαΐου 2012 στις 11:29:00 π.μ. EEST  

ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας όμως, αυτή που προτείνουν οι μνημονιακοί, θα πρέπει να σχηματιστεί στη βάση ενός ελάχιστου προγράμματος. Σε καμιά περίπτωση όμως αυτό το πρόγραμμα δεν μπορεί να είναι το μνημόνιο. Αυτό αποδοκιμάστηκε από το λαό. Και ο λαός είναι ο κυρίαρχος. Αν κάποιοι συνεχίζουν να προτείνουν κυβέρνηση εθνικής ενότητας στη βάση του μνημονίου, αυτό αποτελεί «ΥΒΡΙΝ» προς το λαό και αποδεικνύει αυτά που έγραψα παραπάνω για τις ολιγαρχικές – αριστοκρατικές αντιλήψεις των «επαγγελματιών πολιτικών». Βεβαίως ο λαός μπορεί να κάνει λάθος. Από τη στιγμή όμως που ορισμένοι με τόση ελαφρότητα θέλουν να αγνοήσουν τη θέλησή του λαού, τότε δεν βρισκόμαστε μακριά από μια μορφή διακυβέρνησης που θα έχει για αρχηγό κάποιο φωτισμένο «Φύρερ».

Κάποιοι προτείνουν επαναδιαπραγμάτευση. Λόγια του αέρα. Κανένας δεν μας λέει τι θα επαναδιαπραγματευθεί επί του μνημονίου. Διαπραγμάτευση… Έτσι αόριστα. Απλά για να γίνεται κουβέντα και για να παραπλανηθούν οι χάχες.

Ένα πράγμα που αντιλαμβάνομαι παρακολουθώντας την ενημέρωση, είναι ότι η αλαζονεία των εξουσιαστών, των χειραγωγών και των εκβιαστών του λαού, δεν έχει φραγμό. Τίποτε δεν διδάχθηκαν από το αποτέλεσμα των εκλογών. Τίποτε δεν έμαθαν. Καμιά αυτοκριτική. Είναι οι αλάθητοι. Οι μεσσίες του Ελληνικού λαού.

Εμένα δεν μου γουστάρουν οι πορφυρογέννητοι, οι αριστοκράτες, οι μεσσίες, οι αλάθητοι, οι εξουσιαστές. Δεν μου γουστάρουν αυτοί που παραιτήθηκαν από την ασυλία της χώρας χωρίς να με ρωτήσουν. Μου φέρνουν αλλεργία όσοι υπακούουν στα κελεύσματα γκαουλάιτερ. Και σε καμιά περίπτωση δεν μπορώ να υποστηρίξω, να δώσω βάση, να εμπιστευτώ αρχιστράτηγο που υπέστη στρατηγική ήττα. Στο πόλεμο ο αρχιστράτηγος που χάνει μια μεγάλη μάχη, καθαιρείται, του αφαιρείται η διοίκηση, πάει σπίτι του. Αν χάσει το πόλεμο, μπορεί να εκτελεστεί (Χατζανέστης).

Όσοι θέλετε να τρώτε ληγμένα προϊόντα και να χάφτετε τις τρίχες περί Οικουμενικής και επαναδιαπραγμάτευσης, δικαίωμα σας.

Και τα διλήμματα για κάποια ομόλογα που λήγουν, πράγματι είναι σοβαρά. Όχι όμως το μείζον. Το μείζον είναι η Ελλάδα, η εθνική κυριαρχία, ο λαός, η δημοκρατία και η αρχή της λαϊκής κυριαρχίας.

Αρματιστής 10 Μαΐου 2012 στις 12:03:00 μ.μ. EEST  

@ Nicholas

Για τη κυβέρνηση εθνικής ενότητας που γράφεις, επέτρεψε μου να πω ότι αυτό είναι μια μπούρδα, που βεβαίως την έχει προτείνει το κατεστημένο σύστημα εξουσίας, την αναπαράγουν οι παπαγάλοι τους και την αναμασούν κάποιοι εξ ημών. Βλέπεις η λέξη έθνος ασκεί γοητεία και υποβολή.

Άντε όμως και τη σχηματίσαμε αυτή τη μπούρδα. Ποιο θα είναι το πρόγραμμα της; Που θα στηρίζεται; Ποιο θα είναι το έργο της; Να διαχειριστεί το μνημόνιο που αποδοκιμάστηκε και επιπλέον έχει αποτύχει, ή να μας βγάλει από το μνημόνιο που υποστηρίζεται από τη πλειοψηφία των πολιτών; Είναι εύκολο να βάζουμε μπροστά από το σχηματισμό της κυβέρνησης τη λέξη έθνος και στη συνέχεια να υποστηρίζουμε ότι όσοι δεν θέλουν το σχηματισμό μιας τέτοιας κυβέρνησης είναι εναντίον του έθνους.

Οι κυβερνήσεις μονοκομματικές ή πολυκομματικές θα πρέπει να έχουν ένα πρόγραμμα. Γνωστό νομίζω…

Τώρα σχετικά με την Ολλανδέζα πολιτικό που πρέπει να δώσει λόγο στους ψηφοφόρους της… Αυτά για μένα είναι αστειότητες. Ειλικρινά φίλε μου, δεν θα αισθανθώ καθόλου δυσάρεστα αν η Ολλανδέζα πολιτικός βρεθεί στην ανάγκη να δηλώσει στους ψηφοφόρους της ότι τα «χρήματα – ομόλογα» που έβγαλε η Ολλανδία για να αγοράσει το χρέος της Ελλάδας, δεν υπάρχουν.

Να στο δικαιολογήσω; Η Ελλάδα το 2010 μια και μόνο λύση είχε. Να κάνει στάση πληρωμών και στη συνέχεια να κουρέψει δραστικά το χρέος της (Ελληνικού δικαίου τότε). Πολύ δύσκολο και με πολλά προβλήματα και για την Ελλάδα, αλλά και για τις «Ολλανδικές τράπεζες» που διακρατούσαν ομόλογα του Ελληνικού δημοσίου. Δύσκολα και το ευρώ. Σήμερα η Ελλάδα όμως, ή ίσως αύριο, θα είχε απορροφήσει το σοκ, θα είχε μειώσει το χρέος της και θα είχε επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης. Η «Ολλανδία» όμως φίλε μου που είχε περισσεύματα, έπεισε τον ανεκδιήγητο ΓΑΠ και τον «μεγάλο οικονομολόγο» Παπακωνσταντίνου, να μη κάνουμε στάση πληρωμών, αλλά να πληρώσει αυτή τα Ελληνικά ομόλογα (στο ακέραιο) που κρατούσαν οι τράπεζες της. Έτσι η «Ολλανδία» έσωσε τις τράπεζες της από τη χασούρα μιας Ελληνικής χρεοκοπίας και βγήκε και κερδισμένη, αφού κερδίζει από τους τόκους που πληρώνει η Ελλάδα. Η Ολλανδία μας ανάγκασε να μετατρέψουμε το ομολογιακό μας χρέος σε κρατικό χρέος.

Να σου πω και κάτι άλλο. Δεν είμαι ειδικός, αλλά νομίζω ότι ούτε η Γερμανία, ούτε η Ολλανδία, ούτε κανένας άλλος έδωσαν μετρητά. Εγγυήσεις έδωσαν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αυτό εξέδωσε ομόλογα 3Α και τα ομόλογα αυτά δόθηκαν στις τράπεζες που διακρατούσαν Ελληνικά ομόλογα που έληγαν. Κάπως έτσι…

Ανώνυμος 10 Μαΐου 2012 στις 1:25:00 μ.μ. EEST  

@ΑΧΕΡΩΝ 10/5/2012 2:26:00 π.μ.
ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ!!!
Οι καρεκλοκένταυροι της δημοκρατικής 35ετούς διακυβέρνησης της χώρας!!!είδαμε που μας οδήγησαν!!! και όμως αγαπητέ, υπάρχουν Έλληνες που ακόμη τους υποστηρίζουν και τους ΘΕΛΟΥΝ!!! γιατί χωρίς αυτούς θα γίνουμε αλβανία του χότζα!!! Έλεος!!!

Ανώνυμος 10 Μαΐου 2012 στις 2:40:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητοί φίλοι,
η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ προ των πυλών!! Ακολουθεί το τέλος της ανακοίνωσης του φώτη κουβέλη: "...Η ΔΗΜΑΡ επιμένει σταθερά στη ρεαλιστική κατεύθυνση της σταδιακής απαγκίστρωσης από το μνημόνιο μέσα από σκληρή επαναδιαπραγμάτευση με τους δανειστές μας αλλά και τη σταθερή προσήλωση στην παραμονή της χώρας στο ευρώ». Όπως αντιλαμβάνεστε με το βενιζέλο---περισσότερο έμπιστο για σχηματισμό κυβέρνησης,η οποία θα ονομαστεί ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ!! τρομάρα τους--- ο φώτης κουβέλης θα ακολουθήσει, αφού κρίνει πιο ρεαλιστικούς τους στόχους που έχει πρώτα ο βενιζέλος και μετά ο σαμαράς!!!δηλ. "μάχη" εντός του ευρώ και της Ε.Ε.!!
Ίδωμεν!!

Nicholas 10 Μαΐου 2012 στις 3:42:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητέ Αρματιστή

Αντιλαμβάνομαι την απογοήτευσή σου και την έλλειψη εμπιστοσύνης σου σε οποιαδήποτε κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Προηγούμενες κυβερνήσεις έβαλαν τη χώρα μας σε μια πολύ μεγάλη τρύπα και υπάρχει επείγουσα ανάγκη να βρεθεί ένας τρόπος να βγούμε έξω από αυτή την οικονομική τρύπα. Έτσι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τέσσερις
ρεαλιστικές επιλογές. Η πρώτη είναι να εφαρμόσουμε τις συμφωνίες που έχουμε υπογράψει με την τρόικα, προκειμένου να πάρουμε τα χρήματα που χρειαζόμαστε για να έχουμε μια λειτουργική κυβέρνηση και οικονομία. Η δεύτερη επιλογή μας είναι να μειώσουμε τον αντίκτυπο των σκληρών οικονομικών όρων του πρώτου και του δεύτερου μνημονίου προς τους πλέον ευάλωτους Έλληνες πολίτες και να προσανατολίσουμε ορισμένους πόρους για να δοθεί νέα ώθηση για οικονομική ανάπτυξη. Η τρίτη επιλογή μας είναι να αφήσουμε την οικονομία μας σε μια ανεξέλεγκτη πτώχευση χωρίς να έχουμε μια σαφή ιδέα ως προς τη σοβαρότητα των συνεπειών. H τελευταία ρεαλιστική επιλογή μας είναι είναι να απορρίψουμε όλες τις άλλες επιλογές και να βρούμε τον δικό μας τρόπο για την επίλυση των επειγόντων οικονομικών προβλημάτων μας. Έτσι, το πιο σημαντικό ερώτημα είναι, ποιο είναι το σχέδιο μας Δ;

Το παράδειγμα με την Ολλανδό πολιτικό ισχύει για όλους τους Eυρωπαίους βουλευτές οι οποίοι είναι υποψήφιοι για επανεκλογή και έχουν να υπερασπιστούν τις θετικές ψήφους τους που έδωσαν για να σώσουν την ελληνική οικονομία από την ανεξέλεγκτη οικονομική πτώχευση. Οι περισσότεροι Eυρωπαίοι πολιτικοί έχουν εκλεγεί για να διαχειριστούν και να επενδύσουν τα σκληρά κερδισμένα χρήματα των φορολογουμένων τους με σύνεση. Μερικά από τα χρήματα που δανείζουν στην Ελλάδα δεν είναι τα χρήματα της Kαγκελάριου Μέρκελ, αλλά είναι τα χρήματα των Γερμανών φορολογούμενων. Έτσι, το επόμενο ερώτημά μου είναι, θα θέλατε να δανείσετε τα χρήματά σας σε κάποιον χωρίς όρους, ο οποίος σας έχει επανειλημμένα εξαπατήσει, ο οποίος έχει ήδη ένα μεγάλο χρέος, και δαπανά περισσότερα από ότι αυτό το άτομο κερδίζει;

Αρματιστής 10 Μαΐου 2012 στις 7:04:00 μ.μ. EEST  

Φίλε Nicholas

Ασφαλώς και η απογοήτευσή μου είναι πολύ μεγάλη. Έφθασα 60 ετών και δεν βλέπω φως για τη πατρίδα μας.

Έλλειψη εμπιστοσύνης στις κυβερνήσεις εθνικής ενότητας δεν έχω. Αντιθέτως. Μακάρι να σχηματιζόταν μια τέτοια κυβέρνηση. Το βασικό ερώτημα όμως είναι επί ποιου προγράμματος και από ποιους;

Επί του αποτυχημένου και καταστροφικού προγράμματος του μνημονίου και από τα κόμματα και τις ηγεσίες που αποδοκιμάστηκαν; Είναι δυνατό;

Σχετικά τώρα με τις ρεαλιστικές επιλογές που αναφέρεις:

1η Επιλογή: Να συνεχίσουμε την εφαρμογή των συμφωνιών.
Μα είναι από όλους αποδεκτό ότι αυτή η συνταγή έχει αποτύχει και οδηγεί ολοένα και σε μεγαλύτερη καταστροφή, ύφεση και ανεργία.

2η Επιλογή: Να μειώσουμε τον αντίκτυπο των μέτρων προς ….
Μα η λιτότητα που έχει επιβληθεί και που θίγει κατά τεκμήριο τα χαμηλά λαϊκά στρώματα τους συνταξιούχους και τους μισθοσυντήρητους, αποτελεί ΑΝΣΚ του προγράμματος. Αποτελεί βασική επιλογή μη διαπραγματεύσιμη. Το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων θα πρέπει να υποτιμηθεί σε επίπεδα Βουλγαρίας και Εσθονίας για να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα και να έρθουν επενδύσεις (εδώ γελάμε). Δεν έχεις ακούσει την Λαγκάρντ; Δεν άκουσες σήμερα την Μέρκελ; Λιτότητα απαιτεί ο «Καίσαρας». Ούτε ευρωομόλογα, ούτε τίποτε άλλο. Τα περί ανάπτυξης κλπ, νομίζω ότι είναι αφελή. Τα ακούμε πολύ καιρό και τίποτε δεν γίνεται. Η ανάπτυξη χρειάζεται κεφάλαια και κανένας δεν βάζει χρήματα σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο. Απαιτείται να μπει πάτος στο βαρέλι. Πρέπει κάπου να σταματήσει ο κατήφορος. Τώρα. Όχι όταν η Ελλάδα θα είναι πλέον πτώμα.

3η Επιλογή: Να αφήσουμε την οικονομία μας σε ανεξέλεγκτη πτώχευση….
Μα είμαστε ήδη πτωχευμένοι. Κάναμε στάση πληρωμών. Κάναμε αναδιάρθρωση του χρέους (πολύ αργά βεβαίως). Δεν μπορούμε να βγούμε στις αγορές. Κανένας δεν είπε να αφήσουμε την οικονομία σε ανεξέλεγκτη πτώση. Είπαμε να μπει πάτος. Να αρθεί το μνημόνιο, να σταματήσει η λιτότητα για να μπορέσει να μπει χρήμα στη κατανάλωση. Να πάρει το κράτος τη κυριαρχία του και να ρυθμίσει τις τύχες του. Να σταματήσουν οι εκβιασμοί. Και αν ο λογαριασμός δεν βγαίνει, να σταματήσει προσωρινά η πληρωμή των δανειστών. Δεν είμαι ειδικός αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν λύσεις. Αρκεί η κυβέρνηση να πάψει να εκβιάζεται.

4η Επιλογή: Να βρούμε το δικό μας τρόπο εξόδου από τη κρίση.
Πολύ σωστά. Πλην όμως αυτό δεν μπορούν να το κάνουν αυτοί που υπέγραψαν… Χρειάζονται άλλες ηγεσίες στα κόμματα του μνημονίου. Οι παρούσες απέτυχαν και αποδοκιμάστηκαν. Σε κανένα άλλο κράτος της ΕΕ (στην οποία αυτές οι ηγεσίες κηρύσσουν ότι ανήκουμε), δεν θα έμεναν ούτε λεπτό στη θέση τους από τη στιγμή που απέτυχαν. Βλέπεις το ανήκουμε στην ΕΕ, το χρησιμοποιούν μόνο όταν τις εξυπηρετεί.
Μόνο αν ενεργήσουμε με γνώμονα το εθνικό και πατριωτικό καθήκον θα βγούμε από τη κρίση. Θάρρος χρειάζεται. Άλλωστε το πικρό ποτήρι κατά τη γνώμη μου δεν θα το αποφύγουμε. Το ζήτημα είναι αν θα το πιούμε με τη θέλησή μας, ή θα μας αναγκάσουν.

Κ. Δ. Β 11 Μαΐου 2012 στις 12:05:00 π.μ. EEST  

Μπράβο στον Σάββα. Κι επειδή οι "φλογεροί" υπερασπιστές της καταγγελία του μνημονίου, σκέφτονται επιφανειακά και επιπόλαια, θα σας παραθέσω αυτούσιο ένα σχόλιό μου σε άλλο φόρουμ, για να καταλάβετε τι παίζεται και τι λένε τα σχέδια της ΝΤΠ για την δύσμοιρη πατρίδα μας...

¨Ρε αδέρφια, μόνο εγώ είμαι ο γραφικος που φωνάζω για τα άκρα; ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ; Τόσο έχει τρελλαθεί ο κόσμος από το παπαροδίλημμα μνημόνιο-αντιμνημόνιο; Δεν βλέπετε τον πούστικο και νεοταξικό ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΤΑΡΣΥΟΠΛΗΚΤΩΝ και της ΧΑ;
Μόνο εγώ βλέπω τις κοινωνικές αναταραχές νάρχονται; Μέρες τώρα φωνάζω κι εδω κι αλλού: ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΚΡΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ και ΤΗΣ ΧΑ! Διαφημιστηκαν ακριβώς για να ανάψουν τη φλόγα του διχασμού! ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΩΡΕ ΑΔΕΡΦΙΑ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΟ '46;;;; Δεν καταλάβατε τους ρόλους τους ακόμα; Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, στο πόπολο μιλάει για κατάργηση και στους ευρωπαίους για επαναδιαπραγμάτευση! Η Νεα Ταξη κλεινει το site της ΧΑ για να ανάψει τα αίματα, μια μαλακισμένη, η Νατάσα Μποφίλιου ουρλιάζει γεμάτη μίσος κι αυτή, να πεθάνει το 7% του Ελληνικού λαού που ψήφισε ΧΑ. ΜΕ ΤΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΩΡΕ, ΘΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ;; Χίλιες φορές μάχη μέσα στο μνημόνιο παρά αδελφοκτόνος πόλεμος πάλι! Δείτε κι εδω:
http://hellenicrevenge.blogspot.com/2012/05/5-4.html?spref=fb

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ; ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΑς ΚΑΡΑΨΕΚΑΖΑΝΕ ΤΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ; ΞΥΠΝΑΤΕ! Μακρια απο τα φασιστοάκρα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΧΑ! Πειτε ΟΧΙ στα ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΜΑΤΑ!

Ανώνυμος 11 Μαΐου 2012 στις 1:33:00 π.μ. EEST  

@ Κ. Δ. Β
Εντάξει, θα ξαναψηφίσουμε πασοκ (ρε γαμώτο)

Nicholas 11 Μαΐου 2012 στις 7:13:00 π.μ. EEST  

Αγαπητέ Αρματιστή

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, δεν υπάρχει δίλημμα για την ελληνική κυβέρνηση να διαλέξει ένα από τα δύο ακραία οικονομικά μοντέλα. Αυτό είναι, η μη βιώσιμη ανάπτυξη η οποία στηρίζεται αποκλειστικά στα δάνεια και την βαθιά ύφεση που προκαλεί η πολιτική της αυστηρής λιτότητας. Υπάρχει μια μέση και ισορροπημένη προσέγγιση. Οι βασικές αρχές μιας τέτοιας προσέγγισης είναι μεταξύ των άλλων οι ακόλουθες :

1) H επαναδιαπραγμάτευση των δανείων που έχουμε πάρει μέχρι σήμερα προκειμένου να επιτευχθεί το χαμηλότερο δυνατό επιτόκιο και η περαιτέρω παράταση των προθεσμιών αποπληρωμής των δανείων.

2) Nα μειωθεί σταδιακά τόσο το εθνικό χρέος όσο και το έλλειμμα του προϋπολογισμού ως ποσοστό του ΑΕΠ.

3) Nα επιδιώξουμε την εφαρμογή των μέτρων που πρόκειται να οδηγήσουν σε ένα βιώσιμο πρωτογενή δημοσιονομικό πλεόνασμα.

4) Nα θέσουμε ως στόχο την αποδέσμευση της ελληνικής οικονομίας από τον ασφυκτικό κλοιό των μνημονίων σε 2-3 χρόνια.

5) Nα συντρίψουμε την διαφθορά στο δημόσιο τομέα και να μειώσουμε την φοροδιαφυγή.

6) Nα χρηματοδοτήσουμε επαρκώς δημόσια έργα όπως την κατασκευή νέων δρόμων, γεφυρών, μετρό, φωτοβολταϊκών και αιολικών πάρκων.

7) Nα δανείσουμε χρήματα και να προσφέρουμε φορολογικά κίνητρα σε βιώσιμες ιδιωτικές εταιρείες που προτίθενται να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους, να προσλάβουν περισσότερους εργαζομένους και να αγοράσουν νέο εξοπλισμό.

8) Nα προστατεύσουμε τους πιο ευάλωτους Έλληνες πολίτες από περαιτέρω περικοπές στο εισόδημά τους.

9) Nα ανακεφαλαιοποιήσουμε ιδιωτικές τράπεζες υπό αυστηρές προϋποθέσεις ότι τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης.

10) Nα ιδιωτικοποιήσουμε δημόσιες επιχειρήσεις με την πώληση ομολόγων και μετοχών τους που πρόκειται να αποφέρουν κέρδη για τους Έλληνες φορολογούμενους.

11) Να απαιτήσουμε την αυστηρή τήρηση των οδηγιών που διέπουν την ανάθεση των δημοσίων έργων και την προμήθεια στρατιωτικών συστημάτων. Η διαδικασία επιλογής θα πρέπει να βασίζεται μεταξύ άλλων στη διαφάνεια,την δίκαιη επιλογή,την ανταγωνιστική τιμολόγηση, την έγκαιρη παράδοση και να πληρούν ή να υπερβαίνουν τις δεδηλωμένες απαιτήσεις του έργου.

12) Nα θέσουμε στόχους για κάθε έργο και να αξιολογούνται κάθε τρεις μήνες. Εάν κατά τη διαδικασία αξιολόγησης εντοπίζονται σημαντικές αποκλίσεις στόχων θα πρέπει να γίνονται προσαρμογές.

13) Nα μειώσουμε την υπερσυνταγογράφηση, την υπερτιμολόγηση και την κατάχρηση
φαρμακευτικών προϊόντων και ιατρικών συσκευών.

14) Nα επιβάλουμε αυστηρές κυρώσεις σε εκείνους που εξαπατούν το σύστημα προκειμένου να πάρουν παράνομες συντάξεις και επιδόματα αναπηρίας.

15) Nα μειωθεί η παράνομη μετανάστευση με την καλύτερη προστασία των ελληνικών συνόρων με όλες τις γειτονικές μας χώρες. Επιπλέον, με την επιβολή αυστηρών κυρώσεων στους Έλληνες εργοδότες που εν γνώσει απασχολούν παράνομους μετανάστες, την επίσπευση της δημιουργίας των κέντρων κράτησης, την επίσπευση της διαδικασίας παροχής ασύλου, και της δικαστικής διαδικασίας απέλασης.

16) Nα διερευνήσουμε και να αξιοποιήσουμε τα αποθεμάτα πετρελαίου, φυσικού αερίου και ορυκτών κοιτασμάτων.

Πιστεύω ακράδαντα ότι με την εφαρμογή των αρχών που περιγράφονται ανωτέρω θα αποδείξουμε ότι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ για την οικονομία μας και τον περήφανο λαό μας. Οι πολιτικοί που χρησιμοποιούν σλόγκαν, και προτείνουν εύκολες, ευχάριστες στο αυτί, αβίαστες και ανέξοδες λύσεις στα προβλήματα που η Ελλάδα αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή είναι αναξιόπιστοι, δεν είναι ειλικρινείς και δημαγωγούν
τον Eλληνικό λαό.

Ανώνυμος 11 Μαΐου 2012 στις 10:34:00 π.μ. EEST  

"Η ανάπτυξη χρειάζεται κεφάλαια". Χρειάζεται πολύ περισσότερα από απλά κεφάλαια. Τα κεφάλαια είναι σίγουρα χρήσιμα αλλά η πιο αναγκαία συνθήκη είναι το πλαίσιο που μπορούν να γίνουν επενδύσεις, να μπορεί π.χ. να ανοίξει κάποιος μια εταιρεία εύκολα, γρήγορα, χωρίς να χρειαστεί να λαδώσει και χωρίς να αναρωτιέται το άλλο τρίμηνο τι θα ισχύει ή τι χαράτσι θα του ρίξουν. Αν υπήρχε αυτό το πλαίσιο η σπιρτάδα και δαιμονιότητα του Έλληνα θα έφερνε γρήγορα ανάπτυξη και χωρίς πολλά κεφάλαια. Σε αυτό λοιπόν το τομέα τα βήματα που έχουν γίνει είναι 0 (κουλούρι).
Βέβαια ο σύντροφος Στρατούλης θα το λύσει κρατικοποιώντας τις τράπεζες & βάζοντας κομματικά στελέχη να κάνουν ανάπτυξη με τις καταθέσεις. Μα έχει εγκαταλείψει τελείως το τόπο τούτο η κοινή λογική? η απάντηση στο μεγάλο κράτος (σε υπαλλήλους, χαρτούρα, χαράτσια νόμιμα και λαδώματα) που μας βούλιαξε είναι ακόμα περισσότερο κράτος? έχει σκεφτεί κανείς ότι το μνημόνιο είναι το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ και όχι η αιτία της κατάστασης του κράτους?
έχει σκεφτεί κανείς ότι η χώρα μας ευτυχώς ή δυστυχώς δεν είναι όύτε το κέντρο του κόσμου, ούτε υπάρχει μόνη της στο κενό? Θα κάνουμε μονομερή καταγγελία του μνημονίου και θα γίνουμε μάγκες. Θα αποκτήσουμε τη κυριαρχία μας, τα λεφτά μας και όλα τα δικαιώματα μας πίσω. Μα πραγματικά είστε αφελείς? Εδώ που βρεθήκαμε (και επαναλαμβάνω η άμεση χρεωκοπία το 10 ήταν η καλύτερη λύση) χρειάζεται ένα σοβαρό πρόγραμμα που θα επιτρέψει το κράτος μας να παράγει.Αυτό πρέπει να γίνει ακόμα κι αν καταγγελθεί το μνημόνιο. Αυτό μπορεί να γίνει όμως ευκολότερα μέσα στην ΕΕ παρά έξω. Αυτό μπορεί να γίνει ευκολότερα διατηρώντας τις πιστωτικές γραμμές που μας δίνονται- ακόμα. Το σημερινό μνημόνιο είναι ένα πρόγραμμα στραγγίσματος του ιδωτικού τομέα αλλά διατήρησης του "βαριού" κράτους με μόνο στόχο την αποπληρωμή των δανεικών. Το να μετατρέψουμε το μνημόνιο σε ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του κράτους και της οικονομίας είναι και εφικτό και προς το συμφερόν μας αλλά και των δανειστών μας. Αν πιστεύετε οτι δεν πρέπει να γίνει ή ότι αυτό θα το κάνουμε πιο εύκολα με τη μονομερή καταγγελία του μνημονίου, τι να πώ πάω πάσο. Χρειάζονται οι πολιτικοί που θα μπορέσουν να δουλέψουν και να μεταδόσουν ένα τέτοιο όραμα και (παραδόξως) υπάρχουν τέτοιες φωνές. Δυστυχώς ο λαός μας φαίνεται να προτιμάει να ακούει τους κκ Τσίπρα και Καμμένο που τάζουν άρτο και θεάματα (κρεμάλες το λένε φέτος) κ@

Αρματιστής 11 Μαΐου 2012 στις 11:57:00 π.μ. EEST  

@ Κ. Δ. Β

Όσο μπορείς πιο γρήγορα, αγόρασε μια αντιασφυξιογόνο μάσκα. Από πληροφορίες που έχω από πρώτο χέρι, σήμερα το βράδυ θα ψεκάσουν χαλκό.

Ανώνυμος 11 Μαΐου 2012 στις 12:55:00 μ.μ. EEST  

Tελικά το ελικόπτερο δεν θα το χρειαστεί όπως φαίνεται ο ΓΑΠ αλλά ο Αλέξης..

Προβλέπω να πράγμα να σκάει στα χέρια του

Ανώνυμος 11 Μαΐου 2012 στις 3:02:00 μ.μ. EEST  

Θάνος Τζήμερος: Ο Τσίπρας μετέφερε την κατάληψη Λυκείου Αμπελοκήπων στην κεντρική πολιτική σκηνή και γελοιοποιείται

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2012/05/blog-post_8290.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP