"Να κόψουμε τις αμυντικές δαπάνες και ας ρισκάρουμε με τους Τούρκους"

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

"Να κόψουμε τις αμυντικές δαπάνες και ας ρισκάρουμε με τους Τούρκους". Τάδε έφη πριν από λίγο στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας, δίνοντας μια σαφή ιδέα για το πού "κινούνται" βασικά στελέχη του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου στο κρίσιμο τομέα της εθνικής άμυνας.

Ακραίος τυχοδιωκτισμός; Αφέλεια; Η απλά ιδεολογική συνέπεια;

Εν αναμονή κάποιας επίσημης αντίδρασης από τον αρχηγό του σχηματισμού (και προαλειφόμενο πρωθυπουργό) κ.Τσίπρα, να υπενθυμίσουμε οτι ο Γ.Μπαλάφας δεν είναι κάποιο δευτερεύον στέλεχος με μηδενική πολιτική παρουσία, καθώς είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθήνας στις εκλογές της 6ης Μαίου..Aς ελπίσουμε ότι δεν πρόκειται και για επίσημη θέση του κόμματος του.

37 σχόλια:

Ανώνυμος 25 Μαΐου 2012 στις 7:52:00 μ.μ. EEST  

Ελάτε ρε παιδιά που κάνετε σαν να είδατε.... φάντασμα!!!!! Χρόνια φωνάζουν γι' αυτά!! Απλώς τώρα τους έχει δωθεί και βήμα για να δηλώνουν ξεδιάντροπα τον μισελληνισμό τους!!!! Το τρίπτυχο του ΣΥΡΙΖΑ είναι μισελληνισμός-λαθρομετανάστες-ομοφυλόφιλοι. Από την Σκύλλα στην Χάρυβδη αυτή η Πατρίδα και φως δεν φαίνεται από πουθενά!!!!

Ανώνυμος 25 Μαΐου 2012 στις 8:18:00 μ.μ. EEST  

Οι άνθρωποι αυτοί είναι ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ. Από όλες τις απόψεις. Ευτυχώς που τα αποτελέσματα της 6ης Μαΐου έδωσαν την ευκαιρία να αυτοξεσκεπαστούν σε μεγάλο βαθμό. Αρκεί να τους αντιληφθεί ο κόσμος, ο οποίος παραζαλισμένος από τα οικονομικά μέτρα, κοιτά μόνο την τσέπη του. Αν συνεχίσει έτσι και στις 17 Ιουνίου, ΖΗΤΩ ΠΟΥ ΚΑΗΚΑΜΕ

enkripto 25 Μαΐου 2012 στις 8:24:00 μ.μ. EEST  

θα ήθελα πολύ ένα σχόλιο απο τον λαλίστατο φίλο που μας εγκαλούσε για το άρθρο του Χολέβα..

Ανώνυμος 25 Μαΐου 2012 στις 9:05:00 μ.μ. EEST  

Μπαλάφα,να ρισκάρεις το σπίτι σου και την οικογενεια σου.Άσε την Ελλάδα ήσυχη.

Ανώνυμος 25 Μαΐου 2012 στις 9:07:00 μ.μ. EEST  

εξορθολογισμός χρειάζεται, γίνονται τρομερές σπατάλες, κακοδιαχειριση και ρεμούλες. Απο τα καυσιμα κλέβουν χρόνια τώρα και κανένας δεν λέει τίποτα.

Ανώνυμος 25 Μαΐου 2012 στις 9:12:00 μ.μ. EEST  

μην αποπροσανατολίζεις, δεν μίλησε για τα καύσιμα, για τα εξοπλιστικά μίλησε

"Όπως με έμφαση δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής Γιάννης Μπαλάφας το κόμμα του ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται όταν αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας να προβεί σε «ισχυρότατη» όπως ανέφερε περικοπή των ήδη ανύπαρκτών εξοπλιστικών δαπανών.
Όταν ο δημοσιογράφος της εκπομπής ερώτησε τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «και με την Τουρκία τι κάνουμε», με περίσσεια ειλικρίνεια και χωρίς δεύτερη σκέψη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε αφοπλιστικά «θα το ρισκάρουμε». "

Ανώνυμος 25 Μαΐου 2012 στις 9:25:00 μ.μ. EEST  

Εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν πολλούς από την Ήπειρο (Τσίπρας,Μπαλάφας,Παπαδημούλης) και δεν μπορώ να καταλάβω πως ακολουθούν τέτοια αντεθνική πολιτική. Είναι σίγουρο πως έφυγαν όλοι οι αλβανοτσάμιδες και γενικότερα τ' απομεινάρια της Ενετικής διοίκησης και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από την Ήπειρο;;;;

Ανώνυμος 25 Μαΐου 2012 στις 9:29:00 μ.μ. EEST  

ναι, πρέπει να έρθει ο συριζα για να δωθεί μια και καλή τέλος με τα υποβρύχια που δεν πρόκειται να τα παραλάβουμε ούτως ή άλλως.

Ανώνυμος 25 Μαΐου 2012 στις 9:38:00 μ.μ. EEST  

τώρα που τα πληρώσαμε κατα 90%;

ωραία ιδέα lol

Ανώνυμος 25 Μαΐου 2012 στις 9:54:00 μ.μ. EEST  

Με το ίδιο σκεπτικό, ας ψηφίσουμε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ κι ας ρισκάρουμε.

Ανώνυμος 25 Μαΐου 2012 στις 10:15:00 μ.μ. EEST  

ρε παιδιά έτσι και αλλιώς οι δαπάνες έχουν κοπεί , αυτό που δεν διευκρινίζει είναι ποιές δαπάνες
Α.δαπάνες εννοεί το προσωπικό
Β.δαπάνες το ανταλλακτικό υλικό
Γ.δαπάνες το εξοπλιστικό

και αφού έχουν κοπεί το Α και μερικώς το Β, μένει το Α

Ανώνυμος 25 Μαΐου 2012 στις 10:44:00 μ.μ. EEST  

Στην οικονομία καταγγελία της σύμβασης και εχει ο θεός. Στην εθνική άμυνα μονομερής αφοπλισμος κι ας μας βοηθήσει ο θεός. Τουλάχιστον υπάρχει μια συνέπεια στην ανυπαρξία σχεδίου.
Και να σκεφτείς ότι κατηγορουσαμε ΝΔ ΠΑΣΟΚ πως τα προγράμματά τους προεκλογικά ήταν γενικόλογα. Βρήκαμε εναλλακτική σαν έθνος τον τζόγο ή μάλλον την αννοησία.

Ανώνυμος 25 Μαΐου 2012 στις 10:49:00 μ.μ. EEST  

ποιο 90%; αυτο ειναι βαρέλι δίχως πάτο.

Ανώνυμος 25 Μαΐου 2012 στις 11:19:00 μ.μ. EEST  

Νυχτα θα τρεχουν ολοι μαζι να βρουν ελικοπτερο !!!! Θα κατεβει το σινουκ και θα τους παρει ολους μαζι JEFRY , Benny ,Σαμαρα ,Τσιπρα , Κουβελη , Παπαριγα , Κωλοτουμπα! Απο μακρυα το ΓΟΥΔΙ να ξεπροβαλει τοτε θα καταλαβουν τα λαθοι τους αλλα θα ειναι αργα !! Η ωρα πλησιαζει !!!! Οποιος ερθει μαζι μας ειναι καλοδεχουμενος οι υπολοιποι απλως να καθησουν στην ακρη !!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος 25 Μαΐου 2012 στις 11:30:00 μ.μ. EEST  

Εφιάλτης ή Ζαχαριάδης?

Ανώνυμος 25 Μαΐου 2012 στις 11:34:00 μ.μ. EEST  

Χρόνια τα λένε αυτα οι άνθρωποι του ΖΥΡΙΖΑ! Τωρα τα μάθατε? Καντε ένα άρθρο και γράψτε για την εξωτερική πολιτικη που εχει σκοπό να εφαρμόσει το κόμμα όταν γινει (ελπιζω πως ποτε) κυβέρνηση. Γραψτε για τα πιστεύω τους για την παιδεία, την λαθρομετανάστευση, την αμυνα, για το τι λενε για τους τουρκους,για το σκοπιανο, για τις γενοκτονίες, για το πώς θα προστατέψουν την ελληνικη οικογένεια, τι λενε για τους έλληνες πολύτεκνους. Γραψτε κάτι, γιατι την μια λενε κατάργηση του μνημονίου και την άλλη επαναδιαπραγμάτευση?. Γραψτε γιατί σαν λαος εχουμε μνήμη χρυσόψαρου. Γραψτε μπας και ξυπνήσει κανεις, γιατι ο ελληνας τόσο ζώο που κατάντησε δεν νιώθει τωρα πια τίποτα! Στα μοναδικά μερη που ποναει είναι η τσέπη και το στομαχι του! Δεν υπάρχει τιποτε άλλο εκτός από αυτά τα δυο. Όπως γράψατε για την Χ.Α γράψτε και για το Συριζα, καλο στον τόπο σας θα κάνετε.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 25 Μαΐου 2012 στις 11:45:00 μ.μ. EEST  

Πριν αρχίσουν κάποιοι να τρέχουν πανικόβλητοι φωνάζοντας "λύκος - και δη κόκκινος ή έστω ροζέ - στο μαντρί, ας σκεφτούμε οτι δεν ακούμε τίποτα καινύργιο από τον συγκεκριμένο χώρο.

Βούτυρο αντί για κανόνια, νοσοκομεία αντί για F16, επιχειρήματα του κώλου κυρίαρχα σε ΠΑΣΟΚ δεκαετίας '80. Θυμάμαι μπόλικες τέτοιες βλακείες από τα αμφιθέατρα του Πανεπιστημίου. Οι πιο έξυπνοι ωστόσο, όταν τους έβαζες κάτω με επιχειρήματα (διάβαζα Πτήση και Αμυντικά Θέματα)τα ζητήματα της άμυνας έμπαιναν στο νόημα γρήγορα.

Όσο για το σημερινό ΣΥΡΙΖΑ είναι κλασσική περίπτωση κόμματος που βρέθηκε ξαφνικά στο επίκεντρο ενώ ήταν πέντε άνθρωποι με δέκα γνώμες. Επιμένω οτι αργά ή γρήγορα οι μπούρδες θα κοπούν. Είναι προϋπόθεση για να γίνεις κόμμα από απόκομμα. Το ίδιο έγινε και στο ΠΑΣΟΚ του 81. Επιπλέον θα πρέπει να απογορευτούν και οι δηλώσεις μετά από ταβέρνα ή μπαρ και υπό την επήρεια αλκοόλ. Και αυτό χαρακτηριστικό σοβαρού κόμματος (όπως λ.χ έπαψε προ καιρού να είναι το ΠΑΣΟΚ αφού καθε λίγο ακούμε τον κρασοπατέρα Πάγκαλο)

Αρματιστής 26 Μαΐου 2012 στις 12:12:00 π.μ. EEST  

Επειδή δεν μου αρέσει να μασάω τα λόγια μου

Θεωρώ τις δηλώσεις του Μπαλάφα ανόητες και επικίνδυνες ειδικά για το ότι «θα ρισκάρουν με τη Τουρκία. Θέλω όμως να θυμίσω τι είχα γράψει σε προηγούμενο άρθρο.

Αρματιστής 23 Μαΐου 2012 9:32:00 π.μ.
7) Δεν θα περικόψει τίποτε από τις Ε.Δ. γιατί δεν υπάρχει τίποτε για να περικοπεί. 8) Τα Υ/Β θα συνεχίσουν να κατασκευάζονται, αλλά Θεού θέλοντος θα τα παραλάβουμε εκεί γύρω στο 2020.

Αρματιστής 23 Μαΐου 2012 2:20:00 μ.μ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να μας παρουσιάσει το πρόγραμμά του και να εγκαταλείψει τη πολυγλωσσία. Ίδια υποχρέωση όμως έχουν και τα άλλα δύο κόμματα. Θα πρέπει να μας πουν τι θα επαναδιαπραγματευθούν και τι θα κάνουν σε περίπτωση που η επαναδιαπραγμάτευση αποτύχει. Γιατί όλο για επαναδιαπραγμάτευση ακούω, αλλά το τι θα περιέχει δεν μου το λένε….
……Σχετικά με τις ΕΔ, πιστεύω ότι δεν πρόκειται να πράξουν τίποτε από όσα λένε, αν αναλάβουν τη κυβέρνηση. Όταν πάνε στο ΥΕΘΑ και τους πουν πως έχουν τα πράγματα, θα αναθεωρήσουν αμέσως. Τώρα μιλάνε εκ του ασφαλούς. Και εγώ άκουσα το Παπαδημούλη να λέει ότι θα ακυρώσουν το πρόγραμμα των 2 Υ/Β. Δεν θα το κάνουν. Πρώτο γιατί έχουν ήδη δοθεί πολλά χρήματα και δεύτερο γιατί θα πρέπει να κλείσουν το ναυπηγείο. Εδώ που έχουμε φθάσει οι μοίρες που διαθέτουν Α/Φ 2ης γενιάς θα κλείσουν οπωσδήποτε, ανεξάρτητα αν την εξουσία τη πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κάποια ανόητα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν δηλώσεις που λογικά θεωρούνται αφελείς, ή επικίνδυνες. Κάποιοι άλλοι όμως που θεωρούν ότι είναι «υπεύθυνοι» και επιμένουν να ζητούν τη ψήφο μας σηκώνοντας ψηλά τη σημαία του πατριωτισμού, έχουν πράξει πολύ διαφορετικά από αυτά που επαγγέλλονταν και έχουν ρισκάρει αρκετές φορές με την εθνική ασφάλεια. Επιτρέψτε μου λοιπόν να φέρω στη μνήμη σας πολύ επιγραμματικά κάποια ελάχιστα ζητήματα:

1. Υπόθεση Ιμίων (Ρισκάραμε πόλεμο με τη Τουρκία ενώ δεν είχαμε τέτοιο σκοπό και στο τέλος χάσαμε μια βραχονησίδα. Και είπαμε και ευχαριστώ στου Αμερικάνους).
2. Συμφωνία της Μαδρίτης 8 Ιουλίου 1997 (Σεβασμός στα νόμιμα, ζωτικά συμφέροντα και ενδιαφέροντα της κάθε χώρας στο Αιγαίο, τα οποία έχουν μεγάλη σημασία για την ασφάλεια και την εθνική κυριαρχία τους. Δέσμευση αποφυγής μονομερών ενεργειών στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και της επιθυμίας, ώστε να αποτραπούν συγκρούσεις οφειλόμενες σε παρεξήγηση).
3. Υπόθεση S-300
4. Το μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας κατέληξε να γίνει καναπέδες, κρόσια, πράντες και βρακιά της Βίκυς Σταμάτη. Επιπλέον δεν έχουν παραληφθεί ακόμη τα 3 Υ/Β τύπου Παπανικολής, ο Ωκεανός που στοίχισε περισσότερο από το Παπανικολή, τα Ε/Π ΝΗ-90, δεν έχουν τοποθετηθεί συστήματα αυτοπροστασίας στα 58 F-16, δεν έχουν παραγγελθεί βλήματα για Λέοπαρντ κλπ.
5. Ο Παπαντωνίου χωρίς καμιά συνεννόηση με τα επιτελεία μείωσε με το έτσι θέλω τη θητεία κατά 6 μήνες και διέλυσε τις μονάδες.
6. Ο Μειμαράκης ακύρωσε με το που ανέλαβε τα 10 F-16, δεν κατήγγειλε τη σύμβαση για τα Υ/Β όταν ο Παπανικολής βρέθηκε να γέρνει, δεν έκανε καμιά ενέργεια για τη παραγγελία των βλημάτων 120 χιλ, δεν τοποθέτησε καμιά εξοπλιστική προμήθεια μείζονος υλικού και τέλος μείωσε και αυτός τη θητεία κατά 3 μήνες χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των επιτελείων και διέλυσε έτσι τις μονάδες.
7. Εδώ και 8 χρόνια δεν έχει τοποθετηθεί καμιά προμήθεια νέου υλικού, ενώ το υπάρχον υλικό γερνάει επικίνδυνα. Και από ότι γνωρίζουμε δεν υπάρχει πρόθεση από κανένα για νέες προμήθειες.
8. Το ΠΝ διαθέτει 14 φρεγάτες εκ των οποίων οι 10 είναι 30 ετών, και η ΠΑ διαθέτει 40 τόσα Α-7 και καμιά 40ρια φάντομ που βαδίσζουν στη 4η 10ετία της ζωής τους.
9. Τα τελευταία 3 χρόνια οι δαπάνες για τις ΕΔ μειώθηκαν κατά ένα 30% και πλέον, με τη σύμφωνη γνώμη των «πατριωτικών» κομμάτων.
10. Ένας ανιψιός μου που υπηρετεί στο πεζικό στη Θράκη, έχει περάσει 8 μήνες θητείας φυλάγοντας σκοπιά σε κάποιο φυλάκιο των συνόρων, χωρίς να έχει υποστεί έστω και μιας ημέρας επιχειρησιακή εκπαίδευση.

Βλέπετε υπάρχουν οι δηλώσεις και τα έργα.

Αρματιστής 26 Μαΐου 2012 στις 12:14:00 π.μ. EEST  

Ξέχασα ακόμη τα ζειμπέκικα του γιωργάκη, τις κουμπαριές, την επίσκεψη στην Ελλάδα του σουλτάνου Ερντογάν με το "αυτοκρατορικό συμβούλιο της υψηλής πύλης, τις δηλώσεις Πάγκαλου κλπ

Ανώνυμος 26 Μαΐου 2012 στις 8:57:00 π.μ. EEST  

@ Αρματιστή

"Όταν πάνε στο ΥΕΘΑ και τους πουν πως έχουν τα πράγματα, θα αναθεωρήσουν αμέσως. "

Εδώ πήγαν στο ΓΛΚ, ενημερώθηκαν πλήρως και δεν άλλαξε τίποτα. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι αν πάνε στο ΥΕΘΑ και ενημερωθούν θα αναθεωρήσουν (και μάλιστα αμέσως);

Μέσα από τα κομματικά γυαλιά τους, ο χώρος της Άμυνας είναι ο πρώτος "εχθρός" (μαζί ίσως με την αστυνομία) και ο τελευταίος χώρος στον οποίο θα αναθεωρήσουν την πολιτική τους.

Ανώνυμος 26 Μαΐου 2012 στις 9:54:00 π.μ. EEST  

Στις 9.36 σήμερα το πρωι στην εκπομπή του Αυτιά στο Σκάι η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, η επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε "Βεβαίως και θα κόψουμε από τις Αμυντικές δαπάνες"!
Κι ερωτώ εγώ...
Από ποιες δαπάνες, τις ηδη χιλιοπετσοκομμένες;
Ευχαριστώ πολύ για το βήμα!

Ανώνυμος 26 Μαΐου 2012 στις 11:29:00 π.μ. EEST  

Στην περίπτωση Μπαλάφα, δεν σοκάρει η ομολογία ότι θα πετσοκόψει την άμυνα.

Αυτό που σοκάρει είναι η ομολογία ότι θα το κάνει, έχοντας γνώση της απειλής, παραδεχόμενος με απίστευτο κυνισμό ότι θα τζογάρει.

"Τζόγος" στην πλάτη του ακρίτα, του νησιώτη, του Εβρίτη.

Ανώνυμος 26 Μαΐου 2012 στις 11:33:00 π.μ. EEST  

Να προσθέσουμε ότι στα πλαίσια της ίδιας συζήτησης ο κ.Μπαλάφας δήλωσε ότι:

1) ο Σημίτης αντιμετώπισε με προσοχή την τότε κρίση με την Τουρκία και

2)ότι κατα την γνώμη του στα Ίμια δεν διακυβεύτηκε το μέλλον της χώρας

Επικίνδυνοι νεωτερισμοί στην Εξωτερική πολιτική..

Ανώνυμος 26 Μαΐου 2012 στις 11:49:00 π.μ. EEST  

«επέκταση του επιδόματος ανεργίας σε όλους και όλες, ντόπιους και μετανάστες, ώσπου να βρουν δουλειά». Αλλά και για «αύξησή του σταδιακά στο 80% του τελευταίου μισθού για την πρώτη διετία…».

αυτο το φρούτο το πρόσεξε κανενας στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ;

Θα δώσουν λεει επίδομα ανεργίας στους λαθρομετανάστες!

Alexandros 26 Μαΐου 2012 στις 12:02:00 μ.μ. EEST  

Δεν έγραψα χθες για να προσπαθήσω να γράψω κάτι πιο ψύχραιμο, αλλά έστω και μια ματιά να ρίξω σε αυτά που δηλώνουν εκνευρίζομαι στο δευτερόλεπτο. Όταν κάποιος σκέφτεται να κόψει από τις αμυντικές δαπάνες στην παρούσα φάση έχει καταρχάς άγνοια του τι συμβαίνει, εκτός και αν υπονοεί ότι θα διαλύσει το στράτευμα. Επειδή θέλω να πιστεύω πως ισχύει το πρώτο, εκείνο που είναι ακόμα χειρότερο είναι η προσέγγιση του θέματος. Δηλαδή τη στιγμή που μιλάμε για ΑΟΖ, για πετρέλαια και φυσικό αέριο έρχεται το "πρωτοπαλίκαρο" και λέει δημοσίως, αν είναι δυνατόν, ότι σκοπεύουμε να μην έχουμε στρατό τα επόμενα χρόνια και ότι αναγνωρίζουμε τον κίνδυνο της Τουρκίας, αλλά εντάξει ό,τι πάει και ό,τι έρθει, σε ΔΗΜΟΣΙΑ συζήτηση όχι στο καφενείο. Απλά βάλτε τον εαυτό σας στη θέση του Νταβούτογλου όταν ακούει αυτά τα πράγματα, τίποτα άλλο.

Υ.Γ.Δεν καταλαβαίνω όμως, κανένας δημοσιογράφος δεν γνωρίζει πως οι αμυντικές δαπάνες είναι ήδη μηδενικές?

Μήπως δεν θέλει να κυβερνήσει κανείς και διαγωνίζονται στο ποιος θα πει ή θα κάνει τη μεγαλύτερη βλακεία?

Ανώνυμος 26 Μαΐου 2012 στις 12:37:00 μ.μ. EEST  

@Aρματιστής

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η προσέγγισή σου στο θέμα ερμηνείας του σκεπτικισμού έναντι της επιλογής ΣΥΡΙΖΑ ως λύση στο αδιέξοδό μας. Αυτή η προσέγγιση ερμηνεύει κατά ένα μεγάλο μέρος τον πολλαπλασιασμό των ψηφοφόρων του.

Αν κατάλαβα καλά δίνεται άλλοθι στην επικίνδυνα αφελή κι αντιεθνική διατυπωμένη πολιτική του για δύο λόγους: 1) Απογοήτευση από τον δοκιμασμένο, επι δεκαετίες, δικομματισμό ο οποίος ενέργησε διαφορετικά από τις εξαγγελίες αλλά και τις πεποιθήσεις της εκλογικής τους βάσης, ρισκάροντας μάλιστα την εθνική ασφάλεια με την πατριδοκάπηλη πρακτική τους, στην οποία περιλαμβάνω όχι μόνο όσα αναφέρεις αλλά κι όλες εκείνες τις ενέργειες που ζημίωσαν οικονομικά το κράτος και το μέλλον του. 2) Πολιτική σκοπιμότητας που θα προσγειωθεί στην πραγματικότητα κι άρα θα προσαρμοστεί στη κοινή λογική και στο εθνικό συμφέρον όταν αναλάβει την εξουσία.

Το 1) οδηγεί κι ενισχύει το 2) εξωραΐζοντας την πραγματικότητα, αφού το 2) στηρίζεται στην πίστη κι όχι στη βεβαιότητα μιας και η πίστη έχει κλονιστεί από το 1) καταρρίπτοντας την βεβαιότητα που υπήρχε στην πολιτική της κοινής λογικής και του εθνικού συμφέροντος του δικομματισμού, άρα η πίστη αυτή αναζητείται σε άλλη πολιτική πρόταση με την υπόθεση ότι η πραγματικότητα θα τους οδηγήσει στο ζητούμενο που οι προηγούμενοι μας κλόνισαν, την κοινή λογική, το εθνικό συμφέρον.

Θεωρώ επίσης ότι ένας άλλος κρίσιμος παράγοντας της ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ είναι η νοοτροπία των ψηφοφόρων που αρνούνται την προοπτική να απολέσουν τα προνόμια που αποκόμισαν επι δικομματισμού του οποίου η πολιτική πλέον είναι εχθρική στα συμφέροντά τους, στα κεκτημένα τους. Ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η πατριδοκάπηλη πολιτική άλλων καλύπτει επαρκώς το ρεύμα της απογοήτευσης που αναζητάει εναλλακτικές ασφάλειας των κεκτημένων συμφερόντων και των εθνικών.

Η νοοτροπία αυτή είναι προβληματική απο τη βάση της. Βασίζεται στη πίστη, στην απογοήτευση αλλά και στην τιμωρία συνδυασμένα, εξού κι επικίνδυνη αφού εύκολα εκμεταλλεύεται από τον λαϊκισμό πολιτικό λόγο. Το πρόβλημα δεν είναι ο λαϊκισμός, πάντα υπήρχε, αλλά η νοοτροπία μας. Αυτή δεν μας επιτρέπει να δούμε καθαρά τις αιτίες για την κατανόηση του σημερινού προβλήματος και τις λύσεις.

Το άλλοθι που εξωραΐζει την πραγματικότητα βασίζεται στη πίστη, στο "θα προσαρμοστεί", στο ότι δεν "θα" μπορέσει να πραγματοποιήσει την διατυπωμένη πολιτική που αντιτίθεται στη κοινή λογική και στο εθνικό συμφέρον όπως τα εννοεί το ρεύμα απογοήτευσης που εισπράττει. Προσπερνάει ελαφρά το ότι οι διατυπωμένες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι παράλογες, ανθελληνικές, λαϊκίστικες χωρίς ρεαλισμό, γιατί προέχει στο ότι υπόσχεται ότι "θα" επαναφέρει τα κεκτημένα που κινδυνεύουν.

Γ.

Ανώνυμος 26 Μαΐου 2012 στις 12:37:00 μ.μ. EEST  

Κακώς συγχέεται, μόνο και μόνο για να αυτοεπιβεβαιωθεί το άλλοθι, με τον λαϊκισμό του Α.Π"νδεου την δεκαετία του ΄80. Παραβλέπεται ότι τότε υπήρχαν περιθώρια ανάπτυξης και η διεθνής συγκυρία αλλά κι η ελληνική οικονομία ως δυναμική επέτρεπε το ρίσκο, επέτρεψε την "εκβίαση" και τέλος εκμεταλλεύτηκε την εισροή τεράστιων οικονομικών πακέτων οικονομικής ενίσχυσης κι ανάπτυξης αλλά και τον δημόσιο δανεισμό κι όλα αυτά χωρίς ουσιαστικά έλεγχο με αποτέλεσμα ο πλούτος να διαχυθεί χωρίς να επενδυθεί. Τότε η μόνη επένδυση ήταν ο κομματικός μηχανισμός κι ο κρατισμός που προστάτευε την εκλογική βάση. Σήμερα τέτοια περιθώρια δεν υπάρχουν. Δεν υπάρχουν τα πακέτα και τα δάνεια δίχως έλεγχο. Δεν υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω κρατισμού. Δεν υπάρχουν περιθώρια εκατοντάδων χιλιάδων προεκλογικών προσλήψεων ή μονιμότητας τους, δεν υπάρχουν επίσης περιθώρια εκατοντάδων χιλιάδων πολιτογράφησης και αποδοχής του ρεύματος λαθρομεταναστών.

Πριν δώσουμε άλλοθι στο λαϊκισμό αφελών επαναστατών και σε πατριδοκάπηλους ας κοιτάξουμε εμείς ως ψηφοφόροι τι απαιτούμε. Ας κάνουμε την αυτοκριτική μας για το πως οδηγηθήκαμε εδώ δίνοντας άλλοθι στους προηγούμενους, βάσει του ατομικού συμφέροντος εις βάρους του διπλανού μας. Ας κοιτάξουμε επιτέλους τα δεδομένα και την πραγματικότητα, το κοινό συμφέρον και τη κοινή λογική.

Φτάνουν πια οι δικαιολογίες και ο εξωραϊσμός της πραγματικότητας γιατί αυτά τροφοδοτούν τον λαϊκισμό, την πατριδοκαπηλία και την πελατειακή σχέση. Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια όχι ατομικά αλλά εθνικά και το εθνικό συμφέρον προϋποθέτει κριτική, ρεαλισμό, προγραμματισμό, εφαρμοστέες προτάσεις, διαφάνεια, κι ηθική που θα προκρίνει το εμείς κι όχι το εγώ. Η εθνική ανάπτυξη θα επιφέρει την ατομική ευημερία κι όχι το ανάποδο όπως μας εκπαίδευσαν τόσες δεκαετίες. Η εθνική -κρατική- πτώχευση τώρα ζητάει πίσω τον δανεικό πλούτο, κάπου εκεί πρέπει να βρεθεί η ισορροπία και να μας γίνει μάθημα. Αν μπορέσουμε ποτέ να κάνουμε αυτοκριτική και καλύτερες επιλογές.

Γ.

Caspian 26 Μαΐου 2012 στις 1:27:00 μ.μ. EEST  

Παίρνοντας λαβή από το σχόλιο του "Ανωνύμου 25 Μαΐου 2012 10:15:00 μ.μ." ο οποίος διερωτάται τι είδους δαπάνες θέλει να περικόψει, η απάντηση είναι απλή: ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ. Είναι παντελώς άσχετος ο άνθρωπος, απλώς δήλωσε αυτό που δήλωνε ΚΑΘΕ κόμμα που ήταν πολύ κοντά στην εξουσία και ήθελε να βρει "επιχειρήματα" για το "που θα βρει λεφτά". Η ρητορική τους και η ποιότητά τους, είναι ΑΚΡΙΒΩΣ η ίδια με των προηγούμενων. Η μόνη διαφορά με τους προηγούμενους έγκειται στο ότι ενώ οι προηγούμενοι μιλούσαν για περικοπή, ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για "ισχυρότατη" περικοπή.

Ουσιαστικά, έχουμε ένα μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ/ΝΔ με αριστερή απόχρωση, το οποίο χρησιμοποιεί τις ίδιες προεκλογικές πρακτικές με αυτές των κομμάτων εξουσίας του παρελθόντος και -σύμφωνα με τις θέσεις τους- θα ακολουθήσουν τις ίδιες και χειρότερες μετεκλογικές πρακτικές. Όσο για τον αν πράγματι θα προχωρήσουν στις "ισχυρότατες" περικοπές που εξαγγέλλουν, αυτό θα γίνει, από τη στιγμή που και "δημοφιλές" θα είναι και εφικτό (βλ. Μ1, Spice, πυρομαχικά 120mm, ασκήσεις, συμμετοχή στο ΝΑΤΟ, μείωση ή κατάργηση θητείας και η λίστα συνεχίζεται) και συνεπές με τις θέσεις και την ιδεολογία όλων των συνιστωσών: http://www.e-go.gr/news/article.asp?catid=17826&subid=2&pubid=129045071

Συνεπώς Αρματιστή, δεν ισχύει σε καμία περίπτωση η "λογική" σου για την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ: "από τον τυφλό διαλέγω τον μονόφθαλμο", πολύ απλά γιατί είναι από ακριβώς την ίδια χαλασμένη πάστα. Διότι, αυτό που καταλαβαίνω διαβάζοντας τα κατά καιρούς σχόλιά σου, τα μόνα πράγματα στα οποία βασίζεις την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι οι άλλοι (ΠΑΣΟΚ/ΝΔ) είναι "χειρότεροι", συν το θέμα της εθνικής κυριαρχίας λόγω μνημονίου. Καλύτεροι αποδεικνύουν καθημερινά ότι δεν είναι και όσο για το δεύτερο, θα ήθελα να ήξερα τι είδους εθνική κυριαρχία θα έχουμε με "ισχυρότατα" περικομένες ΕΔ (που σε αντίθεση με την προσδοκία σου ότι θα "προσγειωθούν" στην πραγματικότητα, όποιος σχετίζεται με άτομα του χώρου γνωρίζει πως η κουλτούρα, η κοσμοθεωρία και η οπτική γωνία των ανθρώπων αυτών είναι εντελώς ξένη&διαφορετική ως προς τη χρησιμότητα&τη σκοπιμότητα ύπαρξης ΕΔ)

Αρματιστής 26 Μαΐου 2012 στις 4:33:00 μ.μ. EEST  

@ Ανώνυμος 26 Μαΐου 2012 9:54:00 π.μ.
Δεν γνωρίζω αν είναι αληθές, αλλά αν είναι μη περιμένεις να το σχολιάσουν αρνητικά. Βλέπεις η πορφυρογέννητη δεν σχολιάζεται. Διαθέτει ασυλία. Εδώ οι δημοσκοπήσεις της έδιναν 2% και ήταν σε όλα τα παράθυρα. Το σύστημα ξέρει να προετοιμάζει πάντοτε τη διάδοχη κατάσταση. Υπόψη ότι αν ο Σαμαράς χάσει τις εκλογές (καθόλου απίθανο) η ψεύτικη κυρία θα αναλάβει αρχηγός της Νδ «εν δόξει και τιμή».

@ Ανώνυμος 26 Μαΐου 2012 11:29:00 π.μ.
Ενώ αυτοί που είχαν γνώση της απειλής, έπραξαν τα δέοντα. Το πλέον σύγχρονο Υ/Β της χώρας δεν διαθέτει σύγχρονες τορπίλες(!). Ο Υ/Β στόλος της χώρας διαθέτει 6 Υ/Β άνω των 30 ετών. Τα πλέον σύγχρονα άρματα της χώρας (αλλά και παγκοσμίως) ενώ έχουν παραληφθεί εδώ και 3 χρόνια, δεν είναι επιχειρησιακά λόγω μη παραγγελίας βλημάτων 120 χιλ … Και όταν ο Βασιλάκος ειρωνευόταν τον Α/ΓΕΕΘΑ με τη φράση «σιγά μη γίνει πόλεμος κύριε αρχηγέ», κανένας από τους «εθνικόφρονες» πολιτικούς δεν διαμαρτυρήθηκε, ο δε πρωθυπουργός και ο ΥΕΘΑ τον διατήρησαν στη θέση του.
Κάνω λάθος φίλε σε ότι γράφω;;;

@ Alexandros 26 Μαΐου 2012 12:02:00 μ.μ.
Αλέξανδρε πως είσαι σίγουρος ότι αν η ΝΔ κάνει κυβέρνηση (θα χρειαστούν και οι ψήφοι του ΠΑΣΟΚ βεβαίως, ενδεχομένως και του Κουβέλη) δεν θα μειώσει τις αμυντικές δαπάνες; Το έχει δηλώσει; Έχει δεσμευτεί;

@ Ανώνυμος 26 Μαΐου 2012 12:37:00 μ.μ.
Δεν δίνω καμιά άφεση στις δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του Μπαλάφα για τις ΕΔ. Και τις έχω χαρακτηρίσει σχετικά. Πιστεύω όμως και επέτρεψε μου η πίστη μου να είναι βεβαιότητα, ότι δεν πρόκειται να κάνουν σχεδόν τίποτε. Το τι πιστεύω, νομίζω ότι το έχω επεξηγήσει αρκετά.
Αυτά που αναφέρεις στη συνέχεια για τους λόγους που ανεβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι εξηγήσεις που δίνεις γράφοντας ότι «είναι η νοοτροπία των ψηφοφόρων που αρνούνται την προοπτική να απολέσουν τα προνόμια που αποκόμισαν επι δικομματισμού …. Η νοοτροπία αυτή είναι προβληματική απο τη βάση της. Βασίζεται στη πίστη, στην απογοήτευση αλλά και στην τιμωρία συνδυασμένα, εξού κι επικίνδυνη αφού εύκολα εκμεταλλεύεται από τον λαϊκισμό πολιτικό λόγο»,
ειλικρινά σου λέω ότι δεν απασχολούν ή ελάχιστα απασχολούν τους άνεργους, τους «ελαστικά απασχολούμενους», αυτούς που δεν βλέπουν μέλλον για τα παιδιά τους και άλλους συμπολίτες μας που αυτό τον καιρό υφίστανται στο πετσί τους τις μνημονιακές πολιτικές. Για αυτό και η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στα μεγάλα αστικά κέντρα που η κρίση τα έχει κτυπήσει με το χειρότερο τρόπο.
Αυτοί που υποφέρουν ζητούν ελπίδα και θα πιαστούν από όποιο τους τη προσφέρει.
Και κάτι ακόμη, πήγαινε στον άνεργο, σε αυτό που δεν μπορεί να πληρώσει, σε αυτόν που δε βρίσκει τα φάρμακά του και μίλησε του για στρατό, θητεία, εξοπλισμούς κλπ…

@ Caspian 26 Μαΐου 2012 1:27:00 μ.μ.
Εγώ λέω ότι δεν εμπιστεύομαι με κανένα τρόπο αυτούς που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. Ακόμη λέω ότι με προσβάλει σαν σκεπτόμενο άνθρωπο η πολεμική που έχει ξεσπάσει εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, από όλα τα μέσα και με όλα τα μέσα, ξεχνώντας τα πεπραγμένα των 2 κομμάτων «εξουσίας».. Γράφω ότι η κριτική έχει επικεντρωθεί στις δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και εσκεμμένα ξεχνάμε να ρωτήσουμε τι θα πράξουν αυτοί που μας έφεραν εδώ. Και επειδή το άρθρο αφορά τις ΕΔ, αποφεύγουν όλοι να ρωτήσουν τι σκέπτονται να πράξουν για τις ΕΔ η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο Κουβέλης αν μπορέσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση (πιθανό κυβερνητικό σχήμα). Σκέπτεσαι φίλε μου να γίνει μια τέτοια κυβέρνηση και το Υπουργείο δια βίου μάθησης (τέρμα το εθνικής) το αναλάβει η Ρεπούση;

Ανώνυμος 26 Μαΐου 2012 στις 6:13:00 μ.μ. EEST  

Αυτά που αναφέρεις στη συνέχεια για τους λόγους που ανεβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι εξηγήσεις που δίνεις γράφοντας ότι «είναι η νοοτροπία των ψηφοφόρων που αρνούνται την προοπτική να απολέσουν τα προνόμια που αποκόμισαν επι δικομματισμού …. Η νοοτροπία αυτή είναι προβληματική απο τη βάση της. Βασίζεται στη πίστη, στην απογοήτευση αλλά και στην τιμωρία συνδυασμένα, εξού κι επικίνδυνη αφού εύκολα εκμεταλλεύεται από τον λαϊκισμό πολιτικό λόγο»,
ειλικρινά σου λέω ότι δεν απασχολούν ή ελάχιστα απασχολούν τους άνεργους, τους «ελαστικά απασχολούμενους», αυτούς που δεν βλέπουν μέλλον για τα παιδιά τους και άλλους συμπολίτες μας που αυτό τον καιρό υφίστανται στο πετσί τους τις μνημονιακές πολιτικές. Για αυτό και η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στα μεγάλα αστικά κέντρα που η κρίση τα έχει κτυπήσει με το χειρότερο τρόπο.
Αυτοί που υποφέρουν ζητούν ελπίδα και θα πιαστούν από όποιο τους τη προσφέρει.


Mε επιβεβαιώνεις, ακριβώς επειδή δεν τους απασχολούν, ζητούν ελπίδα σε όποιον τις πουλάει, δηλαδή ελπίδες επαναφοράς ενός κράτους που τάιζε τους πάντες με τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Μόλις σταμάτησε αυτό το τάισμα εξάλλου το 85% του δικομματισμού έγινε 30%. Άρα μην ρίχνουμε το ανάθεμα στη πελατειακή σχέση του δικομματισμού γιατί τέτοια πολιτική επιθυμούμε.

Γ.

Caspian 26 Μαΐου 2012 στις 7:16:00 μ.μ. EEST  

Αρματιστή,
O ρόλος, το ήθος και η ποιότητα της πλειοψηφίας των δημοσιογράφων και των ΜΜΕ είναι λίγο-πολύ γνωστός. Η πολεμική που αναπτύσσουν έχει προφανώς κάποιο παρασκήνιο. Γιατί το παρασκήνιο των σχέσεων μεταξύ ΜΜΕ πρέπει να παίζει οποιοδήποτε ρόλο στη λήψη της απόφασης του τι θα ψηφίσει ένας πολίτης; Αν τα ΜΜΕ τα έχουν σπάσει με το Χ κόμμα, σημαίνει κάτι αυτό για το αν θα βλέπω με περισσότερη ή με λιγότερη συμπάθεια το κόμμα αυτό; Ή θα το κρίνω ψυχρά αξιολογώντας τις θέσεις και τις προτάσεις του; Δεν μπορώ να καταλάβω πως η (λογική) απέχθεια για αυτούς που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση, μεταφράζεται σε υποστήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ, μόνο και μόνο επειδή "τον πολεμάνε".

Επίσης, δε νομίζω ότι κανείς αποφεύγει να σκεφτεί τι θα έπρατταν ΝΔ/ΠΑΣΟΚ σε σχέση με τις ΕΔ. Απλώς αυτοί έχουν δώσει δείγματα γραφής τόσα χρόνια τώρα και θα συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο: περικοπές σε λειτουργικές δαπάνες και μισθούς, ενώ θα συνεχίσει δυνατά η παράδοση σεμιναρίων για το πως διατηρείς εν ενεργεία αεροσκάφη, ΥΒ και πλοία 40+ ετών. Ο λόγος που όλοι ασχολούνται με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι γιατί αφενός έμπρακτα δείγματα γραφής δεν έχει δώσει (διότι δεν έχει κυβερνήσει) άρα υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αφετέρου διότι οι θέσεις τους διαχρονικά είναι ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΑ αντιμιλιταριστικές, σε σημείο που " Όταν πάνε στο ΥΕΘΑ και τους πουν πως έχουν τα πράγματα", η απάντηση που θα λάβουν οι επιτελείς πιθανότατα θα περιστρέφεται γύρω από την αλληλεγγύη των λαών, την κατάργηση των συνόρων, την καταπίεση της ελευθερίας του ατόμου κατά τη στρατιωτική θητεία και την ανάγκη εξόδου από το ΝΑΤΟ. Αυτό διότι, όπως υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πειστεί για την αναγκαιότητα των ΕΔ, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πειστεί για το αντίθετο (έχουν και επιχειρήματα για αυτό) και η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στους ανθρώπους αυτούς. Για τον λόγο αυτό πράγματι θα τα πετσοκόψουν όλα, διότι πλέον της οπτικής τους γωνίας, έχουν πλέον πολλά ευήκοα ώτα στην κοινωνία, πολύ περισσότερα από ότι άλλα χρόνια. Το ανέφερες και μόνος σου πως στα αυτιά ενός ανέργου ή απόρου κ.ο.κ (οι οποίοι πλήθυναν ραγδαία τα τελευταία έτη) οποιαδήποτε αναφορά σε πόρους για τον ΕΣ είναι κακόγουστο αστείο. Αδυνατώ να αντιληφθώ πως μέσω του ΣΥΡΙΖΑ θα επιτευχθεί η "επανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας", όταν παρά τις εκτιμήσεις σου είναι καθόλα πιθανό πως ο ΕΣ θα περάσει από τυφώνα.

Τέλος, η διαρκής προβολή/σύγκριση των δύο λύσεων, ΠΑΣΟΚ/ΝΔ από τη μία και ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη είναι άστοχη, ειδικά όταν στο ίδιο το "εν κρυπτώ" έχουν παρουσιαστεί τόσες εναλλακτικές.

Alexandros 26 Μαΐου 2012 στις 9:07:00 μ.μ. EEST  

@ Αρματιστής,

Δεν είμαι σίγουρος για τη ΝΔ, ωστόσο είναι έγκλημα να γίνει κάτι τέτοιο και είναι έγκλημα γιατί οι δαπάνες που έχουν μείνει για να κοπούν είναι, απόλυση στελεχών, μη παραλαβή ανταλλακτικών και πυρομαχικών, μη συμμετοχή σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ, κατάργηση ασκήσεων. Δεν έχει μείνει κάτι άλλο και ο ΣΥΡΙΖΑ λέει θα τα κόψει όλα αυτά, βγαίνει μεγάλο στέλεχος του κόμματος Δημοσίως και λέει ότι δεν θα έχουμε στρατό, όχι στο καφενείο της γειτονιάς, στην τηλεόραση, βάλε για ένα δευτερόλεπτο τον εαυτό σου στη θέση του Νταβούτογλου, όταν θα μάθει τις δηλώσεις του Κυρίου αυτού, τι πιστεύεις, πως θα αντιδράσει και τι είδους πολιτική θα ασκήσει εναντίον μας και όχι μόνο, τι πολιτική θα ασκήσουν οι χώρες του ΝΑΤΟ έναντι των Σκοπίων, τα οποία Σκόπια μπορεί να μην έχουν να φάνε αλλά στέλνουν παντού στρατό στην πρώτη γραμμή, πες μου εσύ πως θα αντιδράσουν όταν τα Σκόπια ζητήσουν να μπουν στο ΝΑΤΟ την επόμενη φορά. Συγγνώμη, αλλά αυτά τα δυο θέματα για μένα είναι πιο σημαντικά από το μνημόνιο! "Την Ελλάδα θέλουμε και ας τρώμε και πέτρες".
Αλλά εκτός αυτού πως θα ξεφύγουμε από την κρίση χωρίς την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων μας και πως θα τα υπερασπιστούμε αυτά, ή πιστεύεις ότι θα μας δώσουν έστω μερικά για να μη στενοχωρηθούμε, οι γείτονές μας θέλουν να μας διαλύσουν στην κυριολεξία και δεν πειράζει ας λένε ότι κινδυνολογώ, είναι η απόλυτη αλήθεια, δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα πλέον, δεν βλέπετε δηλαδή? Ο Νταβούτογλου λέει είναι Μακεδόνας, Συνεργάτης του Γκρουέφσκι έλεγε ότι είμαστε μαύροι από την Αφρική και ότι θα μας διαλύσουν, οι Αλβανοί θέλουν να πάνε μέχρι το Αγρίνιο και αυτά δεν είναι οι Χρυσές Αυγές είναι οι κυβερνήσεις των χωρών. Περίμενα να ακούσω άλλα πράγματα από την Αριστερά, περίμενα να ακούσω σύγχρονες και πρωτοποριακές ιδέες, που θα μας έστελναν μπροστά, αντίθετα αυτοί και δεν έχουν καμία ιδέα τι να κάνουν ως πιθανή κυβέρνηση και θέτουν εκ προοιμίου την ακεραιότητα της χώρας και του ίδιου του Ελληνισμού σε αμφισβήτηση, αυτοί συμπεριφέρονται σαν να ντρέπονται που είναι Έλληνες, είναι ακραίοι κουμμουνιστές δεν είναι αριστεροί και είναι και ρεβανσιστές, συγγνώμη αλλά τέτοιους δε θέλω. Είμαι, με κάθε ειλικρίνεια, ο πρώτος που θα έτρεχα να υποστηρίξω οποιαδήποτε εναλλακτική λύση έναντι της ΝΔ/ΠΑΣΟΚ, από όπου και αν αυτή προερχόταν, όταν άκουσα τον Τσίπρα να μιλάει στη Βουλή τότε που ψηφιζόταν το μνημόνιο 2, πήρα τηλέφωνο πολύ καλό μου φίλο, ο οποίος είναι μέσα στο κόμμα και του είπα μπράβο αυτό χρειαζόμαστε και μου έλεγε ορίστε στα έλεγα και τα συναφή. Αν θυμάσαι τον λόγο και του Τσίπρα και του Λαφαζάνη και οι δυο μίλησαν 100% πατριωτικά, ε λοιπόν με κορόιδεψαν, αυτά που ακούω από τότε μέχρι τώρα, με έχουν ρίξει στα τάρταρα, ίσως είχα και υψηλές προσδοκίες, όμως η αλήθεια είναι ότι δεν κάνουν είναι απλό, τουλάχιστον όχι για κυβέρνηση, για συγκυβέρνηση ίσως........αν και τη γνώμη μου την έχω εκφράσει πολλές φορές, δεν υπάρχει κατάλληλος, το ΣΥΡΙΖΑ είναι εντελώς ακατάλληλο, ελπίζω να συμφωνούν πολλοί και να μην πιστέψουν όλες αυτές τις ανοησίες τις οποίες λένε, γιατί είναι όλες χωρίς αντίκρυσμα.

Ανώνυμος 27 Μαΐου 2012 στις 2:02:00 π.μ. EEST  

Αργησα ν` ανταποκριθώ στην πρό(σ)κληση (8:24 ΕEST) του Εν Κρυπτω, γιατί δεν είμαι διαρκώς μπροστά στο πληκτρολόγιο,έχω καί άλλες δουλειές.
Λοιπόν, δικαιώνεται ο Χολέβας καί το Εν Κρυπτω γιά τον "εθνομηδενισμό" του Τσίπρα, λόγω Μπαλάφα;; Ιδού το ερώτημα!
Απαντώ :οι δηλώσεις Μπαλάφα (δηλ. ότι θα ρισκάρουμε ,αν ποτέ γίνει Τουρκική επίθεση ή στρατιωτική κίνηση,να βρεθούμε με ανεπαρκώς εξοπλισμένες ΕΔ)είναι απόλυτα καί απερίφραστα καταδικαστέες καί από μένα που είμαι αριστερός από το 1972,έχω υπηρετήσει 28 μήνες θητεία(εξ ών 24 σε μονάδα εκστρατείας=618ΜΤΠ,12 μήνες συνολικά στα Ρύζια σε σκηνάκια!).
Υπάρχουν στο ΣΥΡΙΖΑ ορισμένοι (απειροελάχιστη πλέον μειοψηφία με τον κόσμο που συρρέει στις γραμμές του) που ως προς την Τουρκία είχαν ακριβώς την άποψη των Μητσοτάκηδων: να δώσουμε στους Τούρκους ότι σκατά ζητάνε,νάχουμε την ησυχία μας. Εξ ου καί όσα έλεγε ο συγκεκριμένος Μπαλάφας στον Ευαγγελάτο την επομένη περί σοφών χειρισμών Σημίτη στα Ιμια.
Ομως,ανέκαθεν στον ΣΥΡΙΖΑ πλειοψηφική ήταν για τα θέματα Τουρκίας -Κύπρου η αντίθετη άποψη Λαφαζάνη, που είναι εκφρασμένη καί με συνεχή του αρθρογραφία στο ΠΑΡΟΝ.

Θα υπάρξει,επαναλαμβάνω θα υπάρξει σαφής διόρθωση πάνω στο θέμα,η οποία άλλωστε θ` αποτυπώσει την γνώμη της συντριπτικής πλειοψηφίας των ανθρώπων που εκφράζονταν παραδοσιακά αλλά καί στις 6 Μαΐου εκφράστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Καί η γνώμη αυτή είναι ,όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο Τσίπρας δημόσια καί θα το ξανατονίσει,ότι : οι Ενοπλες Δυνάμεις καί η Ελληνική Διπλωματία είναι τα δύο εργαλεία που οφείλουν να είναι/να γίνουν απολύτως λειτουργικά, προκειμένου να καταστεί δυνατή η ανακήρυξη της ΑΟΖ καί,λόγω των επιτακτικών οικονομικών αναγκών, η πα-ράλ-λη-λη αφ`ενός εκμετάλλευσή της, αφ`ετέρου οριοθέτησή της.
Για τον Τσίπρα ,η ΑΟΖ συνιστά μείζονα μοχλό άμεσης χρηματοδότησης καί βραχυπρόθεσμης ανάπτυξης.
Κλείνω το σχετικό θέμα λέγοντας ότι ο αξιολογότατος Sir Basil (Μαρκεζίνης) θα αισθανόταν μάλλον άβολα, αν ήξερε πόσο πολύ έχουν μελετηθεί καί αφομοιωθεί από τα νεότερα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ τα βιβλία καί οι θέσεις του. Καί το Εν Κρυπτω θα αισθανόταν ναυτία, αν ήξερε με τί ενδιαφέρον έχουν σημειωθεί στον ΣΥΡΙΖΑ οι απόψεις που έχουν καταγραφεί στο ιστολόγιο για διακρατικές συμφωνίες παραχώρησης ή αγοράς μεταχειρισμένου εξοπλισμού από τα Αμερικανικά αποθέματα,δηλ κάθε μέθοδος που είναι οικονομική καί εκμηδενίζει τις μίζες.
Τέλος ,δυό λόγια για τις συνιστώσες καί την πολυφωνία στον ΣΥΡΙΖΑ.Δεν είναι μεγαλύτερη καί είναι σαφώς λιγότερο επικίνδυνη από την πολυφωνία που υπάρχει σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για τα εθνικά θέματα. Απείρως λιγότερο επικίνδυνη διότι,σε αντίθεση με ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, δεν υπάρχουν στο ΣΥΡΙΖΑ πανίσχυρα κυκλώματα ηγετικών στελεχών που επιδιώκουν "εντιμο συμβιβασμό"(=ξεπούλημα) με την Τουρκία, επειδή βρίσκονται στις λίστες Χριστοφοράκου ή στις λίστες των ξένων Πρεσβειών καί Υπηρεσιών.Δεν έχει καθόλου μέλη στη λέσχη Μπίλντεμπεργκ ο ΣΥΡΙΖΑ,σε αντίθεση με τις ηγετικές στελεχάρες της ΠΑΣΟΚοΝεοΔημοκρατίας!!! Εν ολίγοις,ο Μπαλάφας είναι ένας επικίνδυνα άσχετος καί αφελής (αρκετά δε ξιπασμένος, όπως αλάνθαστα προδίδει το όλο του body language). Δεν είναι όμως εξωνημένος ούτε προδότης.Δεν επηρεάζει ούτε θα επηρεάσει αυτός καί οι ελάχιστοι συν-αφελείς την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ,σε περίπτωση που ο λαός του δώσει κυβερνητικές ευθύνες!
Αυτά τα ολίγα προς το παρόν

Ανώνυμος 27 Μαΐου 2012 στις 9:49:00 π.μ. EEST  

@ 27 Μαΐου 2012 2:02:00 π.μ. EEST

Αν όπως λες, οι απόψεις Μπαλάφα είναι μειοψηφία μέσα στον Σύριζα, τότε γιατί δεν βγήκε αμέσως ο Τσίπρας να τις διαψεύσει και να μας πει τις επίσημες απόψεις του Σύριζα για το θέμα.

Λες "Θα υπάρξει,επαναλαμβάνω θα υπάρξει σαφής διόρθωση πάνω στο θέμα" εγώ ρωτάω γιατί δεν το έκαναν αμέσως; Πόσες μέρες θα χρειαστούν ακόμη για να "διορθώσουν" μία άποψη στελέχους τους που ακούστηκε εν μέσω προεκλογικής περιόδου και δεν συμβαδίζει καθόλου (μερικοί θα έλεγαν ότι διαστρεβλώνει) την επίσημη/πλειοψηφική άποψη του κόμματος στο θέμα;

Η σιωπή τους τόσες μέρες υποδηλώνει ότι η εκφρασθείσα άποψη του Μπαλάφα εκφράζει τον Σύριζα και τα διάφορα σχόλια σαν το δικό σου είναι για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των υπόλοιπων σχολιαζόντων και να τους κάνει να περιμένουν την "διόρθωση που θα έρθει"

Ανώνυμος 27 Μαΐου 2012 στις 11:00:00 π.μ. EEST  

Για τον Τσίπρα ,η ΑΟΖ συνιστά μείζονα μοχλό άμεσης χρηματοδότησης καί βραχυπρόθεσμης ανάπτυξης.

Το συγκεκριμένο θέμα έχει γίνει σημαία από ανόητους και πατριδοκάπηλους. Δεν είναι τυχαίο ότι το αναφέρουν συνεχώς ο Τσίπρας, ο Καμμένος κι ο Καρατζαφέρης. Αν ήταν στοιχειωδώς σοβαροί και αν είχαν μια μικρή έστω αίσθηση της πραγματικότητας δεν θα τους ήταν δύσκολο να συνειδητοποιήσουν ότι το θέμα ΑΟΖ κι εκμετάλλευσης των όποιων κοιτασμάτων βρεθούν δεν είναι το μάνα εξ ουρανού που θα επιλύσει το οικονομικό μας πρόβλημα.

Εκτός κι το γνωρίζουν και πουλάνε ψεύτικες ελπίδες, πράγμα που τους προσδίδει και το χαρακτηριστικό του επικίνδυνου πλέον του ανόητου και πατριδοκάπηλου.

Ο λόγος είναι ότι το θέμα ΑΟΖ-εκμετάλλευση κοιτασμάτων είναι μια διαδικασία που είναι:

α) μακροχρόνια αφού αντικειμενικά θα χρειαστούν πολλά χρόνια μέχρι να γίνουν όλες οι απαραίτητες διπλωματικές και επιστημονικές διεργασίες και μέχρι να καταλήξουμε να έχουμε εν τέλει οικονομική εκμετάλλευσή τους. Ο απαιτητός χρόνος υπολογίζεται πέραν της δεκαετίας.

β) οικονομικά υπερτιμημένη λύση εξόδου από την οικονομική κρίση ως προς το άμεσο αποτέλεσμα κι αυτό λόγου του α) αλλά και λόγο του ότι τα ετήσια έσοδα δεν θα είναι παρά ένα μικρό κλάσμα από αυτά που χάνει ετήσια το κράτος από τη φοροδιαφυγή ή/και από την αναποτελεσματικότητα ή/και από την δυσλειτουργία ή/και από την κατασπατάληση ημετέρων κοκ (αυτά υπολογίζονται σε πολλές δεκάδες δις € ετησίως) τα οποία μπορούν να διορθωθούν σε πολύ πιο σύντομο διάστημα συνεισφέροντας στην εθνική οικονομία πολλαπλάσια ετησίως από ότι το προβαλλόμενο ως μάνα εξ ουρανού πετρέλαιο/αέριο που θα βρούμε και θα εξορύξουμε όταν θα γίνουν όλα όσα πρέπει προηγουμένως.

Η εκμετάλλευση των πιθανών κοιτασμάτων που θα βρεθούν και θα αξιοποιηθούν είναι ένα ζήτημα που πρέπει οπωσδήποτε να προχωρήσει γιατί σίγουρα θα αποτελέσει έναν επιπλέον πόρο ανάπτυξης και εισοδήματος, ο οποίος όμως σίγουρα δεν αποτελεί μείζονα μοχλό άμεσης χρηματοδότησης καί βραχυπρόθεσμης ανάπτυξης όπως ψευδώς το παρουσιάζουν.

Alexandros 27 Μαΐου 2012 στις 12:34:00 μ.μ. EEST  

@ Ανώνυμος 26 Μαΐου 2012 9:07:00 μ.μ. EEST

Που είναι αυτές οι φωνές επιτέλους, δεν είπα ν βγουν να πουν ότι θα πάμε στην κόκκινη μηλιά. να πούνε τα αυτονόητα, ότι θα προστατέψουν την πατρίδα, τις ένοπλες δυνάμεις και την έννομη τάξη και όχι όπως μέχρι τώρα ότι θα παραδώσουν τη χώρα στους Μετανάστες, στους Σκοπιανούς, στους Τούρκους και σε όποιον άλλον θέλει!

Μanolis 28 Μαΐου 2012 στις 11:36:00 π.μ. EEST  

Για την ακριβεια, εχουμε ρισκαρει ηδη μια φορα με την Αγκυρα. Το ρισκο αυτο ηταν το ''...οι τουρκοι κανουν ασκησεις'' ή ''οι Τουρκοι μπλοφαρουν'', ενω εχει επικρατησει να λεγεται κατοχη της Κυπρου και χρονος ηταν το 1974.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP