Τα βλήματα M830 έφθασαν στη Θράκη

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Σε μονάδες του Όπλου των Τεθωρακισμένων στη Θράκη, έφθασαν ήδη τα 3.000 βλήματα χημικής ενέργειας M830 HEAT-MP-T (High-Explosive Anti-Tank Multi-Purpose Tracer) των οποίων η προμήθεια έγινε χωρίς κόστος από τα αποθέματα του Στρατού των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο με το οποίο μεταφέρθηκαν αφίχθη το περασμένο Σάββατο στον Πειραιά, ξεφορτώθηκαν και με μία αστραπιαία επιχείρηση μεταφοράς με οχήματα οδικών μεταφορών μεταφέρθηκαν αμέσως στις επιλαρχίες μέσων αρμάτων (ΕΜΑ) που επιχειρούν τα άρματα μάχης Leopard 2A4/-2HEL στη Ζώνη Ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού.

Τα συγκεκριμένα πυρομαχικά θα συμπληρώσουν τα εναπομείναντα από τα 5.000 βλήματα κινητικής ενέργειας DM33A2 APSFDS-T, των οποίων η προμήθεια είχε γίνει το 2005 στο πλαίσιο της «ενδιάμεσης λύσης». Ήδη η διαδικασία εξοικείωσης του προσωπικού με τα νέα βλήματα έχει αρχίσει και πολύ σύντομα θα αρχίσει η εκπαίδευση συμπεριλαμβανομένων και των βολών.

Η άφιξη των βλημάτων, που για τις μονάδες Τεθωρακισμένων αλλά και τον Ελληνικό Στρατό γενικότερα, αποτελούν «μάννα εξ ουρανού», θα επιτρέψει την άμεση έναρξη των διαδικασιών για την αναδιάταξη του ελληνικού αρματικού δυναμικού, αφού οι ΕΜΑ των Leopard 2A4/-2HEL θα απαλλαχθούν από τη «δουλεία» της διατήρησης σε ταυτόχρονη υπηρεσία διπλού τύπου (και φυσικά αριθμού) αρμάτων μάχης.

Ας σημειωθεί ότι από πολύ καιρό οι επιτελείς της Διεύθυνσης Ιππικού-Τεθωρακισμένων (ΔΙΤ/ΓΕΣ) αλλά και του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) έχουν ολοκληρώσει τη σχεδίαση της πολύπλοκης διαδικασίας αναδιάταξης του αρματικού δυναμικού, η οποία θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.

Αποτέλεσμα της αναδιάταξης θα είναι η απόσυρση σημαντικού αριθμού παλαιότερων, υποδεέστερων επιχειρησιακών δυνατοτήτων, αρμάτων (M48A5, M60A1 RISE, M60A3 TTS) που αναμένεται να εξοικονομήσει σημαντικά ποσά στο κόστος λειτουργίας.

www.defence-point.gr

28 σχόλια:

ΑΧΕΡΩΝ 2 Μαΐου 2012 στις 11:59:00 μ.μ. EEST  

Δηλαδὴ,ἂν κατὰλαβα καλὰ,με το που παρελὴφθησαν 3.000 βλὴματα,χονδρικὼς 8(οκτὼ) ανὰ ὰρμα Leopard-2,κὰποιοι βιὰζονται να αποσὺρουν τα M-48 και τα M-60;
Ποιοὶ ὲνστολοι κὰνουν τὲτοιους σχεδιασμοὺς;
Ἢ ποιοὶ τους ανὲχονται;

Ανώνυμος 3 Μαΐου 2012 στις 12:02:00 π.μ. EEST  

"I have no reply to make to your general other than from the mouths of my cannons and muskets".

Ανώνυμος 3 Μαΐου 2012 στις 3:42:00 π.μ. EEST  

Αμήν...

Ανώνυμος 3 Μαΐου 2012 στις 9:40:00 π.μ. EEST  

Τώρα δεν καταλαβαίνω!!!
Θυμίζετε το 1987, όταν έβγαινε ο στόλος στο Αιγαίο (με τις "παλληκαριές" του άντρέ!!)με τα κανάλια της TV στο Ναύσταθμο, όπου μας ενημέρωναν για τα βαπόρια, που έβγαιναν, λες και πήγαιναν εκδρομή!!!
Σίγουρα οι τούρκοι γνωρίζουν από "πρώτο χέρι" τι πολεμικό υλικό παραλαμβάνουμε!!! Πρέπει όμως και εμείς--έστω και από τα blogs--να τους δίνουμε ακριβείς περιγραφές;;;; και να αναρωτιόμαστε τι σκοπεύουν, να κάνουν με τα παλαιότερα άρματα και τι προγραμματισμό κάνει ο στρατός;;;!!!
Γιάννης

Ανώνυμος 3 Μαΐου 2012 στις 10:31:00 π.μ. EEST  

@Γιάννη

Πώς φαίνεται ότι είσαι άσχετος...

Tommygun 3 Μαΐου 2012 στις 11:05:00 π.μ. EEST  

Ανωνυμε, εμεις δηλαδη πως μαθαινουμε τα σχεδια εξοπλισμου των Τουρκων και τα σχεδια τους? Η θεωρεις οτι δεν υπαρχουν διαβαθμισμενα εγγραφα?

HBS 3 Μαΐου 2012 στις 11:21:00 π.μ. EEST  

Αγαπητέ φίλε, μάλλον έχεις μπερδέψει το 1996 με το 1987. Το σχόλιο σου θα είχε νόημα αν το ρεπορτάζ προειδοποιούσε και ενημέρωνε τους "ενδιαφερόμενους" για την εν λόγω επιχείρηση ΠΡΙΝ αυτή γίνει. Από τη στιγμή που αυτή ολοκληρώθηκε ΜΕ ΑΚΡΑ μυστικότητα και επιτυχία δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ απολύτως νόημα. Αντιλαμβάνομαι πως δεν γνωρίζεις πολλά σχετικά με την κρίση της 27ης Μαρτίου 1987. Αλλιώς θα ήξερες για τις ΗΡΩΙΚΕΣ ολονύκτιες προσπάθειες του προσωπικού του Ν.Σ. και των πληρωμάτων να αποδώσουν ΑΜΕΣΑ πλοία μετά από επισκευές ΠΕΑΚ , την επίτευξη γενικής ενημερώσεως και ανακλήσεως προσωπικού με ΜΗΔΕΝ διαρροές μέσα σε ένα βράδυ. Την ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΉ ανάπτυξη του ΣΥΝΟΛΟΥ του στόλου (πάνω από 60 πολεμικά)στο Αιγαίο παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες της 29ης και 30ης Μαρτίου (δυνάμεις 10b)την ώρα που ο αντίστοιχος τουρκικός διέκοπτε, ψάχνοντας απάγκιο κι απανέμι στα Δαρδανέλια και στους γύρω όρμους. Τα εμπορικά στην Ψυτάλλεια που με τις μπουρούδες και δια (υποστολής και έπαρσης)της Ελληνικής Σημαίας χαιρέτιζαν τους άνδρες του Π.Ν.
Αν τα ήξερες όλα αυτά τότε θα ΓΟΥΣΤΑΡΕΣ κι άλλες τέτοιες "παλικαριές" από τις μελλοντικές πολιτικές ηγεσίες αυτού του ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΥ τόπου...

Ανώνυμος 3 Μαΐου 2012 στις 12:12:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητοί φίλοι, σας ευχαριστώ, για τα καλά σας λόγια (άσχετος κ.λπ.)
ΕΠΙΜΕΝΩ ότι ΠΟΥΘΕΝΑ στον κόσμο δεν βγαίνουν στο διαδίκτυο, εκτός από "διαρροές" θέματα που έχουν με τις Ε.Δ. κάθε χώρας!!!
Το αν η προαναφερθείσα επιχείρηση έγινε με άκρα μυστικότητα ή όχι, είναι αδιάφορο από τη στιγμή, που δίνουμε αναφορά στο τι παραλάβαμε και που το έχουμε διαθέσει ή πρόκειται να το διαθέσουμε!!
Όσον αφορά στις "παλικαρίες" μιλάω για τις "μαγκιές" των πολιτικών, ειδικά για τις βλακώδεις δηλώσεις του τύπου "βυθίσατε το χόρα" ή "έξω οι βάσεις του θανάτου" και άλλα τέτοια και ΟΧΙ για το αξιόμαχο και τις άοκνες προσπάθειες ΟΛΟΥ του προσωπικού των Ε.Δ., όπου και όταν ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ!!!
Τελικά "οι παλικαρίες" τι απέδωσαν;;;; "Βάλαμε την ουρά στα σκέλια" πήραμε τη σημαία μας, χαρακτηρίστηκε η περιοχή "γκρίζα ζώνη" και όλα ωραία και καλά!!! και δυστυχώς αφού μια φορά "την πατήσαμε" οι καλοί μας γείτονες θα συνεχίσουν το βιολί τους!!
Τέλος όσον αφορά στο "μπλέξιμο" 1987 με το 1996, έχετε δίκιο και ομολογώ mea culpa!!!
Γιάννης

HBS 3 Μαΐου 2012 στις 1:27:00 μ.μ. EEST  

@ ΑΧΕΡΩΝ 11:59

Όπως το αντιλαμβάνομαι πρόκειται για την έναρξη της ΣΤΑΔΙΑΚΗΣ αναδιάταξης του ελληνικού αρματικού δυναμικού και την απόσυρση σημαντικού αριθμού αρμάτων παλαιότερων τύπων (κυρίως M60A1 RISE / -A3 TTS). Δεν στηρίζονται στην παραλαβή μόνο των συγκεκριμένων βλημάτων αλλά και των 6000 ολλανδικών αποθεμάτων (4200 DM53A1 + 2000 M865 TPCSDS-T) τα οποία υπολογίζεται ότι θα καταφτάσουν το αργότερο στα τέλη Ιουνίου-μέσα Ιουλίου. Οπότε στο διάστημα αυτό το ελληνικό απόθεμα θα διαμορφωθεί στα περί 10-12000 βλήματα ( DM33A2 APSFDS-T, DM53A1, M830) + 2000 εκπαιδευτικά M865 TPCSDS-T. Σαφώς, ο αριθμός αυτός δεν είναι επαρκής, αλλά και τα βάρη συντήρησης των παλαιότατων σκαφών είναι εξίσου σημαντικά (καταπόνηση προσωπικού, εκπαίδευση, υποστήριξη και συντήρηση)...

"Δόκιμος" 3 Μαΐου 2012 στις 2:32:00 μ.μ. EEST  

Την καλημέρα μου...

Παλαιά παρουσίαση με ενδιαφέρον φωτογραφίες, μετρήσεις κλπ.

Firing US 120mm Tank Ammunition
in the Leopard 2 Main Battle Tank
NDIA Guns and Missiles Conference
Harlan Huls
22 April 2008

http://www.dtic.mil/ndia/2008gun_missile/6526Huls.pdf

Ανώνυμος 3 Μαΐου 2012 στις 3:22:00 μ.μ. EEST  

ΠΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΕΞΙΜΟ ΣΤΙΣ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΕς,ΜΠΕΡΔΕΨΕς ΚΑΙ ΤΙς ΕΠΙΠΤΩΣΕΙς ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ ΜΕ ΑΥΤΕς ΤΟΥ 87.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΛΑ ΝΑ ΤΑ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΖΕΙς ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΜΗΔΕΝΙΖΕΙς.
ΤΑ "ΚΑΛΑ" ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΛΙΓΑ... ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΡΟΤΟΥ ΓΡΑΨΕΙς....
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΤΟ 87 ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΩ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ. ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΕΚΕΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΣ...

Alexandros 3 Μαΐου 2012 στις 4:10:00 μ.μ. EEST  

Να ρωτήσω κάτι ρε παιδιά, με τα Abrams τελικά τι έχει γίνει?

Ανώνυμος 3 Μαΐου 2012 στις 4:41:00 μ.μ. EEST  

Θα ήθελα να κάνω την εξής ερώτηση: Είναι πια τόσο δύσκολο για την Ελλάδα να κατασκευάσει μόνη της αντίστοιχα με τα Μ830 βλήματα; Εάν ναι, τότε είτε είμαστε χαζοί και δεν μπορούμε, είτε δεν μας το επέτρεπαν άλλες δυνάμεις όσο και να προσπαθούσαμε, κάτι που μου φαίνεται μάλλον απίθανο. Εάν πάλι δεν είναι δύσκολο, τότε είτε έχουμε πουλημένη ηγεσία είτε είναι παντελώς ανίκανη να δώσει στην Ελλάδα έστω και τους ελάχιστους βαθμούς ελευθερίας που πρέπει να έχει ένα κράτος που δεν θέλει να λέγεται αποικία. Όπως και να έχει, φταίμε και εμείς ως λαός που ποτέ δεν απαιτήσαμε έστω και την ελάχιστη αυτάρκεια. Εξαρτόμαστε από χίλια δυο θέματα από τους ξένους για τους εξοπλισμούς μας ούτε από αυτό δεν μπορούμε ανεξαρτητοποιηθούμε, έλεος. Αν ήμασταν έστω και ελάχιστα σοβαροί ως έθνος η συγκεκριμένη ανάρτηση θα έπρεπε να μας στενοχωρεί και όχι να μας ευχαριστεί αφού για άλλη μια φορά δείχνει την ανεπάρκειά μας. Δεν μιλάμε άλλωστε και για 4ης ή 5ης γενιάς αεροσκάφη(κάτι όμως που η Σουηδία των 10 εκ παράγει).

Αριστείδης ο άχρηστος

ΑΧΕΡΩΝ 3 Μαΐου 2012 στις 5:31:00 μ.μ. EEST  

@HBS
Τα 10.000-12.000 βλὴματα δεν αντιπροσωπεὺουν οὺτε κἂν πλὴρη φὸρτο ανὰ ὰρμα,χὼρια οι ανὰγκες εκπαιδεὺσεως,που δεν περορὶζεται σε εκπαιδευτικὰ μὸνον βλὴματα.Η δικὴ μου
δε πληροφὸρηση,απὸ στελὲχη,εὶναι ὸτι υπὰρχουν ανταλλακτικὰ για M-48/M-60,ἂν ὸχι σε αφθονὶα,πὰντως σε σχετικὴ επὰρκεια για ορὶζοντα 2-3 ετὼν τουλὰχιστον.Εὶμαι υποψιασμὲνος ὸτι κὰπου αλλοὺ το πὰνε,οι ὶδιοι που δεν θὲλουν να ὲρθουν τα Ὰμπραμς.
Αλλὰ φὶλε μου,μιλὰμε στην πραγματικὸτητα για το ὲλασσον,και ὸχι το μεὶζον:τὶ να περιμὲνεις απὸ μιὰ χὼρα με φὶδια τριγὺρω της-και στον κὸρφο της!-που ὲχει κὰνει την θητεὶα ανὲκδοτο...

ΟΠΛΙΤΗΣ 3 Μαΐου 2012 στις 7:00:00 μ.μ. EEST  

Λυπάμαι πραγματικά το ανθρώπινο δυναμικό των επιλαρχιών που σηκώνουν το δυσβάστακτο φορτίο της συντήρησης - εκπαίδευσης δύο τύπων αρμάτων,από την άλλη μεριά εξοργίζομαι από την ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ της στρατιωτικής ηγεσίας επί οκτώ έτη να μην είναι σε θέση να εξασφαλίσει πυρομαχικά και ΟΥΤΕ μία παραίτηση για το λόγο αυτό.Λόγια, λόγια και τίποτα άλλο,σιχάθηκα τις δάφνες, τα αστέρια και το αυτάρεσκο ύφος όταν απευθύνονται σε υφισταμένους ενώ με δουλικότητα είναι έτοιμοι να πραγματοποιήσουν τις επιθυμίες των πολιτικών.

Nicholas 3 Μαΐου 2012 στις 10:09:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητέ ΟΠΛΙΤΗ

Πιστεύω ότι ο θυμός και η απογοήτευση σου είναι κατανοητές, αλλά στρέφονται σε λάθος κατεύθυνση. Κορυφαία στελέχη του Ελληνικού Στρατού ζήτησαν και συνεχίζουν να ζητούν για επαρκείς ποσότητες πυρομαχικών, καυσίμων και ανταλλακτικών. Μπορούν να ζητήσουν αλλά δεν μπορούν να απαιτήσουν. Σχεδόν όλη η ευθύνη βαρύνει τους πολιτικούς του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που ήταν απρόθυμοι, ανίκανοι και ήταν πιστοί υπηρέτες των ισχυρών ειδικών συμφερόντων.

Ανώνυμος 3 Μαΐου 2012 στις 11:46:00 μ.μ. EEST  

Που να ξέρατε ποιός μεγάλος ήταν υπέρμαχος της υπάρξεως δυο τύπων αρμάτων σε επιλαρχίες με LEO και Μ60, με την παρούσα επάνδρωση. Και σε τι βαθμό έφθασε για την αντίληψη αυτή της πραγματικότητας, αλλά και για τις γνώσεις του γενικότερα !!

Ανώνυμος 4 Μαΐου 2012 στις 10:16:00 π.μ. EEST  

Θα ήταν καλύτερο να μη δημοσιεύουμε ακριβείς αριθμούς διαθεσίμων πυρομαχικών. Η εθνική αμυνα επιβάλλει εγρήγορση από όλους μας.

Ανώνυμος 4 Μαΐου 2012 στις 10:24:00 π.μ. EEST  

Και να μην ξεχνάμε και τις τορπίλες για το πολύπαθο πρόγραμμα των υποβρυχίων.Κρίμα είναι να επαναληφθεί η ιστορία με τα πυρομαχικά των αρμάτων μάχης.Υπάρχει ακόμα χρόνος για αγορά.Χρήματα δεν υπάρχυν όμως και πίεση απο την πλευρά του ΠΝ.

Ανώνυμος 4 Μαΐου 2012 στις 10:50:00 π.μ. EEST  

@ 3 Μαΐου 2012 11:46:00

Ο "μεγάλος" προέρχεται από Όπλο χωρίς Πολεμική Σημαία;;;

Ανώνυμος 4 Μαΐου 2012 στις 11:34:00 π.μ. EEST  

@Ανώνυμος 3 Μαΐου 2012 11:46:00 μ.μ. EEST

Ντρέπεσαι να το μοιραστείς μαζί μας?!?

Θα προτιμούσα να ξέραμε, ποιός θα έπρεπε να ντρέπονταν για αυτές τις ιδέες, ιδίως που ήταν και μεγάλος!

HBS 4 Μαΐου 2012 στις 12:48:00 μ.μ. EEST  

@ ΑΧΕΡΩΝ
Για τα M-48 MOLF είμαι πεπεισμένος κι εγώ πως υπάρχουν άφθονα ανταλλακτικά. Ουσιαστικά συμφωνούμε, απλά, προσπαθώ να προσεγγίζω κάθε φορά την οιαδήποτε επιχειρησιακή επιλογή αρχικά με κατανόηση και καλή διάθεση μέχρι η κοινή λογική να μου αποδείξει το αντίθετο. Εν προκειμένω κατανοώ τη "βιασύνη" τους να εξαλείψουν την πολυτυπία.
Πέραν πάντως της ποσότητας των πυρομαχικών θα πρέπει να εξεταστεί και η εν γένει αξιοποίησή τους καθώς ειδικά τα υψηλής εκρηκτικότητας έχουν ξεπεράσει το life warranty και δεν νομίζω πως αυτό (για την περιορισμένη τους ποσότητα) πρόκειται να ανανεωθεί. Όσον αφορά στην κατακλείδα σου με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο αγαπητέ...

Ανώνυμος 4 Μαΐου 2012 στις 1:21:00 μ.μ. EEST  

κύριοι τα παλαιά άρματα είτε έχουν ανταλλακτικά είτε όχι είναι άχρηστα το 2012.
να θυμίσω τις διατρήσεις των leo1 απο τα τόμα τους στις δοκιμές του αυστραλιανού στρατού.

HBS 4 Μαΐου 2012 στις 2:16:00 μ.μ. EEST  

@ Ανώνυμος 1:21:00 μ.μ.

Αγαπητέ φίλε, αυτό που λες (σε ένα γενικό πλαίσιο)είναι αλήθεια. Εξου και η πρόθεση των επιτελών για αναδιάταξη του αρματικού δυναμικού με συνέπεια την απόσυρση σημαντικού αριθμού παλαιότερων αρμάτων, υποδεέστερων επιχειρησιακών δυνατοτήτων. Η απόκτηση περί των 500 Μ1Α1 πρόκειται μέσα στους επόμενους μήνες (ως τα τέλη του έτους) να σημάνει την έναρξη αυτής της διαδικασίας αποδεσμεύοντας τα LEO1A5 από την ηπειρωτική χώρα προς τα νησιά, επιτρέποντας έτσι την απόσυρση των παλαιών αμερικανικών αρμάτων. ΟΜΩΣ, πώς μπορεί να ολοκληρωθεί αυτή η αναδιάταξη αν δεν συνοδευτεί με αγορά επαρκών ποσοτήτων βλημάτων 120mm? Η κοινή λογική λέει πως είναι προτιμότερο από ΑΔΕΙΕΣ 120αρες κάννες (και μέχρι αυτές να γεμίσουν)να έχω γεμάτες 105αρες. ΕΙΔΙΚΑ στα νησιά...

"Δόκιμος" 4 Μαΐου 2012 στις 3:01:00 μ.μ. EEST  

Εύγε οπλίτη!!! Συμφωνώ απόλυτα!!!

Πότε η ανώτατη ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων υπέβαλε την παραίτηση της τα τελευταία 20 χρόνια γιατί καπελώθηκαν οι εισηγήσεις της;

Π Ο Τ Ε!

Είδατε ποτέ κανένα Α/ΓΕΣ, Α/ΓΕΑ, Α/ΓΕΝ, Α/ΓΕΕΘΑ να υποβάλει παραίτηση για τα εξοπλιστικά;

Π Ο Τ Ε!

Είδατε ποτέ κανένα Α/ΓΕΣ, Α/ΓΕΑ, Α/ΓΕΝ, Α/ΓΕΕΘΑ να υποβάλει παραίτηση γιατί δεν εισακούστηκαν οι εισηγήσεις στις κρίσεις των αξιωματικών;

Π Ο Τ Ε!

Είδατε ποτέ κανένα Α/ΓΕΣ, Α/ΓΕΑ, Α/ΓΕΝ, Α/ΓΕΕΘΑ να υποβάλει παραίτηση για τα επιχειρησιακά ατοπήματα και παρεμβάσεις των πολιτικών στο επεισόδιο των ΙΜΙΩΝ;

Π Ο Τ Ε!

(…παρά μόνο βγαίνουν στα κανάλια κατόπιν εορτής και επιρρίπτουν ευθύνες στη πολιτική ηγεσία, άντε γράφουν και κανένα βιβλίο… Που ήσουν ρε αρχηγάρα εκείνο το βράδυ να τραβήξεις διαχωριστική γραμμή στους πολιτικούς και να εξηγήσεις που σταματάει η πολιτική παρέμβαση και που αρχίζει η επιχειρισιακή;)

Είδατε ποτέ κανένα Α/ΓΕΣ, Α/ΓΕΑ, Α/ΓΕΝ, Α/ΓΕΕΘΑ να υποβάλει παραίτηση για το μισθολογικό;

Π Ο Τ Ε!

(…παρά μόνο κατεβαίνουν στην είσοδο της Μεσογείων για να κατευνάσουν τα πλήθη των εξοργισμένων-απαθλιωμένων συνταξιούχων στρατιωτικών γιατί έλαβαν εντολή από τον υπουργό! Αυτή είναι η δουλεία του αρχηγού; Να κατέβει ο κοντο-υπουργός να κάνει τον καραγκιόζη!)

Και επειδή πολύ στενοκέφαλοι θα σπεύσουν να με κατηγορήσουν ότι κατηγορώ τους στρατιωτικούς άδικα, σας αναφέρω ένα παράδειγμα προς μίμηση που γνωρίζω από Ε.Α Αντιστράτηγο (ΠΒ) συγγενή 1ου βαθμού που έζησε ο ίδιος στις αρχές της δεκαετίας του ’90 όταν υπηρετούσε στην Γερμανία. Επί καγκελαρίας Χέλμουτ Κολ. αποφασίστηκε η αναπροσαρμογή των μισθολογίων των στελεχών των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων. Αποτέλεσμα; Παραιτήθηκαν την ίδια μέρα όλοι οι αρχηγοί, διορίστηκαν νέοι και άμεσα παραιτήθηκαν. Ακολούθησε νέος διορισμός, πάλι νέα παραίτηση όλων, και στο 3ο γύρο αφού έγινε βούκινο στις ειδήσεις και το θέμα πλέον κέντρισε το ενδιαφέρον όλων, επανεξετάστηκε και τέλος ανακαλέστηκε η τροπολογία.

Η διαφορά νοοτροπίας είναι εμφανής.

Φανταστείτε να είχε γίνει μια φορά αυτό στην Ελλάδα. Να παραιτούνται σωρηδόν για οποιοδήποτε μείζον θέμα (και υπάρχουν πάααρααα πολλάαα) μέχρι να σταματήσουν οι παρεμβάσεις. Ποίος θα τολμούσε να αλλάξει οποιαδήποτε εισήγηση για εξοπλισμούς, κρίσεις κλπ με γνώμονα τη μίζα, την εξυπηρέτηση πολιτικών ρουσφετιών κλπ ; Ποιος;

Ανώνυμος 5 Μαΐου 2012 στις 3:53:00 π.μ. EEST  

"Είδατε ποτέ κανένα Α/ΓΕΣ, Α/ΓΕΑ, Α/ΓΕΝ, Α/ΓΕΕΘΑ να υποβάλει παραίτηση γιατί δεν εισακούστηκαν οι εισηγήσεις στις κρίσεις των αξιωματικών;

Π Ο Τ Ε!"

Το 2002-03 ο Aρχηγος ΓΕΝ παραιτηθηκε για αυτον τον λογο οταν ο ΥΠΑΜ Παπαντωνιου τον εγραψε...

Το θεμα πηρε μεγαλη δημοσιοτητα.

enkripto 5 Μαΐου 2012 στις 10:55:00 π.μ. EEST  

Παραιτήθηκε ο αρχηγός ΓΕΝ - Σφοδρή κριτική από την αντιπολίτευση

Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2002

Την παραίτησή του υπέβαλε την Παρασκευή ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Γεώργιος Θεοδωρουλάκης. Είχε προηγηθεί η δοκιμασία της σχέσης του Α/ΓΕΝ με τον υπουργό Αμυνας, Γ.Παπαντωνίου, με αφορμή τις κρίσεις στο Πολεμικό Ναυτικό. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή και στη θέση του τοποθετήθηκε ο αντιναύαρχος Αντώνης Αντωνιάδης, o οποίος θα ορκιστεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο αντιναύαρχος Θεοδωρουλάκης φέρεται να διαφώνησε με τις υποδείξεις που έκανε ο υπουργός Αμυνας για τις προαγωγές και αποστρατείες ανώτατων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού. Η κρίση στις σχέσεις των δύο ανδρών οδήγησε, εξάλλου, στη μη συμμετοχή του κ. Θεοδωρουλάκη στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, την Παρασκευή.

http://archive.in.gr/news/reviews/article.asp?lngReviewID=491097&lngItemID=364381

"Δόκιμος" 5 Μαΐου 2012 στις 11:49:00 μ.μ. EEST  

Προς: Ανωνυμο 5 Μαΐου 2012 3:53:00 π.μ. EEST

Προς: ΕΝ Κρυπτώ Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2002

...ααα... εντάξει. Και φαντάζομαι ότι μετά οι κρίσεις έγιναν κανονικά χωρίς κανένα κομματικό κριτήριο-ειδικά στα ανώτατα στελέχη! Οπότε δε χρειάστηκε να παραιτηθεί ο επόμενος …

Πάντως θα ήμουν ικανοποιημένος αν απαντούσατε με περισσότερα «λινκ» παραιτήσεων ανώτατων αξ/κων που είχαν την «τιμή» να συνεργαστούν με τους τρισ-τεράστιους: Βαρβιτσιώτη, Τσοχατζόπουλο.

Κάποια στιγμή πρέπει τα ανώτατα στελέχη να «αντιδράσουν» στο πολιτικό σύστημα που επικρατεί και παρεμβάλλεται στις κρίσεις και στους εξοπλισμούς των ενόπλων δυνάμεων. Και θεωρώ ότι ο ποιο αξιοπρεπής & ταπεινός τρόπος είναι η παραίτηση. Πρέπει να «ταράξουν» τα νερά.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP