Σπασμωδικές αντιδράσεις της Άγκυρας μετά τον αιφνιδιασμό από ΠΑ και Chel'Havir

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Εξηγήσεις από τον Ισραηλινό επιτετραμμένο στην Άγκυρα ζήτησε τηλεφωνικώς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή το περιστατικό της πτήσης μαχητικού αεροσκάφους της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας πάνω από τα κατεχόμενα της Κύπρου. Σύμφωνα με την υπ΄αριθμ. 84 ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου “ισραηλινό αεροσκάφος, απροσδιόριστου τύπου, παραβίασε στις 14 Μαϊου, πέντε φορές και επί 8 λεπτά μεταξύ των ωρών 11.05 και 12.49 τον “εναέριο χώρο” του ψευδοκράτους. Δόθηκε σήμα συναγερμού (Scramble) στο διάστημα 12.43-14.28 σε δύο αεροσκάφη μας τύπου F16 που σταθμεύουν στη βάση İncirlik, τα οποία εκτέλεσαν πτήση περιπολίας στον “εναέριο χώρο” του ψευδοκράτους.” Όπως προκύπτει από τουρκικά δημοσιεύματα που κάνουν εκτενές αναφορές στο συμβάν, ο Ισραηλινός χειριστής απαντώντας στις προτροπές των Τούρκων να αποχωρήσει, είπε ότι πετά μέσα στον εναέριο χώρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, από την οποία έλαβε άδεια και πως εκείνοι που πρέπει να απομακρυνθούν αμέσως είναι τα τουρκικά μαχητικά διότι παρανομούν. Τελικά, μετά από οκτώ λεπτά ανενόχλητης πτήσης του ισραηλινού μαχητικού πάνω από τα κατεχόμενα, αποχώρησε χωρίς το ζεύγος των τουρκικών μαχητικών να καταφέρει έστω να προχωρήσει προς αναγνώρισή του.

Ο αιφνιδιασμός της Τουρκίας συνεχίστηκε την επόμενη ημέρα όταν δοκιμάστηκε επιτυχώς η δυνατότητα ταχείας αντίδρασης του αεροπορικού σκέλους της «Δύναμης Δ» με την άφιξη 24 αεροσκαφώντης Πολεμικής Αεροπορίας στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Μία άγνωστη λεπτομέρεια που έρχεται να ενισχύσει τη σημασία της επίτευξης ακόμα μικρότερου χρόνου αντίδρασης είναι το γεγονός ότι ο Α/ΓΕΕΘΑ επέλεξε να διατάξει συναγερμό την ημέρα εορτασμού του πολιούχου της Λάρισας, όπου και η έδρα του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας. Έτσι προχθές και χθες υπήρξε μαζική είσοδος τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο με πολυάριθμες παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας και παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου. Αναφέρεται μάλιστα ότι σε μια ή δυο περιπτώσεις η είσοδος έγινε βράδυ, κάτι που είχε να συμβεί πολύ καιρό. Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά μαχητικά αναχαιτίστηκαν από ελληνικά F-16 και Μirage 2000-5 Mk2.

strategyreports

10 σχόλια:

Ανώνυμος 18 Μαΐου 2012 στις 3:24:00 μ.μ. EEST  

Τα γνωστά των Τούρκων ... καμία πρωτοτυπία ... πλήρης η αμηχανία τους ...

"Δόκιμος" 18 Μαΐου 2012 στις 3:27:00 μ.μ. EEST  

Ε… ρε γλέντια!!!

Πως γυρίζει τούμπα η κατάσταση κι από ΄κει που οι μπούφοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και μπαινόβγαιναν όπου ήθελαν, όποτε ήθελαν, αφού το είχαν σχεδιάσει διεξοδικά, τώρα δεν μπορούν να ανταποκριθούν άμεσα σε δύο συνεχόμενα περιστατικά!
Καλά υποστηρίζουν κάποιοι ότι οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις και ο μύθος που έχει χτιστεί γύρω από αυτές για εσωτερική κατανάλωση είναι η «αχίλλειος πτέρνα» τους.

Ανώνυμος 18 Μαΐου 2012 στις 4:03:00 μ.μ. EEST  

Διαβάζω σε έγκυρα μπλόγκς ότι η Τουρκική Μοίρα Falcon 4.0 απάντησε με εικονικό βομβαρδισμό της μπουτίκ στο Ελληνικό και του σουπερ μαρκετ του ΠΝ στη Σαλαμίνα.

enkripto 18 Μαΐου 2012 στις 5:21:00 μ.μ. EEST  

σε λιγάκι ανάρτηση για το θέμα..

Ανώνυμος 18 Μαΐου 2012 στις 5:27:00 μ.μ. EEST  

Γερμανοι οι Τουρκοι.Συμφωνα μετην ανακοινωση 3λεπτα πριν αποχωρησουν οι Ισραηλινοι αυτοι εδωσαν σκραμπελ!!!

Παντα τετοια.

Αλασκας

Ανώνυμος 18 Μαΐου 2012 στις 6:54:00 μ.μ. EEST  

@Ανώνυμος 18 Μαΐου 2012 4:03:00

Το ίδιο έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι χάθηκαν στην πορεία και κατέληξαν στο συμπέρασμα Υunan Alani yok! :P

Μανος ΤΖιακης 19 Μαΐου 2012 στις 1:24:00 μ.μ. EEST  

Το οτι τα ισδραηλινα αεροσκαφη εκαναν σειργιανι πανω απο την κυπρο χωρις να μπορεσουν οι Τουρκοι να τα αναγνωρισουν το προσεξε κανεις ? Αντιθετα εμεις αγρο αγοραζουμε....

Ανώνυμος 19 Μαΐου 2012 στις 4:42:00 μ.μ. EEST  

Θα ήταν και κάποιο Eitan πιο δίπλα και θα τυφλώθηκε το σύμπαν.

Ανώνυμος 20 Μαΐου 2012 στις 1:18:00 π.μ. EEST  

Husein και πιλότος δεν γίνετε !!!

Κάποιος 22 Μαΐου 2012 στις 2:53:00 π.μ. EEST  

"ο Ισραηλινός χειριστής απαντώντας στις προτροπές των Τούρκων να αποχωρήσει, είπε ότι πετά μέσα στον εναέριο χώρο της Κυπριακής Δημοκρατίας"

Θα ήταν ωραία είδηση αν αντί για Ισραηλινός έλεγε Έλληνας χειριστής.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP