Περί "Εικονικής Διοίκησης Τουρκικών Αεροπορικών Δυνάμεων"

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Διαβάζουμε σήμερα με ενδιαφέρον σε πληθώρα ιστοτόπων -με αρκετά δραματικούς τόνους μάλιστα- την είδηση ότι η "Διοίκηση των Εικονικών Τουρκικών Αεροπορικών Δυνάμεων" [Turk Sanal Hava Kuvvetleri Komutanligi (TSHKK)] πραγματοποίησε σύσκεψη, προκειμένου τα στελέχη της να ενημερωθούν για τη διακλαδική αποβατική άσκηση Efes-2012, που διεξάγεται από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις στο Αιγαίο. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, αφήνεται να εννοηθεί πως οι πληροφορίες της "σύσκεψης" διέρρευσαν ως αντίποινα για τον θόρυβο που δημιούργησε η αιφνιδιαστική κινητοποίηση της ΠΑ. Σε αυτό το σημείο πιστεύουμε πως θα πρέπει να γίνουν ορισμένες διευκρινίσεις προς αποφυγή παρεξηγήσεων. Δεν ασχολούνται όλοι με εξομοιωτές πτήσης και όσοι έχουν επαφή με τον χώρο σίγουρα υποδέχτηκαν τα σημερινά νέα με αρκετά χαμόγελα.

1) H ΤSHKK δεν αποτελεί φορέα των τουρκικών ΕΔ, ούτε υπάγεται διοικητικά στις ένοπλες δυνάμεις της γείτονος. Πως θα μπορούσε άλλωστα, αφού αποτελεί μια από τις τούρκικες εικονικές ομάδες , ατόμων νεαρής ηλικίας, που δραστηριοποιούνται στον εξομοιωτή πτήσης Falcon4. Το άρθρο την μεταφράζει σε "Διοίκηση των Εικονικών Τουρκικών Αεροπορικών Δυνάμεων" προκαλώντας ίσως παραπλανητικούς συνειρμούς, ενώ η ορθότερη μετάφραση είναι "Τουρκική Εικονική Πολεμική Αεροπορία" αντίστοιχη της γνωστής ελληνικής κοινότητας
HAF-Virtual ή της e-HAF κτλ. Να το ξαναπούμε για να γίνει σαφές : πρόκειται για μία εκ των δεκάδων ομάδων πιτσιρικάδων που ασχολούνται με εξομοιωτές πτήσης, στην συγκεκριμένη περίπτωση του α/φ F-16. Τουτέστιν, είναι σαν να προβάλλεις φωτογραφίες από το παιχνίδι Arma2 ή Call of Duty και να ισχυρίζεσαι ότι πρόκειται για επιχειρησιακά σχέδια των ενόπλων δυνάμεων της γειτονικής χώρας.

2) Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν την παραπάνω είδηση προέρχονται από τον διάσημο εξομοιωτή πτήσης ΒΜS 4.32 Falcon για F-16. Για όσους θέλουν να καταστρώσουν αντίστοιχα σχέδια εναντίον της γείτονος... o εν λόγω εξομοιωτής διατίθεται δωρεάν σε οποιονδήποτε διαθέτει ηλεκτρονικό υπολογιστή, εδώ.

3) Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορεί ο καθένας να αποκτήσει μια πλήρη λίστα όσων "εικονικών Μοιρών" δραστηριοποιούνται στο BMS Falcon4. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται τρεις ελληνικές και δύο τούρκικες συμπεριλαμβανομένης της TSHKK.

10 σχόλια:

Ανώνυμος 18 Μαΐου 2012 στις 7:34:00 μ.μ. EEST  

Επίσης οι τούρκοι ΔΕΝ έχουν και ΔΕΝ πρόκεται να αποκτήσουν F-16C Block 52+, αλλά F-16C/D Block 50+. Και από την βάση του Εσκίσεχίρ δεν επιχειρούν F-16, αλλά F-4E/2020 Terminator, F-4E Phantom II, RF-4E Phantom II, CN-235M-100 & AS-532 Cougar Mk.1

Ανώνυμος 18 Μαΐου 2012 στις 7:49:00 μ.μ. EEST  

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!

Η προσβολή στην Ελλάδα θα γίνει χειμώνα! Δείτε!

http://www.youtube.com/watch?v=0lMN7b6v0sU

χαχαχα

HBS 18 Μαΐου 2012 στις 8:28:00 μ.μ. EEST  

Η κατάσταση είναι σοβαρή. Ελπίζω η e-HAF να απαντήσει τάχιστα...

Ανώνυμος 18 Μαΐου 2012 στις 8:36:00 μ.μ. EEST  

Δεν μπορώ να καταλάβω πώς την πάτησε ετσι....

Ανώνυμος 18 Μαΐου 2012 στις 8:47:00 μ.μ. EEST  

Ανώνυμος 18 Μαΐου 2012 7:34:00

Ψιλά γράμματα για "ειδικούς" και για αυτούς που τους αναπαράγουν.

Ανώνυμος 18 Μαΐου 2012 στις 8:57:00 μ.μ. EEST  

Ε ρε κάτι cybero-πιλότοι και κάτι cybero-κομάντο που μας περιμένουν..

Έχω κατά τρομοκρατηθεί.. μέχρι και η γάτα μου τρόμαξε με αυτό που είδε..

Ανώνυμος 19 Μαΐου 2012 στις 8:33:00 π.μ. EEST  

Κάποιοι φαίνεται αντιλήφθηκαν την πατάτα που έκαναν και έχουν αρχίσει να κατεβάζουν τα σχετικά άρθρα τους

Ανώνυμος 19 Μαΐου 2012 στις 11:42:00 π.μ. EEST  

Για άλλη μια φορά βάλατε τα πράγματα στη θέση τους. Πραγματικά είστε οι σοβαρότεροι στο χώρο.

TED 19 Μαΐου 2012 στις 12:08:00 μ.μ. EEST  

@ Ανώνυμο 18 Μαΐου 2012 7:49:00 μ.μ. EEST

Επίσης ο "χειριστής" είναι τόσο large που ακόμα και την ώρα του βομβαρδισμού (της άφεσης του φορτίου) πάνω από εχθρικό έδαφος έχει αναμμένα τα φώτα ναυσιπλοΐας!

Ανώνυμος 22 Μαΐου 2012 στις 1:03:00 π.μ. EEST  

τάγμα ηλεκτρονικού πολέμου :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP