Σοφή και απαραίτητη επιλογή

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Του Σάββα Δ. Βλάσση*

Η ανάληψη των καθηκόντων Υπουργού Εθνικής Αμύνης από τον επίτιμο Α/ΓΕΣ Στρατηγό ε.α. Φραγκούλη Φράγκο στις 17 Μαρτίου 2012, είχε μεγάλη συμβολική σημασία. Ήλθε, πεντέμισι μήνες μετά την αποστρατεία του, να θάψει εντελώς στο υποσυνείδητο όλων, το ακραίο σενάριο κινδυνολογίας που παρουσίασε στις 2 Νοεμβρίου ο τότε πρωθυπουργός, περί δήθεν «κινδύνου πραξικοπήματος». Σενάριο το οποίο στην ουσία είχε υποστηριχθεί πολιτικώς από τον τότε ΥΕΘΑ, με την αιφνίδια αποστράτευση των τεσσάρων αρχηγών Γενικών Επιτελείων, μία ημέρα πριν.

Η πολιτική απόφαση εισηγήσεως και επιλογής του Στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου για την θέση του ΥΕΘΑ, ήταν σοφή όσο και απαραίτητη. Εξαφανίζει και το παραμικρό κατάλοιπο υποψίας που ενδεχομένως παρέμενε στο εξωτερικό. Διότι ουδείς στην Ελλάδα έχει αμφιβολίες για την εμπιστοσύνη του στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Τοιουτοτρόπως, αποκαθιστά πλήρως το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο επλήγη τόσο άδικα και απερίσκεπτα για λόγους κομματικού συμφέροντος. Το όψιμο ενδιαφέρον του κ. Τσίπρα, καθαρώς για κομματικές σκοπιμότητες, να επισκεφθεί το ΥΠΕΘΑ στις 29 Μαΐου, τουλάχιστον έρχεται να συντελέσει και προς αυτή την κατεύθυνση.
Ο Στρατηγός Φ. Φράγκος, αναδεικνύεται σε πραγματικό εθνικό κεφάλαιο.

*Ο Σάββας Δ. Βλάσσης είναι εκδότης του περιοδικού ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ

17 σχόλια:

Ανώνυμος 31 Μαΐου 2012 στις 3:17:00 π.μ. EEST  

Μπράβο ρε Σάββα, πές τα... Γιατί κάποτε τα λέγαμε για τη Ντόρα που έκανε τα λάθη της-εδώ στο εν κρυπτό- έτσι και τώρα πρέπει να τα πούμε οτι ο Τσίπρας τζογάρει με τη επίσκεψη στο ΥΠΕΘΑ...
Ολα πρέπει να τα λέμε αμερόληπτα...
13

Ανώνυμος 31 Μαΐου 2012 στις 6:59:00 π.μ. EEST  

Συμφωνώ ότι ο στρατηγός Φράγκος είναι εθνικό κεφάλαιο.
Διαφωνώ ριζικά ότι ο Τσίπρας πήγε στο πεντάγωνο για μικροκομματικούς λόγους. Πήγε για να ενημερωθεί για τα μέτρα αποτροπής καί απόκρουσης ενδεχόμενης στρατιωτικής κίνησης της Τουρκίας. Πήγε για να μάθει. Καί για να διορθώσει εσφαλμένες εντυπώσεις (καί διεθνώς, τονίζω το διεθνώς!) από την ανοησία Μπαλάφα ("θα το ρισκάρουμε!") καί την χοντρή σπέκουλα επ` αυτής της ανοησίας.
Καταλήγω μ ` ένα καίριο ζήτημα :εάν η λαίκή ψήφος φέρει πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ,ο στρατηγός θα παραμείνει ως ΥΕΘΑ! Αν έρθει η ΝΔ καί σχηματίσει συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ,έχετε αμφιβολία ότι το εθνικό κεφάλαιο του στρατηγού Φραγκούλη θα πεταχθεί πάλι στα σκουπίδια;

Ανώνυμος 31 Μαΐου 2012 στις 10:52:00 π.μ. EEST  

Τα παπαγαλάκια του ΣΥΡΙΖΑ παρακαλούνται να σταματήσουν να πουλάνε φούμαρα στον κόσμο. Ο στρατηγός Φράγκος είναι κόκκινο πανί στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Το επόμενο παραμύθι που θα ακούσουμε είναι ότι ο Τσίπρας θα βάλει την περικεφαλαία, θα ανέβει στο άλογο και θα πάει να απελευθερώσει την Κωνσταντινούπολη και την Καππαδοκία...
Για να μην ξεχνιόμαστε:
"Συμφωνώ με την κατάργηση του στρατού"
Αλέξης Τσίπρας, περιοδικό Schooligans 2008.
http://www.theschooligans.gr/site/index.php?option=com_content&task=view&id=566&Itemid=28
Και τώρα ουστ, παπαγαλάκια.

Οδυσσέας 31 Μαΐου 2012 στις 10:55:00 π.μ. EEST  

Σωστός ο 10.52.
Το δούλεμα έχει και τα όριά του κύριοι.
Να μάθετε πρώτα ποιο είναι το επώνυμο του στρατηγού και μετά να μας λέτε ότι θα τον κρατήσετε στη θέση του κλπ.
Έλεος.

Nikos 31 Μαΐου 2012 στις 11:09:00 π.μ. EEST  

Οι ξένες φαρμακεύτηκες εταιρίες ετοιμάζουν σχέδια έκτακτης ανάγκης για να συνεχιστεί η ροή φαρμάκων και να αποφευχθεί ανθρωπιστική καταστροφή
Οι ξένες πρεσβείες ετοιμάζουν σχέδια εκκένωσης των πολιτών τους
Πετρέλαιο με πίστωση 90 ημερών (open credit) δεν μας πουλά πλέον κανείς πλην Glencore και Vitol και αυτές το κάνουν για χατίρι του State Department
Οι εταιρίες ασφάλισης εμπορικών συναλλαγών δεν ασφαλίζουν πλέον συναλλαγές με ελληνικές εταιρίες
Τα ταμειακά διαθέσιμα του δημοσίου είναι κοντά στο μηδέν
Οι τράπεζες είναι ανοικτές μόνο και μόνο επειδή η ΕΚΤ καλύπτει την τεράστια τρύπα ρευστότητας έχοντας ξεχειλώσει τους κανόνες αποδοχής ενεχύρου
Όλα αυτά δεν είναι κινδυνολογίες, είναι η σημερινή πραγματικότητα. Κάποιοι βλέπουν στον Τσιπρα έναν εθνάρχη. Εγώ που τυγχάνει λόγο δουλειάς να ξέρω αρκετά καλά πως δουλεύει η οικονομία, οι επιχειρήσεις και το τραπεζικό σύστημα σας λέω ότι αν ο Τσιπρας βγει και κάνει αυτά που λέει τότε η λέξη χάος δεν θα είναι αρκετή για να περιγράψει αυτό που θα συμβεί και η επέμβαση του στρατού για την αποκατάσταση της τάξης θα είναι επιβεβλημένη. Η κατάσταση είναι ΗΔΗ οριακή, η Ελλάδα είναι σαν ένα αυτοκίνητο F1 που πάει με 300 χαω και η παραμικρή στραβοτιμονιά θα οδηγήσει σε τραγωδία… την επαύριον των εκλογών και ανεξάρτητα τα από το αποτέλεσμα τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα… απλά με το τιμόνι στα χέρια του Τσιπρα η πιθανότητα στραβοτιμονιάς και καταστροφικού ατυχήματος είναι πολύ πιο μεγάλη.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Ανώνυμος 31 Μαΐου 2012 στις 12:00:00 μ.μ. EEST  

@Nικος 31 Μαΐου 2012 11:09:00 π.μ.
Ας πουμε οτι συμφωνουμε για την κατασταση.Ποιος δημιουργησε αυτο το εκρηκτικο μιγμα που περιγραφεις;Δεν ξερω τι εννοεις οταν λες οτι γνωριζεις τα της οικονομιας λογω δουλειας.Αν παντως εισαι τραπεζικος θα ξερεις οτι ευθυνη για το χαος εκτος απο τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ εχουν και οι συναδελφοι σου που μοιραζαν τα χρηματα που τους ειχε εμπιστευθει ο κοσμος οπου γουσταραν.Δανεια που δεν ειχαν καμια πιθανοτητα να εξυπηρετηθουν , αγορες ακινητων απο τις θυγατρικες real estate των τραπεζων σε τιμες πολλαπλασιες της αξιας τους κι αλλα κι αλλα.Στα δυο πρωην μεγαλα κομματα δε θα αναφερθω.Δε χρειαζεται.Τα εχει πει ολα το ημερολογιο του Χριστοφορακου.Αρα ακομα κι αν ο Συριζα ειναι μπαχαλο τι μας μενει;Τι επιλογη μας εμεινε; Να διαλεξουμε αναμεσα σε κλεφτες και σε ασχετους.Ενας τροπος υπαρχει για να ξεπεραστει αυτο το διλημμα.Με μια μεταβατικη κυβερνηση που θα εχει σκοπο την καταργηση του νομου περι ευθυνης υπουργων, την καταργηση του γελοιου μπονους των 50 εδρων,την τιμωρια των ενοχων (πολιτικων, τραπεζιτων, δημοσιων λειτουργων και λοιπων) και τη διενεργεια νεων εκλογων σε περιβαλλον κοινωνικης ομαλοτητας.Οσο ο χωρος της κεντροδεξιας και της κεντροαριστερας εκπροσωπειται απο ανθρωπους που θα επρεπε να κανουν παρεα στον Ακη στη φυλακη δε γινεται να υπαρξει ομαλοτητα.Το βεβαιο ειναι το εξης.Με ή χωρις Τσιπρα , με ή χωρις ευρω , με ή χωρις καυσιμα το παρτυ τελειωσε.Κι οσοι δεν το καταλαβαινουν και ελπιζουν ακομα οτι μπορει να μεσα απο τετοια διλημματα να σωσουν τα κεκτημενα τους πλανωνται πλανην οικτραν.

J.

Ανώνυμος 31 Μαΐου 2012 στις 12:11:00 μ.μ. EEST  

Είναι περίπου έτσι, ξέχασες όμως να πεις ότι η GR-F1 δεν έχει φρένα.
Ποιός πολιτικός σχχηματισμός δίνει μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση; Πολύ απλά κάνεις! Εχει πρόγραμμα η ΝΔ; Αυτοί είναι ένα κόμμα διεφθαρμένων βαρώνων. Στα χρόνια που κυβέρνησαν είχαμε τα golden boys and girls, ισχυρότατες εθνομηδενιστικλες τάσεις που ακολούθησαν πιστά τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ. Ενα μίγμα νεοφιλευλευθερισμού αλά γκρέκα με το αζημείωτο.
Μόνο ο Καραμανλής διεσώθει που προσπάθησε για μια πιο πολύπλευρη εξωτερική πολιτική με την Ντόρα υπουργό εξωτερικών(;;!!). Ο Σαμαράς απεδείχθει πολύ κατώτερος των περιστάσεων. Το πρόβλημα με τις πολιτικές ελιτ είναι ότι όχι μόνο είναι διεφθαρμένες και θεωρούν το κράτος ιδιοκτησία τους αλλά στερούνται στοιχειώδους πολιτικής σκέψης. Το μότο τους είναι λεφτά, γκόμενες, ναρκωτικά και διασκέδαση. Ετσι ξέρει ο καθείς να κυβερνά. Τώρα κύριοι ότι και να ψηφίσουμε διαβαίνουμε τις πύλες της κολάσεως. Σε τέτοιες περιόδους είναι χρήσιμοι οι δύο κορυφαίοι ανθρωπολογικοί οδηγοί: Ομήρου έπη (Ιλιάδα Οδύσσεια) και το Ευαγγέλιο. Ας είμαστε αισιόδοξοι!!

Basil
ΥΓ1 Νομίζω ότι η κρίση αυτή σηματοδοτεί την κρίση ηγεμονίας της Δύσης.
ΥΓ2 προς ενκρυπτώ Γίνεται πράγματι γεωπολιτικός ανταγωνισμός ΗΠΑ-γερμανίας στην περιοχή; Η άποψη σας θα είναι χρήσιμη.
ΥΓ3 Το προηγούμενο πόστ για την Κύπρο το ζήτημα είχε τεθεί από παλιά από το Αρδην. Είναι πολύ σωστό να προβάλλονται τέτοιες απόψεις.
ΥΓ4. Το ιστολόγιο είναι εξαιρετικό.

enkripto 31 Μαΐου 2012 στις 12:25:00 μ.μ. EEST  

Nα θυμίσω ότι το θέμα της ανάρτησης είναι η τοποθέτηση Φράγκου στο ΥΠΕΘΑ, ας μην ξεφεύγουμε.

@12.11
Σε ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Όπως καταλαβαίνεις ο προβληματισμός που θέτεις σηκώνει πολύ συζήτηση..

Ανώνυμος 31 Μαΐου 2012 στις 12:51:00 μ.μ. EEST  

Επειδη ειναι η πρωτη φορα που καποιος Στρατηγος αναλαμβανει μετα το 1974 (Δεν θελω να θυμαμαι καν την περιπτωση Σπηλιωτοπουλου)αυτη την Θεση, ας περιμενουμε να δουμε
τα εργα του.

Ανώνυμος 31 Μαΐου 2012 στις 12:57:00 μ.μ. EEST  

Προς :Ανώνυμος 31 Μαΐου 2012 12:11:00 μ.μ. EEST

"ΥΓ2 προς ενκρυπτώ Γίνεται πράγματι γεωπολιτικός ανταγωνισμός ΗΠΑ-γερμανίας στην περιοχή; "

Ο Καραμανλής και οι δικοί του με τα ανοίγματα στους Ρώσους φάγαν τα μούτρα τους (πυρκαγιές, Βατοπαίδι, Vodafone, συνεχόμενες εκλογές μέχρι να τις χασουν κλπ)
Ο Άκης ο Γερμανοτραφής που αγόραζε από Ρώσους και Γερμανούς τρώει τα μούτρα του (Ως γνωστόν μόνο Ρώσοι και Γερμανοί παίζουν μπάλα με μίζες...)
Οι αμερικανοί με τις υποκλοπές της vodafone την βγάζουν λάδι - το θεμα κουκουλωθηκε(ποιος ασχολειται πλεον με το θέμα? απο την αποκαλυψη του σκανδαλου και μετα αρχισε η κατρακυλα για την τοτε κυβερνηση)
Με τη Siemens (γερμανική εταιρεία) γινεται χαμός ενώ ποτέ και για καμμιά αμερικανική εταιρεία δεν έχει ακουστεί το παραμικρό.
Οσοι κανουν μπιζνες με αμερικανακια βγαινουν λαδι, οσοι με Ρωσάκια και Γερμανάκια κάπου- κάπως την πατάνε..
Ας μην θυμίσω το πως πήρε την αρχηγια του ΠΑΣΟΚ ο ΓΑΠ (απευθειας αναθεση) και πως την πρωθυπουργία (στο δεύτερο γύρο- οι πυρκαγιές στον πρώτο δεν ήταν αρκετες..) Ας μην θυμίσω τις αμερικανόφιλες θέσεις που πρεσβεύει (Αναν, Κόσοβο, ελληνοτουρκικά, Θράκη, αλλεργία σε ό,τι εθνικό, υπαγωγή σε ΔΝΤ κα)

Όχι ρε, ποιός γεωπολιτικός ανταγωνισμός;
όλο θεωρίες συνομωσίας είστε...
lol
Αντώνιος ο από ΕΛΔΥΚ

TED 31 Μαΐου 2012 στις 1:07:00 μ.μ. EEST  

@ 31 Μαΐου 2012 12:51:00
Βλέπω "ξεχνάς" τους ΠΑΣΟΚους υπουργούς Κουρή και Χαραλαμπόπουλο. Και για να μη σπεύσεις να απαντήσεις πως δεν ήσαν Στρατηγοί, ούτε κι ο Σπηλιωτόπουλος ήταν.

Αρματιστής 31 Μαΐου 2012 στις 2:03:00 μ.μ. EEST  

@ Nikos 31 Μαΐου 2012 11:09:00 π.μ

Φίλε Νίκο

Και εγώ ο αφελής είχα πιστέψει ότι μετά τα μνημόνια, τα μεσοπρόθεσμα, τη ατέλειωτη λιτότητα, τα κουρέματα, την εκχώρηση της κυριαρχίας, την παραίτηση από την ασυλία, την αποδοχή του Αγγλικού δικαίου, τη συγκυβέρνηση, το Παπαδήμο, τα δισεκατομμύρια που δόθηκαν στις τράπεζες και τα λοιπά εθνοσωτήρια μέτρα, είχαμε διαφύγει από τους κινδύνους και είχαμε σωθεί από τη πτώχευση.

Πως έγινε και σήμερα αντιμετωπίζουμε όλα όσα μας αράδιασες, ή καλύτερα πως έγινε και σήμερα η πατρίδα μας αντιμετωπίζει "υπαρξιακή κρίση" κατά το κύριο Δένδια;

Ανώνυμος 31 Μαΐου 2012 στις 8:39:00 μ.μ. EEST  

Καλά αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, βλέπω για υπουργό άμυνας κανάν βλάκα όπως τον Λαφαζάνη, που υποτίθεται έχει ασχοληθεί με την αμυντικήν πολιτική. Ο Θεός να βάλει το χέρι του.

Ανώνυμος 1 Ιουνίου 2012 στις 2:13:00 π.μ. EEST  

O Λαφαζάνης βεβαίως είναι ακατάλληλος για ΥΕΘΑ, διότι ο Μεϊμαράκης ,ο Αβραμόπουλος καί ο Μπεγλίτης ήσαν τέρατα ευφυίας καί είδίκευσης. Επίσης αυτοί οι τρείς ,όπως καί ο Βενιζέλος καί ο Παπαντωνίου άλλωστε, υπήρξαν βράχοι τιμιότητος καί ηθικής....

Ανώνυμος 1 Ιουνίου 2012 στις 10:03:00 π.μ. EEST  

οι τρείς που αναφέρεις ήταν σαφώς ανίκανοι, αλλά δεν ήταν ΚΑΙ ανίκανοι ΚΑΙ αιθεροβάμονες...

Ανώνυμος 1 Ιουνίου 2012 στις 1:34:00 μ.μ. EEST  

@Ανωνυμος 1 Ιουνίου 2012 10:03:00 π.μ. EEST
Aκομα χειροτερα.Ηταν και ανικανοι και απατεωνες.Ζημιωσαν συνειδητα το ελληνικο δημοσιο.Ας σκεφτουμε ποσο διαφορετικη θα ηταν η σημερινη κατασταση των ΕΔ αν ειχαν κανει απλως το αυτονοητο , αυτο για το οποιο εδωσαν ορκο οταν ανελαβαν καθηκοντα υπουργου.Αν ειχαν προστατευσει τα συμφεροντα του ελληνικου κρατους εναντι των εταιριων με τις οποιες ηταν συμβεβλημενο(βλ.ΗDW ,Raytheon, KMW etc).Οποτε ας αφησουμε ησυχο το Λαφαζανη.Δεν ειναι η καλυτερη επιλογη για ΥΠΕΘΑ, μακαρι να το ξερει κι ο ιδιος, αλλα ειναι αδικο να τον συγκρινουμε με τους προηγουμενους.

Ανώνυμος 15 Ιουνίου 2012 στις 4:04:00 μ.μ. EEST  

Με το τελος της Θητειας του Κ.Φραγκου νομιζω οτι πρεπει να του βγαλουμε το καπελλο...εκανε οσα δεν εκαναν οι αλλοι υπουργοι σε χρονια. Μηπως να το ξανασκεφτουνε αυτοι που θα ειναι κυβερνηση την αλλη βδομαδα να τον αφησουν στο υπουργειο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP