Ο Στρατηγός Φ. Φράγκος νέος Υπουργός Εθνικής Αμύνης

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Ρόδα είναι και γυρίζει... Ο πρώην Α/ΓΕΣ Στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος επιστρέφει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αυτή τη φορά ως υπουργός.

Όπως μεταδόθηκε προ ολίγου από τη ΝΕΤ, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Π. Πικραμμένος ζήτησε από τον Στρατηγό Φράγκο να συμμετάσχει ως ΥΕΘΑ στην υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Πρόκειται σίγουρα για μια κίνηση με νόημα και ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, εντός και εκτός συνόρων... Πρόκειται όμως αναμφίβολα και για δικαίωση του Φ. Φράγκου, ο οποίος είχε καρατομηθεί αιφνιδιαστικά και με τρόπο προσβλητικό από τον τότε ΥΕΘΑ Π. Μπεγλίτη, τις τελευταίες ημέρες της υπουργικής του θητείας.

Θυμίζουμε ότι ο Π. Μπεγλίτης προέβη στην αποστρατεία του τότε Α/ΓΕΣ Φ. Φράγκου, όπως και ολόκληρης της στρατιωτικής ηγεσίας, για να δώσει βάση στις άθλιες διαδόσεις σε βάρος των Ενόπλων Δυνάμεων ότι τάχα υπήρχε κίνδυνος πραξικοπήματος, που χρησιμοποίησε και ο τότε πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου απέναντι στους Ευρωπαίους ηγέτες για να δικαιολογηθεί για την ιδέα του περί δημοψηφίσματος (βλ. αναλυτικά εδώ).

Τώρα ο κ. Μπεγλίτης πήρε από τους ψηφοφόρους της Κορινθίας αυτό που άξιζε στην όλη πολιτεία του, δηλαδή το εισιτήριο επιστροφής από τη Βουλή στο σπίτι του. Ενώ ο Στρατηγός Φράγκος επιστρέφει ως υπουργός στο ΥΕΘΑ, γεγονός που συνιστά όχι μόνο έμπρακτη αναγνώριση της αξίας του, αλλά και έμπρακτη κατάρριψη των συκοφαντιών Παπανδρέου/Μπεγλίτη, καθώς ο πρωθυπουργός Π. Πικραμμένος (και προσωποποίηση της νομιμότητας ως ανώτατος δικαστικός), του εμπιστεύεται το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Το βέβαιο είναι, ότι θα κοιμόμαστε λίγο πιο ήσυχοι γνωρίζοντας ότι τα ηνία του υπουργείου είναι σε καλά χέρια...

Η συνολική σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης έχει ως εξής:

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Παναγιώτης Πικραμμένος

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Παύλος Αποστολίδης

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Αντώνιος Μανιτάκης

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Γεώργιος Ζαννιάς

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Πέτρος Μολυβιάτης

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Φράγκος Φραγκούλης

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Ιωάννης Στουρνάρας

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Γρηγόριος Τσάλτας

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Αγγελική-Ευφροσύνη Κιάου

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

Σίμος Σιμόπουλος

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Αντώνιος Ρουπακιώτης

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Χρήστος Κίττας

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Ναπολέων Μαραβέγιας

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΩΜΑΤΩΝ

Χρήστος Γεραρής

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Ελευθέριος Οικονόμου

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Τατιάνα Καραπαναγιώτη

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Αντώνιος Αργυρός

Η νέα κυβέρνηση θα ορκιστεί στις 10 το πρωί της Πέμπτης και οι βουλευτές αμέσως μετά, στις 11 π.μ., ενώπιον του υπηρεσιακού πρωθυπουργού.

22 σχόλια:

Ανώνυμος 16 Μαΐου 2012 στις 6:59:00 μ.μ. EEST  

όντως εξαιρετικά νέα

enkripto 16 Μαΐου 2012 στις 7:01:00 μ.μ. EEST  

Η φωτογραφία απο την επίσκεψη του τότε Α/ΓΕΣ Φ.Φράγκου στο μνήμα της κυράς της Ρώ.

Ανώνυμος 16 Μαΐου 2012 στις 7:04:00 μ.μ. EEST  

Άξιος!

Ανώνυμος 16 Μαΐου 2012 στις 7:06:00 μ.μ. EEST  

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΤΩ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ.ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΣΕ ΠΟΣΕΣ ΜΑΧΗΜΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΕΧΕΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ Η ΚΗΦΗΝΑ;ΕΙΔΑΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΩΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΡΑΓΚΟ ΕΥΓΕ ΤΟΥ,ΑΞΙΟΣ. HELLAS MARINE.

TED 16 Μαΐου 2012 στις 7:15:00 μ.μ. EEST  

Τι θ'απογίνουν τα RayBan ;;;

Ανώνυμος 16 Μαΐου 2012 στις 7:15:00 μ.μ. EEST  

ΑΑΑΑΑΑντε μπράβο και ένα καλό νέο!!!

HBS 16 Μαΐου 2012 στις 7:24:00 μ.μ. EEST  

Συνεχόμενα καλά νέα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η επικείμενη κοσμογονία για τον ΕΣ (με τα 400+ M1A1 Abrams και λοιπά οχήματα καθώς και τα 60 UH-60L Blackhawk) οφείλεται στις προσπάθειες αυτού του ανθρώπου. Όπως και το όραμα της δημιουργίας της 5ης κρητικής αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας και της αναγέννησης της 1ης ΜΑΛ. Μακάρι να είχε προλάβει να προχωρήσει και τον εκσυγχρονισμό των AH-64A πριν τον "φάει" ο ακατανόμαστος...

Ανώνυμος 16 Μαΐου 2012 στις 7:25:00 μ.μ. EEST  

Ο κύριος Πικραμένος δίνει πολύ καλά δείγματα στην επιλογή προσώπων. Τουλάχιστον να ξέρουν οι απέναντι ότι δεν παίζουμε.

Ανώνυμος 16 Μαΐου 2012 στις 7:28:00 μ.μ. EEST  

Συμφωνώ, μέσα στην ατυχία μας σταθήκαμε τουλάχιστον τυχεροί εκεί

Ανιχνευτής 16 Μαΐου 2012 στις 7:48:00 μ.μ. EEST  

Νομίζω είναι τιμητική/συμβολική η κίνηση. Δεν βλέπω να μπορεί να κάνει τπτ ως υπηρεσιακός ένας άνθρωπος που θα είναι εκεί για έναν μήνα. Οχι πως και το "συμβολικό" του πράγματος δεν έχει την αξία του.. Περνάει μηνύματα στα Ανατολικά μας..

Τώρα αν προλάβει να "ξεκινήσει" το καράβι με τα Μ1Α1 θα είναι αρκετό, γιατί δεν ξέρω τι θα κάνουν οι Αμερικάνοι αν η επόμενη κυβέρνηση είναι.. "εναλλακτική". Μπορεί και να το μετανιώσουν.. Μπορεί πάλι μια "εναλλακτική" κυβέρνηση να έχει στο πρόγραμμα της την περικοπή των "περιττών" αμυντικών δαπανών (χαζό, δόγμα όλοι είναι φίλοι μας εχθρός είναι ο καπιταλισμός) και έτσι πάλι να μην έρθουν τα Μ1Α1..
Μακάρι από να έρθουν και από "λάθος" να είναι φορτωμένα με βασικό φόρτο διατρητικών DU βλημάτων. Ετσι για λίγο, και το λάθος θα διορθωθεί μέχρι να μας έρθουν συμβατικά από άλλες πηγές..

Άντε να δούμε..

Ανώνυμος 16 Μαΐου 2012 στις 8:04:00 μ.μ. EEST  

Να δούμε τώρα τι θα πουν οι Γαλλικές εφημερίδες που είχαν γράψει ότι ο "πανέξυπνος","σωτήρας" είχε πει στις Κάννες ότι έδιωξε τους αρχηγούς των όπλων γιατί του ετοίμαζαν πραξικόπημα.
Ο "πραξικοπηματίας" Υπουργός θα τους φανεί κάπως...

Ανώνυμος 16 Μαΐου 2012 στις 8:23:00 μ.μ. EEST  

παιδια μηπως να το αφησουμε εδω!
μια χαρα ονοματα ειναι τι τις θελουμε τις εκλογες!!!
χειροτερους φοβαμαι θα αναδειξει η καλπη...


ενας πικραμενος

Ioannis 16 Μαΐου 2012 στις 8:40:00 μ.μ. EEST  

Ο διορισμός του κου Φράγκου είναι άκρως μία συμβολική κίνηση για τους εξ Ανατολών φίλων μας και όχι μόνο για τον δυναμισμό που θα απαντήσουμε σε κίνηση τους βλαπτική για τα σύνορά μας αλλά ο διορισμός αυτός έγινε με συμφωνία όλου του πολιτικού κόσμου.
Η συγκεκριμένη κίνηση δεν είναι άσχετη με το χθεσινό scramble,νομίζω.
Μπράβο σε όλους που συνέβαλαν σεαυτό το γεγονός.

ΓιώργοςΜ 16 Μαΐου 2012 στις 9:07:00 μ.μ. EEST  

Νομίζω πως δεν έγινε τυχαία η τοποθέτηση. Σε καιρό που θα έχουμε υπηρεσιακή κυβέρνηση και ενώ οι τούρκοι κάνουν τις γνωστές προκλητικές "ασκήσεις", δεν θα ήταν απίθανο να γίνει κάτι στραβό, οπότε θα είναι καλύτερο να έχεις έναν στρατηγό για υπουργό που ξέρει πως θα αντιμετωπίσει μια τέτοια κατάσταση από έναν Πάγκαλο που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να μην χάσει το πρωινό, το δεκατιανό, το μεσημεριανό, το απογευματινό και το βραδινό γεύμα. Ελπίζω να μην χρειαστεί να ασκήσει πέρα από τα τυπικά καθήκοντα ενός υπουργού υπηρεσιακής κυβέρνησης, αλλά είμαι σίγουρος πως θα είναι σωστός σε περίπτωση "στραβής".

bob 16 Μαΐου 2012 στις 9:09:00 μ.μ. EEST  

πορει αυτη η κυβερνηση να μην ειναι μονο για ενα μηνα..
αν ξαναπαρουν τα ιδια περιπου ποσοστα τα κομματα παλι την ιδια παρασταση με τις εντολες θα ξαναδουμε?

Arkan 16 Μαΐου 2012 στις 9:21:00 μ.μ. EEST  

Μακάρι να μείνει όσο πιο πολύ γίνεται...Το γεγονός ότι κάνουμε τέτοιες κινήσεις δείχνει ότι τα πράγματα έχουν σοβαρέψει στο αιγαίο και όχι μόνο.Ίσως μας βγεί σε καλό η όλη φάση.Εύγε και πάλι εύγε...!!!

kagelarios 16 Μαΐου 2012 στις 9:57:00 μ.μ. EEST  

Μου ειχε δωσει τιμητηκη για "Προσοχη" σε επιθεωρηση στην Ημαθια! Διοικητης τοτε του Β'ΣΣ. Ε ρε φαση...

ΑΧΕΡΩΝ 16 Μαΐου 2012 στις 10:15:00 μ.μ. EEST  

Και ἂν,λὲω,ἂν το σὺστημα τον τοποθετεὶ στο ΥΠΕΘΑ ὸχι για να τον ανταμεὶψει,αλλὰ για να τον παγιδεὺσει;Για να του χρεὼσει ακριβὼς κὰποια στραβὴ;
Για κὰποιον λὸγο,οι στρατιωτικοὶ πὰντα εὶναι τα εὺκολα θὺματα των πολιτικὼν,οι οποὶοι τους χρεὼνουν τις δικὲς τους ανεπὰρκειες.Και βγαὶνουν μετὰ ακὸμη και τα εκτρὼματα τὺπου Μπεγλὶτη και κουνὰνε το δὰκτυλο.
Στην διὰρκεια της θητεὶας του Φ.Φρὰγκου στο ΓΕΣ δεν συμφὼνησα με την πρωτοβουλὶα του για εισαγωγὴ μη Ελλὴνων στις παραγωγικὲς σχολὲς των Ε.Δ,και συνακολοὺθως σταδιοδρομὶας στις Ε.Δ,αλλὰ σὴμερα θα του ευχηθὼ καλὴ τὺχη στην νὲα του αποστολὴ,αλλὰ και πολλὴ προσοχὴ απὲναντι στο πολιτικὸ κατεστημὲνο.

Ανώνυμος 17 Μαΐου 2012 στις 12:39:00 π.μ. EEST  

@ Πικραμένο (καμμιά συγγένεια;) 16 Μαΐου 2012 8:23:00 μ.μ. EEST

Συμφωνώ.

Ανώνυμος 17 Μαΐου 2012 στις 3:23:00 π.μ. EEST  

Κάναμε εκλογές πρίν λίγο καιρό και θα ορκιστούν άλλοι, αντί άλλων...!Αυτό, πρώτη φορά το βλέπω στη ζωή μου... Ελπίζω να πάνε όλα καλά!

Ανώνυμος 17 Μαΐου 2012 στις 9:11:00 π.μ. EEST  

να παρω τους τουρκους μην κανουν λαθος και χασουν οτι κερδισαν τοσα χρονια με ιδρωτα .ευχαριστο νεο πραγματικα απο προβληματικους ελληνες πολιτικους

Ανώνυμος 22 Μαΐου 2012 στις 7:36:00 μ.μ. EEST  

Ο ΓΑΠ δικαίωνεται... Το "πραξικόπημα" πέτυχε, ο Φράγκος τελικά "κατέλαβε" την εξουσία... Έχει τελικά ο καιρός γυρίσματα. Μακάρι να μείνει στο Υπουργείο για αρκετό καιρό, μόνο καλό θα κάνει στις Ένοπλες Δυνάμεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP