«Θαλάσσιος Γρύπας 1/12»: Καταιγισμός πυρών στο Αιγαίο

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Πραγματικός οργασμός βολών σήμερα στο Αρχιπέλαγος από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Βολές κατευθυνομένων βλημάτων πραγματοποίησαν φρεγάτες και πυραυλάκατοι του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ αεροσκάφος Μirage2000 EGM της 332 Mοίρας προσέβαλε πριν απο λίγο το παροπλισμένο Ρ-63 Δόξα (τύπου Thetis) με ΑΜ-39Μk2 Exocet. Επίσημη "πρώτη" εναντίων ναυτικού στόχου έκαναν και τα AH-64D της Αεροπορίας Στρατού κάνοντας χρήση πυραύλων Hellfire. Ακολουθούν φωτογραφίες από τις βολές, όπως αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ.
















H ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ :

Την 31 Μαΐου 2012 διεξήχθη στο Πεδίο Βολής Κρήτης η άσκηση «Θαλάσσιος Γρύπας 1/12», κατά την διάρκεια της οποίας εκτελέστηκαν με απόλυτη επιτυχία οι παρακάτω βολές κατευθυνόμενων βλημάτων, σε σενάρια υψηλής δυσκολίας (High Risk):
• Βλήματος επιφανείας – επιφανείας ΜΜ-38 EXOCET από την ΤΠΚ ΛΑΣΚΟΣ εναντίον πλωτού στόχου.
• Βλήματος επιφανείας – αέρος NSSM από τη Φ/Γ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ για την αναχαίτιση του ανωτέρω βλήματος ΜΜ-38 EXOCET.
• Δύο βλημάτων επιφανείας – επιφανείας PENGUIN από την ΤΠΚ ΞΕΝΟΣ εναντίον πλωτού στόχου.
• Βλήματος αέρος – επιφανείας ΑΜ-39Μk2 EXOCET από αεροσκάφος Μirage2000 εναντίον πλωτού στόχου.
• Δύο βλημάτων αέρος – επιφανείας AGM 114 K1 HELLFIRE από δύο ελικόπτερα AH-64DHA LONGBOW (APACHE) εναντίον πλωτού στόχου.
• Επιπλέον η Φ/Γ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΟΤΗΣ και η ΤΠΚ ΞΕΝΟΣ και ΝΤΕΓΙΑΝΝΗΣ εκτέλεσαν βολές πυροβόλων κατά πλωτού στόχου.
Την άσκηση παρακολούθησαν από την Φ/Γ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Φραγκούλης Φράγκος και οι Αρχηγοί, ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ΓΕΣ Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, ΓΕΝ Αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης ΠΝ, ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Αντώνιος Τσαντηράκης.

11 σχόλια:

Ανώνυμος 31 Μαΐου 2012 στις 2:03:00 μ.μ. EEST  

Αυτά είναι!!! :))

Ελπίζω να γίνει βολή S-300 PMU1...

Ανώνυμος 31 Μαΐου 2012 στις 2:40:00 μ.μ. EEST  

Απλή απορία: είναι φρόνιμο να δημοσιοποιούνται τα αποτελέσματα των δοκιμών και των βολών;

Ανώνυμος 31 Μαΐου 2012 στις 3:03:00 μ.μ. EEST  

διαφωνώ με την χρήση ως στόχου παροπλισμένων πλοίων του ΠΝ. Νομίζω ότι το εν ενεργεία Τουρκικό ναυτικό είναι ο σωστός στόχος

TED 31 Μαΐου 2012 στις 3:42:00 μ.μ. EEST  

@ 31 Μαΐου 2012 3:03:00

Επειδή ακόμη δεν έχουμε επισήμως πόλεμο με τους απέναντι, ο πιο ρεαλιστικός στόχος είναι παροπλισμένο πλοίο του ΠΝ.

Να προσθέσω ότι κατά τη γνώμη μου, είναι και ο πιο έντιμος τρόπος να αποχωρήσει πολεμικό πλοίο. Απ'το να γίνει καρφίτσες σε διαλυτήριο, ή να σαπίζει επί χρόνια σε κάποιο ναύσταθμο, χίλιες φορές προτιμώ να φανεί χρήσιμο μια τελευταία φορά σε SinkEx.

Ανώνυμος 31 Μαΐου 2012 στις 9:38:00 μ.μ. EEST  

Τουρκία:Δοκιμαστικές βολές πυραύλων βεληνεκούς 40-280 χλμ!
Αό το press.gr διαβάζουμε:

"Δοκιμαστικές βολές πυραύλων βεληνεκούς 40-280 χλμ πραγματοποίησε η Τουρκία στην Μαύρη Θάλασσα!
Σε είδηση που καταχωρήθηκε στην ιστοσελίδα του πρακτορείου IHLAS αναφέρει ότι η πρώτη δοκιμαστική βολή έγινε μετά την ολοκλήρωση των εργασιών στο πεδίο δοκιμών πυραύλων στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.
Λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών μπόρεσαν να γίνουν μόνο 5 βολές και τονίστηκε ότι οι πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν δοκιμαστικά ήταν βεληνεκούς μεταξύ 40 και 280 χιλιομέτρων. Σήμερα ίσως γίνουν άλλες δύο βολές. Λόγω των εκτοξεύσεων είχε απαγορευτεί στους αλιείς να βγουν με τα σκάφη τους στην θάλασσα για 4 μέρες"

Τι γίνεται αγαπητοί φίλοι;;; πάλι προηγούνται σε οπλικά συστήματα;;;
Νομίζω είστε οι πλέον αρμόδιοι, για να μας καθησυχάσετε!

Γιάννης

Ανώνυμος 31 Μαΐου 2012 στις 9:45:00 μ.μ. EEST  

Η Κ/Φ ΔΟΞΑ (Ρ 63) ήταν το πρώην NAJADE (Ρ 6054) τύπου Τhetis του Ομοσπονδιακού Δημοκρατικού Γερμανικού Ναυτικού. Ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία ROLAND WERFT της Βρέμης στη Γερμανία, καθελκύστηκε την 6 Νοεμβρίου 1960 και εντάχθηκε στο Γερμανικό Ναυτικό την 12 Μαΐου 1962. Η παραλαβή του πλοίου και η ύψωση της Ελληνικής Σημαίας έγινε την 6 Σεπτεμβρίου 1991 στο Ναύσταθμο Κρήτης.
Παροπλισμός 27/4/2010

Ανώνυμος 31 Μαΐου 2012 στις 9:55:00 μ.μ. EEST  

Συγχαρητήρια στα πληρώματα ΗΝ/ΔΒ των πλοίων,τα Συνεργεία υποστήριξης ΗΝ/ΔΒ της ΔΝΟ και το φιλότιμο του Έλληνα.

Ανώνυμος 1 Ιουνίου 2012 στις 12:40:00 π.μ. EEST  

"Γράφει: OnAir24
25 Μαΐου 2012

Ένα θρίλερ εξελίσσεται στο Αιγαίο. Ελληνικές και τούρκικες φρεγάτες μετέχουν σ’ ένα ιδιότυπο

παιχνίδι ποντικιού και της γάτας στ’ ανοιχτά της Μήλου. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του onair24.gr στο σημείο βρίσκονται δύο ελληνικά πολεμικά πλοία, με σκοπό να πραγματοποιήσουν τις επόμενες ημέρες άσκηση εκτόξευσης πυραύλων exocet εναντίον πραγματικού στόχου."
http://www.onair24.gr/news/category/1/content/53417
Είχαμε και αντίμετρα... επικοινωνιακά!!!

Ανώνυμος 1 Ιουνίου 2012 στις 10:45:00 π.μ. EEST  

..μα τι στο διαολο κανουν ανοιχτα της Μήλου τα ανθρωποειδη??

Ανώνυμος 1 Ιουνίου 2012 στις 10:52:00 π.μ. EEST  

Άν η είδηση είναι ακριβής (το άν σε bold) η παρουσία του ΤDK πιθανότατα έχει ώς στόχο την καταγραφή των συχνοτήτων λειτουργίας των ραντάρ των πυραύλων

Ανώνυμος 1 Ιουνίου 2012 στις 4:42:00 μ.μ. EEST  

Οσον αφορά τα ανθρωποειδή εξω απο τη Μήλο-δήθεν, μα και τα αντίμετρα των τούρκων στους exocet, έχει να κάνει με μία περίεργη αντιπληροφόρηση αυτές τις μέρες..Μια συγχορδία αυτές τις μέρες, οτι μάλλον δεν θα γίνει η άσκηση, είτε οτι το ναυτικό μας δεν είναι ένα απο τα καλύτερα του κόσμου(σύμφωνα με τελευταία δημοσίευση)!Μια συγχορδία οτι και οι Τούρκοι κάνουν παράλληλα με μάς ασκήσεις με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στη Μαύρη Θάλασσα(αναμένουμε τις φώτο-αν τις δούμε ποτέ και δεν δούμε μοντάζ και φώτο απο αλλού, σε άλλο χρόνο!), κοινός ένα γαϊτανάκι.Συγχαρητήρια σε όλους για την επιτυχία της άσκησης και πάντα επιτυχίες!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP