1η Μαϊου, για όσους Έλληνες δεν ξεχνούν

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Σαν σήμερα, 1η Μαϊου 1944 οι Γερμανοί εκτελούν 200 Έλληνες πατριώτες στην Καισαριανή ως αντίποινα γιά το θάνατο του Στρατηγού Κρεχ στους Μολάους Λακωνίας απο τους αντάρτες (27/4/2012). Η ζωή ενός Γερμανού = 200 Έλληνες.

Οι 200 κρατούμενοι μεταφέρονται με 10 φορτηγά απο το στρατόπεδο συγκέντρωσης Χαιδαρίου όπου κρατούνταν στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής (1). Ο δρόμος για τον τόπο της θυσίας γέμισε με σημειώματα σαν κι αυτό:


Εκτελούνταν κατά ομάδες των 20 κρατουμένων, και το έργο των Ναζί κράτησε από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 2.00 μετά το μεσημέρι. Πλήθος κόσμου έτρεξε να δει αν βρισκόταν κάποιος δικός τους στα φορτηγά που επέστρεφαν γεμάτα πτώματα. Την ημέρα εκείνη γράφτηκε μία από τις πλέον αιματοβαμμένες σελίδες της αντίστασης κατά του κατακτητή στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το παρόν σημείωμα είναι αφιερωμένο εξαιρετικά στους νοσταλγούς του.. μεγάλου Ηγέτου (1,2)

71 σχόλια:

Φτωχός και μόνος κάου-μπόυ 1 Μαΐου 2012 στις 10:27:00 μ.μ. EEST  

Συγχαρητήρια κύριοι. Είστε ο από τους ελάχιστους - αν όχι ο μοναδικός - ιστότοπος που δεν μπερδεύει τον πατριωτισμό με τον φασισμό, κάτι σχεδόν μόνιμο στον χώρο της αμυντικής αρθρογραφίας. Δυστυχώς στην αριστερά μπερδεύουν ακόμη το Μ16 με το F16 και ο πατριωτισμός είναι εν πολλοίς απαγορευμένη λέξη.
Η ανάρτησή σας είναι μια παρηγοριά για έναν αριστερό που τριάντα χρόνια τώρα έχει την πετριά του να νοιάζεται και να ενημερώνεταιγια την άμυνα του τόπου του και υποχρεώνεται (παράπλευρη απώλεια) συχνότατα να διαβάζει φασιστοβαρεμένα κείμενα και τρελλές κινδυνολογίες.

ΑΧΕΡΩΝ 1 Μαΐου 2012 στις 11:00:00 μ.μ. EEST  

O Kωστὰκης,και ο Γιωργὰκης προσκὺνησαν τον Κεμὰλ.Ὰντε να δοὺμε και τον Μιχαλολιὰκο να καταθὲτει στεφὰνι στον Χὶτλερ.
Επειδὴ ὸμως μνημεὶο του Χὶτλερ δεν υπὰρχει,μὰλλον θα αναγκαστεὶ να το χτὶσει ο ὶδιος ο Μιχαλολιὰκος-προφανὼς με τις αποζημιὼσεις που θα διεκδικὴσει απὸ την Γερμανὶα.

Αρματιστής 1 Μαΐου 2012 στις 11:05:00 μ.μ. EEST  

Απαιτείται όπως κάποιοι από τους λαλίστατους σχολιαστές του άρθρου "Ο πατριωτισμός δεν είναι μονοπώλιο κανενός", να τοποθετηθούν. Κάθετα και ξεκάθαρα. Όχι με μισόλογα. Αντρίκια.

Ν.Μ.Π. 1 Μαΐου 2012 στις 11:19:00 μ.μ. EEST  

Καλησπερα σε ολους.
Μου δωσατε την αφορμη να επαναφερω στην μνημη μου τι δεινα εχουν περασει οι προγονοι μας απο ακραιες ιδεολογιες-ιδεοληψιες( ειτε δεξιες ειτε αριστερες), απο χουντες, απο εμφυλιους.

Η ιστορια της Ελλαδας μας ειναι παντα ο καλυτερος δασκαλος και ο θυμος ο χειροτερος συμβουλος. 

Οταν αρχισα  να γραφω αυτες τις γραμμες ηθελα να γραψω πολλα, αλλα τελικα το μονο που αξιζει να σας πω ειναι ενα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για αυτο το αρθρο και την ευχη μου να συνεχισετε ετσι για πολλα χρονια.

Ν.Μ.Π

Ανώνυμος 1 Μαΐου 2012 στις 11:45:00 μ.μ. EEST  

Μακάρι να μην ξαναβρούν την πατρίδα μας τέτοιες συμφορές. Τίποτα άλλο.

Ανώνυμος 2 Μαΐου 2012 στις 12:36:00 π.μ. EEST  

ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΣΤΑΛΓΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΝΑΜΟΡΦΩΤΗ ΚΕΜΑΛ (ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗ ΝΔ ΜΕ ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΜΑΥΣΩΛΙΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ), ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΣΤΑΛΙΝ (ΤΟ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΕΝΟ ΚΚΕ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ), ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΤΙΜΟΝΙΕΡΗ ΜΑΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΩΚΤΗ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΕΜΒΕΡ ΧΟΤΖΑ (Ο ΓΛΕΖΟΣ ΠΟΥ ΑΠΕΔΩΣΕ ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ ΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΝΑ, ΣΥΡΙΖΑ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΚΛΠ).
ΠΕΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ.

Ανώνυμος 2 Μαΐου 2012 στις 1:05:00 π.μ. EEST  

Τον Μάιο του 2005 η ΧΑ είχε στείλει αντιπροσωπεία στο Βερολίνο για την επέτειο του θανάτου του Χίτλερ που διοργάνωσε το γερμανικό ναζιστικό κόμμα NPD. Τα περιοδικά της:

"1945-2005 Eξήντα χρόνια μετά. οι μαυροκόκκινες (με τη σβάστικα) σημαίες ανεμίζουν ξανά στο Βερολίνο"
Περιοδικό "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ" [Ιούν.-Ιούλ. 2005]

"Βερολίνο 1945-2005. Τα τείχη έπεσαν, οι καρδιές μας όχι"
Περιοδικό "ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ" [Ιούν. 2005]

"Ρούντολφ Ες, Ρούντολφ Ες, εμείς θα αναστήσουμε τα SS"
Χρυσαυγίτικο σύνθημα

Υπάρχουν ακόμη κάποιοι που θεωρούν πως η ΧΑ δεν είναι ναζιστικό κόμμα;

Ανώνυμος 2 Μαΐου 2012 στις 2:09:00 π.μ. EEST  

Ακροδεξιά δεν σημαίνει οπαδοι του ¨μεγάλου ηγέτη¨.

Το γεγονός είναι ότι ο Γιωργακης και ο Κωστακης ΕΧΟΥΝ καταθέσει στεφάνι στον Κεμαλ, ενώ οι ΧΑ ούτε στεφάνια κατέθεσαν στον Χιτλερ ούτε και τον αναφέρουν στις θέσεις του κόμματος τους.

HBS 2 Μαΐου 2012 στις 8:34:00 π.μ. EEST  

"Ακροδεξιά δεν σημαίνει οπαδοι του ¨μεγάλου ηγέτη¨.

Το γεγονός είναι ότι ο Γιωργακης και ο Κωστακης ΕΧΟΥΝ καταθέσει στεφάνι στον Κεμαλ, ενώ οι ΧΑ ούτε στεφάνια κατέθεσαν στον Χιτλερ ούτε και τον αναφέρουν στις θέσεις του κόμματος τους."

Αγαπητέ φίλε, ελπίζοντας πως απλά ΔΕΝ έχεις επίγνωση του τι εστί ΧΑ και Ν. Μιχαλολιάκος κάνε τη χάρη στον εαυτό σου και διάβασε το επισυναπτόμενο απόσπασμα του περιοδικού Χρυσή Αυγή(τεύχος 26, Μάης 1987).

http://www.24h.gr/sites/default/files/users/xrisi_augi1.jpg

http://www.24h.gr/sites/default/files/users/xrisi_augi2.jpg

http://www.24h.gr/sites/default/files/users/xrisi_augi3.jpg

http://www.24h.gr/sites/default/files/users/xrisi_augi4.jpg

Σήμερα, ημέρα μνήμης και ΤΙΜΗΣ για τους 200 της Καισαριανής, ΑΣ ΜΗ ΜΟΛΥΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥΣ...

Nikos 2 Μαΐου 2012 στις 9:39:00 π.μ. EEST  

Μεγάλη η απογοήτευση το site σας… ούτε ένα άρθρο για τους νεφελίμ, ούτε ένα για τα Ρωσικά υπερόπλα με εξωγήινη τεχνολογία, ούτε ένα για τους μεγάλους ηγέτες του έθνους Καμμένο, Τσίπρα και Μιχαλολιάκο (ωραία σαλάτα κάνουν αυτοί) και τώρα αυτό!? Δεν ντρέπεστε να λέτε ότι οι ναζί σκότωναν Έλληνες? Επιστρέφω αμέσως στο defencenet…

Ανώνυμος 2 Μαΐου 2012 στις 1:10:00 μ.μ. EEST  

Για τους Ελληνες που ξεχνουν κανενα αφιερωμα θα κανεις;

E.A.V. 2 Μαΐου 2012 στις 1:47:00 μ.μ. EEST  

Συγχαρητήρια για την ανάρτηση!

Προς ακραίους (δεξιά και αριστερά) που αναζητούν και αναμένουν "Μεγάλους Ηγέτες και Τιμονιέρηδες" σαν άβουλα ζώα προς σφαγή...

Άραγε, μέσα σε 200 εκτελεσμένους πόσους ηγέτες θα μπορούσαμε να βρούμε?

Ανώνυμος 2 Μαΐου 2012 στις 1:51:00 μ.μ. EEST  

Μην λετε ναζιστικο γιατι ειναι στα γερμανικα αλλα να λετε εθνικιστικο στα ελληνικα. Εν πασει περιπτωση το κομμουνιστικο που ειναι στα γαλλικα δεν σας ξυνιζει ως λεξη; Στην Σοβιετια μαλιστα μεταφραζοταν ως σοσιαλιστικη δημοκρατια δηλαδη ΠΑΣΟΚ ενα πραγμα...
Περα απο τους ναζι και ο σταλιν και ο κεμαλ και ο χοτζας και οι Αγγλοι στην Κυπρο σκοτωναν Ελληνες αλλα δεν βλεπω να κατηγορουνται οι ντοπιοι εκφραστες τους. Και σε τελικη αναλυση και ο παππους του Παγκαλου χουντα εκανε αλλα δεν βλεπω να του το προσαπτει κανενας σημερα. Παρα μονο στους εθνικιστες θα προσωποποιησουμε τον δαιμονα γιατι δεν τους θελουμε στην βουλη ως αντιδημοκρατικους; Και το ΚΚΕ εχει δηλωσει οτι ειναι εναντιον της αστικης δημοκρατιας αλλα δεν βλεπω να τους κατηγορει κανεις.
Το ΑΚΕΛ στην Κυπρο κατηγορησε την ΕΟΚΑ οτι εκανε εθνοκαθαρση! Τι να πω εχουμε χασει καθε μετρο σαν λαος. Και εσυ εν κρυπτω φανηκες ως πιονι του επιλεκτικου συστηματος που κυβερνα αυτον τον τοπο.

Ανώνυμος 2 Μαΐου 2012 στις 3:28:00 μ.μ. EEST  

μπράβο που δώσατε αλλη μια πτυχή της πρωτομαγιάς που οφείλουμε να γνωρίζουμε,έκανα την χάρη στον εαυτό μου και διάβασα τα κείμενα του Μιχαλολιάκου που μας έβαλε ένας σχολιαστης,είναι τα ίδια κείμενα που τον ρώτησαν στην ερτ και απάντησε οτι είναι ένα ιδεολογικό κειμενο που γράφτηκε το 87 δεν έχει σχέση με την Ελλάδα,η Ελλάδα καλα έκανε και πολέμησε και ότι εάν τον καλούσε η μοίρα θα ήταν τιμη να πολεμούσε για την πατρίδα του και θα έκανε και αυτός ακριβώς το ίδιο θα πολεμούσε,έχετε επιλεκτικη μνημη και δεν βλέπετε όλη την εικόνα

Ανώνυμος 2 Μαΐου 2012 στις 3:49:00 μ.μ. EEST  

Το παρόν σημείωμα είναι αφιερωμένο εξαιρετικά στους νοσταλγούς του.. μεγάλου Ηγέτου ,και μόνο που βάλατε αυτό το σχόλιο στο τέλος δείχνει πολλά και τον δόλο σας,όταν τιμάτε μνήμη Ελλήνων δεν χωράνε σχόλια ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του.

enkripto 2 Μαΐου 2012 στις 3:50:00 μ.μ. EEST  

Είμαστε "πιόνι του συστήματος" επειδή δεν υμνούμε τον Ρούντολφ Ες..

Τι να πείς, σημεία των καιρών

Καλό μήνα σε όλους

Ανώνυμος 2 Μαΐου 2012 στις 3:58:00 μ.μ. EEST  

εν κρυπτώ δεν σε είπε πιόνι για αυτό πάλι ότι θες κατάλαβες αλλά είναι δικαιωμά σου να κρύβεσε πίσω απο λέξεις

dimosthenis21 2 Μαΐου 2012 στις 4:06:00 μ.μ. EEST  

Αρματιστή εάν θες τα λέμε και απο κοντά δεν φοβάμε τον διάλογο ίσα ίσα χρειάζετε στην αναζήτηση της αλήθειας,να με δεις και να σε δω στα μάτια αυτό είναι αντρίκιο

Ανώνυμος 2 Μαΐου 2012 στις 4:33:00 μ.μ. EEST  

Το παρόν σημείωμα είναι αφιερωμένο εξαιρετικά στους νοσταλγούς του.. μεγάλου Ηγέτου το σχόλιο δίχνει δόλο στην ανάρτηση και δεν θα έπρεπε όταν τιμάτε Έλληνες ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του

konion 2 Μαΐου 2012 στις 4:35:00 μ.μ. EEST  

Ἂς εἶναι καλὰ ὅσοι ἄφησαν νὰ γιγαντωθῆ ἡ λαθρομετανάστευσις. Αὐτοὶ ἔφτιαξαν τὴν Χρυσὴ Αὐγή.

Ανώνυμος 2 Μαΐου 2012 στις 4:46:00 μ.μ. EEST  

Πιονι εισαι οχι γιατι δεν υμνεις τον Ες, αλλα γιατι κανεις παραπολιτικη προς ωφελος του συστηματος.

Ανώνυμος 2 Μαΐου 2012 στις 4:55:00 μ.μ. EEST  

Η κατοχή τελείωσε το 1945. Προφανώς και δεν χωρα συζήτηση για τις θηριωδίες των ναζι εναντίων των Ελλήνων. Εν ετή 2012 όμως υπάρχει μιά άλλη κατοχή 4.000.000 λαθρομεταναστών οι οποιοι συνολικά έχουν σκοτώσει χιλιάδες Έλληνες. Την κατοχή αυτή επέτρεψαν και δέχθηκαν τα κόμματα έξουσίας (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) και προπαγάνδισαν-εδρασαν υπέρ της τα υπολοιπα της βουλής (ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΟΣ(με την απραξία του το τελευταίο). Οι ίδιοι γράφετε για το "Μεταπολιτευτικό ναυάγιο της Νομικής" οπου κατεληφθη παρανόμως απο 300 λαθρομετανάστες η νομική (ουτε οι ναζί νομίζω δεν είχαν επιτάξει κανενα Ελληνικό πανεπιστήμιο για να το κάνουν ξενοδοχείο). Την κύρια ευθύνη και οργάνωση για το αισχος αυτό (και οχι μόνο...) φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και η ακρα αριστερα, παρ όλα αυτά, δεν είδα τώρα προεκλογικά να κάνετε καμία επίθεση εναντίων του Τσίπρα προστάτη των λαθρομεταναστών και νοσταλγό του Στάλιν ο οποίος ήταν ισως και χειρότερος σφαγέας απο τον Χίτλερ. Πρέπει επίσης να τονίστει και κάτι άλλο. Η επιλεκτική μεταχείρηση των κομματων άλλα κυρίως η συντονισμένη και πραγματικά άνευ προηγουμένου επίθεση των πάντων (ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΔΕΞΙΑΣ, ΚΕΝΤΡΟΥ, ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΠΟΤΕ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ, "ΜΕΓΑΛΩΝ" ΚΑΙ "ΜΙΚΡΩΝ" ΜΜΕ, ΜΚΟ, BLOGS, ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ) εναντίων ένος κόμματος το οποίο δεν είναι καν στην Βούλη εγείρει εύλογα ερωτήματα στον στοιχειωδώς σκεπτόμενο Ελληνα. Εν τέλει οτι και να μας προστάξουν τα ΜΜΕ να ψηφίσουμε, κάποιοι θα δουν πέρα απο τις φιγούρες του θεατρου σκιων που παιζουν όσοι μας θέλουν κοιμησμένους και υπόδουλους! Πάντως τον τελευταίο καιρό εκπλήσομαι δυσάρεστα με πολλα πράγματα άλλα μάλλον ήρθε ο καιρός να πέσουν οι μάσκες... Από την άλλη σε καιρο κρίσης ποιός λεεί όχι σε μία οικονομική ενίσχυση; (Μιλάω γενικότερα, μην το πάρετε προσωπικά, εκτός βέβαια αν έχετε κάποιο λόγο...) ;)

Νίκος Αθήνα 2 Μαΐου 2012 στις 5:24:00 μ.μ. EEST  

Είναι προφανές πως για την κοινωνική, οικονομική, πολιτική, και εθνική κατάντια της Ελλάδας, φταίει η Χρυσή Αυγή! Ειναι επίσης προφανές πως άν μπει η Χρυσή Αυγή στην Βουλή θα μαζεύει τους Ελληνες στην Καισαριανή και θα τους εκτελεί! Πρός το παρόν βέβαια τους Έλληνες εκτελούν οι "προοδευτικές δυνάμεις" της άκρας αριστερας που τους καίνε ζωντανούς (ΜΑΡΦΙΝ), άλλα αυτοί δεν σας ενοχλούν που είναι στην Βουλή! Επειδή λοιπόν σας νοιάζουν μόνο οι Έλληνες που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς το '40, άλλα δεν σας απασχολούν οι Ελληνες που εκτελούνται από τους "προοδευτικούς (ανθ)Έλληνες" και τους λαθρομετανάστες το 2012, μπορειτε να μου πειτε πως θα κάνω unsubscribe απο το blog σας;

Mithridates 2 Μαΐου 2012 στις 6:06:00 μ.μ. EEST  

@2 Μαΐου 2012 4:55:00 μ.μ. EEST

Η κατοχή τελείωσε το 1944. Το Μάϊο του 1945 μπήκαν οι Σύμμαχοι στο Βερολίνο κι έληξε ο Β' ΠΠ στην Ευρώπη με την κατάληψη του Βερολίνου. Προφανώς θα έχεις ιδιαίτερους δεσμούς με αυτό για να θεωρείς το 1945 "τέλος της κατοχής".

Στην Ελλάδα εν τω μεταξύ είχαμε τα Δεκεμβριανά και την Βάρκιζα τον Φεβρουάριο. Και τους χιλιάδες μη Εβραίους και μη Κομμουνιστές (μιας και αυτές οι διακρίσεις έχουν σημασία για σένα) Έλληνες πολίτες να επιστρέφουν από τα στρατόπεδα εργασίας και συγκέντρωσης. Πολλές χιλιάδες συμπατριώτες μας δεν επέστρεψαν, άφησαν τα κόκκαλά τους εκεί. Αλλά σιγά μην ασχοληθείς με αυτούς. Ούτε με παιδάκια θύματα της πείνας.

Για την Λαθρομετανάστευση, δυστυχώς εκτίθεσαι ξανά. Μιλάγαμε γι αυτήν πριν απο τις εκλογές του 2009, αλλά εσύ μάλλον διάβαζες τον "Αγώνα μου" και δεν πήρες χαμπάρι τίποτε. Και το "πρόσφατη ανάρτηση" σε εκθέτει ακόμα περισσότερο γιατί είναι προσχηματικό κι εκ του πονηρού. Ψάξε τα tags και διάβασε, γι αυτό τα έχουμε, για να ψάχνει όποιος θέλει το θέμα που τον ενδιαφέρει.

Όσο για το άθλιο υπονοούμενο που αφήνεις, δήθεν χιουμοριστικά, σου επιστρέφεται αυτούσιο. Δεν έχουμε ούτε τις διαφημίσεις της Google ακριβώς για να μη μπορεί ο κάθε πληρωμένος προβοκάτορας σαν του λόγου σου να λέει το παραμικρό.

ΥΓ: Ναι, μπορείς να το πάρεις προσωπικά ;)

Ανώνυμος 2 Μαΐου 2012 στις 6:40:00 μ.μ. EEST  

Κάποιος έγραψε πως το ενκρυπτώ κρύβεται πίσω από τις λέξεις. Κύριοι υπερασπιστές της ΧΑ, εσείς κρύβεστε πίσω από τις λέξεις. Σας κάνουν κάποιες ερωτήσεις, σας φέρνουν αντιμέτωπους με κάποια γεγονότα (Καισαριανή, φιλοναζιστικές δηλώσεις) και αντί να απαντήσετε επί της ουσίας προσπαθείτε να στρέψετε αλλού τη συζήτηση.
Στο ξύλο και στις απειλές αριστεύετε, αλλά όταν είναι να χρησιμοποιήσετε το μυαλό και το λόγο τα πράγματα δυσκολεύουν, έτσι;

enkripto 2 Μαΐου 2012 στις 7:23:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητέ Νίκο

για το θεμα λαθρομεταναστευση και εγκληματικότητα διαβασε αυτα

http://www.enkripto.com/search/label/%CE%91%CF%83%CF%84%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%8C%20%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%AF%CE%BF

για το θεμα μαρφιν ψαξε το στη μηχανη αναζήτησης.

αν είσαι έντιμος και ειλικρινής μπορείς να ανασκευάσεις. Αν όχι, δεν πειράζει καλή καρδιά

enkripto 2 Μαΐου 2012 στις 7:35:00 μ.μ. EEST  

" Πιονι εισαι οχι γιατι δεν υμνεις τον Ες, αλλα γιατι κανεις παραπολιτικη προς ωφελος του συστηματος."

παραπολιτική οι νεκροί της Κατοχής ε;

δεν είσαι άξιος ούτε για απάντηση

Τοξοτης 2 Μαΐου 2012 στις 7:59:00 μ.μ. EEST  

Πως, και τι χρειάζεται να αλλάξει την ουσία το ειναι της ανθρώπινης ύπαρξης;

Η ιστορια πρεπει να παραμενει αναλοιωτη, ασπιλη, ινα μαθαινουν οι νεοι την Αληθεια και να μην επαναλαμβανονται τα λαθη του παρελθοντος απο κανεναν. Δυστυχως η ανθρωποτης ξεχναει, υπαρχουν και εκεινοι που μιλουν για ¨συνωστισμο¨και υπαρχει μια εμμονη για τον Χιτλερ. Μεσω αστειου, μεσω ψευδους, με μισοαληθεις..δυσκολα ενα ατομο που δεν γνωριζει να κρινει σωστα. Ατομο ανεφερε οτι ο Χιτλερ ηταν ¨φιλοσοφος¨ τωρα τι σοφια ακολουθουσε οι περισσοτεροι οσοι εχουν γονεις που υπεφεραν την κατοχη, την γνωριζουμε απο πρωτο χερι. Ασχετα εαν ειναι κατω απο την Ανταρκτικη...οπως λενε μερικοι.. Οι Ναζι κατελαβαν το σπιτι το πατρικο στην Αθηνα, και το μετετρεψαν σε ενα απο τα στρατηγεια τους. Ο ανωτατος αξιωματικος ηταν ¨θαυμαστης της αρχαιας Ελληνικης παραδοσεως¨ και ακουγε ομορφη μουσικη αλλα δεν εδισταζε να πραττει το φαυλον. Οταν ενας Ελλην εγυρισε απο την Γερμανια...ειχε μαζι του ενα ¨πορτατιφ¨ φτιαγμενο απο ανθρωπινο δερμα..το ειχε αποκρυψει και το εφερε για να δειχθει στον κοσμο το τι γινοταν εκει...τελικα δεν ειμαι σιγουρος, νομιζω κατελειξε σε Εβραικο μουσειο, δεν γνωριζω ομως τινος ανθρωπου ηταν το δερμα...Εβραιου, Πολωνου, Ρωσου, Ελληνος, αλλα αυτο δεν εξαλειπτει το τι εγινε εκει..οταν δουλεψα στην Γερμανια, οδηγουσα στην autobahn, και καθημερινα εβλεπα το σημα για Dachau. Εβρεχε συνεχως, και ακομη στην εταιρια με τα παλαια κτισματα, απο 2ΠΠ, με νωπο το εδαφος, μου φαινοταν οτι ακομη μυριζε, παραξενα, αραγε ποσοι ειχαν ¨δουλεψει¨και εκει μερικα χιλιομετρα απο το στρατοπεδο συγκεντρωσεως; Μετα την κατοχη ο αδελφος της μητρος μαζι με αλλα παιδακια χρεισημοποιηθηκαν ως τοιχος το ενα πανω στο αλλο στον δρομο ουτως ωστε να εμποδιστη η προελαση των Ελληνικων δυναμεων που ηλθαν πισω απο την Αιγυπτο. Αδελφος εναντιον αδελφου. Σφαγη. Αλλα οι μεγαλες δυναμεις σκιτσαρισαν τον χωρισμο της Ευρωπης και της Ελλαδος σε ενα χαρτακι..κουρελοχαρτο κατ¨εμε... Αποτροπαια πραγματα. Οι Ελληνες αντι να ξυπνησουν σκοτωνονταν. Η μητηρ απαγαγει και την ειχαν σε ενα σπιτι σε ¨εξοχη¨ ..ειχε δει ενα λακκο με νεκρους, κοβανε τον λαιμο με κονσερβοκουτια να μην χαλανε σφαιρες. Για οσους ειχαν ¨λυπηθει¨τους εβγαζαν τα ματια' δυο κουβαδες ματια ενθυμουμαι ειχε αναφερει, για να μην πολεμησουν...πηγε ενας ¨πιτσιρικος¨ ¨οπλαρχηγος¨της μοναδας, δεκαεξη χρονων να την βιασει μπροστα σε ολους επειδη ηταν απο¨βασιλικη οικογενεια¨, δωδεκα και κατι χρονων κοριτσακι..λες και την ενοιαζε...πεινουσε!! Ηθελε ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ χωρις ζυγο και μποτα και μια Σωστη ζωη κατω απο τον ηλιο, ως υπερηφανη Αθηναια Ελληνιδα! Τελικα του εζητησε να πανε στο δωματιον γιατι ντρεποτανε μπροστα σε ολους...στο δωματιο τον εχτυπησε με το Luger που ειχε ο πιτσιρικας, και το εσκασε απο το παραθυρο..και αλλα πολλα..αλλα μηπως ο ¨οπλαρχηγος¨γνωριζε οτι εικοσι και παραπανω εκκατομυρια Ρωσων πεθαναν ενεκα του 2ΠΠ, και οτι εκκατομυρια επληγησαν και εξαφανιστηκαν ενεκα του Σταλιν, και του Λενιν; Η μητηρ ομως ως σωστη Ελληνιδα δεν ειχε ΜΙΣΟΣ, τουνατνιον με την εξιστορηση ηθελε να μαθουν τα παιδια πως να ειναι ΣΩΣΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, και ισως, ισως ηλπιζε για καποια μελλοντικη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ..η οποια δεν εχει αποδοθει στο Ελληνικο εθνος το οποιον πλειτεται απο Αρχαιοτατων χρονων. Γιατι δεν εγιναν και αλλαγες πληθυσμων με Διαταγη του Ξερξη; Η αλλαγη πληθυσμων επι Τουρκοκρατιας και Ρωμαικης αυτοκρατοριας; Ναι, ισως αντιποινα των αντιποινων...Αλλα, ας κρατιεται Αληθινη η Ιστορια ανευ ΜΙΣΟΣ, ινα παρανγκονιζουμε και ινα αποβαλουμε αυτα που μας χωριζουν για να μαθουμε ολοι την Αληθεια, μην ακολουθουμε λαθος δρομο και ιδεολογιες και επαναλαμβανουμε τα λαθη του παρελθοντος. Ας μην υπαρξει η επελθει το
'κι'ακαρτερει κι'ακαρτερει φιλελευθερει λαλια τονα χτυπα τ'αλλο χερι από την απελπισια''

Με εμπρακτα αγνα Ελληνορθοδοξα ιδανικα θα βοηθησουμε οχι μονον την Ελλαδιτσα αλλα και την ανθρωποτητα.

Αυτα διδασκω και στον υιο μου. Ερχονται δυσκολοτεροι καιροι.

Μετα Τιμης

Τοξοτης

Αρματιστής 2 Μαΐου 2012 στις 8:52:00 μ.μ. EEST  

@ dimosthenis21 2 Μαΐου 2012 4:06:00 μ.μ.

Δεν νομίζω ότι έχουμε να συζητήσουμε κάτι κατ' ιδία. Η ιστοσελίδα παρουσιάζει διάφορα άρθρα και ο καθ' ένας, επώνυμα ή ανώνυμα τοποθετείται και σχολιάζει. Αν κάποιος έχει να γράψει κάτι, όπως ένα άρθρο, η ιστοσελίδα νομίζω ότι φιλόξενη για όλους, αρκεί να τηρούνται κάποιοι όροι, όπως της ευπρέπειας και της λογικής. Έτσι έχω αντιληφθεί εγώ, μιας και το «εν κρυπτώ» έχει φιλοξενήσει κατά καιρούς κάποια κείμενα μου. Υπόψη ότι το «εν κρυπτώ» διαθέτει τα στοιχεία μου.

Το παραπάνω κύριο άρθρο, αναφέρεται σε ένα από τα αναρίθμητα εγκλήματα των ναζί στην Ελλάδα, που εκτελέστηκαν στη βάση κεντρικών οδηγιών του Χίτλερ και του ναζιστικού κόμματος. Μια κεντρική οδηγία - διαταγή, ήταν να εκτελείται ένας συγκεκριμένος αριθμός Ελλήνων, ως αντίποινα για την εκτέλεση Γερμανών στρατιωτικών από τις αντιστασιακές δυνάμεις. Νομίζω ότι για το θάνατο απλών στρατιωτών, η αναλογία ήταν 1:50. Για το φόνο ανωτάτων αξιωματικών, η αναλογία ήταν 1:200. Υπόψη ότι ο διεθνής νόμου περί πολέμου, απαγορεύει τις ομηρίες και τις εκτελέσεις. Οι Έλληνες όμως, ήταν κατά τους ναζί, υπάνθρωποι και δεν είχαν καμιά αξία.

Εγώ λοιπόν κάλεσα τους φίλους και οπαδούς της Χρυσής Αυγής, που κατηγορούνται απ’ όλους ότι είναι ακραίοι, ρατσιστές, φιλοναζί κ.α., να τοποθετηθούν επί του άρθρου.

Είδα λοιπόν με μεγάλη μου απογοήτευση, ότι κανένας δεν τοποθετήθηκε ευθέως επί του εγκλήματος που αναφέρεται στο άρθρο. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Αυτό που διάβασα από πολλούς, είναι να αναφέρονται γιατί κάποιοι Έλληνες πολιτικοί κατέθεσαν στεφάνι στο τάφο του Κεμάλ. Με άλλα λόγια, απάντησαν με «άναρθρες» σκέψεις. Κάτι δηλαδή σαν: «αφού κατέθεσε ο Γιωργάκης στεφάνι στον Κεμάλ, καλά κάνανε οι Γερμανοί και έσφαξαν τους Έλληνες.

Αντιλαμβάνομαι λοιπόν, ότι οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής αδυνατούν να καταδικάσουν τα εγκλήματα των ναζιστών στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη τη κατεχόμενη Ευρώπη. Πιθανόν τις πράξεις των κατοχικών στρατευμάτων εναντίον της Ελλάδας και του λαού της, να μη τα αντιλαμβάνονται σαν εγκλήματα, αλλά σαν πολεμικές πράξεις που επιβλήθηκαν από τις «ανάγκες του πολέμου».

Εδώ θέλω να αναφέρω και κάτι άλλο. Πάρα πολλοί μετά τη κατοχή, προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τις θηριωδίες των Γερμανών, με το έωλο επιχείρημα ότι φταίνε οι αντάρτες του ΕΛΑΣ οι οποίοι σκότωναν μερικούς Γερμανούς σε ενέδρες. Ισχυρίζονται ότι οι αντάρτες γνώριζαν ότι οι Γερμανοί θα εφάρμοζαν αντίποινα εναντίον του άρρενος πληθυσμού και έτσι οι άνδρες των χωριών θα διέφευγαν στο βουνό και θα πύκνωναν τις τάξεις του ΕΛΑΣ. Αυτό το αστείο επιχείρημα το υιοθετούν πολλοί ακόμη και σήμερα. Αλλά αλήθεια… Είναι δυνατό να δικαιολογούνται κατά τέτοιο τρόπο οι θηριωδίες των Γερμανών εναντίον αμάχων;
Συνεχίζεται

Αρματιστής 2 Μαΐου 2012 στις 8:54:00 μ.μ. EEST  

Συνέχεια
Αλλά θα ήθελα να μου πουν κάποιοι, πως κατά τη γνώμη τους θα πρέπει να ενεργείται η αντίσταση εναντίον ενός κατακτητή; Ή θα πρέπει να απαντήσουν οι οπαδοί της Χ.Α. αν ήταν ή δεν ήταν υποχρέωση όλων των Ελλήνων πολιτών να αντισταθούν με όλες τις δυνάμεις τους εναντίον των κατακτητών, όταν η χώρα τη περίοδο 1941-44 βρέθηκε υπό τη Γερμανική μπότα;

Τώρα σχετικά με τη κατάθεση στεφανιού στο τάφο του Κεμάλ, επειδή πολλοί αναμηρυκάζουν τον ίδιο λόγο. Εμείς έχουμε το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Στον «Άγνωστο» λοιπόν, καταθέτουν στεφάνι όλοι οι ξένοι ηγέτες κατά τις εδώ επίσημες επισκέψεις τους. Οι Τούρκοι έχουν το μαυσωλείο και το τάφο του Κεμάλ. Εκεί καταθέτουν και όλοι ξένοι ηγέτες, άρα και οι δικοί μας. Αλλού είναι το ζήτημα. Γιατί ο Ερντογάν δεν κατέθεσε στεφάνι στον «Άγνωστο», κατά την επίσημη επίσκεψη του στη χώρα μας; Γιατί το αποδέχθηκε η Ελληνική κυβέρνηση;

Η απάντηση η δική μου, είναι: Επειδή πρωθυπουργός ήταν ο Γιωργάκης….

Μια συμβουλή στους οπαδούς της Χ.Α.. Αφού θέλετε να αποκαλείστε εθνικιστές, πατριώτες, Έλληνες, αφού θέλετε να κρατάτε ψηλά τη γαλανόλευκη, αφού επιδιώκετε να μπείτε στη βουλή, ΑΠΟΚΗΡΥΞΤΕ με κάθε τρόπο ακραίες συμπεριφορές. ΑΠΟΚΗΡΥΞΤΕ το ρατσισμό. ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΕ οπωσδήποτε τη θέση σας με τον Αδόλφο, το ναζισμό και τα εγκλήματα των Γερμανών εναντίον της πατρίδας μας και του λαού της. Η Ελλάδα και η Ελληνική ιδέα πιστεύουν στο άνθρωπο και δεν έχουν καμιά σχέση με ακραίες συμπεριφορές. Η Ελλάδα είναι η μάνα γη της δημοκρατίας.

Ανώνυμος 2 Μαΐου 2012 στις 10:47:00 μ.μ. EEST  

Και να φανταστεί κανείς ότι ο λιμός και οι μαζικές εκτελέσεις επέπεσαν σε ένα λαό που ο Χίτλερ εκτιμούσε! Τι να πει κανείς, η ιστορία έχει γραφτεί με ποταμούς αίμα...

ΑΧΕΡΩΝ 2 Μαΐου 2012 στις 10:54:00 μ.μ. EEST  

Φὶλε Αρματιστὴ
Επειδὴ νομὶζω ὸτι με πὴραν κὰποια σκὰγια στην αναφορὰ σου περὶ μαυσωλεὶου Κεμὰλ και αντιστοιχὶα με τον δικὸ μας Ἂγνωστο Στρατιὼτη, επειδὴ εὶμαι ο πρὼτος που το σχολὶασε,οφεὶλω να ξεκαθαρὶσω τα εξὴς:
α)δεν συμψηφὶζω τα στεφὰνια στον Κεμὰλ με αυτὰ στον Χὶτλερ,για μὲνα ὴταν αμφὸτεροι Ελληνοκτὸνοι
β)εἂν η Τουρκὶα ὲχει το μαυσωλεὶο του Κεμὰλ στο πρωτὸκολλο,λυπὰμαι,μὴν σὼσει και το επισκεφτεὶ Ὲλλην πολιτικὸς.
Ὰς θεσπισθεὶ ὲνα ειδικὸ πρωτὸκολλο,εἂν δεν υπὰρχει ὴδη,και για τις επισκὲψεις δικὼν μας στην Τουρκὶα,και για τις επισκὲψεις Τοὺρκων στην Ελλὰδα,που να εξαιρεὶ τις καταθὲσεις στεφὰνων και ενδεχομὲνως και ὰλλες αβρὸτητες.
Αρκετὰ με τον αυτοεξευτελισμὸ μας.

Ανώνυμος 2 Μαΐου 2012 στις 11:21:00 μ.μ. EEST  

@Mithridates2 Μαΐου 2012 6:06:00 μ.μ. EEST
(1/2) Κατ αρχήν κύριε Μιθριδάτη δεν κατάλαβα εαν μιλάς για τον εαυτό σου η εκ μέρους του blog «εν κρυπτώ». Διότι εάν είσαι ένας εκ των διαχειριστών του blog κατάφερες να μετατρέψεις την κριτική στάση μου απέναντι σας (εξ άλλου δεν μπορούμε να συμφωνούμε σε όλα) σε αποστροφή! Στην ουσία τώρα:
1ον. Η κατοχή όντως τελείωσε το 1944 (12 Οκτωβρίου όταν οι Γερμανοί σηκώθηκαν και έφυγαν από την Αθήνα για το ανατολικό μέτωπο) αλλά οταν πληκτρολογήσεις κάτι λάθος και στείλεις το μήνυμα δεν μπορείς να κάνεις edit. Στην προκείμενη περίπτωση βέβαια και 1946 να έγραφα δεν θα άλλαζε την ουσία αυτού που ήθελα να διατυπώσω διότι πολύ απλά ήθελα να δείξω πως τα γεγονότα αυτά έγιναν πριν από 70 περίπου χρόνια. Βέβαια στην βεβιασμένη προσπάθεια σου να με «ξεμπροστιάσεις» (ονομάζεται και πρεμούρα) με λες σχεδόν κομμουνιστή. Διότι εαν το 1945 που έπεσε η ναζιστική-στρατιωτική κυβέρνηση, εγώ το ονομάζω «τέλος της κατοχής», πολύ απλά είμαι με το μέρος αυτών που τερμάτισαν την κατοχή της Γερμανίας από τους ναζί, δηλαδή τους Ρώσους (Άντε Σοβιετικοί για να μην στείλεις πάλι καμία απάντηση ιστορικού περιεχομένου). Ναι το ξέρω πως ήταν και οι υπόλοιποι σύμμαχοι άλλα αν δεν ήταν οι Ρώσοι οι υπόλοιποι θα πολεμούσαν ακόμα στα Δυτικα… Αρα λοιπόν είμαι ένας κομμουνιστής- νοσταλγός του Χίτλερ! Πρωτότυπο…

2ον Άσχετη, εκτός θέματος και προβοκατόρικη η 2η παράγραφος καθαρά για την δημιουργία εντυπώσεων. Αναφέρεις τα Δεκεμβριανά, τα θύματα των στρατοπέδων συγκέντρωσης και τα παιδάκια που πέθαναν από την πείνα… Γνωστά όλα αυτά αλλά γιατί απευθύνεσαι σ εμένα; Από ποιο ακριβώς σημείο των γραπτών μου βγάζεις όλα αυτά τα συμπεράσματα για εμένα, την στιγμή μάλιστα που από την αρχή ακόμη γραφώ «Προφανώς και δεν χωρά συζήτηση για τις θηριωδίες των ναζί εναντίων των Ελλήνων». Να γνωρίζεις πως οι αυθαίρετες υποθέσεις και η αυτόματη κατηγοριοποίηση των συνομιλητών, όταν αυτοί δεν συμφωνούν μαζί μας, φανερώνει άνθρωπο με κλειστό μυαλό και προκατασκευασμένες απόψεις που πιθανώς προέρχονται από την ανάγνωση βιβλίων που σου επιβάλλει μια συγκεκριμένη ιδεολογία, για να σε έχει εγκλωβισμένο στον ψεύτικο κόσμο της και να μην μπορείς να δεις την αλήθεια. Πληροφοριακά εγώ δεν ανήκω σε καμία από τις «ιδεολογίες» (αν και τις έχω μελετήσει σχεδόν όλες) για να έχω ελεύθερο το μυαλό μου.

Σύνέχεια στο επομενο...

Ανώνυμος 2 Μαΐου 2012 στις 11:24:00 μ.μ. EEST  

@Mithridates2 Μαΐου 2012 6:06:00 μ.μ. EEST

(2/2)3ον Δεν χρειάζεται να κάνω καμία αναζήτηση ούτε να ψάξω τα tags διότι γνωρίζω πολύ καλά την θεματολογία σας και για την λαθρομετανάστευση και για τα στρατιωτικά θέματα. Αυτά ήταν που με παρακίνησαν να επισκέπτομαι (επισκεπτόμουν από σήμερα) τακτικά το blog σας. Δεν καταλαβαίνω όμως που ακριβώς γράφω πως δεν αναφέρεστε στην λαθρομετανάστευση. Μπορείς να μου υποδείξεις το σημείο; Τον «Αγών μου» όχι δεν τον έχω διαβάσει διότι στην δημοκρατία για την οποία εσύ διαρρηγνύεις τα ιμάτια σου, το βιβλίο αυτό είναι απαγορευμένο. Απαγορευμένα βιβλία υπήρχαν επίσης τον Μεσαίωνα, και σε καθεστώτα όπως των ναζί και των κομμουνιστών. Αντιθέτως αν σε ενδιαφέρει έχω διαβάσει το «κεφάλαιο» του Μαρξ το οποίο στη ίδια πάντα δημοκρατία της Ελλάδας λατρεύεται περίπου ως ευαγγέλιο… (Και τους 3 τόμους εκ των οποίων ο 1,5 είναι του Μαρξ στην πραγματικότητα). Οσο αφορά το «πρόσφατη ανάρτηση» δεν καταλαβαίνω τι εννοείς…

4ον Δυστυχώς για εσένα, το τελευταίο δεν ήταν καθόλου υπονοούμενο. Ήταν αυτό ακριβώς που έγραφα. Για τα χρήματα όντως εννοούσα άλλους… Βέβαια εδω ταιριάζει όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται… Και μπορείς να το πάρεις προσωπικά, ομαδικά, σε επίπεδο διμοιρίας η και λόχου δεν με νοιάζει! Παρότι αυτά που διαβάζω τις τελευταίες ημέρες στο «εν κρυπτω» ήταν πράγματι μια δυσάρεστη έκπληξη, (από την άποψη της μονόπλευρης επίθεσης σε ένα από τα δύο, ας το πούμε, «άκρα») οι μάσκες αναφερόταν κυρίως σε σαιτ αντίστοιχης θεματολογίας με την δική σας, στο οποίο μία μέρα είδα μια αγιογραφία του Αλέξη Τσίπρα… Και αυτοί για τους λαθρομετανάστες γράφουν αλλά δεν αυτό δεν τους εμπόδισε να μας παρουσιάσουν τον προστάτη των λαθρομεταναστών ως τον μεγαλύτερο Έλληνα ηγέτη! (Έλεος). Μπορεί και να κατάλαβες ποιο σαιτ εννοώ .
Αυτά και συγγνώμη για το μεγάλο μου κείμενο. Αυτό που με λυπεί είναι πως εαν έκανες μια λίγο πιο ψύχραιμη και αντικειμενική εκτίμηση-ερμηνεια αυτών που έγραψα και καταλάβαινες και ποιος είναι ο σκοπός μου, ίσως και να αρχίζαμε έναν εποικοδομητικό διάλογο. Δυστυχώς όμως η αυτόματη (αυθαίρετη) κατηγοριοποίηση μου από την πλευρά σου ως νοσταλγού του Χίτλερ-ναζιστη χωρίς δεύτερη σκέψη με αναγκάζει να διακόψω την ανάγνωση του blog σας. Και μιας και οι διαδικτυακοί μας δρόμοι χωρίζουν λύστε μου και μια απορία: Ποιοι είστε εν τέλει; Πολίτες, στρατιωτικοί, δημοσιογράφοι του ειδικού τύπου; Τι απ όλα αυτά;
Καλή συνέχεια στην προσπάθεια σας και περισσότερη προσοχή στις εκτιμήσεις σας –απαντήσεις. Ξέρετε καλά πως στις μεγάλες αποστάσεις η εκτίμηση πρέπει να είναι πιο ακριβής για να βρεις στόχο… Και δυστυχώς στην δική μου περίπτωση πέσατε πολυυυύ έξω.. ;)
ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ, ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ…

Γιώργος Αθήνα 3 Μαΐου 2012 στις 12:36:00 π.μ. EEST  

Εγώ πάντως δεν αισθάνομαι απειλή από τα SS η την βερμαχτ του 2ου παγκοσμίου πολέμου... Απ όσο ξέρω δεν υπάρχει και κανένας απ αυτους στην γειτονία μου... Μάλλον όμως νοιώθω μια μικρή απειλή απο τους αφρικανούς που έχουν κάνει το διπλανό διαμέρισμα απο το δικό μου, ξενοδοχείο με το κεφάλι, πουλανε ναρκωτικά και κουβαλάνε μαχαίρια και πιστόλια και σίγουρα ένα κάρο αρρώστιες μιας και κανένας ποτέ δεν τους εξέτασε.

Αλλα υποθέτω πως απαγορεύεται να τους βλέπω ως απειλή διότι το κύριο ζητούμενο είναι τα SS, τα οποία ευθύνονται για την σημερινή εγκληματικότητα στην Ελλάδα. Τι και αν με χωρίζει μια μεσοτοιχία με κάποιον ο οποίος πιθανών στα 15 η 13 του να έμπαινε στα χωριά των Χούτου ή των Τούτσι στην Αφρική και να έκοβε κεφάλια για να κάνει εθνοκάθαρση; Περνώντας τα Ελληνικά σύνορα όλοι αυτοί μετατράπηκαν ως δια μαγείας σε άγιους! Δεν μου επιτρέπεται βέβαια να ανησυχώ για αυτήν την ευχάριστη "προοδευτική" κατάσταση που μου έχει χαρίσει ή δημοκρατική Βουλή μας... Η μόνη μου ανησυχία θα πρέπει να είναι να μην μπει η Χρυσή αυγή στην Βουλή...

Και αν με ενοχλεί έστω και λίγο που μου έκαναν την ζωή κόλαση είμαι φασίστας και οπαδός του Χίτλερ. Τι και αν έχω μήνες να κοιμηθώ σαν άνθρωπος γιατί διπλά μου ακριβώς γίνεται της π@#τάνας στην κυριολεξία, δεν πειράζει... Το πρόβλημά μας είναι η άνοδός της άκρας δεξιάς... Τι κι αν ζώ σε μια καινούργια κατοχή παρόμοια με των ναζί το '40 όπου την θέση του κατακτητή έχουν πάρει οι λαθρομετανάστες; Δεν μου επιτρέπεται να αντισταθώ... Πρέπει να σκύψω το κεφάλι και να αφεθώ στις ορέξεις του κάθε λαθρομετανάστη... Αλλιώς είμαι φασίστας! Για όλα αυτά και επειδή ο βρεγμένος την βροχή δεν την φοβάται, εσείς κάντε ανταρτικό απέναντι στους ναζί της κατοχής του ’40, εγώ λέω να αγωνιστώ για την κατοχή της Ελλάδας του 2012! Κυνηγήστε φαντάσματα άλλα μάλλον δεν θα πετύχετε και πολλά… Εγώ λέω να αγωνιστώ εναντίων των νέων κατακτητών… Τα υπόλοιπα στις κάλπες.

Ανώνυμος 3 Μαΐου 2012 στις 1:08:00 π.μ. EEST  

πραγματικά έχετε επίπεδο και δεν νομίζω ότι διαφωνούμε σε τίποτα έχω μία καλή ενημέρωση απο το εν κρυπτω και μου αρέσει που δεν χρωματίζει και μένει ουδέτερο κάτι που πραγματικά είναι σπάνιο,σε μιά τελετή μνήμης για τα Ίμια ο Μιχαλολιάκος έλεγε οτι τους λένε ακραίους και απαντούσε ε ναι λοιπόν γινόμαστε ακραίοι εάν χρειαστεί για την πατρίδα μας,και όταν φωνάζαν τους νεκρούς αξιωματικούς ο κόσμος φώναζε παρόν,και ένιωθες ένα ρίγος,εαν τώρα ψηφίσω ΧΑ δεν σημαίνει ότι είμαι και οπαδός,δεν είμαι οπαδός κανενός όλοι κρίνονται,τώρα για την υποχρέωση που έχει δώσει ο καθένας όρκο εάς ετοιμάζει την ψυχή και το σώμα του,εγώ προσωπικά ακόμα θυμάμαι την στιγμή που ορκίστικα στον στρατό και νομίζω απο τότε αισθάνθηκα και Έλληνας πολίτης δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια ο καθένας θα κριθεί όταν έρθει η ώρα,την απάντηση στην Γερμανική μπότα την έδωσε ο Μεταξάς και δεν μπορούσε να ήταν άλλη απο ΟΧΙ(δεν έχω γνωρίσει κανέναν να διαφωνή σε αυτό μόνο στο θέμα Τσολάκογλου),και ας μην ήταν Δημοκράτης,πιστεύω στην Δημοκρατία(αν και είχαμε και μεγάλους βασιλιάδες Λεωνίδα,Μ.Αλέξανδρο κ.α)αλλά εύκολα γίνεται οχλοκρατία, μεγάλες προσωπικότητες στην αρχαία Αθήνα ήταν και πολιτικοί αλλά την ίδια στιγμή και Στρατηγοί όχι σαν τους δικούς μας τους αστράτευτους,το ότι πιστεύω στην φυλή μου-ράτσα δεν με κάνει να μην αγαπάω τον άνθρωπο και την ανθρωπότητα,και να μην ξεχωρίζω τον ελληνόγλωσσο απο τον ελληνόψυχο,τον φιλέλληνα απο τον εφιάλτη,ελπίζω να με καταλάβατε φιλικά Δημοσθένης.

bob 3 Μαΐου 2012 στις 2:21:00 π.μ. EEST  

@ αρματιστή και γενικότερα όσων αναφέρθηκαν στον τάφο του Κεμάλ

σε προηγούμενη ανάρτηση του εν κρυπτω αναφέρθηκα (δυστυχώς πρώτος εγώ) ίσως και λανθασμένα (επηρεασμένος από αυτά που διάβαζα) στην κατάθεση στεφανιού που έχει γίνει από τους πρωθυπουργούς μας (δεν είμαι σίγουρος αν και ο γέρος Καραμανλής είχε πράξει το ίδιο, αυτός που μας τόνισε πόσο κοντά είναι η Κύπρος)

μπορεί όντως η σκέψη μου να ήταν άναρθρη, καμιά φορά δεν προλαβαίνω να αποτυπώσω τις σκέψεις μου και να τις βάλω σε μια <> σειρά.

Το νόημα αυτών που ήθελα να πω (επαναλαμβάνω επηρεασμένος από αυτά που διάβαζα) ήταν πως δεν θα ήθελα έναν τιμητή του χίτλερ και της παρέας του στο ελληνικό κοινοβούλιο ακριβώς όπως δεν θέλω στον ίδιο χώρο να υπάρχουν και τιμητές του κεμάλ, ο οποίος αν δεν κάνω λάθος έπαιξε σημαντικότατο ρόλο στην εκρίζωση του ελληνισμού από τα παράλια της μικράς Ασίας. Με άλλα λόγια τα δικά μου κριτήρια του πατριώτη Έλληνα πολιτικού δεν συμπεριλαμβάνουν κανέναν από τους παραπάνω..(συγγνώμη προς κάποιους που ξέχασα να αναφερθώ και σε έναν ακόμη μακελάρη του προηγούμενου αιώνα, το στάλιν)

Οι τούρκοι καλά κάνουν και έχουν το μαυσωλείο και τον τάφο του κεμάλ, οι δικοί μας ξέχασαν τι εστί κεμάλ? δεν θα μπορούσαν να ζητήσουν συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη? δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι μπορεί κάποιοι να θυμούνται ακόμα? ότι δεν έφταιγε ο συνωστισμός της κυρίας ρεπούση?

Δεν είμαι πόντιος στην καταγωγή, ούτε μικρασιάτης, ούτε από την Πόλη. Αν ήμουν όμως θα με πείραζε περισσότερο μια τέτοια κατάθεση στεφανιού?

Όχι γιατί ο παππούς μου ήταν στρατιώτης και κατάφερε και γύρισε από το μέτωπο της μικράς Ασίας (δεν μου είπε ποτέ λέξη γι'αυτό), ούτε γιατί η πόλη στην οποία γεννήθηκα όταν έπεσε στα χέρια των Τούρκων ισοπεδώθηκε τελείως και έστειλαν καράβια στην πύλη με τα κεφάλια και αρμαθιές με τα αυτιά των παππούδων του παππού μου.

Δεν πιστεύω πως είμαι περισσότερο πατριώτης από κανέναν εδώ μέσα, απλά προσπαθώ να μην ξεχνάω.


Υ.Γ. συγγνώμη που ξέφυγα εκτός θέματος, δεν έχω διάθεση να αντιδικήσω με κανέναν και κυρίως με εσάς κύριε αρματιστή που λατρεύω να διαβάζω σχόλια και άρθρα που έχετε γράψει κατά καιρούς. Ίσως να είμαι λίγο παρορμητικός αλλά και πάλι μπορεί να φταίει το νεαρό της ηλικίας μου.

Ευχαριστώ!

Ανώνυμος 3 Μαΐου 2012 στις 2:56:00 π.μ. EEST  

@HBS 8:34:00

Δεν είχα ιδέα ότι ειχε γράψει τέτοια πράγματα ο Μιχαλολιακος. Δεν μένω στην Ελλάδα για πολλά χρόνια και δεν γνώριζα την ΧΑ μέχρι τώρα που είδα ότι παίρνουν σημαντικό ποσοστό. Απλά είδα την ιστοσελίδα της και δεν βρήκα αναφορές στον ναζισμο.

Το συμπέρασμα; Προφανώς αυτο το άτομο (Μιχ.) είναι ανισορροπο. Αυτο που δεν μπορώ να πιστέψω είναι ότι οι οπαδοι της ΧΑ είναι ναζιστες. Νομίζω ότι είναι απλά ακροδεξιοι. Με την κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι έκπληξη ότι υπάρχουν ακροδεξιοι.

Είμαι αφελής που νομίζω ότι οι οπαδοι της ΧΑ είναι ακροδεξιοι αλλα δεν είναι ναζιστες; ... Ελπίζω να μην είμαι, γιατί αν είναι συνειδητοποιημένοι ναζιστες τότε δεν πάμε καλα...

enkripto 3 Μαΐου 2012 στις 9:21:00 π.μ. EEST  

Ανώνυμε 11.21

Για να σου λυθεί η απορία

Αν χαιρετάς ναζιστικά και υποστηρίζεις θαυμαστές του Ες, τότε ναι, να σταματήσεις να επισκέπτεσαι αυτο τον ιστοτοπο και καλώς αισθάνεσαι αποστροφή.

Όσο αποστροφή νοιώθεις εσύ για αυτά που διαβάζεις, άλλο τόσο αποστροφή αισθανόμαστε και εμείς όταν Έλληνες πολίτες υποστηρίζουν ελαφρά τη καρδια γενοκτόνους όπως τον Αδόλφο ή τον Κεμάλ.

Είμαστε ταγμένοι απο βίτσιο αν θες στο να αφιερωνουμε μεγάλο μέρος του προσωπικού μας χρόνου για να αρθρογραφούμε για την αμυνα της πατρίδας.

Δεν δεχόμαστε μαθήματα φιλοπατρίας απο νεοναζί -δηλωμένους ή κρυπτώμενους.

Σε ευχαριστώ για την συμμετοχή σου.

Και κάτι ακόμα. Το Εν Κρυπτώ δεν χαρακτήρισε όσους σκέφτονται την ψήφο στην ΧΑ, ναζιστές. Αυτά είναι αστειότητες.

Χαρακτηρίσαμε την ΧΑ νεοναζιστική οργάνωση, που εκμεταλεύεται την οργή του κόσμου για να βγάλει στην επιφάνεια την άρρωστη ρητορική της.

Κόμματα διαμαρτυρίας υπάρχουν πολλά, όλων των ειδών και των αποχρώσεων. Εμείς πιστεύουμε ότι είναι απαράδεκτο Έλληνες πατριώτες να στρέφονται στους νοσταλγούς των Ναζί για πολιτική εκπροσώπιση.

Όλοι οι αναγνώστες του Εν Κρυπτώ γνωρίζουν ότι δεν διστάζουμε να πάμε κόντρα στο ρεύμα όταν χρειάζεται και ας γινόμαστε προσωρινά "δυσαρεστοι".

Έχουμε το θάρρος της γνώμης μας και θα συνεχίσουμε να το έχουμε.

Μαύρη Αλήθεια 3 Μαΐου 2012 στις 10:14:00 π.μ. EEST  

Αγαπητό Εν Κρυπτώ,

τι σε ωθεί να αποκλείεις κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο πιθανότητα η ΧΑ να έχει μετασχηματιστεί ή να μετασχηματιστεί στο εγγύς μέλλον σε καθαρά πατριωτικό-εθνικιστικό κόμμα;

Ο Βορίδης παλιά κυκλοφορούσε με τσεκούρια και σήμερα είναι "πολιτικώς ορθώς" βουλευτής του κοινοβουλίου.

Το μισό ΠΑΣΟΚ και το 90% των "μεγάλων" δημοσιογράφων στα ΜΜΕ ήταν στα νιάτα τους σκληροί κομμουνιστές, σήμερα είναι "τζεντλεμαν".

Δηλαδή μόνον το κομμουνιστικό κατεστημένο έχει κατ'εσέ τη δυνατότητα πολιτικής μετάλλαξης προς το καλύτερο;

Ο Μιχαλολιάκος και οι χρυσαυγίτες δεν μπορούν να μεταλλαχθούν; Είναι "στόκοι" καταδικασμένοι να πιστεύουν τις εφηβικές και νεανικές πεποιθήσεις τους μέχρι τα βαθιά γεράματά τους;

Η ΧΑ θέλοντας και μη θα μετεξελιχθεί σε καθαρά πατριωτικο-εθνικιστικό κίνημα από τη στιγμή που η κίνηση της μεγαλώσει και αγκαλιάσει περισσότερο κόσμο.

Εαν δεν μετεξελιχθεί προς τα εκεί θα ξανασυρρικνωθεί και τελικά θα εξαφανιστεί όπως εξαφανίστηκε και ο ναζισμός μετά το θάνατο του χίτλερ.

konion 3 Μαΐου 2012 στις 11:16:00 π.μ. EEST  

enkrypto 3 Μαΐου 2012 9:21:00 π.μ. EEST,

Συμφωνῶ μαζί σου, ἡ Χρυσὴ Αὐγὴ ψηφίζεται καὶ γιὰ ἕναν ἄλλο λόγο:
Εἶναι κόμμα, σύνδεσμος, δὲν ξέρω τί, ἀλλὰ γνησίως έκτὸς συστήματος.
Ἀπὸ τὴν μία ἡ λαθρομετανάστευσις ἀπὸ τὴν ἄλλη ἀποστροφὴ γιὰ τὸ σάπιο σύστημα, τὶ καλὸ μπορεῖ νὰ περιμένη κανείς;

Ἐδῶ ἡ ἱστορία εἶναι ὑπὸ διωγμόν, ποιὸς θυμᾶται τὴν κατοχἠ;

Αρματιστής 3 Μαΐου 2012 στις 11:48:00 π.μ. EEST  

Αχέροντα καλημέρα

Σου έγραψα πρόσφατα, ότι σαν λαός προσπαθούμε συνεχώς να βρούμε άλλοθι στις πράξεις άλλων. Μας φταίνε οι Γάλλοι, οι Ιταλοί, οι Άγγλοι, οι Αμερικάνοι. Για τη Μικρά Ασία μας φταίει ο Κεμάλ. Εγώ θα συνεχίσω να υποστηρίζω ότι φταίει το κεφάλι μας και κανένας άλλος. Εμείς οι Έλληνες, είμαστε αυτοί που παραδώσαμε το Μικρασιατικό Ελληνισμό στο λεπίδι του Κεμάλ. Ο Κεμάλ τη δουλειά του έκανε. Αυτή που έκαναν πάντοτε οι Τούρκοι. Πέρναγαν από στόμα μαχαίρας τους εξεγερμένους υπηκόους της αυτοκρατορίας. Και οι Μικρασιάτες Έλληνες ήταν υπήκοοι του σουλτάνου που ύψωσαν την Ελληνική σημαία, υποδέχτηκαν τα Ελληνικά στρατεύματα με δάφνες, κατετάγησαν στον Ελληνικό στρατό και πολέμησαν εναντίον του κράτους τους. Αυτή ήταν η πραγματικότητα. Δεν μας είχε παραχωρηθεί από καμιά συνθήκη κάποιο τμήμα της Μικράς Ασίας. Από τους συμμάχους είχε δοθεί η άδεια να καταλάβει ο Ελληνικός στρατός μια ζώνη εγγύς της Σμύρνης στην οποία το Ελληνικό στοιχείο ήταν ευάριθμο, προκειμένου να το προστατεύσει από το μαχαίρι του Τούρκου. Στρατός κατοχής ήταν ο ΕΣ στη παραπάνω περιοχή, η οποία συνέχιζε να παραμένει στη κυριαρχία του σουλτάνου. Αυτά τα γνωρίζαμε εμείς. Πολύ καλά. Όπως θα έπρεπε να γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι αν αποχωρούσαμε από τη Μικρά Ασία, οι Μικρασιάτες Έλληνες θα βρισκόντουσαν στο έλεος του Τούρκου. Αυτό από μόνο του δημιουργούσε υποχρεώσεις τεράστιες για την Ελλάδα, τις οποίες φάνηκε ανίκανη να υπηρετήσει.

Ο Κεμάλ από την άλλη μεριά, αποφάσισε να σώσει το απομεινάρι της πρώην μεγάλης αυτοκρατορίας από το διαμελισμό και να το καταστήσει ένα σύγχρονο εθνικό κράτος. Και το σχέδιο αυτό ο Κεμάλ, το εφάρμοσε με αποφασιστικότητα. Ήταν αδυσώπητος. Ο μεγαλύτερος εχθρός εκείνη την ώρα ήταν οι Έλληνες, οι οποίοι έπρεπε να ριφθούν στη θάλασσα. Και δυστυχώς για μας το πέτυχε. Τα μετέπειτα ήταν αναμενόμενα. Και έχουν χαραχθεί με μια γραμμή Ελληνικού αίματος. Και η γραμμή αυτή είναι πολύ παχιά, επειδή και εμείς δεν είμαστε άμοιροι του αίματος.

Δυστυχώς και μάλιστα με την ανοχή μεγάλων και μικρών διοικήσεων, δεν ήμασταν «καλά παιδιά» κατά τη παραμονή μας στη Μ. Ασία. Θα αναφέρω μερικές γραμμές από το βιβλίο «Δορύλαιον Σαγγάριος» του διοικητού της ΧΙΙ Μεραρχίας, πρίγκιπα Ανδρέα, ο οποίος είχε ονομαστεί και «καψοκαλύβας» (δεν ξέρω αν ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα ο χαρακτηρισμός)

«Την 11η ώρα μετά από κοπιαστική προσπάθεια υπό τρομερό καύσωνα φθάσαμε στο χωριό Σιβασλή όπου διέταξα δίωρη στάση για ανάπαυση. Εδώ μου δόθηκε η αφορμή να οικτείρω το πειθαρχικό πνεύμα της μεραρχίας μου. ….. η διαγωγή όμως των εισελθόντων στο χωριό ανδρών και η αδιαφορία δυστυχώς των περισσοτέρων αξιωματικών, υπερέβησαν κάθε επιτρεπόμενο όριο. Προτιμώ να ρίψω πέπλο επί των γεγονότων που έλαβαν χώρα, αφού όμως έθιξα το ζήτημα, δεν μπορώ παρά να οικτίρω και να αποδοκιμάσω τη νοοτροπία εκείνων οι οποίοι δικαιολογόντας παρόμοιες παρεκτροπές, ισχυρίζονταν ότι οι επί τόσους αιώνας σκλαβιά της Ελληνικής φυλής υπό το πέλμα των Τούρκων, επέβαλε τέτοιες βάναυσες αντεκδικήσεις εναντίον ενός άμαχου και ειρηνικού πληθυσμού, ο οποίος (όμως) μας δεχόταν με όλες τις εκδηλώσεις σεβασμού και υποταγής».

Εκεί όμως που ξέφυγαν τα πράγματα από κάθε όριο, ήταν κατά την φυγή προς το Αιγαίο. Το όνειδος της ήττας το διαδέχθηκε η επαίσχυντη φυγή ενός μεγάλου μέρους της άλλοτε ένδοξης Στρατιάς. Και η επαίσχυντη φυγή στιγματίστηκε από τις τρομερές φρικαλεότητες στις οποίες προέβησαν τα στίφη των φυγάδων.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Αρματιστής 3 Μαΐου 2012 στις 12:34:00 μ.μ. EEST  

ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Λίγα γράμματα παρακάτω από κείμενα άλλων

17.8.22. Χατζανέστης (τηλεγράφημα προς ΣΣ και ταγματάρχη Παναγάκο):
«Ο ένδοξος Ελληνικός Στρατός ο τόσας δάφνας δρέψας, ευρίσκεται μετά από αγώνας τεσσάρων ημερών και υπό την πίεσιν εχθρού ουχί υπερτέρων δυνάμεων, ένθεν του Τουμλού Μπουνάρ. Άνδρες και μεταγωγικά διαρρέουσι προς το εσωτερικόν. Σώματα και μεραρχίαι υποχωρούν άνευ διαταγής. Παρασκευάζεται ούτω κατάστασις φέρουσα το όνειδος, το αίσχος και την ατιμίαν. ….»

19.8.22. Τηλεγράφημα Χατζανέστη προς Φράγκου:
«Κοινοποίησατε προς άπαντας …. . Ως να μη ήρκει η ακατάσχετος υποχώρησις, ήτις τείνει να μετατραπεί εις φυγήν, αμπρησμοί, ατιμώσεις, βιασμοί, σφαγαί συμπληρούσιν την απαισίαν εικόναν. Οι φυγάδες πληθύνονται, η αποσύνθεσις επεκτείνεται, όμως ….»

Ταγματάρχης Παναγάκος αντιπρόσωπος αρχιστράτηγου:
«…. Φυγάδες – λησταί, πυρπολούντες διαφόρους οικίας, ανέμενον εις την εξώθυραν των τους ενοίκους τους αυτών και, αφού ελήστευον τα πολυτιμότερα είδη των, όσα εγκαταλείποντες τας καιομενας οικίας των, παρελάμβαν μεθ’ εαυτών, τους εφόνευον άνευ οίκτου. Η μέθοδος αυτή απετέλει εξαίρετον και ασφαλή δι αυτούς τρόπον καταληστεύσεως των δυστυχών κατοίκων….. Είδον πολλούς εξ αυτών κατά την προς Σμύρνην μετακίνησίν μου και βραδύτερον εις Χίον, μεταφέροντες χιλωτήρας πλήρεις ειδών εκ λαφυραγωγήσεως προερχομένων. Πράξεις εγκληματικαί, ανάλογοι προς τας ανωτέρω, διεπράχθησαν και κατά τας επομένας ημέρας εφ’ όλης της από Ουσάκ μέχρι Μαγνησίας περιοχής. Αι εγκληματικαί αυταί πράξεις των ληστών – φυγάδων εκείνων ώθησαν, ως φρονώ, τον Τουρκικόν όχλον της Μαγνησίας να προβή μετά τινας ημέρας εις την ομαδικήν σφαγήν εις τινα παρά την πόλιν χαράδραν 50 περίπου Ελλήνων αξιωματικών, εν οις και ο Στρατιωτικός Διοικητής Νοτίου Περιοχής συνταγματάρχης πυροβολικού Παγουρτζής ΕΡυάγ., και ο Επιτελάρχης αυτού αντισυνταγματάρχης πυροβολικού Φιλίππου Φίλ., και υπέρ 300 στρατιωτών, απάντων αιχμαλώτων, παραδοθέντων υπό του Τουρκικού Στρατού εις τον μαινόμενον όχλον, ως εις Χίον βραδύτερον επληροφορήθην, και υπέθαλψαν ίσως τας αγριότητας μεθ’ ων εις Σμύρνην επεδόθησαν οι Τούρκοι προς εξόντωσιν του πληθυσμού αυτής. … Οι Τούρκοι του Ουσάκ περίτρομοι συνεκέντρουν κατά την νύκτα τας οικογενείας αυτών εις τα νεκροταφεία των προς ασφάλειαν….. Διερχόμενος αργά την νύκτα έξωθι ενός παρά τον Σιδηρ Σταθμόν Τουρκικού Νεκροταφείου, εις ο είχον συγκεντρωθή πολλά γυναικόπαιδα, ήκουσα σπαρακτικάς κραυγάς και από την λάμψιν των πυρκαϊών διέκρινα 2 στρατιώτας αποπειρωμενους να βιάσουν γυναίκα. Χωρίς να εκτιμήσω τους κινδύνους … απηλευθέρωσα την δια βιασμού απειλουμένην κορασίδα …. Ολίγον προ του μεσονυκτίου υπέβαλον εις την Στρατιάν την κάτωθι αναφοράν: Ρεύμα διαρροής φυγάδων ογκούται λίαν επικινδύνως, αυξάνον αποσύνθεσιν Μονάδων. Φυγάδες – λησταί προβαίνουν εις εμπρησμούς και διαπράττουν ανηκούστους ληστείας και φόνους. Ουδέν συντεταγμένον τμήμα υπάρχει ενταύθα ίνα εμποδίση τούτους από κακουργήματά των. Σιδηροδρομικός Σταθμός Ουσάκ 18.8.22. Παναγάκος Ταγματάρχης».

Την ίδια εποχή και για την ίδια περιοχή ο στρατιώτης Λευτέρης Παρασκευαϊδης σημειώνει στο ημερολόγιό του: «Στο Ουσάκ φτάσαμε στις 19/8. Όλη η πόλη καιότανε. … τέλος από μακριά άρχιζε να ξεχωρίζει από τη καταχνιά η Φιλαδέλφεια που καιότανε (Ελληνικότατη πολιτεία). Ήταν 23/8 …. Κατά το μεσημέρι φτάσαμε έξω από το Κασαμπά που καιότανε ….»

Ανώνυμος 3 Μαΐου 2012 στις 12:48:00 μ.μ. EEST  

αφού δεν φταίει ο Κεμάλ και έχεις μια ουδέτερη ματιά στην γεννοκτονία του εναντίον του άμαχου ελληνικού πληθυσμού που γέμιζε λάκους με κεφάλια και πολλά άλλα και οι φιλοι ευρωπαίοι απλά κοιτούσαν και βάζανε δυνατά μουσική για να μην ακούνε τις σφαγές γιατί σου φταίει μονο ο χίτλερ και όχι και η ευρώπη που σε έβαλε σε ένα δικό της πόλεμο,ενώ άλλες χώρες μείνανε αμέτοχες,ότι νανε δύο μέτρα και δυο σταθμα,και επειδή κολάτε στις λέξεις και χάνετε πραγματικά το νοημα H ΛΕΞΗ "NAZI" ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ NAZIONALIST (ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ) NATIONALIST (ΑΓΓΛΙΚΑ) ΚΑΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΝΑΤΙΟΝ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΘΝΟΣ. κΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ "ΝΑΖΙ"... ΔΗΛΑΔΗ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ....

Ανώνυμος 3 Μαΐου 2012 στις 1:59:00 μ.μ. EEST  

@ 12.48:
Σα να μη φτάνει που είσαι λοβοτομημένος, είσαι και άσχετος και δεν ξέρεις καν τι είναι αυτό που υποστηρίζεις. Το "ΝΑΖΙ" δεν είναι συντόμευση του "Nazionalist" (εθνικιστής) αλλά του "Nazionalsozialist" (εθνικοσοσιαλιστής).
Έχει τεράστια διαφορά. Υπάρχουν πολλών ειδών εθνικιστές, αλλά ξέρουμε όλοι ποιοι ήταν οι εθνικοσοσιαλιστές.

Αρματιστής 3 Μαΐου 2012 στις 3:10:00 μ.μ. EEST  

Αφού θέλετε να αποκαλείται τους εαυτούς σας εθνικιστές, επειδή λέτε ότι πιστεύετε στο έθνος, θα ήταν καλό να μάθετε να γράφετε καλά από άποψη γραμματικής και συντακτικού και τη γλώσσα Ελληνικού έθνους. Την Ελληνική γλώσσα. Επειδή η γλώσσα ενός έθνους είναι το DNA του. Βεβαίως όλοι εσείς πιστεύετε στο Ελληνικό αίμα. Ότι δηλαδή οι σημερινοί Έλληνες έχουν το ίδιο ακριβώς αίμα με το Δευκαλίωνα τον Αγαμέμνονα τον Ηρακλή τον Αχιλλέα, το Μιλτιάδη το Σωκράτη κλπ (αλήθεια που φυλάγεται το αίμα τους και κάνετε την αναγκαία σύγκριση για τη καθαρότητα των μελών σας;).

Και εδώ θα σας πως τι λέει ο μεγάλος Έλληνας δάσκαλος Σαράντος Καργάκος για την ακόλουθη πρόταση που αποδίδεται στον Ισοκράτη:

«Τοσούτον δ’ απολέλοιπεν η πόλις ημών περί το φρονείν και λέγειν τους άλλους ανθρώπους, ώσθ’ οι ταύτης μαθηταί των άλλων διδάσκαλοι γεγόνασι και το των Ελλήνων όνομα πεποίηκε μηκέτι του γένους, αλλά της διανοίας δοκείν είναι, και μάλλον Έλληνας καλείσθαι τους της παιδεύσεως της ημετέρας, ή τους της κοινής φύσεως μετέχοντας»

Τι λέει εδώ ο Ισοκράτης κατά το Δάσκαλο Σαράντο Καργάκο;
«Ότι πιο άξιοι να καλούνται Έλληνες είναι όσοι μετέχουν της ημετέρας παιδείας παρά όσοι έχουν ελληνική καταγωγή. Ο αλλοδαπός που έχει πάρει την ελληνική παιδεία αξίζει περισσότερο ν’ αποκαλείται Έλληνας απ’ ό,τι ο εκ φύσεως Έλληνας που την αγνοεί. Παναπεί, ο αριστούχος αλβανός είναι απόλυτα άξιος να αποκαλείται έλληνας και επομένως να φέρει την ελληνική σημαία, εφόσον το επιθυμεί. Έτσι λέει ο Ισοκράτης. Πιο άξιος μάλιστα από τα βλαστάρια μας που είναι σκράπες. Ο Ισοκράτης το λέει.

Και νομίζω ότι ο Δάσκαλος λέγοντας σκράπες, κάποιους σαν και του λόγου σας θα είχε κατά νου.

Όλοι λοιπόν εσείς οι Ελληναράδες που θέλετε να αποκαλείστε εθνικιστές ή ναζιστές θα πρέπει πρώτα να αποφασίσετε να μάθετε Ελληνικά. Και μη νομίσετε ότι χαιρετώντας με το χέρι τεντωμένο σε γωνία 45 μοιρών ότι είστε γνήσιοι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων, επειδή όπως εσείς ισχυρίζεστε έτσι χαιρετούσαν οι αρχαίοι. Θα πρέπει να μάθετε Ελληνικά για μπορούμε να συνεννοούμαστε.

Επειδή άλλα γράφω εγώ (και πιστεύω ότι τα γράφω σε αρκετά καλά και κατανοητά Ελληνικά) και άλλα αντιλαμβάνεστε εσείς οι εθνικιστές.

Ανώνυμος 3 Μαΐου 2012 στις 4:45:00 μ.μ. EEST  

Κύριοι της ΧΑ εξακολουθείτε να παίζετε με τις λέξεις. Αντί να απαντήσετε ευθέως με επιχειρήματα σε αυτά που σας προσάπτουν, προσπαθείτε να αλλάξετε τη συζήτηση μιλώντας για Στάλιν, Κεμάλ και μικρασιατικό.

Ν.Μ.Π. 3 Μαΐου 2012 στις 4:46:00 μ.μ. EEST  

Τελικα το επιπεδο ειναι πολυ χαμηλο. Σοκαριστικά χαμηλο.
Ευτυχως που το Εν Κρυπτω αφησε ανοικτα τα σχολια για να δουμε, οσοι απο εμας δεν εχουμε γνωρισει απο κοντα εθνικιστες(ή εχουμε γνωρισει αλλα δεν εκφραζονται μπροστα μας), για τι επιπεδο μιλαμε. 

Αυτη η κριση και η πολιτικη ανεπαρκεια εχουν τονωσει εντονα τις ακραιες αντιληψεις και, αν συνεχισουμε ετσι, συντομα η οικονομικη κριση δεν θα ειναι το μονο μας προβλημα.

Σε προηγουμενο αρθρο του Εν Κρυπτω (Ο πατριωτισμος δεν ειναι μονοπωλειο κανενος)  τοποθετηθηκα κατα του κ. Ιγνατιου, γιατι θεωρησα οτι τον ενδιεφερε κυριως η απωλεια ψηφων καποιου εκ των μεγαλων κομματων (βλεπε "φιλων"). Αναιρω πληρως και ζητω συγγνωμη απο τον κ. Ιγνατιου.
Το λεω δημοσια γιατι η μετριοπαθης σταση ορισμενων απο εμας, απ'οτι βλεπω, δινει αφορμη σε καποιους να εκφραζονται με απαραδεκτο τροπο.

Ν.Μ.Π.

ΑΧΕΡΩΝ 3 Μαΐου 2012 στις 5:12:00 μ.μ. EEST  

Φὶλε Αρματιστὴ
Ομολογὼ πὼς ὲχω την αὶσθηση ὸτι αφ´ενὸς δεν διὰβασες σωστὰ τα δὺο προηγοὺμενα σχὸλιὰ μου,αφ´ετὲρου δεν καταλαβαὶνω το ''συγχωροχὰρτι''στον Κεμὰλ.
Ἂς θὲσω ὸμως πρὼτα τα πρὰγματα σε μὶα σειρὰ.
Συμφὼνησα μαζὶ σου ὸτι το κακὸ μας το κεφὰλι εὶναι το διαχρονικὸ μας πρὸβλημα,αλλὰ επανὲρχεσαι στο ὸτι μας φταὶνε πὰντα οι ξὲνοι,και μεταξὺ αυτὼν και ο Κεμὰλ,ο οποὶος..ὲκανε απλὼς την δουλειὰ του(!!!)οπὸτε απαλλὰσεται.Ειλικρινὰ δεν καταλαβαὶνω πὼς το εννοεὶς.Εγὼ τὼρα θα κὰνω τον χαζὸ,δηλαδὴ θα προσποιηθὼ ὸτι εὶμαι λὶγο πιὸ χαζὸς απὸ ὸσο στην πραγματικὸτητα εὶμαι,και θα ερωτὴσω:και οι ὲμποροι ανθρὼπων αλλὰ και οι ὲμποροι ανθρωπὶνων οργὰνων,την δουλειὰ τους κὰνουν,σημαὶνει αυτὸ ὸτι απαλλὰσονται; δηλαδὴ για τα ὸποια θὺματὰ τους ισχὺει το ''ἂς πρὸσεχαν'';
Γρὰφεις ὸτι δεν ὴμασταν καλὰ παιδιὰ στην Μικρὰ Ασὶα,και αυτὸ προκὰλεσε τουρκικὰ αντὶποινα.
Αναφὲρεις τα γραφὸμενα του Χατζανὲστη και του Παναγὰκου.Εγὼ ὲχω διαβὰσει και παρὸμοια του Νεὸκοσμου Γρηγοριὰδη,και του Δημητρὶου Αμπελὰ,του τελευταὶου συγκεκριμμὲνα στο βιβλὶο ''Ανεξὰρτητος Μεραρχὶα'',το οποὶο συνιστὼ σε ὸλους να διαβὰσουν.
Και εγὼ συμπληρὼνω,ὸτι και εκτελὲσεις Ελλὴνων στρατιωτὼν ὲγιναν για τα επεισὸδια κατὰ την απὸβαση στην Σμὺρνη,και ο τρισκατὰρατος Στεργειὰδης χαιρὸταν να βρὶσκει αφορμὲς να καθὶζει στο σκαμνὶ Ὲλληνες και να αθωὼνει Τοὺρκους.
Τὼρα ὸμως ὲρχονται κὰποια αμεὶλικτα ερωτὴματα,ὸπως:
α)η γενοκτονὶα του Ελληνισμοὺ και Χριστιανισμοὺ της Οθωμανικὴς Αυτοκρατορὶας,ὰρχισε με την αποβὶβαση του E.Σ στην Σμὺρνη,ἢ μὴπως πολὺ νωρὶτερα;
β)το ὸτι οι και καλὰ ''ὰμαχοι''τουρκικοὶ πληθυσμοὶ συμμετεὶχαν το κατὰ δὺναμιν στις σφαγὲς ελληνικὼν φρουρὼν κατὰ τις απαρχὲς μὰλιστα της εκστρατεὶας(Α'ι'δὶνιο,Περγαμος,Κυδωνὶες,και,και,και)δεν δὶνουν ὲνα σαφὲς στὶγμα περὶ του ποιοὺ των συγκεκριμμὲνων πληθυσμὼν;
γ)ὲχεις να μου αντιπαραθὲσεις ομολογὶες Τοὺρκων αξιωματικὼν ὸτι τα υπ´αυτοὺς τμὴματα αισχροπρὰγησαν εις βὰρος Ελλὴνων,ἢ ὲστω,γενικὼτερα Χριστιανὼν;
Ὸτι Τοὺρκος διοικητὴς εξετὲλεσε στρατιὼτες του για ανὰρμοστη συμπεριφορὰ ὲναντι αμὰχων εὶτε και μαχὶμων;
Εγὼ ξὲρω ὸτι ακὸμη και τον εμπρησμὸ της Σμὺρνης,το 1922,οι Τοὺρκοι στους Χριστιανοὺς,Ελληνες και Αρμενὶους τον χρὲωναν.
Μετὰ τα ανωτὲρω,και επανερχὸμενος στο κακὸ μας το κεφὰλι,εὶμαι αναγκασμὲνος να επαναλὰβω μὲρος προηγουμὲνου σχολὶου μου,που πιθανως παρὲβλεψες,ὸτι σε ὰλλους το κακὸ τους το κεφὰλι δεν επὲφερε τις ὶδιες με του δικοὺ μας συνὲπειες,απὲναντὶ τους ὶσχυσε μεγαλοψυχὶα,και τὲτοιοι ὴταν η Βουλγαρὶα και η Γερμανὶα,φαὶνεται ὸτι κὰποιοι κανὸνες της Ιστορὶας ισχὺουν μὸνο για την Ελλὰδα.
Ο Κεμὰλ πολιτεὺθηκε εξ αρχὴς Νεοτουρκικὰ,ὲχοντας ὸπλο την αγχὸνη,εμεὶς πολιτευθὴκαμε εξ αρχὴς Νεοελληνικὰ,ανεβαὶνοντας οι ὶδιοι στην αγχὸνη,αλλὰ ὲτσι,για να λερὼσουμε τζὰμπα το ὸνομὰ μας,κὰναμε και κὰποιες ακρὸτητες,χωρὶς βεβαὶως την μαεστρὶα,σοβαρὸτητα,συνὲπεια,διὰρκεια,και κυρὶως,αποτελεσματικὸτητα των Τοὺρκων.
Απλὼς,λὶγο απ´ὸλα,ὶσως για να ὲχουμε αργὸτερα να αυτομαστιγωνὸμαστε,το εθνικὸ μας ὰθλημα τελικὰ.
Και για να κλεὶσω,χωρὶς φιοριτοὺρες και πολιτικὲς ορθὸτητες,ἂν μου τεθεὶ το δὶλημμα κακὸ παιδὶ και νικητὴς ἢ καλὸ παιδὶ και νικημὲνος,αταλὰντευτα το πρὼτο.
Αλλὰ και γι´αυτὸ,απαιτεὶται σοβαρὸτητα.

Ανώνυμος 3 Μαΐου 2012 στις 5:26:00 μ.μ. EEST  

Έλληνες δεν λογίζονταν μόνο όσοι κατοικούσαν στον κυρίως ελλαδικό χώρο, αλλά και έξω απ’ αυτόν. Το 481 π.Χ., έναν χρόνο πριν την επική μάχη των Θερμοπυλών (480 π.Χ.), συγκλήθηκε πανελλήνιο συνέδριο στην Κόρινθο, για να αποφασιστεί η στάση που θα έπρεπε να κρατήσουν οι Έλληνες απέναντι στους Πέρσες. Προσκλήθηκαν επίσης οι Έλληνες της Μασσαλίας και της Κριμαίας, που δεν μπόρεσαν να προσέλθουν λόγω απόστασης, ενώ το παρόν έδωσαν οι Έλληνες της Κάτω Ιταλίας, οι Κρήτες, οι Κερκυραίοι κ.ά. Σ’ αυτό το συνέδριο δεν προσκλήθηκαν μόνο οι Έλληνες που είχαν υποταχθεί στους Πέρσες, δηλαδή οι Έλληνες της Κύπρου, της Αιγύπτου, της Ιωνίας, της Μακεδονίας κ.ά. Έχουν ιδιαίτερη σημασία δε, οι δύο εκ των αποφάσεων που τελικά ελήφθησαν και που όριζαν πως:
α) Οι Έλληνες να πολεμήσουν μέχρι θανάτου τους Πέρσες.
β) Να τιμωρηθούν όσοι Έλληνες πολεμήσουν με το μέρος των Περσών.

απλουστεβεις τα πραγματα ο Δάσκαλος Σαράντος Καργάκος έχει γράψει και ένα βιβλίο αλβανοί,αρβανίτες,Έλληνες,εάν ο Αλβανός που αναφέρεσε θέλει και να πολεμήσει για την Ελλάδα άς την κρατήσει την σημαία εξάλλου μπορεί να έχει και Ελληνικό αίμα αφου είναι απο την αρχαία Ιλλυρία,αλλα η παιδεία δεν είναι το μόνο γνωρισμα αν και σημαντικότατο αλλά μην γίνουμε και αμερική υπάρχει διαφορά

Ανώνυμος 3 Μαΐου 2012 στις 5:34:00 μ.μ. EEST  

@ ΝΜΠ

Περίμενες κάτι καλύτερο;


@ Αρματιστής 3 Μαΐου 2012 3:10:00 μ.μ. EEST

"Αφού θέλετε να αποκαλείται τους εαυτούς σας εθνικιστές, επειδή λέτε ότι πιστεύετε στο έθνος, θα ήταν καλό να μάθετε να γράφετε καλά από άποψη γραμματικής και συντακτικού και τη γλώσσα Ελληνικού έθνους. Την Ελληνική γλώσσα."

+ 1

Μας έχουν βγει τα μάτια έξω με τις ανορθογραφίες τους.

Ανώνυμος 3 Μαΐου 2012 στις 7:20:00 μ.μ. EEST  

@enkripto 3 Μαΐου 2012 9:21:00 π.μ. EEST

(1/2) 1ον Συνεχίζετε να με κατατάσσετε αυθαίρετα στους «νοσταλγούς του Χίτλερ». Για αυτό και φυσικά, θα σταματήσω να επισκέπτομαι τον ιστοτοπό σας.

2ον Αντί να χαρακτηρίζετε την Χρυσή Αυγή νεοναζί, φασίστες η ότι άλλο γιατί δεν δίνετε το βήμα, σε κάποιο μέλος της να σας απαντήσει; Τι το δημοκρατικότερο; Ακόμα και οι δολοφόνοι έχουν την ευκαιρία να απολογηθούν στο (δημοκρατικό) δικαστήριο…

3ον Ποιο είναι αυτό το «άλλο» κόμμα διαμαρτυρίας της ποικιλόχρωμης «προοδευτικής» παλέτας; (παρεμπιπτόντως θεωρώ απαράδεκτο να επιλέγει κάποιος να ψηφίσει ένα κόμμα απλώς και μόνο, για να διαμαρτυρηθεί γι αυτά που έκαναν τα άλλα. Αν δεν ψηφίζει κάποιος βάση προγράμματος τότε απλά είναι ανεύθυνος .)

Μήπως το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ; Δεν θα σπαταλήσω καν χρόνο για να τους σχολιάσω…

Μήπως το ΚΚΕ το οποίο επιθυμεί διακαώς να μας μετατρέψει σε Β. Κορέα; Κόμμα το οποίο καταλαμβάνει και κλείνει την Ακρόπολη οπου αναρτά τεράστια προπαγανδιστικά πανό, με το φασιστικό σφυροδρέπανο, κλείνει λιμάνια, δρόμους με τον φασιστικό τσαμπουκά του ΠΑΜΕ και γενικότερα κάνει ότι γουστάρει όποτε το γουστάρει, με την προστασία της αστυνομίας, στο όνομα του λαού πάντα;

Μήπως o ΣΥΡΙΖΑ; H φασιστικότερη, των φασιστών ακροαριστερή οργάνωση-κόμμα, το οποίο αποτελεί το ιδεολογικό καταφύγιο των δολοφόνων τρομοκρατών, (είναι γνωστό πώς γόνοι βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έχουν συμμετάσχει σε ληστείες «ιδεολογικού χαρακτήρα», όπως και συμμετείχαν και σε γνωστά στέκια-παρασκευαστήρια μολότοφ και όχι μόνο) και πάσης φύσεως ανθελληνικής προπαγάνδας; Φυσικά βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κατ επάγγελμα προστάτης και παρακινητής των απανταχού λαθρομεταναστών και όνειρο τους είναι να δουν αρχηγό ΓΕΕΘΑ έναν πακιστανό μουσουλμάνο ή έναν αλβανό.

Μήπως ο ΛΑΟΣ του «πατριώτη» Καρατζαφέρη ο οποίος ψήφισε το μνημόνιο και αλλάζει θέση πιο γρήγορα και από υαλοκαθαριστήρα;

Μήπως η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ; Ένα από-κομμα του ΣΥΡΙΖΑ με την ίδια ακριβώς πορεία- ιδεολογία-πρακτική, αλλά με άσπρα μαλλιά, ευρωπαϊκή γραβάτα, άλλο λογότυπο και «χαμηλούς τόνους»; (α ξέχασα… και τον Μπέζο)

Μήπως οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ; Του άλλου «πατριώτη» Καμμένου ο οποίος φωνάζει με πάθος κατά του «συστήματος» λες και κατεβαίνει για πρώτη φορά στην πολιτική; Γέννημα θρέμμα της Δεξιάς, βουλευτής ενός από τα δύο κόμματα που κατέστρεψαν την Ελλάδα (ΝΔ… άρα και συνυπεύθυνος) τώρα μας κουναει το δάχτυλο και συγκλίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ… (έλεος!). Μεγαλωμένος στα πούπουλα θέλει τώρα να μας το παίξει επαναστάτης ποπολάρος…

Συνέχεια στο Επόμενο...

Ανώνυμος 3 Μαΐου 2012 στις 7:27:00 μ.μ. EEST  

@enkripto 3 Μαΐου 2012 9:21:00 π.μ. EEST

(2/2)Μήπως η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ της Ντόρας Μητσοτάκη-Μπακογιάννη, που ο άντρας της ο Κούβελος , «ξέχασε» να δηλώσει 1.000.000 ευρώ που έβγαλε στην Ελβετία; Αλήθεια μ αυτήν την υπόθεση τι έγινε; Γαργάρα από όλα τα ΜΜΕ αλλα πρωτίστως από την ανεξάρτητη Δημοκρατική Δικαιοσύνη!

Μήπως οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ; Με επικεφαλής τον επαγγελματία ανθέλληνα Τρεμόπουλο που παρουσίασε το «Μακεδονικό λεξικό», μαζι με τον Βοσκόπουλο, του κόμματος-κίνησης «ουράνιο τόξο» το οποίο αγωνίζεται για την ανεξαρτητοποίηση της «Μακεδονίας»;

Μήπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Η πολεμική-πρακτορική πτέρυγα της άκρας αριστεράς με την βαθιά ανθελληνική-φασιστική-τραμπουκίστικη δράση, με την γνωστή συμμετοχή στην ΜΑΡΦΙΝ και τα σύγχρονα «Δεκεμβριανά»(και όχι μόνο) και την χρηματοδότηση από το εξωτερικό; (βλέπε Σόρος και σία)

Μήπως η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ των Κατσέλη-Καστανίδη δύο έκ των κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ;

Η μήπως η ΔΡΑΣΗ του πρώην νεοδημοκράτη βουλευτή Στέφανου Μάνου, ο οποίος, διωγμένος από την ΝΔ ίδρυσε δικό του κόμμα τους «φιλελεύθερους», με το οποίο εν τέλει συνεργάστηκε ξανά με την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, αλλα αργότερα μπήκε στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ; Όπου φυσάει ο άνεμος!

Εν τέλει ποιό απ όλα αυτά, αποτελεί ρε γαμώτο, κόμμα (έστω) διαμαρτυρίας το οποίο αξίζει την ψήφο του Έλληνα;! Ποιο; Αποχρώσεις ναι, έχουν πολλές όλα αυτά τα κόμματα… Στις προεκλογικές τους αφίσες… Γιατί το πραγματικό χρώμα όλων των παραπάνω κομμάτων είναι ένα και το αυτό: Το μαύρο της σαπίλας!!!

Αλλά τι γράφω; Το φλέγον ζήτημα σ αυτές τις εκλογές είναι να μην μπει η Χρυσή Αυγή στην Βουλή και μας χαλάσει την Δημοκρατία των παραπάνω κομμάτων… Ας μπουν όλοι οι παραπάνω, αλλά προς θεού όχι η Χρυσή Αυγή γιατί θα κάνει σατανιστικές τελετές μέσα στην Βουλή! Αλλά Δημοκρατία έχουμε. Μπορείτε να ψηφίσετε και πάλι τις παραπάνω «προοδευτικές δυνάμεις»… Και μετά τις εκλογές ξέρετε… «Αγανακτισμένοι» στο Σύνταγμα να μουντζώνετε το Κοινοβούλιο για την δική σας πολιτική-πνευματική ανεπάρκεια!

Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Υ.Γ. Μιας και έχω διαβάσει το «κεφάλαιο» του Μάρξ, αν δηλώσω "προοδευτικός αριστερός" (δυστυχώς δεν έχω δεξιά τσέπη, όπως ο κάθε αριστερός που σέβεται τον εαυτό του) θα έχω και γω «επίπεδο»; Γιατί απ’ ότι κατάλαβα μόνο όσοι έχουν ασπαστεί τον Μαρξισμό Λενινισμό-Σταλινισμό έχουν «επίπεδο» σ’ αυτή τη χώρα… Τι να σου κάνει ο Πλάτωνας και ο Σωκράτης; Αν δεν προσκυνήσεις τον Μαρξ «επίπεδο» στην Ελλάδα δεν αποκτάς! Πάει και τελείωσε!

OVER AND OUT.

Ν.Μ.Π. 3 Μαΐου 2012 στις 10:19:00 μ.μ. EEST  

@ Ανωνυμο 3 Μαΐου 2012 5:34:00 μ.μ.

Η αληθεια ειναι οτι περιμενα.
Σεβασμο στους νεκρους.

Ν.Μ.Π.

Ανώνυμος 4 Μαΐου 2012 στις 12:11:00 π.μ. EEST  

Οταν λεω οτι κανεις παραπολιτικη εννοω οτι εκμεταλλευεσαι τα θυματα των γερμανων για να κανεις πολιτικη προπαγανδα για το συστημα που δεν θελει μια αυμβιβαστη πατριωτικη φωνη στην βουλη. Δεν εννοω οτι ειναι ψεματα οι γερμανικες εκτελεσεις και γιαυτο να αφησεις επιτελους τις σπεκουλες εν κρυπτω.
Οσον αφορα την ΧΑ θα κριθει και αυτη στον πολιτικο στιβο απο τα πεπραγμενα της οπως ακριβως εγινε για ολα τα κομματα που περασαν και καπηλευτηκαν την ψηφο των ελληνων πατριωτων που μπορει να ειναι αγνοι και ρομαντικοι αλλα εχουν κριση.

Αρματιστής 4 Μαΐου 2012 στις 12:18:00 π.μ. EEST  

Αχέροντα καμιά παρεξήγηση. Κουβέντα κάνουμε.

Για τον Κεμάλ λέω με πολύ απλά και καθαρά λόγια ότι έκανε τη δουλειά του. Δηλαδή να οργανώσει το νέο Τουρκικό κράτος και να εξαφανίσει το Ελληνικό στοιχείο από τη Μικρά Ασία. Και προς το σκοπό μετήλθε όλα τα μέσα. Συνέχισε και ολοκλήρωσε με επιτυχία τη πολιτική εθνοκάθαρσης των Νεότουρκων.

Και βεβαίως σε καμιά περίπτωση δεν απαλλάσσεται ο Κεμάλ για την εθνοκάθαρση που εξαπέλυσε εναντίον των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Ακόμη όταν αναφέρομαι στον Κεμάλ, αυτό δεν σημαίνει ότι τον θαυμάζω. Προς άρση παρεξηγήσεων. Αναφέρω τα γεγονότα για αναδείξω τους λόγους της καταστροφής.

Τα παραπάνω όμως, δεν εμποδίζουν να εξετάσουμε και να κρίνουμε την ηγετική προσωπικότητα του Κεμάλ. Και η αλήθεια είναι ότι ο Κεμάλ ξεφεύγει από το μέσο όρο. Ανέλαβε μια χώρα που βρισκόταν σε κατάσταση πτώματος σε αποσύνθεση, την ανέστησε, έδιωξε τον ΕΣ από την Μ. Ασία και έθεσε τις βάσεις για την οργάνωση της Τουρκίας σε ένα σύγχρονο κράτος. Ο Κεμάλ ως πολιτικός και στρατιωτικός ηγέτης, απέχει έτη φωτός από τις τότε Ελληνικές πολιτικές και στρατιωτικές ηγεσίες. Και αυτό το στοιχείο ήταν που βάρυνε στη ζυγαριά εναντίον μας.

Υπόψη δε, ότι τις παραμονές της τελικής αναμέτρησης, ο ΕΣ υπερείχε σε όλους του τομείς από τον αντίστοιχο Κεμαλικό. Και σε αριθμό και σε μέγεθος και σε αριθμό όπλων και στα μέσα μηχανοκίνησης και στη κατάσταση ένδυσης και υπόδησης του προσωπικού. Ακόμη και στο ηθικό. Ο Κεμαλικός στρατός υπερείχε στη ποιότητα των πυροβόλων, στο Ιππικό και στη στελέχωση. Η βοήθεια που δέχθηκε από τη Σοβιετική Ένωση και τη Γαλλία, δεν μετέβαλαν ουσιωδώς το συσχετισμό ισχύος. Δυστυχώς όμως ηττηθήκαμε.

Τώρα όσο αφορά το πρωτόκολλο κατά τις επίσημες επισκέψεις, πιστεύω ότι τη κατάθεση στεφάνου στο μαυσωλείο του Κεμάλ σε επίσημη επίσκεψη δεν μπορούμε να την αποφύγουμε, αφού αυτό είναι το εθνικό τους μνημείο. Ασφαλώς όμως μπορούν να τεθούν όροι και περιορισμοί. Πρώτον επιβάλλεται να γίνονται στη βάση της αμοιβαιότητας. Δεύτερο δεν χρειάζεται οι Έλληνες επίσημοι να επισκέπτονται το μουσείο με τον «περίεργο» πίνακα.

Ανώνυμος 4 Μαΐου 2012 στις 12:45:00 π.μ. EEST  

Ειμασταν μαθητες στα νεοελληνικα σχολεια που αδιαφοροι δασκαλοι διεθνιστες και λοιποι προδευτικοι μας εκαναν μαθημα και συνεπως τετοια γραμματα μαθαμε. Συμφωνα παντα με το αναλυτικο προγραμμα του υπουργειου αντεθνικης παιδειας.
Γι' αυτο ΑΡΜΑΤΙΣΤΗ σταματα τις προσβολες αυτου του ειδους και μην γινεσαι ρατσιστης της μορφωσης εκτος και αν διεκδικεις και εσυ κανενα αλαθητο.
Ο ΑΕΡΟΠΟΡΟΣ

Mithridates 4 Μαΐου 2012 στις 1:37:00 π.μ. EEST  

@2 Μαΐου 2012 4:55:00 μ.μ. EEST

Δεν εκπροσωπώ κανέναν εκτός από τον εαυτό μου, αλλά όπως θα διαπίστωσες και η γνώμη του Εν κρυπτώ και του Οδυσσέα, είναι η ίδια στο συγκεκριμένο θέμα.

Αν αποστρέφεσαι το μπλογκ, δε μπορώ να πω ότι λυπάμαι. Δεν κερδίζουμε κάτι οικονομικό από αυτό άλλωστε, παρά τα αισχρά υπονοούμενά σου.

Αν κάνεις κάποιο λάθος, μπορείς να στείλεις διορθωτικό μήνυμα, μιας και δεν σκέφτηκες την χρήση επεξεργαστή κειμένου. Τα γραφόμενα σου κρίνω χωρίς πρεμούρα και φυσικά δεν ευθύνομαι για τα τυπογραφικά ή άλλα λάθη σου.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακός ο τρόπος που βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα. Δεν σε είπα Κομμουνιστή, απλά ανέφερα τι μεσολάβησε από τον Οκτώβριο του 44 που πράγματι τελείωσε η Κατοχή, μέχρι το 1945 που τελείωσε ο πόλεμος στην Ευρώπη, δείχνοντάς σου πόσο λάθος είναι το 1945 που ανέφερες και το τι σημαντικό για την Ελλάδα μεσολάβησε εν τω μεταξύ. Αν εσύ θεωρείς ότι σε είπα ...κομμουνιστή δικαίωμά σου.

Το αν είσαι νοσταλγός του Χίτλερ, είναι θέμα δικό σου και της συνείδησής σου. Το ότι υποστηρίζεις την ΧΑ (η οποία όντως νοσταλγεί τον Χίτλερ) είναι νομίζω προφανές μιας κι έχεις εσύ "πρεμούρα" να στηλιτεύσεις την "συντονισμένη και άνευ προγουμένου επίθεση των πάντων εναντίον ενός κόμματος που δεν είναι στην Βουλή". Λίγο ακόμα και θα μ' έπιαναν τα κλάμματα με το δράμα που ζει η ΧΑ!

Το ενδεχόμενο ο περισσότερος κόσμος να νιώθει αηδία για τους Ναζί , παλιούς και νέους, και να εκφράζεται ελεύθερα, προφανώς δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό σου, αν και κατατάσεις τον εαυτό σου στους "σκεπτόμενους Έλληνες". Μήπως τελικά δεν είναι στραβός ο γιαλός;

Απευθύνομαι σε σένα γιατί ξεπέταξες τις θηριωδίες των Γερμανών σε 1 1/2 γραμμή σε ανάρτηση για την εκτέλεση 200 Ελλήνων και μετά ξιφουλκείς εμμέσως πλην σαφώς εναντίον του Εν κρυπτώ ότι δήθεν προεκλογικά (το πρόσφατη ανάρτηση που δεν κατάλαβες και που θέλεις να στο "υποδείξω") δεν αναφέρεται στην λαθρομετανάστευση. Το ότι είχαμε αναφερθεί σε αυτό προεκλογικά το 2009, κι έκτοτε σε τακτά χρονικά διαστήματα ξεχνάς να το αναφέρεις. Γιατί; Γιατί βολεύει το τσουβάλιασμα και τα υπονοούμενά σου.

Αν κατάλαβα λάθος τον σκοπό σου, και δεν είσαι υποστηρικτής της ΧΑ, να με συμπαθάς, αλλά αυτό δείχνεις. Αν όμως είσαι υποστηρικτής της ΧΑ, τότε να μην με συμπαθάς. Και για το υπονοούμενο περί χρηματισμού που άφησες, σου απάντησα με τον ίδιο τρόπο. Χωρίς υπονοούμενα όμως. Στα ίσια.

Όσο για το ποιοί είμαστε, είμαστε κάποιοι που συλλογούνται ελέυθερα. Μακρυά από δόγματα, στερεότυπα, ιδεοληψίες, ολοκληρωτισμούς δεξιούς κι αριστερούς.

Ανώνυμος 4 Μαΐου 2012 στις 3:01:00 π.μ. EEST  

Οι 200 αυτοί, δεν ήταν απλοί αγωνιστές, ήταν ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ.Και πολλοί απο αυτούς ήταν φυλακισμένοι απο πριν την εισβολή των ναζί.Επίσης το Στρατηγό Κρεχ δεν τον σκότωσαν οι αντάρτες, αλλά ο κομμουνιστικός ΕΛΑΣ.Οι αληθινοί πατριώτες ήταν στα βουνά και πολεμούσαν, οι δήθεν και μόνο στα λόγια πατριώτες συνεργάστηκαν με το κατακτητή της χώρας!!!

Tommygun 4 Μαΐου 2012 στις 8:37:00 π.μ. EEST  

Εγω μονο μια ερωτηση θα κανω: απ' ολους εδω περα τους λεβεντες της Χρυσης Αυγης, το βιβλιο του Johan Voss: Στρατιωτης των SS το εχει κανενας ακουστα?

Ανώνυμος 4 Μαΐου 2012 στις 12:07:00 μ.μ. EEST  

"Η γοητεία του Αγκυλωτού Σταυρού, το μεγαλείο της Μαυροκόκκινης Σημαίας είναι ζωντανό, σήμερα 42 χρόνια μετά συνεχίζουμε τη Μάχη για την τελική νίκη της Ράτσας μας"
Ν. Μιχαλολιάκος

Μα ποιός τολμάει να αποκαλεί αυτούς τους ανθρώπους ναζιστές;;

Ανώνυμος 4 Μαΐου 2012 στις 12:50:00 μ.μ. EEST  

H XA θα μπει στη βουλή. Θα πέσουν τα δεκαχίλιαρα μισθός, οι λιμουζίνες, τα ταξίδια, οι δωρεάν παροχές, οι γκόμενες, οι μίζες απο οτιδήποτε και στις επόμενες εκλογές η ΧΑ θα είναι άλλο ένα ΛΑΟΣ έτοιμο για γλύψιμο στον ισχυρότερο.
Δεν υπάρχει ουδεμία περίπτωση οι τύποι να ξανασηκώσουν χέρι μόλις ο μυστικός λογαριασμός στην εθνική φτάσει τα 300,000Ε, η χούφτα αντικατασταθεί απο την μοντέλα "κυριά βουλευτή" και το δυάρι στη καλλιθέα γίνει δυόροφο στο διόνυσο.

Ορισμένοι δουλεύουμε σε τράπεζες και βλέπουμε και λογαριασμούς απο τους προηγούμενους και τωρινούς "πατριώτες"

Η πατρίδα τελειώνει στις τσέπες και ανάμεσα σε αυτές.

Στις επόμενες λοιπόν εκλογές θα πέσει τρελό γιαούρτι. Εδώ θα 'μαστε.

Τοξοτης 4 Μαΐου 2012 στις 3:58:00 μ.μ. EEST  

Νωρις το πρωι πηγα στην δουλεια. Παιδι μικρο αμουστακο. Εστεισα τα τραπεζια το ενα διπλα στο αλλο σχηματιζοντας ενα μεγαλο τραπεζι ετοιμο, για εικοσι με εικοσι εξι ατομα....πολυ σημαντικα ατομα...μου ειχε ειπωθει...Δεν επερασαν πολλα λεπτα, και πανω απο εικοσι κοριτσακια, ηλθαν, καθισαν ολα, με χαμηλο το κεφαλι κατι δεν πηγαινε καλα. Δεν εγνωριζα. Δεν ειχα ιδεα. Συνεχισα εφερα το γαλατακι και τις πορτοκαλαδες. Μιλουσαν Ελληνικα αν και με καπως προφορα, λιγακι τραγουδιστη μου φανηκε. Δεν υπηρχε γελιο, δεν υπηρχε χαρα, μονον τα μαυρα σημαδια γυρω απο τα ματια μαρτυρουσαν οτι τα παιδακια αυτα ειχαν δει, ειχαν γνωρισει, ειχαν εμπειριες τρομακτικες. Που και που ενα δακρυ. Δυο ηλικιωμενες γυναικες τις συνοδευαν. Εφαγαν σιωπηλα, εφυγαν. Ειχα μεινει αναυδος. Μιλησα στον επισταμενο του μαγαζιου. Κοιτα, μου λεει, αυτα τα παιδακια, τα κοριτσακια ειναι Ελληνοπουλα, απο την Κυπρο. Τις βιασαν ολες οι Τουρκοι και εχουν ελθει στην Αθηνα για εκτρωσεις. Δακρυσα. Την επομενη ημερα εμαθα οτι δυο απο τις κοπελιτσες ειχαν αυτοκτονησει πηδηξαν απο ψηλα την οροφη του ξενοδοχειου. Δακρυσα. Κοιταω τα νεα. Οι Τουρκοι σχεδιαζουν να κανουν ερευνες για πετρελαια απειλουν την Κυπρο και τον Ελληνισμο με το casus belli.
Τα συννεφα ενος γενικευμενου πολεμου μαζευονται στην ευρυτερη περιοχη. Απλοι Ελληνες παλευουν
για μια θεση στον ηλιο κατω απο αβαστακτο αδειστακτο οικονομικο συστημα που μαστιζει την Ελλαδα και την υφηλιο. Κλασικη αντιδραση μικρες προσδοκιες, εριδες αρχιζουν να αναβουν μεταξυ αδελφων Ελληνων. Αλλοι, μιλουν για Ορθογραφια σε ενα κρατος που δεν διδασκει πλεον την Αρχαια Ελληνικη στα παιδια του. Δεν διδασσκεται η Ορθο Παιδεια. Αραγε σε τι σχολειο μεγαλωσε ο Κολοκοτρωνης; Θυμηθηκα τον Σωκρατη. Τον Λεωνιδα μικρους και μεγαλους ηρωες και μη, προδοτες, εφιαλτες, ψευδο Καλλισθενηδες, παιδομαζωμα, ιστοριολογους,1ΠΠ,
2ΠΠ, και τις Πλαταιες, τον Μ. Αλεξανδρο, πως στο ονομα Δημοκρατιας ακομ η και σημερον γινονται πολεμοι και η ανθρωποτης αγκωμαχει, σκοτωνεται, πεθαινει, ενω αλλοι γελουν και μετρουν τα πετροδολλαρια και τον χρυσο, την αγαπη και τον Χριστο. Το ψευδος που κρατα την ανθρωποτητα υποδουλωμενη. Πως λιγοι οταν ελθει η ωρα στεκονται Αξιοι. Δακρυσα. Μηπως ερχεται και παλι η ωρα;

Ανώνυμος 4 Μαΐου 2012 στις 5:22:00 μ.μ. EEST  

Προς τον τραπεζικο
Απο χορτασμενους τρελλους περιμενουμε να γινει κατι γιατι από πεινασμενα λαμογια και χορτασμενους λογικους ειδαμε την προκοπη...
Αν μας απογοητευσουν και αυτοι θα πανε σπιτι τους να τα τρωνε χωρις σκοτουρες οπως το δεκανικι ΛΑΟΣ.

ΑΧΕΡΩΝ 4 Μαΐου 2012 στις 5:45:00 μ.μ. EEST  

Φὶλε Αρματιστὴ
Ἂν σου δημιουργὴθηκε η εντὺπωση ὸτι παρεξηγὴθηκα,σε διαβεβαιὼνω ὸτι κὰτι τὲτοιο δεν ισχὺει.
Ὰλλωστε,ὸπως εὶπες,κουβὲντα κὰνουμε.
Ὸμως,επειδὴ οι περισσὸτεροι εδὼ μὲσα δεν κὰνουμε κουβὲντα για την κουβὲντα,εσὺ δε σε καμμὶα περὶπτωση, αλλὰ προσπαθοὺμε να καταθὲσουμε κὰτι ουσιὼδες,ἢ,ὲστω,να φτὰσουμε στο ουσιὼδες μὲσα απὸ τον διὰλογο και την αλληλοπληροφὸρηση,τοποθετὴθηκα κριτικὰ σε κὰποια σημεὶα του τελευταὶου σχολὶου σου,που ὲκρινα αυτομαστιγωτικὰ.
Για τον Κεμὰλ ὲχω την πεποὶθηση ὸτι εὶναι υπερτιμημὲνος,ασχὲτως ἂν ὴταν πολὺ ανὼτερος απὸ τους Ὲλληνες ομολὸγους του,και ὸσο για την απὸδοση τιμὼν στην μοὺμμια του,εὶμαι και παραμὲνω κὰθετος:καμμὶα ενασχὸληση εκ μὲρους μας.Ἂν πρὲπει και καλὰ να μεταβοὺν δικοὶ μας στην Τουρκὶα για επαφὲς(των οποὶων,παρεμπιπτὸντως την χρησιμὸτητα δεν δὺναμαι,με την περιορισμὲνη μου αντὶληψη,να εντοπὶσω),ἂς τις κὰνουν ατὺπως,σε κὰποιο θὲρετρο,ἢ κὰποιο συνεδριακὸ κὲντρο μακρὰν της Αγκὺρας,π.χ Ερζουροὺμ.Εὰν δὲ ὲρθουν Τοὺρκοι στην Ελλὰδα,επὶσης καμμὶα επισημὸτητα.Ὸχι εμεὶς να τους στὴνουμε ὰγημα στο αεροδρὸμιο,και αυτοὶ να σνομπὰρουν τον Ὰγνωστο Στρατιὼτη.
Σε κὰποιο προηγηθὲν σχὸλιο σου γρὰφεις ὸτι ἂν εξετὰσουμε τις μετὰ την διὰσπαση του μετὼπου του Αφιὸν επιχειρὴσεις,θα πρὲπει να κὰτσουμε στις ὸχθες του Ευφρὰτη και να κλὰψουμε πικρὰ.
Ὸντως κλαὶμε πικρὰ απὸ το 1922 και μὲχρι σὴμερα αδιαλεὶπτως.Ὸμως,κλαὶμε χωρὶς να ξὲρουμε τὶ,και γιατὶ το κλαὶμε.Οπὸτε,μὸνο καλὸ θα μας κὰνει να καθὴσουμε να διδαχθοὺμε,αλλὰ και αποδεχθοὺμε το γιατὶ κλαὶμε.Θα βοηθὴσει να κλὰψουμε λιγὼτερο στο μὲλλον.

Alexandros 4 Μαΐου 2012 στις 8:27:00 μ.μ. EEST  

Δε θα αναφερθώ στο συγκεκριμένο συμβάν, όμως θέλω να πω κάτι προς όλους, όταν παραδοθήκαμε στους Γερμανούς, οι μοναδικοί που συνέχισαν τον πραγματικό αγώνα εναντίον των NAZI ήταν αυτοί που έφυγαν και πήγαν στην Αφρική, όσοι έλαβαν μέρος στα ανταρτικα, μπορεί ατομικά να πίστευαν στην εθνική απελευθέρωση, οι ηγεσίες όμως των ανταρτικων δρούσαν καθαρά για ξένα και προσωπικά συμφέροντα, η αντίσταση, όσον αφορά τις ηγεσίες και ειδικά του ΕΛΑΣ, είχε αυτό το χαρακτήρα. Μεγάλο μέρος της ηγεσίας αυτής υπάκουε τον Stalin τυφλά και προς χάριν της εξουσίας ήταν έτοιμοι να παραδώσουν τη Μακεδονία και τη Θράκη και την Ήπειρο και να μην αγωνιστούν καθόλου για τα Δωδεκάνησα υπακούοντας στον Μεγάλο Αρχηγό και αντίστοιχο δολοφόνο με τον Hitler, Stalin και για να μην ξεχνιόμαστε ο Stalin στην Αρχή του Πολεμου υπέγραψε σύμφωνο ειρήνης με τον Hitler και μπήκε στο παιχνίδι μόνον αφού του επιτέθηκε η Γερμανία! Για το τι πολεμούσε ο Παππούς μου και ο Παππούς του καθενός στο ανταρτικο είναι άλλο από αυτό που πολεμούσαν οι ηγεσίες τους.
Για μένα Κουμμουνιστής και Ναζιστής είναι το οι δυο όψεις του ιδιου νομίσματος, της δικτατορίας και σίγουρα δικτατορία ανθελληνική γιατί αφενός ο Ναζισμός είναι γερμανικός εθνικισμός και ο "κουμμουνισμος" καταστρέφει όλα τα έθνη και τις θρησκείες και παίρνει τις θέσεις τους.
Οποιος αισθάνεται είτε κουμμουνιστής είτε ναζιστής είναι ξεκάθαρο πως ίνα ανθέλληνας για τους δικούς του ο καθένας λόγους.
Μήπως μπορεί κάποιος να μας πει πως συμπεριφέρονταν οι Αντάρτες του ΕΛΑΣ στα χωρια που "επισκέπτονταν" και δεν είχαν να τους δώσουν προμήθειες?
Μην γυρνάτε πίσω, ο εμφύλιος είναι η πιο σκοτεινή περίοδος κατά την οποια όλοι είχαν άδικο, αυτά πρέπει να τα αφήσουμε πίσω και να προχωρήσουμε ενωμένοι, αυτή η ξενομανία μας είναι και η κατάρα μας, από ίδρυσης του ελληνικού κράτους είχαμε κόμματα με ονόματα άλλων εθνών, εκτος από την εποχή του Καποδίστρια, για αυτό το ξεκάνανε κιόλας μάλλον, ενώ μετά άλλαξαν τα ονόματα αλλα έμειναν τα χούγια

Alexandros 4 Μαΐου 2012 στις 8:42:00 μ.μ. EEST  

Ο Γιώργος από την Αθηνα βεβαίως περιγραφει το γιατί η χρυσή αυγή έχει αυτή την άνοδο, επίσης καρφώνει και τους πραγματικούς υπευθυνους για την άνοδο της χρυσής αυγής και αυτοί είναι 1000% η σημερινή ηγεσία του τόπου, που έκανε τη χωρα ξέφραγο αμπέλι, γιατί οποτε λέγανε ότι μπορεί να περάσουν κανένα metro, εμφανιζόταν κάποιος ο,τι να ναι ψευτοαριστερός και φώναζε για δήθεν καταπάτηση δικαιωμάτων και ρατσισμού, όλα μαλακίες, συγγνώμη αλλα δεν υπάρχει καλύτερη λέξη για να περιγράψω αυτές τις απόψεις και αυτοί οι ψευτοαριστεροί είναι οι ίδιοι που ζητανε να τους ψηφίσουμε σήμερα για πατριωτικούς λόγους και για να λύσουν το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, δηλαδή ζούμε το απόλυτο θέατρο tpu παραλογου. Δε φταίει η χρυσή αυγή αυτοί τη "δουλειά" τους κάνουν, αυτοί που έπρεπε να κάνουν τη δικη τους δεν την έκαναν και εγώ δεν μπορώ να κατηγορήσω το Γιώργο από την Αθηνα ο,τι και αν ψηφίσει

Φτωχός και μόνος καου-μπόυ 5 Μαΐου 2012 στις 1:37:00 π.μ. EEST  

@ Αλεξανδρος

Η Κυβέρνηση του Καΐρου ήταν μια κυβέρνηση παράνομη που προήλθε από βίαιη διάλυση βουλής το 1936. Υπήρξε όργανο των Άγγλων από την αρχή ως το τέλος της. Απέτυχε να συνεργαστεί με τις αντάρτικες οργανώσεις ενώ και με τον ΕΔΕΣ ακόμη είχε στην αρχή σοβαρά προβλήματα. Διάβασε το πολιτικό ημερολόγιο του Γ. Σεφέρη (που βέβαια δεν είναι ούτε κατά διάνοια αριστερός) και θα διαπιστώσεις για το ποιόν των ανθρώπων αυτών.Που παρέλαβαν έναν λαμπρό στρατό και μετά το Ελ Αλαμέιν έκλεισαν τους μισούς σε στρατόπεδα συγκέντρωσης των Άγγλων δήθεν ως στασιαστές και κομμουνιστές. Αν υπήρχε παγκόσμια ιστορία ατιμίας, οι Εγγλέζοι θα είχαν το μισό βιβλίο αποκλειστικά γι αυτούς. Θα πρότεινα αν δεν ξέρει κανείς καλά τηνιστορία της εποχής,που έχει τεράστιο παρασκήνιο και πολυπλοκότητα, να μην προβαίνει σε πρόχειρες και εμπαθείς κρίσεις.

Alexandros 5 Μαΐου 2012 στις 2:26:00 π.μ. EEST  

Δεν αναφέρθηκα στην κυβέρνηση του Καΐρου, αλλά στον στρατό που πολέμησε εκεί. Εξήγησα νομίζω επαρκώς, πως το πρόβλημα ήταν ότι όλες οι ηγεσίες ήταν όργανα των ξένων δυνάμεων. Μετά την παράδοση όλοι φέρουν ευθύνες, κανείς δεν είναι αθώος, δεν έχω καμία εμπάθεια απολύτως, εάν διαφωνείς κάπου και γνωρίζεις καλύτερα την ιστορία, είμαι εδώ για να μάθω όχι για να διδάξω, πιστεύεις ότι κάποια πλευρά δεν έφερε ευθύνη για τον εμφύλιο ας πούμε ή ότι δεν έκανε εγκλήματα? Πιστεύεις ότι πρέπει να διαιωνίζεται το μίσος του εμφυλίου?

Ανώνυμος 5 Μαΐου 2012 στις 10:11:00 π.μ. EEST  

Την τελευταια φραση τι την ηθελες στο αρθρο εν κρυπτω; Δεν χρειαζοταν. Ο αναγνωστης/ψηφοφορος εχει μνημη και κριση. Τωρα θα πρεπει στις 9 Σεπτεμβριου για λογους ισης μεταχειρισης και στο ονομα της συναδελφωσης να γραψεις στις 9 Σεπτεμβριου ενα αφιερωμα για τον Μελιγαλα, που ακομα κατι αριστεροι του ΑΝΤΑΡΣΥΑ τον χρησιμοποιουν ως απειλη.
Εαν δεν το κανεις σημαινει οτι εισαι πολιτικα υποκεινουμενος και σκοπιμα ετεροβαρης και ειναι πολυ βολικη για το συστημα η στιγμη που διαλεξες.

enkripto 5 Μαΐου 2012 στις 10:52:00 π.μ. EEST  

Ανώνυμε φίλε, χρειαζόταν και παραχρειαζόταν.

Το είπα και πρίν, μαθήματα πατριωτισμού απο νοσταλγούς του Ρούντολφ Ες δεν δεχομαστε. Όπως επίσης και υποδείξεις του τι θα ανεβάσουμε και πότε.

Τώρα αν εσύ θες να μας κατατάξεις στους υποστηρικτές του ...ΑΝΤΑΡΣΥΑ επειδή δεν νοσταλγούμε τον μεγάλο ηγέτη, κανένα πρόβλημα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP