Για ποια εθνική κυριαρχία μιλά ο κ. Τσίπρας;

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

του Κωνσταντίνου Χολέβα

Ακούω τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα να διακηρύσσει ότι θα καταγγείλει το Μνημόνιο για να ξαναβρούμε την Εθνική Κυριαρχία μας. Φυσικά τα λόγια είναι ωραία, αλλά στην πράξη προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα. Για τις οικονομικές συνέπειες της καταγγελίας των 2 Μνημονίων άλλοι είναι αρμοδιότεροι εμού, αν και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιεί μετριοπαθέστερη γλώσσα μιλώντας στις επιστολές του απλώς για επανεξέταση.

Προσωπικά έχω μία μεγάλη απορία: Τί ακριβώς εννοεί ο κ. Τσίπρας και οι ομοϊδεάτες του όταν μιλούν για Εθνική Κυριαρχία; Και η απορία μου αναλύεται στα εξής επιμέρους ερωτήματα:

Για να μιλάς για Εθνική Κυριαρχία πρέπει να δέχεσαι την έννοια του Έθνους. Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει πολλά στελέχη και ρεύματα που ομνύουν στο όνομα του διεθνισμού και ανατριχιάζουν στο άκουσμα της λέξης «έθνος». Δέχονται, κ. Τσίπρα, την αξία του έθνους, του εθνικού κράτους και της εθνικής συνείδησης όλες οι συνιστώσες του κόμματός σας; Επί παραδείγματι η «Διεθνιστική Εργατική Αριστερά» ποια άποψη έχει περί αυτού; Καλό θα ήταν να αποκαλυφθεί η πραγματική ιδεολογία όλων των επισήμων συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ για να κατανοήσουμε πώς εννοούν τις έννοιες και τις αξίες.

Την κυριαρχία ποιού έθνους θα εξασφαλίσει ο κ. Τσίπρας όταν προτείνει και προβάλλει ως βουλευτές ανθρώπους που πολεμούν την ιστορική συνέχεια του Ελληνισμού; Ο νεοεκλεγείς κ. Πέτρος Τατσόπουλος, συγγραφέας στο επάγγελμα, έβγαινε πριν από ένα χρόνο στο γυαλί της τηλεοράσεως και παρουσίαζε μία σειρά ατεκμηρίωτων ντοκυμαντέρ που τόνιζαν ότι πριν από το 1780 δεν υπήρχε Ελληνικό Έθνος. Δεν υπάρχει συνέχεια του Ελληνισμού, αλλά την εθνική μας συνείδηση την κατασκεύασαν οι Γάλλοι Διαφωτιστές ήταν το συμπέρασμα των 8 αυτών ντοκυμαντέρ. Πώς θα κατοχυρώστε Εθνική Κυριαρχία κ. Τσίπρα, όταν τα στελέχη σας διαστρεβλώνουν την ιστορία αυτού του Έθνους;

Πώς θα κατοχυρώσει ο κ. Τσίπρας την Εθνική Κυριαρχία, όταν ο ίδιος δήλωσε προ 4 ετών ότι προτείνει την κατάργηση των στρατών; Ποια Εθνική Κυριαρχία θα προστατεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν στο επίσημο πρόγραμμά του προτείνει να κάνουμε διάλογο με την Τουρκία για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, δηλαδή να μην την ανακηρύξουμε ποτέ, αφού η Τουρκία διαφωνεί; Θυμίζω ότι η μικρή Κύπρος δεν ρώτησε τους Τούρκους και ανακήρυξε υπερήφανα την ΑΟΖ, την οποία και εκμεταλλεύεται σε συνεργασία με το αμυντικά ισχυρό Ισραήλ.


Ποια Εθνική Κυριαρχία θα κατοχυρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν η Νεολαία του συμπλέει με τα Σκόπια για την αλλοίωση της Ελληνικής Ιστορίας και για πλαστογράφηση του ονόματος Μακεδονία; Είναι πλέον γνωστό ότι στην εφημερίδα ΕΠΟΧΗ, που εκφράζει μία από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, δημοσιεύθηκε είδηση για τη συμμετοχή της Νεολαίας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ σε διαδήλωση με νέους των Σκοπίων στις 17 Μαΐου 2011. Το δημοσίευμα όχι απλώς αποκαλεί τη ΦΥΡΟΜ «Δημοκρατία της Μακεδονίας», αλλά παραθέτει και το ψήφισμα των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ που υπογράμμιζαν: «Εμείς στην Ελλάδα δεν επιτρέπουμε στην ελληνική κυβέρνηση «να βαφτίσει τη γειτονική χώρα»! Πάρτους στον γάμο σου να σου πουν και του χρόνου!

Ποια Εθνική Κυριαρχία θα υπερασπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν επιτρέπει με πράξεις και με λόγια την εθνολογική μας αλλοίωση και την κατάληψη της χώρας από ανεξέλεγκτο αριθμό λαθρομεταναστών; Ο ακραίος ρατσισμός τρέφεται από τις πολυπολιτισμικές αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ και των ομοίων του και από την ανοχή που επέδειξε μέχρι τώρα η Πολιτεία στους λαθραίους υπό την πίεση του κόμματος του κ. Τσίπρα. Στο επίσημο πρόγραμμά τους ζητούν τη νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών, αρνούνται το μέτρο των απελάσεων, δεν γράφουν τίποτε για το τείχος του Έβρου, προτείνουν ανοικτά κέντρα φύλαξης, δηλαδή αυξημένη εγκληματικότητα, και ουσιαστικά ζητούν την διάλυση του Λιμενικού -την ονομάζουν αποστρατιωτικοποίηση- το οποίο φυλάσσει τα θαλάσσια σύνορά μας από τους λαθραίους. Αν η Εθνική Κυριαρχία μειώνεται μία φορά με τα Μνημόνια, απειλείται πολύ περισσότερο και σε μεγαλύτερο χρονικό βάθος από την είσοδο των αλλοδαπών εισβολέων που υπονομεύουν ανοικτά την εθνική μας ταυτότητα, την πολιτιστική μας ιδιοπροσωπεία, τη δημόσια τάξη και την εδαφική μας ακεραιότητα.

Μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ για την ανάγκη πάταξης της φοροδιαφυγής και όλοι συμφωνούμε. Δεν λέει όμως ότι η μεγαλύτερη φοροδιαφυγή γίνεται από τους λαθρομετανάστες και από το παραεμπόριο. Δεν είδα ποτέ τον ΣΥΡΙΖΑ να στηρίζει τον μέσο Έλληνα καταστηματάρχη που υφίσταται ζημία από το παραεμπόριο των αλλοδαπών ούτε άκουσα κάποιο συγκεκριμένο μέτρο για τους πάσης φύσεως αλλοδαπούς «εμπόρους» που ουδέποτε κόβουν αποδείξεις ή τιμολόγια. Πώς θα νιώσει «εθνικά κυρίαρχος» ο Έλληνας όταν με ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ κλείνουν τα καταστήματα των Ελλήνων και ανθεί η παρανομία των αλλοδαπών;

Η Ιστορία διδάσκει ότι οι μεγάλες επιτυχίες του Ελληνισμού στον Μακεδονικό Αγώνα και στους Βαλκανικούς Πολέμους έγινε την περίοδο 1893-1912 μετά την πτώχευση του Χαρ. Τρικούπη και με την Εθνική μας Κυριαρχία μειωμένη λόγω Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου (η τρόικα της εποχής). Η εθνική ανάταση καλλιεργήθηκε από την ελληνορθόδοξη παιδεία και από ελληνοκεντρικούς διανοουμένους. Για να ξεπεράσουμε τη σημερινή κρίση χρειαζόμαστε αυτοπεποίθηση με πίστη στη διαχρονική πορεία του Ελληνισμού και την ελπίδα που καλλιεργεί η Ορθοδοξία. Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμάχεται αυτές τις πνευματικές αξίες. Με εθνομηδενιστές δεν έρχεται η Εθνική Αναγέννηση.

Πηγή: www.defence-point.gr

54 σχόλια:

Ανώνυμος 22 Μαΐου 2012 στις 2:15:00 μ.μ. EEST  

Τις τελευταίες ημέρς διακηρύσσει ότι 'οι Ευρωπαίοι δεν μας θέλουν, εμείς θέλουμε το ευρω'. Το κανει τυχοδιωκτικά: η ΕΕ δεν θα μας δώσει τη δανειακή δόση γιατί ο Τσίπρας λέει ότι δεν θα τη σεβαστούμε. Άρα ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί την εθνική κρίση- τι θα κάνει? θα τυπώνει χρήματα με τη φωτογραφία του για να καλύψει τις ανάγκες? Και με την άμυνα? σιγα μην ενδιαφερθεί- αλα Ζαχαριάδη θα μιλά για 'Μακεδονικό' και Αιγαίο (η ιστορία επαναλαμβάνετε ως φάρσα). Οι εκλογές της 6ης Μαϊου έδωσαν ένα μαθημα στα μεγάλα κόμματα- που αρχίζουν ουσιαστικά από μηδενική βάση. Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου είναι η τελευταία ευκαιρία να σωθεί η Ελλάδα. Θα σωθεί αν πούμε ότι τηρούμε τις δεσμεύσεις μας και ζητούμε συγκεκριμένη βοήθεια σε συγκεκριμένα θέματα. Το έθνος είναι πολύ σημαντικό για να παίζουν μαζί του πάμπλουτοι δημαγωγοί της αριστεράς και της δεξιάς (που δεν γνώρισαν ποτέ τι θα πει να είσαι άνεργος και με προσόντα να μην σου δίνουν δουλειά) που διακηρύσσουν ότι είναι οι μόνοι πατριώτες.

Ανώνυμος 22 Μαΐου 2012 στις 2:54:00 μ.μ. EEST  

Ο κ.Τσίπρας είναι ανεπάγγελτος. Δεν έχει δουλέψει ούτε μια ημέρα. Τα λεφτά υπήρχαν από τον μπαμπά, και βέβαια τον πρόβαλε η τηλεόραση από τότε που ήταν αρχικαταληψίας του σχολείου του στους Αμπελόκηπους. Από τις επιλογές του Ελληνικού λαού μπορεί να καταλάβει κανείς την σύγχυση που επικρατεί, αλλά και το χαμηλότατο δείκτη νοημοσύνης καθότι δεν μπορεί να πηγαίνεις από τον ένα ψεύτη ("Λεφτά υπάρχουν") στον άλλο ("Λεφτά υπάρχουν! 100.000 προσλήψεις στο Δημόσιο" κτλ κτλ)! Ελπίζω η εθνικής μας υπόσταση να υπάρχει και μετά από μια πενταετία αλλά δεν το βλέπω το πράγμα. Επίσης αυτό το δισύλλαβο όνομα και η καταγωγή από την Άρτα...κάτι μου ξενίζει

Ανώνυμος 22 Μαΐου 2012 στις 3:11:00 μ.μ. EEST  

Εντάξει Ανώνυμε καταλάβαμε, προτιμάς τις δυνάμεις "ευθύνης" αυτού του τόπου για να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις. ΣΥΡΙΖΑ 28% μέχρι στιγμής κι έπεται συνέχεια...

Αρματιστής 22 Μαΐου 2012 στις 4:06:00 μ.μ. EEST  

@ Ανώνυμο 22 Μαΐου 2012 2:15:00 μ.μ.

Γράφεις:
«Και με την άμυνα? σιγα μην ενδιαφερθεί»

Και ποιοι ενδιαφέρθηκαν ή ενδιαφέρονται για την άμυνα και την ασφάλεια;
Ο Σημίτης; Ο Καραμανλής; Ο Τσοχατζόπουλος; Ο Παπαντωνίου; Ο Μειμαράκης; Ο ΓΑΠ; Ο Μπεγλίτης; Ή θα ενδιαφερθεί ο Σαμαράς; Δεν έχεις καταλάβει ότι ο πολιτικός κόσμος αισθάνεται αλλεργία με τις Ε.Δ. και δεν θέλει πολλά – πολλά μαζί τους; Αφού σχεδόν όλοι αυτοί που ανέφερα, ή είναι αστράτευτοι, ή τριμηνίτες του ΠΝ που υπηρέτησαν στη παραμεθόριο του σπιτιού τους! Δεν τα γνωρίζεις; Και τα πεπραγμένα όλων αυτών στο ευρύτερο χώρο της άμυνας, έχουν αναδειχθεί από αυτό εδώ το χώρο κατ’ επανάληψη. Αυτοί δεν είναι που έχουν μετατρέψει τις Ε.Δ. στο μαγαζάκι τους; Από πότε έχει να τοποθετηθεί προμήθεια κυρίου υλικού; Ποιοι είναι αυτοί που έχουν μετατρέψει τη θητεία σε μια αγγαρεία 9 μηνών, τις μονάδες σκελετούς και την εφεδρεία ανεκπαίδευτη;
Από το «Εθνικό, Πατριωτικό, Ευρωπαϊκό Μέτωπο» έχουμε μέχρι σήμερα πολλά «έργα» και δεν έχουμε ακούσει τίποτε για το τι πρόκειται να πράξουν στην άμυνα προκειμένου να ανορθώσουν τις Ε.Δ., ενώ από τους άλλους «τα μιάσματα και τους αρνησιπάτριδες» (όχι όλους), έχουμε μέχρι αυτή τη στιγμή ομιχλώδεις προθέσεις…

Και ακόμη κάτι. Το διαχωρισμό των Ελλήνων σε πατριώτες «εθνικόφρονες» και «μιάσματα – αρνητές της πατρίδας», η Ελλάδα το έχει πληρώσει πολύ ακριβά στο παρελθόν. Όσοι προσπαθούν να επαναφέρουν τις διαχωριστικές γραμμές, ας το σκεφθούν καλύτερα.

Γράφεις:
«Οι εκλογές της 6ης Μαϊου έδωσαν ένα μαθημα στα μεγάλα κόμματα- που αρχίζουν ουσιαστικά από μηδενική βάση».

Δηλαδή «σφουγγάρι» για ότι μέχρι σήμερα έχουν πράξει…
Για πες μου. Κατάλαβες ότι έχουν μετανιώσει;
Δεν τους ακούς καθημερινά στα ΜΜΕ; Δεν ακούς τον ίδιο ξύλινο λόγο;
Σε πληροφορώ φίλε μου ότι ο λαός δεν μασά πλέον… Δεν τρώει άχυρο.

Γράφεις:
«Το έθνος είναι πολύ σημαντικό για να παίζουν μαζί του πάμπλουτοι δημαγωγοί της αριστεράς και της δεξιάς (που δεν γνώρισαν ποτέ τι θα πει να είσαι άνεργος και με προσόντα να μην σου δίνουν δουλειά) που διακηρύσσουν ότι είναι οι μόνοι πατριώτες».

Τώρα κάπως ίσιωσες.
Έβαλες τους νεόνυμφους (να μας ζήσουν τα παιδιά και καλούς απογόνους – κουφέτα δεν είδαμε αλλά μάλλον κάπου είχαν βάλει τα κόλλυβα), το Βενιζέλο, το Κουβέλη, το Καμένο, το Καρατζάφερη, το Μιχαλολιάκο, τη Παπαρήγα, τους νεοφώτιστους της ΝΔ και το Τσίπρα στο ίδιο τσουβάλι.
Συμφωνώ. Αλλά μη τα ρίχνεις μόνο στο Τσίπρα.

Αρματιστής 22 Μαΐου 2012 στις 4:15:00 μ.μ. EEST  

@ Ανώνυμος 22 Μαΐου 2012 2:54:00 μ.μ

Γράφεις:
«Ο κ. Τσίπρας είναι ανεπάγγελτος. Δεν έχει δουλέψει ούτε μια ημέρα. Τα λεφτά υπήρχαν από τον μπαμπά, και βέβαια τον πρόβαλε η τηλεόραση».

Ευτυχώς που έχουν δουλέψει ο ΓΑΠ, ο Βενιζέλος, ο Σαμαράς, η Μπακογιάννη και τα υπόλοιπα παιδιά.

Γράφεις:
«Ελπίζω η εθνικής μας υπόσταση να υπάρχει και μετά από μια πενταετία αλλά δεν το βλέπω το πράγμα»

Μη φοβάσαι φίλε. Η ύπαρξη της Ελλάδας δεν εξαρτάται από τα «παιδάκια» που ζητούν τη ψήφο μας.

Γράφεις:
«Επίσης αυτό το δισύλλαβο όνομα και η καταγωγή από την Άρτα...κάτι μου ξενίζει»

Απάντηση:
Και τα μυαλά στα κάγκελα. Σύνελθε. Δεν γίνεται έτσι διάλογος.

Φτωχός και μόνος κάου-μπόυ 22 Μαΐου 2012 στις 4:36:00 μ.μ. EEST  

Μια ζωή τα ίδια. Στο όνομα της σωφροσύνης έγιναν τα μεγαλύτερα εγκλήματα. Στις 15 Μάρτη 1939 ο πρωθυπουργός της Τσεχοσλοβακίας συμφωνησε να παραδώσει τη χώρα του στον Χίτλερ. Η χώρα κατακτήθηκε χωρίς αντίσταση (χώρα με πολύ ισχυρό στρατό και σημαντικό αρματικό δυναμικό και πολεμική βιομηχανία). Και δε φτάνει που οι σημερινοί πολιτικοί μοιάζουν με τον Τσεχοσλοβάκο πρόεδρο (δημοκρατίας έτσι; όχι δικτάτορα - μπορεί και να έλεγε όχι ο δικτάτορας, που ξέρεις...)είναι που σύμπας ο δημοσιογραφικός κόσμος πάει να μας πέίσει οτι αν έρθει ο Τσίπρας ή ο Καμμένος ή και εγώ δεν ξέρω ποιος άλλος αντιμνημονιακός θα έρθει η συντέλεια του κόσμου. Εγώ λέω πάντως οτι έπρεπε να είχαμε προλάβει να κλωνοποιήσουμε τον Τάσσο Παπαδόπουλο...
Πάρτε και το σχετικό (για την Τσεχοσλοβακία; μόνο;) ποίημα του Γ.Σεφέρη
Ο Γ.Σεφέρης σχολιάζει

Ἄνοιξη μ.Χ (Γ.Σεφέρης, Hμερολόγιο Καταστρώματος Α΄, στ. 6-41)

Μέσα στοὺς φρέσκους ροδαμούς
στῆθος γυμνὸ ὡς τὶς φλέβες
πέρα ἀπ᾿ τὴ νύχτα τὴ στεγνὴ
πέρα ἀπ᾿ τοὺς ἄσπρους γέροντες
ποὺ συζητοῦσαν σιγανὰ
τί θά ῾τανε καλύτερο
νὰ παραδώσουν τὰ κλειδιὰ
ἢ νὰ τραβήξουν τὸ σκοινὶ
νὰ κρεμαστοῦνε στὴ θηλιὰ
ν᾿ ἀφήσουν ἄδεια σώματα
κεῖ ποὺ οἱ ψυχὲς δὲν ἄντεχαν
κεῖ ποὺ ὁ νοῦς δὲν πρόφταινε
καὶ λύγιζαν τὰ γόνατα.

Μὲ τοὺς καινούργιους ροδαμούς
οἱ γέροντες ἀστόχησαν
κι ὅλα τὰ παραδώσανε
ἀγγόνια καὶ δισέγγονα
καὶ τὰ χωράφια τὰ βαθιὰ
καὶ τὰ βουνὰ τὰ πράσινα
καὶ τὴν ἀγάπη καὶ τὸ βιός
τὴ σπλάχνιση καὶ τὴ σκεπὴ
καὶ ποταμοὺς καὶ θάλασσα
καὶ φύγαν σὰν ἀγάλματα
κι ἄφησαν πίσω τους σιγὴ
ποὺ δὲν τὴν ἔκοψε σπαθὶ
ποὺ δὲν τὴν πῆρε καλπασμός
μήτε ἡ φωνὴ τῶν ἄγουρων
κι ἦρθε ἡ μεγάλη μοναξιὰ
κι ἦρθε ἡ μεγάλη στέρηση
μαζὶ μ᾿ αὐτὴ τὴν ἄνοιξη
καὶ κάθισε κι ἀπλώθηκε
ὡσὰν τὴν πάχνη τῆς αὐγῆς
καὶ πιάστη ἀπ᾿ τ᾿ ἀψηλὰ κλαδιὰ
μέσ᾿ ἀπ᾿ τὰ δέντρα γλίστρησε
καὶ τὴν ψυχή μας τύλιξε.

Ανώνυμος 22 Μαΐου 2012 στις 6:19:00 μ.μ. EEST  

Σε άλλο πολύ καλό άρθρο του defencepoint.gr αναφέρονται τα εξής:

"Επειδή όμως δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό ή ιδιαίτερη πληροφόρηση (αν και όσα λέγονται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε ιδιωτικές συζητήσεις έχουν πολύ ενδιαφέρον και είναι αρκούντως αποκαλυπτικά για τη δυνατότητα να κυβερνήσουν…) στόχος είναι η θεαματική αύξηση των ποσοστών και στη συνέχεια να καταβληθεί κάθε προσπάθεια να μην αναμιχθούν στην κυβέρνηση. Διότι όταν κάποιος είναι εθισμένος στην ανέξοδη αντιπολίτευση δεν μπορεί καν να διανοηθεί τι θα συμβεί αν πιάσει την καυτή «πατάτα» στα χέρια…"
(http://www.defence-point.gr/news/?p=47590)

Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα. Ο Τσίπρας είναι ένα γνήσιο τσογλανάκι των καταλήψεων. Και νομίζει ότι οι Ευρωπαίοι είναι οι υπουργοί παιδείας του '90, "κάτσε καλά Γεράσιμε" κλπ. και θα φάνε αμάσητες τις παλικαριές του.
Σκέτη μπλόφα δηλαδή, με την τύχη ενός ολόκληρου λαού. Θα ηθελα να ευχηθώ να εκλεγεί με 40%, για να δουν όλοι τι καραγκιόζης είναι. Αλλά σκέφτομαι τι θα απογίνει η χώρα.

TAMBO 22 Μαΐου 2012 στις 6:44:00 μ.μ. EEST  

Θα ήθελα οι υποστηριχτές του κ. Τσίπρα να τοποθετηθούν σε σχέση με το εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο και όχι σε σχέση με τα σχόλια κάποιων επί του άρθρου. Επίσης η ανικανότητα-ανεπάρκεια κλπ των υπολοίπων πολιτικών δεν νομίζω ότι αποτελεί ούτε άλλοθι ούτε μέτρο σύγκρισης για την οποιαδήποτε ικανότητα του κου Τσίπρα.

Alexandros 22 Μαΐου 2012 στις 7:13:00 μ.μ. EEST  

Και μένα με "τρομάζει" ο ΣΥΡΡΙΖΑ γνωρίζοντας τις απόψεις που έχουν φίλοι μου που ανήκουν στο ΣΥΡΡΙΖΑ, από την άποψη πως οι απόψεις τους είναι απαραίτητες σε όλες τις κοινωνίες για να "δρουν" ως αντίβαρο, αλλα όμως νομίζω πως δεν πρέπει να είναι ποτε οι επικρατούσες ιδέες, διότι αυτό θα σημάνει και το τέλος ενός έθνους κράτους, από την άλλη όμως με "τρομάζει" και ο Σαμαράς με την Ντόρα και δεκανίκι τον Βενιζέλο, ψέματα να πω? Με τρομάζουν και αυτοί! όσο δεν ξεκαθαρίζει ο Τσίπρας Σοβαρά ερωτήματα για το πως σκοπεύει να κυβερνήσει αν έρθει εκείνη η ώρα και όσο δεν ακούγεται κάποιος σοβαρός πολιτικός λόγος από τις υπόλοιπες παρατάξεις θα παραμένω "τρομαγμένος". Ο Armatisths έχει μεγάλο δίκιο όσον αφορά τις σχέσεις των πολιτικών με τις ένοπλες δυνάμεις, νομίζω όμως πως αυτό δεν έχει να κάνει με το κατά ποσο έχουν υπηρετήσει η όχι αλλα με το κατά ποσον έβλεπαν και ακόμα βλέπουν τις ένοπλες δυνάμεις ως διεκδικητές της εξουσίας στην Ελλάδα!

Nicholas 22 Μαΐου 2012 στις 8:25:00 μ.μ. EEST  

Πιστεύω ότι, οι προεκλογικές υποσχέσεις για καταγγελία του μνημονίου είναι εύκολες, δημαγωγικές και λαϊκιστικές. Αλλά, αν το ΣΥΡΙΖΑ καταφέρει να σχηματίσει μια κυβερνητική συμμαχία και να περάσει ένα αντιμνημονιακό νόμο στο Κοινοβούλιο, τότε ο Θεός να βοηθήσει την Ελλάδα. Η προσωπική μου όμως άποψη είναι ότι οι περισσότεροι από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύουν αυτά που λένε. Έχουν εκφράσει ασυνάρτητες και αντιφατικές απόψεις και συμπεριφέρονται ως ανοργάνωτοι πολιτικοί που “talk the talk but can’t walk the walk”.

Αρματιστής 22 Μαΐου 2012 στις 9:14:00 μ.μ. EEST  

Αλέξανδρε

Ίσως να μην έγινα κατανοητός, αλλά δεν λέω ότι η αλλεργία που έχουν οι πολιτικοί με τις Ε.Δ. έχει να κάνει με το αν έχουν υπηρετήσει ή όχι σε αυτές. Αποτελεί γενικότερη στάση και αντίληψη. Και αυτό το γνωρίζουμε από τις κατά καιρούς θέσεις τους, από τις αποφάσεις τους και τα έργα τους. Το όποιο ενδιαφέρον πιθανό δείχνουν για τις Ε.Δ., κατά τη γνώμη μου οφείλεται στην ανάγκη και το φόβο. Δηλαδή: Δεν μπορούν να στέκονται απέναντι από τις εισηγήσεις των Γ.Ε. σχετικά με την άμυνα της χώρας, επειδή έτσι αναλαμβάνουν τεράστιο ρίσκο.

Βεβαίως, κατά τη γνώμη μου πάντα, δεν μπορείς να λες στο λαό «δώσε μου τη ψήφο σου για να σε κυβερνήσω» και να είσαι αστράτευτος. Οι πολιτικοί οφείλουν να αποτελούν το παράδειγμα. Δεν νομίζεις;

TAMBO 22 Μαΐου 2012 στις 9:55:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητέ αρματιστή θα μου επιτρέψεις μια παρεμβολή στο σχόλιο προς τον Αλέξανδρο. Συμφωνώ με τους λόγους ενδιαφέροντος των πολιτικών που αναφέρεις και θα μπορούσα να προσθέσω και άλλους πιο ποταπούς...Το ερώτημα όμως όσον αφορά την καταλληλότητα του κου Τσίπρα παραμένει... Η πιθανή (σίγουρη ?) ανικανότητα των υπολοίπων (ή τουλάχιστον των δύο γνωστών μεγάλων) αρκεί για να τον κάνει ικανό-κατάλληλο-λύση για την χώρα?

Αρματιστής 22 Μαΐου 2012 στις 10:00:00 μ.μ. EEST  

@ TAMBO

Επειδή αναφέρεσαι σε μένα, θα απαντήσω επί του άρθρου. Μου επιτρέπεις νομίζω να επιλέξω τους τρόπους. Για την ακρίβεια με δύο τρόπους:

1ος ΤΡΟΠΟΣ

ΟΚ. Είναι πλέον φανερό. Το αποδέχομαι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί μια πολιτική οργάνωση που ακούει στο όνομα «τρία πουλάκια κάθονταν ….». Η υπόψη οργάνωση δεν διαθέτει σαφή ιδεολογικό προσανατολισμό και επιπλέον κυριαρχείται από διάφορες ομαδούλες (συνιστώσες) που δεν πιστεύουν στο έθνος, στο στρατό, την οικογένεια και την ορθόδοξη εκκλησία και επιθυμούν να έχουν σχέσεις με τους εχθρούς της Ελλάδας. Ακόμη θέλουν να μοιράσουν την Ελληνική ΑΟΖ με τη Τουρκία και είναι έτοιμες να αποδεχθούν ως επίσημο συνομιλητή τα ΣΚΟΠΙΑ κλπ.

Συμφωνώ ακόμη ότι ο Τσίπρας είναι ένας νεαρός λαϊκιστής που αναδείχθηκε μέσα από τις καταλήψεις των σχολείων, ένας πιτσιρικάς που διέθετε κάποιο μέσο στο ΠΑΣΟΚ και διευκολύνθηκε να υπηρετήσει μειωμένη θητεία στο ΠΝ και στο Πεντάγωνο. Ένας τύπος δηλαδή που αν αναλάβει την εξουσία θα οδηγήσει το έθνος, τη πατρίδα και το κράτος στην οδό της απωλείας.

Συμφωνώ ακόμη ότι όλες οι υγιείς εθνικές και πατριωτικές δυνάμεις της χώρας, από την άκρα δεξιά μέχρι το ΚΚΕ, έχουν πλέον αντιληφθεί ότι ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν μέγιστο κίνδυνο για την εθνική μας υπόσταση και ως εκ τούτου δικαιολογημένα ζήτησαν τη βοήθεια των αμερόληπτων ΜΜΕ, των αδέκαστων δημοσιογράφων, των καναλαρχών, των εθνικών εργολάβων, του ΣΕΒ και της συντεχνίας των εθνικών οικονομολόγων προκειμένου να επιτεθούν συγκεντρωτικά από πολλές κατευθύνσεις και με την υποστήριξη όλων των διαθεσίμων μέσων, προκειμένου να ξεσκεπάσουν το τι κρύβεται πίσω από αυτή την επικίνδυνη εθνομηδενιστική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Στον αγώνα αυτό, το κάθε μέσο είναι θεμιτό, προκειμένου να σωθεί η φιλτάτη πατρίς.

Οφείλουμε όλοι να αντιληφθούμε ότι το μέλλον της χώρας βρίσκεται στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη. Για την επίτευξη της στρατηγικής αυτής επιλογής, ο αγώνας θα είναι σκληρός και θα πρέπει να αποδεχθούμε τις όποιες θυσίες, όσο μεγάλες και αν είναι αυτές. Ακόμη και ένα ποσοστό ανεργίας 25% είναι αποδεκτό. Ακόμη και αν ο μισός πληθυσμός βρεθεί κάτω από το όριο της απόλυτης φτώχειας. Ακόμη και αν ένα μεγάλο μέρος Ελλήνων αναγκαστεί να εκπατριστεί. Ακόμη και αν χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε ανθρωπιστική κρίση. Η Ελλάδα οφείλει να παραμείνει στην Ευρωζώνη, κάτω από την εμπνευσμένη ηγεσία της κυρίας Μέρκελ. Και θα παραμείνει.

Συμφωνώ σε όλα και επαυξάνω. Ενώνω και εγώ τη φωνή μου εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, των αντεθνικώς δρώντων μελών του, καθώς και των επικίνδυνων πολιτικών για την ασφάλεια της χώρας που υποστηρίζει. Εύχομαι ο αγώνας να στεφθεί από επιτυχία.

Έχω όμως κάποια στοιχειώδη ερωτήματα:

Αν τελικά ο λαός καταλάβει τον κίνδυνο που σηματοδοτεί η επιλογή «Τσίπρας – ΣΥΡΙΖΑ» και αποστρέψει το βλέμμα από το επικίνδυνο δίδυμο, ποια είναι η λύση που του προσφέρεται;

Ποιος, ή ποιοι είναι αυτοί οι εθνικά σκεπτόμενοι, που μπορούν να παραλάβουν το τόπο στα στιβαρά τους μπράτσα και να τον οδηγήσουν στη σωτηρία; Υπάρχουν αυτοί οι πολιτικοί; Θέλω να τους γνωρίσω.

Ποιες είναι οι ικανότητες αυτών των ανθρώπων που ζητούν να τους εμπιστευτούμε για να μας οδηγήσουν στη σωτηρία; Τι έχουν πράξει μέχρι σήμερα; Ποια είναι τα εχέγγυα ότι μπορούν να φέρουν σε πέρας το τιτάνιο έργο της παραμονής της χώρας στη ζώνη του ευρώ;

Ποιες είναι οι πολιτικές που προτίθενται να ακολουθήσουν για να σώσουν τη χώρα;

Ν.Μ.Π. 22 Μαΐου 2012 στις 10:25:00 μ.μ. EEST  

Φίλε Αρματιστή,

δεν σε ανησυχούν όμως αυτές οι "ομιχλώδεις προθέσεις" του κ. Τσίπρα; Παρακολουθώ τα στελέχη του καθημερινά και μου δίνουν την εντύπωση ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο και η συζήτηση πέφτει εύκολα σε συζήτηση επιπέδου καφενείου. Δεν απαντούν σε καμία ουσιαστική ερώτηση.

Ας υποθέσουμε όμως ότι έχουν συγκεκριμένη τακτική όσων αφορά το μνημόνιο, με τελικό στόχο την απαγκίστρωση απο αυτό. Δεν θα ήθελες να έχεις κάποια ένδειξη για την τακτική που θα ακολουθήσουν; Ή έστω μία ένδειξη ότι υπάρχει τακτική; Γίνεται να τους εμπιστευθεί κάποιος εν λευκώ; Για παράδειγμα, αν σου έλεγε κάποιος πολιτικός  ότι θα ανακατακήσει την κατεχόμενη Κύπρο, δεν θα ήθελες να ήξερες πως; ...Και αν έχανε και την άλλη μισή; Θέλω να πω, ανεξάρτητα απο τον στόχο, πρέπει να υπάρχει και τρόπος (τακτική) που να αποδίδει. Και δυστυχώς δεν έχω δεί κάτι ακόμη.

Και κάτι τελευταίο για τον κ. Τσίπρα. Πως θα μπορέσει να ισορροπήσει μεταξύ των συνιστωσών του κόμματός του και να κυβερνήσει, όταν μέχρι τώρα ο συνδετικός τους κρίκος -διορθώστε με αν κάνω λάθος- ήταν η άρνηση σε όλα;

Για τα πρώην μεγάλα κόμματα δεν το συζητώ. Είπαμε, με τον καπετάνιο που σε έριξε πέντε-έξι φορές σε ξέρα, δεν ξαναπάς κρουαζιέρα.

Το ζητούμενο είναι η ανάκτηση της Εθνικής μας κυριαρχίας. Δεν είμαι απαισιόδοξος, αλλά θεωρώ ότι θα περιμένουμε αρκετό καιρό μέχρι να έρθει κάποιος άξιος άνθρωπος στο προσκήνιο που να είναι ικανός να την ανακτήσει. 

Ν.Μ.Π.

Αρματιστής 22 Μαΐου 2012 στις 10:38:00 μ.μ. EEST  

@ TAMBO

2ος ΤΡΟΠΟΣ

«Για να μιλάς για Εθνική Κυριαρχία πρέπει να δέχεσαι την έννοια του Έθνους. …. Καλό θα ήταν να αποκαλυφθεί η πραγματική ιδεολογία όλων των επισήμων συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ ….»

ΣΧΟΛΙΑ:
Μήπως πρέπει να ανοίξουμε τη Μακρόνησο, να μεταφέρουμε εκεί καμιά χιλιάδα από τα προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και να τους «πείσουμε» να υπογράψουν δηλώσεις για το αν αποδέχονται ή όχι το έθνος και την Ελληνική εθνική συνείδηση. Τους αρνούμενους την εθνική συνείδηση, να τους ανασκολοπίζουμε.


«Την κυριαρχία ποιού έθνους θα εξασφαλίσει ο κ. Τσίπρας όταν προτείνει ……; Ο νεοεκλεγείς κ. Πέτρος Τατσόπουλος, συγγραφέας στο επάγγελμα, έβγαινε πριν ……. ότι πριν από το 1780 δεν υπήρχε Ελληνικό Έθνος. …. την εθνική μας συνείδηση την κατασκεύασαν οι Γάλλοι Διαφωτιστές …..

ΣΧΟΛΙΑ:
1) Την παραίτηση από την ασυλία της χώρας λόγω εθνικής κυριαρχίας, την ψήφισαν τα δύο «μεγάλα» κόμματα. 2) Τα δύο «μεγάλα» κόμματα έχουν αποδεχθεί περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας και εγκατάσταση στη χώρα αρκετών προτεκτόρων (χωρίς βεβαίως λαϊκή νομιμοποίηση). 3) Το ντοκιμαντέρ το παρακολούθησα ελάχιστα και απόστρεψα το βλέμμα. Αλλά στο ντοκιμαντέρ δεν ισχυρίζονταν ότι οι Γάλλοι διαφωτιστές δημιούργησαν την Ελληνική εθνική συνείδηση, αλλά ότι η εθνική συνείδηση στην Ελλάδα αφυπνίστηκε κάτω από τις ιδέες και τα κηρύγματα του διαφωτισμού. Νομίζω ακόμη ότι δημιουργός του ντοκιμαντέρ ήταν ο Βερέμης και ο Τατσόπουλος ήταν αφηγητής.


«Πώς θα κατοχυρώσει ο κ. Τσίπρας την Εθνική Κυριαρχία, όταν ο ίδιος δήλωσε προ 4 ετών ότι προτείνει την κατάργηση των στρατών; ….. προτείνει να κάνουμε διάλογο με την Τουρκία για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, δηλαδή να μην την ανακηρύξουμε ποτέ, αφού η Τουρκία διαφωνεί; …»

ΣΧΟΛΙΑ: 1) Δεν άκουσα ποτέ τον Τσίπρα να επαγγέλλεται τη κατάργηση του Ε.Σ. Κάνω λάθος; 2) Τα εθνικά πατριωτικά κόμματα τι έχουν πράξει για την ενδυνάμωση του Ε.Σ.; 3) Φαίνεται ότι ο αρθρογράφος δεν έχει ακούσει τι έχει πει και τι έχει γράψει ο καθηγητής Καρυώτης για την ΑΟΖ και για ποιο λόγο η ΑΟΖ απουσίαζε από την ατζέντα των συζητήσεων μεταξύ της Ελλάδας και Τουρκίας; 4) Ακόμη αγνοεί ο συγγραφέας του άρθρου τη συμφωνία της Μαδρίτης και το τι αυτή προβλέπει σχετικά με την ανακήρυξη της ΑΟΖ.


«Ποια Εθνική Κυριαρχία θα κατοχυρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν η Νεολαία του συμπλέει με τα Σκόπια για την αλλοίωση της Ελληνικής Ιστορίας και για πλαστογράφηση του ονόματος Μακεδονία;»

ΣΧΟΛΙΑ: Πονεμένη ιστορία που έπρεπε να είχε λυθεί προ πολλού με ασφαλή και ικανοποιητικό τρόπο για τα εθνικά συμφέροντα από αυτούς που τότε είχαν την ευθύνη. Αλλά δεν το έκαναν. Σήμερα το πουλάκι έχει πετάξει. Για μένα δεν είναι το μείζον. Η χώρα θα πρέπει να επενδύσει στη σίγουρη διάσπαση του κράτους των Σκοπίων.


«Ποια Εθνική Κυριαρχία θα υπερασπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν επιτρέπει με πράξεις και με λόγια την εθνολογική μας αλλοίωση και την κατάληψη της χώρας από ανεξέλεγκτο αριθμό λαθρομεταναστών;»

ΣΧΟΛΙΑ: Ο αρθρογράφος γράφει εν γνώσει του ψέματα. Οι απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ, είναι γνωστές (σήμερα έχουν εν πολλοίς τροποποιηθεί) και δεν μου αρέσουν. Για τους μετανάστες όμως που έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα, δεν έχει ευθύνη ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτοί που άσκησαν εξουσία. Συμφωνούμε ή όχι;

Αρματιστής 22 Μαΐου 2012 στις 11:50:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητέ Ν.Μ.Π.

Πράγματι υπάρχει πρόβλημα με τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ.

Το τι μας προτείνει όμως ΣΥΡΙΖΑ, δυστυχώς συνεχίζει να παραμένει σε μια «επιδιωκόμενη» ομίχλη από τη τακτική που ακολουθούν όλα τα κόμματα, από την άκρα δεξιά μέχρι το ΚΚΕ, με τη συνδρομή βεβαίως των αδέκαστων και αμερόληπτων ΜΜΕ και των «αδέσμευτών λειτουργών» της δημοσιογραφίας που «υπηρετούν μετ’ αυτοθυσίας» την αλήθεια. Και ο ποιο ικανός ρήτορας φίλε μου, και ο πιο ικανός πολιτικός, ακόμη και ο ίδιος ο Ναπολέων, δεν είναι δυνατό να αντιπαρατεθούν στα διασταυρούμενα πυρά της κυρίας Τρέμη, του Πρεντετέρη, του Τσίμα, του Μπουμπούκου (ειδικά αυτού), του ΚΚΕ, του Μαργαρίτη, του Μπίστη, του Μιχελάκη και του Λοβέρδου. 5 ή 6 εναντίον ενός και μάλιστα με πολλαπλές ερωτήσεις, δεν νομίζω ότι είναι δίκαιος ο αγώνας… Ο μπουμπούκος υπέβαλε στο εννενηκοντούτη Γλέζο ένα ερώτημα 7 σημείων, με αποτέλεσμα να αντιδράσει και ο Καμπουράκης. Το πράγμα καταντά λοιπόν γελοίο και αποβαίνει σε βάρος των εμπνευστών αυτού του ενορχηστρωμένου σχεδίου. Διότι για μένα δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία. Ο Ελληνικός λαός είναι πάντα με αυτό που τον βαράνε πολλοί. Θέλεις γιατί είμαστε αντιδραστικοί, θέλεις κάτι άλλο, αυτή είναι η αλήθεια.

Σχετικά με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αυτά που έχω καταλάβει είναι τα εξής: Ισχυρίζεται ότι το μνημόνιο έχει απονομιμοποιηθεί στη συνείδηση των πολιτών, άρα δεν ισχύει και πρέπει να καταργηθεί. Λέει ότι αυτό δεν πρέπει να γίνει με μονομερείς ενέργειες. Ακόμη επαγγέλλεται ότι η λιτότητα θα τερματιστεί αμέσως. Άλλωστε ζήτησε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό το πρόεδρο τα αποφασισθέντα μέτρα των περικοπών και η μετενέργεια να μην ισχύσουν, αλλά να αποφασίσει η μελλοντική κυβέρνηση. Δεν έγινε αποδεκτό. Ακόμη σε κεντρικό επίπεδο είναι υπέρ της παραμονής στην ΕΕ και το Ευρώ.

Να σου πω τι ξέρω εγώ και είναι κάτι που ακούω από πολλούς άλλους πολίτες. Οι συνέταιροι υποστηρικτές του μνημονίου μας έχουν δηλώσει με το πλέον καθαρό τρόπο τι πρόκειται να κάνουν. Θα συνεχίσουν τη πιστή εφαρμογή του μνημονίου και τη λιτότητα. Τα περί επαναδιαπραγμάτευσης ακούγονται βερεσέ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει ένα παράθυρο φωτός λέγοντας ότι θα το καταργήσει. Οι περισσότεροι θα πιαστούν από την ελπίδα.

Τώρα όλοι και όταν λέω όλοι εννοώ ΟΛΟΙ, [Έλληνες και Ευρωπαίοι (πολιτικοί και ειδικοί)] ισχυρίζονται ότι αν καταργήσουμε το μνημόνιο, η Ελλάδα θα καταστραφεί.

Ειλικρινά όταν βλέπω τόσο μεγάλο συνωστισμό «ειδικών» (ξένων και Ελλήνων), να διαγκωνίζονται τόσο πολύ για τη σωτηρία της Ελλάδας και να χρησιμοποιούν κάθε πρόσφορο μέσο για αυτό το σκοπό, από την απειλή, τον εκβιασμό, το φόβο, τη τρομοκρατία, τη χειραγώγηση, τη μαύρη προπαγάνδα, το ψέμα κλπ, προκειμένου να μας «πείσουν» ότι η ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία είναι ΜΕΓΑ κακό, αφού σύμφωνα με τις επαγγελίες του θα καταργήσει το μνημόνιο και αυτό θα σημάνει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και την ως εκ τούτου επακόλουθη καταστροφή της, ειλικρινά κάτι δεν μου κάθεται καλά.

Έχω την άποψη ότι όλοι αυτοί και ειδικά οι ξένοι, φοβούνται την κατάργηση του μνημονίου. Διότι αυτό θα σημάνει την αφύπνιση των λαών της Ευρώπης…

TAMBO 23 Μαΐου 2012 στις 12:13:00 π.μ. EEST  

Αγαπητέ Αρματιστή, για ακόμη μία φορά χαίρομαι να διαβάζω τις απόψεις σου. Ξεκινώντας από το δεύτερο μέρος, πρός Θεού μακριά κάθε ιδέα-άποψη περί Μακρονήσου και λοιπών τόπων "αναψυχής". Δικαίωμα του καθενός να πιστεύει ότι θέλει. Το αν τα πιστεύω και τα ακολουθώ... Άλλο θέμα.
Συμφωνώ με την αποστροφή σχετικά με το ντοκιμαντέρ. Σαφέστατα αιρετική προσέγγιση. Ο Τατσόπουλος ήταν όντως αφηγητής. Αλλά οι απόψεις του και οι θέσεις του δεν διαφέρουν και δεν αναφέρομαι μόνο στο ευφυολόγημα με τον Κολοκοτρώνη.
Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις ΕΔ είναι γνωστές. Θα μειώσει τις εξοπλιστικές δαπάνες (ποιές???), θα ακυρώσει τα υποβρύχια, πιθανότατα θα στείλει πίσω τα Leopard και ερευνάται η τύχη των G3. Υποθέτω πως την ΑΟΖ, την οποία εγώ τον άκουσα να λέει ότι θα την ανακηρύξει άμεσα, θα την υπερασπιστεί με μηχανότρατες.
Συμφωνούμε για τα Σκόπια (χωρίς όμως να τους δίνουμε επιπλέον αφορμές) και για τους λαθρομετανάστες.
Το μεγάλο μου πρόβλημα φίλε αρματιστή είναι ότι δεν έχω απάντηση στις ερωτήσεις που διατυπώνεις στο πρώτο μέρος του σχολίου σου. Προσωπικά απορρίπτω τον Τσίπρα αλλά δεν μπορώ να βρώ και κάτι αξιόλογο. Αυτό πραγματικά με γεμίζει απογοήτευση για το μέλλον. Παρεμπιπτόντως η κυβέρνηση Πικραμένου μου φαίνεται εξαιρετική.

Οδυσσέας 23 Μαΐου 2012 στις 1:50:00 π.μ. EEST  

Αγαπητέ Αρματιστή,
γράφεις:
"Να σου πω τι ξέρω εγώ και είναι κάτι που ακούω από πολλούς άλλους πολίτες. Οι συνέταιροι υποστηρικτές του μνημονίου μας έχουν δηλώσει με το πλέον καθαρό τρόπο τι πρόκειται να κάνουν. Θα συνεχίσουν τη πιστή εφαρμογή του μνημονίου και τη λιτότητα. Τα περί επαναδιαπραγμάτευσης ακούγονται βερεσέ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει ένα παράθυρο φωτός λέγοντας ότι θα το καταργήσει. Οι περισσότεροι θα πιαστούν από την ελπίδα".
Το πρόβλημα είναι ότι ο κόσμος ξέρει δύο μόνο καταστάσεις: την κατάσταση ευημερίας που θυμάται ακόμα, και την κατάσταση σκληρής λιτότητας που ζει σήμερα. Δε μπορεί καν να διανοηθεί ότι υπάρχει και τρίτη πιθανή κατάσταση, η κατάσταση Ζιμπάμπουε. Και ότι αυτή κρύβεται πίσω από την ελπίδα που πουλάει ο ΣΥΡΙΖΑ.

"Τώρα όλοι και όταν λέω όλοι εννοώ ΟΛΟΙ, [Έλληνες και Ευρωπαίοι (πολιτικοί και ειδικοί)] ισχυρίζονται ότι αν καταργήσουμε το μνημόνιο, η Ελλάδα θα καταστραφεί. Ειλικρινά όταν βλέπω τόσο μεγάλο συνωστισμό «ειδικών» (ξένων και Ελλήνων), να διαγκωνίζονται τόσο πολύ για τη σωτηρία της Ελλάδας και να χρησιμοποιούν κάθε πρόσφορο μέσο για αυτό το σκοπό, από την απειλή, τον εκβιασμό, το φόβο, τη τρομοκρατία, τη χειραγώγηση, τη μαύρη προπαγάνδα, το ψέμα κλπ, προκειμένου να μας «πείσουν» ότι η ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία είναι ΜΕΓΑ κακό, αφού σύμφωνα με τις επαγγελίες του θα καταργήσει το μνημόνιο και αυτό θα σημάνει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και την ως εκ τούτου επακόλουθη καταστροφή της, ειλικρινά κάτι δεν μου κάθεται καλά. Έχω την άποψη ότι όλοι αυτοί και ειδικά οι ξένοι, φοβούνται την κατάργηση του μνημονίου. Διότι αυτό θα σημάνει την αφύπνιση των λαών της Ευρώπης…"
Όλες οι διεθνείς αναλύσεις, ακόμα και αυτές που προβλέπουν αφύπνιση των λαών της Ευρώπης, την τοποθετούν ΜΕΤΑ από μια ελληνική έξοδο από το Ευρώ, και τον κλυδωνισμό που θα προκαλέσει. Και αν ακόμα ισχύει το σκεπτικό σου, ότι δηλαδή οι ξένοι φοβούνται την κατάργηση του μνημονίου γιατί θα προκαλέσει την αφύπνιση των λαών της Ευρώπης, η λογική συνεπαγωγή είναι ότη Γερμανία, ακριβώς γι' αυτό το λόγο, θα προσπαθήσει να καταστήσει την Ελλάδα παράδειγμα προς αποφυγή, με το να κοπούν οι πιστώσεις και να γίνει η χώρα γης Μαδιάμ.
Αλλά η δική μου γνώμη είναι κάπως διαφορετική: δεν είναι όλοι όσοι μας προειδοποιούν εχθροί μας. Π.χ. ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, που ήταν την περασμένη βδομάδα στην Αθήνα και μας προειδοποιούσε σε όλες τους τόνους, δεν είναι τσιράκι της Μέρκελ. Είναι σοσιαλδημοκράτης και φιλέλληνας. Παρ' όλα αυτά μας είπε ξεκάθαρα ότι αν καταγγείλουμε τη δανειακή σύμβαση, τέλος η χρηματοδότηση. Γιατί το είπε; Γιατί πολλοί πια στην Ευρώπη πιστεύουν ότι πρέπει να αλλάξει η αυστηρή λιτότητα, αλλά η αλλαγή θα γίνει αργά. Και αν δεν είμαστε πια μέσα, δεν θα μας ωφελήσει.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 23 Μαΐου 2012 στις 3:52:00 π.μ. EEST  

Επειδή άκουσα πολλά για τον ΣΥΡΙΖΑ και πρόκειται για έναν χώρο που τον ξέρω πολύ καλά από την εποχή του αείμνηστου ΚΚΕ εσωτερικού ας πω δυο κουβέντες, λίγο σκόρπιες λόγω ώρας, προς γνώση των ανησυχούντων αντικομμουνιστών και κρυπτοφιλομνημονιακών.

Ο πυρήνας του ΣΥΡΙΖΑ είναι δέκα άτομα με δεκαπέντε γνώμες. Κάμποσοι ήταν πασόκοι με αριστερό ή αριστερίστικο φερεντζέ αλλά σταδιακά την κοπάνησαν για Πασοκ (Μπίστης, Δαμανάκη,Ανδρουλάκης και λοιπά) Τελευταίος ο Κουβέλης - ντρέπεται ακόμα να το φανερώσει αλλά δε θα αργήσει, να είστε βέβαιοι.

Η πολυγλωσσία και πολλαπλότητα απόψεων είναι η ευχή και η κατάρα του ΣΥΡΙΖΑ - κατάρα βέβαια και ο φραξιονισμός, πχ Αλαβάνος. Πάντα έλειπε από την παράταξη αυτή ένα ηγετικό στέλεχος με επαρκή δόση λαικισμού και ταυτόχρονα άνεση στην κάμερα - σε μιντιακή εποχή ζούμε. Τώρα που βρέθηκε όμως πολλά θα αλλάξουν. Σταδιακά αλλά σύντομα και η πολυγλωσσία και οι πολλές και άσχετες απόψεις θα αρχίσουν να ελέγχονται - υπάρχει η πολυτέλεια να φύγουν και κάποιοι διαφωνούντες, κανείς δε θα νοιαστεί όταν γίνεσαι κόμμα - κόμμα πια όχι γκρουπ - εξουσίας.

Δε λέω οτι θα υπάρχει πολύ σαφής ιδεολογική γραμμή (για κάτι τέτοιο ένας αριστερός έχει ως επιλογή μόνο το ΚΚΕ)αλλά δε βλέπω και να είναι πια και τόσο επικίνδυνος για το έθνος την πατρίδα τα ιερά και όσια που τόσο πια κόπτονται για αυτά οι επαγγελματίες πατριώτες στη ΝΔ και αλλού.

Το πιθανότερο είναι οτι δεν θα γίνει κυβέρνηση αν κρίνω οτι απέναντί του συσπειρώνονται ΠΑΣΟΚ και σύμπασα η Δεξιά που όσο πάει γίνεται ακροδεξιά - μην ξαφνιαστείτε αν καταπιεί αργότερα και την Χρυσή Αυγή. Αν παρ'ελπίδα ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνήσει πιστεύω οτι λίγα πράγματα μπορεί να πετύχει - αλλά θα παλέψει να τα πετύχει και δεν θα παραδοθεί άνευ όρων. Η πορεία του τόπου είναι άλλωστε προδιαγεγραμμένη: μέσα στην Ευρώπη και έξω από το ευρώ. Ήδη το δημόσιο δεν πληρώνει παρά με το ζόρι μισθούς και συντάξεις και τίποτα άλλο, ούτε καν φάρμακα.

Οπότε τι να φοβηθούμε; την επιστροφή στη δεκαετία του '70; αν είναι να γίνει, ας γίνει τουλάχιστον διατηρώντας και κάποια κουρέλια κοινωνικού κράτους και όχι την πλήρη διάλυση και πώληση των πάντων στους κολλητούς, κουμπάρους, ξαδέρφια και σύντεκνους - θυμήθηκα την Ντόρα. Είναι κρατισμός του να μην πουλήσεις αντί πινακίου φακής τα πάντα στους Γερμανούς και τους ντόπιους συνεργάτες τους; Έτσι πάνε να μας πείσουν τα ΜΜΕ.

Βέβαια ο φόβος να φορολογήσει τις καταθέσεις είναι πολύ μεγάλος...για όσους έχουν καταθέσεις. Μόνο που όσοι έχουν πολλά τα έχουν από χρόνια σε offshore και όσοι έχουν λίγα τι να τους πάρεις. Δουλεύω πάνω από είκοσι χρόνια μαζί με τη γυναίκα μου και δεν αξιωθήκαμε ποτέ να δούμε αξιόλογες καταθέσεις. Γιατί να λυπηθώ άραγε για τον διπλανό μου που χρόνια δήλωνε εισόδημα της πλάκας ενώ ήταν λχ γιατρός, δικηγόρος, μηχανικός ή επίορκος δημόσιος υπάλληλος. Αν δεν φέρουν κοινωνική δικαιοσύνη αυτοί που την έχουν σημαία τους, εγώ σε τι να ελπίζω; Υποθέτω στη μετα θάνατον δικαιοσύνη αποκλειστικά...

Ανώνυμος 23 Μαΐου 2012 στις 5:14:00 π.μ. EEST  

Mε ενδιαφέρον παρακολουθώ ένα σκεπτόμενο απόστρατο αξιωματικό (τον Αρματιστή) να προσπαθεί να πείσει για την ανάγκη να δοθεί μιά ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ,δεδομένου ότι τα δυό κόμματα εξουσίας έχουν αποδείξει ,εμπράκτως καί κατ`επανάληψιν,ότι είναι πατριδοκάπηλα σε ό,τι αφορά την προστασία της εθνικής κυριαρχίας.
Ο Τσίπρας ανέτρεψε τον Μακάριο καί μετα απεφάνθη ότι η Κύπρος κείται μακράν;Ο Τσίπρας έχασε τη μπάλα στα Ιμια καί μετά ευχαρίστησε τους Αμερικάνους; Ο Τσίπρας πηρε τις μίζες καί παρήγγειλε μετά άλλα 2 υποβρύχια στους Γερμανούς ,ενώ δεν έχουμε παραλάβει τα 3 οφειλόμενα; Ο Τσίπρας σιτίζεται από τα απόρρητα κονδύλια του ΥΠΕΞ;
Η εμμονή στα 2 κόμματα εξουσίας μ` αυτό το πιστοποιημένο παρελθον (καί μέλλον) με τον παράλληλλο αποκλεισμό του Τσίπρα λόγω μειωμένης Εθνικής συνειδήσεως είναι άραγε ζήτημα μυωπίας καί μόνο ή μήπως υπάρχει (ιδίως μετά τις 6 Μαϊου) μέλι για όσα blog βαρούν τον ΣΥΡΙΖΑ;
Πολύ λυπάμαι που ο σεβασμός στην "άλλη άποψη" επέτρεψε στο ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ την δημοσίευση σχολίων με φράσεις " ο Τσίπρας δεν είναι παρά ένα τσογλανάκιτων καταλήψεων"(Ανώνυμος,6:19). Αλήθεια, θα δημοσιεύατε τον χαρακτηρισμό(διότι ύβρεις δεν...δημοσιεύετε!!) "τσόγλανος" π.χ. για τον Σαμαρα ,τον Βενιζέλο ή την Μπακογιάννη; Ο καθωσπρεπεισμός σας σταματάει στην Αριστερά καί στον Τσίπρα;
Τέλος,θά έπρεπε να σκεφθείτε δυό φορές πριν αναδημοσιεύσετε φθηνής ποιότητας αρθρογραφία από κατ` επάγγελμα τροφίμους ποικίλων μυστικών κονδυλίων,συλληφθέντες από την Αμεσο Δράση με χειροβομβίδες καί πιστόλι 45χιλ. στη Σόλωνος τον Φεβρουάριο του 1975 καί διαλάμψαντες εν συνεχεία δεκανείς στις Ομάδες Ασφαλείας Στρατού ...

Ανώνυμος 23 Μαΐου 2012 στις 8:05:00 π.μ. EEST  

Έχω βαρεθεί να διαβάζω "σχόλια" από τους κάθε λογής εντεταλμένους "τα παίρνετε από τον Χ (και πολεμάτε τον εντολοδότη μου)" στην προσπάθεια τους να αποπροσανατολίσουν από την ουσία όσων γράφουν οι διαχειριστές και (ορισμένοι) σχολιαστές.

Είπαμε, καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή, αλλά το παρακάνετε

(και με τον άγαρμπο τρόπο που το κάνετε προκαλείτε αποστροφή και μάλλον βλάπτετε παρά οφελείτε τον εκάστοτε εργοδότη σας)

Ανώνυμος 23 Μαΐου 2012 στις 9:02:00 π.μ. EEST  

Το να επιτεθεί και να αποκαλεί 'Ολανδρέου' στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Γαλλίας, και ενώ ο ίδιος δείχνει σημεία αλλαγής της γαλλικής πολιτικής είναι πράγματι επικίνδυνο. Αναζητούμε συμμάχους και τους υβρίζει όπως ο Σαρκοζί. Έχει το τυπικό 'ηθος' του αρχικαταληψία που έβριζε τους καθηγητές στο προαύλιο του σχολείου και κανένας ποτέ δεν τον σταμάτησε. Τώρα ο αρχικαταληψίας με τους ίδιους τρόπους περιοδεύει στην Ευρώπη.

Οδυσσέας 23 Μαΐου 2012 στις 9:30:00 π.μ. EEST  

@ Ανώνυμο 5.14 π.μ.:
1. Το "μέλι" στο οποίο αναφέρεσαι να το γλείψεις εσύ, που φαίνεσαι συνηθισμένος. Το έχουμε ξαναπεί, εμείς εδώ τόσα χρόνια γράφουμε για οπλικά συστήματα και ούτε μια διαφήμιση δε βάλαμε. Τη γνώμη μας γράφουμε, όπως τη λέει η συνείδησή μας.
2. Ως προς την ποιότητα της αρθρογραφίας έχεις πολλά να πεις, αλλά στα ερωτήματα που θέτει το άρθρο δεν απαντάς: είναι αυτές οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ή όχι;
3. Ύβρεις δε δημοσιεύουμε - οξείς χαρακτηρισμούς σαφώς δημοσιεύουμε, και αν δε μπορείς να κάνεις τη διάκριση, δικό σου πρόβλημα. Το σχόλιο "τσογλανάκι των καταλήψεων" είναι οξύ αλλά όχι χυδαίο, και έχει συγκεκριμένη λογική, που την περιέγραψε πολύ ωραία και ο Ανώνυμος 9.02: "το τυπικό 'ηθος' του αρχικαταληψία που έβριζε τους καθηγητές στο προαύλιο του σχολείου και κανένας ποτέ δεν τον σταμάτησε".

Αρματιστής 23 Μαΐου 2012 στις 9:32:00 π.μ. EEST  

Αγαπητέ Οδυσσέα καλημέρα

Το έχω ξαναγράψει και το πιστεύω. Αν η χώρα καταγγείλει το μνημόνιο, ενδέχεται να σταματήσει η χρηματοδότηση (δεν το πιστεύω) και ως εκ τούτου να περάσουμε για κάποιο χρόνο δύσκολα. Ενδεχομένως να αναγκαστούμε να εξέλθουμε και από το ευρώ (δεν το πολυπιστεύω αν και προσωπικά δεν το θεωρώ μεγάλο κακό). Εγώ πιστεύω ότι η καταγγελία του μνημονίου, ή η καταγγελία τουλάχιστο της λιτότητας, θα σημάνει και τη τοποθέτηση πάτου στο βαρέλι. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν πρόκειται να γίνουμε Ζιμπάμπουε. Η Ελλάδα έχει δημοκρατία, έστω και περιορισμένη, έχει ανθρώπινο δυναμικό με δυνατότητες, διαθέτει αξιόλογες υποδομές Ευρωπαϊκού επιπέδου και ακόμη πέρα από τις πολύ σημαντικές πηγές άντλησης εισοδήματος είναι μια χώρα που κατέχει ένα αξιόλογο ποσοστό ευημερίας. Υπόψη, ότι παρά τα επαχθή μέτρα που έχουν ληφθεί, το πρωτογενές δημοσιονομικό έλλειμμα, είναι κάτι λιγότερο από 1% του ΑΕΠ.


Παρακολουθώ αυτή τη στιγμή τη τηλεμαχία στο ΜΕΓΚΑ μεταξύ 5 προς 1. Καμπουράκης, Οικονομέας, Γκιουλέκας, Γεννηματά εναντίον Σκουρλέτη. Η κυρία «τίποτα» εγκαλεί τον Σκουρλέτη και του απαιτεί σεβασμό. Απαιτεί κανόνες συμπεριφοράς! Ποια; Η ιδεολογική απόγονος των «δεν δικαιούσθε να ομιλείται». Έλεος!

Ειλικρινά Οδυσσέα, μπορεί κάποιος να αρνηθεί ότι πίσω από αυτή τη συγχορδία επιθέσεων εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ δεν βρίσκεται «κάποιος» που κρατά τη μπαγκέτα; «Κάποιος» που έχει συμφέρον να μην ανατραπεί το μνημόνιο; Εγώ το πιστεύω. Και σε καμιά περίπτωση δεν μπορώ να δεχθώ τον όψιμο πατριωτισμό όλων αυτών των γνωστών διεθνιστών, που έπραξαν, συμμετείχαν, ανέχθηκαν, ή απέκρυψαν όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα εναντίον της δημοκρατίας του λαού και της πατρίδας.

Κατά τα άλλα Οδυσσέα, εγώ που δεν πιστεύω σε φιλέλληνες και έχω την άποψη ότι η συνέχιση του μνημονίου θα μας οδηγήσει στην απόλυτη καταστροφή και μεγάλη ανθρωπιστική κρίση. Μια βόλτα στους δρόμους της Αθήνας και ειδικά του κέντρου, αναδεικνύει το μέγεθος των αποτελεσμάτων των μέχρι σήμερα πολιτικών του μνημονίου που ακολουθήθηκαν.

Τι πιστεύω αν αναλάβει την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ: 1) Θα πάψουν να είναι συνασπισμός και θα γίνουν κόμμα. 2) Θα κυριαρχήσουν οι φρόνιμες και σοβαρές φωνές και υπάρχουν πολλές. 3) Θα παραμεριστούν οι ταλιμπάν. 4) Η λιτότητα θα τερματιστεί. 5) Θα αγωνιστούν με κάθε τρόπο για την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και θα το πετύχουν. Επειδή δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά. Αν δεν το κάνουν σε πολύ λίγο χρόνο θα διαλυθούν. 6) Η ΕΕ και το ΔΝΤ μπροστά σε μια ανεξέλεγκτη καταστροφή και διάλυση της Ευρωζώνης «λόγω της ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ», θα προτιμήσουν να βάλουν νερό στο κρασί τους και να χαλαρώσουν τα μέτρα. Η Ελληνική οικονομία αποτελεί το 2% για να βάλουν σε κίνδυνο το ευρώ. 7) Το Ταμείο ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας θα καταργηθεί. 7) Δεν θα περικόψει τίποτε από τις Ε.Δ. γιατί δεν υπάρχει τίποτε για να περικοπεί. 8) Τα Υ/Β θα συνεχίσουν να κατασκευάζονται, αλλά Θεού θέλοντος θα τα παραλάβουμε εκεί γύρω στο 2020. 9) Η ΑΟΖ δεν πρόκειται να ανακηρυχθεί όποιος και αν πάρει την εξουσία γιατί φοβούνται τις αντιδράσεις της Τουρκίας, άλλωστε απαγορεύεται και από τη συμφωνία της Μαδρίτης. 10) Τα Σκόπια δεν πρόκειται να αναγνωριστούν με το όνομα Μακεδονία.

Τώρα το να ψάχνουν οι υποστηρικτές του μνημονίου και της παραίτησης από την κρατική ασυλία, να βρουν αντιφάσεις στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να τον κατακεραυνώσουν, είναι το λιγότερο για γέλια. Αυτοί που είπαν επανειλημμένα ψέματα στο λαό, αυτοί που αποδοκιμάστηκαν από το λαό, αυτοί που μας χάρισαν τις πλέον απίθανες ανακιβυστήσεις, έχουν χάσει την έξωθεν καλή μαρτυρία.

Τώρα το λόγο τον έχει ο κος Γκιουλέκας. Ο ίδιος αφού καταψήφισε το 2ο μνημόνιο, στη συνέχεια έκανε μια δήλωση μετάνοιας στον αρχηγό και επέστρεψε στη ΝΔ ως υποστηρικτής των πολιτικών που με τη ψήφο του καταδίκασε.

Ανώνυμος 23 Μαΐου 2012 στις 10:03:00 π.μ. EEST  

Φίλε Αρματιστή, καλημέρα!
Παρακολουθώ αδιαλείπτως τα σχόλια σου και σε συγχαίρω!
Πράγματι ΕΤΣΙ έχουν τα πράγματα!!
Το πόπολο θέλει ΦΟΒΟ!!
Τά ιδια όπως το '63, όταν φοβέριζαν τον κόσμο ότι ψηφίζοντας το γέρο-παπαντρέου θα χάσει ο Έλληνας τη δραχμή του, τα ίδια το '81 όταν διατυμπάνιζαν ότι ο αντρέας με τους κομμουνιστές!! θα πάρει τα σπίτια του κοσμάκη!!!
Φίλε Αρματιστή για ακόμη μια φορά ΜΠΡΑΒΟ! εκφράζεις ΚΑΘΕ φορά την πιο νηφάλια άποψη και αναλύεις τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στη σωστή τους διάσταση, σε σχέση με τα κείμενα που διαβάζουμε!
ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να γίνει τίποτε κακό, απ΄όσα λέει ο τσίπρας και η παρέα του!! ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ --αν γίνει πρωθυπουργός--θα μεταμορφωθεί σε αντρέα και μακάρι να μπορέσει, να διεκδικήσει κάτι περισσότερο!!!
Γιάννης

Ανώνυμος 23 Μαΐου 2012 στις 10:14:00 π.μ. EEST  

Οσο για την ΑΟΖ,εδώ θα είμαστε,ο ΣΥΡΙΖΑ θα την ανακηρύξει ακολουθώντας την πολιτική του Μαρκεζίνη εν προκειμένω...
Είναι η μόνη ελπίς επενδύσεων καί ανάπτυξης καί το ξέρουν.Διαπραγματεύσεις με την Τουρκία ,μόνο εκ των υστέρων για τον προσδιορισμό του ορίου.

Οδυσσέας 23 Μαΐου 2012 στις 11:29:00 π.μ. EEST  

@ Αρματιστή:
Λες κι εσύ ότι αν καταγγείλουμε τη δανειακή σύμβαση "ενδέχεται" να σταματήσει η χρηματοδότηση και "ενδεχομένως" να αναγκαστούμε να βγούμε από το Ευρώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν το λέει. Εσύ δικαιούσαι να το λες απλά και να το προσπερνάς, τη γνώμη μας λέμε εδώ, δε φτιάχνουμε προγράμματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως διεκδικεί τη διακυβέρνηση της χώρας, και πρέπει να πει στον κόσμο τι ακριβώς προτείνει.
Ως τώρα, το μόνο που ακούμε είναι ότι οι Ευρωπαίοι δεν θα τολμήσουν να μας βγάλουν από το Ευρώ. Δηλαδή θα παίξουμε μπλόφα, ενώ όλοι (ΜΑ ΟΛΟΙ) οι διεθνείς αναλυτές, ασχέτως τι έγραφαν παλιά και τι συμφέροντα εξυπηρετούσαν, τώρα λένε ότι θα βγούμε από το Ευρώ.
Όταν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πιέζονται να πουν τι θα κάνουν σε περίπτωση που κοπεί η χρηματοδότηση, ακούμε τόσες απόψεις, όσα και τα στελέχη που ερωτώνται (Στρατούλης: θα "χρησιμοποιήσουμε" τις τραπεζικές καταθέσεις, Γλέζος: "υποχρεωτικό δάνειο" σε όσους έχουν πάνω από 20.000 Ευρώ, Λαφαζάνης: έξοδο από το Ευρώ, Βούτσης: δημοψήφισμα, και πάει λέγοντας). Αυτό είναι παιδική χαρά, όχι κόμμα.
Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι η επιστροφή από τη δραχμή δεν θα ήταν μεγάλο κακό, αλλά με μια μεγάλη προϋπόθεση: ΑΝ υπήρχε σχέδιο μετάβασης, με συγκεκριμένες προβλέψεις: τι θα γίνει με τις καταθέσεις, τι θα γίνει με τον εφοδιασμό σε τρόφιμα, φάρμακα, πρώτες ύλες κλπ. που εισάγουμε, πώς θα αποφευχθεί ο πανικός, πώς θα διασφαλίσουμε τα αποθέματα χρυσού της χώρας που είναι σε ξένες τράπεζες, και πολλά άλλα. Αυτό το σχέδιο θα έπρεπε να το συζητάμε δυο χρόνια τώρα, όλες οι πολιτικές δυνάμεις. Και πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ, που επιλέγει να παίξει "μπλόφα" με τους Ευρωπαίους, θα έπρεπε να μας πει καθαρά τι θα κάνει αν σταματήσει η χρηματοδότηση. Η απάντηση "δεν τους παίρνει να μας διώξουν" απορρίπτεται ως ανεπαρκής και τζογαδόρικη.
Γράφεις:
Σε καμιά περίπτωση όμως δεν πρόκειται να γίνουμε Ζιμπάμπουε. Η Ελλάδα έχει δημοκρατία, έστω και περιορισμένη, έχει ανθρώπινο δυναμικό με δυνατότητες, διαθέτει αξιόλογες υποδομές Ευρωπαϊκού επιπέδου και ακόμη πέρα από τις πολύ σημαντικές πηγές άντλησης εισοδήματος είναι μια χώρα που κατέχει ένα αξιόλογο ποσοστό ευημερίας. Σωστά. Διαθέτουμε αξιόλογες υποδομές και κατέχουμε ένα αξιόλογο ποσοστό ευημερίας, ΑΚΟΜΗ. Αλλά μπορούμε να το χάσουμε. Π.χ. έχουμε νοσοκομεία. Παλιά πήγαινες τζάμπα, τώρα βάλανε κάποια συμμετοχή του ασθενούς, ακρίβυναν τα φάρμακα και το θεωρούμε τραγικό. Να δεις πόσο τραγικό θα είναι όταν δεν θα υπάρχουν φάρμακα. Όταν δε θα γίνονται αιμοκαθάρσεις γιατί τα μηχανήματα δεν θα έχουν ανταλλακτικά. Τότε θα το χάσουμε το επίπεδο ευημερίας που λες. Αλλά θα είναι αργά για να μετανιώσουμε.
Ένα ήπιο σενάριο για το τι θα συμβεί θα βρεις εδώ

Άλλο σημείο: δεν αρνούμαι ότι πίσω από τις επιθέσει κατά του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται συμφέροντα (πχ τραπεζιτών) που θέλουν να μείνουμε στο Ευρώ. Από την άλλη μεριά όμως, υπάρχουν και όσοι εμμέσως μας οδηγούν στη δραχμή, κι έχουν κι αυτοί τα δικά τους συμφέροντα. Πχ. τα δισεκατομμύρια καταθέσεων στο εξωτερικό δεν τα έχουμε εσύ κι εγώ, αλλά κάποιοι μεγαλοεπιχειρηματίες. Αν πάμε σε δραχμή και αυτή πχ υποτιμηθεί 40% έναντι του Ευρώ, αυτοί θα αγοράσουν ό,τι φιλέτο θέλουν, και μάλιστα 2,5 φορές φθηνότερα. Άρα λοιπόν συμφέροντα υπάρχουν και από τις δύο πλευρές. Εμείς πρέπει να έχουμε καθαρή σκέψη και να διαβάζουμε μέσα από τις γραμμές και τις κραυγές.

(συνεχίζεται)

Οδυσσέας 23 Μαΐου 2012 στις 11:30:00 π.μ. EEST  

(συνέχεια)

Επίσης, από τα 10 σημεία που αναφέρεις:
Το (1) ήδη έγινε.
Στο (9) συμφωνώ δυστυχώς.
Στα (4) και (7Α) συμφωνώ, αλλά το όφελος θα είναι προσωρινό, γιατί οι οικονομικές εξελίξεις (πληθωρισμός, υποτίμηση) θα φέρουν απαξίωση του εισοδήματος και της αξίας της δημόσιας περιουσίας.
Τα (2), (3), (5), (6), (7Β), (8) και (10) είναι απλές ευχές σου, που δεν αντιστοιχούν στα διαθέσιμα στοιχεία.
Ως προς το (7Β), εννοείται ότι υπάρχει "πολύ πράγμα" να περικοπεί από τις ΕΔ, άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει και διακηρυγμένη θέση για μείωση της θητείας (κάποιες συνιστώσες του και για κατάργηση), οπότε ποιος θα τα επανδρώσει. Προσωπικά θα έβλεπα ως άμεσες ενέργειες τη διάλυση των μοιρών της ΠΑ που πετούν αεροσκάφη 2ης γενιάς (χωρίς αντικατάσταση εννοείται) και τη ματαίωση της παραλαβής κάθε νέου συστήματος (με πρώτα τα 400 Abrams). Όσο για τα υποβρύχια, έχω ακούσει με τα ίδια μου τα αυτιά την ακύρωση της παραλαβής τους να διακινείται από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ως "οικονομικό μέτρο άμεσης απόδοσης".
Στα σημεία (5) και (6) το μόνο που έχω να πω είναι ότι βασίζονται στη γνωστή μπλόφα "δεν τους παίρνει να μας διώξουν". Η γνώμη μου είναι ότι τους παίρνει, και πολύ μάλιστα. Το λένε σε όλες τους τόνους οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι, ΚΑΙ οι συντηρητικοί ΚΑΙ οι σοσιαλιστές (ακόμα και ο Ολάντ που τον κάναμε σημαία ελπίδας - αλλά μόλις μας τα είπε στα ίσα ξαφνικά εξαφανίστηκε από την επικαιρότητά μας και ο Τσίπρας άρχισε να τον βρίζει κι αυτόν). Το ίδιο λένε και όλοι οι διεθνείς αναλυτές, αμερικανικές εφημερίδες και άλλοι τρίτοι. Ακόμα και ο Βαρουφάκης άλλαξε γραμμή πλεύσης και ζητάει να κρατηθεί η Ελλάδα ζωντανή εντός του Ευρώ με θυσίες εως ότου αλλάξουν οι ευρωπαϊκές πολιτικές. Αλλά κανείς δεν τον ακούει, μάλλον γιατί βρισκόμαστε σε κατάσταση άρνησης της πραγματικότητας. Εγώ να δεχτώ ότι όλοι τους μπλοφάρουν (αν και δεν είναι ταυτόσημα τα συμφέροντα όλων αυτών, πράγμα που σημαίνει ότι μάλλον την αλήθεια λένε). Αλλά την πιθανότητα, έστω 30%, να θέλουν να μας πετάξουν έξω από το Ευρώ, με ποιο ακριβώς σχέδιο την αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ;
Η απάντηση είναι, με κανένα. Και πολλοί συμπολίτες μας, μαζί τους κι εσύ δυστυχώς, παραβλέπουν τόσο την έλλειψη σχεδίου όσο και τις εθνικά επιζήμιες απόψεις του, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ τους πουλάει ελπίδα. Δημοκρατία έχουμε, ο καθένας μπορεί να αγοράσει την ελπίδα που πουλάνε. Δεν το κατηγορώ, αντιθέτως το κατανοώ εδώ που φτάσαμε. Εγώ όμως προτιμώ να μην αγοράσω.

Ανώνυμος 23 Μαΐου 2012 στις 1:06:00 μ.μ. EEST  

@ Αρματιστή:

"Υπόψη, ότι παρά τα επαχθή μέτρα που έχουν ληφθεί, το πρωτογενές δημοσιονομικό έλλειμμα, είναι κάτι λιγότερο από 1% του ΑΕΠ."

Πιστεύω να καταλαβαίνεις και μόνος σου την αντίφαση στην οποία υπέπεσες. Δεν μπορεί να επιχαίρουμε για το μόλις 1% του ελλείματος σαν αποτέλεσμα της εφαρμογής μέτρων δημοσιονομικού ελέγχου και να καταγγέλουμε ταυτόχρονα τα μέτρα αυτά. Πόσο μάλλον η πολιτική που μας προτάσεται σαν αντίβαρο να είναι η άμεση άρση των μέτρων χωρίς κανένα σχέδιο για το τι θα τ' αντικαταστήσει. Επιτέλους λεφτά δεν υπάρχουν, τα ελλείμματα τα καλύπτουμε μόνοι μας, όχι με δανεισμό. Ειδάλλως απλά γυρνάμε στις πολιτικές του 80 με τον Τσίπρα αντί για τον Ανδρέα. Το τραγελαφικό είναι πως κάποιοι εδώ επιχαίρουν που βρήκαν επιτέλους στον Τσίπρα την αναβίωση του μεγάλου ηγέτη ενός από τα κόμματα που καταγγέλουν πως μας οδήγησαν ως εδώ με τις πολιτικές τους .
Με τη διαφορά πως τώρα δεν υπάρχει κανείς να μας δανείσει για να συντηρήσουμε μια στρεβλή οικονομία όπως την "οραματίστηκε" το ΠΑΣΟΚ του 80 και στη βάση της οποίας κινήθηκαν πάνω κάτω όλες οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις, με την αριστερά φυσικά να υπερθεματίζει πάνω στο μοντέλο αυτό και της οποίας το λάβαρο είναι πρόθυμος να σηκώσει σήμερα ο "προοδευτικός" ΣΥΡΙΖΑ.
Το δούνε και λαβείν με τους ψηφοφόρους μας και το κλέψιμο απ' τις δημόσιες επενδύσεις επί της βάσης του πακτωλού των διαφόρων πακέτων της ΕΕ και του εύκολου και φτηνού δανεισμού εντός της ζώνης του ΕΥΡΩ απλά δεν μπορεί να αναβιώσει εκτός του ΕΥΡΩ και των δομών στήριξης της ΕΕ.
΄Ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι και εσύ την αλήθεια της ρήσης πως η ιστορία επαναλαμβάνεται μόνο ως φάρσα.
Δεν μπορούν να υπάρξουν 100.000 νέες προσλήψεις, κρατικοποιήσεις, αυξήσεις μισθών και επιδομάτων εν μία νυκτί γιατί απλά δεν υπάρχει αντίκρισμα. Αν τα χάψαμε μία φορά ως έθνος απ' τον Ανδρέα είναι κατάντια να τα ξαναχάψουμε στο σημερινό πλαίσιο.

Ανώνυμος 23 Μαΐου 2012 στις 2:12:00 μ.μ. EEST  

ντόρα μπακογιάννη:
"Δεν με ενδιαφέρει ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ σε αυτή την επιλογή"!!!
Tέτοιο πολιτικό ΗΘΟΣ!!
και μετά θέλει να κυβερνήσει τον τόπο ο ανθέλλην τσίπρας, όταν ΟΓΚΟΛΙΘΟΙ της πολιτικής βάζουν στην άκρη κάθε προσωπικό τους συμφέρον και πασχίζουν για το μέλλον μας!!!
Τα σχόλια περιττεύουν!!!

Αρματιστής 23 Μαΐου 2012 στις 2:20:00 μ.μ. EEST  

Οδυσσέα συμφωνώ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να μας παρουσιάσει το πρόγραμμά του και να εγκαταλείψει τη πολυγλωσσία. Ίδια υποχρέωση όμως έχουν και τα άλλα δύο κόμματα. Θα πρέπει να μας πουν τι θα επαναδιαπραγματευθούν και τι θα κάνουν σε περίπτωση που η επαναδιαπραγμάτευση αποτύχει. Γιατί όλο για επαναδιαπραγμάτευση ακούω, αλλά το τι θα περιέχει δεν μου το λένε.
Είμαι όμως πεπεισμένος και τίποτε δεν μπορεί να αλλάξει τη γνώμη μου, ότι καμιά διαπραγμάτευση δεν πρόκειται να κάνουν, επειδή πολύ απλά έχουν συμφωνήσει σε ότι προβλέπει το μνημόνιο και έχουν δεσμευτεί εγγράφως. Με βάση τις δεσμεύσεις τους, η Μέρκελ θα απορρίψει κάθε ιδέα επαναδιαπραγμάτευσης και ο σκληρός υφεσιακός και τιμωρητικός πυρήνας του μνημονίου θα παραμείνει ανέγγιχτος. Ίσως να λάβουν ως αντίδωρο κάποια ψιχία ελεημοσύνης, αλλά οι Γερμανοί έχουν αποφασίσει ότι οι έλληνες θα πρέπει να πονέσουν πολύ, προκειμένου να αποτελέσουν το παράδειγμα προς αποφυγή στην ΕΕ. Θα πρέπει όσοι θελήσουν να αμφισβητήσουν το «σιδηρούν» σύμφωνο δημοσιονομικής πειθαρχίας που επιβάλει ο Γερμανικός οδοστρωτήρας, να βλέπουν τους Έλληνες ως σκιάχτρο.

Πολυγλωσσία και άνευ περιεχομένου υποσχέσεις, προσφέρουν σε αφθονία και τα άλλα κόμματα, αλλά στον ορυμαγδό της πολυμέτωπης και πολύβουης επίθεσης εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, παραβλέπονται. Σήμερα το πρωί ο Γκιουλέκας έλεγε ότι η ΝΔ θα αποκαταστήσει τους κατώτερους μισθούς στο επίπεδο των 700 ευρώ…. Είναι δυνατό να λέγονται αυτά; Ούτε ο Τσίπρας δεν τα λέει.

Πράγματι ο Λαφαζάνης είναι υπέρ της εξόδου από την Ευρωζώνη, αλλά έχει δηλώσει ότι δεν θέτει τέτοιο ζήτημα και ακολουθεί τη κοινή γραμμή. Όμως ο Λαφαζάνης έχει αρκετό δίκιο όταν θέλει την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. Τις καταστάσεις που βιώνουμε σήμερα, τις είχε περιγράψει από το 1998.
Ο 90χρονος κύριος Γλέζος, έκανε μια πρόταση και διευκρίνισε ότι ήταν δική του και όχι του ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι όμως αρπάχτηκαν από αυτή, που σε τίποτε δεν δεσμεύει το ΣΥΡΙΖΑ. Προσωπικές απόψεις εκφράζουν κατά καιρούς και πολιτικοί των άλλων κομμάτων, χωρίς να γίνεται ιδιαίτερος θόρυβος.
Ο Στρατούλης δεν είπε αυτό που διακινήθηκε (θα ήταν χρήσιμο να αναρτηθεί η ακριβής δήλωσή του), αλλά κάτι άλλο. Νομίζω όμως ότι μια παρόμοια πρόταση πρόβαλε και προβεβλημένο στέλεχος της ΝΔ.

Οδυσσέα επιμένω. Η Ελλάδα ότι και να συμβεί, σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να γίνει Ζιμπάμπουε. Περάσαμε ως έθνος δια πυρός και σιδήρου τον 20ο αιώνα, αλλά πάντοτε πηγαίναμε ένα βήμα εμπρός. Τα έργα και οι ημέρες των πολιτικών ηγεσιών της τελευταίας 20ετίας, η βεβιασμένη είσοδος στην Ευρωζώνη και τα εξ αυτής επακόλουθα, το μνημόνιο και οι πολιτικές εφαρμογής του, μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο επίπεδο της Βουλγαρίας, στο οποίο βεβαίως δεν ανήκουμε.

Αν φύγουμε από το ευρώ και δεν υπάρχουν φάρμακα, ή δεν γίνονται αιμοκαθάρσεις, ο πρώτος που θα πεθάνει θα είμαι εγώ.

Θέτω όμως τη ερώτηση: Αυτή την αθλιότητα που παρακολουθούμε στα μμε, δηλαδή την ολομέτωπη επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ από όλο το φάσμα, οι εκβιασμοί και η τρομοκρατία που εκπέμπεται εναντίον του λαού (από ντόπιους και ξένους) για να μη ψηφίσει το ΣΥΡΙΖΑ, τα φοβικά σύνδρομα που καλλιεργούνται, τα εκβιαστικά διλήμματα, η προπαγάνδα, είναι δυνατό να μη προσβάλούν την αισθητική του κάθε ελεύθερου ανθρώπου; Από πότε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ βρέθηκαν να συμφωνούν στο ίδιο ζήτημα;

Για το (9) δυστυχώς είμαστε σύμφωνοι. Μόνοι μας αποποιηθήκαμε των δικαιωμάτων μας και ούτε αποκτήσαμε την απαιτούμενη ισχύ για να επιβάλουμε το δίκιο μας. Δεν είχαμε όμως και την ηγεσία. Σχετικά με τις ΕΔ, πιστεύω ότι δεν πρόκειται να πράξουν τίποτε από όσα λένε, αν αναλάβουν τη κυβέρνηση. Όταν πάνε στο ΥΕΘΑ και τους πουν πως έχουν τα πράγματα, θα αναθεωρήσουν αμέσως. Τώρα μιλάνε εκ του ασφαλούς. Και εγώ άκουσα το Παπαδημούλη να λέει ότι θα ακυρώσουν το πρόγραμμα των 2 Υ/Β. Δεν θα το κάνουν. Πρώτο γιατί έχουν ήδη δοθεί πολλά χρήματα και δεύτερο γιατί θα πρέπει να κλείσουν το ναυπηγείο. Εδώ που έχουμε φθάσει οι μοίρες που διαθέτουν Α/Φ 2ης γενιάς θα κλείσουν οπωσδήποτε, ανεξάρτητα αν την εξουσία τη πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αρματιστής 23 Μαΐου 2012 στις 2:28:00 μ.μ. EEST  

Ο κάθε ένας μπορεί δικαίως να ισχυριστεί ότι εγώ έχω "εκφραστεί" αρκετά καθαρά. Θέλω να πω ότι περισσότερο προσεγγίζω το ζήτημα με βάση το τι έχει γίνει μέχρι σήμερα και το που μπορεί να βρίσκεται η ελπίδα.

Δεν έχω λάβει όμως, καμιά απάντηση από όλους που υψώνουν καταγγελτικό λόγο εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ για το ποια πολιτική και ποιοι πολιτικοί μπορούν να μας "σώσουν". Θα ήθελα να ακούσω ποιος οι ποιοι είναι οι ικανοί για ποιο λόγο και ποια είναι τα εχέγγυα που μας προσκομίζουν.

Ανώνυμος 23 Μαΐου 2012 στις 3:43:00 μ.μ. EEST  

Διαβάζοντας την συζήτηση διαπιστώνω ότι το σκεπτικό του Αρματιστή, του οποίου γενικά τις απόψεις εκτιμώ και σέβομαι, εκφράζει μια ευρέως διαδεδομένη θετική άποψη που λίγο-πολύ στρογγυλεύει τη ρητορική Τσίπρα και θα ήθελα να θέσω ένα άλλο θέμα που νομίζω ότι δεν έχει επισημανθεί ιδιαίτερα.

Το θέμα της οργής του κόσμου. Τώρα ωραία τα λέμε, το βλέπουν κάποιοι ίσως ρομαντικά, ή το προσπερνάνε πολύ εύκολα. Ε, εντάξει λένε θα πεινάσουμε, θα γυρίσουμε 40-60 χρόνια πίσω και τι έγινε; Όπως επιβιώσαμε τότε θα επιβιώσουμε και τώρα και μάλλον δεν θα είναι και τόσο τραγικά, λένε. Άλλοι πάλι νομίζουν ότι θα εκτυπώνουν δρχ να γεμίζουν τις τράπεζες και το κράτος και θα είναι όλα καλά αμελώντας τι σημαίνει αυτό οικονομικά, αμελώντας τις πληθωριστικές συνέπεπειες που μαζί με την ολοένα μειούμενη νομισματική ισοτιμία θα μειώνει ραγδαία την αγοραστική αξία των δρχ που πιστεύουν ότι θα μας έλυνε το πρόβλημα ή ότι θα μας δανείσει η Ρωσία.

Πέρα από αυτά και κατά πόσο έντονα και σε πόση διάρκεια θα είναι τα φαινόμενα της καθολικής φτώχειας εξετάζουν καθόλου σοβαρά την άκρως πιθανή περίπτωση που η πείνα και η οργή που θα πολλαπλασιαστεί και θα πάρει εκρηκτικές διαστάσεις θα γίνει εν τέλει ανεξέλεγκτη;

Οτι η γενικευμένη πλέον εγκληματικότητα θα γίνει ανεξέλεγκτη όχι μονο απο την καθολική -πλέον- πείνα και οργή αλλά και λόγω διάλυσης των κρατικών μηχανισμών; Ποιος θα επιβάλει την τάξη; Ο στρατός; Μα κι αυτός σε διάλυση θα είναι! Ή μήπως σε μια τέτοια κατάσταση είναι δύσκολο να αναλάβει κάποιος απο εκεί κι ας έχει καλές προθέσεις και διαθέσεις; Όσο αγνές προθέσεις και να έχει πόσο εύκολο είναι να αποφύγει το αιματοκύλισμα και πιθανώς την εμφύλια σύγκρουση με έναν λαό που θα πεινάει και θα ξεσπάει κατα πάντων; Κι ειδικά οτιδήποτε εκφράζει κράτος; Σε τέτοιες καταστάσεις δεν θα υπάρχουν μούτζες, τα καλάσνικοφ και οι καραμπίνες θα βγουν στους δρόμους. Αυτό σημαίνει Ζιμπάμπουε και Ουγκάντα.

Τα τονίζω γιατί πολύ εύκολα προσπερνάνε οι υποστηρικτές της δρχ/Τσίπρα αυτό το σενάριο που είναι το πλέον πιθανό. Της διάλυσης του κράτους, της ανεξέλεγκτης εγκληματικότητας και τις συγκρούσεις ανάμεσα σε αντιεξουσιαστές, χρυσαυγίτες, αναρχικούς, ...αλλοδαπούς και αστυνομικούς/στρατιώτες.

Τώρα πολλοί κοιμούνται με τα όπλα κάτω απο το κρεβάτι, στην πιο πάνω περίπτωσγη δεν θα κοιμόμαστε, σκοπιές θα κάνουμε εντός σπιτιού με το όπλο στο χέρι για να επιβιώσουμε.

Και κακώς το σκέφτονται πολλοί "ρομαντικά" με το σκεπτικό ότι όπως επιβίωσαν οι παππουδες μας το '60 ή το '40 θα επιβιώσουμε κι εμείς. Άλλες εποχές, άλλες νοοτροπίες, άλλες προτεραιότητες κι αναγκες κι άλλα δεδομένα, ειδικά εν μέσω πολέμου. Στον πόλεμο συσπειρώνεται ο κόσμος και αντέχει έναντι ενός συγκεκριμένου εχθρού, ενός εισβολέα. Στις μέρες μας με τις υπάρχουσες ανάγκες, δεδομένα κι επιθυμίες δεν θα υπάρχει αυτή η άμιλλα και συσπείρωση και ο εχθρός θα είναι αόριστος και υποκειμενικός, θα τον ορίζει ο καθένας οπως θέλει, θα είναι οτιδήποτε κρατικό, θα είναι τράπεζες, θα είναι οι λιγοστοί εργαζόμενοι, θα είναι αυτός που έχει και εσύ δεν έχεις, κι ας πεινάει έστω λιγότερο απο σένα. Θα επικρατήσει ο νόμος της ζούγκλας και της άγριας δύσης. Απορώ λοιπόν πως ξεπερνάνε αυτό το ενδεχόμενο που είναι άκρως πιθανό, τόσο εύκολα.

Ανώνυμος 23 Μαΐου 2012 στις 4:04:00 μ.μ. EEST  

Μήπως πρέπει να σκεφτούμε ότι και ο τσίπρας και ΟΛΟΙ οι "πολιτικοί" αρχηγοί περιμένουν τον παχυλό μισθό τους από την έξωθεν βοήθεια!!!
συνεπώς, ΟΥΤΕ δρχ ΟΥΤΕ εμφύλιες συρράξεις!!!
ΑΠΛΑ και ο τσίπρας--όσο έξυπνος και αν είναι-- ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ότι τον ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ!!!
Ποιοί;;; τι μας λες τώρα!!
Τον ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ αυτοί, που θέλουν την "ΟΜΑΛΟΤΗΤΑ" και το ξεπούλημα της χώρας με "αρχηγούς" που θα κάνουν ό,τι τους λένε!!!
Πώς;;; ο λαός λέει:" ο φόβος φυλάει τ΄έρμα"!! ήδη έχουμε το φόβο της δρχ, "τις επιθέσεις" κατά των πατριωτών από τους "αντιεξουσιαστές"(τρόμαρά τους, που δεν ξέρουν ούτε το όνομά τους να γράψουν!!) ίδε υιός πλεύρη, τη διάλυση του στρατού!!! το ξεπούλημα στα σκόπια (και ας πηγαίνουν απ' ΟΛΗ τη Μακεδονία στα σκόπια για ψώνια, γιατρούς, ορθοδοντικούς των παιδιών, βενζίνη κ.λπ.)!!
Και έτσι μεθαύριο θα έχουμε "πρωθυπουργό", ο τσίπρας θα συνεχίσει τις επαναστάσεις--εκ του ασφαλούς--αφού ο Ελληνικός λαός δεν θέλησε να αλλάξει σελίδα!! και ΟΛΑ ΩΡΑΙΑ και ΚΑΛΑ!!

Υ.Γ. Για ψάξε στο mega "έβαλε" κανένα νέο τούρκικο σήριαλ;;;

Alexandros 23 Μαΐου 2012 στις 4:53:00 μ.μ. EEST  

Αφού συμφωνήσω πολύ γρήγορα με τον "αρματισθ" στην απάντηση που μου έδωσε, προχωράω στο δικό μου σχόλιο πάνω στα θέματα που έχουν τεθεί.

Τσίπρας η μνημόνιο? Αφού θυμίσω ότι έχω δηλώσει "τρομαγμένος" από όλους, Τσίπρα, για μεταναστευτικό, εθνικά θέματα, ένοπλες δυνάμεις, αστυνόμευση, κυρίως και ΝΔ_ΠΑΣΟΚ για τη σίγουρη συνέχιση του μνημονίου ως έχει άρα και τη σίγουρη εξαθλίωση, διότι με αυτό το μνημόνιο δεν υπάρχει καμια ελπίδα ανασυγκρότησης ειδικά αν το εφαρμόσουν οι ίδιοι που το υπέγραψαν και αφού δηλώσω τη μεγάλη μου απορία στην έκφραση επιθυμίας για έναν νέο Ανδρέα, ο Χριστός και η Παναγια, το 70% της ευθύνης για τη σημερινή κατάντια ανήκει σε αυτόν αποκλειστικά, θέλω να κάνω μερικές ερωτήσεις.

Γιατί δεν βγαίνει ο Τσίπρας να μας πει πως θα συντηρήσει 3 εκατομμύρια παρανομους μετανάστες στην Ελλάδα, με το να τους δηλώσει ως νομιμους? Θα τους δίνει και δικαίωμα ψήφου και με ποια κριτήρια? Ποιος μου λέει εμενα ότι αν γίνει κάτι τέτοιο δε θα βγει πρώτο κόμμα η Χρυσή Αυγή σε ένα χρόνο το πολύ?
Τι θα κάνει με τις ένοπλες δυνάμεις, καθαρά και ξάστερα, θα μας βγάλει από το ΝΑΤΟ και τι πολιτική θα ακολουθήσει είτε βγούμε είτε μείνουμε σε αυτό? Τι στάση θα κρατήσει απέναντι στα Σκοπια? Πως σκοπεύει να ενεργήσει για την AOZ, Θα συμφωνήσει σε AOZ με τις υπόλοιπες χώρες, αφήνοντας την Τουρκια για το τέλος? Έστω ας πει αν αποτελεί προτεραιότητα η AOZ. Τι πολιτική στάση θα κρατήσει έναντι του Israel και της Αμερικής, Ποίες είναι οι 100000 νέες θέσεις εργασίας που κηρύσσει, ποια είναι τα μετρα για ανάπτυξη, πως θα αρχίσει να ξαναχτίζει την εθνική παραγωγή, τι θέλει να επαναδιαπραγματευτεί από το μνημόνιο, αν καταγγείλει το μνημόνιο για ποσο επαρκούν τα χρήματα που έχουμε και που θα βρει χρηματοδότηση έπειτα η πως σκοπεύει να δημιουργήσει πλεονασματικούς προϋπολογισμούς σε αυτό το ενδιάμεσο διάστημα?

Οι mnhmoniakoi καλούνται να απαντήσουν και αυτοί το ερώτημα της αντιμετώπισης του μεταναστευτικού, της δημιουργίας θέσεων εργασίας, το τι σκοπεύουν και αν σκοπεύουν να επαναδιαπραγματευτούν όσον αφορά το μνημόνιο, τι μετρα ανάπτυξης θα πάρουν, πως θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, πως θα ανασυγκροτήσουν την παραγωγικότητα της χώρας σε όλους τους τομείς, τι θα κάνουν με την AOZ, Πως σκοπεύουν αυτοί να δημιουργήσουν πλεονασματικούς προϋπολογισμούς.

Ξεκάθαρες απαντήσεις και όχι μισόλογα και αερολογίες. Προβλέπω ότι δεν θα απαντηθεί ξεκάθαρα κανένα από τα παραπάνω ερωτήματα ΠΟΤΕ! Για τους παραπάνω λόγους δεν με καλύπτει κανένας, δεν θέλω να ψηφίσω κανέναν,ακόμα και αν μπορούσα. Χρειάζεται Ολική ανατροπή του συστήματος και την ανατροπή αυτή δεν μπορεί να την πετύχει κανένα υπαρκτό κόμμα διότι όλα αυτά τα κόμματα αποτελούν μέρος του συστήματος, το λέω εδώ και ένα χρόνο και θα συνεχίσω να το λέω, χρειάζεται δραστική και ολοκληρωτική αλλαγή, χρειάζεται ένα είδος επανάστασης, αυτοί όλοι μαζί είναι τρομερά επικίνδυνοι για το μέλλον του τόπου ανεξαιρέτως.

Πραγματικά σας παρακαλώ να μου πείτε ποιος είναι ο πολιτικός λόγος που εκφράζει ο Τσίπρας, εκτος από το να προσβάλλει όλο τον κόσμο στην κυριολεξία και ποιος είναι ο πολιτικός λόγος που εκφράζουν οι υπόλοιποι εκτος από το να κράζουν τον Τσίπρα, έλεος δηλαδή! Τον μοναδικό τρόπο να "επαναδιαπραγματεευτουμε" το μνημόνιο τον είπε ο Βαρουφάκης, πρέπει εμείς να αρνηθούμε τη δόση, στη συνεχεια θα πρέπει να προτείνουμε ένα ολοκληρωμένο και λεπτομερέστατο σχέδιο εξόδου από την κρίση και πάντα εντός Ευρώπης, κατά την άποψη μου, στο οποιο θα εκφράζουμε το πως θα ανασυνταχθεί η βιομηχανία, η Γεωργία, η Κτηνοτροφία, ο Τουρισμός, στον οποιον έχουν κάνει κουμάντο παντελώς ανίκανοι άνθρωποι, στη λεγομενη βαριά βιομηχανία της Ελλάδος "δηαλδη", πως θα μειωθεί ο Δημόσιος τομέας χωρίς να πεινάσουν οι άνθρωποι και χωρίς να μείνουν χωρίς δυνατότητα συνταξιοδότησης και πως θα επενδύσουμε εμείς στις υποδομές μας και όχι πως θα τις ξεπουλήσουμε! Αν αρνηθούν οι Ευρωπαίοι τότε έχοντας τέτοιο σχέδιο θα βρούμε στήριξη από αλλου σίγουρα, έτσι στην τύχη πάμε και όπου μας βγει θα διαλυθούμε ανεξαρτήτως νικητή!

Alexandros 23 Μαΐου 2012 στις 5:23:00 μ.μ. EEST  

Θα μου επιτρέψετε για το θέμα της AOZ να δημοσιεύσω ένα link και να πω και κάτι για την επιστροφή στη δραχμή και την επαναφορά της δήθεν ανταγωνιστικότητας, τι μας εμποδίζει τώρα να ρίξουμε τις τιμές μας, το κόστος ζωής, το ΦΠΑ? Γιατί πρέπει να έρθει η δραχμή για να γίνει αυτό? Και να θέσω και άλλο ένα ερώτημα που έθεσε ο Βούλγαρος υπουργός οικονομικών, "εμείς που έχουμε μισθούς Βουλγαρίας, έχουμε επενδύσεις?" Ας μας πει κάποιος ποιοι "πατριώτες" πήραν επιδοτήσεις για να φτιάξουν επιχειρήσεις και εργοστάσια στην Ελλάδα και πήγαν λίγο πιο διπλα!

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 23 Μαΐου 2012 στις 5:46:00 μ.μ. EEST  

Τι κινδυνολογίες είναι αυτές για εμφύλιες συρράξεις και άλλα φαιδρά; Πότε έγινε ιστορικά κάτιτέτοιο; εδώ η ανεργία φτάνει σχεδόν το 30% και οι άνεργοι αράζουν στις καφετέριες - στην επαρχιακή πόλη που ζω οι καφετέριες τετραπλασιάστηκαν από την αρχή της κρίσης. Ποιος θα βγει έξω να διαμαρτυρηθεί; όλοι περιμένουν να περάσει η μπόρα και να συνεχίσουν να βολεύονται κατά τα ειωθότα.
Και εν τέλει εγώ δεν είδα ούτε ένα καλό από το ευρώ. Ο μισθός μου από εκεί που ήταν προ ευρώ απλώς χαμηλός, μετά έγινε της πλάκας, αν τον συγκρίνουμε με τη συντριπτική μισθών δημοσίου. Χαμηλόμισθοι και συνταξιούχοι είτε δανείζονταν είτε έβαζαν χέρι στα έτοιμα. Αντίθετα, όλοι όσοι μπορούσαν να κερδοσκοπήσουν μετεφέροντας το βάρος του ευρώ στα προϊόντα που διέθεταν το έκαναν. Οι τράπεζες μπήκαν στο χορό δίνοντας ληστρικά δάνεια και χορηγόντας επιτόκια καταθέσεων 0,5-2%. Τα ξεχάσαμε αυτά; την κομπίνα του χρηματιστηρίου; το ότι και η κομμώτρια της γειτονιάς έψαχνε να ζήσει σα βασίλισσα και έκανετο Αθήνα - Μύκονο σα Βικτώρια- Πειραιά;
Ποιος πλήρωνε φόρους; Ο μισθωτός και συνταξιούχος μόνο - και τι φόρο πια να πληρώσουν με τα είκοσι τριάντα (το πολύ)χιριάρικα το χρόνο, όσα βγάζει ένας μέτριος δικηγόρος σε δυο μήνες - αλλά δηλώνει 10 χιλιαδες το χρόνο εισόδημα. Το κράτος μπήκε μέσα από έλλειψη εισπράξεων και κακή διαχείριση του δημόσιου τομέα. Το δεύτερο διορθώνεται εύκολα και σχετικά γρήγορα. Το πρώτο όμως δε διορθώθηκε και ούτε βλέπω να υπάρχει τέτοια πρόθεση.

Και αν η ανάπτυξη μπορεί να ισοσταθμίσει τη ζημιά, θα πρέπει να βγούμε από το ευρώ μέ όλο το - βραχυπρόθεσμο - κόστος που συνεπάγεται αυτό για να δούμε ανάπτυξη. Χωρίς παρεμβατισμό στις εισαγωγές και ενίσχυση των ντόπιων προιόντων και υπηρεσιών, δεν μπορεί να γίνει ανάπτυξη. Και αυτα απαιτούν νέο νόμισμα, πιο ευέλικτο από το ευρώ, Η Τουρκία έχει πετύχει ανάπτυξη ακριβώ ςεπειδή μπορεί να ελέγξει το νόμισμά της - αν χρειαστεί υποτίμηση την κάνει αλλά από την άλλη η βιομηχανία της γιγαντώθηκε.

Θυμάμαι τη δεκαετία του '80 πόσες μικρές ελληνικές επιχειρήσεις ανέπτυσσαν σοβαρή τεχνολογία - τι ήταν τότε η ASΕLSAN λχ; ένα τίποτα. Για να κάνουμε σήμερα τη σύγκριση; εμείς είμασταν οι μάγκες του ευρώ και αυτοί οι υποανάπτυκτοι μπουνταλάδες...μέχρι τα μέσα του 2000 εμείς ειμασταν οι πλουσιοι και αυτοί φτωχοί. Τώρα μέχρι και τον τουρισμό χάσαμε από αυτούς - δε συζητώ για τεχνολογία.

Δυό πράγματα χρειάζονται: έξοδος από το ευρώ (όχι την ευρωπαϊκή ένωση, δεν υπάρχει λόγος)και σκληρή εισπρακτική πολιτική με άμεση καικαθολική εφαρμογή του πόθεν έσχες για όλους και όλα. Ας μετακινήσει χιλιάδες υπαλληλους στο οικονομικών: εκεί χρειάζονται, όχι σε γραφεία καφενέδες. Μπορεί να γίνει; Φυσικά, σε κάθε σοβαρό κράτος γίνεται(έχω πείρα από Αμερική και Αυστραλία) Τόσο δύσκολο είναι;

Όσο για όσους βλέπουν συμφορές με Τσίπρα κλπ, εγώ ξέρω οτι οι συμφορές είναι εδώ. Πλήρωνα τους γιατρούς, τώρα πληρώνω και φάρμακα. Τα κοινωνικά επιδόματα κόβονται, οι μονάδες που φιλοξενούν ΑΜΕΑ υποχρηματοδοτούνται και λειτουργούν χάρι στο κουράγιο των απλήρωτων υπαλλήλων και γιατρών. Το νοσοκομείο της πόλης μου βρισκεται σε επίσχεση εργασίας των γιατρών. Τα σχολεία δε μπορούν να συντηρήσουν ούτε φωτοτυπικό: όλα πέρασαν στους δήμους και οι δήμοι είναι χρεωμένοι ως το λαιμό - το γιατί είναι υπόθεση εισαγγελέα, μόνο που χρειάζονται πέντε για κάθε δήμο. Η ανεργία καλπάζει, τακάθε δρόμος κεντρικός έχει ένα στα τρία μαγαζιά ξενοίκιαστο. Ποιο άλλο χάος να φοβηθώ; το πολύ - πολύ να υποστώ ευθανασία εκεί που πεθαίνω λίγο λίγο χωρίς καμιά ελπίδα ανάκαμψης. Τουλάχιστον η Αριστερά είναι μια τελευταία ελπίδα. Γιατί να μην την αρπάξω, τι θα χάσω περισσότερο;

Οδυσσέας 23 Μαΐου 2012 στις 6:27:00 μ.μ. EEST  

@ Φτωχός και μόνος καουμπόυ:
1. Όπως είπα και παραπάνω στον Αρματιστή, λέμε ότι "οι συμφορές είναι εδώ", αλλά στην πραγματικότητα συγκρίνουμε ένα προηγούμενο επίπεδο ζωής που χάσαμε, με ένα πιο ζόρικο που έχουμε τώρα. Νομίζουμε ότι η επιλογή είναι μεταξύ αυτών των δύο, ότι δεν υπάρχει πιο κάτω - αλλά υπάρχει. Στο νοσοκομείο μεθαύριο μπορεί να μη χρειάζονται οι γιατροί, γιατί τα μηχανήματα δε θα δουλεύουν ελλείψει ανταλλακτικών και αναλώσιμων. Στο σχολείο μεθαύριο μπορεί να μη χρειάζεται συντήρηση το φωτοτυπικό, γιατί δεν θα υπάρχει ρεύμα για να δουλέψει. Αν νομίζεις ότι λέω υπερβολές, δες τι έγινε στην Αργεντινή. Δες τι έγινε στη Βουλγαρία το 1990, όπου ψάχνανε στα σκουπίδια όχι οι άστεγοι και οι άνεργοι, αλλά οι καθηγητές και οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν αγόραζαν τίποτα με το μισθό τους.
2. Αραδιάζεις τα κακά που έφερε το Ευρώ και (παρ' ότι υπάρχουν αντεπιχειρήματα) δεν έχω αντίρρηση να συμφωνήσω μαζί σου. Είπα και παραπάνω ότι δε θα με πείραζε να φύγουμε από το Ευρώ. Αλλά όποια πολιτική δύναμη το σκέφτεται να μας το πει ευθέως, και να μας πει και τι προεργασία θα κάνει, και να το αποφασίσουμε συνειδητά ως λαός. Όχι να πηγαίνουμε στις εκλογές με την ψευδαίσθηση ότι εμείς θα καταγγείλουμε και αυτοί θα συνεχίσουν να μας πληρώνουν, γιατί δεν τους παίρνει να μας πετάξουν έξω. Εδώ οι Ευρωπαίοι προετοιμάζονται δυο χρόνια ξεφορτώνοντας χρέος από τις τράπεζες στα κράτη, και μόλις σήμερα το Reuters γράφει ότι στο Eurogroup συζήτησαν προετοιμασίες για ελληνική έξοδο. Κι εμείς, τρεισήμιση βδομάδες πριν τις εκλογές, όχι δεν κάνουμε προετοιμασίες, όχι δεν το συζητάμε καν, αλλά είμαστε ακόμα στη νιρβάνα ότι "δεν τους παίρνει μωρέ".
3. Πολύ σωστά γράφεις ότι η χώρα χρειάζεται αναδιάρθρωση των παραγωγικών δομών. Όμως π.χ. αυτό που ζητάς ως "παρεμβατισμό στις εισαγωγές και ενίσχυση των ντόπιων προιόντων και υπηρεσιών" απαιτεί όχι μόνο έξοδο από το Ευρώ, αλλά και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η οποία (σε αντίθεση με την έξοδο από το Ευρώ) θα ήταν όντως καταστροφή. Γιατί στην ΕΕ ισχύει εσωτερική αγορά και η ενίσχυση των ντόπιων προϊόντων/υπηρεσιών έναντι των ξένων απαγορεύεται. Είναι ο θεμελιώδης κανόνας. Βέβαια ειδικά ο αμυντικός τομέας της βιομηχανίας που λες, θα μπορούσε να ενισχυθεί με κρατικές παραγγελίες, αν υπήρχε σωστός σχεδιασμός, γιατί ο τομέας αυτός εξαιρείται από τις διατάξεις περί κοινής αγοράς. Αλλά οι άλλοι τομείς όχι.
Για να μην το πολυλογώ, αυτή η συζήτηση που κάνουμε εδώ θα έπρεπε να γίνεται στη δημόσια αντιπαράθεση, και μάλιστα με αριθμούς και λεπτομέρειες, αλλά δε γίνεται. Αντ' αυτού λέμε ότι δεν τους παίρνει να μας βγάλουν από το Ευρώ, σαν κακομαθημένα παιδάκια.

Ανώνυμος 23 Μαΐου 2012 στις 7:06:00 μ.μ. EEST  

@Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ

Προσωποποιείς την απόγνωση αυτού που νομίζει πως δεν έχει πια τίποτε να χάσει και είναι έτοιμος να παίξει ρώσικη ρουλέτα. Το όπλο όμως έχει 6 σφαίρες στη θαλάμη εν προκειμένω, όχι μία.
Αν κάποιοι μπορούν σήμερα να πίνουν καφέδες όντας άνεργοι, αντί να μαζεύουν ελιές, πορτοκάλια κλπ είναι γιατί τρώνε την πενιχρή σύνταξη του πατέρα τους, το επίδομα ανεργίας ή τρώνε απ' τα τελευταία έτοιμα. Καμία απ' αυτές τις συνθήκες δεν θα υπάρχει στον κόσμο της δραχμής.

Η αριστερά κάνει συγκρίσεις με χώρες που έχουν τελείως ανόμοια χαρακτηριστικά με την Ελλάδα. Ποιά η σύγκριση με την Τουρκία; Θέλεις να ξέρεις το βιοτικό επίπεδο του μέσου Τούρκου στην "καλπάζουσα" Τουρκία ή το αντίστοιχο του Κινέζου ακόμη; Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να μας κάνει Equador, τι είδους αναπτυξιακα μοντέλα έχει στο νου του; Στην Αμερική και στην Αυστραλία γιατί πήγες και δεν πήγες στην Κούβα; Ποιά μοντέλα ανάπτυξης έχουν αυτές οι χώρες και γιατί η Αμερική έχει κάνει τα γρηγορότερα οικονομικά rebound στην ιστορία;
Γιατί δεν μας συγκρίνεις με την Πορτογαλία και τη Ιρλανδία; Αυτές είναι συγκρίσιμες Ευρωπαικές οικονομίες αλλά βγήκαν από το επίκεντρο της κρίσης, με δημοσιονομική προσαρμογή. Και τώρα μπορούν να βελτιώσουν τις δομές τους και να πληρώνουν και κανένα επίδομα και μισθό.
Τα έθνη δεν παίζονται στα ζάρια και οι κοινωνίες δεν καταστρέφονται προκειμένου να αναδομηθούν. Αυτοί που επενδύουν σε μία επανάσταση και στην καταστροφή δεν έχουν τίποτε να προσφέρουν στη χώρα.

Και επιτέλους δεν μπορώ να ακούω άλλα ανάθεμα για τους πολιτικούς. Δεν είναι άλλη φυλή, δεν είναι εξωγήινοι. Είναι εκεί γιατί εμείς τους βάλαμε, είναι κομμάτι της δικής μας κοινωνίας και του πως βλέπουμε τη σχέση μας με το κράτος. Αν δεν σας αρέσουν, πολιτικοποιηθείτε. Εκτεθείτε. Και στον @Αρματιστή, γιατί δεν θέλω να μασάω τα λόγια μου, ναι υπάρχουν και άλλοι. Δες τι έχει να πει ο Τζήμερος.
Και αν χαλάσει και αυτός θα ψηφίσω άλλον, ή θα βάλω υποψηφιότητα μόνος μου και θα με ψηφίσω, αλλά ανόητα παιδιά του κομματικού σωλήνα με ύφος νεόκοπου Α. Παπανδρέου δεν ψηφίζω.

Ανώνυμος 23 Μαΐου 2012 στις 9:25:00 μ.μ. EEST  

Όσοι βλέπουν στον Τσίπρα έναν νέο Ανδρέα Παπανδρέου και ελπίζουν σε παροχές κλπ., μάλλον δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι τώρα πληρώνουμε τα δάνεια βάσει των οποίων ο Ανδρέας και οι μετά αυτόν έκαναν τις παροχές

Αρματιστής 23 Μαΐου 2012 στις 10:09:00 μ.μ. EEST  

@ @ Ανώνυμος 23 Μαΐου 2012 7:06:00 μ.μ.

Αισθάνομαι αφάνταστη απέχθεια για ότι νεοφιλελεύθερο παρουσιάζεται. Όχι μόνο για τις οικονομικές πολιτικές που θέλουν να εφαρμόσουν, αλλά και για το διεθνισμό που αποπνέουν. Για αυτούς πατρίδα είναι μόνο οι αγορές. Ο δε λαός είναι μια μηχανή που πρέπει να παραγεί και αν δεν παράγει, στο καιάδα. Αν ακούσεις το Μάνο να μιλάει, θα πεις τι ωραία τα λέει. Αν όμως προσπαθήσεις να αντιληφθείς το τι πρεσβεύει για την ανθρώπινη αξία, θα ανατριχιάσεις. Σου θυμίζω τις θέσεις του: "300.000 Δ.Υ. πρέπει να απολυθούν αμέσως". Κανένα έλεος. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Ακόμη και αν 300.000 οικογένειες καταστραφούν...

Και εγώ πιστεύω ότι το δημόσιο είναι τερατώδες. Οι ανισότητες είναι τεράστιες. Χθες είχα πάει στο Γενικό Λογιστήριο για υπόθεσή μου και μια κυρία μου ζήτησε να τη βοηθήσω να συμπληρώσει την αίτησή της. Δεν γνώριζε να συμπληρώσει τα στοιχεία. Ανατρίχιασα όταν είδα τη σύνταξη που έπαιρνε. Μια ουσιαστικά αστοιχείωτη, έπαιρνε σύνταξη τουλάχιστο 20% παραπάνω από μένα που παίρνω σύνταξη ανώτατου αξιωματικού.

Πολλά πρέπει να διορθωθούν στο δημόσιο. Επιβάλλεται το δημόσιο να μειωθεί και οι προσλήψεις να γίνονται με εξετάσεις. Πρέπει να επικρατήσει η αξιοκρατία. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν μπορείς να καταστρέψεις 300.000 οικογένειες.

Θέλω όμως να μου πεις. Τι δεσμεύσεις έχεις ακούσει επί του υπόψη ζητήματος από αυτούς που ζητούν τη ψήφο μας. Έχουν υποσχεθεί, έχουν δεσμευτεί ενυπόγραφα, όπως ενυπόγραφα δεσμεύτηκαν στη Μέρκελ, ότι θα καταργήσουν το κομματικό - πελατειακό κράτος και θα επιβάλλουν την αξιοκρατία; Όχι. Το κράτος για όποιον πάρει την εξουσία, είναι λάφυρο.

Άκουσα τη κα Δρέτα σε "αναπαραγωγή" του ράδιο αρβύλα. Ερωτήθηκε για ποιο λόγο δεν εφάρμοσαν τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που προβλέπει το μνημόνιο. Και τι απάντησε; "Δεν θέλαμε να αναλάβουμε το πολιτικό κόστος".

@ Ανώνυμος 22 Μαΐου 2012 2:54:00 μ.μ Γράφεις: «Ο κ. Τσίπρας είναι ανεπάγγελτος. Δεν έχει δουλέψει ούτε μια ημέρα. Τα λεφτά υπήρχαν από τον μπαμπά, και βέβαια τον πρόβαλε η τηλεόραση». Ευτυχώς που έχουν δουλέψει ο ΓΑΠ, ο Βενιζέλος, ο Σαμαράς, η Μπακογιάννη και τα υπόλοιπα παιδιά. Γράφεις: «Ελπίζω η εθνικής μας υπόσταση να υπάρχει και μετά από μια πενταετία αλλά δεν το βλέπω το πράγμα» Μη φοβάσαι φίλε. Η ύπαρξη της Ελλάδας δεν εξαρτάται από τα «παιδάκια» που ζητούν τη ψήφο μας. Γράφεις: «Επίσης αυτό το δισύλλαβο όνομα και η καταγωγή από την Άρτα...κάτι μου ξενίζει» Απάντηση: Και τα μυαλά στα κάγκελα. Σύνελθε. Δεν γίνεται έτσι διάλογος. 22 Μαΐου 2012Φτωχός και μόνος κάου-μπόυ 23 Μαΐου 2012 στις 10:54:00 μ.μ. EEST  

@Οδυσσέας
1. Ποιος μου εγγυάται οτι τα ακόμα χειρότερα δε με περιμένουν στη γωνία από την παρέα Σαμαρά και Ντόρας; Αντίθετα μάλιστα αυτούς φοβάμαι περισσότερο για τα χειρότερα. Κάνω λάθος μήπως; Και στο κάτω κάτω όταν βλέπω μια πανστρατιά δεξιάς έχω έναν προβληματισμό ως αριστερός. Με Πλεύρη και Άδωνη και Βελόπουλο σε αυριανή κυβέρνηση τίποτα δεν είναι απίθανο.Έχω πικρή πείρα από τα καμώματα Πασοκονεοδημοκρατών στη δουλειά μου, δε θέλω να επεκταθώ.

2. Πράγματι αργήσαμε να την κοπανήσουμε αλλά ακόμη και τώρα δεν είναι αργά. Το αν τους παίρνει ή όχι να φύγουμε είναι συζητισιμο αλλά μην ξεχνάμε και το chicken game που παίζουν ξεκάθαρα οκάποιοι στην Ευρώπη εις βάρος μας...η Τουρκία παίζει αυτό το παιχνίδι χρόνια με μας και πιάνει πάντα ενω είναι ξεκάθαρο οτι τα κενά της δικής της άμυνας είναι τεράστια (απόδειξη η ιστορία με τα ισραηλινά F16)

3. Έχεις δίκιο για το θέμα της ΕΕ. Τουλάχιστον όμως μπορούμε δικριτικά να ενισχύσουμε κάποιες βιομηχανία ή άλλες εταιρίες με κρατικές παραγγελίες. Εδώ ετοιμάζονταν να δώσουν και την πυρόσβεση σε Τούρκους.

@Ανώνυμος 23 Μαΐου 2012 7:06:00 μ.μ
Ποτέ δεν ξέρεις πόσες σφαίρες έχει το πιστόλι. Απλώς υποθέτεις οτι είναι γεμάτο ακόμη κι όταν είναι άδειο. Αλλά έξι σφαίρες μου κάνει για κινδυνολογία.
Τι θα υπάρχει στον κόσμο της δραχμής δεν το ξέρω, ούτε και μπορώ να μαντέψω. Μόνο υποθέσεις μπορεί να γίνουν. Και οι υποθέσεις έχουν - ως υποθετικά σενάρια - ίδια αντικειμενική αξία, είτε θετικές είναι είτε αρνητικές

Ξέρω πολύ καλά που στηρίζει την ευημερία της η Τουρκία και πως ζει ο μέσος Τούρκος. Δε ζήτησα να γίνουμε Τουρκία. Υπάρχουν όμως στοιχεία στην οικονομία της θετικά. Όπως θετικό είναιτο σύστημα φορολόγησης σε Αμερική και Αυστραλία αλλά το κοινωνικό τους σύστημα μου είναι απεχθές - με δυο λέξεις: δες τους άστεγους στην Αμερική και ιθαγενείς στην Αυστραλία. Ξέρω πολύ καλά πως ανέκαμψε η οικονομία της Αμερικής μετά το κραχ του 29. Και ποιοι πλήρωσαν την κρίση ξέρω, και τι κονόμησαν οι Τράπεζες από την είσοδο της Αμερικής στον Α και ΒΠΠ ξέρω - τα γράφει για τον ΑΠΠ ο John Dos Pasos. Eίναι η δουλειά μου να ξέρω. Όπως ξέρω και γιατί κατέρρευσε η δημοκρατία της Βαϊμάρης. Σου θυμίζει τίποτα η ιστορία της ανόδου του Χίτλερ στη εξουσία και τι σχέση έχει με το κραχ του 29; Απλώς ο σημερινός επίδοξος Χίτλερ μοιάζει γελοίος (τώρα που το σκέφτομαι όμως και ο Χίτλερ δεν ήταν έναν φωνακλάς τύπος που έριχνε μπιστολιές σε μπυραρίες;)

Αλλά όταν η δεξιά ξεκινά πόλεμο υπέρ τσεπών και Τραπεζών, αργά ή γρήγορα για να σταματήσει την αριστερά θα παραδοθεί στην ακροδεξιά. Το δίλλημα έχει αρχίσει ήδη να τίθεται ανοιχτά στο χώρο της δεξιάς (και Πασοκ και Κουβέλη μέσα εντός ολίγου, όταν η πόλωση χτυπήσει κόκκινο). Μια ματιά στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων είναι αρκετή να επιβεβαιώσει οτι παίζουν πια όλοι και όλα εναντίον του Τσίπρα. Μέχρι πριν λίγες μέρες δε σκόπευα να τον ψηφίσω. Αλλά μετά από τη λύσσα των επιθέσεων εναντίον ενός ανθρώπου που δεν είναι υπεύθυνος ακόμη για κανένα λάθος ή κακή διαχείριση ή διαφθορά πείθομαι να το κάνω, έστω και με δυσφορία (θα έλεγα οτι τον βρίσκω λίγο light αριστερό για τα γούστα μου) Και αν το δίλλημα είναι για μένα Βουλγαρία ή Κούβα, είναι ξεκάθαρο τι θα απαντήσω. Άλλωστε η Κούβα χωρίς το αμερικάνικο εμπάρκο θα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση.

Ξέφυγαν άραγε η Πορτογαλία και η Ιρλανδία; και γιατί λαμβάνουν συνεχώς νέα μέτρα; χτύπα στο google Πορτογαλία και κρίση και δες τα αποτελέσματα.

Alexandros 24 Μαΐου 2012 στις 3:56:00 π.μ. EEST  

http://infognomonpolitics.blogspot.co.uk/2012/05/blog-post_2748.html

To link που έλεγα και ξέχασα να το προσθέσω.

Τι διαφορά έχει η Βουλγαρία με την Κούβα? Αφού οι Κουβανοί περνούσαν καλά, γιατί οι μισοί είναι στο Μαϊάμι?

Ν.Μ.Π. 24 Μαΐου 2012 στις 7:10:00 π.μ. EEST  

@Οδυσσέα

Κανείς δεν μας εγγυάται βέβαια ότι και με τον μνημόνιο θα υπάρχει ρεύμα για το σχολείο, ανταλλακτικά για το νοσοκομείο κ.τ.λ.

Η κατάσταση είναι μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα.
Άλλοι θέλουν να πέσουν στον γκρεμό με αλεξίπτωτο το μνημόνιο και άλλοι προτιμούν να πέσουν στο ρέμα και να κολυμπήσουν εξ' ολοκλήρου με τις δικές τους δυνάμεις. Το θέμα είναι ότι στον γκρεμό- ακόμα και με αλεξίπτωτο- φτάνεις στον πάτο, ενώ στο ρέμα έχεις τουλάχιστον την ΕΛΠΙΔΑ να φτάσεις στην απέναντι όχθη, κι ας έχεις σοβαρότατες πιθανότητες να μην τα καταφέρεις και να πνιγείς.
Έχουμε να διαλέξουμε λοιπόν:
Ελπίδα και πιθανόν νεκρός ή
αλεξίπτωτο και στον πάτο του γκρεμού.

Εγώ έχω και μία άλλη ελπίδα. Ή μάλλον ευχή είναι. Ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει κάποιο σχέδιο. Συμφωνώ μαζί σου, ακόμα και να θέλει να φύγει η Ελλάδα απο το ευρώ δεν διαφωνώ. Αρκεί να γίνει με σωστή τακτική και σχέδιο. Γιατί αν δεν γίνει με τακτική, θα είναι σαν να πηδήξαμε στον γκρεμό και μάλιστα χωρίς αλεξίπτωτο.

Και μία ερώτηση. Γιατί θα ήταν τόσο καταστροφικό να φύγει η Ελλάδα απο την Ευρωπαϊκή Ένωση; Δεν διαφωνώ. Απλά θέλω την άποψή σου.

Ν.Μ.Π.

Alexandros 24 Μαΐου 2012 στις 10:46:00 π.μ. EEST  

Επειδή όλοι μιλάτε για το μνημόνιο με μοναδικό γνώμονα το βιοτικό επίπεδο, το οποιο είναι βεβαια τρομερά βασικό, αλλα επειδή όπως μιλάτε εσείς μπορώ κι εγώ να σας πω ότι οι Παππούδες μας δεν κοίταξαν το βοιωτικό επίπεδο πρώτο στις έξωθεν απειλές, αλλα επειδή επιμένετε, μπορεί κάποιος να μου πει ποια χωρα έξω από την ΕΕ έχει καλύτερο βοιωτικό επίπεδο από τις χώρες εντός ΕΕ? Εκτος και αν αν τα παραδείγματα είναι η Σουηδία η Νορβηγία και η Ελβετία, αν και αυτές ουσιαστικά εντός ΕΕ είναι. Ποια χωρα της Ασίας, της Αφρικής, της Νοτιου Αμερικής ζηλεύετε?

Ταπεινή μου άποψη είναι πως ο στόχος έχει σχεδόν επιτευχθεί, η ΕΕ θα δεχθεί, έστω να τροποποιήσει, πολλά από αυτά που επιτάσσει το μνημόνιο. Πρέπει οπωσδήποτε να γίνει κυβέρνηση συνεργασίας, ο Πρωθυπουργός μου είναι αδιάφορος, αλλα πρέπει να είναι σίγουρα μέσα στην κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΡΙΖΑ, τα μέλη του ΣΥΡΡΙΖΑ θα είναι αυτά που θα θέσουν τα ζητήματα της επαναδιαπραγμάτευσης αλλα και αυτά που θα ορίσουν τις κόκκινες γραμμές και αυτό όχι γιατί είναι καλοί διαπραγματευτές, αλλα είναι οι μοναδικοί που δεν έχουν βάλει υπογραφές. Ένας "διακριτικός" εκβιασμός στους Ευρωπαίους,"Προς όφελος της Κυβερνητικής σταθερότητας κάντε λίγο πίσω" θα επιτύχουμε και να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας και να αλλάξουμε την απαρχαιωμένη οικονομία, οποιος θέλει Κουβα να πάει στην Κουβα εκεί που οι άνθρωποι μένουν 50 χιλιόμετρα από την Havana και δεν έχουν πάει ποτε σε αυτήν !

Ανώνυμος 24 Μαΐου 2012 στις 12:21:00 μ.μ. EEST  

@Αρματιστή

Αναφέρεις ότι αισθάνεσαι αφάνταστη απέχθεια για ότι νεοφιλελεύθερο παρουσιάζεται, όχι μόνο για την οικονομική του πολιτική αλλά και για το διεθνισμό που αποπνέουν, αφού θεωρούν ότι η μόνη πατρίδα για αυτή τη πολιτική είναι οι αγορές. Συνεχίζοντας όμως αμέσως υποπίπτεις σε αντίφαση αναγνωρίζοντας ότι το δημόσιο είναι τερατώδες με όλα αυτά που όλοι του προσάπτουμε κι όχι αδίκως, που αυτό διορθώνεται μόνο με φιλελεύθερη πολιτική κι όχι την κρατικίστικη, την πελατειακή δηλαδή, που όλοι ζήσαμε από το ΄80 και μετά.

Η δήλωση του Μάνου (με τον οποίο δεν συμφνωνώ απόλυτα) που αναφέρεις με εισαγωγικά "300.000 Δ.Υ. πρέπει να απολυθούν αμέσως" για την ακρίβεια είναι:

"Για να εξυγιανθεί το Δημόσιο κατά τη γνώμη μου θα χρειαστεί να φύγουν σταδιακά 400.000 άνθρωποι, για τους οποίους το κράτος πρέπει να φροντίσει να διευκολύνει αυτή την αποχώρηση, πληρώνοντας τους για τρία χρόνια το 70% των τακτικών αποδοχών τους».

Δεν ξέρω αν αυτό που ανέφερες είναι το ίδιο με αυτό που πραγματικά ανέφερε, το αφήνω στην κρίση όλων μας. Κι αυτό είναι που μας λείπει γενικά και για αυτό οδηγηθήκαμε εδώ. Η ψύχραιμη, κριτική σκέψη, την οποία αν διαθέταμε σε μεγαλύτερο βαθμό μερικές δεκαετίες πριν δεν θα μας οδηγούσε στο σημερινό αδιέξοδο.

Αυτά που συζητάμε σήμερα ως αναγκαία βήματα όπως πχ εξυγείανση και εξορθολογισμό του δημοσίου, της δομής του και του ρόλου του, την προτεραιότητα στην ανάπτυξη και στην επένδυση τα έλεγαν οι "ακραίοι" φιλελεύθεροι δεκαετίες πριν. Όμως δέχονταν και δέχεται μέχρι σήμερα συντονισμένα πυρά από όλες τις μεριές διότι βεβαίως όλα αυτά έρχονταν σε αντίθεση με το φαύλο και καταστρεπτικό μακροπρόθεσμα, κύκλο του κράτους-πρωταγωνιστή στην ελληνική οικονομία, του κράτους των επιδομάτων, των ΔΕΚΟ, των κρατικοποιήσεων προβληματικών εταιρειών, των εκατοντάδων χιλιάδων προσλήψεων όλου αυτού του σάπιου κυκλώματος που πρόσφερε πλασματικό πλούτο κι ανάπτυξη με υπέρεγκο εξωτερικό δανεισμό κι υψηλή φορολογία τα οποία κατέστρεψαν, όπως "προφήτευαν" οι "ακραίοι" φιλελεύθεροι, την ελληνική οικονομία και την υγιή ανάπτυξη. Εκείνη η πολιτική πρότεινε από τότε συγκεκριμένες λύσεις, όχι δάνεια. Υπήρχαν κι υπάρχουν εναλλακτικές. Προτιμήθηκε η διατήρηση του κράτους-χορηγού φθηνού χρήματος.

Το δυστύχημα είναι ότι και τώρα η εναλλακτική που προβάλλεται είναι αυτή. Το βλέποντας και κάνοντας μέσω δανεισμού, έγινε βλέποντας και κάνοντας μέσω του εκβιασμού. Αυτό είναι το επικίνδυνο του Τσίπρα. Ειρωνικό παραμένει ότι ενώ καταρρέει παγκοσμίως η αντι-φιλελεύθερη πολιτική με συνεχείς στρεβλώσεις της αγοράς απο τον κρατικοπαρεμβατισμό εξακολουθείται να κατηγορείται ως υπεύθυνος ο φιλελευθερισμός!

Τα πράγματα είναι απλά. Τα μοντέλα και οι πολιτικές απέτυχαν, πρέπει να αναθεωρηθούν και να εφαρμοστεί ένα επιπλέον γενναίο κούρεμα που θα το υποστούν οι τράπεζες που τόσο προστατεύονται από τα κράτη-κυβερνήσεις κι ευθύνονται για αυτές τις φούσκες.

Alexandros 24 Μαΐου 2012 στις 1:01:00 μ.μ. EEST  

Κάτι ακόμα μιας και μιλάμε για το δημόσιο και το δημόσιο και η μονη λύση που προβάλλεται είναι να απολυθούν δεν ξέρω κι εγώ poses χιλιάδες άνθρωποι. Το πρόβλημα του Δημοσιου δεν είναι ο αριθμός των δημοσιων υπαλληλων, το πρόβλημα του δημοσιου είναι το ίδιο το δημόσιο και ο τρόπος που λειτουργεί. Όσο για τους δημοσιους υπαλληλους, ηυπάρχουν υπηρεσίες με υπεράριθμους και υπηρεσίες με ελλείψεις τραγικές μάλιστα. Είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να οργανωθούν και να αναπτυχθούν οι υπηρεσίες του δημοσιου στα "ακιρτικα" μέρη και κυρίως στα νησιά του Αιγαίου, ενώ και οι metatkseis είναι απαραίτητες. Η απόλυση τυφλά δημοσιων υπαλληλων δεν λύνει κανένα πρόβλημα, διότι αυτό που πρέπει επιτέλους να αλλάξει είναι το δημόσιο στην ουσία του, άλλωστε και το οικονομικό όφελος από τη μισθοδοσία είναι 1 dis περίπου από 150000 απολύσεις άρα τίποτα ειδικά αν αναλογιστεί το κόστος και σε κοινωνικό αλλα ακόμα και σε οικονομικό επίπεδο! όσο για τον Μάνο......καλός είναι στα μαθηματικά......κατά τα αλλα.......

Αρματιστής 24 Μαΐου 2012 στις 3:28:00 μ.μ. EEST  

Ανώνυμος 24 Μαΐου 2012 12:21:00 μ.μ.

Αγαπητέ φίλε Και αυτό που αναφέρεις το άκουσα και αυτό που είπα εγώ νομίζω ότι το έχει πει ο Μάνος. Είναι πολλά αυτά που λέγονται και ενδεχομένως κάπου να κάνω λάθος. Το ζήτημα δεν είναι αν θα είναι 400.000 σταδιακά, ή 300.000 άμεσα. Το ζήτημα είναι η σκληρότητα του μέτρου. Είτε 400 είτε 300 χιλιάδες, όλοι αυτοί αποτελούν μια στρατιά ανέργων που θα προστεθεί στις ήδη 4 στρατιές. Αν νομίζει κάποιος ότι αυτό δεν θα δημιουργήσει ανθρωπιστική κρίση, πλανάται πλάνη οικτρά.

Αλλά ας πούμε ότι υλοποιείται η θέση του Μάνου, πόσοι ΔΥ θα απομείνουν; 250.000; Νομίζει κάποιος ότι φθάνουν για να λειτουργήσει το δημόσιο; Όποιος το πει, μάλλον δεν έχει σχέση με τη πραγματικότητα. Μόνο οι ΕΔ και τα ΣΑ έχουν πάνω από 120.000 υπαλλήλους. Τα νοσοκομεία; Η εκπαίδευση; Η κεντρική διοίκηση; Οι ΟΤΑ;

Το πρώτο ζήτημα είναι να υπολογιστεί ακριβώς πόσους χρειαζόμαστε. ΟΙ 650 χιλιάδες (;) που μετρήθηκαν είναι πολλοί. Αλλά και οι 250 χιλιάδες που θέλει ο Μάνος πιστεύω ότι πάρα πολύ λίγοι. Πρέπει να δούμε ποιο είναι το ποσοστό των Δ.Υ. στις χώρες της ΕΕ (νομίζω ότι οι διαφορές μας δεν είναι ιδιαίτερα σοβαρές). Θα πρέπει επίσης να υπολογίσουμε και τη πολυδιάσπαση του Ελληνικού χώρου. Ύστερα να βάλουμε κανόνες αξιοκρατίας. Ακόμη να αρχίσουμε από τη Ανωτάτη κεντρική διοίκηση. Να ελαττώσουμε τους ΔΥ. Πρώτα όμως πρέπει να μειώσουμε τους βουλευτές, τους παρατρεχάμενους των βουλευτών, τους υπαλλήλους της βουλής, τους υπουργούς, τους παρατρεχάμενους τους κλπ.

Θα το ξαναπώ. Ο Μάνος λέει να απολύσουμε 400 χιλιάδες. Για μένα αποτελεί τραγικό λάθος. Αν ακολουθηθεί η σχέση 1:10, οι ΔΥ θα μειωθούν σε σύντομο χρόνο. Θα ρωτήσω όμως: Έχεις ακούσει κάποιους από αυτούς που ο Σόιμπλε χαρακτήρισε ως «μη δημαγωγούς» να δεσμεύονται για το πώς προγραμματίζουν την οργάνωση του δημοσίου; Όχι. Και ξέρεις γιατί; Αν πάρουν την εξουσία θα το λαφυραγωγήσουν. Όπως πάντα. Μπορεί να μη κάνουν αθρόες προσλήψεις, αλλά όλα αυτά τα «παιδιά» που περιμένουν στους προθάλαμους, θα τα βολέψουν.

ΥΓ. Ενόχλησε πάρα πολύ τους εκπροσώπους της «κατεστημένης εξουσίας» η μη γαλατική ευγένεια του Τσίπρα, που αποκάλεσε τον Ολάντ «Ολανδρέου». Ότι ο Σόιμπλε επεμβαίνει συνεχώς στα εσωτερικά μας, ότι μας κουνάει συνεχώς το δάκτυλο ότι αν δεν ψηφίσουμε κατά τις απαιτήσεις του θα υποστούμε τις κυρώσεις, ότι αποκαλεί τους Έλληνες πολιτικούς που δεν συμφωνούν με το μνημόνιο, δημαγωγούς, δεν ενοχλεί κανένα;

Κίμων 24 Μαΐου 2012 στις 4:04:00 μ.μ. EEST  

Η φιλελεύθερη άποψη είναι ο εξορθολογισμός όχι η καρατόμηση. Αν μία καθαρίστρια στη Βουλή πάιρνει 14 ή 16 ή δεν ξέρω κι εγώ πόσους μισθούς, υψηλότερους από αυτούς ανώτατων δημοσίων λειτουργών, η λύση δεν είναι η οριζόντια μείωση γιατί αυτή έχει μπάρμπα στην Κορώνη. Και για να μην πιάνω μόνο τις ακραίες περιπτώσεις υπάρχουν και πολλοί άλλοι με χαμηλούς μισθούς που μπήκαν σε υπηρεσίες που δεν τους χρειάζονται, ενώ γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες υπηρεσιών με φιλότιμους υπαλλήλους που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό σε τραγικά υποστελεχωμένες υπηρεσίες, όπου ακούνε και τα εξ αμάξης απ΄ τον κάθε αγανακτισμένο που τους τσουβαλιάζει με τους κηφήνες.
Αν το δημόσιο ήξερε πόσους υπαλλήλους έχει, που, με τι προσόντα, με τι απόδοση, θα ήξερε και πόσους χρειάζεται, που έχει ελλείψεις και από που μπορεί να κάνει οικονομία. Το μπάχαλο ωφελεί μόνο αυτούς που έχουν μπει από το παράθυρο και δεν προσφέρουν τίποτα πίσω στην κοινωνία και πλήτει τους άξιους που υπόκεινται στα οριζόντια μέτρα. Δυστυχώς όμως οι "πελάτες" είναι πολλοί και την απόφαση την παίρνουν οι "προοδευτικοί" πολιτικοί πάτρονες που έχουν δαιμονοποιήσει τη λέξη φιλελεύθερος γιατί τους χαλάει τη μπίζνα.

Ανώνυμος 24 Μαΐου 2012 στις 11:47:00 μ.μ. EEST  

@Aρματιστής

Δεν είμαι της γνώμης να αντιμετωπίζουμε το πρόβλημά μας αποκομμένα, αντιθέτως οφείλουμε να έχουμε μια συνολική αντιμετώπιση. Στο πεδίο σου, θα το λέγαμε τακτική και στρατηγική αντίστοιχα αν δεν κάνω λάθος.

Απατώντας λοιπόν σε συγκεκριμένο πρόβλημα, αυτό της αποσυμφόρησης του δημοσίου που το θέτεις στη κοινωνική του διάσταση ως σκληρό. Συμφωνώ, αλλά η διαφορά δεν ήταν το σκέτο "άμεσα/σταδιακά" αλλά "σταδιακά σε 3 χρόνια με πληρωμή του 70% των τακτικών αποδοχών", προφανώς λιγότερο σκληρή από το άμεσα και πληρωμή μικρότερη (επίδομα ανεργίας) για ένα μόνο χρόνο και αυτό στα πλαίσια που το κράτος και η αγορά κινείται εντός μεταρρυθμιστικών αλλαγών με στόχο την ανάπτυξη κι άρα τη δημιουργία νέων θέσεων κι ευκαιριών επιχειρηματικότητας με 3ετη ευχέρεια.

Όταν λοιπόν μιλάμε σε στρατηγικό επίπεδο, αυτό των αλλαγών που απαιτείται να γίνουν για να ανακάμψει η οικονομία τότε οι φαινομενικά "σκληρές" τακτικές κινήσεις εξομαλύνονται. Εδώ χωλαίνει η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ κι όχι μόνο. Δεν έχουν ρεαλιστικές προτάσεις και προγράμματα επί της ουσίας. Δεν έχουν στρατηγική. Στρατηγική δεν είναι ακυρώνω και βλεπουμε, μπορεί να πάμε σε δρχ, μπορεί να κάνω δήμευση περιουσιών και καταθέσεων, μπορεί να κάνω προσλήψεις, μπορεί να φορολογήσω ακόμα περισσότερο τα εισοδήματα, μπορεί να δώσω πίσω λεφτά γιατί μπορεί να εκτυπώσω όσα θέλω και γιατί μπορεί να φορολογώ κι έκτακτα τους τζίρους κοκ

Ήμαστε απελπισμένοι και είναι η κατάλληλη στιγμή να πιαστούμε για άλλη μια φορά κορόιδα. Το πρόβλημα δεν θα το έχει ο κάθε Τσίπρας και ο κάθε Σαμαράς. Εγώ κι εσύ θα το έχουμε. Καιρος να σηκώσουμε τον πήχη των απαιτήσεων μας από τους πολιτικούς, να ασκήσουν επιτέλους ρεαλιστική πολιτική, παρουσιάζοντας ρεαλιστικά προγράμματα, προτάσεις και λύσεις. Να συνεργαστούν. Να κοιτάξουν επιτέλους το εθνικό συμφέρον το οποίο δεν θα μεταφράζεται σε ψήφους, ούτε σε πελατειακές σχέσεις. Να μεταφράζεται σε υγιή ανάπτυξη στις δεδομένες πραγματικές συνθήκες κι ανάγκες. Κι επιτέλους ας ξεκινήσουν από το βασικό. Τήρηση νόμων και προγραμμάτων. Πχ όταν λέμε κατάργηση βουλευτικής ασυλίας, απόλυση, άνοιγμα επαγγέλματος, ,ιδιωτικοποίηση, τιμωρία φοροδιαφυγής, κατάργηση πελατειακών επιδομάτων κλπ να εννοούμε αυτά ακριβώς, χωρίς εκπτώσεις και διακρίσεις. Αυτά μας έφαγαν. Ας ξεκινήσουμε απο αυτό.

Dura lex, sed lex!

Οδυσσέας 27 Μαΐου 2012 στις 11:56:00 μ.μ. EEST  

@ Ν.Μ.Π.:
Συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση, τώρα είδα το ερώτημά σου σχετικά με την έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ.
Θεωρώ ότι πράγματι θα ήταν καταστροφική, κυρίως από γεωπολιτική άποψη, με την έννοια ότι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα ανήκει σε ένα ισχυρό κλαμπα κρατών, ουσιαστικά σε μία από τις υπερδυνάμεις, και έχει τη δυνατότητα να επηρεάζει τις θέσεις της ΕΕ σε σωρεία θεμάτων, μεταξύ των οποίων και τα θέματα άμεσου εθνικού μας ενδιαφέροντος. Ας θυμηθούμε μόνο πόσο βελτιωθηκε η θέση μας στο Κυπριακό μετά την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ. Αυτή τη στιγμή διάφοροι γεωπολιτικοί μας αντίπαλοι (Τουρκία, Σκόπια) είναι έξω από την ΕΕ και χτυπάνε την πόρτα, κι εμείς έχουμε λόγο στο αν θα μπούνε και υπό ποιους όρους. Θα ήταν τεράστια ηλιθιότητα να φύγουμε οικειοθελώς.
Πέραν την γεωπολιτικής, υπάρχει και η οικονομική άποψη, για την οποία απλά θα πω ότι οι απόψεις διίστανται, κατά πόσον είναι ωφέλιμη για την οικονομία της χώρας η συμμετοχή στην ΕΕ. Βέβαια είχαμε τεράστια εισροή διαρθρωτικών κονδυλίων, αλλά στην πραγματικότητα η παραγωγική βάση της χώρας δεν άντεξε τον ανοιχτό ανταγωνισμό και συρρικνώθηκε πολύ. Το ερώτημα είναι όμως, αν μια έξοδος από την ΕΕ σήμερα (που η παραγωγική μας βάση όπως είπαμε έχει διαλυθεί, και επιπλέον θα είχαμε τεράστιο πρόβλημα να βρούμε δανεισμό για να στήσουμε καινούργια) θα ήταν ωφέλιμη, ή έστω εφικτή χωρίς τεράστια προβλήματα. Θεωρώ πως όχι, αλλά δεν έχω και τις γνώσεις για να το κρίνω.
Ο βασικός λόγος για τον οποίο θεωρώ καταστροφή τυχόν έξοδο από την ΕΕ είναι γεωπολιτικός.

Ν.Μ.Π. 28 Μαΐου 2012 στις 4:22:00 μ.μ. EEST  

Σε ευχαριστώ για την απάντηση Οδυσσέα. Το φαντάστηκα οτι θα ασχολήθηκες με τις καινούργιες αναρτήσεις και δεν θα το είδες.

Ν.Μ.Π.

Ανώνυμος 5 Ιουνίου 2012 στις 11:20:00 μ.μ. EEST  

@Φτωχός και μόνος καουμπόι

Έκανα ένα google search όπως μου υπέδειξες και μου έβγαλε αυτό:

http://www.express.gr/news/diethnisoz_oikonomia/610175oz_20120604610175.php3

Για δες τι κάνει η Πορτογαλία. Αλλά αυτοί είναι κουτόφραγκοι. Εμείς θα το καταγγείλουμε με τη μαγκιά μας και...θα ρισκάρουμε.

Ανώνυμος 9 Ιουνίου 2012 στις 6:07:00 μ.μ. EEST  

Ασυρματιστή, Μόλις προ ολίγου βρέθηκα σε αυτό το διαδικτυακό τόπο. Όποιος και να είσαι θα έλεγα πως μοιάζει σαν να έχει πιάσει τον παλμό του Έλληνα. Επίσης θα ήθελα να συν ταχθώ με τις ενωτικές σου θέσεις.
Χαιρετώ!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP