O ΣΥΡΙΖΑ για τα Ελληνοτουρκικά..

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

«Πρόβλημα εμπιστοσύνης» και όχι οι αναθεωρητικές συμπεριφορές είναι αυτό που ταλανίζει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, σύμφωνα με τις δηλώσεις του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, της Ρένας Δούρου, στην τουρκική εφημερίδα «Zaman» η οποία μας προκύπτει και θαυμάστρια του «μοντέλου Ερντογάν» το οποίο μάλιστα, σύμφωνα με την εν λόγω κυρία, «το ονειρεύονται άνθρωποι στη Αίγυπτο, την Τυνησία και τη Λιβύη»!

Πέραν του ότι η τελευταία διαπίστωση δεν έχει και μεγάλη σχέση με την πραγματικότητα όσον αφορά την πραγματική διείσδυση της Τουρκία στις αραβικές χώρες, πέραν της Τυνησίας, αφού αγνοεί ότι την Τουρκία με το Οθωμανικό παρελθόν έχουν πολλούς λόγους να τη βλέπουν ως απειλή, αποκαλύπτει το πόσο ελκυστική είναι για πολλούς η προοπτική «σύνδεσης» της χώρας με την Υψηλή Πύλη…

Προφανώς, τα αποβατικά τουρκικά σκάφη απέναντι από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι Τούρκοι τα θέλουν για να μας βοηθήσουν σε περίπτωση φυσικής καταστροφής, ενώ τις γέφυρες στον Έβρο προφανώς για να μπορέσουν οι κάτοικοι του Έβρου να περάσουν στην Τουρκία για να σωθούν σε περίπτωση θεομηνίας…

Για τη Ρένα Δούρου, η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν πολλά κοινά και μπορούν να υπερβούν τα «ιστορικά προβλήματα», που έχουν εξελιχθεί σε στερεότυπα. «Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να γίνουν συνεργάτες. Έχουν πολλά κοινά για να διακινδυνεύσουν μια άχρηστη αντιπαράθεση», δήλωσε η Δούρου στη «Zaman». Ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε η κ. Δούρου, ήταν πάντα η πολιτική δύναμη που επεδίωκε να ανακαλύψει νέους δρόμους εμπέδωσης εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. H Δούρου κάλεσε την Τουρκία να συνεχίσει τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις και να ακολουθήσει τον ευρωπαϊκό δρόμο, ενώ εξέφγρασε τον θαυμασμό της για τον Ερντογάν με τα ακόλουθα: «Χάρη στον πρωθυπουργό Ερντογάν, ο οποίος έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό προς τη δημιουργία ενός καινούργιου πολιτικού μοντέλου δεν είναι παράξενο που σήμερα οι άνθρωποι στην Αίγυπτο, την Τυνησία και τη Λιβύη ονειρεύονται ένα τουρκικό μοντέλο»…

Επίσης, κολάκεψε τους συνομιλητές λέγοντας ότι η Τουρκία έχει ενεργό ρόλο στην Μέση Ανατολή, στη συριακή κρίση και στην διένεξη Ισραήλ – Παλαιστινίων, προφανώς χωρίς να την απασχολεί εάν αυτός ο ρόλος είναι εποικοδομητικός ή όχι, ή αν στόχος είναι η εξυπηρέτηση του τουρκικού εθνικού συμφέροντος ή αυτό που ταιριάζει με τα στερεότυπα της συνεντευξιαζόμενης, δηλαδή την ασφάλεια, την ειρήνη και τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ευρύτερη περιοχή…

Όσον αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, η Δούρου ανέφερε ότι πρόσφατα διάβασε ένα βιβλίο του Τούρκου καθηγητή Μελέκ Φιράτ, το οποίο την εντυπωσίασε: «Το βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρον τον τρόπο που οι διαφορετικές μας ιστορικές αφηγήσεις καθορίζουν τις εθνικές αναγνώσεις. Το να γνωρίσουμε ο ένας τον άλλο είναι πάντα χρήσιμο. Ειδικά αυτές τις μέρες είναι πιο χρήσιμο από ποτέ».

Προφανώς, από τη συνέντευξη δεν θα μπορούσε να λείπει το ζήτημα της «τουρκικής μειονότητας». Πέραν των «πολιτικώς ορθών» περί της εξασφάλισης των δικαιωμάτων και της διαβίωσής τους χωρίς προβλήματα τα οποία προφανώς προσυπογράφουμε, ανέφερε ότι, «εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουμε πολύ καλά ότι κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης υπήρξε μια τάση να περιθωριοποιηθούν τα προβλήματα των μειονοτήτων, ακόμη και οι ίδιες οι μειονότητες. Με τον τρόπο αυτό, τα μέλη των μειονοτήτων γίνονται τα θύματα της οικονομικής κρίσης και αυτό είναι, κατ’ εμάς, απαράδεκτο. Είμαστε εναντίον της, και εμείς θα αγωνιστούμε για να μην συμβεί. Η κρίση δεν πρέπει να είναι το πρόσχημα για πολιτικές διακρίσεων σε βάρος των μειονοτήτων… είναι πολύ άδικο, αντιδημοκρατικό και άδικο».

Κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ λέγοντας ότι έχουν τεράστιες ευθύνες γιατί οι ‘τουρκικές’ μειονότητες ήταν θύματα των πολιτικών των διακρίσεων που εφάρμοσαν»! Δεν θα ήταν καλύτερα να μη δυσφημούμε το «σπίτι» μας με τέτοιον απροκάλυπτο τρόπο; Μήπως να ασχολούμασταν λίγο περισσότερο και με τα δικαιώματα των ημεδαπών; Μήπως τα δικαιώματα της μειονότητας, δεν μπορούν να υπερβαίνουν τα δικαιώματα των Ελλήνων; Την οποία μάλιστα μειονότητα είναι προβληματικό να την αποκαλεί κανείς «τουρκική», πρώτον διότι δεν είναι όλοι Τούρκοι όπως επιθυμεί να τους παρουσιάσει η Άγκυρα καπηλευόμενη το θέμα και δεύτερον διότι είναι γελοίο να μην αντιλαμβάνεται κανείς την πρόθεση «κοσοβοποίησης» της περιοχής, ενώ και σε «τεχνικό» – διπλωματικό επίπεδο έχει επιπλοκές συνολικότερες που δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται ελαφρά τη καρδία;

Επιτέλους, δεν είναι δυνατόν να μην μπορούμε να συνεννοηθούμε στην Ελλάδα και να λέει ο καθένας ό,τι «του καπνίσει» προκαλώντας προβλήματα στις ελληνικές θέσεις. Και αυτό που μας κάνει τόσο μεγάλη εντύπωση: Καλά, ΤΙΠΟΤΕ αρνητικό δεν βρήκε να προσάψει στην Τουρκία η φιλόδοξη Ρένα Δούρου; Όλα είναι εκεί καλά καμωμένα και τα πυρά τα έχουμε μόνο για το εσωτερικό; Τόσο πολύ έξω έχουμε πέσει έξω όσοι πιστεύουμε ότι υφίσταται πραγματικό ζήτημα ασφαλείας με τη γειτονική μας χώρα;

www.defence-point.gr

21 σχόλια:

Ανώνυμος 10 Μαΐου 2012 στις 6:52:00 μ.μ. EEST  

Σχετικό:

Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην εξωτερική πολιτική
Του Μανου Kαραγιαννη*

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_3_10/05/2012_481694

Ανώνυμος 10 Μαΐου 2012 στις 8:55:00 μ.μ. EEST  

Είναι όντως εξοργιστική η μονομανία των αυτοαποκαλουμένων και αυτοχαρακτηριζομένων (δήθεν) αριστερών, οι οποίοι προσπαθούν οι δόλιοι να αποδείξουν πως κάθε Πατριώτης είναι φασίστας.

Αυτή όμως είναι η μία πλευρά του θέματος, η άλλη είναι αυτή την οποία περιγράφει μα σαφήνεια το άρθρο που αναρτήθηκε, ήγουν την σκληρή εθνικιστική , θα έλεγε κανείς ισλαμοφασιστική, τουρκική θέση στα ζητήματα των μειονοτήτων.

Εκεί που τους συμφέρει, με μεγάλη υπουλότητα και δολιότητα, προσπαθούν να επέμβουν στα εσωτερικά θέματα κρατών για να προωθήσουν την επεκτατική τους μεγαλοϊδεατική πολιτική.

Είναι προφανές ότι, είτε το χαριτωμένο γκομενίδιον (ζητώ συγνώμη από τις κυρίες αναγνώστριες του Ιστολογίου!) δεν έχει ακούσει για το κίνημα του Φετχιουλάχ Γκιουλέν και για την ιμπεριαλιστική πολιτική γραμμή του Κεμαλικού και τώρα του Ισλαμοφασιστικού κράτους, είτε δεν θέλει να ακούσει τίποτε …..

Τι να κάνουμε, θα το υποστούμε και αυτό!

Κάπως έτσι κάηκε και η Σμύρνη, η γκιαούρ Ιζμίρ η «άπιστη Σμύρνη», και κατεστράφη ο Μικρασιατικός Ελληνισμός.

Φιλικά

Ευμένης Καρδιανός

Ανώνυμος 10 Μαΐου 2012 στις 9:57:00 μ.μ. EEST  

To άρθρο της Καθημερινής φίλε 6:52 αναφέρει γενικολογίες που ολοι οι ψηφοφόροι γνωρίζουν και αναφέρεται στην εξωτερική πολιτική μόνο. Οι ψηφοφόροι τους όμως θα έπρεπε ενδιαφέρονται για τις
(προδοτικές) θέσεις τους περί της Εθνικής Αμυνας, ασφάλειας των πολιτών, τον κίνδυνο που εγκυμονεί η απονομή Ελληνικής Υπηκοότητας στους Παράνομους Αλλοδαπούς, την αλλαγή του περιεχομένου διδασκαλίας των σχολείων με αντιεθνικά κείμενα, τις βιαιότητες των κουκουλοφόρων τους στα Ελληνικά "πανεπιστημία"
και εναντίον οποιουδήποτε διαφωνεί με αυτούς κτλ. κτλ. κτλ.

Οταν είσαι ακραίος και θέλεις να επιβάλεις την άποψή σου και την αρρωστημένη ιδεολογία σου στους άλλους δια της βίας ή με διάφορους υποχθόνιους τρόπους, αυτό δεν μπορείς να το αποκρύψεις.

Ανώνυμος 11 Μαΐου 2012 στις 1:40:00 π.μ. EEST  

Η Δούρου κατήγγειλε ότι σκόπιμα παραποιήθηκε το κείμενο της συνέντευξης καί απότην ΖΑΜΑΝ καί από Ελληνικά ιστολόγια.Αν θέλετε να μπείτε στην χορεία όσων επιτίθενται με ό,τι πρόχειρο ή προπαγανδιστικό στον ΣΥΡΙΖΑ,έχει καλώς.Αν έχετε πραγματικό ενδιαφέρον να καλέσετε την Δούρου να συζητήσετε καί να κρίνει ο κόσμος.
Πάντως,επειδή προφανώς αγνοείτε,σας λέω ότι οι θέσεις της συγκεκριμένης βουλετού για τα Ε/τ είναι πολύ κοντά στους προβληματισμούς του "Εν Κρυπτώ". Σε μιά συνέντευξη δεν λέγονται όλα ,ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί υπαρκτή,άμεση καί επικίνδυνη την Τουρκική απειλή,είναι υπερ της ανακήρυξης της ΑΟΖ κοκ.
Είδαμε πως υπερασπίσθηκαν τα Ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα καί το ΠΑΣΟΚ καί η ΝΔ με ΥΠΕΞ την κόρη καί τον Χηνοφώτη στο Αμυνας...

konion 11 Μαΐου 2012 στις 9:00:00 π.μ. EEST  

Καὶ ὁ κατευνασμὸς συνεχίζεται.

ΑΧΕΡΩΝ 11 Μαΐου 2012 στις 10:22:00 π.μ. EEST  

''Πρὸβλημα εμπιστοσὺνης'' ὲχω και εγὼ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ανώνυμος 11 Μαΐου 2012 στις 10:30:00 π.μ. EEST  

Μπορεί να μου εξηγήσει κανείς πώς το πρώτο σε επισκεψιμότητα σάιτ για εξωγήινα διαστημόπλοια στηρίζει ταυτόχρονα ΧΑ και ΣΥΡΙΖΑ; Κάποιος να τους πει να μη διακόπτουν τα φάρμακά τους!

Ανώνυμος 11 Μαΐου 2012 στις 10:33:00 π.μ. EEST  

@11 Μαΐου 2012 1:40:00 π.μ. EEST
Μεγάλε, ότι και να λες, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει και στο διαδίκτυο. Δεν θ' αφήσω τον αρβανίτη από την Άρτα να δώσει την ιδιαίτερη πατρίδα μου στους συγγενείς του τους Τούρκους!

bob 11 Μαΐου 2012 στις 12:01:00 μ.μ. EEST  

δηλαδη θα φτασουμε στο σημειο να ψηφισουμε νδ στις επομενες εκλογες για να μην δουμε αριστερη κυβερνηση υπο τον τσιπρα?

Αρματιστής 11 Μαΐου 2012 στις 2:12:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητοί φίλοι του εν κρυπτώ καλημέρα

Δηλώνω προκαταβολικά ότι σε καμιά περίπτωση δεν προτίθεμαι να γίνω συνήγορος του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα της κυρίας Δούρου. Βεβαίως οι απόψεις που εκφράζω σχετικά με το μνημόνιο μπορεί σε κάποιους να δημιουργούν ερωτηματικά (;), αλλά δεν φταίω αν ο Τσίπρας με αντιγράφει (γελάμε).

Πιστεύω όμως, ότι στη περίπτωση που ο Τσίπρας μπορούσε να σχηματίσει κυβέρνηση, άτομα με τις ιδέες της κυρίας Δούρου (;) δεν θα είχαν καμιά σχέση με θέσεις που έχουν την ευθύνη της άμυνας, των εξωτερικών και της δημόσιας ασφάλειας. Νομίζω ότι οι ανεύθυνες δηλώσεις των εκτός εξουσίας στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, περί των εθνικών θεμάτων και των ΕΔ, λέγονται εκ του ασφαλούς.

Οι δηλώσεις της κάθε κυρίας Δούρου με ενοχλούν αφάνταστα στα αυτιά μου, αλλά οι πράξεις, τα έργα, η ελαφρότητα και οι «παραλείψεις» αυτών που άσκησαν εξουσία είναι πραγματικότητα και με θυμώνουν αφάνταστα.

Η κατάσταση που βρίσκεται το Μακεδονικό, τα προβλήματα στη Θράκη, τα πρωτόκολλα Βέρνης και Νταβός, η συμφωνία της Μαδρίτης, το ζήτημα της ΑΟΖ, η μη επέκταση των χωρικών υδάτων, τα Ίμια, οι S-300, η ενδοτική στάση έναντι της Τουρκίας, οι κουμπαριές και τα ζεϊμπέκικα του Γιωργάκη, η ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση, οι δηλώσεις Πάγκαλου, η άφιξη του σουλτάνου Ερντογάν στην Αθήνα, η χωρίς όριο διόγκωση του δημοσίου, το ανεξέλεγκτο χρέος, οι μαϊμού συντάξεις και ανάπηροι, η υπερσυνταγογράφηση, καθώς και άλλα πολλά, είναι ζητήματα που τα χειρίστηκαν με τραγικό τρόπο τα κόμματα εξουσίας και όχι η αριστερά. Μπορεί η αριστερά να άσκησε κακή επιρροή, αλλά την ευθύνη του χειρισμού την είχαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και μάλιστα όταν διέθεταν την απόλυτη εξουσία στο κοινοβούλιο για να περνάνε όποιο νόμο ήθελαν.

Ειδικά όμως για τη κατάσταση που επικρατεί στις ΕΔ όσο αφορά τα εξοπλιστικά, τη λειψανδρία, το πελατειακό καθεστώς χρησιμοποίησης των κληρωτών και άλλα πολλά, που κατά καιρούς εσείς οι ίδιοι έχετε αναδείξει με πολύ μάλιστα μεγάλη ευαισθησία, δεν νομίζω ότι ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτοί που άσκησαν την εξουσία. Και τι σημασία έχει αν ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει τη μείωση της θητείας, όταν με μια μονοκοντυλιά οι «πατριώτες» Παπαντωνίου και Μειμαράκης, χωρίς να ρωτήσουν τα Επιτελεία ΜΕΙΩΣΑΝ τη θητεία στο μισό και έτσι κατάφεραν να … να …. να …. κλπ.

Τώρα έρχονται πάλι αυτοί που επί της εποχής τους φούντωσε η λαθρομετανάστευση, που δεν έκαναν τίποτε για την ΑΟΖ, που άφησαν τις ΕΔ να μαραθούν, που ψήφισαν τα μνημόνια και τα χαράτσια και που αποδέχθηκαν τους γκαουλάιτερ και την υποτίμηση του βιοτικού μας επιπέδου, που … που …. και μας τάζουν λαγούς. Μας λένε ότι θα «διώξουν» τους λαθρομετανάστες, θα ανακηρύξουν ΑΟΖ, ΘΑ… ΘΑ… θα επαναδιαπραγματευθούν με τη Μέρκελ τη Λαγκάρντ και το Σόιμπλε (!!!), θα φέρουν ανάπτυξη και τα λοιπά…..

Εγώ δεν τους πιστεύω και επιπλέον με τρομάζουν. Και ξέρετε κάτι που με τρομάζει ακόμη περισσότερο… Δεν αναλαμβάνουν καμιά δέσμευση με ψηφίσματα και υπογραφές και σε επίπεδο κομματικής οργάνωσης (πολιτικό γραφείο – κεντρική επιτροπή – συνέδριο) και σε επίπεδο κοινοβουλευτικής ομάδας, ότι θα καταργήσουν το νόμο περί ευθύνης υπουργών, ότι θα διαχωρίσουν τις τρεις εξουσίες, ότι θα δώσουν εξουσίες στο κοινοβούλιο, ότι θα λύσουν τα χέρια της δικαιοσύνης, ότι θα επιβάλλουν την ισότητα την ισονομία και τη δικαιοσύνη, ότι θα καταργήσουν το πελατειακό κράτος, ότι θα βάλουν θητείες και όρια στα εκλόγιμα αξιώματα και άλλα πολλά. Όχι επικεφαλίδες αλλά με σαφή και καθαρό τρόπο. Είδατε εσείς τέτοιες δεσμεύσεις και ψηφίσματα από τα «όργανα των κομμάτων εξουσίας»; Εγώ βλέπω μόνο ΘΑ ….

Αν στα παραπάνω κάνω λάθος διορθώστε με.

Ανώνυμος 11 Μαΐου 2012 στις 3:07:00 μ.μ. EEST  

@ Ανώνυμος 11 Μαΐου 2012 1:40:00 π.μ.
"Η Δούρου κατήγγειλε ότι σκόπιμα παραποιήθηκε το κείμενο της συνέντευξης καί από την ΖΑΜΑΝ..." ;
Σε ποιον το κατήγγειλε; Στον Τσίπρα το είπε;

http://www.renadourou.gr/index.php/2012/05/interviews-158/

Ανώνυμος 11 Μαΐου 2012 στις 3:16:00 μ.μ. EEST  

Νεολαϊκισμός: Η νέα ασύμμετρη απειλή για την Ελλάδα

του Σάββα Καλεντερίδη

Η Ελλάδα μπήκε στη δεκαετία του 1980 έχοντας πετύχει έναν στρατηγικό στόχο, που έμελλε να επηρεάσει τη θέση και την πορεία της στο παγκόσμιο σύστημα. Ο στόχος αυτός ήταν η είσοδός της στην ΕΟΚ, μια κίνηση που έγινε για να απαλλαγεί η Ελλάδα από το σφιχτό εναγκαλισμό των ΗΠΑ, ξεφεύγοντας ταυτόχρονα από τη μέγγενη του διπολισμού. Με άλλα λόγια ήταν μια στρατηγική κίνηση που θα επέτρεπε την Ελλάδα να ακουμπήσει και να στηριχτεί σε έναν τρίτο πόλο, με νωπές τις εμπειρίες και τα τραύματα του διπολισμού, βαθύτερο από τα οποία η εισβολή και κατοχή του 37% του εδάφους της Κύπρου.

Τη στιγμή που θα περίμενε κανείς η επιλογή αυτή να τύχει στήριξης και θερμής υποδοχής από την κεντροαριστερά και από το μέρος εκείνο της αριστεράς που δεν ήταν ταυτισμένη με τη Μόσχα, αφού η ΕΟΚ ήταν πραγματικά ένας τρίτος δρόμος που ανακούφιζε τη δύσμοιρη πατρίδα μας, ο συγκεκριμένος χώρος, εκμεταλλευόμενος τις τραυματικές εμπειρίες και το συναισθηματισμό των Ελλήνων, παρά τα μεταξύ τους προβλήματα, ενώθηκε κάτω από τα συνθήματα «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» και «Έξω οι βάσεις του θανάτου».

Τα συνθήματα αυτά κυριάρχησαν τη δεκαετία του ’80, λειτουργώντας ως όπιο στον λαό της Αριστεράς που διψούσε κυρίως για τρία πράγματα: για νομή της εξουσίας, για δικαίωση για τις αδικίες που υπέστη από το κράτος της Δεξιάς, και για εκδίκηση για την ήττα που υπέστη στον εσωτερικό πόλεμο του 1944-1949. Και ως γνωστόν, το όπιο θολώνει το μυαλό και δεν επιτρέψει την ψύχραιμη και καθαρή σκέψη.

Να σημειώσουμε δε στο σημείο αυτό ότι εκείνη την κρίσιμη δεκαετία, που τα κόμματα της Αριστεράς αποτελούσαν το δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ, μπήκαν τα γερά θεμέλια της χρεοκοπίας που εμφανίστηκε με την άγρια μορφή το 2010, με τις γνωστές μεθοδεύσεις Γ. Παπανδρέου-Γ. Παπακωνσταντίνου.

Εκείνη τη δεκαετία, αντί να γίνει ο πραγματικός εκσυγχρονισμός του ελληνικού κράτους, πάνω στον οποίο θα στηριζόταν η ανάπτυξη ενός βιώσιμου οικονομικού μοντέλου, αναπτύχθηκε ο λαϊκισμός, ο στυγνός κομματισμός, ο θανατηφόρος για την οικονομία αλλά και για τη δημοκρατία κομματικός συνδικαλισμός στο κράτος και τα πανεπιστήμια, οι άκρατες και άκριτες παροχές προς όλους, με κάποια ψίχουλα και προς τους μη προνομιούχους, με αποτέλεσμα την υπερδιόγκωση του δημόσιου χρέους.

Ανώνυμος 11 Μαΐου 2012 στις 3:17:00 μ.μ. EEST  

ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Το σχέδιο του παμπόνηρου Ανδρέα ήταν ξεκάθαρο. Με τις πράξεις του αυτές και με τα ψίχουλα που έδωσε σε πολλά επίπεδα στα κόμματα της αριστεράς και στο λαό, είχε ανά πάσα στιγμή την Αριστερά στο τσεπάκι του, την οποία ταυτόχρονα καθιστούσε και συνένοχη στο έγκλημα που καλούμαστε να πληρώσουμε σήμερα, αυτό που η Αριστερά επιχειρεί να χρεώσει στα κόμματα που κυβερνούσαν όλα αυτά τα χρόνια, λες και αυτή δεν συμμετείχε στο φαγοπότι και την αθλιότητα της διάλυσης του κράτους και της οικονομίας, στο όνομα του εκδημοκρατισμού και της προόδου.
Σήμερα ήλθε η ώρα να πληρώσουμε τα λάθη που έκαναν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, με την ανοχή και τη συνενοχή σε μεγάλο βαθμό, ιδιαίτερα στα εγκλήματα που έγιναν την αμαρτωλή δεκαετία του ’80, των κομμάτων της Αριστεράς.
Να σημειώσουμε ότι όλα αυτά έγιναν στην πλάτη αλλά και με την έγκριση των Ελλήνων πολιτών, που κάθε φορά πείθονταν από τα λαϊκιστικά συνθήματα άθλιων και ανεύθυνων πολιτικών, που κάθονταν στο τιμόνι οδηγώντας το καράβι απ’ ευθείας στα βράχια. Και αντί οι πολίτες να διδάσκονται από τα δικά τους λάθη και να δίνουν διορθωτική πορεία, στις επόμενες εκλογές έκαναν τα ίδια και χειρότερα λάθη. Ένας λαός και ένα εκλογικό σώμα κυριολεκτικά παράδεισος για τους πάσης φύσεως λαϊκιστές.
Στις εκλογές της 6ης Μαΐου, ασχέτως με το τί ήθελε να εκφράσει το εκλογικό σώμα, είχαμε μια πολύ σημαντική εξέλιξη. Βγήκαν έξω από το πολιτικό προσκήνιο -ελπίζουμε μόνιμα- αρκετές δεκάδες πολιτικών που αποτελούσαν τη ραχοκοκαλιά ενός απολύτως διεφθαρμένου συστήματος, αυτού που επιβράβευε τόσα χρόνια το μεθυσμένο από το όπιο του λαϊκισμού εκλογικό σώμα. Θα μπορούσαμε ότι έτσι κλείνει ο κύκλος της Μεταπολίτευσης και η λεγόμενη «γενιά του Πολυτεχνείου» πετιέται στα άχρηστα της ιστορίας, εκεί που είναι η θέση της, αφού είναι ό,τι πιο ανέντιμο, ανεύθυνο και διεφθαρμένο γέννησε η ιστορία σ’ αυτόν τον τόπο. Αν και έμειναν κάτι «υπόλοιπα» του κύκλου της Μεταπολίτευσης στο κόμμα που πρώτευσε, κυρίως λόγω του μπόνους των 50 εδρών, με την ελπίδα ότι και στην πλευρά αυτή θα ξεκαθαρίσει το τοπίο σε επόμενη φάση, οπότε και ελπίζουμε να μας κλείσει ερμητικά ο τελευταίος την πόρτα.
Αυτή ήταν η θετική εξέλιξη.
Όμως, για να παραφράσουμε τη ρήση των προγόνων μας, ουδέν καλόν αμιγές κακού, αφού οι πολίτες μαγεύτηκαν και πάλι από τα θέλγητρα του λαϊκισμού, ο οποίος φαίνεται ότι είναι ανίκητος στη χώρα μας.
Τη φορά αυτή οι δυνάμεις του λαϊκισμού καβάλησαν το καλάμι του λεγόμενου αντιμνημονιακού αγώνα, τζογάροντας στις τραγικές συνέπειες που είχε η υπογραφή και εφαρμογή του μνημονίου σε εργαζόμενους, μισθωτούς και συνταξιούχους, που απειλούνται κυριολεκτικά με καταστροφή από την εφαρμογή του.
Είναι αλήθεια ότι ήταν απαραίτητη μια σκληρή αλλά εθνικά υπεύθυνη γραμμή απέναντι στην Ε.Ε. και του ΔΝΤ, γύρω από την οποία θα μπορούσε να συσπειρωθεί ο λαός, με στόχο τον μετριασμό των συνεπειών του μνημονίου και ταυτόχρονη διαφύλαξη της θέσης της χώρας στην ευρωζώνη και την Ε.Ε. Αυτή η γραμμή θα ήταν η τρίτη επιλογή, πέραν του στείρου, αποπροσανατολιστικού και καταστροφικού για τα εθνικά μας συμφέροντα διπόλου μνημόνιο-αντιμνημόνιο και θα μπορούσε να διαπραγματευτεί με την Ευρώπη και το ΔΝΤ, με αποφασιστικότητα και σωφροσύνη, τη βελτίωση των όρων του μνημονίου. Αν είχε αναπτυχθεί αυτή η γραμμή, τότε πράγματι θα μπορούσαμε να μιλάμε για το τέλος της Μεταπολίτευσης και για μια νέα περίοδο στα πολιτικά πράγματα της χώρας μας

Ανώνυμος 11 Μαΐου 2012 στις 3:18:00 μ.μ. EEST  

Όμως, όπως αποδεικνύεται μετεκλογικά, με την αλαζονική και ανεύθυνη στάση που κρατούν τα κόμματα αυτά στη φάση των διερευνητικών εντολών για το σχηματισμό κυβέρνησης, εδώ μιλάμε για μια άλλη εκδοχή του «λεφτά υπάρχουν», του Γιώργου Παπανδρέου, που χάιδεψε τ’ αυτιά των πολιτών, με στόχο τον εγκλωβισμό του και τις ψήφους των ψηφοφόρων. Και το λέμε αυτό γιατί πέρα από την άρνηση του μνημονίου δεν υπάρχει καμία απολύτως ρεαλιστική πρόταση για την επόμενη μέρα.
Από αυτά που διαβάζουμε και προσλαμβάνουμε, όλο το σχέδιο των αντιμνημονιακών δυνάμεων στηρίζεται στη μπλόφα, με το εξής σκεπτικό: Θα καταγγείλουμε το μνημόνιο, και όχι μόνο δεν θα μας διώξουν από το ευρώ, γιατί αυτό θα τους κοστίσει, αλλά θα αναγκαστούν να μας δώσουν από πάνω και λεφτά, για να συνεχίσουμε τα σοσιαλιστικά πειράματα που έμειναν μισά από τη δεκαετία του ’80.
Ο τρόπος με τον οποίο χειρίζονται οι νεολαϊκιστές αυτό το ζήτημα, που θα κρίνει την τύχη και τη διεθνή θέση της χώρας για ολόκληρο τον 21ο αιώνα, θυμίζει παρτίδα ούτε καν σκάκι, γιατί εκεί απαιτείται στρατηγική, αλλά τάβλι. Μόνο που στη ζαριά του νεολαϊκισμού δεν θα κριθεί η τύχη της παρτίδας, αλλά της πατρίδας μας.
Α, και να μην ξεχνιόμαστε, όταν οι νεολαϊκιστές αναλάβουν την εξουσία και μειωθούν ακόμα περισσότερο οι μισθοί και οι συντάξεις -πράγμα που απευχόμεθα- τότε θα πέσουν κι αυτοί θύματα των επόμενων υπερλαϊκιστών!!!

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2012/05/1.html#more

Φτωχός και μόνος κάου-μπόυ 11 Μαΐου 2012 στις 4:42:00 μ.μ. EEST  

Λοιπόν είναι εντυπωσιακό. Για όλη τη κακοδαιμονία του τόπου φταίει η αριστερά. Ρε παλικάρια η Γερμανία ανέκαμψε χωρισμένη στα δύο και τελείως διαλυμένη μετά τον πόλεμο μέσα σε δέκα- δεκαπέντε χρόνια. Τι έγινε στην Ελλάδα; Εμφύλιος. Που κρατά ως το 1974. Σε πια χώρα της Ευρώπης εκδηλώθηκε μεταπολεμικά δικτατορία; Μόνο στην Ελλάδα (Ισπανία και Πορτογαλία οι δικτατορίες ήταν παλαιότερες. Ένα κράτος λοιπόν όπου τα χρήματα του σχεδίου Μάρσαλ εξαφανίστηκαν στις τσέπες ημετέρων χωρίς ίχνος ανάπτυξης, που το δικαίωμα στην εργασία περνούσε μέσα από πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, που ο κόσμος μετανάστευε κατά χιλιάδες για να βρει δουλειά σε Αυστραλία, Γερμανία, Καναδά και αλλού φτάνει στη Μεταπολίτευση με χίλια ζόρια και στρεβλώσεις (και μην ακούσω ξανά για γενιά Πολυτεχνείου ...γενιά χούντας να λέμε καλύτερα γιατί για τον καθένα που ήταν μέσα υπήρχαν χίλιοι έξω που κάναν μπίσνες με τη χούντα και περνούσαν ζάχαρη. Μήπως αυτοί εξαφανίστηκαν τη μεταπολιτευση από την πολιτική σκηνή;)Ποιος λοιπόν θα αναλάμβανε εξυγχρονισμό του τόπου όταν όλες οι δυνάμεις του τόπου (Πασοκ και ΝΔ, το 80% δηλαδή, έπεσαν πάνω στα κονδύλια της ΕΕ όπως άλλοι στο σχέδιο Μάρσαλ; Ή μήπως ήταν αριστερά το ΠΑΣΟΚ; Ο τρίτος δρόμος; Ελάτε δα, ούτε οι δεξιοί δεν τους θεωρούσαν αριστερούς από το'83-'84 και και μετά
Στο ΣΥΡΙΖΑ πάλι είναι λίγο κουφιοκέφαλοι όσον αφορά τα εθνικά ζητήματα αλλά νομίζω οτι μαθαίνουν εξαιρετικά γρήγορα. Από την άλλη προτιμώ να ακούω και πέντε έξι συριζαίους να λένε τις αρλούμπες τους όσο δεν είναι κυβέρνηση παρά να βρεθώ με κυβέρνηση εθνικοφρόνων αντί για βλήματα όλμου να βρω πέτρες στο κιβώτιο...

Ανώνυμος 11 Μαΐου 2012 στις 8:58:00 μ.μ. EEST  

ΑΡΜΑΤΙΣΤΗ,

Κανείς λογικός άνθρωπος δεν μπορεί παρά να συμφωνήση με όσα αναφέρεις στο σχόλιό Σου, πόσο μάλλον όταν ο υποφαινόμενος εδώ και 15 χρόνια διαμαρτύρομαι συνεχώς για την κάκιστη εκτέλεση των δημοκρατικών υποχρέωσεων της Ν.Δ., οι οποίες απορρέουν από τις συνταγματικές της υποχρεώσεις.

Διότι η πολιτική γραμμή του "ώριμου φρούτου" την οποία ακολούθησε η Ν.Δ. κατά την διάρκεια των τελευταίων 30 ετών, καθώς και το αίσχος της ακατανόητης διακυβέρνησης της χώρας από την Ν.Δ. την τελευταία πενταετία, κάθε άλλο παρά σύννομα με το Σύνταγμά μας ήσαν.

Αείμνηστος φίλος, μου και εν όπλοις συνάδελφος Έφεδρος Λοχαγός Μηχανικού, καταγόμενος από την ακριτική Θράκη, άνθρωπος ο οποίος είχε εργασθεί σε επίκαιρες θέσεις του Υπ..Εξ. και άλλων υπηρεσιών, φρόντισε έτσι ώστε τα δύο του παιδιά να φύγουν από την ιδαίτερη πατρίδα τους σε άλλες χώρες και άλλα μέρη της Ελλάδος.

Προφανώς διότι γνώριζε πράγματα που εμείς στην Αθήνα αγνούμε.

Στην Θράκη διαπράττεταιένα έγκλημα πρώτου μεγέθους εσχάτης προδοσίας και στο Ελληνικό κοινοβούλιο κανείς δεν μιλά, αλλά και αν τολμήσει να μιλήση, τότε στιγματίζεται αμέσως ως Ελληναράς Εθνικιστής και Φασίστας.

Τώρα πολλοί ζητωκραυγάζουν πάλι τον Κώστα Καραμανλή "τον Βραχύ", ελπίζοντας στην επάνοδό του, ίσως και σε νέες λωβιτούρες.

Μα εάν εξαιρέσουμε την στάση του στο Κυπριακό και στο όνομα των Σκοπίων, η πολιτική του (Γιαννάκου Κουτσίκου,Αρούλης, Μπακογιάννη, κ.α.π.) απετέλεσε κακέκτυπο αντιγραφή τακτικών του Ανδρέα Παπανδρέου, καθ' όσον και ο Κ.Κ. δεν κυβερνούσε αλλά "απλά προήδρευε" όπως ακριβώς έλεγε ο Α. Παπανδρέου.

Η ένστασή μου για τον Σύριζα είναι ότι, εκτός του ότι ακολουθεί καθαρά ανθελληνική πολιτική σε όλα σχεδόν τα θέματα που ταλαιπωρούν την χώρα, πάντα άσκησε κριτική χωρίς να προτείνει λύσεις.


Ευμένης Καρδιανός

Αρματιστής 11 Μαΐου 2012 στις 10:02:00 μ.μ. EEST  

@ Ανώνυμος 11 Μαΐου 2012 3:16:00 μ.μ.

Εγώ έγραψα ένα σχόλιο και εσύ μου απαντάς με ένα άρθρο του κύριου Καλεντερίδη. Και τι είναι ο κος Καλεντερίδης; Μήπως κατέχει τη μοναδική αλήθεια; Γράψε κάτι δικό σου.

Θα το ξαναγράψω μήπως μπορέσεις και το κατανοήσεις.
Αν είσαι υποδουλωμένος είναι αδύνατο να έρθεις σε συνεννόηση με αυτό που σε σκλάβωσε για να χαλαρώσει τις αλυσίδες... Μόνο με αγώνα μπορείς...
Τουλάχιστο έτσι γράφει η ιστορία μας την οποία ο Σάββας την επικαλείται συνεχώς.

Είναι αδύνατη η συνεννόηση με τη Μέρκελ για χαλάρωση του μνημονίου. Η Μέρκελ θέλει να τιμωρηθεί η Ελλάδα, για να μη την μιμηθούν και άλλοι.

Ο κος Καλεντερίδης στο άρθρο που μας παράθεσες, αποδίδει τις ευθύνες για τη σημερινή κακοδαιμονία της πατρίδας μας στα δύο πρώην μεγάλα κόμματα. Γράφει σχετικά:

«Σήμερα ήλθε η ώρα να πληρώσουμε τα λάθη που έκαναν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, με την ανοχή και τη συνενοχή σε μεγάλο βαθμό, ιδιαίτερα στα εγκλήματα που έγιναν την αμαρτωλή δεκαετία του ’80, των κομμάτων της Αριστεράς.»

Αυτό γράφω και εγώ. Αποδίδει βεβαίως ευθύνες και στην αριστερά, ίσως περισσότερες από όσες της αναλογούν. Ηθελημένα πάλι ξεχνά ότι οι ευθύνες ανήκουν στην εξουσία.

Ερμηνεύει όμως λάθος ο κύριος Καλεντερίδης το αποτέλεσμα των εκλογών. Ακόμη και οι υποστηρικτές του μνημονίου, το ερμηνεύουν σωστά. Στις εκλογές αποδοκιμάστηκαν τα δύο κόμματα εξουσίας και οι πολιτικές τους. Δηλαδή το μνημόνιο.

Γράφει ο κος Καλεντερίδης:
«Στις εκλογές της 6ης Μαΐου, ……, είχαμε μια πολύ σημαντική εξέλιξη. Βγήκαν έξω από το πολιτικό προσκήνιο …. αρκετές δεκάδες πολιτικών που αποτελούσαν τη ραχοκοκαλιά ενός απολύτως διεφθαρμένου συστήματος, …...»

Μα αυτό ήταν το πρόβλημα της κακοδαιμονίας μας; Τα πρόσωπα; Όχι οι πολιτικές; Είναι δυνατό; Οι πολιτικές πρέπει να αποδοκιμαστούν; Και νομίζω ότι ο λαός τις αποδοκίμασε, αλλά οι ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και αυτοί που τους στηρίζουν, δεν θέλουν να το καταλάβουν.
Κατά τα άλλα ο κος Καλεντερίδης επιμένει στην επαναδιαπραγμάτευση μέσα από μια «….. σκληρή αλλά εθνικά υπεύθυνη γραμμή απέναντι στην Ε.Ε. και του ΔΝΤ, γύρω από την οποία θα μπορούσε να συσπειρωθεί ο λαός, με στόχο τον μετριασμό των συνεπειών του μνημονίου…».

Δεν μας λέει όμως ποιοι θα κάνουν τη σκληρή επαναδιαπραγμάτευση… Εικάζω οι αρχιστράτηγοι οι οποίοι μας έβαλαν στο μνημόνιο χωρίς καμιά διαπραγμάτευση και οι οποίοι στη συνέχεια αποδοκιμάστηκαν από το σώμα των πολιτών. Θα κάνει την επαναδιαπραγμάτευση ο Βενιζέλος που στη σύσκεψη υπό τον πρόεδρο της δημοκρατίας όταν έψαχναν να βρουν 300 εκατομμύρια, πρότεινε να πάνε ο ΓΑΠ και ο Σαμαράς στον Τόμσεν και να τον παρακαλέσουν να άρει τις απαιτήσεις του;;;… Είναι δυνατό;

Ειλικρινά και εγώ θέλω να γίνει σκληρή διαπραγμάτευση, αλλά όχι από αυτούς που αποδοκιμάστηκαν. Αυτοί, οι υπεύθυνοι θα έπρεπε να παραιτηθούν και να αναλάβουν άλλοι. Ο αρχιστράτηγος που χάνει τη μάχη πάει στο σπίτι του…

Με αυτά και τ’ άλλα ο κάθε ένας που θέλει να αγνοεί το λαό και να επιτίθεται στο ΣΥΡΙΖΑ, να ξέρει ότι προσθέτει και μια μονάδα στο ποσοστό του, όπως δείχνουν οι νέες δημοσκοπήσεις…. Και προς το παρόν ο λαός που πλέον δεν έχει να χάσει τίποτε, έχει στηλώσει τα πόδια και αντιδρά με τη ψήφο του… Καλό είναι να τον ακούσουν πριν είναι αργά.

Τον Τσίπρα και την ΧΑ, τους ανέβασαν τα κόμματα εξουσίας με τις άφρονες πολιτικές τους… Τώρα ας τους φάνε στη μάπα…

Ανώνυμος 11 Μαΐου 2012 στις 10:31:00 μ.μ. EEST  

Το τι λέει η κ. Δούρου δεν έχει καμία σημασία. Και εδώ που τα λέμε δεν μας ενδιαφέρει τι λέει ο κάθε πολιτικός.
Μας ενδιαφέρουν αυτά που πράττουν. Ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου μια χαρά τα λέγανε (θα απογειώσω την οικονομία ο ένας, λεφτά υπάρχουν ο άλλος) αλλά το στεφάνι στο μαυσωλείο του Κεμάλ ήταν στανταράκι. Και οι ζεϊμπεκιές με τις κουμπαριές.
Ας μην βιαζόμαστε, ο Τσίπρας κατά την ταπεινή μου άποψη αποδεικνύεται πολύ ευέλικτος και δεινός παίκτης. Ας κάνουμε λίγο υπομονή γιατί όπως δείχνουν τα πράγματα ο λαός θα τον χρίσει κυβερνήτη και έτσι θα έχει την ευκαιρία να κριθεί για τα πεπραγμένα του.
Ας πρόσεχαν το ΠΑΣΟΚ και Η ΝΔ. Πήραν 6 και 7 λαϊκές εντολές εντολές αντίστοιχα τα τελευταία 38 χρόνια.
Ήρθε ο καιρός να προσπαθήσει άλλος. Αν και αυτός τα κάνει σκ@τ@ τότε θα έρθει ο επόμενος κοκ.

Ανώνυμος 11 Μαΐου 2012 στις 10:37:00 μ.μ. EEST  

Και μια απορία. Ο κ. Καλεντερίδης γιατί ασχολείται με το τι έγινε το 1981? Νομίζω ότι στην συνείδηση του κόσμου έχει καταδικαστεί η πολιτική του Α.Παπανδρέου.
Γιατί δεν μας λέει ο κ. Καλεντερίδης τι πρέπει να εφαρμοστεί σήμερα, εν έτει 2012, έτσι ώστε το έθνος μας να αναστηθεί και πάλι?
Θέλουμε προτάσεις για το σήμερα, τα υπόλοιπα θα τα λύσει ο Ιστορικός του μέλλοντος.
Kamikaze

Ανώνυμος 12 Μαΐου 2012 στις 11:03:00 π.μ. EEST  

Ξαναλέω ότι το Εν Κρυπτω (καί όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται για την υπεράσπιση της Κυριαρχίας καί ακεραιότητας της χώρας) πρέπει να μπουν σε καλόπιστο διάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ καί τα στελέχη του.Εχουν ένα καλό,παραδέχονται την απειρία τους καί ακούνε.Επίσης δεν είναι (καί ελπίζω να μην μπουν) στα μισθολόγια των εμπόρων όπλων!Εγώ μιλώντας εδώ καί καιρό μαζί τους, τους βλέπω ιδιαίτερα δεκτικούς σε θέματα εξωτερικής πολιτικής καί άμυνας.Απόψεις όπως αυτές του Εν Κρυπτω για την Βαριοπούλα ,για την ανάγκη συμπλήρωσης των κενών στους εξοπλισμούς από μεταχειρισμένα με διακρατικές συμφωνίες,απόψεις στην εξωτερική πολιτική όπως αυτές του Μαρκεζίνη,τυγχάνουν σοβαρής μελέτης μεταξύ των στελεχών καί των ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ.
Αντί να τους αντιμετωπίζουμε προκατειλημμένα,συλλήβδην σαν αρνησιπάτριδες τύπου Ρεπούση, ας καθίσουμε να μιλήσουμε.
Είδαμε τί έχουμε τραβήξει από τους κατ`επάγγελμα εθνικόφρονες καί τους Ελληναράδες του ΠΑΣΟΚ,τί σόι "πατριωτισμό" πουλήσανε με το αζημίωτο στην χώρα!Καιρός λοιπόν να μιλήσουμε με την Δούρου ,τον Δραγασάκη ,τον Λαφαζάνη καί τουςλοιπούς..."εαμοβούλγαρους μητραλοίες".Αν δεν τους πείσουμε, αν από την συζήτηση καί εξ ιδίας πλέον πείρας αντιληφθούμε ότι πρόκειται για προδότες,τότε να το πούμε μετά λόγου γνώσεως!

Ανώνυμος 12 Μαΐου 2012 στις 2:51:00 μ.μ. EEST  

Η άμεση παραίτηση του Α. Σαμαρά, αρχίζει και γίνεται όσο πάει πιό απαιτητή από πολλούς.

Όμως μετά τον Σαμαρά, ποιός θα αναλάβει τα ηνία της Συντηρητικής Παράταξης, ο Αβραμόπουλος, ο Αρούλης, ο Κυριάκος, .... ο Αντώναρος(?) ή μήπως ο Καμμένος;

Αναγκαίος είναι βέβαια ένας νέος άνθρωπος ηλικίας 40-45 ετών, έντιμος, πατριώτης και μορφωμένος, που να έχει εργασθεί (να έχει "κόψει" ένσημα ΙΚΑ!) στον ελεύθερο στίβο και να είναι καλός manager!

Χρειάζεται κυβερνήτης, -όχι ένας "απλά προεδρεύων" πρωθυπουργός με συμβούλους οι οποίοι θα κυβερνούν "αντ' αυτού"-, ο οποίος να διευθύνη την κυβέρνηση, όπως έκανε π.χ. ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Εν τω μεταξύ, διατί δεν γίνεται τίποτε στην οργάνωση των εφοριών, έτσι ώστε να εισπράττονται οι φόροι και να να κλείνουν οι τρύπες του προϋπολογισμού, για να μην επιπίπτουν μετά λυσσαλέα οι κυβερνώντες για την συγκέντρωση των δισεκατομμυρίων που λείπουν επι των μισθωτών, των συνταξιούχων, των ιδιοκτητών ακινήτου περιουσίας και επί της ελεύθερης οικονομίας.

Επίσης, γιατί επιτέλους δεν σταματούν οι κυβερνώντες πολιτικάντες την συνεχή φοβερή ακρίβεια που μας έχει κυριολεκτικά τρελλάνει. Οι μισθοί και οι συντάξεις συρρικνώνονται και τα πάντα αναβαίνουν!

Τι με ενδιαφέρει εμένα ο κάθε Σαμαράς, Βενιζέλος, Τσίπρας και οι υπόλοιπη συντροφία.

Τα πάντα έχουν εκτροχιαστεί!

Για τους μη προνομιούχους, όπως είναι οι προνομιούχοι κύριοι της Βουλής και τα άλλα (δήθεν) ελιτίστικα λαμόγια, δεν υπάρχει οικονομία, ασφάλεια, και κράτος, δεν υπάρχει καμιά απολύτως προστασία!

Δηλαδή, θα έχουμε εμφύλιο πόλεμο και θα αλληλοσκοτωθούμε ή θα προκύψει η συρρίκνωση της εδαφικής ακεραιότητος της Ελλάδος;

Οι υπογραφές μπαίνουν, αλλά μπορούν να αλλάξουν.

Κάπως έτσι και ο Στρατηγός Πάγκαλος "έδωσε" με την υπογραφή του στους Βόρειους Γείτονες, προκειμένου να εκστρατεύσει κατά των Τούρκων, τρομάζοντας τους δόλιους Βορειοελλαδίτες.

Όμως, πρώτα ο Ανδρέας Μιχαλακόπουλος και αργότερα ο Ελευθέριος Βενιζέλος, κατάφεραν να αναστρέψουν τα όσα είχαν συμφωνηθεί!

Βέβαια οι σημερινοί πολιτικοί δεν μπορούν να συγκριθούν με τέτοιες προσωπικότητες όπως ο Ανδρέας Μιχαλακόπουλος ή ο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Όμως επιτέλους κάτι πρέπει να αλλάξει!

Ευμένης Καρδιανός

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP