Προσεκτικός ο Α. Τσίπρας στο ΥΕΘΑ...

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Αρκετά προσεκτικός σε σχέση με τα ζητήματα της εθνικής άμυνας εμφανίστηκε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στις δηλώσεις του μετά την ενημέρωση που του έγινε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Έδωσε έμφαση σε διαπιστώσεις κοινής αποδοχής, όπως η καταπολέμηση της διαπλοκής στους εξοπλισμούς και η ανασυγκρότηση της πολεμικής βιομηχανίας. Δεν επανέλαβε, ούτε όμως διέψευσε, τις προγραμματικές διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ περί μείωσης της στρατιωτικής θητείας και των αμυντικών δαπανών (θεωρώντας πάντως τις ως τώρα μειώσεις ως καλώς γενόμενες).

Μια καλόπιστη προσέγγιση θα ήταν ότι ο Φ. Φράγκος και οι αρχηγοί των επιτελείων πέτυχαν να κάνουν τον κ. Τσίπρα να συνειδητοποιήσει το αμυντικό πρόβλημα της χώρας, και ιδίως το γεγονός ότι οι εξοπλιστικές δαπάνες είναι ήδη μηδενικές. Μια κακόπιστη προσέγγιση θα ήταν ότι ο κ. Τσίπρας ως ευφυής άνθρωπος ξέρει να ελίσσεται, δίνοντας τις εντυπώσεις που επιδιώκει, χωρίς να δεσμεύεται ή να αναιρεί θέσεις του κόμματός του. Κάποιοι επαγγελματίες ΟΦΑ* έφτασαν να μας παρουσιάζουν σήμερα τον κ. Τσίπρα με παραλλαγή (αμφιβάλλουμε αν φόρεσε ποτέ έστω και τη στολή του ναύτη)... εμείς θα συνεχίσουμε να κρίνουμε το κόμμα του με βάση τις διατυπωμένες θέσεις του και όχι με επικοινωνιακούς όρους.

Παραθέτουμε στη συνέχεια τις δηλώσεις Τσίπρα, όπως τις αντλήσαμε από την ιστοσελίδα του Συνασπισμού:

"Είχαμε την ευκαιρία σήμερα να έχουμε μια ουσιαστική και πλήρη ενημέρωση από την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων για την μαχητική ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων της χώρας μας και τα προβλήματα, τις δυσκολίες και τις δυνατότητες που υπάρχουν.

Η παρουσία μας εδώ έχει κι έναν ουσιαστικό χαρακτήρα, να ενημερωθούμε, αλλά ιδιαίτερα και έναν συμβολικό χαρακτήρα. Η εθνική άμυνα, η προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας καθώς και η προάσπιση της εθνικής μας ανεξαρτησίας αποτελεί για μας αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα.

Βεβαίως βρισκόμαστε σε μια περίοδο μιας πολυδιάστατης κρίσης, μιας οικονομικής κρίσης που παίρνει διαστάσεις εθνικού κινδύνου. Επʼ ουδενί όμως δεν πρέπει να ολιγωρήσουμε και να αγνοήσουμε και άλλους κινδύνους. Πρέπει να είμαστε πάντα σε εγρήγορση για να αντιμετωπίσουμε όποιους κινδύνους μπορεί να αντιμετωπίσει ο λαός μας και η πατρίδα μας.

Ο ελληνικός λαός όλα τα προηγούμενα χρόνια πλήρωσε ένα υπέρογκο κόστος από το υστέρημά του σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς. Εξοπλισμοί που δεν κατάφεραν παρόλα αυτά να δημιουργήσουν υποδομές, βιομηχανικές και τεχνολογικές, στην πατρίδα μας ώστε τα οπλικά συστήματα που παραλάβαμε να μπορούν να συντηρούνται και να ανανεώνονται. Αντ΄ αυτού, μεγάλο μέρος αυτών των χρημάτων πήγε προκειμένου να δημιουργηθούν σχέσεις διαπλοκής, ένα τεράστιο παρασιτικό στρατιωτικομεσιτικό πλέγμα δημιουργήθηκε και καλλιέργησε αυτό που εμείς ονομάζουμε πλέγμα διαπλοκής του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου, δημιούργησε το πλέγμα διαπλοκής της πολιτικής και κρατικής εξουσίας.

Αυτή η εικόνα πρέπει να αντιστραφεί. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Σε καμία περίπτωση όμως η αντιστροφή αυτή δεν σημαίνει ότι μπορεί να προχωρήσει με ζημία της εθνικής άμυνας και της εθνικής ασφάλειας. Αντιθέτως, μπορεί να βελτιωθεί η στρατιωτική ικανότητα του στρατεύματος, γιατί αυτή συνίσταται σε μια σειρά από παράγοντες που έχουν να κάνουν βεβαίως και με την ποιότητα των όπλων, κυρίως όμως με τη στρατηγική και το ηθικό του έμψυχου δυναμικού.

Πιστεύουμε ότι ήταν απαράδεκτο που οι τελευταίες κυβερνήσεις όχι μόνο προχώρησαν σε ραγδαίες μειώσεις μισθών στους επαγγελματίες οπλίτες, αλλά κυρίως με δηλώσεις τους καταρράκωσαν το ηθικό των στρατεύσιμων ανδρών και γυναικών της χώρας μας.

Αυτή η εικόνα θα αντιστραφεί. Έχουμε εμπιστοσύνη στους άνδρες και τις γυναίκες που στελεχώνουν τις Ένοπλες Δυνάμεις. Θέλουμε να αποκαταστήσουμε τις σχέσεις εμπιστοσύνης πολιτείας και ενόπλων δυνάμεων. Έχουμε εμπιστοσύνη στους αξιωματικούς, στην ιεραρχία των τριών όπλων και θα βρεθούμε δίπλα τους προκειμένου να χαράξουμε μια κοινή στρατηγική για την προστασία, την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Θα ήθελα λοιπόν να ευχαριστήσω την ηγεσία των τριών όπλων και τον υπουργό γιατί είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε μια σε βάθος και ουσιαστική συζήτηση, να αποκτήσουμε κι εμείς μια ξεκάθαρη εικόνα για τις προτεραιότητες που πρέπει το επόμενο διάστημα, απ΄ όποια θέση κι αν βρεθούμε, απ΄ όποια θεσμική θέση κι αν βρεθούμε, να υπηρετήσουμε, προασπίζοντας το συμφέρον του ελληνικού λαού, της λαϊκής κυριαρχίας, της δημοκρατίας και βεβαίως της εθνικής μας ανεξαρτησίας
.

Ερωτήσεις δημοσιογράφων:

Eρώτηση: Κ. Πρόεδρε η βασική σας θέση για τη δραστική μείωση των αμυντικών δαπανών εξακολουθεί να ισχύει;

Αλ. Τσίπρας: Νομίζω ότι ήμουν σαφής στις δηλώσεις μου. Οι αμυντικές δαπάνες έχουν ήδη μειωθεί και σωστά έχουν μειωθεί. Πρέπει να προβούμε στις απαραίτητες κινήσεις ώστε να αξιοποιήσουμε την ελληνική πολεμική βιομηχανία. Η ελληνική πολεμική βιομηχανία θα περάσει υπό ελληνικό εθνικό έλεγχο, θα ανασυγκροτηθεί και θα αξιοποιηθεί. Διότι το μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή δεν είναι η έλλειψη οπλικών συστημάτων. Το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι η έλλειψη συντήρησης, ανταλλακτικών διότι η διαθεσιμότητα των οπλικών μας συστημάτων δεν είναι στο επίπεδο εκείνο που θα έπρεπε και που όλοι μας θέλουμε να είναι. Η μαχητική ικανότητα των ενόπλων δυνάμεων είναι στόχος. Η ανάπτυξη των δυνατοτήτων για την βελτίωση της μαχητικής ικανότητας είναι πρώτη προτεραιότητα και αυτό δεν αφορά μόνο σε εξοπλιστικές δαπάνες, ίσως είναι σημαντικότερη η αποκατάσταση του ηθικού στις ένοπλες δυνάμεις, στο στελεχιακό δυναμικό, τη δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου αξιοποίησης του στελεχιακού δυναμικού που θα βασίζεται στην αξιοκρατία, την δικαιοσύνη και στη διαφάνεια είναι πρώτη προτεραιότητα και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί αποτελεί και πρώτη προτεραιότητα για την ηγεσία του στρατού μας.

Ερώτηση: Ένα σχόλιο για την αύξηση της θητείας γιατί είναι πάγιο αίτημα των στρατιωτικών η αύξηση της θητείας

Αλ. Τσίπρας: Ο αρχικός σχεδιασμός που οδήγησε και στην αναγκαία μείωση της θητείας συμπεριελάμβανε μια άλλη λογική σε σχέση με τις προσλήψεις και τις απολύσεις δημοσίων λειτουργών και δημοσίων υπαλλήλων. Οι επαγγελματίες οπλίτες κατά την άποψή μας είναι δημόσιοι λειτουργοί και υπερασπίζονται την ανεξαρτησία της πατρίδας μας και με αυτή την έννοια στο βαθμό που η αυστηρή δημοσιονομική πολιτική αναγκάζει την ανατροπή αυτού του σχεδιασμού πρέπει να εξετάσουμε όλες τις δυνατότητες. Εμείς, βεβαίως, καταθέσαμε την άποψη ότι όποιες τροποποιήσεις πρέπει να γίνουν ταυτόχρονα με ένα σχέδιο εξορθολογισμού των αναγκών. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ανάγκη για τόσο μεγάλο αριθμό στρατοπέδων μέσα στα αστικά κέντρα. Οι Έλληνες στρατιώτες, κληρωτοί και επαγγελματίες οπλίτες δεν πρέπει να αισθάνονται αγγαρειοφόροι και σκοποφύλακες. Πρέπει να είναι και να αισθάνονται μάχιμοι και να υπηρετούν το ύψιστο καθήκον της ασφάλειας και της ακεραιότητας της πατρίδας.


*ΟΦΑ: Αρκτικόλεξο του "Όπου φυσάει ο άνεμος"

42 σχόλια:

Ανώνυμος 29 Μαΐου 2012 στις 6:29:00 μ.μ. EEST  

Και φυσικά δεν έκανε κιχ για το θέμα των δηλώσεων Μπαλάφα..

Αυτά να τα βλέπουν αυτοί που μας λέγαν οτι θα τρίβουμε τα μάτια μας με την σημερινή οβιδιακή υποτίθεται μεταμόρφωση Τσίπρα

Χορτάσαμε απο πολιτικούς απατεώνες, φτάνει πια

Ανώνυμος 29 Μαΐου 2012 στις 6:53:00 μ.μ. EEST  

"Οι Έλληνες στρατιώτες, κληρωτοί και επαγγελματίες οπλίτες δεν πρέπει να αισθάνονται αγγαρειοφόροι και σκοποφύλακες. Πρέπει να είναι και να αισθάνονται μάχιμοι ..."

χαχαχαχαχα μαχιμοι ε, όπως και εσυ μαχιμε μου λουφαδόρε του ΓΕΝ;

Κάνω θητεία στην Μεσογείων και μετά επισκέπτομαι το ΥΕΘΑ ώς υποψήφιος πρωθυπουργός και μιλάω για μαχιμότητα..

Αυτό σημαίνει δίνω το καλο παράδειγμα!

Φραπές 29 Μαΐου 2012 στις 6:57:00 μ.μ. EEST  

Ήξεις αφίξεις..

Alexandros 29 Μαΐου 2012 στις 7:05:00 μ.μ. EEST  

Πρέπει να παραδεχτώ ότι έθιξε θέματα που δεν περίμενα, όπως αυτά που αφορούν την ελληνική πολεμική βιομηχανία και εδώ θα διαφωνήσω με το enkrypto, που λέει πως είναι γενικώς παραδεκτές απόψεις, γενικώς παραδεκτές από μας εδώ στο enkrypto και στην Πτήση και δεν ξέρω κι εγώ σε ποιο άλλο έντυπο και blog, αλλα ποτε δεν άκουσα κανέναν πολιτικο του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να θιγουν το θέμα! Γενικά οι δηλώσεις του ήταν λογικές, αυτό έπρεπε να πει αυτό είπε και αυτά έπρεπε να ακούσουμε και εμείς και οι άλλοι έξω, νομίζω δεν είπε κάτι κατακριτέο και σίγουρα θα υπάρχουν πολλοί στο κόμμα του που θα διαφωνήσουν όντας οι ίδιοι εντελώς αντιμιλιταριστές, εκτος και αν είναι θέατρο. Αλλα δεν μπορώ να κατηγορήσω από πριν κάποιον που δεν έχω δει να εφαρμόζει πράγματα, δεν μπορεί κάποιος να είναι ένοχος μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Θα χαιρόμουν να άκουγα και την άποψη των άλλων κομματων ξεκάθαρα! Όσο για την αύξηση της θητείας, εγώ διαφωνώ πως αυτό είναι το πρόβλημα, το πρόβλημα είναι η θητεία να γίνει ουσιαστική και επιτέλους να εκσυγχρονιστεί και η δομή του στρατεύματος, δόξα το Theo δεν πολεμάμε με δόρατα και από τη δωδεκάμηνη θητεία τους 11μιση μήνες φυλάμε σκοπια σε μέρη που και οι πιο φανατικοί Τούρκοι ούτε φωτογραφία δε θα έβγαζαν!

enkripto 29 Μαΐου 2012 στις 7:25:00 μ.μ. EEST  

Aλέξανδρε ως γενικά αποδεκτές απόψεις νοούνται η καταπολέμηση της διαπλοκής στους εξοπλισμούς και η ανασυγκρότηση της πολεμικής βιομηχανίας, απόψεις στις οποίες συμφωνεί και η πλειοψηφία των υπολοίπων κομματων (σχετικές αναφορές υπάρχουν και στα προγράμματα των άλλων κομμάτων)

Ειρήσθω εν παρόδω, εγώ θα ήθελα να μάθω τι ακριβώς ρόλο ανέλαβε στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ.Κοτσακάς, ο πρώην στενός συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου. Για αυτό το θέμα και τις δηλώσεις του κ.Μπαλάφα δεν έγινε νύξη..

Και επίσης, επειδή μάλλον γράφεις απο το εξωτερικό να σε πληροφορήσω ότι η θητεία στην Ελλάδα είναι 9μηνη, όχι 12μηνη..

Ανώνυμος 29 Μαΐου 2012 στις 8:01:00 μ.μ. EEST  

O Koτσακάς δεν έχει αναλάβει κανένα ιδιαίτερο ρόλο στο ΣΥΡΙΖΑ.Αν αύριο έρθει ο οιοσδήποτε στον ΣΥΡΙΖΑ,(π.χ. το ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ,ο Οδυσσέας κοκ)θα του ζητήσουμε να συμβάλει στον τομέα που έχει εμπειρία καί γνώσεις καί στον οποίο έχει διακριθεί.Ο Κοτσακάς συνεργάτης του Ακη υπήρξε στο Υπουργείο Εσωτερικών ,όχι στο Αμυνας.
Γενικά καλό είναι να γίνει αντιληπτό πως σε ό,τι αφορά προσχωρήσεις κομματικών μελών (όχι βεβαίως απλών οπαδών καί ψηφοφόρων), ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μιά απλή τακτική,αυτή του ΔΣΕ : δεχόμαστε στρατιώτες καί στελέχη του αντιπάλου που δεν βαρύνονται με εγκλήματα.Πολεμούν ισότιμα δίπλα μας.Απολύτως ισότιμα,ανάλογα με τις ικανότητές τους.Αν αυτομολήσουν, καλύτερα να μη ξανασυναντηθούμε...
Καί κάτι τελευταίο για όσους περίμεναν δημόσια αποκήρυξη του Μπαλάφα.Εμείς δεν αποκηρύσσουμε ανθρώπους που κάνουν λάθη,έστω καί σοβαρά.Δεν τους πετάμε βορά στην πολιτική αρένα. Απλώς διορθώνουμε τα λάθη τους.Εν προκειμένω, τα παθήματα της Αριστεράς που αποκήρυσσε ("ούτε μπουκιά ψωμί ούτε γουλιά νερό στον δηλωσία Θανάση Κλάρα ή Μιζέρια")ή ακόμα χειρότερα έβγαζε χαφιέδες στελέχη καί ηγέτες της, μας έχουν γίνει πικρότατο μάθημα.

Alexandros 29 Μαΐου 2012 στις 8:24:00 μ.μ. EEST  

Με κάνετε να φαίνομαι δικηγόρος του Τσίπρα και δεν είμαι και αριστερός ούτε ξώφαλτσα. Καταρχάς έχετε δίκιο για την Θητεία, αλλα η ουσία του γραπτού μου ήταν ότι πρέπει να αλλάξει ποιοτικά η θητεία κατά κύριο λόγο και έπειτα αν είναι απαραίτητο χρονικά, ας γίνει και αυτό, καθώς και η δομή του στρατεύματος επιτέλους.

Δεν ξέρω ποιος είναι ο Κωτσάκης, αλλα οποιος και να είναι, εδώ ο ίδιος ο βενιζέλος έβαλε την υπογραφή του για να αθωωθεί ο Τσοχατζόπουλος, ο Παπαδήμος έδωσε προχτές 18 dis στις τράπεζες, το οποια δεν γνωρίζουμε αν πάνε για την ανακεφαλαιωποιηση, δεν υπάρχει κανένα στοιχειο για αυτό, να θυμίσω στελέχη που έχουν σκοτεινή δράση σε σκάνδαλα πιθανότατα πολύ πολύ πιο ακριβά από αυτά του Ακη? Λαλιώτης, Παπαντωνίου, Χριστοδουλάκης, Ρουσόπουλος, Μπακογιάννη......Κανεις δεν ξέρει τι έχει γίνει με τις υποθέσεις τους και αυτοί είναι οι πρώτοι που μου ήρθαν στο μυαλό. Ο ΣΥΡΡΙΖΑ είναι "ενδοσυστημικος" το έχω ξαναπεί, ωστόσο τα μοναδικά κόμματα που έχουν κάτι να προσφέρουν και να πουν, η καλύτερα τα μοναδικά κόμματα που έχουν στελέχη, τα οποια έχουν ξεφύγει λίγο από το σύστημα είναι το ΣΥΡΡΙΖΑ και η ΝΔ, επειδή είναι δεδομένο ότι το σύστημα πρέπει να ανατραπεί ολοκληρωτικά, η μοναδική προσωρινή λύση είναι μια συγκυβέρνηση ΝΔ, ΣΥΡΡΙΖΑ. Ακούγεται ακραίο, εξωπραγματικό, όμως η περίοδος που διανύουμε δεν είναι κανονική περίοδος, είναι ακραία και ειδική. Μια τέτοια λύση θα ήταν η καλύτερη από όλες τις απόψεις και για διαπραγματευτικούς λόγους και για τέρψη του δημοσιου και λαϊκού αισθήματος. Ωστόσο θα πρέπει να ξεκαθαρίσω πως αυτό θα πρέπει να γίνει εφόσον υπάρχει σκοπός να γίνει ουσιαστική κάθαρση της πολιτικής ζωής γενικότερα αλλα και των ιδιων αυτών κομματων, η Ντόρα δεν χωράει για παράδειγμα, ούτε ορισμένοι τρελοί από το ΛΑΟΣ αλλα και από τον ΣΥΡΡΙΖΑ.
Αυτή τη στιγμή και τα δυο κόμματα προσπαθούν να κερδίσουν το ΠΑΣΟΚ, το οποιο είναι angkh να διαλυθεί, ακόμα και τα στελέχη του, όμως αυτό είναι έγκλημα, όλο το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αποτελέσει παρελθόν από την πολιτική ζωή, όλα τα στελέχη του και η νοοτροπία τους πρέπει να μπούν στο χρονοντούλαπο και να διδάσκονται ως παράδειγμα προς αποφυγήν. Ο Βενιζέλος προχτές είπε ότι χωρίς ΠΑΣΟΚ δεν γίνεται κυβέρνηση, κάνει λάθος! Μια χαρά κυβέρνηση γίνεται, κανονικά με ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να γίνεται κυβέρνηση. Μάλιστα είπε πως το κόμμα είναι συνεχιστής του Καποδίστρια και του Βενιζέλου, οποτε του προτείνω μετά τις 12 το βραδυ να φυλάγεται γιατί σίγουρα τα φαντάσματα τους θα τον κυνηγάνε. Από όλο το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ μονο ο Καρυώτης αξίζει και αυτός δεν έχει καμια σχέση με το ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά. .
Η Λύση αυτή όμως είναι προσωρινή δεν επουλώνει τίποτα, θα πρέπει, επαναλαμβάνω, να γίνει ουσιαστική κάθαρση της πολιτικής και θα πρέπει να βρεθούν εντελώς νέοι, όχι απαραίτητα σε ηλικία, άνθρωποι για να στελεχώσουν τις παρατάξεις!

Ανώνυμος 29 Μαΐου 2012 στις 8:34:00 μ.μ. EEST  

Ο Ευάγγελος Χωραφάς συνεργάτης και σύμβουλος του Ακη επί χρόνια;

Ο Γιώργος Αγραφιώτης, πρώην διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Τσοχατζόπουλου;

Και αυτοί οι όψιμοι ΣΥΡΙΖΑιοι "συνεργάστηκαν με τον Άκη μόνο στο Εσωτερικών";;

Μην μας δουλεύεις μεγάλε..

Alexandros 29 Μαΐου 2012 στις 8:38:00 μ.μ. EEST  

Πάντως η φωτό του Τσίπρα με την Παραλλαγή είναι κορυφαία...........:).αυτό το site έχει επιλέξει να κρατάει μια ιδιότυπη και λαικιστικη συμπεριφορά, πάντως ορισμένες φορες βγάζει ειδήσεις σοβαρές, με τραμπούκικο τρόπο ίσως, αλλα δε με νοιάζει προσωπικά, αρκεί να ξέρεις να κρατάς ο,τι πρέπει!

Ανώνυμος 29 Μαΐου 2012 στις 9:47:00 μ.μ. EEST  

Εμένα οι δηλώσεις του Τσίπρα δεν με δυσαρέστησαν, δεδομένου του πολιτικού του προσανατολισμου. Κατά τη γνώμη μου φαίνεται ότι συνειδητοποίησε αρκετά από τα προβλήματα των ΕΔ.

Ανώνυμος 29 Μαΐου 2012 στις 10:00:00 μ.μ. EEST  

τουλάχιστον ο Τσίπρας ήταν βύσμα και το παραδέχεται, όχι σαν κάτι άλλους που ήταν βυσματάρες και το παίζουν και μάχιμοι.
(πχ. γιος του Γιωργάκη)

Ανώνυμος 29 Μαΐου 2012 στις 10:27:00 μ.μ. EEST  

Ο Συνασπισμός συνεχίζει να επιβεβαίωνει με τον καλύτερο τρόπο την τραγική κατάσταση που επικρατεί στις τάξεις του, αλλάζοντας τόσο εύκολα γνώμες και θέσεις και μάλιστα σε ένα τόσο φλέγον ζήτημα. Τα στελέχη του αποδεικνύουν πως δεν διαθέτουν ίχνος σοβαρότητας και διάθεσης για σκληρή δουλειά, εφόσον κάποιοι από αυτούς θα είναι στην Βουλή, και θυμίζουν περισσότερο ξεπεσμένους οπαδούς διαλυμένης ομάδας.

Ανώνυμος 29 Μαΐου 2012 στις 10:30:00 μ.μ. EEST  

Αν γίνει πρωθυπουργός οι μισοί ΕΠΟΠ θα είναι λαθρομετανάστες! Θα ψάχνουμε τον Έλληνα στις ΕΔ με το κιάλι!

Ανώνυμος 29 Μαΐου 2012 στις 11:33:00 μ.μ. EEST  

@ Ανώνυμο 29 Μαΐου 2012 8:01:00 μ.μ. EEST

"-με;" Δηλαδή είσαι στην ηγετική ομάδα του κόμματος ή απλά επί της διαδικτυακής προπαγάνδας;

Ανώνυμος 29 Μαΐου 2012 στις 11:47:00 μ.μ. EEST  

Προς όλους τους Φίλους εδώ.
Ούτε λίγο ούτε πολύ έκανε τις ίδιες δηλώσεις όπως κάνει ο κάθε πολιτικός
που περνάει την πύλη του πενταγώνου.
Γενικολογίες mpla mpla ........
ενίσχυση της πολεμικής βιομηχανίας
μπλαμπλά......οι ένοπλες δυνάμεις είναι ισχυρές.......και πολλά αλλα διαφορα τα οποια έχω ακούσει παρα πολλές φορες.Μετά από ένα τέταρτο
δεν θυμούνται τίποτε.

Ανώνυμος 29 Μαΐου 2012 στις 11:56:00 μ.μ. EEST  

@ Ανώνυμος 29 Μαΐου 2012 11:33:00 μ.μ. EEST

Τρομερά εύστοχο το σχόλιο σου

Ανώνυμος 30 Μαΐου 2012 στις 12:15:00 π.μ. EEST  

Μην ανησυχείτε για τον Τσίπρα.
Έρχεται πρωθυπουργός ο Αντωνάκης ο Γερμανοφάπας που θα ετοιμάσει Ε.Δ. αντίστοιχες τους Γ Ράιχ.
Θα στήσει πολεμική βιομηχανία ανώτερη των ΗΠΑ, θα κηρύξει ΑΟΖ με την Ντόρα ΥΠ.ΕΞ (άχαχα) και θα πάρει πίσω τις πολεμικές αποζημιώσεις από την Μέρκελ.
Επιπλέον θα συνεχίσει τις αυξήσεις στους μισθούς των στελεχών που ξεκίνησαν πρόπερσι και θα αποκαταστήσει τους πραξικοπηματικά αποστρατευθέντες αρχηγούς (άχαχα)
Τέλος θα πάρει πίσω την Κωνσταντινούπολη αφού θα εκτελέσει τεράστια οβιδιακή κολοτούμπα με την οποία θα του δώσει το πλεονέκτημα να βρεθεί πίσω από τις γραμμές των Τούρκων και να τους κατατροπώσει.
Καλό βόλι αδέρφια.
Αντωνάκη καλή επιτυχία και προσοχή στην καλτσοδέτα

Φιλικά
ΤΝΤ
(Δεξιούρα κάργα αλλά ο Τσίπρας φαίνεται πολιτικός γίγαντας και υπερπατριώτης μπροστά στον κομανέτση)

Ανώνυμος 30 Μαΐου 2012 στις 3:45:00 π.μ. EEST  

Φίλοι, ο Τζίπρας και το ποιόν του μπορείτε να το βρείτε απο ανοιχτές πηγές στο internert.Μην ψαρώνεται με την επίσκεψή του στο ΥΕΘΑ.Ηταν απλά μια προεκλογικού χαρακτήρα πρωτοβουλία.Ο 3838/2010 (νόμος Ραγκούση για την ιθαγένεια) είναι κατασκευασμένος για το κόμμα του!Οπως επίσης και τα γεγονότα στην Υπατία είναι εξ αιτίας του.Οπως και η συνεργασία με Τουρκικά κυκλώματα trafiking είναι αλήθεια!Δεν πήγε πουθενά ο Τσίπρας, και δεν είδε κανέναν... Επικοινωνιακό παιχνιδι το λέμε... τίποτα άλλο!!!

Ανώνυμος 30 Μαΐου 2012 στις 4:47:00 π.μ. EEST  

Eγώ τον Χωραφά καί τον Αγραφιώτη δεν τους έχω δεί στο ΣΥΡΙΖΑ, καί είμαιστον χώρο αυτό μια ζωή.Γενικά είναι αστεία η προσπάθεια να ταυτισθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με το περιβαλλον Ακη,καί των συγκεκριμένων διαδόχων του:Παπαντωνίου,Μεϊμαράκη ,Βενιζελο-Μπεγλίτη.Αυτό το περιβάλλον δεν υπάρχει στην Κουμουνδούρου. Μόνο στη Συγγρού ,στην Ιπποκράτους καί...στο ΥΕΘΑ κρύβεται!
Ο Τσίπρας πήγε στο ΥΕΘΑ με τον Γλέζο,το σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης ,τον άνθρωπο που οι εθνοκάπηλοι στείλανε στην φυλακή πάνω από 20 χρόνια γιατί συμβόλιζε τον ανυποχώρητο πατριωτισμό της Αριστεράς.Οποιος πίσω απο το Γλέζο βλέπει λαμόγια,είναι ανόητος ή αθεράπευτα προκατειλημμένος!
Κατέθεσα σ` άλλες αναρτήσεις του ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ σχετικά με τον "εθνομηδενιστή Τσίπρα" πολύ συγκεκριμένα πράγματα,(=ειδήσεις) για το πως θα κινηθούμε με τους εξοπλισμούς καί μια ακόμη ΕΙΔΗΣΗ για τις 18 Ιουνιου,αν στον ΣΥΡΙΖΑ
δοθούν κυβερνητικές ευθύνες από την λαϊκή ετυμηγορία. Οποιος έχει μάτια βλέπει,διαβάζει ανάμεσα στις γραμμές καί καταλαβαίνει.
Οχι δεν είμαι ειδικός στην από διαδικτύου προπαγάνδα.Απλώς παρενέβην για να καταπολεμήσω την προπαγάνδα περί εθνομηδενισμού,περί ασυμβατότητας Αριστεράς καί Ενόπλων Δυνάμεων.
Αυτή την στιγμή πιστεύω ότι όσοι (Αριστεροί καί Δεξιοί )θέλουν ν` αποτρέψουν την επάνοδο Ντόρας στο ΥΠΕΞ,Αβραμόπουλου στο ΥΕΘΑ (δηλαδή το δίδυμο που σκοτώνει κάθε εθνική διεκδίκηση περί ΑΟΖ) , όσοι θέλουν ν` αποτραπεί η παράδοση καί των τελευταίων υπολειμμάτων εθνικού πλούτου στη Μέρκελ,ενισχύουν τον ΣΥΡΙΖΑ.Αυτή είναι η κρίσιμη καί πιό χρήσιμη επιλογή ,εδώ που την φτάσανε την χώρα!
Τα λοιπά θα τα βρούμε στην πορεία...

Ανώνυμος 30 Μαΐου 2012 στις 5:53:00 π.μ. EEST  

Η επισκεψη Τσιπρα στο Πενταγωνο ειχε ολα τα στοιχεια της φαρσοκωμωδιας. Ενω ειναι απλα ενας πολιτικος αρχηγος ενος κομματος, οι Στρατηγοι στεκονταν προσοχη και εριχναν χαιρετουρες στον "αυριανο Πρωθυπουργο", που πηγε να τους επιθεωρησει, ενω σηκωθηκαν ορθιοι οταν μπηκε στην αιθουσα ενημερωσεων του ΥΕΘΑ. Τον συνοδευε η Δουρου, αποφοιτος του Παιδαγωγικου Δημοτικης Εκπαιδευσης και μεγαλοστελεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Απο τον φιλοαριστερο τυπο μαθαινουμε ,οτι η Δουρου ηταν μελος του Ινστιτουτου Αμυντικων Αναλυσεων του ΥΠΕΘΑ, και "εντυπωσιασε με τις στρατιωτικες γνωσεις της". Αλλη μια κρατικοδιαιτη αριστερη, σε ενα αντικειμενο με το οποιο ειναι ασχετη, διορισμενη σε μια αχρηστη Υπηρεσια, ιδρυθεισα μονο για να βολευει μελη των κομματικων στρατων, την ωρα που μειωνονται οι εισακτεοι στις στρατιωτικες σχολες και καταργουνται οργανικες θεσεις επιτελικων αξιωματικων.(δικαιο ειχε ο Αρματιστης) Οι φουκαραδες αξιωματικοι υποχρεωθηκαν να ακουσουν τις ιστοριες του συμπαθους γεροντα Γλεζου, που δηθεν κατεβασε νυχτα την Γερμανικη σημαια απο τον ιστο της, η οποια ομως δεν ηταν εκει, αφου οι Γερμανοι την ειχαν υποστειλει κατα τη Δυση του Ηλιου, οπως κανουν ολοι οι τακτικοι Στρατοι, περιλαμβανομενου και του Ελληνικου, καθως γνωριζουμε ολοι απο τη στρατιωτικη μας θητεια.
Στη συνεχεια υποχρεωθηκαν να ακουσουν το γνωστο ξυλινο αριστερο λογο του Τσιπρα, τον οποιο δε θα σχολιασω καθως στερειται σοβαροτητας.
Δεν προβλεπεται τετοιου ειδους υποδοχη σε αρχηγους κομματων, και δεν εγιναν τετοια καραγκιοζιλικια οταν πηγε πχ ο Σαμαρας για ενημερωση.Βρισκω μονο μια σοβαρη εξηγηση. Ο παμπονηρος και τετραπερατος Στρατηγος Φραγκος, διεξηγαγε μια αριστοτεχνικη ψυχολογικη επιχειρηση. Καταλαβε οτι ο Τσιπρας και οι Συριζαίοι την εχουν ψωνισει κανονικα και εχουν καβαλησει το καλαμι. Προσπαθησε λοιπον να κολακευσει τον εγωισμο και την απιστευτη ματαιοδοξια του Τσιπρα και των δικων του, ελπιζοντας οτι θα αφησουν ησυχες την Ενοπλες Δυναμεις στην απευκταια περιπτωση που γινουν Κυβερνηση.

Ανώνυμος 30 Μαΐου 2012 στις 7:08:00 π.μ. EEST  

Έχει πατώσει τόσο πολύ η ΝΔούλα, ειδικά με την επιστροφή της Ντόρας, που ακόμα και τα παγκάκια των Εξαρχείων δείχνουν πιο σοβαροί. Προσωπικά θα ψηφίσω Καμμένο, αν και έχει πολλά σαπάκια απο τη ΝΔ.

Αρματιστής 30 Μαΐου 2012 στις 9:05:00 π.μ. EEST  

Θέλω να θυμίσω κάτι που έγραψα στις 23 Μαΐου 2012 2:20:00 μ.μ.

……Σχετικά με τις ΕΔ, πιστεύω ότι δεν πρόκειται να πράξουν τίποτε από όσα λένε, αν αναλάβουν τη κυβέρνηση. Όταν πάνε στο ΥΕΘΑ και τους πουν πως έχουν τα πράγματα, θα αναθεωρήσουν αμέσως...

Το μόνο μου λάθος, ήταν ότι αναθεώρησαν ως αντιπολίτευση.

Είναι εύκολος ο ακτιβισμός όταν δεν έχεις την ευθύνη.

Προσωπικά διέκρινα πίσω από τις δηλώσεις του Τσίπρα, ότι συζητούν και την αύξηση της θητείας, αρκεί προηγουμένως να εξαντληθούν όλες οι δυνατές αναδιοργανώσεις για εξοικονόμηση προσωπικού.

Θα μου πείτε ότι πρόκειται για κωλοτούμπα. Σωστό... Όταν όμως αφορούν το εθνικό συμφέρον, όλα δεκτά.

Επίσης θα ήθελα να μάθω ποιες είναι οι "στρατιωτικές επιδόσεις", όλων των πολιτικών αρχηγών και των πρωτοκλασάτων στελεχών όλων των κομμάτων. Του Τσίπρα είναι γνωστές... Είχε μπάρμπα στη Κορώνη και την έκανε ....κλπ. Θέλω να ακούσω και των υπολοίπων. Θέλω να μάθω που, πόσο και πως υπηρέτησαν οι πολιτικοί αρχηγοί και όλοι αυτοί που πιθανό θα αναλάβουν τα κρίσιμα υπουργεία...

Ανώνυμος 30 Μαΐου 2012 στις 9:48:00 π.μ. EEST  

Για το "ραμολί" Γλέζο έχω να γράψω, ότι μετά την κλοπή της ναζιστικής σημαίας από την Ακρόπολη, (πραγματική κλοπή και όχι ΔΗΘΕΝ, αφού ΤΟΤΕ δημοσιεύτηκε το εξής: "Κατά την νύκτα της 30ής προς την 31η Μαΐου υπεξαιρέθη η επί της Ακροπόλεως κυματίζουσα γερμανική πολεμική σημαία παρ' αγνώστων δραστών. Διενεργούνται αυστηραί ανακρίσεις. Οι ένοχοι και οι συνεργοί αυτών θα τιμωρηθώσι διά της ποινής του θανάτου» (Ελεύθερον Βήμα, 1.6.1941)",
εφαρμόστηκε η υποστολή της σημαίας όταν βραδιάζει και η έπαρσή της με την ανατολή του ήλιου!
ΚΑΙ οπωσδήποτε ακομη ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΞΙΟΣ ο ΑΡΜΑΤΙΣΤΗΣ όταν γράφει:"Επίσης θα ήθελα να μάθω ποιες είναι οι "στρατιωτικές επιδόσεις", όλων των πολιτικών αρχηγών και των πρωτοκλασάτων στελεχών όλων των κομμάτων. Θέλω να ακούσω και των υπολοίπων. Θέλω να μάθω που, πόσο και πως υπηρέτησαν οι πολιτικοί αρχηγοί και όλοι αυτοί που πιθανό θα αναλάβουν τα κρίσιμα υπουργεία..."
Γιάννης

Ανώνυμος 30 Μαΐου 2012 στις 10:36:00 π.μ. EEST  

Επειδή διαβαζω το Εν Κρυπτώ σχεδόν 4 χρόνια τώρα, έχω να σημειώσω ότι η εικόνα των σχολίων όταν πλησιάζει προεκλογική περίοδος αρχίζει να γίνεται θλιβερή.

Οπαδοί, κλακαδόροι και επιδοξοι γκεμπελίσκοι μπλέκουν ανάμεσα στους "θαμώνες" και προσπαθούν να κάνουν την δουλίτσα τους νομίζωντας ότι οι υπολοιποι δεν τους παίρνουμε χαμπάρι

Κατανοώ ότι στα πλαίσια μια ισορροπης αντιμετώπισης δημοσιεύονται οπαδικές κραυγές και απο τα δυο στρατόπεδα, γιατι αμεσως κάποιοι κάφροι θα διαμαρτυρηθούν που δεν ανέβηκε η ανυπερβλητης ηλιθιότητας ατακα τους.

Απλά το επισημαίνω

Ανώνυμος 30 Μαΐου 2012 στις 10:54:00 π.μ. EEST  

@Γιάννη

Τότε μάλλον θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τους Ναζί. Είσαι σοβαρός ρε φίλε; Δε λες και ποια εφημερίδα το έγραψε; Ούτε εμένα μου αρέσει ο Γλέζος, αλλά σαν κι εσένα υπήρχαν αρκετοί τότε!

TED 30 Μαΐου 2012 στις 10:58:00 π.μ. EEST  

Θα συμφωνήσω απολύτως με τον προλαλήσαντα (30 Μαΐου 2012 10:36:00 π.μ.).

Θεωρώ τραγικό αυτή εδώ η ιστοσελίδα που αγαπήσαμε να δίνει βήμα σε ανώνυμους ΣΥΡΙΖΑίους που ανεβάζουν σεντόνια με την (ξύλινη) κομματική τους προπαγάνδα.

Δεν το ανεχθήκατε αυτό από άλλες παρατάξεις και καλά κάνατε. Κι επειδή δε σας κόβω να είστε ΣΥΡΙΖΑ, γιατί τους ανέχεστε στα σχόλια; Φοβάστε μη χαρακτηριστείτε ως "αντιαριστεροί";

enkripto 30 Μαΐου 2012 στις 11:34:00 π.μ. EEST  

Προσωπικά δεν φοβάμαι να χαρακτηριστώ ούτε αντιαριστερός ούτε αντιδεξιός.

Απο το 2008 που ανέβηκε το Εν Κρυπτώ:

Είχαμε χαρακτηριστεί ώς κρυφοπασόκοι όταν γράφαμε για τον ανεκδιήγητο Μειμαράκη, τον Βασιλάκο και την Ντόρα, μπλέ κομματόσκυλα όταν γράφαμε για τις πολυπολιτισμικές ανυσηχίες του ΓΑΠ, προσφάτως περίπου ως ανθέλληνες γιατί γράψαμε για τον νεοναζι χαρακτήρα της ΧΑ.

Ε, τώρα είμαστε αντιαριστεροί γιατί εξετάζουμε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνηθισμένα τα βουνα απ'τα χιόνια. Δεν προσπαθήσαμε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες τότε και σίγουρα δεν θα το κάνουμε τώρα.

Ο καθένας ανακαλύπτει και μια "ατζέντα
" ανάλογα με τις προσωπικές του προτιμήσεις. Στην Ελλάδα του σήμερα είναι περίπου επιστημονική φαντασία το να λεει κάποιος δημόσια την γνώμη του, χωρίς εξαρτήσεις απο γραφεία τύπου/οπλάδες/κομματάρχες.

Η αλήθεια είναι πάντως ότι πρέπει να γίνει πιο αυστηρός ο έλεγχος (θα συμφωνήσω με τον 10.36), όχι φυσικά σε ότι αφορά τις απόψεις, αλλά το ύφος των σχολίων.

Στόχος εδώ, είναι ο σοβαρός δημόσιος διάλογος.

Προφανώς κάποιοι έχουν συνηθίσει να πετάνε καρέκλες στο καφενείο τους. Εδώ αυτά δεν έχουν θέση.

Ανώνυμος 30 Μαΐου 2012 στις 10:46:00 μ.μ. EEST  

"Καί κάτι τελευταίο για όσους περίμεναν δημόσια αποκήρυξη του Μπαλάφα. Εμείς δεν αποκηρύσσουμε ανθρώπους που κάνουν λάθη,έστω καί σοβαρά.Δεν τους πετάμε βορά στην πολιτική αρένα. Απλώς διορθώνουμε τα λάθη τους.Εν προκειμένω, τα παθήματα της Αριστεράς που αποκήρυσσε ("ούτε μπουκιά ψωμί ούτε γουλιά νερό στον δηλωσία Θανάση Κλάρα ή Μιζέρια")ή ακόμα χειρότερα έβγαζε χαφιέδες στελέχη καί ηγέτες της, μας έχουν γίνει πικρότατο μάθημα".
Στον ανώνυμο φίλο που ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς δεν έχετε καταλάβει ότι όπως και με το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και τον ΔΣΕ, η ηγεσία των αριστερών απλώς ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙ ΗΘΕΛΕ και γι' αυτό ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙ ΕΚΑΝΕ. Με απλά λόγια, ανίκανοι άνθρωποι, ρομποτάκια μιας συγκεκριμένης ιδεολογίας, χαντάκωσαν χιλιάδες οπαδούς τους κι αιματοκύλισαν ένα ολόκληρο έθνος με τα εγκληματικά λάθη τους.
Έτσι λοιπόν και ο κάθε Μπαλάφας και ο κάθε Τσίπρας, είναι απλά ρομποτάκια της ιδεολογίας τους αλλά δεν έχουν πραγματικές γνώσεις και ικανότητες για σοβαρά θέματα, με αποτέλεσμα τις θλιβερές παραστάσεις τους, ενδεικτικά, σε ζητήματα εθνικής άμυνας. Ας αφήσει λοιπόν ο φίλος τα περί "διορθώσεων" των στελεχών τους και άλλες μπουρμπουλήθρες. Οι ανίκανοι δεν διορθώνονται. Απλώς αποβαίνουν επικίνδυνοι και μοιραίοι για το σύνολο (και το κομματικό και το εθνικό). Αυτά λέει η "κληρωνομιά" της ανεκδιήγητης ελληνικής Αριστεράς

Ανώνυμος 31 Μαΐου 2012 στις 12:57:00 π.μ. EEST  

Είδαμε με τους ικανούς Δεξιούς καί ΠΑΣΟΚους που μας κυβέρνησαν τόσα χρόνια ,που καταντήσαμε ρε φίλε.Ρομποτάκια των Αμερικανών ,των Γερμανών ,δίχως καμμιά απολύτως ιδεολογία μόνο την μάσα...
Τουλάχιστον ο Τσίπρας δεν είναι στις λίστες του Χριστοφοράκου που επιδιώκουν να μας ξανα-κυβερνήσουν...
Πώς την ξέρεις εσύ την ανικανότητα του Τσίπρα;Για ρώτα καί όσους τον είδαν στην επίσκεψη!
Τέλος στο ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ θέλω να πω το εξής απλό : 1000 φορές να κάνετε κριτική στον Τσίπρα για τις θέσεις του τις συγκεκριμένες που ανακοινώνονται την Παρασκευή ,π.χ. περί ΑΟΖ, εξοπλισμών κοκ.Ομως ,μέχρι στιγμής το μόνο σας επιχείρημα είναι οι ανοησίες του Μπαλάφα (που αναιρέθηκαν σαφέστατα από τον Τσίπρα στις δηλώσεις του στο ΥΕΘΑ) καί το "επιχείρημα " ότι ειναι εθνομηδενιστής. Ηγουν, οι αριστεροί είναι εξ ορισμού μειωμένης εθνικής συνείδησης,άρα ακατάλληλοι για να διευθύνουν την χώρα καί τις ΕΔ. Δυστυχώς είστε στο ίδιο μήκος κύματος με τον Ιωαννίδη τον "Μίμη",κι αυτός πήγε διοικητής λόχου στη Μακρόνησο για να καλύψει το έλλειμμα εθνικοφροσύνης των αριστερών καί μετά δικτάτορας για να σώσει την χώρα από τους(αμετανόητους)αριστερούς... Ιδια λογική ,κοινός παρανομαστής...
Ξυπνήστε ,ο ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύεται στην κυβέρνηση ως άρνηση,ως απόρριψη των μέχρι νυν ισχυόντων που μας κατέστρεψαν.Το νέο που θα προκύψει θα συν-διαμορφωθεί από όλους όσους συμμετάσχουν στον αναδυόμενο ΣΥΡΙΖΑ,στον οποίο ,πλέον, οι συνιστώσες του 4,6% είναι ήδη απειροελάχιστη μειοψηφία! Ο ΣΥΡΙΖΑ συνιστά το όχημα για τη νέα εποχή,θα μας πάει μέχρις ενός σημείου καί στην πορεία θα μεταλλαχθεί καί ο ίδιος!

Ανώνυμος 31 Μαΐου 2012 στις 8:20:00 π.μ. EEST  

Φίλε ο ΣΥΡΙΖΑ "εκτοξεύεται" κυρίως από δημοσίους υπαλλήλους πρώην οπαδούς του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι είδαν τις αποδοχές τους να καταρρέουν και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η τσεπούλα τους. Γι' αυτό και αδιαφορούν για τις θέσεις των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ που εθνικά είναι επιζήμιες. Έχεις πάρει πρέφα τις θέσεις τους για ελληνοτουρκικά, ελληνοσκοπιανό, λαθρομετανάστες; Θέσεις μιας επικίνδυνης ιδεολογίας. Αν σε καλύπτουν, ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ. Δεν πέταξε μόνο ο Μπαλάφες βλακείες για την εθνική άμυνα, αλλά και μια σειρά άλλων "μορφών" των συνιστωσών. Οι άνθρωποι, πολύ απλά, ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΛΕΝΕ, γιατί πολύ απλά, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ και μέχρι τώρα ήταν βολεμένοι στην εκ του ασφαλούς άσκηση κριτικής (αέρας κοπανιστός). Αν μπορούσες εσύ και όλοι οι νεο-συνοδοιπόροι του ΣΥΡΙΖΑ να δείτε λίγο πιο πέρα από την τσέπη σας και να μην ακούσετε την σειρήνα "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Νο2" του Τσίπρα, ίσως μπορούσατε να αντιληφθείτε τις ανθελληνικές θέσεις που είναι και Ο ΠΥΡΗΝΑΣ της ιδεολογικής σκέψης τους.

Ανώνυμος 31 Μαΐου 2012 στις 9:55:00 π.μ. EEST  

@31 Μαΐου 2012 12:57:00 π.μ. EEST

Αδερφέ καλή η μετάλλαξη αρκεί τα σύνορα να μην είναι στη Λάρισα και μεις σε τάφους

ΝΕΣΤΩΡ 31 Μαΐου 2012 στις 1:48:00 μ.μ. EEST  

Πράγματι ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε ο καταλύτης για την πλήρη ανατροπή του πολιτικού σκηνικού της λεγόμενης μεταπολίτευσης ( αυτό δεν θέλαμε όλοι ? ). Το ΠΑΣΟΚ είναι στα πρόθυρα της διάλυσης, η ΝΔ εάν θα έλθει 2η στις εκλογές που έρχονται, εάν δεν γίνει τώρα θα γίνει στις επόμενες εκλογές, θα ακολουθήσει τον δρόμο του ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ θα χάσει και αυτό, καθώς επίσης και η Χρυσή Αυγή και τα λοιπά αποκόμματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποκτήσει μια ΔΥΝΑΜΙΚΗ, διότι ο Ελληνικός Λαός και ιδίως οι άνεργοι νέοι, κακώς ή καλώς μόνο σε αυτόν βλέπουν μια ΕΛΠΙΔΑ για το μέλλον. Αυτή είναι η εκτίμησή μου, μας αρέσει μερικούς ναι ή όχι. Είναι λογικό στην Ελληνική πραγματικότητα να παρατηρείται αυτή σύγχυση, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψαρεύει και είναι λογικό, ψηφοφόρους από όλες τις πλευρές μέχρι τους οπαδούς του ΚΚΕ, που θέλουν να πάμε στην δραχμή. Είχαν ποτέ τα Κόμματα στην Ελλάδα Προγράμματα και εάν είχαν τα εφήρμοσαν ποτέ ? Γιατί μας ξενίζει τώρα ? Το ερώτημα είναι εάν οι ΕΛΠΙΔΕΣ του Ελληνικού Λαού θα εκπληρωθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα και ότι θα ζήσουμε ένα νέο 1981. Αυτό κανείς δεν μπορεί να το προφητεύσει. Η σοφή ρήση λέει ότι η Ιστορία που επαναλαμβάνεται δεύτερη φορά είναι ΄΄φάρσα΄΄. Θα επαληθευθεί αυτό ή όχι ? Θα μπορέσει η Αριστερά να δώσει κάτι στην Ελλάδα και όχι μόνο να καταστρέφει ? και το ΠΑΣΟΚ στην ουσία Αριστερά ήταν, θα είναι μια πρόκληση. Τα αστικά κόμματα αυτοκτόνησαν μόνα τους, χρειάζονται ανανέωση, νέους ανθρώπους και αυτό θα γίνει, αλλά θα πάρει χρόνο. Μερικοί ΄΄επαγγελματίες΄΄ πατριώτες, ιδίως απόστρατοι, φοβούνται για τα Εθνικά θέματα, εάν έλθει ο ΣΥΡΙΖΑ ή η Αριστερά στην εξουσία, εγώ θα θυμίσω ότι στην ΚΥΠΡΟ κυβερνά το ΑΚΕΛ ( δηλαδή το ΚΚΕ ), έχει καταστραφεί η ΚΥΠΡΟΣ ? Απεναντίας τα πάει πολύ καλά με τις διεθνής σχέσεις της, με Αμερικανούς, Ισραήλ, Ρωσία κλπ., Τουρκία, Αέριο κλπ. ή όχι. Εκείνο που θα πρέπει να μας φοβίζει, κατά την άποψίν μου, είναι ο δικός μας, όλων μας, κακός μας εαυτός και η χαμηλή στάθμη ΄΄της κατά κεφαλήν μας καλλιέργειας΄΄ όχι του εισοδήματος. Η δική μου ελπίδα είναι ότι η ΄΄Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει....΄΄

Alexandros 31 Μαΐου 2012 στις 3:04:00 μ.μ. EEST  

Νέστορα, το ΣΥΡΡΙΖΑ είναι μέρος της μεταπολίτευσης δεν αποτελεί ανατροπή της, η ανατροπή της μεταπολίτευσης αποδεικνύεται από την πολυκομματική βουλή και από την τεραστια αποχη και όχι από την ενίσχυση του ΣΥΡΡΙΖΑ, μην ξεχνάς, πρώτο κόμμα η αποχη με διπλάσιο ποσοστό από το πρώτο! Όσο για την Κύπρο, δεν τα λες και ειδυλλιακά τα πράγματα, από ανοησία σε ανοησία κινείται η κυβέρνηση.

Ανώνυμος 31 Μαΐου 2012 στις 5:32:00 μ.μ. EEST  

Επαναλαμβάνοντας 10.000 φορές την φράση "ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΕΛΟΣ", είναι δεδομένο ότι μπορεί και να το πιστέψεις. Αυτό ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ από τους ψηφοφόρους. Τώρα από εκεί και πέρα, το που θα βρει τα λεφτά για να ικανοποιήσει τους πεινασμένους που θα τον ψηφίσουν, είναι άλλο θέμα που δεν συμφέρει να τίθεται

Οδυσσέας 31 Μαΐου 2012 στις 10:21:00 μ.μ. EEST  

@ Ανώνυμο 7.47:
Μην ψάχνεις να βρεις το σχόλιό σου, διαγράφτηκε.
Σε όσα έγραψες επί της ουσίας θα απαντούσαμε, όπως και σε τόσα άλλα παπαγαλάκια του ΣΥΡΙΖΑ πριν από σένα.
Έγραψες όμως επιπλέον και το εξής άθλιο:
"Είναι η εθνοκαπηλεία ένας τρόπος ζωής καί εισοδήματος που τελειώνει..."
Δηλαδή όχι μόνο μας λες εθνοκάπηλους, αλλά μας λες ότι κάνουμε πληρωμένη προπαγάνδα.
Άκυρο λοιπόν στο σχόλιό σου.
Να μάθεις να σέβεσαι τον ιστότοπο που σε φιλοξενεί.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 1 Ιουνίου 2012 στις 1:54:00 π.μ. EEST  

@enkripto
Αναγνωρίζω οτι είναι δύσκολο να κρατά κανείς ιδεολογικές ισσοροπίες. Προσωπικά διαπιστώνω οτι με την πλειοψηφία των σχολιαστών έχουμε επιεικώς χαώδεις ιδεολογικές διαφορές. Δεν με ενοχλεί αυτό, στο οικογενειακό μου περιβάλλον ισχύει το ίδιο. Ωστόσο κάμποσα σχόλια τα θεωρώ κακοήθη. Και για μένα και για άλλους εδώ είναι εύκολο να γράψουμε μερικά ανώνυμα σχόλια και να αναφερθούμε λ.χ σε ζητήματα όπως ο εμφύλιος με ορολογία εκδόσεων Σύγχρονης εποχής όπως αντίστοιχα κάποιοι άλλοι χρησιμοποιούν ορολογία του "Στόχου" - οι πιο μορφωμένοι φτάνουν έως εκδόσεις 7ου Ε.Γ. Εάν το μπάχαλο δε σας πειράζει, αγνοήστε το παρόν σχόλιο. Επειδή όμως βλέπω οτι εκτός από παπαγαλάκια του ΣΥΡΙΖΑ βλέπω και πολλά παπαγαλάκια ακροδεξιών αποκλίσεων που αντί να τοποθετούνται με επιχειρήματα προτιμούν να ειρωνεύονται ή να καθυβρίζουν όποιον τους φαίνεται πιο αριστερά από τους χουντικούς, θα επικαλεστώ την αρχή της αμεροληψίας σας και θα ζητήσω το φιλτράρισμα κάποιων τέτοιων σχολίων. Και δε θα έμπαινα σ τέτοιο κόπο αν δε θεωρούσα το παρόν ιστολόγιο ως κάτι σαν όαση ανάμεσα στην παραπληροφόρηση και την κινδυνολαγνεία που κατοικοεδρεύει στον χώρο της αμυντικής ενημέρωσης

Με τιμή (το εννοώ)

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ

Ανώνυμος 1 Ιουνίου 2012 στις 2:06:00 π.μ. EEST  

Kακώς ,πολύ κακώς διαβάσατε την τελευταία γραμμή του σχολίου μου σαν να απευθυνόταν στο Εν Κρυπτώ.Απορώ πως το διαβάσατε έτσι!Εθνοκάπηλους εννοούσα μιά σειρα σχολιαστές που μονοπωλουν αφ` ενός το ενδιαφέρον γιά το Εθνος αφ` ετέρου το δικαίωμα να κυβερνήσουν ,αποκλείοντας την Αριστερά.Αυτό προκύπτει καί από την αλληλουχία των σχολίων .
Παπαγαλάκι του ΣΥΡΙΖΑ δεν είμαι.Λόγω επαγγέλματος παρακολουθώ το ΕνΚρυπτω για θεματα γεωστρατηγικής καί διπλωματίας από το 2009.
Με εντυπωσίασε αρνητικότατα ότι αίφνης στραφήκατε κατά του Τσίπρα με κύριο επιχείρημα ότι είναι αριστερός ,άρα εθνομηδενιστής.
Καί σ` αυτό απάντησα.
Αν σας θεωρούσα εθνοκάπηλους (καί πιστέψτε με έχω άριστη πληροφόρηση για το αν καίποιός χρηματοδοτείται από πού στον χώρο) δεν θα παρακολουθούσα καίσχολίαζα το εν Κρυπτώ από τον καιρό του ΒΜΡ-3 καί της Βαριοπούλας.
Πολύ στην τσίτα σας βλέπω ,ναί μάλλον έρχεται ο Τσίπρας αλλά δεν θα είναι το τέλος του Κόσμου!Το αντίθετο!Cool down boys!

Οδυσσέας 1 Ιουνίου 2012 στις 10:21:00 π.μ. EEST  

@ Ανώνυμο 2.06 πμ:
Ξέρουμε πολύ καλά τι διαβάσαμε. Το υπόλοιπο σχόλιό σου αναφερόταν στην εδώ συζήτηση, και συνεπώς ο υπαινιγμός περί "εθνοκαπηλείας ως τρόπου πορισμού εισοδήματος" μπορούσε να αναφέρεται είτε στους απλούς σχολιαστές (δύσκολο να θεωρήσουμε ότι βγαίνει εισόδημα με απλά σχόλια σε blogs) είτε σε εμάς είτε και στα δύο. Σε κάθε περίπτωση, απαράδεκτο.

@ Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ:
Το φιλτράρισμα των σχολίων είναι πράγματι δύσκολη υπόθεση, από όποια πλευρά και αν προέρχονται. Γίνεται προσπάθεια να υπάρχει ενιαίο μέτρο, και ένα βασικό κριτήριο είναι η στοιχειώδης ευπρέπεια. Δηλαδή να μην γράφονται ύβρεις (με την κυριολεκτική έννοια). Από εκεί και πέρα οι διακρίσεις είναι δύσκολες, και υπάρχει και μια προτεραιότητα στο να δημοσιευτεί η άποψη, έστω και οξεία. Ελπίζω ότι όλοι αναγνωρίζουν πως γίνεται προσπάθεια να τηρηθεί ένα επίπεδο διαλόγου χωρίς να κόβονται αναίτια οι "αιχμηρές" απόψεις.

Alexandros 1 Ιουνίου 2012 στις 3:35:00 μ.μ. EEST  

Άποψη μου είναι και μένα πως πρέπει να κόβονται μηνύματα υβριστικά, αλλα από εκεί και μετά όσο οξεία και αν είναι κάποια άποψη θα πρέπει να εκφράζεται και από όπου και αν προέρχεται, αυτή είναι και η δύναμη της δημοκρατίας

Alexandros 1 Ιουνίου 2012 στις 5:53:00 μ.μ. EEST  

Και μιας και λέγαμε για μεταπολίτευση παραπάνω, σήμερα παρουσίασε ο Τσίπρας το πρόγραμμα του ΣΥΡΡΙΖΑ, αν αυτό δεν ήταν πρόγραμμα κόμματος της μεταπολίτευσης τι ήταν? Για να προλάβω επίσης αυτούς που θα πουν για τη ΝΔ, μα από τη ΝΔ το περιμένεις το πρόγραμμα, από τον ΣΥΡΡΙΖΑ που θα ανέτρεπε το κατεστημένο αυτό περιμέναμε? Καταρχάς και από τα δυο προγράμματα το 80% των θέσεων είναι για γέλια, ενώ οι αοριστίες, οι αμφισημίες, η συνθηματολογία και η ασάφεια κυριαρχούν. Πάντως όλοι τάζουν διορισμούς στο δημόσιο, αυτό είναι και το πιο διαχρονικό σημείο και επίσης αντί να μας πουν πως θα αρχίσουν να δημιουργούν καμια καινούρια θέση εργασίας, μας είπαν ότι θα αυξήσουν το επίδομα ανεργίας και χρηματικά και χρονικά, άρα δουλειές δεν προβλέπονται παιδιά, ούτε η "επανάσταση" προβλέπει δουλειά. Τώρα περιμένω και τον Βενιζέλο, τον διάδοχο του Καποδίστρια ξέρετε, να μας πει ότι θα μείνουν όλοι διορισμένοι και θα προσλάβει καινούριους υπαλληλους στον ΟΣΕ :) :)! Αν αυτά τα προγράμματα δεν είναι απαξίωση της πολιτικής ζωής, τι είναι? Λυπάμαι ειλικρινά, αλλα μην ελπίζεται σε κανέναν από αυτούς, η ανατροπή έρχεται από έξω και όχι από μέσα. Από ο,τι φαίνεται κανένας δε θέλει να χάσει το meli, η μοναδική προσωρινή λύση που είχα γράψει σε ένα άλλο σχόλιο μου όπου υποστήριζα συνεργασία Σύρριζα ΝΔ φαντάζει παντελώς αδύνατη, κανένας δεν υποχωρεί από τις τραγικές του θέσεις, ενώ αυτή η συνεργασία θα είχε νόημα εφόσον οι δυο αρχηγοί σκόπευαν να εκκαθαρίσουν την πολιτική ζωή και πρώτα από όλα τα κόμματα τους, είναι προφανές ότι καμια κίνηση τους δεν έχει καμια τέτοια προοπτική. Ο Σύρριζα μαζεύει τα συντρίμμια του ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ τα δικά της, ο Σαμαράς δεν επέμεινε και ο Τσίπρας δεν αντιστάθηκε στον πειρασμό και το μονο που κάνουν είναι προσθέσεις ψήφων που ακολουθούν συγκεκριμένους πολιτικούς, οι οποιοι είναι μπλεγμένοι σε διαφορα τερατώδη σκάνδαλα διαφθοράς. Bravo συγχαρητήρια και στους δυο. Βεβαια η ζωή συνεχίζεται, η γη γυρίζει και εμείς μένουμε πίσω στις εξελίξεις και με αυτούς στο τιμόνι θα συνεχίσουμε να μένουμε ακόμα πιο πίσω, μια ματια στα νέα δείχνει την ανεπάρκεια των Ελλήνων πολιτικών σε όλα τα ζητήματα, τις χαμένες ευκαιρίες και τους νέους κινδυνους που αναδύονται χωρίς να υπάρχει ούτε μια αντίδραση από επίσημα χείλη. ΠΑΡΑΚΜΗ!

Caspian 2 Ιουνίου 2012 στις 2:40:00 μ.μ. EEST  

Με την ευκαιρία της παρουσίασης του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ (σχεδόν ένα μήνα μετά τις εκλογές...) και ειδικότερα στο θέμα της εθνικής άμυνας, αποδεικνύεται πόσο ΤΡΑΓΙΚΑ έξω έχουν πέσει όσοι νόμιζαν πως ο ΣΥΡΙΖΑ με κάποιον "μαγικό" τρόπο θα αλλάξει τις θέσεις που επί πολλά χρόνια πρέσβευαν οι διάφορες συνιστώσες του και οι οποίες προέρχονται από τον πυρήνα της ιδεολογίας τους. Η άγνοια αυτών των ανθρώπων προφανώς προέρχεται από παντελή έλλειψη οποιασδήποτε στοιχειώδους συναναστροφής με άτομα του ιδεολογικού χώρου αυτού. Ειδάλλως θα ήταν καταφανέστατο στον οποιοδήποτε, ότι οι προσδοκίες για ΣΥΡΙΖΑ που θα "συνετισθεί από την πραγματικότητα" (σε ότι αφορά τους έξωθεν κινδύνους τουλάχιστον), είναι πέρα για πέρα αβάσιμες. Οποιαδήποτε κίνηση προς την κατεύθυνση αυτή, θα ήταν ξένη ως προς την ίδια την κοσμοθεωρία των ανθρώπων αυτών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που είναι, πρεσβεύει συγκεκριμένη ιδεολογία και θέσεις. Το ότι υπάρχει ρεύμα ψηφοφόρων προς τον ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο για διάφορους λόγους περιέχει ψηφοφόρους διαφορετικής ιδεολογίας και νοοτροπίας, δεν πρόκειται να αλλάξει τις θέσεις&την ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ. Αντιθέτως, οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ αυτό που αντιλαμβάνονται με τη μεγάλη εισροή ψήφων, είναι ότι οι ψηφοφόροι ενστερνίζονται τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και για αυτό τους ψηφίζουν. Και είναι λογικό αυτό.

Ανώνυμος 4 Ιουνίου 2012 στις 5:30:00 μ.μ. EEST  

Caspian φίλε, ποιος σού είπε ότι αυτοί που προσανατολίζονται στον ΣΥΡΙΖΑ, ενδιαφέρονται για τις θέσεις του σε θέματα άμυνας, εξωτερικής πολιτικής, γενικότερα τα εθνικά θέματα; Δεκάρα τσακιστή, δεν δίνουν γι' αυτά. Το μόνο που τους ελκύει είναι η υπόσχεση Τσίπρα ότι "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Νο2". ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΕΠΟΥΛΑ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP