Εκλογές 2012, με βαθύ προβληματισμό...

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Στις 6 Μαϊου θα διεξαχθούν εθνικές εκλογές, από τις κρισιμότερες στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας. Στο "Εν Κρυπτώ" δεν έχουμε ως αυτοσκοπό την πολιτική παρέμβαση, αλλά ούτε κρυβόμαστε. Θεωρούμε ότι όποιος διατυπώνει δημόσιο λόγο πρέπει να καταθέτει την άποψή του στα μεγάλα θέματα.Στις εκλογές του 2009 είχαμε τοποθετηθεί ευθαρσώς, και κόντρα στο ρεύμα, υπέρ της υπερψήφισης της κυβέρνησης Καραμανλή, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις και εκατοντάδες σχόλια, ακόμα και από βουλευτές. Ο λόγος δεν ήταν ότι έχουμε κάποια κομματική ταυτότητα, αλλά ότι κρίναμε ως εξαιρετικά επικίνδυνη την ανάληψη της πρωθυπουργίας της χώρας από τον Γ. Παπανδρέου και ως μόνη οδό αποτροπής της την επανεκλογή της κυβέρνησης Καραμανλή, με όλα τα ελαττώματά της. Δυστυχώς η πραγματικότητα της διακυβέρνησης ΓΑΠ όχι μόνο μας επιβεβαίωσε, αλλά ξεπέρασε και τους χειρότερους φόβους μας.

Έτσι αισθανόμαστε ακόμα βαρύτερη την υποχρέωση να τοποθετηθούμε, αφού μάλιστα υπάρχουν και αναγνώστες που μας το ζητούν, για να διαμορφώσουν την άποψή τους. Όμως στην εκλογική αναμέτρηση που έρχεται, είναι δύσκολο να προτείνουμε ψήφο με την ίδια σαφήνεια - και δεν θα το κάνουμε. Μπορούμε όμως να καταθέσουμε την δική μας άποψη για τις απορριπτέες επιλογές και κυρίως να προτείνουμε ένα πλαίσιο σκέψης για την απόφαση της ψήφου.

Έχουμε γράψει επανειλημμένα ότι αυτός εδώ ο ιστότοπος πρεσβεύει τον πατριωτισμό, συνυφασμένο με τη δημοκρατία. Αυτές τις δύο έννοιες τις θεωρούμε συνώνυμες και όχι αντώνυμες, όπως κάποιοι που κινούνται στα άκρα του πολιτικού φάσματος.Για τους λόγους αυτούς απορρίπτουμε το ΚΚΕ και τη Χρυσή Αυγή, που δεν αποδέχονται τις θεμελιώδεις αρχές της αστικής δημοκρατίας. Ειδικά ως προς τη Χρυσή Αυγή επισημαίνουμε ότι το συγκεκριμένο κόμμα δεν είναι ούτε "πατριωτικό" ούτε "εθνικιστικό" όπως ξεδιάντροπα το προμοτάρουν ορισμένοι (συμπεριλαμβανομένου του γνωστού "Πράβδανετ"). Είναι ναζιστικό και δεν το κρύβει - το διατρανώνει με το χιτλερικό χαιρετισμό και με τα έντυπά του που υμνούν το Χίτλερ, το Ρούντολφ Ες κλπ. Ο ναζισμός έχει τόση σχέση με τον ελληνικό πατριωτισμό, όση το Άουσβιτς με την Ακρόπολη. Το ναζισμό τον πολέμησαν οι πραγματικοί Έλληνες πατριώτες, πρώτα στο Ρούπελ και τα άλλα οχυρά, κι έπειτα στα βουνά και τις πόλεις της Ελλάδας. Ο λοχίας Ίντζος και οι υπόλοιποι ήρωες των οχυρών, η Πηνελόπη Δέλτα που αυτοκτόνησε όταν μπήκαν οι Γερμανοί στην Αθήνα, οι νεκροί του Διστόμου, των Καλαβρύτων, της Κανδάνου, σφράγισαν με το αίμα τους τη στάση του Ελληνισμού έναντι του ναζισμού. Η ψήφος στο ναζισμό θα ήταν προσβολή στη μνήμη τους, και ντροπή για κάθε Έλληνα πατριώτη.

Επιπλέον, επειδή γνώμονάς μας από τότε που λειτουργούμε αυτό τον ιστότοπο είναι ο πατριωτισμός και το εθνικό συμφέρον, απορρίπτουμε εξ αρχής και εκείνα τα κόμματα, που έχουν επιζήμιες (για να το πούμε κομψά...) θέσεις στα εθνικά θέματα: Απορρίπτουμε τους Οικολόγους Πράσινους, λόγω των γνωστών θέσεων του κ. Τρεμόπουλου στο Μακεδονικό, υπέρ της θέσπισης οδού "Κεμάλ Ατατούρκ" στη Θεσσαλονίκη και κατά της εγκατάστασης Ποντίων στη Θράκη. Απορρίπτουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, που αναμασά τη γνωστή καραμέλα περί "μείωσης των εξοπλισμών"(πόσο ακόμα;) και τάσσεται "κατά της διάκρισης νόμιμων και παράνομων μεταναστών", δηλαδή υπέρ της νομιμοποίησης όλων. Απορρίπτουμε τη Δημοκρατική Αριστερά, που με μια εξόχως συμβολική κίνηση συμπεριέλαβε στα ψηφοδέλτιά της τη γνωστή Μαρία Ρεπούση, συγγραφέα του σχολικού βιβλίου ιστορίας που μιλούσε για "συνωστισμό" στη Σμύρνη το 1922... Απορρίπτουμε τη "Δημοκρατική Συμμαχία" της Ντόρας Μπακογιάννη, πάντα πρόθυμης να "μαλακώσει" την ελληνική στάση έναντι των Σκοπίων και να "εξυπηρετήσει" τη μουσουλμανική μειονότητα, κάνοντας και "Τούρκο" υπουργό. Και απορρίπτουμε τα μικρότερα κόμματα με ανάλογες θέσεις.

Το πλαίσιο σκέψης που θα οδηγήσει στην απόφαση της κάλπης πρέπει κατά τη γνώμη μας να βασιστεί σε τρεις αρχές: (α) τη σκέψη για το μέλλον (β) τις θέσεις για τα εθνικά θέματα και (γ) την απόρριψη των "έτοιμων εναλλακτικών λύσεων".

(Α) Κριτήριο το μέλλον

Βασικό κριτήριο για την απόφαση της κάλπης πρέπει να είναι η δημιουργία του μέλλοντος της χώρας, και όχι μόνο η οργή για το παρελθόν. Το "να τιμωρηθούν όσοι μας έβαλαν στο Μνημόνιο" είναι ανώριμο και ανεπαρκές κριτήριο ψήφου, και δε δικαιολογεί επιλογές που θα βλάψουν τη χώρα. Πρέπει να σκεφτούμε τι είδους διακυβέρνηση θέλουμε για τις επόμενες τετραετίες, και όχι τι εκδίκηση θα πάρουμε για τις προηγούμενες. Βέβαια οι υπέρμαχοι των μνημονίων (όπως ο απερχόμενος πρωθυπουργός Παπαδήμος) όταν ζητούν "βλέμμα στο μέλλον" εννοούν την πλήρη εφαρμογή των συμφωνιών, με τις οποίες έχουν αλυσοδέσει την Ελλάδα. Αλλά εμείς δεν εννοούμε αυτό. Πρώτοι οι αποτυχημένοι "μνημονιακοί" θα πρέπει να μας εξηγήσουν τι είδους σχέδιο έχουν για το μέλλον της χώρας, από πού θα βρουν τα 14 δις περικοπών που έχουν υποσχεθεί μέχρι τον Ιούνιο, και αν κάτω από τις προτάσεις συνταγματικής αναθεώρησης που καταθέτουν προεκλογικά κρύβεται η υπόσχεση προς τους Ευρωπαίους, να μπει στο Σύνταγμα η προτεραιότητα της εξόφλησης των δανειστών... Και σε τελική ανάλυση, γιατί θα έπρεπε να τους εμπιστευτεί ο λαός ξανά τη διακυβέρνηση, μετά από τόσες αποτυχίες και τόση δυστυχία που έφερε η πολιτική τους.

Από την άλλη πλευρά όμως, πρέπει και οι "αντιμνημονιακές" δυνάμεις, μεγάλες και μικρές, να εξηγήσουν τι προτείνουν από εδώ και μπρος, γιατί δεν είμαστε πια στο 2010. Είχαμε γράψει με σαφήνεια, ότι το δεύτερο Μνημόνιο (όπως και το πρώτο) δεν έπρεπε να ψηφιστεί, και ότι ήταν προτιμότερη η στάση πληρωμών. Ψηφίστηκε όμως, με περισσότερους από 180 βουλευτές, και αυτό είναι πλέον μια πικρή πραγματικότητα, που αλλάζει δεδομένα και ακυρώνει εναλλακτικές λύσεις. Ενδεικτικά, οι όροι των νέων ομολόγων που έχουν στα χέρια τους οι δανειστές μας δεν μπορούν πια να αλλάξουν με μονομερή απόφαση της Βουλής, όπως πριν. Και αν το πρώτο Μνημόνιο ήταν παράνομο γιατί έδινε εθνική κυριαρχία χωρίς ψήφο 180 βουλευτών, σήμερα αυτή η ψήφος έχει δοθεί. Όποια πολιτική δύναμη προτείνει σήμερα τις ίδιες ακριβώς λύσεις που προτείνονταν πριν το δεύτερο μνημόνιο (στάση πληρωμών κλπ.), πρέπει να εξηγήσει πώς θα τις εφαρμόσει, με τρόπο που δεν θα καταντήσει την Ελλάδα Ζιμπάμπουε.

(Β) Τα εθνικά θέματα

Ο μέγας Παναγιώτης Κονδύλης έγραψε κάποτε: "όπως ο Κύριος μωραίνει ον βούλεται απολέσαι, έτσι κι ένας λαός χάνει την ικανότητα της στρατηγικής σκέψης ακριβώς την ώρα που τη χρειάζεται περισσότερο". Αυτή τη στιγμή γύρω μας, πίσω από το προπέτασμα καπνού που δημιουργούν στην Ελλάδα οι εκλογές, εκτυλίσσονται γεωπολιτικές εξελίξεις με τεράστια σημασία. Η αντιπαράθεση της Δύσης με το Ιράν και τη Συρία (και εμμέσως τη Ρωσία και την Κίνα) είναι πιθανό να φτάσει σε σημείο χωρίς επιστροφή, και είναι άγνωστο τι διαστάσεις θα πάρει ένας νέος πόλεμος, αν ξεκινήσει. Ταυτόχρονα, συνεχίζεται μεταξύ Κύπρου, Ισραήλ, Τουρκίας και Ελλάδας η "μεγάλη παρτίδα" με έπαθλο τους υδρογονάνθρακες της Αν. Μεσογείου. Η πρόσφατη απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να δώσει άδειες πετρελαϊκών ερευνών σε περιοχές που η Ελλάδα έχει διακηρύξει ως ανήκουσες σε ελληνική υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, δείχνει ότι το τέλος της παρτίδας είναι ίσως πιο κοντά απ' όσο νομίζουμε. Δυστυχώς η χώρα θα αντιμετωπίσει τη γεωπολιτική πρόκληση, ευρισκόμενη στο χειρότερο δυνατό σημείο προετοιμασίας - όχι μόνο σε επίπεδο οικονομικό, στρατιωτικό και διπλωματικό, αλλά και σε επίπεδο ηθικού της κοινωνίας, και βεβαίως σε επίπεδο ποιότητας ηγεσίας. Το τι από αυτά μπορεί να διορθωθεί με τις εκλογές, είναι ένα ερώτημα. Σίγουρα όμως, οι εκλογές θα καθορίσουν την ηγεσία που θα χειριστεί τα εθνικά μας θέματα στο άμεσο, κρίσιμο, μέλλον.

(Γ) Οι "έτοιμες εναλλακτικές λύσεις"

Το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης καταρρέει με πάταγο, και είναι βέβαιο ότι θα αναδειχθούν νέες πολιτικές δυνάμεις. Αυτό είναι κατ' αρχήν θετικό, αλλά ένα σοφό πολιτικό αξίωμα λέει ότι "ο καλύτερος τρόπος να εξουδετερώσεις την αντιπολίτευση είναι να ηγηθείς αυτής". Και σε ένα προσεκτικό παρατηρητή είναι ορατές οι προσπάθειες ισχυρών κέντρων να ελέγξουν την επόμενη μέρα, κατασκευάζοντας τους επόμενους πολιτικούς πρωταγωνιστές. Αξίζει να αναρωτηθεί κανείς ενδεικτικά:

- Γιατί π.χ. στις δημοσκοπήσεις εμφανίζεται να διαπρέπει ως "εναλλακτική λύση" της κεντροαριστεράς ο ακίνδυνος Φώτης Κουβέλης και καταβαραθρώνεται η Λούκα Κατσέλη που θέσπισε την προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών (προς μεγάλο εκνευρισμό των τραπεζών και της τρόικα);

- Γιατί στους οπαδούς των νεοφιλελεύθερων λύσεων προτείνεται για πολλοστή φορά ως "φωνή λογικής" ο Σ. Μάνος και όχι η "Δημιουργία Ξανά" που δηλώνει "αν θες ειρήνη ετοιμάσου για πόλεμο" και είναι υπέρ της στρατιωτικής θητείας σε αντίθεση με τη "Φιλελεύθερη Συμμαχία" που θέλει την κατάργησή της;

- Γιατί το σύστημα των ΜΜΕ προβάλλει (δήθεν αποτροπιασμένο) ως "εθνικιστική" επιλογή τη ναζιστική Χρυσή Αυγή και αποσιωπά εντελώς τον αξιολογότατο Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας που δηλώνει ως ιδεολογία (όχι το ναζισμό αλλά) τη φιλοπατρία; Ποια "ανώτερη δύναμη" αποφάσισε να προβάλλονται ως "ελληνόψυχοι" οι τραμπούκοι νοσταλγοί του Χίτλερ, και όχι οι άριστοι απόστρατοι αξιωματικοί του ΣΕΕ, με δυο και τρία πτυχία ο καθένας, με εμπειρία διοίκησης και - κυρίως - με φιλοπατρία αποδεδειγμένη με ιδρώτα;

Χρησιμοποιήσαμε παραδείγματα από όλο το πολιτικό φάσμα για να δείξουμε, ότι το "σύστημα" έχει λύσεις για κάθε διάθεση του λαού, ακόμα και την αντισυστημική. Και σπεύδει να προσφέρει έτοιμες "αντισυστημικές" εναλλακτικές επιλογές που στην πραγματικότητα είναι μία από τα ίδια - ή και πολύ χειρότερα...

Αν θέλουμε να βοηθήσουμε στην ανάδυση ενός νέου πολιτικού σκηνικού από τα ερείπια, ας ψάξουμε καλά τις "νέες" μας επιλογές, τόσο σε κομματικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο υποψηφίων βουλευτών. "Γραμμή" ψήφου δε δίνουμε. Επίτηδες βάλαμε λινκς στα κόμματα που αναφέραμε, για να μπορέσετε να διαβάσετε τις θέσεις τους και να αποφασίσετε. Στους 36 συνδυασμούς που ζητούν την ψήφο μας υπάρχουν σκουπίδια του παρελθόντος, υπάρχουν παγίδες για αφελείς του παρόντος, αλλά υπάρχουν και διαμάντια που μπορούν να μας πάνε στο μέλλον. Είναι καιρός να τα αναδείξουμε.

Καλή ψήφο σε όλους.

41 σχόλια:

Alexandros 4 Μαΐου 2012 στις 9:57:00 π.μ. EEST  

και σε όλα αυτά που γράφετε θα ήθελα να προσθέσω και κάτι πολύ σημαντικό, κατά την άποψη μου, τα κόμματα που προτείνετε να ψηφιστούν και δεν είναι μόνο αυτά τα δυο φυσικά, σε περίπτωση που λάβουν υψηλά ποσοστά, ίσως θα μπορούσαν να είναι το εφαλτήριο ώστε νέοι άνθρωποι από την Ελλάδα και το εξωτερικό να πάρουν θάρρος να ενταχθούν σε αυτούς τους σχηματισμούς ή να δημιουργήσουν και καινούριους και ίσως έτσι να βρεθούν και νέοι πραγματικά αξιόλογοι ηγέτες, διότι δυστυχώς το σημερινό πολιτικό σύστημα δεν αναδεικνύει αλλά "καίει" πιθανούς νέους ηγέτες προς όφελος των μέτριων σημερινών και όποιος νέος και αξιόλογος μπορεί να συμμετέχει στα "μεγάλα" κόμματα είναι καταδικασμένος ή να γίνει σαν και αυτούς ή να εγκαταλείψει απογοητευμένος. Αυτό που προτείνετε είναι ο μοναδικός τρόπος να αλλάξει το σύστημα πέραν της επαναστάσεως.

Ανώνυμος 4 Μαΐου 2012 στις 10:02:00 π.μ. EEST  

Για άλλη μια φορά μπράβο σας.
Ώριμη άποψη, μακριά από σειρήνες και ευκολες λύσεις.

D-Mitch 4 Μαΐου 2012 στις 10:59:00 π.μ. EEST  

Μπράβο και πάλι μπράβο για την συγκροτημένη σκέψη σας και για τον λόγο σας. συμφωνώ με την άποψη σας άλλα καταλήγω στο δικό μου συμπέρασμα: κανένα κόμμα δεν αντιπροσωπεύει την αλλαγή που θα ήθελε ο λαός. Ο καθένας από αυτούς τους κυρίους λέει ότι του κατέβει, διαψεύδεται την επόμενη ημέρα και συνεχίζει να υπόσχεται ξεδιάντροπα. Τα κάποια μικρά κόμματα που αποτελούνται από σοβαρούς ανθρώπους δυστυχώς δεν έχουν την προβολή που χρειάζεται (φροντίζουν για αυτό τα μέσα ενημέρωσης που έιναι και αυτά στο κόλπο) και μικρά θα μείνουν. Δυστυχώς στη χώρα μας ο αξιόλογος και ο ειλικρινής χαντακώνεται, ο πολιτικάντης και ο γλύφτης αναδεικνύεται. Το σύστημα είναι πολύ ισχυρό και διεφθαρμένο.

Τα ίδια θα είναι και πάλι κόμματα, γιατί ο Έλληνας πάντα ξεχνάει στις εκλογές, μαγεύεται από ανοησίες και εθνικιστικές βλακείες. Του πλασάρουν ότι θέλει να ακούσει και το πιστεύει. Είναι απαράδεκτο σε νοήμονες ανθρώπους να του λένε ότι την άλλη μέρα θα το "σκίσουμε" εμείς το μνημόνιο, θα τους δείξουμε εμείς και να το πιστεύουν. Είναι παράδεκτο τόσα χρόνια αγώνα σε όλα τα μέρη του πλανήτη κατά του φασισμού και εμείς να θέλουμε τους ναζιστές στη Βουλή. Είναι ανόητος το λιγότερο αυτός που πιστεύει στην ιδεολογία του κομουνισμού. Έχουμε και τον πιτσιρικά (βλέπε Τσίπρας)που μόνο να λέει αντίθετα από ότι οι άλλοι λένε ξέρει. Τους φάγαμε με το κουτάλι αυτούς όλους και τους δύο μεγάλους, η χώρα θέλει μυαλά και φρέσκες ιδέες να πάει μπροστά, ας ελπίσουμε να γίνει μια αλλάγη στις ερχόμενες εκλογές.

Τα σέβη μου για τον ιστότοπό σας, ένας Έλληνας του εξωτερικού που δυστυχώς δεν μπορεί να ψηφίσει, η χώρα του τον βοήθησε και σε αυτό.

Γεώργιος Χαρκοφτάκης 4 Μαΐου 2012 στις 11:20:00 π.μ. EEST  

Έχω εργασθεί στην συγγραφή των θέσεων του κόματος "Δημιουργία Ξανα!" για την άμυνα και την εξωτερική πολιτική. Δώσαμε μεγάλη έμφαση στην αναβάθμιση της θητείας, όχι τόσο χρονικα - υπολογισμός από μηδενική βάση - αλλά κυρίως ποιοτικά με την αλλαγή του μοντέλου εκπαίδευσης.
Μου άρεσε το άρθρο και η προσέγγιση σας.

Alexandros 4 Μαΐου 2012 στις 11:39:00 π.μ. EEST  

"Τα σέβη μου για τον ιστότοπό σας, ένας Έλληνας του εξωτερικού που δυστυχώς δεν μπορεί να ψηφίσει, η χώρα του τον βοήθησε και σε αυτό." D-Mitch

Θα ήθελα απλώς να τονίσω και εγώ ότι είναι απαράδεκτο να μην μπορούμε να ψηφίσουμε εμείς για την πατρίδα μας και να ψηφίζει ο κάθε κατατρεγμένος, που του έδωσαν υπηκοότητα μονο για αυτό το λόγο και πιθανότατα δεν του καίγεται καρφί και δικαιολογημένα άλλωστε, για την Ελλάδα. ΜΟΝΟ στην Ελλάδα αυτά και ΜΟΝΟ από αυτούς τους ξεδιάντροπους που ζητούν την ψήφο μας για άλλη μια φορα, αλλα πολύ σωστά είπε ένας παππούς στον Βενιζέλο, θα πηγαίνατε κρουαζιέρα με Καπετάνιο που έχει ρίξει το πλοίο τέσσερις φορες στα βράχια?"

Ανώνυμος 4 Μαΐου 2012 στις 12:22:00 μ.μ. EEST  

Πέρασα απο το τοπικό ΑΤ Ν. Σμυρνης για έκδοση ταυτότητας.

Δύο τα απαράδεκτα λόγω των ημερών:
1. οι γιαγιάδες 90+ που τις έφερναν μισοπεθαμένες
2. οι δεκάδες αλλοδαποί κυρίως πακιστανοί "νεοέλληνες" έτοιμοι για το ψήφο.

Επιτέλους πρέπει κάποιος να ψηφίζει μέχρι ένα όριο πχ 65 ή 70. Ο μέσος όρος μετά την ηλικία αυτή το μόνο που μπορεί να σκεφτεί σωστά είναι η σειρά των φαρμάκων.

Όσο για τους "νεοέλληνες"... τεράστια ξεφτίλα. ΤΕΡΑΣΤΙΑ. ντρέπομαι τρομερά για το κράτος μας.

Ανώνυμος 4 Μαΐου 2012 στις 12:32:00 μ.μ. EEST  

Δείτε την συνέντευξη Τύπου του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας από ΕΔΩ

http://www.ert.gr/webtv/index.php/component/k2/item/3870-Synenteyxh-typoy-syndesmos-Ethnikh-Enothta-03-05-2012.html

Ανώνυμος 4 Μαΐου 2012 στις 12:44:00 μ.μ. EEST  

Ανήκω σε αυτούς τους ψηφοφόρους που έχουν αηδιάσει κι απογοητευτεί με το κατεστημένο.

Το κομματικό που μηρυκάζει τα ίδια πράγματα σαν να μην έχει γίνει τίποτα, σαν να μην είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση αλλά φταίνε "άλλοι". Αυτό που -πάλι- στοχεύει στη ψηφοθηρία και στις καρέκλες, στην εξουσία, στα "δικά μας παιδιά".

Των ΜΜΕ που συντηρούν τη ζωοδόχο πηγή τους, τη διαπλεκόμενη σχέση τους με τους πολιτικούς. Καναλάρχες, εργολάβοι, δημοσιογράφοι σταρ και παραδοσιακά πολιτικά λαμόγια συνεχίζουν να είναι μαλιά κουβάρια ενώ έχουμε φτάσει πάτο. Προφανώς δεν τους αγγίζει.

Των ψηφοφόρων πελατών που προσδοκούν, για άλλη μια φορά στην ικανοποίηση των ατομικών τους συμφερόντων μέσα από τη πάγια πρακτική της σχέσης τους με το πολιτικό που του απευθύνονται με το μικρό του όνομα.

Τα παραπάνω φανερώνουν ότι δεν έχουμε βάλει συλλογικά μυαλό, ως λαός και μόνοι μας βάζουμε τον πήχη του πάτου ακόμα πιο χαμηλά. Πάτο ακόμα δεν έχουμε πιάσει αλλά όπως πάμε θα το διαπιστώσουμε σύντομα.

Προσωπικά το πολιτικό σχήμα που καλύπτει τα δικά μου κριτήρια, δηλαδή εφικτές κι επιθυμητές προτάσεις σχετικά με τις αλλαγές του πολιτικού σκηνικού, το εκλογικό σύστημα, τις προϋποθέσεις συμμετοχής κι αμοιβής των πολιτικών προσώπων, το εκπαιδευτικό, την εξωτερική κι οικονομική πολιτική κλπ δεν φαίνεται να έχει τη δυναμική να μπει στη βουλή. Μου λένε λοιπόν ότι έτσι στηρίζω το δικομματισμό. Και; Έτσι μας κρατούν "δεμένους" στο δικομματισμό τόσες δεκαετίες. Μη ψηφίσεις μικρό, θα βγουν οι "άλλοι". Ψήφισε τον έναν όχι γιατί σε καλύπτει αλλά για να μη βγει ο άλλος που δεν σε καλύπτει περισσότερο...

Πρέπει να βάλουμε ένα τέρμα στη λογική μας αυτή που μας έφερε εδώ. Πρέπει να δώσουμε δύναμη και δυναμική και στις νέες φωνές που θέλουν να απαλλάξουν τη χώρα από τη καθεστωτική, ψηφοθηρική, επαγγελματική, κληρονομούμενη πολιτική αντίληψη.

Νίκος Λιανέρης 4 Μαΐου 2012 στις 1:16:00 μ.μ. EEST  

Μια μικρή παρατήρηση, για να καταλάβουν κάποιοι όπως το πραβδανετ ότι η ΧΑ δεν είναι πατριωτικό κόμμα χρειάζεται όπως και να το κάνουμε λίγο μυαλό…και μυαλό όχι μόνο για λαμογιές… κοινή λογική πως το λένε …και επειδή η Ελλάδα είναι σαν μικρό χωριό και όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας δεν νομίζω να υπάρχει αμφιβολία ότι ο συγκεκριμένος κύριος έχει αφήσει το πάνω διαμέρισμα ξενοίκιαστο…

D-Mitch 4 Μαΐου 2012 στις 1:19:00 μ.μ. EEST  

Πολλές γιαγιάδες και παππούδες τα έχουν τετρακόσια σε σχέση με κάτι 20ρηδες που τα κάνουν γυαλιά καρφιά στο κέντρο με κουκούλες. Αντιλαμβανομαι τι εννοείς, ότι οι ψήφοι αυτοί είναι καθοδηγούμενοι απ΄οτους γιους και τις κόρες. Ας είναι μόνο αυτό..

Δυστυχώς αν δεν ξεπεράσουμε τον κομπλεξισμό του Έλληνα ραγιά, υπόδουλου στον Τούρκο, και αρχίσουμε να κρίνουμε και εμείς τους εαυτούς ίσως ψηφίσουμε διαφορετικά, όχι για το υποσχόμενο ξεροκόμματο που μπορεί να μας σερβίρουν. αλλά για την πρόδο της χώρας, της Ελλάδας που δεν θα θυμάται μόνο τι έκαναν οι αρχαίοι Έλληνες, άλλα οι σύγχρονοι. Γιατί ο Έλληνας πετυχαίνει και το βλέπω αυτό κάθε μέρα στο εξωτερικό όπου ζω. Πρέπει να κάνουμε τη χώρα δελεαστική για αυτούς τους νέους, να έρθουν πίσω και να δώσουν πνοή στη χώρα. Δυστυχώς αυτά τα άτομα δεν έχουν δικαίωμα ψήφου αύριο και είναι βολικό για κάποιους.

Θέλει ριζική αλλαγή, θέλει εκπαίδευση, θέλει αλλαγή νοοτροπίας, θέλει ξεκαθάρισμα ιστορίας. Στην αδικία βάλαμε και εμείς ένα λιθαράκι με την ψήφο μας και με το να πάμε με τα νερά του συστήματος (οι γνωριμίες, η διαφθορά, ο εαυτούλης μας). Να καταλάβουμε πλέον ότι με αυτή την συμπεριφορά κάνουμε κακό στον εαυτό μας και αυτό φάνηκε μακροπρόθεσμα. Να αλλάξουμε καπετάνιους επιτέλους, όχι πάλι στα βράχια το ένδοξο καράβι με το όνομα Ελλάδα.

Υ.Γ. Η ομιλία της Άννας Βαγενά πραγματικά είναι συγκινητική. μιλά όπως μιλά ο λαός, αμάθητη από τον πολιτικό λόγο.
http://www.youtube.com/watch?v=2lHVTKzlm9A

Ορφέας 4 Μαΐου 2012 στις 2:28:00 μ.μ. EEST  

Θεωρίες για αγρίους Εν Κρυπτώ.

Ενόσω οι απόστρατοι του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας στοχάζονται ασκησεις επί χάρτου χαζεύοντας τα 2-3 πτυχία τους στον τοίχο, η ΧΑ τρέχει πόρτα-πόρτα βοηθώντας στην πράξη τους χειμαζόμενους από τους λαθρομετανάστες συμπατριώτες μας, δίνοντας "όραμα" και "ιδέα", αίσθηση "οικογένειας" σε άνεργους νέους φτωχών συνοικιών. Εν ολίγοις κάνοντας έργο όχι παρόλες.

Για τους απελπισμένους και παρατημένους από το σύστημα έλληνες, που είναι αφημένοι στη μοίρα τους και στους οποίους έχουν "τάξει" στο παρελθόν λαγούς με πετραχήλια, λίγο μετράει το ότι η ΧΑ δεν αναγνωρίζει την γενοκτονία των εβραίων ή το ότι είναι νεοπαγανιστές ή ότι είναι ρατσίστες του κερατά ή ότι είναι τραμπούκοι ή ότι, ότι, ότι.

Για τους απελπισμένους και παρατημένους έλληνες μετράει η ΕΜΠΡΑΚΤΗ συμπόνοια και το ενδιαφέρον. Γι'αυτό όπως πάνε τα πράγματα η ΧΑ θα είναι στη βουλή και όχι ο ΣΕΕ, η ΔΞ, η Κατσέλη και όχι γιατι την προμοτάρει έμμεσα το σύστημα όπως υπονοείς.

Προσωπικώς σκέφτομαι να ψηφίσω "Κοινωνία" ένα τίμιο, πατριωτικό κόμμα, με δομημένο λόγο και αρχές που αγνόησες να αναφέρεις, ειλικρινώς δεν ξέρω γιατί.

Σίγουρα κι αυτό είναι κόμμα της "παρόλας" αλλά τα "2-3 πτυχία" μου δεν μου επιτρέπουν να ψηφίσω νεοναζί έστω κι αν αυτοί κινούνται πρακτικότερα όλων των άλλων κομμάτων που κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου.

Υπάρχουν άλλωστε πολλοί απελπισμένοι κι ανεγκέφαλοι συμπατριώτες μας που θα το κάνουν σε αυτές της εκλογές...

Αρματιστής 4 Μαΐου 2012 στις 3:04:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητοί φίλοι του εν κρυπτώ καλημέρα

Θα μου επιτρέψετε μια πολύ συνοπτική κριτική και κάποιες τοποθετήσεις

Από τη στιγμή που αποκλείσατε ΧΑ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΑ και ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ, στη πραγματικότητα προτείνετε να δοθεί ψήφος σε ένα από τα κόμματα: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ και ΔΡΑΣΗ. Βεβαίως υπάρχουν και άλλα κόμματα που έχουν αξιόλογες προτάσεις, αλλά δημοσκοπικά αυτά που φαίνονται να μπαίνουν στη βουλή, είναι τα κόμματα: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΑ, ΛΑΟΣ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ, στο όριο η ΔΗΣΥ και με λίγες πιθανότητες η ΔΡΑΣΗ. Επομένως προτείνετε και αυτό δεν προς ψόγο.

Στο επίσημο όργανο του ΚΚΕ, έχω διαβάσει κατά καιρούς τις πλέον πατριωτικές τοποθετήσεις στα μείζονα εθνικά θέματα, όπως και στα ζητήματα της θητείας.

Το βιβλίο ιστορίας το έγραψε μεν η Ρεπούση με την ομάδα της, το ενέκρινε όμως η Γιαννάκου της ΝΔ. Αποσύρθηκε με πολύ μεγάλη δυστοκία από το διάδοχο της στο υπουργείο, κύριο Στυλιανίδη και αφού προηγουμένως είχαν ξεσηκωθεί οι πάντες εναντίον αυτού του κατάπτυστου κειμένου.

Συμφωνώ αναφορικά με όσα γράφετε για το Τρεμόπουλο και το «Μακεδονικό», πλην όμως το υπόψη πρόβλημα έχει φθάσει σε πλήρη αποτελμάτωση εξ αιτίας των χειρισμών αυτών που άσκησαν εξουσία. Δηλαδή αυτών που βρίσκονται στο κύκλο της θετικής ψήφου.

Γράφετε:
«Βέβαια οι υπέρμαχοι των μνημονίων … εννοούν την πλήρη εφαρμογή των συμφωνιών, με τις οποίες έχουν αλυσοδέσει την Ελλάδα.».

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, (που βρίσκονται στο κύκλο της θετικής ψήφου), έχουν δεσμευτεί με επιστολές των αρχηγών τους (εγώ τις αποκαλώ προσκυνοχάρτια) ότι θα εφαρμόσουν πλήρως το μνημόνιο…

Γράφετε:
«Πρώτοι οι αποτυχημένοι "μνημονιακοί" θα πρέπει να μας εξηγήσουν τι είδους σχέδιο έχουν για το μέλλον της χώρας…»

Νομίζω ότι είναι αργά για να μας απαντήσουν. Λυπάμαι, αλλά έχουν υπογράψει… Άλλωστε για το μέλλον της χώρας, μπορούμε να το δούμε στη γυάλινη σφαίρα του κυρίου Μος. Εγκαλεί με ιταμό και χυδαίο τρόπο την κυβέρνηση επειδή έφερε στη βουλή νομοσχέδιο που έγινε και νόμος του κράτους χωρίς την ενημέρωση και συμφωνία του και απαιτεί να τροποποιηθεί πάραυτα. Η επιστολή του Μος αποδεικνύει ποιος κάνει κουμάντο.

Γράφετε:
«Και σε τελική ανάλυση, γιατί θα έπρεπε να τους εμπιστευτεί ο λαός ξανά τη διακυβέρνηση, μετά από τόσες αποτυχίες και τόση δυστυχία που έφερε η πολιτική τους.»

Επειδή δεν έχετε βάλει ερωτηματικό, αντιλαμβάνομαι ότι μάλλον δεν θα θέλατε να τους εμπιστευτεί και πάλι ο λαός. Αν είναι έτσι συμφωνώ απόλυτα μαζί σας. Να μη τους εμπιστευτεί. Αυτοί που μας έφεραν εδώ που βρισκόμαστε, οι υπεύθυνοι των αποτυχημένων πολιτικών, δεν μπορούν, δεν έχουν το δικαίωμα να μας ζητούν τη ψήφο μας. Έπρεπε να ζητήσουν συγνώμη και είτε να πάνε να κάνουν χαρακίρι, είτε να εξαφανιστούν. Όταν ανοίγω τη τηλεόραση και τους ακούω, αρχίζω να βρίζω χυδαία ως παλαιός τεθωρακισμένος και γυρίζω στο Κολοκοτρονίτσι και σε ότι άλλο εύθυμο έχει η τηλεόραση. Δυστυχώς οι άθλιοι, δεν έχουν διδαχθεί τίποτε. Το θράσος τους περισσεύει.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Αρματιστής 4 Μαΐου 2012 στις 3:06:00 μ.μ. EEST  

ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Εδώ θέλω να αναφερθώ σε ένα άρθρο που είχε δημοσιευτεί σε γνωστή ιστοσελίδα και το αναδημοσιεύσατε και εσείς (νομίζω), με τίτλο:
«Όσο υπάρχουμε εμείς, έχει μαγιά η Πατρίδα να ζυμώνει ελευθερία»
Το άρθρο είχε δημοσιευτεί στις 13 Νοεμβρίου 2011, την ημέρα που αποφασίστηκε ο σχηματισμός της κυβέρνησης Παπαδήμου, στην οποία ο συντάκτης του άρθρου (υποψήφιος της ΝΔ) φερόταν από τα ΜΜΕ ότι αντιδρούσε στο σχηματισμό της.

Έγραφε λοιπόν ο συντάκτης του άρθρου:
«Υπογραμμίζω λοιπόν: Η κυβέρνηση αυτή είναι μεταβατική, ειδικού σκοπού, με τρεις αποστολές, ήτοι δανειακή, εκταμίευση έκτης δόσης, εκλογές στις 19/2/2012. Οι δημοσκοπήσεις ποτέ δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την βούληση του Λαού, ούτε να αποτυπώσουν αληθινά την δυσαρμονία της παρούσας Βουλής με το εκλογικό σώμα. Η κυβέρνηση αυτή δεν θα επιτρέψουμε να γίνει πλυντήριο των ευθυνών του Παπανδρέου και των συνεργών της πολιτικής του για όσα έγιναν αυτά τα δυο χρόνια.»

Έγραφα λοιπό εγώ σχολιάζοντας το άρθρο:
«Αλλά ας έρθω στην ουσία του ζητήματος, αναφορικά με τη δανειακή σύμβαση. Ποιες θα είναι οι δεσμευτικές ρήτρες που θα περιέχει προκειμένου η Ελλάδα να μην αθετήσει το χρέος της;
1) Θα υπάρχει η ρήτρα της αμετάκλητης παραίτησης από την ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας, όπως αυτή που περιλαμβανόταν στην πρώτη δανειακή σύμβαση, που, θεία τύχη, ευτυχώς, δεν κυρώθηκε από τη βουλή; Και αν υπάρχει, η ΝΔ θα την υπογράψει;
2) Θα υπάρχει η απαίτηση της τρόικας για υπαγωγή του συνόλου του Ελληνικού χρέους κάτω από το Αγγλικό δίκαιο; Θα δεχθεί η ΝΔ τη μεταφορά του συνόλου του χρέους στο Αγγλικό δίκαιο;
3) Θα υπάρχουν δεσμεύσεις αποδοχής επιτροπείας από «τεχνοκράτες» της ΕΕ και του ΔΝΤ; Και αν υπάρχουν, η ΝΔ θα τις δεχθεί;
Εσύ «αγαπητέ αρθρογράφε» θα ψήφιζες ποτέ τέτοιες παραιτήσεις και παραχωρήσεις; Θα δεχόσουν επιτροπεία;
Και είμαι πλέον ή βέβαιος, ότι γνωρίζεις πολύ καλά τι σημαίνει ότι το Ελληνικό χρέος βρίσκεται κάτω από το Ελληνικό δίκαιο και τις δυνατότητες που δίνει στη χώρα μας.

Στα παραπάνω έλαβα την ακόλουθη απάντηση:
«Όχι, δεν θα την ψήφιζα όπως την περιγράφεις. Κάτσε όμως να έρθει πρώτα η περίφημη σύμβαση. Κι επίσης, όχι δεν πιστεύω ότι θα μας πετάξουν έξω (από το ευρώ).»

Τελικά τα πράγματα έγιναν όπως τα έλεγα εγώ και πολλοί άλλοι σπουδαιότεροι από μένα, η ΝΔ ψήφισε τη σύμβαση και ο αρθρογράφος ζητά τη ψήφο μας ως υποψήφιος της ΝΔ για να ψηφίζει με βάση τη κομματική πειθαρχία που έχει επιβάλει ο αρχηγός του, όλα τα νομοθετήματα που θα έρχονται στη βουλή για να μας φτωχοποιήσουν ακόμη περισσότερο. Σε εκτέλεση βεβαίως της δανειακής και του μνημονίου που δεν θα τα ψήφιζε.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Αρματιστής 4 Μαΐου 2012 στις 3:17:00 μ.μ. EEST  

ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Για ποιο λόγο έγραψα τα παραπάνω που αναφέρονται σε παλαιό άρθρο. Για να δείξω πως και με πόση ελαφρότητα οδηγηθήκαμε στην υπογραφή του δευτέρου μνημονίου. Και αυτοί που ψήφισαν το δεύτερο μνημόνιο με το οποίο αποδέχθηκαν τη παραίτηση της χώρας από την ασυλία της, που αποδέχθηκαν με περισσότερους από 180 ψήφους την προτεραιότητα των δανειστών έναντι του λαού και της ασφάλειας της χώρας, ζητούν σήμερα με περίσσιο θάρρος να τους ψηφίσουμε. Να πάνε στα τσακίδια όσοι ψήφισαν όλα αυτά τα τρομερά. Να πάνε …. Όσοι αποδέχθηκαν την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας.

Γράφετε:
«Όποια πολιτική δύναμη προτείνει σήμερα τις ίδιες ακριβώς λύσεις που προτείνονταν πριν το δεύτερο μνημόνιο (στάση πληρωμών κλπ.), πρέπει να εξηγήσει πώς θα τις εφαρμόσει, με τρόπο που δεν θα καταντήσει την Ελλάδα Ζιμπάμπουε.»

Και ασφαλώς οι πολιτικές δυνάμεις που αρνούνται το χρέος, αλλά και αυτές που προτείνουν πλήρη ή μερική στάση πληρωμών, οφείλουν να εξηγήσουν επαρκώς τις πολιτικές τους.
Μεταξύ αυτών που προτείνουν τη στάση πληρωμών είμαι και εγώ. Και πιστεύω ότι στο τέλος αυτό θα γίνει και επίσημα, διότι δεν γίνεται διαφορετικά. Άλλωστε σε καλυμμένη στάση πληρωμών βρισκόμαστε.
Αυτό όμως που πρέπει να γίνει πρώτα και κύρια, είναι η χώρα μας να ΑΝΑΚΤΗΣΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ. Επιβάλλεται να πάρει τις τύχες στα χέρια της. Όποιο κόστος και αν έχει αυτό. Δεν μπορεί σε αυτή τη χώρα να κάνει κουμάντο ο κάθε Μος, Τόμσεν, Μπαρόζο και Σόιμπλε... Τα προτεκτοράτα ποτέ δεν ευημέρησαν.
Εκείνο όμως που έχει σημασία είναι ότι αν κηρυχθεί στάση πληρωμών, η Ελλάδα ποτέ δεν πρόκειται να γίνει Βόρεια Κορέα ή Ζιμπάμπουε. Θα αντιμετωπίσει σοβαρές δυσκολίες για κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά στη συνέχεια η οικονομία θα πάρει και πάλι μπροστά. Δεν υπάρχει καμιά σύγκριση μεταξύ Ελλάδας και Ζιμπάμπουε. Ότι και να λένε η χώρα μας έχει σημαντική και ανεπτυγμένη οικονομία, διαθέτει σύγχρονες υποδομές, έχει ναυτιλία, διαθέτει τουρισμό, εξάγει ορυκτά. Διαθέτει και γεωργικό και κτηνοτροφικό τομέα. Εγώ έχω αποφασίσει και διατρέφομαι κατά 90% με Ελληνικά προϊόντα.
Και δεν φοβάμαι τη στάση πληρωμών. Και δεν το υποστηρίζω εκ του ασφαλούς. Για να διατηρηθώ στη ζωή, χρειάζομαι πανάκριβα φάρμακα. Αν τα πράγματα είναι τόσο τρομαχτικά, θα πεθάνω.

Γράφετε:
«το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης καταρρέει και είναι βέβαιο ότι θα αναδειχθούν νέες πολιτικές δυνάμεις.»

Πολύ σωστά. Και αυτό είναι το ζητούμενο. Το σύστημα αυτό θα πρέπει να καταδικαστεί με κάθε τρόπο από το λαό. Όχι ψήφος εκδίκησης, αλλά ψήφος καταδίκης. Το σύστημα αυτό θα πρέπει να φύγει. Γνωρίζουμε πολύ καλά το τι θα κάνει αν πάρει και πάλι την εξουσία. Και μάλιστα θα κάνει ακόμη χειρότερα, επειδή ο ίδιος ο λαός θα του έχει δώσει την άδεια. Τι θα γίνει στη συνέχεια; Η κατάσταση θα εξελιχθεί δύσκολα. Το νέο θα γεννηθεί μέσα από πόνο. Έτσι γίνεται πάντοτε. Δεν γίνεται διαφορετικά.

Ελπίζω όμως ότι ο λαός στο τέλος θα δώσει τη λύση.

Οδυσσέας 4 Μαΐου 2012 στις 3:55:00 μ.μ. EEST  

@ Αρματιστή:
Όχι, το άρθρο δεν προτείνει τον κύκλο κομμάτων που κατάλαβες. Αν υπάρχει μια πρόταση, η πρόταση αφορά τα τρία κόμματα που αναφέρονται στο τέλος. Και το γεγονός ότι ενδέχεται να μη μπουν στη Βουλή τα κόμματα αυτά (συζητήσιμο έτσι κι αλλιώς, με τόση ρευστότητα που υπάρχει) δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο. Αν αυτά τα κόμματα μεθαύριο πάρουν από 2% και ξαναγίνουν εκλογές σε ένα μήνα, μπορεί περισσότεροι να καταλάβουν ότι έχουν πιθανότητες, και να τα ψηφίσουν.
Ειδικά ως προς τη ΔΗΣΥ της Ντόρας Μπακογιάννη που αναφέρεις, την είχαμε... ξεχάσει και λίγο πριν το σχόλιό σου το καταλάβαμε και την προσθέσαμε στα (αυτονοήτως) "προς αποφυγήν".
Κατά τα άλλα, η πλήρης ανάκτηση της κυριαρχίας της χώρας, έτσι όπως έγιναν τα πράγματα, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Να θυμίσω ότι και ο Βαρουφάκης που το 2010 ήταν υπέρ της στάσης πληρωμών, το καλοκαίρι του 2011 έγραψε ένα άρθρο με το οποίο εξηγούσε ότι δεν είμαστε Ισημερινός ή Αργεντινή ή Ισλανδία και ότι αυτό που ήταν σωστό το 2010 δεν είναι απαραίτητα σωστό το 2011. Δε λέω ότι πρέπει να φάμε αμάσητα όσα έγιναν, αλλά πλέον όσα έγιναν δεν ξεγίνονται εύκολα. Δυστυχώς.

Αρματιστής 4 Μαΐου 2012 στις 4:14:00 μ.μ. EEST  

Οδυσσέα δεν αποδέχομαι την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας. Αλλά και εσείς οι διαχειριστές του "εν κρυπτώ", αυτό πιστεύετε.

Βεβαίως ο αγώνας για την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας δεν είναι εύκολος. Αλλά αυτός πρέπει να είναι ο στόχος. Καμιά υποχώρηση και κανένας συμβιβασμός σε αυτή την απαίτηση δεν χωρά.

Εύχομαι καλή ψήφο και τη δευτέρα το πρωί να δούμε κάποιο φως.

Γεώργιος Χαρκοφτάκης 4 Μαΐου 2012 στις 4:50:00 μ.μ. EEST  

Νομίζω υπάρχει μία σύγχιση στο μυαλό των πολιτών, η οποία ενισχύεται από τον λαϊκιστικο λόγο. Έτσι συγχέουμε την ανεξαρτησία μας με τις υποχρεώσεις μας. Ένας πολίτης, όταν ζει σε μια ελεύθερη κοινωνία έχει την ελευθερία των επιλογών του, αλλά αναλαμβάνει και τις αντίστοιχες υποχρεώσεις. Έτσι και η εθνική μας ανεξαρτησία δεν αναιρεί τις υποχρεώσεις της χώρας. Όπως δεν έχει νόημα η ελευθερία ενός πολίτη καταχρεωμένου στις τράπεζες έτσι και η εθνική μας ανεξαρτησία χάνει την ουσία της με την κακοδιαχείρηση και κατασπατάληση δανεικών. Its free speech not free beer.

Caspian 4 Μαΐου 2012 στις 5:21:00 μ.μ. EEST  

Η όλη υπόθεση ήταν να μην μπούμε σε οποιουδήποτε είδους "μνημόνιο" ώστε η κρίση στον οικονομικό (και όχι μόνο) τομέα της χώρας να τύχει εναλλακτικής-καταλληλότερης διαχείρισης.

Από τη στιγμή που έχει υπογραφτεί το μνημόνιο (και μάλιστα η 2η εκδοχή του με 180+ ψήφους) δεν υπάρχει γυρισμός από την πραγματικότητα αυτή. Ό,τι έγινε-έγινε και δεν αλλάζει. Όποιος πιστεύει πως και μετεκλογικά το παιχνίδι δε θα παιχτεί με τους κανόνες της τριμερούς, απατάται. Απομένει η επιλογή κάποιου που αφενός έχει αποδεχθεί την πραγματικότητα αυτή (ώστε να μη χάσει πολύτιμο χρόνο σε δήθεν "μάχες" με την "τρόικα", ούτε να αυταπατάται για το τι θα αντιμετωπίσει) και αφετέρου έχει τη βούληση, το σθένος, το πολιτικό σχέδιο και τους ανθρώπους που μπορούν να υλοποιήσουν το σχέδιο αυτό, ώστε να μας απαλλάξει το δυνατόν συντομότερα από το μνημόνιο.

Ανώνυμος 4 Μαΐου 2012 στις 7:32:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητό Εν Κρυπτώ, σε ευχαριστώ θερμά για τις πάντα εύστοχες και συνετές τοποθετήσεις σας.
Θα ήθελα να αναφέρω κάτι σε σχέση με το κόμμα "Δημιουργία Ξανά". Πριν απο δύο περίπου εβδομάδες διαβάζοντας το πολιτικό τους πρόγραμμα, διαπίστωσα ότι μία από τις θέσεις τους είναι:

« Να απαλειφθεί από την προμετωπίδα του Συντάγματος η φράση «εις το όνομα της Αγίας και Ομουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος»
Γιατί όπως αναφέρουν -δικά τους λόγια - «Είναι προφανές ότι η Ελλάδα και στο θέμα της σχέσης Κράτους - Εκκλησιών αποτελεί την «ανορθογραφία» της Ευρώπης» (ήταν αναρτημένα στην ιστοσελίδα τους)

Προσωπικά χαίρομαι πολύ που είμαστε η ανορθογραφία της Ευρώπης.
Όσοι πολέμησαν για αυτόν τον τόπο, πολέμησαν «υπέρ πίστεως και πατρίδος», για παράδειγμα ο Κολοκοτρώνης είπε ότι πολεμάμε «για τον Χριστό και τον Λεωνίδα».
ΑΥΤΟΙ λοιπόν οι άνθρωποι - οι πραγματικοί ήρωες και όχι εγώ- όταν έγραψαν το σύνταγμα, θέλησαν να το αφιερώσουν σαν αντίδωρο στον Θεό, για αυτό και το σύνταγμα μας ξεκινάει έτσι.
Πως μπορώ να ψηφίσω κάποιους που πάνε κόντρα σε ΑΥΤΟΥΣ;
Πως μπορώ να ψηφίσω κάποιους που θέλουν να βγάλουν το όνομα της Αγίας Τριάδας από το Σύνταγμα, άρα από το πλαίσιο πάνω στο οποίο στηρίζεται το κράτος, άρα από το ίδιο το κράτος;

Νομίζω ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι έχουν αποδομηθεί οι αξίες και οι θεσμοί πάνω στους οποίους στηρίζονταν τόσα χρόνια. Έχοντας αυτό υπόψη θα προσπαθήσω να βρώ ανθρώπους και κόμματα που θα χτίσουν και όχι θα αποδομήσουν ακόμα παραπάνω ότι έχει απομείνει.

Καταλαβαίνω ότι πολλοί από τους συν-αναγνώστες μπορεί να διαφωνήσουν με την παραπάνω θέση. Είναι ίσως λογικό δεδομένου ότι υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις σε σχέση με το ποιοί είμαστε και το ποιοι θα έπρεπε να είμαστε οι Έλληνες.

Και πάλι σας ευχαριστώ θερμά
Μιχάλης Α.

ΥΓ. Αυτή την στιγμή η συγκεκριμένη θέση έχει αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα της "Δημιουργίας Ξανά", προφανώς μετά από ανάλογες διαμαρτυρίες.

Ανώνυμος 4 Μαΐου 2012 στις 7:36:00 μ.μ. EEST  

Kαι ο Κορυζής αυτοκτόνησε, ο πρωθυπουργός της χώρας. Μεγάλη πράξη από τον άνθρωπο που είπε το 2ο ΟΧΙ, αυτή τη φορά στη Γερμανία.

Αρματιστής 4 Μαΐου 2012 στις 8:02:00 μ.μ. EEST  

Άκουσα τώρα στο ΜΕΓΚΑ τους τίτλους των ειδήσεων των 8.οο μμ που ακολουθούν:

[Προειδοποίηση Σόιμπλε:"αν η Ελλάδα εκλέξει κυβέρνηση που δεν θα τηρήσει τους όρους του μνημονίου, ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ"]

Σαν προκήρυξη των "αρχών" κατοχής μου ακούγεται:
* Για κάθε ένα Γερμανό που εκτελείται, θα εκτελούνται 200 Έλληνες
* Για εκτέλεση 5 Γερμανών θα κάψουμε τα Καλάβρυτα
* Όσοι συλλαμβάνονται να κινούνται στην οδό Σπάρτης - Γυθείου θα εκτελούνται
* Αν δεν εκταμιευθεί η επομένη δόση του κατοχικού δανείου, θα διακοπεί η παροχή καυσίμων στην Αττική για ένα μήνα

Θα σας μεταφέρω εδώ την απάντηση ενός άλλου Έλληνα τραπεζίτη που είχε αναλάβει πρωθυπουργός σε καιρούς χαλεπούς:
Όταν περί τον Ιανουάριο του 1941 μετέφεραν στον πρωθυπουργό Κορυζή προτάσεις των Γερμανών που αφορούσαν την παύση των εχθροπραξιών μεταξύ Ελλήνων και Ιταλών και τη παρεμβολή Γερμανικών στρατευμάτων ανάμεσα στα δύο στρατεύματα, απέρριψε τις προτάσεις με την ακόλουθη μεγαλειώδη πρόταση:

"ΠΟΛΕΜΟΥΜΕΝ"

Δηλαδή μια λέξη λιγότερη από το "Μολών λαβέ"

Αγαπητέ κύριε Χαρκοφτάκη. Άλλο υποχρεώσεις και άλλο η κατοχή. Υπόψη δε, ότι και οι χρεωμένοι πολίτες και τα χρεωμένα κράτη, διαθέτουν ασυλία. Βεβαίως κάποιοι εδώ στην Ελλάδα αποδέχθηκαν την παραίτηση της χώρας από την ασυλία της, ακόμη και αυτή που μπορεί να αποκτήσει ενώπιον δικαστηρίων.

Κανένας άνθρωπος όταν υπογράφει για τη λήψη ενός δανείου δεν παραιτείται από την ασυλία που απολαμβάνει σαν κυρίαρχη οντότητα. Από την εποχή του Σόλωνα, αν θυμάστε. Κανένας πολίτης δεν ενεχυριάζει την ελευθερία του, ή το μισθό του όταν υπογράφει για τη λήψη ενός δανείου. Κανένας πολίτης δεν ενεχυριάζει τα όργανα του.

Ορφέας 4 Μαΐου 2012 στις 8:18:00 μ.μ. EEST  

@Μιχάλης Α.

Μιχάλη δες την "Κοινωνία"
www.koinwnia.com

Ανώνυμος 4 Μαΐου 2012 στις 8:37:00 μ.μ. EEST  

Χαίρετε, Είμαι Διδάσκων σε Παν. των ΗΠΑ και για πολλά έτη παρακολουθώ την καταστροφή της πατρίδας από τους εσωτερικούς (κατα κύριο λόγο) εχθρούς, τον πλήρη, και επιτυχημένο αποπροσανατολισμό των πολιτών και την έλλειψη ενός πατριωτικού σχήματος που θα ανορθώσει εμάς τους απλούς πολίτες στο επίπεδο που μας αξίζει. Ενα κόμμα σχηματιζόμενο ΑΠΟ τους απλούς Πολίτες και ΓΙΑ όλους τους Πολίτες. Μελετάω και ερευνώ συνεχώς (βλέπετε αυτή είναι
η δουλειά μου) και με τον ίδιο τρόπο μελέτησα αυτό το κομματικό σχήμα, τον Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας.

Εάν υπάρχουν Ελληνες εκεί εξω, οι οποίοι θέλουν
(α) Κατάργηση της βουλευτικής "ασυλίας" και παραπομπή υπόπτων από αυτούς για τέλεση αξιόποινων πράξεων στην δικαιοσύνη
(β) Εφαρμογή των νόμων. Τα δύο μεγάλα κόμματα εφαρμόζουν μόνο εκείνους που εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους, κατα παράβαση του Συντάγματος.
(γ) Παιδεία. Επαναφορά Ελληνοκεντρικής παιδείας (όπως ορίζεται από το Σύνταγμα) και όχι τις βλαβερές αντιεθνικές σαχλαμάρες των "εκσυγχρονιστών"
(δ) Δικαιοσύνη, Ασφάλεια
(ε) Απέλαση όλων των Παράνομων Αλλοδαπών

τότε θα ήταν καλό να διαβάσει κανείς τις θέσεις του ΣΣΕ
http://www.syndesmosee.gr/
πρίν βάλει την ψήφο του στην κάλπη. Όντως, άλλα πατριωτικά σχήματα όπως η Κοινωνία είναι σημαντικά. Βλέπω μεγαλύτερο δυναμισμό όμως στον ΣΕΕ και προσωπικά συμφωνώ με τις θέσεις του 100%.

Εάν όμως αντιθέτως εσείς θέλετε να πιάσετε την καλή και γρήγορα, αυτό δεν είναι το κομμα για εσας.
Αυτό το κόμμα εγγυάται ευημερία ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ όχι για το διεφθαρμένο 10-15% στο οποίο εσείς ανήκετε. (ποιος σας είπε ότι εσείς ειστε καλύτεροι από τους υπόλοιπους Ελληνες πολίτες;)


Οι άντιπρόσωποι του ΣΣΕ δεν έχουν ρητορικές ικανότητες (και πώς αλλως, αφού πρόκειται για απλούς πολίτες όπως εμείς) και άρα ο λόγος τους στηρίζεται στα πιστεύω και τις αρχές τους (και όχι στις "αρχές" εξωθεσμικών οργανισμών--τις οποίες η πολιτική ελίτ μας μεταφέρει χωρίς να έχει κάν κατανοήσει)

Η Δημοκρατία αποκτάται μέσω μίας επίπονης διαδικασίας, όπως επίπονη είναι και αυτή της μελέτης για την κατανόηση του περιβάλλοντός μας. Δεν πρόκειται κανείς να σας την χαρίσει λόγω μεγαλοκαρδίας, έκτός και εάν εσείς πολεμήσετε για αυτή κάθε μέρα

Καλή τύχη την επόμενη Κυριακή σε όλους τους Ελληνες και Ελληνίδες, μαλλον θα την χρειαστείτε. Θυμηθείτε μόνο το εξης

ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑ ΚΙΝΕΙ

Γιώργος 4 Μαΐου 2012 στις 9:18:00 μ.μ. EEST  

Καλό το κείμενό σας και σεβαστές οι απόψεις σας. Αλλά ένα σημείο το αφήνετε μετέωρο. Λέτε (στο "Κριτήριο Β, Εθνικά Θέματα") ότι η διεθνής κατάσταση είναι δύσκολη, τα προβλήματα με την Τουρκία κορυφώνονται κτλ, και ότι οι εκλογές θα καθορίσουν ποια ηγεσία θα τα χειριστεί όλα αυτά. Αλλά δε δίνετε απάντηση σε αυτό. Ή μήπως είναι απάντηση ότι θα τα χειριστεί αυτά τα θέματα η Κατσέλη, ο Τζήμερος και ο Αλικάκος; (είναι οι πρόεδροι των κομμάτων που προτείνετε)
Αντικειμενικά για την πρωθυπουργία παίζουν ο Σαμαράς, ο Τσίπρας (αν βγάλει η αριστερά κοινοβουλευτική πλειοψηφία), άντε και Παπαδήμος reloaded. Μήπως να σκεφτόμασταν όλοι τι από αυτά προτιμάμε; Εγώ θα το πω στα ίσα και πέστε ότι θέλετε. Με έχει απογοητεύσει και μένα ο Σαμαράς με το μνημόνιο 2, αλλά νομίζω ότι είναι χίλιες φορές προτιμότερος από τους άλλους δύο. Αυτά είχα να πω.

Alexandros 4 Μαΐου 2012 στις 9:51:00 μ.μ. EEST  

Να γράψω και εγώ μετά τον αρματιστh, άθλιες και προσβλητικότατες για τους θεσμούς και τη χωρα δηλώσεις Schauble και καμια αντίδραση από τους εδώ ούτε για τα ματια του κόσμου, ακόμα τουλάχιστον αν και δεν ελπίζω.

Κατά τα αλλα να ρισκάρω και μια πρόβλεψη, κανένας δε θα σχηματίσει κυβέρνηση από μονος του και κανένας δε θα δεχτεί τον άλλον για πρωθυπουργό σε κυβέρνηση συνεργασίας, άρα οδεύουμε σε κυβέρνηση με πρωθυπουργό, που μάλλον δε θα έχει ψηφιστεί από τον ελληνικό λαό ξανά και μάλλον Παπαδήμο, εκτος και αν πάμε σε καμια λύση Αβραμόπουλου.

Γιώργο, τόσα χρονια διαχειρίζονται τα θέματα εξωτερικής πολιτικής άνθρωποι, οι οποιοι έχουν αποτύχει παταγωδώς, η αλήθεια είναι πως κανένας δεν είναι κατάλληλος για να χειριστεί τα θέματα αυτά, ωστόσο υπάρχουν Έλληνες που θα μπορούσαν να τα χειριστούν και υπουργός εξωτερικών δε χρειάζεται να είναι κάποιος που ανήκει ήδη σε κάποιο κόμμα, ενώ η εκλογή κάποιου αλλου κόμματος δεν αποκλείει για την επιλογή υπουργού εξωτερικών άτομα που ανήκουν στα δυο "μεγάλα" κόμματα. Κανένας αρχηγός κόμματος εντός κοινουβουλίου δεν κάνει για πρωθυπουργός και δεν κάνει ούτε ο Παπαδήμος και δεν έκανε και ποτε!

Ανώνυμος 4 Μαΐου 2012 στις 10:25:00 μ.μ. EEST  

ΑΔΕΛΦΙΑ

Οι αριστεροί απο ιδεολογία και μόνο μισούν το έθνος την Ελλάδα και την πίστη μας.Μην ξεχνάτε οτι για του Χριστού την Πίστη την Αγία και την Λευτεριά της Πατρίδος έγινε η επανάσταση και όχι λόγο κοινωνικής σύγκρουσης.

Μετά το 1821 έως και τώρα παραμένουμε υποτελείς,ουσιαστικά προτεκτοράτο, στους Δυτικούς.Τα μεγάλα κόμματα είναι υπηρέτες τους.Το ίδιο και οι παραφυάδες τους τύπου Μπακογιάννη,Κατσέλη,Καμμένος,Καρατζαφέρης και Χρυσή Αυγή,τρομάρα τους.

Από γνήσιους πατριώτες θα βγεί η λύση.

Κάποιοι από αυτούς ειναι ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και εύγε στο ΕΝΚΡΥΠΤΩ που τους προτείνει.

Εγώ να προτείνω επίσης το κόμμα ΚΟΙΝΩΝΙΑ που είναι μια προσπάθεια για την δημιουργία χριστιανικής εκπροσώπησης στην Ελλάδα.

Παληκάρια καλή ψήφο και καλή λευτεριά...

Αθανάσιος - Πάτρα

Ανώνυμος 5 Μαΐου 2012 στις 12:15:00 π.μ. EEST  

Αγαπητό εν κρυπτώ, η ΟΝΝΕΔ , η νεολαία της Νέας Δημοκρατίας,σύμφωνα με τη Χάρτα Νέων 2012 που παρουσίασε πολύ πρόσφατα για τη στρατιωτική θητεία είναι κατά της αύξησής της, είναι υπέρ της θεσμοθέτησης Συνηγόρου του Οπλίτη, τονίζει την πρόσληψη και παρουσία ψυχολόγου σε κάθε μονάδα και την παρακολούθηση σεμιναρίων διεθνούς δικαίου και εξωτερικής πολιτικής από τους στρατεύσιμους.
Προσωπικά συμφωνώ απολύτως με τις προτάσεις της ΟΝΝΕΔ.
Εσείς συμφωνείτε;
Ποια είναι η γνώμη σας;

Γεώργιος Χαρκοφτάκης 5 Μαΐου 2012 στις 1:06:00 π.μ. EEST  

Αρματιστή, ο πατέρας μου και ο παππούς μου είχαν ζήσει γερμανική κατοχή και μου την είχαν περιγράψει. Χάσαμε και δυο μέλη της οικογένειας μας.
Νομίζω λοιπόν ότι αν συγκρίνουμε την σημερινή κατάσταση με κατοχή έχουμε χάσει εντελώς το μέτρο. Τώρα σχετικά με την "ασυλία" είναι περίπλοκο νομικό θέμα, και μου επιτρέπεις να πω ότι έγκυροι αναλυτές γράφουν ότι λίγα αλλάζουν και κανείς δεν μπορεί να μας πάρει τίποτα παρά την θέληση μας.

enkripto 5 Μαΐου 2012 στις 10:45:00 π.μ. EEST  

@Ανώνυμε 12.15

Προσωπικά διαφωνώ κάθετα με κάθε ιδέα διατήρησης της 9μηνης διάρκειας της στρατιωτικής θητείας. Κατα την γνώμη μου η αύξηση της είναι επιτακτική ανάγκη.

Ανώνυμος 5 Μαΐου 2012 στις 11:16:00 π.μ. EEST  

Συμφωνώ απόλυτα με τις απόψεις του "Εν Κρυπτώ" και τις βρίσκω εξαιρετικά πατριωτικές και νηφάλιες.

Επίσης, όταν ψηφίζει κανείς για το μέλλον, αναλογίζεται μόνο το προσωπικό του συμφέρον ή τα προσωπικά του συμφέροντα που σήμερα ταυτίζονται με την ευημερία της Ελλάδος, το Μέλλον της Πατρίδας!

Τα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα, δεν ανταποκριθήκανε στα καθήκοντά τους.

Το μεν ΠΑΣΟΚ εξεπόρνευσε τον μέσο Έλληνα παρέχοντάς του αφειδώς κάθε λογίς παροχές που τον κατέστησαν ένα άβουλο ον που αγωνίζεται να καταναλώσει όσο γίνεται περισσότερα.

Η ΝΔ, επί δεκαετίες δεν ασκούσε ως ώφειλε, την Συνταγματική της υποχρέωση, ήγουν να ασκεί αντιπολίτευση και να στηλιτεύει τα πασοκικά αίσχη, αλλά περιοριζόταν στην τακτική της αναμονής του να πέσει το ώριμο φρούτο της εξουσίας!

Τα ανθρωπάρια της ΝΔ είχαν τότε διαλέξει ένα"αλογάκι", τον άπειρο Καραμανλή τον Βραχύ, για να κερδίσουν τις εκλογές και να ... επιπέσουν επί των κρατικών ταμείων συνεχίζοντας τις πασοκικές αρπαχτές.

Παρ' όλα αυτά, ακόμη και το 2009, όφειλαν οι Έλληνες Πατριώτες -υπάρχουν ακόμη πολλοί- να ψηφίσουν ΝΔ γιατί το υπαγόρευαν τα συμφέροντα της Πατρίδας!

Σήμερα, οφείλουμε όλοι να στηρίξουμε τον Σαμαρά, όχι διότι αυτός είναι πάλι το "αλογάκι"που θα οδηγήσει τους λιμασμένους και σιχαμένους ανάξιους ανθρωπάκους (Αρούλη, Πάκη end Company) πάλι στην ευωχία του κρατικού κορβανά, αλλά διότι αυτός αποτελεί μια ελπίδα (επειδή τον επέλεξε από κάτω ο λαός της ΝΔ!), ίσως την μόνη για να ξεφύγει η Ελλάς από την μέγγενη που την έφερε ο ανάξιος να φέρει Ελληνικό διαβατήριο Γιωργάκης Παπανδρέου.

Αύριο λοιπόν ψηφίζουμε Ελληνικά!

Αν πάλι μας ξεγελάσουν και εξαπατήσουν, υπάρχει πάντοτε η καλή εναλλακτική λύση των Ελληνικών Πατριωτικών κομμάτων που προτείνει το "Εν Κρυπτώ"!


Ευμένης Καρδιανός

Ανώνυμος 5 Μαΐου 2012 στις 12:33:00 μ.μ. EEST  

Παρακολουθώ αρκετό χρόνο τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα και οφείλω να ομολογήσω ότι αν μη τι άλλο ΔΕΝ λείπουν ούτε η σοβαρότητα ούτε ο αγνός πατριωτισμός, τόσο
από τους κύριους αρθρογράφους όσο και από τους σχολιαστές.
Πρέπει όμως να επισημάνω κι εγώ με την σειρά μου δυο τρία πραγματάκια που προκαλούν, κατά την γνώμη μου, την ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ πάντα φυσικά με σεβασμό για τις
διαφορετικές γνώμες και θετικό πνεύμα διαλόγου!

.Πως μπορούν οι διοικούντες του άμεσου ή και απώτερου παρελθόντος να αλλάξουν εν μια νυκτί τον τρόπο σκέψης και δράσης τους και να οδηγήσουν την χώρα στο
σύγχρονο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι? Οι κύριοι κύριοι στρατηγοί και παρατρεχάμενοι δεν ήταν αυτοί που στήριζαν το καθεστώς (ανεξαρτήτου χρώματος και "οσμής"),
αυτοί που "συνωστιζόταν" έξωθεν των πολιτικών γραφείων για να "καλοπιάσουν" το πολιτικό τους αφεντικό, δεν ήταν άραγε αυτοί που συνυπέγραφαν τις προμήθειες
των οπλικών συστημάτων, αυτοί που εξαργύρωσαν την "λαμπρή" (λες και υπήρξαν ποτέ αντικειμενικά κριτήρια κρίσεως εκτός της κλασικής επετηρίδας) καριέρα τους
με παχυλές συντάξεις και "εφάπαξ" από τα 50 τους και βγάλε χρόνια? Αυτοί λοιπόν ζητούν σήμερα την ψήφο μας και μας υπόσχονται ότι θα τιμωρήσουν τους κακούς
πολιτικούς και θα οδηγήσουν την χώρα έξω από την κρίση? Πως άραγε στήνοντας διάφορα "φολκλόρ" στρατοδικεία τύπου Γουδή?
(ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)

Ανώνυμος 5 Μαΐου 2012 στις 12:33:00 μ.μ. EEST  

. Παρατηρώ μια βαθειά σαδομαζοχιστική τάση για αποκοπή από την Ευρωπαϊκή οικογένεια και, συγνώμη που θα το προσωποποιήσω και με κάθε σεβασμό στον σχολιαστή,
κυρίως διαβάζω σοβαρά άτομα όπως ο Αρματιστής να γράφουν "σεντόνια" αντι-μνημονιακής ρητορικής φάσκοντας και αντιφάσκοντας! Είναι δυνατόν καλέ μου
Αρματιστή ενώ έχεις 100% κατανοήσει ότι έξοδος απτο μνημόνιο σημαίνει έξοδος από το κοινό νόμισμα και περιθωριοποίηση στο Ευρωπαϊκό σαλόνι, έλευση
τριτοκοσμικών οικονομικών συνθηκών όπως πολύ ορθά υπονοείς με την τελευταία σου παράγραφο σχετικά με τα ακριβά φάρμακα που χρειάζονται οι άνθρωποί μας, και
ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ να προτείνεις την καταπόντιση των "μνημονιακών" κομμάτων? Πόσο λογικό διαβάζεται αυτό? Δλδ ΧΤΥΠΗΣΤΕ ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ? Παίξτε κορώνα γράμματα την
ζωή σας και την ζωή των παιδιών σας για το καλό της Πατρίδος?

. Το θέμα που ετέθει από κάποιον σχολιαστή σχετικά με την απάλειψη Θρησκευτικών συμβόλων από το Σύνταγμα και η ακολουθούσα ρητορική περί "ο Κολοκοτρώνης
έσυρε το σπαθί υπέρ Πίστεως και Πατρίδος και λοιπά", μου δημιουργούν την ανάγκη να θέσω μερικά ρητορικά ερωτήματα!
Δηλαδή η Ελλάδα με την Αγία Τριάδα στο Σύνταγμά της είναι αυτή την στιγμή πιο Θρησκευόμενη από τις Δυτικές χώρες π.χ. ΗΠΑ ή Γερμανία?
Οι Έλληνες προσεύχονται περισσότερο στα Θεία, μένουν σταθερότερα προσκολλημένοι σε αξίες όπως ο αλτρουισμός, η απαξίωση της διαφθοράς, η πάταξη της λεηλασίας του Δημοσίου χρήματος ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ επειδή το γράφει στην "ούγια"??? Εγώ πάντως το αντίθετο βλέπω να γίνεται!
Και μήπως τώρα, που η Πατρίδα έφτασε στο χείλος του γκρεμού, πρέπει να σκεφτούμε ώριμα το μέλλον και να μην ακούμε χιλιοειπωμένα "κλισέ" πατριδοκαπηλίας περί ανώτερης ράτσας, "Θεού των Ελλήνων" και άλλα τέτοια? Σκεφτείτε απλά ότι η θρησκευτική πίστη είναι προσωπική επιλογή του καθενός από εμάς ενώ η Ελλάδα είναι η ΚΟΙΝΗ ΑΞΙΑ, ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΟΙΝΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ που πρέπει να υπάρχει και αύριο! Και τα γράφει αυτά ένας συνειδητός Χριστιανός Ορθόδοξος, προς αποφυγή κάθε διάθεσης παρεξήγησης!

Εν κατακλείδι θέλω να δώσω συγχαρητήρια για το ύφος και το ήθος με το οποίο το "Εν Κρυπτώ" χειρίστηκε μέσα από το άρθρο το θέμα της απερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης και να επισημάνω κι εγώ από την μεριά μου πως όποτε στην χώρα μας ενισχύθηκαν τα άκρα (είτε Αριστερά είτε Δεξιά) η Ελλάς το πλήρωσε ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ!
Αύριο είναι η ευκαιρία για τους αληθινά Πατριώτες Έλληνες να στείλουν στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας το σάπιο Πολιτικό κατεστημένο του ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΥ και να στείλουν το μήνυμα της ανατολής μιας Νέας Ελλάδος, μιας Ελλάδος με βαθιά συναίσθηση του παρελθόντος της αλλά και τεράστιο όραμα του μέλλοντός της!
DIOMEDESGR

Αρματιστής 5 Μαΐου 2012 στις 2:16:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητέ κύριε Χαρκοφτάκη καλημέρα

Τι θα πρέπει να δούμε ακόμη για να καταλάβουμε ότι έχουμε κατοχή; Μήπως θα πρέπει να δούμε τα κάρα του δήμου να μαζεύουν τους νεκρούς λόγω της πείνας; Ή θα πρέπει να δούμε και πάλι τα γκαζοζέν;

Κατοχή, κατά τη γνώμη μου, έχουμε όταν ένα κράτος χάνει ένα μέρος ή και το σύνολο της κυριαρχίας του και κάποιοι άλλοι αποφασίζουν για τα ζητήματα του κράτους.

Αυτό δεν συμβαίνει σήμερα στη χώρα μας; Εκτός αν πιστεύετε ότι θα πρέπει να δούμε και την Ευρωπαϊκή Δύναμη Άμεσης Αντίδρασης να περιπολεί στους δρόμους των μεγάλων πόλεων; Βεβαίως υπάρχει και η Ευρωπαϊκή αστυνομική δύναμη καταστολής ταραχών στο «εξωτερικό»… Που; Εντός Ε.Ε. ή εκτός; Ή κατ’ οικονομία παντού;

Δεν κυριαρχούμε από φοβικά σύνδρομα. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν δέχομαι ότι στη χώρα μου κάνουν κουμάντο η Λαγκάρντ, η Μέρκελ, ο Σόιμπλε, ο Μπαρόζο, ο Τόμσεν, ο Μος, ο Ράιχεμπάνχ και οι ομάδες τους. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι ο Σόιμπλε, ο ΥΠΟΙΚ μιας χώρας που βαρύνεται με άπειρα εγκλήματα εναντίον της πατρίδας μας, μπορεί να μας απειλεί με συνέπειες (ποιες είναι;) αν δεν ψηφίσουμε σύμφωνα με τη θέληση του. Και νομίζω κύριε Χαρκοφτάκη, όταν η οικογένειά σας έχει θύματα εξ αιτίας της κατοχής, ούτε εσείς μπορείτε να ψηφίσετε με βάση τις απειλές του Σόιμπλε. Ακόμη και αν προηγουμένως θέλατε να ψηφίσετε μνημονιακά, οι απειλές του Σόιμπλε και η επιστολή του Μος, έπρεπε να σας είχαν αλλάξει άποψη.

Ανεξάρτητα από αυτά, εύχομαι καλή ψήφο. Κάτι σαν το «καλό βόλι».

Κώστας 5 Μαΐου 2012 στις 6:51:00 μ.μ. EEST  

Συμφωνώ με τον @Ορφέας 4 Μαΐου 2012 2:28:00 μ.μ . H παράταξη "Κοινωνία" δεν προβάλεται καθόλου ως επίλογη. Η χρυσή αυγή πέρασε από τη θεωρία στην πράξη στην περίπτωση της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας και ο κοσμος το εκτίμησε αυτό. Εύχομαι να μην φτάσει στην εφαρμογή του πυρήνα της ιδεολογίας της άμα μπει στη Βουλή.

Αρματιστής 5 Μαΐου 2012 στις 7:07:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητέ DIOMEDESGR

Και ασφαλώς είμαι κάθετα αντιμνημονιακός. Μέχρι μυελού οστέων. Και το έχω εξηγήσει αρκετά λεπτομερειακά. Δεν είμαι ειδικός, αλλά από πολύ νωρίς αντιλήφθηκα που πηγαίνει το πράγμα. Και με τις μικρές μου δυνάμεις προσπάθησα από διάφορες κατευθύνσεις να εξηγήσω ότι το μνημόνιο είναι καταστροφή. Το ζήτημα είναι ότι και πάρα πολλοί από αυτούς που το ψήφισαν, σήμερα καταφέρονται εναντίον του μνημονίου.

Για μένα όμως πέρα από τα καθαρά οικονομικά ζητήματα, που πολλά ασφαλώς δεν τα καταλαβαίνω λόγω έλλειψης των ειδικών γνώσεων, με απασχολούν έντονα τα ζητήματα της εθνικής κυριαρχίας, της δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας, που στη περίπτωση της πατρίδας μας έχουν τεθεί στο περιθώριο και επί των οποίων μάλιστα οι δανειστές μας και οι εδώ παρατρεχάμενοι έχουν ασελγήσει βάναυσα.

Στο παρόν άρθρο όμως, μίλησα για στάση πληρωμών και όχι για έξοδο από το ευρώ. Και ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ ότι αν η Ελλάδα τερματίσει τις μνημονιακές πολιτικές, ή αν προχωρήσει σε στάση πληρωμών θα εκδιωχθεί από το ευρώ. Δεν πρόκειται να την αφήσουν αγαπητέ φίλε, διότι θα καταρρεύσει το ευρώ.

Προσωπικά όμως, έχω την άποψη ότι το ευρώ κάνει κακό στην υγεία. Η οικονομία μας σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να ανακτήσει την όποια ανταγωνιστικότητα είχε παραμένοντας στο ευρώ. Εγώ την απώλεια ανταγωνιστικότητας την αντιμετώπισα σε προσωπικό επίπεδο. Όταν έφυγα από το στρατό αποφάσισα να «κάνω τον επιχειρηματία» και ασχολήθηκα με την μεταποίηση και το εμπόριο. Και από τη μέρα που μπήκαμε στο ευρώ, είδα ότι τα προϊόντα που κατασκεύαζα εκτοπίζονταν από τα φθηνότερα εισαγόμενα. Βεβαίως εσείς θα μου αντιτείνεται ότι δεν φταίει το ευρώ αλλά ο μεγάλος δημόσιος τομέας και το διεφθαρμένο κράτος. Αυτή όμως η «καραμέλα» έχει προ πολλού αποδειχθεί κάλπικη, αφού και οι χώρες υποδείγματα βρίσκονται σε ανάλογα χάλια.

Τώρα δεν νομίζω ότι φάσκω και αντιφάσκω. Αυτό που είπα, είναι ότι αν κάνουμε στάση πληρωμών, δεν πιστεύω ότι θα καταστραφούμε, ότι δεν θα έχουμε καύσιμα τρόφιμα και φάρμακα. Και αυτό το λέω εγώ που χρειάζομαι φάρμακα. Νομίζω ότι μάλλον δεν καταλάβατε το νόημα, ή πιθανό εγώ να ήμουν σαφής.

Το ζητούμενο όμως είναι τι θέλει ο λαός και όχι το τι θα θέλει το πλειοψηφούν κόμμα της βουλής, που ως γνωστό θα προκύψει από το καλπονοθευτικό σύστημα που σχεδίασε ένας συνταγματολόγος. Και νομίζω ότι ο κυρίαρχος λαός στη δημοκρατία, έχει το πρώτο λόγο. Ελπίζω σε αυτό να είμαι κατανοητός και να συμφωνούμε.

Γεώργιος Χαρκοφτάκης 5 Μαΐου 2012 στις 7:11:00 μ.μ. EEST  

Αρματιστή, δική μου εκτίμηση είναι ότι πρέπει να ψηφίσουμε για το μέλλον της κοινής πατρίδας χωρίς να λαβουμε υπόψιν τις απειλές Σοϊμπλε ή γεγονότα που έγιναν πριν 70 χρόνια.
Τώρα σχετικά με την αναφορά της Αγίας Τριάδας στο Σύνταγμα, θα μου επιτρέψετε την γνώμη ότι δεν έχει κανένα νόημα αν οι θεσμοί που περιγράφει το Σύνταγμα δεν λειτουργούν. Ας λύσουμε όλα τα υπόλοιπα και ας συζητήσουμε μετά νηφάλια για τις αναφορές σε θρησκευτικά σύμβολα.
Επίσης επειδή σε αυτό το site γίνεται συχνή αναφορά στον Κονδύλη - το group του οποίου συντονίζω εγώ στο fb - υπάρχει μια φράση του Κονδύλη πολύ επίκαιρη : "...επιβιώνει όποιος αντιστέκεται στους ίδιους του τους μύθους και καταποντίζεται όποιος τους πιστεύει μέχρις εσχάτων.."(Από το άρθρο Ιδεολογίες και Εθνική Στρατηγική). Αυτά τα προεκλογικά, καλή ψηφο σε όλους.

Αρματιστής 5 Μαΐου 2012 στις 9:10:00 μ.μ. EEST  

Εγώ τουλάχιστο δεν μίλησα ποτέ για την Αγία Τριάδα, την Εκκλησία και τη χριστιανική θρησκεία, ούτε εδώ ούτε αλλού. Μολονότι είμαι θρησκευόμενος. Όχι θρησκόληπτος.

Αλλά ποιο είναι το μέλλον της κοινής πατρίδας; Αυτό που ζούμε, αυτό που ξέρουμε ότι έρχεται; Μέλλον είναι το 1.000.000 άνεργοι; Για ποια πατρίδα μιλάμε; Τι θα πούμε στους άνεργους αν υπάρξει κάποια κρίση; Ελάτε να κάνετε το χρέος σας; Και ξέρεις γιατί το γράφω αυτό αγαπητέ μου; Επειδή γνωρίζω ότι τη πατρίδα την υπηρετούν τα φτωχόπαιδα. Μετά από 30 χρόνια υπηρεσίας, αυτό έμαθα.

Το ζήτημα είναι τι εννοείτε εσείς και εγώ και ο καθέ Έλληνας πατρίδα... Πολλοί την επικαλούνται, αλλά όταν πρέπει να προσφέρουν το ελάχιστο χρέος προς τη πατρίδα, την κάνουν δια της πλαγίας... Και οι πολιτικοί αρχηγοί...

Μια φορά αντιλαμβάνομαι ότι εσείς πιστεύετε ότι για το καλό της κοινής πατρίδας θα πρέπει να τηρηθεί κατά γράμμα το μνημόνιο.

Διαφωνούμε κάθετα.

Ανώνυμος 5 Μαΐου 2012 στις 11:40:00 μ.μ. EEST  

Η Επανάσταση έγινε "για του Χριστού την πίστη την αγία"; Θα ανοίξετε κανένα βιβλίο Ιστορίας να μάθετε την πραγματικότητα επιτέλους ή θα συνεχίσετε να μηρυκάζετε ανοησίες; Έλεος!

Ανώνυμος 6 Μαΐου 2012 στις 12:45:00 π.μ. EEST  

Αρματιστής 5 Μαΐου 2012 9:10:00 μ.μ
Μια φορά αντιλαμβάνομαι ότι εσείς πιστεύετε ότι για το καλό της κοινής πατρίδας θα πρέπει να τηρηθεί κατά γράμμα το μνημόνιο.

Αν τηρούνταν κατά γράμμα το πρώτο μνημόνιο δεν θα φτάναμε εδώ που φτάσαμε. Αυτό αποσιωπάται. Προφανώς για το καλό της κοινής πατρίδας δεν έγιναν οι μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να γίνουν, δεν έγινε η μείωση του κρατικού καρκινώματος, δεν μειώθηκαν οι κρατικές δαπάνες πρώτα και κύρια και η ασπιρίνη ήταν οι έκτακτες φορολογήσεις και η μείωση των μισθών.

Όλα αυτά για τη κοινή πατρίδα. Ή για το συμφέρον της κοινής πελατειακής βάσης;

Η έννοια πατρίδα για τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών αρχίζει από την αριστερή τσέπη και τελειώνει στη δεξιά. Άντε σε καμιά παράκτια, αν μιλάμε για πολιτικό.

Εμείς οι ίδιοι έχουμε ξευτελίσει έννοιες και θεσμούς δίνοντας δύναμη με τη ψήφο μας στα ίδια λαμόγια που όλοι κατηγορούμε. Τελικά ποιοί είναι τα λαμόγια και ποιοί τα κορόιδα;

Η απάντηση αύριο.

Επώνυμος

Ανώνυμος 6 Μαΐου 2012 στις 12:59:00 π.μ. EEST  

Πιστεύω πως σήμερα η Πατρίδα μας χρειάζεται - απαραίτητα - μια ισχυρή Ελληνική Κυβέρνηση.

Αυτή την στιγμή, τέτοιο κόμμα που να εξασφαλίζει την ανωτέρω ιδιότητα είναι μόνον η Ν.Δ.

Τον κ. Βενιζέλο τον μάθαμε πιά, καθ' όσον έχει συλληφθεί επανειλημμένα ψευδόμενος, καθώς επίσης από τα διάφορα αντιδημοκρατικά Νομοσχέδιά του, όπως τον Ν. 86 "Περί ευθυνης υπουργών", τον δημοσιογραφοκτόνο νόμο που παίρνει τα σπίτια των δημοσιογράφων, ακόμη και όταν αυτοί αναδημοσιεύουν αλήθειες, και τόσα άλλα αντιδημοκρατικά Σχέδια Νόμου!

Επομένως πρέπει να ψηφίσουμε Ν.Δ. διότι εκεί υπάρχει κάποια ελπίς, υπάρχει ο Σαμαράς, υπάρχει ο Χρύσανθος Λαζαρίδης και άλλοι πολλοί, εννοώ βεβαίως εκτός της γνωστής παλαιάς σαβούρας και των διαφόρων παλαιών λαμογίων.

Αν πάλι μας εξαπατήσουν οι Νεοδημοκράτες, τότε ο δρόμος είναι ανοικτός για να φέρουμε - οπωσδήποτε πλέον - πολλά από τα έντιμα μέλη της Ελληνικής Κοινωνίας που υπάρχουν στα μικρότερα κόμματα τα οποία και αναφέρονται στο εμπεριστατωμένο και πατριωτικότατο άρθρο του "Εν Κρυπτώ".

Με τις καλλίτερες ευχές μου σε όλους, ιδιαιτέρως στον κ. Αρματιστή ο οποίος μας έχει προσφέρει από την πλούσια στρατιωτική εμπειρία του θαυμάσιες στρατιωτικές αναλύσεις, καθώς και στην Πατρίδα μας, για μία ευτυχή έκβαση την αυριανή ημέρα,
Φιλικά

Ευμένης Καρδιανός

Ανώνυμος 6 Μαΐου 2012 στις 5:47:00 π.μ. EEST  

Για οσους ειναι ευαισθητοι με τα προσωπικα τους δεδομενα και σκεφτονται να ψηφισουν "Δημιουργια Ξανα" ας διαβασουν την παραγραφο 'Φορολογια' εδω: http://www.dimiourgiaxana.gr/index.php/oikonomia-anaptiksi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP