Όχι κ.Μπαλάφα, δεν θα το ρισκάρουμε, ιδού οι δαπάνες

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Του Ιωάννη Σ. Θεοδωράτου

Τα θέματα εθνικής άμυνας και ασφάλειας φαίνεται ότι ελάχιστα ενδιαφέρουν το ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα όσα καταγράφονται στο πρόγραμμά του. Χθες όμως κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής ένας εκλεγμένος βουλευτής του κόμματος, έδωσε μιαν εξαιρετικά ανησυχητική οπτική αναφορικά με το πως αντιλαμβάνεται την τουρκική απειλή, τασσόμενος υπέρ της μείωσης των αμυντικών δαπανών και των εξοπλισμών. Ο βουλευτής δήλωσε απερίφραστα ότι «θα το ρισκάρουμε», επιβεβαιώνοντας ότι στον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο οι ιδέες και οι απόψεις που κυριαρχούν πέριξ των ζητημάτων άμυνας, διέπονται από επικίνδυνη αφέλεια και άγνοια των πραγματικών κινδύνων όπως απορρέουν από τη διογκούμενη τουρκική στρατιωτική απειλή.

Χωρίς προηγουμένως να ασχοληθούν για την έκταση και την ποιοτική διάσταση των τουρκικών εξοπλισμών, οι οποίοι κυμαίνονται σε δεκάδες δις ευρώ και περιλαμβάνουν από παραγγελίες μαχητικών αεροσκαφών, υποβρυχίων, επιθετικών και μεταφορικών ελικοπτέρων, αρμάτων, τεθωρακισμένων οχημάτων, πυραύλων, φρεγατών, κορβετών, δορυφόρων, UAV/UCAV, μέχρι βαλλιστικών πυραύλων, εκστομίζουν «λύσεις» ενδεχόμενη εφαρμογή των οποίων θα οδηγήσει σε εθνικές περιπέτειες και τραγωδίες.

Προκαλεί κατάπληξη, οργή και απογοήτευση μαζί να ακούγονται τέτοιες δηλώσεις από εκλεγμένα μέλη του Κοινοβουλίου, μερικές ημέρες μόνον μετά την συμπλήρωση έξι ετών από την δολοφονία του Κ. Ηλιάκη. Μας γεμίζει θλίψη και αγανάκτηση η διαπίστωση των περίεργων αντιλήψεων αλλά και γενικά των πολιτικών θέσεων που έχει υιοθετήσει για τα θέματα άμυνας και ασφάλειας, ένα κόμμα που θέλει να αναλάβει τα ηνία διακυβέρνησης της χώρας. Όταν εξέχοντα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ νομίζουν ότι η Ελλάδα – που μετρά 16 χρόνια και τρείς νεκρούς από τα Ίμια και που έχει βιώσει σε θάλασσα και αέρα τον τρόπο με τον οποίο η Άγκυρα ποδοπατεί τις συνθήκες – είναι σε θέση «να το ρισκάρει» εξασθενώντας την άμυνά της, τότε βρισκόμαστε ενώπιον ανευθυνο-υπεύθυνων ιδεολογικο-πολιτικών αδιεξόδων και αυτοκτονικών συνδρόμων.



Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας είχε δηλώσει ότι θα αντλούσε χρήματα από την κατάργηση των εξοπλιστικών δαπανών, θέση την οποία υπερασπίστηκαν και προπαγάνδισαν δεόντως και άλλοι βουλευτές και ηγετικά στελέχη του κόμματος. Ωστόσο, για όσους γνωρίζουν την πραγματικότητα και δεν αρέσκονται σε «πληροφορίες», η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Στην έκθεση που υπέβαλλε τον Απρίλιο του 2012 ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας για το έτος 2011 στην σελίδα 116, αποτυπώνονται τα χρήματα που διατέθηκαν ανά έτος για την προμήθεια εξοπλισμών τα τελευταία τρία χρόνια.

Συγκεκριμένα στον Πίνακα ΙΧ.3 που αφορά τις Δαπάνες Τακτικού Προϋπολογισμού και Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων, στην 9η σειρά των Δαπανών Τακτικού Προϋπολογισμού με επικεφαλίδα Εξοπλιστικά Προγράμματα Υπουργείου Εθνικής Άμυνας γράφεται ότι για το 2009 δαπανήθηκαν 2.175 εκατομμύρια ευρώ (αφορά πληρωμή παλαιότερων προγραμμάτων), το 2010 ξοδεύτηκαν 1.017 εκατ. ευρώ (μείωση 50%, καθώς ελαττώθηκαν δραστικά οι αποπληρωμές), το 2011 το ποσό μειώθηκε στα 359 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2012 οι εξοπλιστικές δαπάνες είναι Μηδενικές! Συνεπώς η άποψη περί μείωσης των εξοπλισμών προκειμένου να μεταφερθούν κονδύλια και να αξιοποιηθούν αλλού απλά δεν ισχύει και θα πρέπει να παύσει η σχετική επιχειρηματολογία.

Πέραν όμως αυτού οι εκφρασμένες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ αντανακλούν την παγιωμένη πεποίθηση κάποιων, που επιδιώκουν να καταφέρουν πλήγμα στις Ένοπλες Δυνάμεις, αδιαφορώντας για τα όποια αποτελέσματα και επιπτώσεις προκληθούν στην εθνική ασφάλεια. Ίσως αυτή η στάση να εξηγείται με την «αλλεργία» που προκαλεί στους ίδιους κύκλους η χρησιμοποίηση των όρων Έθνος και Εθνικός. Σε κάθε περίπτωση πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι με αυτές τις απόψεις η χώρα οδεύει προς την στρατηγική αυτοχειρία.

Επειδή αυτή η χώρα και οι πολίτες της έχουν πληρώσει με αίμα και δάκρυα την ευκολία με την οποία δίνονται «λύσεις» σε θέματα που άπτονται της εθνικής μας επιβίωσης, ας γνωρίζουν λοιπόν ότι η απάντησή μας σε αυτό το ατόπημα, είναι βγαλμένη μέσα από την Ιστορία μας: Όχι δεν θα το ρισκάρουμε!



www.defence-point.gr

48 σχόλια:

Ανώνυμος 26 Μαΐου 2012 στις 11:51:00 π.μ. EEST  

Συγχαρητηρια κυριοι.Τρομερο το σχεδιο που θελετε να εφαρμοσετε.ΡΙΣΚΟ να φτασει η Ελλαδα στην Λαμια.Και παλι θερμα συγχαρητηρια.

Ανώνυμος 26 Μαΐου 2012 στις 12:02:00 μ.μ. EEST  

Οι του Συριζα Θα μας κάνουν να αναζητούμε τα σκουπίδια για να φάμε και θα υποχωρήσουν στους Τούρκους χάριν της ιδεολογοίας τους. Είναι απροκάλυπτοι και αδίστακτοι- επεισή οι παπούδες τους δεν νίκησαν στον εμφύλιο και δεν μοίρασαν τη χώρα αλα Βόρειος - Νότιος Κορεά τώρα θέλουν να το κάνουν οι ίδιοι και χαίρονται με τις δημοσκοπήσεις. Και να φανταστεί κανείς ότι οι του Συριζα στα συνδυκαλιστικά, πανεπιστημιακά κτλ ήταν οι πιο ευνοημένοι της μεταπολίτευσης. Πατρίδα με αξιοπρέπεια και ακεραιότητα ή Συριζα?

Ανώνυμος 26 Μαΐου 2012 στις 12:56:00 μ.μ. EEST  

Έχετε το νου σας...
Προκειμένου να πάρουν ψήφους, είναι διατεθειμένοι να πουν οποιοδήποτε ψέμα.

Ανώνυμος 26 Μαΐου 2012 στις 1:14:00 μ.μ. EEST  

Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ, ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΑ ΤΕΤΡΑΠΟΔΑ ΟΝΤΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ!

Ανώνυμος 26 Μαΐου 2012 στις 2:02:00 μ.μ. EEST  

Θα το ρισκάρει και με ένα G3 στον Εβρο άμα δε του βγει το 1ο ρίσκο; κάτι μου λέει πως τότε θα πει ότι "πρέπει να είμαστε ρεαλιστές"

Αρματιστής 26 Μαΐου 2012 στις 2:03:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητοί φίλοι

Οι απόψεις μου για τα εθνικά ζητήματα και για τα γενικότερα ζητήματα των ΕΔ έχουν εκφραστεί πάρα πολλές φορές από το φιλόξενο χώρο του εν κρυπτώ και ως εκ τούτου οι σημερινές πολιτικές θέσεις μου ίσως να ξενίζουν και να δημιουργούν απορίες.

Ελπίζω να έχω τη δυνατότητα να δώσω κάποιες πολύ συνοπτικές εξηγήσεις.

Πιστεύω, με τρόπο απόλυτο, ότι τα ζητήματα εθνικής κυριαρχίας, δημοκρατίας, λαϊκής κυριαρχίας και εθνικής αξιοπρέπειας είναι αδιαπραγμάτευτα. Για κανένα λόγο και για καμιά ανάγκη, δεν μπορεί να είναι αποδεκτές εκπτώσεις, υποχωρήσεις, εκχωρήσεις ή παραχωρήσεις. Αυτό διδάσκει η ιστορία μας. Διαφορετικά ας μην την επικαλούμαστε. Με βάση αυτές τις απόψεις και αυτά τα πιστεύω, για λόγους συνείδησης (και ανεξάρτητα με τις ιδεολογικές μου καταβολές), βρίσκομαι απέναντι από τα δύο πρώην κόμματα εξουσίας που ευθύνονται απόλυτα και στο ακέραιο για τη σημερινή κατάσταση, την οποία όλοι γνωρίζουμε και δεν χρειάζεται να την αναλύσουμε.

Η μοίρα έταξε τη φυλή μας να ζει σε ένα σταυροδρόμι παγκόσμιας γεωπολιτικής αξίας, στο οποίο συναντώνται διαφορετικά έθνη πολιτισμοί κουλτούρες και συμφέροντα, με αποτέλεσμα διαχρονικά να αντιμετωπίζουμε ενεργές ή εν υπνώσει απειλές για την ασφάλεια μας. Ως εκ τούτου είμαστε υποχρεωμένοι να διατηρούμε πολύ ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, προκειμένου να υπερασπίζουμε την εδαφική ακεραιότητα, της ασφάλεια και τα συμφέροντα της χώρας μας.

Η θέση μου είναι ότι οι Ε.Δ. της πατρίδας μας θα πρέπει να αποτελούν ένα πολύ αποτελεσματικό εργαλείο διατήρησης της ειρήνης, αποτροπής του πολέμου και διεξαγωγής νικηφόρων πολεμικών επιχειρήσεων εφόσον απαιτηθεί. Ως εκ τούτου πιστεύω ότι οι ΕΔ θα πρέπει να διαθέτουν σε επάρκεια όλα εκείνα τα σύγχρονα μέσα διεξαγωγής του πολέμου που θα τους δίνουν ανώτερη ή ισοδύναμη ισχύ από τους εν δυνάμει αντιπάλους της χώρας. Ακόμη πιστεύω ότι θα πρέπει να διαθέτουν το απαιτούμενο εκπαιδευμένο προσωπικό για την εκτέλεση της αποστολής τους. Επίσης πιστεύω στο στρατό θητείας, χωρίς βεβαίως να αποκλείω ένα αριθμό εθελοντών ως χειριστών κρίσιμων οπλικών συστημάτων. Οπωσδήποτε επιβάλλεται όπως στις ΕΔ επικρατεί απόλυτα η ισότητα και η ισονομία, επειδή η υπηρεσία σε αυτές, αποτελεί φόρο ζωής - ελευθερίας και αν απαιτηθεί φόρο αίματος. Και όλοι οι πολίτες έχουν τα ίδια δικαιώματα στη ζωή. Και όλα τα παραπάνω χωρίς εκπτώσεις αστερίσκους και συμβιβασμούς.

Το ερώτημα που τίθεται είναι το ακόλουθο: Πιστεύει κάποιος ότι οι ΕΔ είναι αυτές που περιγράφω παραπάνω; Εγώ θα αποφύγω να δώσω απάντηση, αλλά έχει χυθεί πολύ μελάνι στο υπόψη ζήτημα και τα πάντα είναι γνωστά.

Που βρίσκεται η βάση της κριτικής και των τοποθετήσεών μου:

Με κανένα τρόπο και με καμιά δύναμη δεν μπορώ να δεχθώ ότι οι υπεύθυνοι της κατάστασης στην οποία βρίσκεται σήμερα η πατρίδα μας και οι ΕΔ, έχουν το ηθικό ανάστημα να ζητούν και πάλι την εξουσία, όταν μάλιστα δεν έχουν κάνει καμιά ουσιαστική αυτοκριτική για τις πράξεις τους.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Αρματιστής 26 Μαΐου 2012 στις 2:12:00 μ.μ. EEST  

ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Με καμιά δύναμη δεν μπορώ να δεχθώ ότι όλοι αυτοί που με τις πολιτικές τους: 1) υπερχρέωσαν τη χώρα, 2) έκλεψαν το χρήμα του λαού ή ανέχθηκαν τους κλέφτες και τους διεφθαρμένους, 3) οδήγησαν τις ΕΔ σε μαρασμό και σε αδυναμία, 4) έκλεψαν από τις προμήθειες των ΕΔ, 5) ταπείνωσαν και απαξίωσαν τη χώρα διεθνώς, 6) μας οδήγησαν στα δεσμά της τρόικας και των μνημονίων, 7) εκχώρησαν την εθνική κυριαρχία σε ξένες δυνάμεις και υπακούουν σε γκαουλάιτερ, 8) αποδέχθηκαν, υπόγραψαν και ψήφισαν μνημόνια και συμβάσεις χωρίς να διαθέτουν πρόσφατη λαϊκή νομιμοποίηση, 9) άφησαν τα σύνορα ανεξέλεγκτα με αποτέλεσμα να εισρεύσει ένας τεράστιος αριθμός παράνομων μεταναστών ….
Μπορούν να ζητούν τη ψήφο μας για να μας κυβερνήσουν και πάλι;

Μιλώ αποκλειστικά για μένα. Αν ψηφίσω τους υπεύθυνους της σημερινής κατάστασης, πρέπει να είμαι σχιζοφρενής. Και δεν είμαι. Ακόμη δεν έχω επισκεφθεί ψυχίατρο και δεν το σκοπεύω.

Και βεβαίως εύκολα έρχεται η επομένη ερώτηση. Και ποιος είναι ο κατάλληλος;

Μη περιμένετε από μένα να κάνω προπαγάνδα για το ποιος είναι ο κατάλληλος. Ο κάθε ένας έχει τις απόψεις του και θα ψηφίσει σύμφωνα με τη συνείδησή του. Απλά και μόνο τοποθετούμαι επειδή κάποιοι σήμερα προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας πουν ότι ο Τσίπρας είναι κίνδυνος θάνατος για τη χώρα, αγνοώντας (ηθελημένα) ότι η χώρα βρίσκεται σήμερα σε αυτή τη κατάσταση εξ αιτίας των πολιτικών που άσκησαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Βεβαίως κάποιοι θα μου πουν ότι άλλαξαν οι αρχηγοί και ως εκ τούτου ……και τα λοιπά…

Και λοιπόν; Δεν καταλάβατε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υπέστησαν συντριπτική ήττα και αποδοκιμάστηκαν από το 67% του λαού; Σε όποια άλλη χώρα της ΕΕ, που θέλουμε να λέμε ότι ανήκουμε οι Σαμαράς και Βενιζέλος θα είχαν παραδώσει και θα είχαν πάει στα σπίτια τους; Ικανοποιεί την αισθητική σας το θέατρο που παίζεται από τα δύο κόμματα; Ικανοποιεί την αισθητική σας και την ιδέα που έχετε περί δημοκρατίας, ο εκβιασμός η τρομοκρατία και η προπαγάνδα που γίνεται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ; Σας ικανοποιεί ότι επανέρχεται η πόλωση και ο διαχωρισμός σε «εθνικόφρονες» και «εθνομηδενιστές», «Βενιζελικούς» και αντιβενιζελικούς» που τόσο σκληρά τα πλήρωσε έθνος μας στο πρόσφατο παρελθόν;

Αλλά πέρα από τους αρχηγούς στα δύο κόμματα «εξουσίας», συνεχίζει να υπάρχει από κάτω το ίδιο υπόστρωμα. Οι ίδιες νοοτροπίες. Η ίδια οργάνωση. Οι ίδιοι πορφυρογέννητοι. Οι ίδιοι εκλεκτοί. Τα ίδια παλικάρια που 38 χρόνια θεωρούσαν το κράτος λάφυρο προσφερόμενο για λεηλασία. Αυτό ξέρουν και αυτό θα κάνουν και πάλι. Άλλωστε δεν έχουν μετανοήσει για τις μέχρι σήμερα πολιτικές τους και ούτε έχουν δεσμευθεί ότι θα αλλάξουν. Θα δούμε και πάλι 50 υπουργούς, 3000 συμβούλους, 5000 ασφάλεια, κούρσες, πανάκριβα ταξίδια, σπατάλη, πτήσεις Ε/Π, διορισμούς των πελατών τους, παχυλούς μισθούς, βόλεμα των ημετέρων, διαφθορά, μίζες, περικοπές μισθών και συντάξεων, περαιτέρω εγκατάλειψη των ΕΔ, συνέχιση του καθεστώτος ανισότητας και βολέματος των πελατών στις ΕΔ, συνέχιση των συμπεριφορών «Ζαγορίτη» στις ΕΔ ….. και επαναδιαπραγμάτευση με τη Μέρκελ τη Λαγκάρντ και το Σόιμπλε !!!!!!!

Ευχαριστώ, αλλά δεν θα πάρω. Ποτέ δεν ψωνίζω από σβέρκο.

ΥΓ. Ο ΕΣ (γιατί αυτόν γνωρίζω) ζει και αναπνέει χάρις στην αυταπάρνηση, στο πατριωτισμό και το υψηλό αίσθημα ευθύνης των στελεχών του, που αν και εγκαταλελειμμένα από την πολιτεία, συνεχίζουν να πράττουν στο ακέραιο το καθήκον τους. Και επειδή εδώ μιλάμε για εξοπλισμούς, αν οι «πατριώτες» είχαν πραγματικό ενδιαφέρον για τον εξοπλισμό του ΕΣ που αποτελεί το μεγάλο αδικημένο των εξοπλισμών, τα 400 Μ1Α1 θα βρίσκονταν τώρα στην Ελλάδα. Δεν μπορεί το πρόγραμμα να σκαλώνει στα 10 εκατομμύρια που απαιτούνται για τη μεταφορά των αρμάτων.

Ανώνυμος 26 Μαΐου 2012 στις 2:27:00 μ.μ. EEST  

Μίζες πηραν και από την ζιμενς για οργανα του Μετρό.

Αρα, να σταματίσει το Μετρο!

Αλάσκας.

Nicholas 26 Μαΐου 2012 στις 2:40:00 μ.μ. EEST  

Οι προσπάθειες ορισμένων μελών του ΣΥΡΙΖΑ για τη μείωση των κρατικών δαπανών είναι εσφαλμένες, επικίνδυνες και έχουν επικεντρωθεί σε λάθος προτεραιότητες. H εποικοδομητική κριτική τους θα πρέπει να επικεντρωθεί αντ 'αυτού στη διαδικασία της προμήθειας εξοπλισμού και οπλικών συστημάτων για τις ένοπλες δυνάμεις μας.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας 1998-2008 η Ελλάδα δαπάνησε σχεδόν 20 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των τόκων, για την προμήθεια εξοπλισμού και οπλικών συστημάτων. Το πιο σημαντικό ερώτημα παραμένει, ξοδεύψαμε τα δανεικά χρήματά μας αποτελεσματικά και με σύνεση; Η απάντηση είναι, δεν το κάναμε. Mε πλήρη αξιοποίηση των πραγματικών και παρασκευασμένων στρατιωτικών αδυναμιών που αποκαλύφθηκαν κατά την κρίση των Ιμίων, η χώρα μας μπήκε σε ένα πρόγραμμα εξοπλισμών. Είχαμε δεδηλωμένους στόχους να εκσυγχρονίσουμε τις ένοπλες δυνάμεις μας και να βελτιώσουμε τόσο τις αμυντικές όσο και τις επιθετικές δυνατότητές μας. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου (1998-2008) τα εκάστοτα ΥΕΘΆ διεξήγαγαν φωτογραφικούς διαγωνισμούς απορρίπτοντας τεχνικές και οικονομικές αξιολογήσεις που πραγματοποιήθηκαν από στρατιωτικούς και πολιτικούς εμπειρογνώμονες. Επιπλέον, προώθησαν αδιαφάνεια, επέτρεψαν την ανεξέλεγκτη διαφθορά και δωροδοκία και επέτρεψαν πολιτικές σκοπιμότητες να επηρεάσουν την διαδικασία λήψης αποφάσεων. Ορισμένες από τις παραπάνω παράνομες δραστηριότητες αντάμειψαν γενναιόδωρα προμηθευτές όπλων, μεσάζοντες και ειδικές ομάδες συμφερόντων. Πόσα χρήματα θα είχαν εξοικονομηθεί αν κατά τη διάρκεια αυτής της δεκαετίας είχαμε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΎΣ διαγωνισμούς για προμήθειες αμυντικού εξοπλισμού;

Κατά τη γνώμη μου, ένας πραγματικός διαγωνισμός είναι εκείνος ο οποίος μεταξύ άλλων, επικαλείται την ανάγκη τυποποίησης των στρατιωτικών εξοπλισμών και οπλικών συστημάτων, βασίζεται στα αποτελέσματα των λεπτομερών τεχνικών και οικονομικών (το κόστος κύκλου ζωής, τα αντισταθμιστικά οφέλη, κλπ.) αξιολογήσεων, στην νομιμότητα και στην διαφάνεια.

Ανώνυμος 26 Μαΐου 2012 στις 3:33:00 μ.μ. EEST  

Τα πράγματα είναι απλά. Ο Ελληνικός Στρατός είναι αυτός που τους εμπόδισε αφού αιματοκύλισαν την χώρα, να πάρουν την εξουσία το 1944-1949. Έχοντας αυτό το κόμπλεξ από μικροί μαθητευόμενοι κομμουνιστές, είναι ευνόητο σήμερα, το μίσος και η απέχθεια που έχουν γενικώς όλοι οι αριστεροί για τον Στρατό. Και όχι μόνο.

Ανώνυμος 26 Μαΐου 2012 στις 3:37:00 μ.μ. EEST  

Αν θέλουν να μειώσουν τις δαπάνες οι του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν δηλώνουν ότι παραιτούνται από την βουλευτική αποζημίωση και τα προνόμιά των και ότι θα προσφέρουν δωρεάν στην Ελλάδα χάριν της ιδεολογίας τους;;;; Με ξένα κόλυβα μνημόσυνο δεν γίνεται!!!!

Αρματιστής 26 Μαΐου 2012 στις 3:48:00 μ.μ. EEST  

Φίλε Nicholas

Συμφωνώ απόλυτα στη 2η και 3η παράγραφο. Περιγράφεις τη κατάσταση θαυμάσια. Γι' αυτά όμως που αναφέρεις στη 2η, σε τι ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ, το 3% τότε που μάλιστα υπήρχαν και σοβαρές αμφιβολίες αν θα μπορούσε να εισέλθει στη βουλή;

Αυτά που είπε ο Μπαλάφας, είναι ανόητα αφελή και επικίνδυνα. Αυτοί όμως που έπραξαν αυτά που περιγράφεις στη 2η, μήπως έχουν δεσμευτεί ότι δεν θα πράξουν και πάλι τα αυτά; Έχεις ακούσει κάτι; Ή καλύτερα, μήπως μας έχουν πει τι ακριβώς θα πράξουν για τις ΕΔ; Μήπως οι μέχρι τούδε μειώσεις στον Π/Υ των ΕΔ δεν έγιναν με τη σύμφωνη γνώμη της ΝΔ;

Κάποιος σε προηγούμενη ανάρτηση, έγραψε ότι η Ντόρα δήλωσε ότι "οι δαπάνες για τις ΕΔ θα μειωθούν". Εγώ δεν το άκουσα, ίσως επειδή όταν βλέπω τη κυρία αλλάζω κανάλι, αλλά είναι ακριβές; Και αν είναι γιατί από όλους περνάει στο ντούκου; Εσύ το άκουσες;

Και μη ξεχνάμε ότι η "εν λόγω", αυτή που διέγραψε ο Σαμαράς επειδή διαφοροποιήθηκε και ψήφισε το πρώτο μνημόνιο και στη συνέχεια ο Σαμαράς συμφώνησε με τις απόψεις της και την επανέφερε στη ΝΔ (τελικά μήπως ο Σαμαράς προσχώρησε στη ΔΗΣΥ;), μπορεί να είναι η αρχηγός της ΝΔ αν κατά τύχη εκλεγεί ο "εθνομηδενιστής".... Λέω εγώ τώρα ...

Ανώνυμος 26 Μαΐου 2012 στις 4:25:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητέ Αρματιστή
Παρακολουθώ την αρθρογραφία σου σχετικά με στρατιωτικά, αμυντικά και συναφή θέματα και σε γενικές γραμμές συμφωνώ μαζί σου.
Σήμερα όμως σου βγήκε το κρατικοδίαιτο ένστικτό αυτοσυντήρησης και με την ανάρτησή σου αναθεματίζεις τους υπεύθυνους για την υψηλή σύνταξη και τα προνόμια που απολαμβάνεις ακόμα ως κρτικοδίαιτος... Εκτός κι αν πιστεύεις ότι την Ιταλία την Πορτογαλία την Ισπανία, Ιρλανδία και προσεχώς Ολλανδία και πάει λέγοντας τις κατέστρεψε η πολιτική του δικομματισμού που σου παρείχε τα προνόμια που με νύχια και με δόντια δεν θέλεις να χάσεις...

Ανώνυμος 26 Μαΐου 2012 στις 4:28:00 μ.μ. EEST  

@ Αρματιστή

τουλάχιστον οι υπόλοιποι (και δεν εννοώ μόνο τα δύο "μεγάλα" κόμματα) δεν σου λένε ξεδιάντροπα στο πρόσωπο "θα το ρισκάρουμε". Η τύχη της χώρας απέναντι σε έναν επεκτατικό γείτονα (που έχει ήδη εκδηλώσει τις προθέσεις του) δεν είναι κάτι που επιτρέπεται "απλά" να το ρισκάρουμε.

Μόνη αυτή η δήλωση υποδηλώνει την ανευθυνότητα των συγκεκριμένων υποψήφιων να κυβερνήσουν και αυτό είναι αρκετό να με κάνει να μην τους δώσω την ψήφο μου.

ΥΓ: Και δεν πρέπει να ξεχνάμε, ακόμη και αν κάποιος συμφωνήσει να το "ρισκάρει", ότι στην συγκεκριμένη "πηγή" στην οποία υπολογίζουν να βρουν χρήματα δεν υπάρχουν καθόλου. Δεν φτάνει που είναι διατεθειμένοι να ρισκάρουν την χώρα, αλλά θα το κάνουν και χωρίς ώφελος, καθώς δεν υπάρχει κάποια δαπάνη που να μπορεί να περικοπεί.

Ανώνυμος 26 Μαΐου 2012 στις 5:22:00 μ.μ. EEST  

OTAN OI KOKKINES ΣΗΜΑΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΗΜΙΣΕΛΗΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΘΑ ΚΥΜΑΤΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΩΣ ΑΥΤΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΘΑ ΡΙΣΚΑΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΛΑΘΟΣ ΒΟΛΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ ΝΙΜΙΤΣ.ΜΙΚΠΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, ΑΣΧΕΤΟΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥ ΟΤΙ ΕΔΩΣΑΝ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΝΗΜΕΡΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΤΕΘΟΥΝ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΥΤΟ ΦΑΝΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΕΡΔΕΜΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΚΟΜΠΟ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΚΑΙ ΤΟ - ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΩΡΑ Η ΓΗ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΠΙΕΙ. ΤΙ ΜΕ ΡΩΤΑΝΕ ΤΩΡΑ-. ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΟΥΤΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ. ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΑΝ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ < KAZINO ELLAS TURKEY FRIENDSHIP FOR EVER>.ΛΙΓΑ ΒΑΖΕΤΕ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΝΕΤΕ.

Ανώνυμος 26 Μαΐου 2012 στις 5:40:00 μ.μ. EEST  

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΑΚΑ ΡΕ ΜΠΑΛΑΦΑ!!!!
ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΠΟΙΟΝ (ΒΛΕΠΕ ΜΠΑΛΑΦΑ ΚΙΣΙΝΚΕΡ)ΓΙΑ ΜΠΛΟΦΑ.....ΚΑΙ ΑΠΟΛΕΣΑΜΕ ΤΟ 40% ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.
ΕΓΩ ΜΠΑΛΑΦΑ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΘΑ ΒΡΩ ΜΙΑ ΞΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΤΑΦΟ ΜΟΥ ΜΑΧΟΜΕΝΟΣ.
Υ.Σ
ΜΠΑΛΑΦΑ,ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΚΛΟΓΗ ΨΗΦΙΣΑ ΤΟ ΚΟΜΑ ΣΑΣ...ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ ΜΕ ΟΣΑ ΛΕΤΕ...

ΤΕΟ ΧΑΛΙΜ
ΕΦΕΔΡΟΣ ΛΟΧΑΓΟΣ ΠΖ (ΚΔ)

Ανώνυμος 26 Μαΐου 2012 στις 6:24:00 μ.μ. EEST  

Αυτά που είπε ο Μπαλάφας, είναι ανόητα αφελή και επικίνδυνα.

Αγαπητέ Αρματιστή δεν είναι μόνο ο Μπαλάφας που λέει ανόητα αφελή κι επικίνδυνα. Είναι σχεδόν όλα όσα λένε οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Απο την άλλη η αποτυχημένη πολιτική των ΝΔ/ΠΑΣΟΚ αποδοκιμάστηκε και καλώς έγινε και δεν είναι λύση να επιβραβεύσουμε αυτούς που μας οδήγησαν εδώ. Μήπως πρέπει να αποδοκιμάσουμε τους πάντες έτσι ώστε να αναγκαστούν να συνεργαστούν και να βρεθεί μια μέση λύση; Το λέω αυτό γιατί τρομάζω κυριολεκτικά στη σκέψη να επιβραβευτεί πανηγυρικά ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ αφού όποτε ανοίγουν το στόμα τους μόνο ανόητα αφελή κι επικίνδυνα εκστομίζουν.

Ενα ενδιαφέρον τεστ σχετικά με καίρια σημεία των προγραμμάτων και σύγκρισή τους, βρίσκεται εδώ
http://www.choose4greece.com/

ΧMale 26 Μαΐου 2012 στις 6:43:00 μ.μ. EEST  

Συμφωνώ απόλυτα με τον "Αρματιστή".

Κανείς δεν είπε να ψηφίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ που στην τελική, όντως δεν έχει μερίδιο ευθύνης για την σημερινή κατάντια και όντως δεν έχει κυβερνήσει για να δοκιμαστεί στην πράξη.

Αυτό που επισήμανε ο "Αρματιστής" είναι ότι:
α) ψήφος σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να αποτελεί λύση για τους λόγους που ανέλυσε παραπάνω.
β)υπάρχουν κι άλλες πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια, πιο νόστιμα και χωρίς σκουλήκια (υποθέτουμε) μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Και προς τα αριστερά και στο κέντρο και προς τα δεξιά. Ευτυχώς σήμερα υπάρχουν τέτοιες επιλογές.
Αριστερά: ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ-ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΚΚΕ
Κέντρο: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ
Δεξιά: ΛΑΟΣ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αρματιστής 26 Μαΐου 2012 στις 6:53:00 μ.μ. EEST  

@ Ανώνυμος 26 Μαΐου 2012 4:25:00 μ.μ.

Αν καταλαβαίνω καλά, έχεις την εντύπωση ότι οι στρατιωτικοί είναι οι καλύτερα αμειβόμενοι υπάλληλοι του δημοσίου... Δεν μπορώ να αντικρούσω αυτή τη σκέψη. Καλύτερα ψάξε και διάβασε. Επίσης θα ήθελα να μου αραδιάσεις τα προνόμια των αποστράτων, μια και εγώ τα αγνοώ.

Για την ιστορία, οι Μόνιμοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί, κάποτε ήσαν οι μόνιμοι σχεδόν υπάλληλοι ή λειτουργοί του δημοσίου που έδιναν εξετάσεις για να μπουν στο δημόσιο.

Ακόμη έφυγα με 30 χρόνια υπηρεσίας, αλλά αποδεδειγμένα έχω εργαστεί ακόμη 15 χρόνια, χωρίς να πάρω ούτε μια δραχμή υπερωρία. Χώρια οι ατέλειωτες ώρες που εργάστηκα στο στρατόπεδο, επειδή η δουλειά δεν έβγαινε...

Τουλάχιστο για τους στρατιωτικούς, ο όρος κρατικοδίαιτος, είναι ατυχής.

Κατά τα άλλα δεν διαμαρτύρομαι επειδή μου έχουν κόψει τη σύνταξη, όπως και σε όλους τους άλλους πολίτές. Διαμαρτύρομαι για άλλα ζητήματα, πολύ σοβαρότερα από τις περικοπές των μισθών και των συντάξεων. Εκτός και αν δεν το έχεις καταλάβει.

Ανώνυμος 26 Μαΐου 2012 στις 7:11:00 μ.μ. EEST  

Μην αναλώνεστε για να περιγράψετε τις προηγούμενες θέσεις του Συριζα για την Ελλάδα και τις ΕΔ. Δεν είναι θέσεις αλλά ένα γενικό πλαίσιο που δεν μπορεί να εξετασθεί με ορθολογικά κριτήρια. Ανήκουν στην νοοτροπία του καταληψία που πάντα φώναζε και προσέβαλε τους πάντες. Αν κάνουν κάτι οι Τούρκοι με έχουμε κρίση στο Αιγαίο δεν θα δείξουν κανένα πατριωτισμό. Το θυμάστες στα Ιμια το 'ευχαριστώ τις ΗΠΑ'? Θα ακούγεται πατριωτικό σε σχέση με αυτά που θα κάνουν και θα πούνε οι συνιστώστες. Πολύ σωστά τα είπε ο ανώνυμος για τον εμφύλιο. Θέλουν διάβρωση και διάλυση και μια αποδυναμωμένη Ελλάδα. Και σίγουρα θα επιτεθούν στην Εκκλησία και την Ορθοδοξία. Πιστεύω στην Ελλάδα που έχει Αξιοπρέπεια και στον Έλληνα που τον σέβονται στο εξωτερικό και δεν τον θεωρούν αυτόν που αποφεύγει με εκβιασμούς τις υποχρεώσεις του.

Ανώνυμος 26 Μαΐου 2012 στις 8:26:00 μ.μ. EEST  

Συμφωνώ ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (και όχι μόνο), με το στελεχειακό δυναμικό που έχουν, δεν αξίζουν την ψήφο μας.

Αλλά οι επόμενες εκλογές είναι πολύ εύκολα προβλέψιμες και σχεδόν υπαρξιακού χαρακτήρα: ή θα σχηματιστεί κυβέρνηση ΝΔ, ή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Μέση οδός δεν υπάρχει, από την άποψη ότι πρώτο κόμμα θα είναι ένα από αυτά τα δύο και έτσι θα έχει πάνω από 120 έδρες, άρα δεν γίνεται κυβέρνηση χωρίς την (ηγετική) συμμετοχή του.

Με δεδομένο, λοιπόν, ότι πρόκειται περί αμφίρροπης αναμέτρησης, όποιο κόμμα και να ψηφίσει κανείς εκτός ΝΔ, εμμέσως πλην σίγουρα συμβάλλει σε πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ. Αντιστρόφως, όποιο κόμμα ψηφίσει κανείς εκτός ΣΥΡΙΖΑ, συμβάλλει σε πρωτιά της ΝΔ.

Είναι, μάλλον, η πρώτη φορά που ισχύει, περισσότερο από κάθε άλλη, η θεωρία της "χαμένης ψήφου".

Ίσως λοιπόν πρέπει να γίνουμε τελείως ψυχροί και να ψηφίσουμε όποια από τις δύο κυβερνητικές προτάσεις προτιμάμε. Διότι η άλλη αντιπροσωπεύει έναν τελείως διαφορετικό κόσμο.

Δυστυχώς, είμαστε αναγκασμένοι να λάβουμε θέση, υπεράνω παρελθόντος και παρόντος, ελπίζοντας ότι η επιλογή μας θα προσφέρει στην πατρίδα όχι ό,τι αξίζει, αλλά τουλάχιστον όχι χειρότερα από το καλύτερο που μπορεί να πάρει.

Ανώνυμος 26 Μαΐου 2012 στις 8:51:00 μ.μ. EEST  

@ Αρματιστή
Ξέρω πολύ καλά πόσο αμείβονται οι στρατιωτικοί και πόσο εργάζονται...
30 χρόνια ε...μαζί με την σχολή... κι αυτή συντάξιμη...και κατοικία πληρωμένη...και φαΐ στη λέσχη...και παραθαλάσσια οικοπεδάκια αποστράτων και σπίτια αποστράτων και διακοπές πληρωμένες...και μόρια στα παιδιά...και φυσικά από τα 50 για τα υπόλοιπα 40 χρόνια παχυλή σύνταξη αποστράτου...
Γιατί να θες να αλλάξουν τα πράγματα; το κατανοώ...ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν...

Ανώνυμος 26 Μαΐου 2012 στις 9:20:00 μ.μ. EEST  

όποιο κόμμα και να ψηφίσει κανείς εκτός ΝΔ, εμμέσως πλην σίγουρα συμβάλλει σε πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ. Αντιστρόφως, όποιο κόμμα ψηφίσει κανείς εκτός ΣΥΡΙΖΑ, συμβάλλει σε πρωτιά της ΝΔ.

Αντιφατικό.

Ανώνυμος 26 Μαΐου 2012 στις 10:46:00 μ.μ. EEST  

Γιατί αντιφατικό;

Κάθε ψήφος που δεν πηγαίνει στη ΝΔ, συμβάλλει στην πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ. Κάθε ψήφος που δεν πηγαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ, συμβάλλει στην πρωτιά της ΝΔ.

Απλό είναι! :-)

TAMBO 26 Μαΐου 2012 στις 11:20:00 μ.μ. EEST  

Αρματιστή, συμφωνό όπως έχω ξαναπεί με τις απόψεις σου περί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Αυτό που αδυνατώ να καταλάβω είναι πως αυτό το δεδομένο σε οδηγεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Συμφωνώ ότι δεν έχει δοκιμαστεί, αλλά αφού σου λέει κάποια πράγματα σαν το τελευταίο για τις περικοπές, την εξυπνάδα για την έκτακτη (ακόμα μια φορά) φορολογία των επιχειρήσεων, τα χρήματα στις τράπεζες και τόσα άλλα, για ποιό λόγω θα πρέπει να δοκιμαστεί ?
Το ότι μπορεί να θεωρείς ότι κάποια απ´ αυτά που λέει δεν θα τα εφαρμόσει, δεν νομίζω ότι μπορεί να είναι άλλοθι... Μόνο σαν ευχή-ελπίδα σου μπορώ να το εκλάβω...
Πολύ φιλικά πάντα...

Ανώνυμος 27 Μαΐου 2012 στις 12:40:00 π.μ. EEST  

χαχα, αν γίνει κυβερνηση ο συριζα, θα ήθελα να δω τι θα κάνουν για την θητεία.

http://www.fimes.gr/2012/05/tsipras-pasok-stratos/

παλιοτερες δηλώσεις, το σχέδιο περι εναλλακτικής θητείας ακουγεται ενδιαφέρον.

Ανώνυμος 27 Μαΐου 2012 στις 12:54:00 π.μ. EEST  

Γιατί αντιφατικό;

Κάθε ψήφος που δεν πηγαίνει στη ΝΔ, συμβάλλει στην πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ. Κάθε ψήφος που δεν πηγαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ, συμβάλλει στην πρωτιά της ΝΔ.

Απλό είναι! :-)


Ψηφίζω χ κόμμα, άρα συμβάλλω σε πρωτιά ΝΔ αφού δεν ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ αλλά αφού δεν ψήφισα ΝΔ τότε συμβάλλω στη πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ.

Για αυτό δεν θα ψηφίσω ούτε ΝΔ, ούτε ΣΥΡΙΖΑ. Τόσο απλό. :-)

Αρματιστής 27 Μαΐου 2012 στις 1:01:00 π.μ. EEST  

@ Ανώνυμος 26 Μαΐου 2012 8:51:00 μ.μ.

Αν είναι όπως τα περιγράφεις για ποιο λόγο δεν έγινες και εσύ μόνιμος, ή δεν έστειλες τα παιδιά σου στις στρατιωτικές σχολές;

Κατά τα άλλα σε ανοησίες αδυνατώ να απαντήσω

Αρματιστής 27 Μαΐου 2012 στις 1:11:00 π.μ. EEST  

αγαπητέ TAMBO

Έχω γράψει πολλά, περισσότερα ίσως από όσα έπρεπε, αλλά ποτέ δεν δήλωσα ότι θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ. Έχω την εντύπωση, ότι πολλοί λίγοι αντιλήφθηκαν το νόημα των όσων έγραψα.

Με απλά λόγια. Δεν μπαίνω στη τσέπη κανενός και διατηρώ το δικαίωμα μου να βλέπω τα πράγματα με μια διαφορετική ματιά. Είμαι αρκετά μεγάλος για να εκβιάζομαι να χειραγωγούμε και να φοβάμαι. Ακόμη πιστεύω ότι έχω αρκετά καλή μνήμη για να θυμάμαι τα έργα και τις ημέρες, τα ψέματα και τις αλήθειες των δύο κομμάτων που είναι απολύτως υπεύθυνα για τη σημερινή κατάσταση.

Και για μένα δεν ισχύει "στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμός".

ΑΧΕΡΩΝ 27 Μαΐου 2012 στις 2:19:00 π.μ. EEST  

Προσπαθὼ να μην εμπλακὼ στην συζὴτηση,αλλὰ δεν μπορὼ να αφὴσω αναπὰντητα κὰποια σχὸλια κὰποιων κατ´αποκλειστικὸτητα πατριωτὼν που αναθεματὶζουν συλλὴβδην την ''αριστερὰ'' ως αντεθνικὴ,αλλὰ παθαὶνουν επιλεκτικὴ μυωπὶα απὲναντι στην ''δεξιὰ'' αρνησιπατρὶα.Η χρὴση εισαγωγικὼν εὶναι σκὸπιμη,πρὸκειται εν πολλοὶς για ταμπὲλλες και ὸχι για περιεχὸμενο,ὰλλωστε και ο Τρεμὸπουλος δηλὼνει οικολὸγος,ενὼ το σωστὸ εὶναι ανθὲλληνας.
Ερωτὼ ὸλους αυτοὺς τους κομμουνιστοφὰγους,εὶναι αριστερὸς Ο Βασιλὰκος;
Ο Με'ι'μαρὰκης;
Το δὶδυμο της συμφορὰς και αποδομὴσεως της ὰμυνας,και μὰλιστα πριν ακὸμη απὸ το μνημὸνιο;
Η πορφυρογὲννητη;
Η οποὶα σημειωτὲον καρατὸμησε τον Γρὰψα για χὰρη του Νταβοὺτογλου;
Ο Μὰνος και ο Ανδριανὸπουλος εὶναι αριστεροὶ;
Το περιβὸητο πλὲον ''σιγὰ μην γὶνει πὸλεμος,Αρχηγὲ'',πὸση διαφορὰ ὲχει με τις αρλοὺμπες του Μπαλὰφα;
Εκτὸς ἂν εννοεὶτε ὸτι η ΝΔ δεν εὶναι η αυθεντικὴ ''δεξιὰ''ὸπως για το ΚΚΕ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εὶναι ''αριστερὰ''.
Και για να εὶμαι σαφὴς,για μὲνα δεν τὶθεται ερὼτημα δεξιὰς ἢ αριστερὰς ταμπὲλλας,αλλὰ ΣΥΡΙΖΑ με τὶποτε.Κὰποιοι ζοὺν ὶσως στον Δεκὲμβριο του 1944,αλλὰ εγὼ δεν ξεχνὼ τον Δεκὲμβριο του 2008.

Ανώνυμος 27 Μαΐου 2012 στις 9:21:00 π.μ. EEST  

Η λογική του αρθρογράφου (Θεοδωράτου) καί πολλών σχολιαστών με τον αταβιστικό όσο καί έξαλλο αντικομμουνισμό, πάσχει στο εξής :
ξεκινούν με το Ευκλείδιο αξίωμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ(τα μέλη καί στελέχη του,οι αριστεροί γενικώς) είναι μειωμένης εθνικής συνειδήσεως. Αρα κάθε φάλτσα δήλωση/άποψη επιβεβαιώνει το αξίωμα,οεδ.
Ο αντικομμουνισμός στην Ελλάδα υπήρξε ιστορικά ένα επάγγελμα, ένα εργαλείο κοινωνικής ανέλιξης.Αυτό από το 1945 μέχρι το`81.Αλλά καί μετά το `81, ιδεολογικό τσιμέντο της ΝΔ αποτελούσε η αντίληψη πως αυτοί ήσαν οι "πατριώται", ενώ οι άλλοι "εθνομηδενισταί"!
Πρόκειται περί μύθου :οι Ελληνες αριστεροί είναι εξ ίσου πατριώτες με όλο το λοιπό πολιτικό φάσμα.Απλώς η ιδέα τους για την Ελλάδα ,την κατ` αυτούς αδιαπραγμάτευτη πατρίδα τους, για το πως πρέπει να λειτουργεί ως κοινωνία, ήταν καί είναι διαφορετική.Αυτό δεν σημαίνει ότι θα συναινούσαν ή στήριζαν εκχωρήσεις της εθνικής κυριαρχίας όπως αυτές που ανέχθηκαν χάριν της κυβερνητικής εξουσίας πλείστοι όσοι,κατ` επάγγελμα καί μή, εθνικόφρονες!
Ουρά τα παραδείγματα:Κύπρος ,διαχρονικά ποιοί την ξεπούλησαν;Αριστεροί οι Ιωαννίδης, Μπονάνος ,Γαλατσάνος,Αραπάκης;Ησαν φανατικοί μαρξιστές-λενινιστές καί ανθέλληνες διεθνιστές οι αγράμματοι αγρότες υπερασπιστές του Γράμμου; Ή καί οι πιό εγγράμματοι ,π.χ. ο Αχιλλέας Παπαϊωάννου που κράτησε την Αλεβίτσα τον Ιούλιο του `48 μ` ένα "τάγμα" 350 ανθρώπων, 4 πολυβόλα FΙΑΤ καί 5 σωλήνες όλμων επί 3 βδομάδες,απέναντι σε 1,5 Μεραρχία; Τα μεταγενέστερα γραπτά του τον δείχνουν φανατικό Ελληνα ,αντι- Σκοπιανό καί αμετανόητα Ζαχαριαδικό!
Γιά τά τα Ιμια ποιοί ευχαρίστησαν δημόσια τους Αμερικάνους ;Ποιοί υπέγραψαν τις συμφωνίες της Βερνης το `76 καί της Μαδρίτης το `96 που ακύρωσαν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο;Ποιοί λέγανε την ΑΟΖ μόδα;Τί έλεγε περί ΑΟΖ η Ντόρα καί δεν έκανε σχετικώς ως ΥΠΕΞ, καί τί θα κάνει σχετικώς πάλι η Ντόρα ως ΥΠΕΞ αν η ΝΔ έρθει πρώτο κόμμα;;
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : ο Μπαλάφας καί κάθε μ(π)αλά(φ/κ)ας είναι ισχνό άλλοθι.Δεν αρκεί για την αναγωγή των Ελλήνων αριστερών σε σύνολο μητραλοιών. ΕΗΔ τέλος!!! ΕΗΔ=passέ αγαπητοί!
Ο Θεοδωράτος ένα τραγούδι ξέρει καί από στόμα κοράκου κρα.
Κρίμα που συμπλέει--προεκλογικά,όλως περιέργως-- το Εν Κρυπτώ...

Ανώνυμος 27 Μαΐου 2012 στις 11:09:00 π.μ. EEST  

Ότι και να λέμε για το ΣΥΡΙΖΑ είναι ανευ ουσίας αφού οφείλουμε να περιμένουμε το επικαιροποιημένο πρόγραμμά του. Όσα του καταλογίζουμε κι όσα αναφέρουν οι βουλευτές του αφορούν το πρόγραμμα που είχαν το 2009 τότε που λεφτά υπήρχαν. Υπομονή λοιπόν κια ψυχραιμία να μας παρουσιαστεί το νεό πρόγραμμα για να το κρίνουμε.

Ανώνυμος 27 Μαΐου 2012 στις 11:42:00 π.μ. EEST  

Με τον τρομοκράτη ΜΠΑΛΑΦΑ της δεκαετείας 80 έχει καμιά σχέση ή απλή συνεπωνυμία;

Ανώνυμος 27 Μαΐου 2012 στις 2:19:00 μ.μ. EEST  

Οταν ο Οδυσσέας φτάνει στην Ιθάκη, η μεγίστη επιθυμία του είναι ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ, τον κόσμο που του έκλεψαν.

Παρά την μεγάλη του λαχτάρα, διατηρεί την ανωνυμία του και
μεταμορφωμένος σε ζητιάνο από την ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ, πηγαίνει στο παλάτι ώστε να
ελέγξει την κατάσταση και να πάρει τις πληροφορίες που θέλει,
υπομένοντας καρτερικά τις προσβολές και την χλεύη των μνηστήρων.

ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΣΤΕΙΡΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ.

Γι αυτό τον λόγο και είναι ο αγαπημένος της Θεάς ΑΘΗΝΑΣ, της Θεάς που
αντιπροσωπεύει την ΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΣ, την ΣΟΦΙΑ, την ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ
ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. Της Θεάς που μελετά τον εχθρό και τον πολεμά με τα ίδια
του τα όπλα.

Όταν όμως έρχεται η ώρα, όταν τους έχει στριμώξει όλους άοπλους σε ένα
δωμάτιο, όταν φανερώνεται πάνοπλος, ΤΟΤΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ.

ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΙΚΤΟ, ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΙΟΣ ΤΟΥ, που
δημιούργησε με τον δικό του ιδρώτα, ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ που οι μνηστήρες
καταχράστηκαν και καπηλεύτηκαν μαζί με την φιλοξενία του οίκου του που
τίμησε τον ΞΕΝΙΟ ΔΙΑ.

Ο ισχυρότερος αντίπαλός του είναι ο ΑΝΤΙΝΟΟΣ.

Η λέξη μιλά από μόνη της.

Είναι η ΑΝΤΙ-ΝΟΗΣΗ, είναι αυτό που μας κάνουν ΤΩΡΑ, είναι ο τρόπος με
τον οποίο θολώνουν τις καταστάσεις και την πραγματικότητα ώστε ΝΑ ΜΗΝ
ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ.

Είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την καθυπόταξη και δουλεία του ανθρώπου.

Ο επόμενος είναι ο ΕΥΡΥ-ΜΑΧΟΣ.

Αυτός που μάχεται με κάθε τρόπο, με εύρος, ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟΝ, ο δεινός και αδίστακτος μαχητής.

Ο ΑΜΦΙ-ΝΟΜΟΣ! Αυτός που διαστρεβλώνει τον ΝΟΜΟ και την τάξη των πραγμάτων, ο επικίνδυνος γιατί είναι ΕΤΣΙ και ΑΛΛΙΩΣ!

Ο ΑΓΕ-ΛΑΟΣ! Αυτός που άγει τον λαό, που τον παρασύρει με την βοήθεια του ΑΝΤΙ-ΝΟΟΥ. Που τον μετατρέπει σε ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΑΓΕΛΗ!

Κανένα όνομα στα Ομηρικά έπη δεν είναι δοσμένο στην τύχη!

Κρύβουν βαθύτατα νοήματα και στο χέρι μας είναι να τα αποκρυπτογραφήσουμε και να διδαχτούμε, ή καλύτερα να συνετιστούμε.

Οι πρόγονοί μας μιλούν, ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, μας λένε ΠΩΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ, μας λένε πως να τινάξουμε τον ζυγό.

ΑΡΚΕΙ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ!

Και ο Αντίνοος, ο στόχος της πρώτης φονικής βολής του Οδυσσέα. Είναι αυτός ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ να πεθάνει πρώτος.

Nicholas 27 Μαΐου 2012 στις 8:18:00 μ.μ. EEST  

Μου φαίνεται ότι το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας, ήταν απροετοίμαστος και έκανε ορισμένες γενικές και λανθασμένες δηλώσεις για τον αμυντικό προϋπολογισμό μας. Θα πρέπει να εστιάσουμε τις προσπάθειες μας για την εξοικονόμηση πιθανών πόρων στα περίπου €3 δις που θα δαπανηθούν φέτος για μισθούς, παροχές, επιδόματα, συντάξεις, ενεργού και συνταξιούχου πολιτικού και στρατιωτικού προσωπικού, και για λειτουργικά έξοδα. Κατά τα τελευταία τρία χρόνια, όπως φαίνεται στο διάγραμμα, ο προϋπολογισμός για την προμήθεια όπλων έχει μειωθεί σταθερά. Το μέρος που δεν καταλαβαίνω είναι ο ισχυρισμός του συντάκτη του άρθρου για το μηδενισμό των δαπανών στις προμήθειες των οπλικών συστημάτων για το 2012. Πώς στο καλό το γνωρίζει αυτό; Σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Αβραμόπουλου ο προϋπολογισμός για το 2012 για την προμήθεια οπλικών συστημάτων προσεγγίζει το €1 δισ. ευρώ. Ο προϋπολογισμός για την εθνική άμυνα για το 2012 είναι € 4,1 δισ. Το πιο σημαντικό ερώτημα είναι, θα μπορούσαμε να πάρουμε πιο οικονομικές αποφάσεις για την απόκτηση οπλικών συστημάτων χωρίς να επηρεαστεί αρνητικά η μαχητική ικανότητα των ενόπλων δυνάμεων μας;

Mια προμήθεια έρχεται στο μυαλό μου, η ανακοίνωση του 2011 ότι θα αγοράσουμε 400 κιτς μετατροπής τύπου SPICE από την Rafael για τις ανάγκες της ΠΑ με κόστος άνω των €100 εκατ. Το γεγονός ότι οι έξυπνες βόμβες SPICE 1000 και SPICE 2000 έχουν τρεις τρόπους καθοδήγησης, Ε /O (man-in-the-loop), GPS / INS και CCD / ΙIR, και έχουν επίσης 12 επιφάνειες ελέγχου δίνοντας τους μια εκτεταμένη εμβέλεια που αγγίζει τα 60 χιλιόμετρα, τις καθιστά πολύ ακριβές βόμβες. Θα ήταν πιο οικονομικό να αγοράσουμε, έναν μικρότερο αριθμό βομβών τύπου SPICE, και έναν αριθμό από λιγότερο ακριβές κατευθυνόμενες βόμβες ακριβείας με μόνη καθοδήγηση GPS / INS;

Θα μπορούσαμε να βρούμε πρόσθετες εξοικονομήσεις χρημάτων από την μείωση της γραφειοκρατίας, και από περιττές και διπλές διαδικασίες στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Επιπλέον, θα μπορούσε να διερευνηθεί εάν υπάρχουν περιθώρια για τον εξορθολογισμό των μισθών, επιδομάτων και συντάξεων του ενεργού και του συνταξιούχου στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού και να γίνει πιο αποδοτική η απόκτηση των ανταλλακτικών για τις ένοπλες δυνάμεις μας.

Ανώνυμος 28 Μαΐου 2012 στις 9:12:00 π.μ. EEST  

@ Αρματιστή μου, επειδή είναι ακριβώς όπως τα περιγράφω γι αυτό είσαι ικανός (εσύ και πολλοί άλλοι "πατριώτες") να ψηφίσετε και τον διάολο ακόμη, για να μην τα χάσετε...
Όσο για εμένα, για ποιο λόγο πιστεύεις πως δεν έχω αποφοιτήσει από παραγωγική σχολή και δεν είμαι μόνιμος στρατιωτικός;

Ανώνυμος 28 Μαΐου 2012 στις 10:11:00 π.μ. EEST  

Έτσι μπράβο στελεχάρες μου, αυτά μάθατε στην Ευελπίδων: Να αγαπάτε την τσέπη σας λίγο παραπάνω απ την πατρίδα σας...

Ανώνυμος 28 Μαΐου 2012 στις 11:31:00 π.μ. EEST  

@ Ανώνυμο 27.5 11.09 πμ:
Από πού κι ως πού ρε μεγάλε "οφείλουμε" να περιμένουμε το επικαιροποιημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ; Δε μας φτάνουν τα προηγούμενα προγράμματα και οι προχθεσινές δηλώσεις των στελεχών του;
Δηλαδή αν "μακιγιάρουν" λίγο τις προθέσεις τους εκεί στην Κουμουνδούρου για να ψαρέψουν περισσότερο κόσμο σε αυτές τις εκλογές, εμείς "οφείλουμε" να το χάψουμε;
Μη φάτε, έχει γλαρόσουπα...

Οδυσσέας 28 Μαΐου 2012 στις 11:57:00 π.μ. EEST  

@ Ανώνυμο 27.5, 9.21 π.μ.:
Ο ευκολότερος τρόπος να απαντήσει κανείς είναι να βάλει στο στόμα του αντιπάλου του κάτι που δεν είπε. Αυτό κάνεις κι εσύ.
Ο αρθρογράφος ξεκινάει από απτά στοιχεία (τη δήλωση Μπαλάφα περί μείωσης των στρατιωτικών δαπανών έστω κι αν χρειαστεί να "το ρισκάρουμε" με την Τουρκία), και τα αντικρούει με απτά επιχειρήματα και αριθμούς (ότι οι εξοπλιστικές δαπάνες είναι ήδη μηδενικές).
Εσύ αντί να απαντήσεις σε όλα αυτά, του καταλογίζεις (μαζί και σε εμάς) ότι εμφορείται από το διαχρονικό "αντικομμουνισμό" που τείνει να θεωρεί τους αριστερούς συλλήβδην ως "μειωμένης εθνικής συνειδήσεως". Κι αφού τον έβαλες στο βολικό κουτάκι, προσπαθείς να τον αντικρούσεις ευχερέστερα.
Όμως όσα λέει ο Θεοδωράτος κατά του Μπαλάφα εδώ (όπως και όσα γράφει ο Ηλιάδης κατά του ΣΥΡΙΖΑ εδώ) δε βασίζονται σε παλιά στερεότυπα, αλλά σε σημερινά δείγματα γραφής: τις δηλώσεις του κομματικού στελέχους Μπαλάφα και το εγκεκριμένο πρόγραμμα του κόμματος. Κάποιοι είπαν ότι ο Μπαλάφας δεν εκφράζει το ΣΥΡΙΖΑ συνολικά, αλλά δεν είδαμε ούτε αναδίπλωση, ούτε αποδοκιμασία, ούτε διάψευση. Εσύ έχεις να απαντήσεις κάτι συγκεκριμένο πάνω σε αυτά;
Αν έχεις, να το ακούσουμε.
Αν δεν έχεις, να λείπουν οι εμφυλιοπολεμικές αναφορές που πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα...

Αρματιστής 28 Μαΐου 2012 στις 2:45:00 μ.μ. EEST  

@ Ανώνυμος 28 Μαΐου 2012 9:12:00 π.μ.

Γιατί δεν είσαι παραγωγικής σχολής:

Γιατί αν είχες αποφοιτήσει από παραγωγική σχολή των ΕΔ δεν θα έγραφες τέτοιες ανοησίες.

Διότι τίποτε δεν ισχύει από αυτά που αναφέρεις.

Γιατί λες σκόπιμα ψέματα για να δημιουργήσεις εντυπώσεις.

Γιατί εγώ γράφω τις απόψεις μου με τις οποίες ο κάθε ένας μπορεί να συμφωνεί ή να διαφωνεί, αλλά δεν προσβάλω κανένα. Ενώ εσύ δεν απαντάς σε αυτά που γράφω, αλλά προσπαθείς να με απαξιώσεις με ανοησίες και ψέματα, προκειμένου να μειώσεις αυτά που γράφω.

Και τρίτο για το ύφος. Περισσότερο για τραμπούκος μου φαίνεσαι, παρά για μόνιμο στέλεχος των ΕΔ.

Ανώνυμος 28 Μαΐου 2012 στις 6:24:00 μ.μ. EEST  

Η δική σου γνώμη είναι άποψη και η δική μου είναι ανοησίες, ψέμματα και τραμπουκισμοί...

Τι δεν ισχύει από αυτά που γράφω;

Πέφτω απ τα σύννεφα μου υπενθυμίζεις αυτό που όλοι γνωρίζουμε: Ο Έλληνας με τα λόγια χτίζει παλάτια αλλά μόλις τον βάλεις απέναντι στον καθρέπτη "για άλλα τυρβάζει"...

ΥΓ: Δεν περίμενα να με αποκαλέσει τραμπούκο ένας απόστρατος αξιωματικός, επειδή του υπενθύμισα τα προνόμια που απολαμβάνει...

Ανώνυμος 28 Μαΐου 2012 στις 7:53:00 μ.μ. EEST  

Έλα Αρματιστή βουρ για ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν θα σφίξουμε άλλο το ζωνάρι»
Αλ. Τσίπρας: Ακύρωση του προγράμματος λιτότητας, αύξηση των συντάξεων.

http://www.protothema.gr/ekloges/article/?aid=200343

Η γενιά που ευθύνεται για το χάλι της χώρας μας, οι σημερινοί 50-55άρηδες σοσιαλιστοαναθρεμμένοι όλοι δεν θέλουν να χάσουν τα προνόμια τους με τίποτα...Κι ας έχασαν τα λιγότερα μέχρι στιγμής...

Αρματιστής 28 Μαΐου 2012 στις 9:35:00 μ.μ. EEST  

@ Ανώνυμος 26 Μαΐου 2012 8:51:00 μ.μ. EEST

Γράφεις:
Ξέρω πολύ καλά πόσο αμείβονται οι στρατιωτικοί και πόσο εργάζονται...
30 χρόνια ε...μαζί με την σχολή... κι αυτή συντάξιμη...και κατοικία πληρωμένη...και φαΐ στη λέσχη...και παραθαλάσσια οικοπεδάκια αποστράτων και σπίτια αποστράτων και διακοπές πληρωμένες...και μόρια στα παιδιά...και φυσικά από τα 50 για τα υπόλοιπα 40 χρόνια παχυλή σύνταξη αποστράτου...

Αφαίρεσε τα αποσιωπητικά, γράψε στα ίσια τι εννοείς, αυτά που γνωρίζεις προσωπικά και όχι αυτά που άκουσες και τότε θα πάρω πίσω το "τραμπούκος". Εξήγησε με στοιχεία.

Κατά τα άλλα για να καταλάβεις ότι γράφεις ανοησίες. Ότι και αν γίνει, ακόμη και αν καραρεύσουν τα πάντα, εφόσον στην εξουσία βρίσκεται ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ, σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να βάλουν χέρι στις ελάχιστες διευκολύνσεις που προσφέρουν στα εν ενεργεία στελέχη των ΕΔ (όχι στους αποστράτους). Το γιατί, είναι εύκολο να το καταλάβεις αν σκεφθείς.

Αν όμως στη κυβέρνηση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, όλα είναι πιθανά...

Ανώνυμος 29 Μαΐου 2012 στις 11:04:00 π.μ. EEST  

Θες να πεις πως φοβούνται;
Πως θα κάνουν πραξικόπημα ή πως θα βάλουν τους Τούρκους μέσα; και εσύ ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ για να σου κόψει την σύνταξη;
Άκου αγαπητέ, η κουτοπονηριά χαρακτηρίζει όλους όσους έχουν φέρει την Ελληνική οικονομία στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα απολαμβάνοντας προνόμια, μισθούς και συντάξεις, δυσανάλογα μεγάλα σε σχέση με τον πλούτο που παράγεται σήμερα.
Το Ελληνικό δημόσιο πληρώνει κάθε χρόνο 52 δις ευρώ για μισθούς και συντάξεις. Αυτά τα χρήματα κατευθύνονται σε μεγάλο ποσοστό σε αργόσχολους και είναι ηλίου φαεινότερο ότι υπερβαίνουν τον πλούτο που παράγεται από αυτούς τους εργαζόμενους. Πρέπει, πάσι θυσία, να περικοπεί τουλάχιστον κατά 35% αυτό το ποσό. Φαντάσου πως με το 10% αυτού του ποσού οι ΕΔ θα μπορούσαν να εξοπλιστούν με HI-TEC οπλομηχανές σε όλους τους κλάδους.

Ανώνυμος 29 Μαΐου 2012 στις 1:42:00 μ.μ. EEST  

@29 Μαίου ώρα 11.04 πμ

Δεν γίνεται να μην σου απαντήσω. Λοιπόν, στα 30+ χρόνια που ασχολούμαι καθημερινά με οπλικά συστήματα πρώτη φορά διάβασα το ,,HI TEC οπλομηχανές,,. Έγραψες HI TEC EΠΙΚΗ ΑΡΛΟΥΜΠΑ.
Τον μισθό και την σύνταξη του άλλου δεν πας να τον περικόψεις για να αγοράσεις αεροπλάνα, πυραύλους, φρεγάτες κτλ. Τον κόβεις για άλλους λόγους.

Ανώνυμος 29 Μαΐου 2012 στις 5:18:00 μ.μ. EEST  

Δεν άκουσες, δεν διάβασες, θέλεις να χεις high pension charges χωρίς να βάλεις το χέρι στην τσέπη...
Του κάθε άλλου ο μισθός και η σύνταξη θα πρέπει να εξαρτάται (σε σοβαρές δημοκρατίες έτσι γίνεται) από αυτό που παράγει, ειδικά για την περίπτωση των Στρατιωτικών, από την μισθολογική δυνατότητα που προκύπτει από τα νούμερα της οικονομίας...
Και τέλος, αφού: δεν πρέπει να πας να αγοράσεις αεροπλάνα, φρεγάτες, πυραύλους κτλ γιατί να πληρώνεις κηφήνες; για να κρατούν τα λιανοντούφεκα; ή για να φορούν παράσημα χωρίς αντίκρυσμα στις παρελάσεις;

ΥΓ:High = υψηλή
Technology = Τεχνολογία

Ανώνυμος 29 Μαΐου 2012 στις 11:41:00 μ.μ. EEST  

Εξακολουθείς να γράφεις HI TEC ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ.
Το ,,HI TEC οπλομηχανές,, είναι ξενομανία και βλαχιά ταυτόχρονα.
Οι μισθοί και οι συντάξεις όσο και να κοπούν τα λεφτά μετά ΔΕΝ πρόκειται να πάνε για όπλα. Η χώρα συνολικά χρωστάει ,,μόλις, 1 ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ και ζητάει συνέχεια λεφτά από τους ξένους. Αν αυτό σου λέει κάτι έχει καλώς.

Ανώνυμος 30 Μαΐου 2012 στις 9:29:00 π.μ. EEST  

Είσαι απίστευτος αγαπητέ Αρματιστή...
Ναι είμαι βλάχος στην καταγωγή...
Όπως και εσύ είμαι κάτοικος της Ψωροκώσταινας...
Όσο για την "ξενομανία" ορέ "Έλληνα" να αγοράζεις μόνο Ελληνικά άρματα, όπλα, αεροπλάνα κτλ
Εμείς οι ξενομανείς βλάχοι δεν ξέρουμε...λέμε αρλούμπες...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP