H 335 Mοίρα στο TLP 2012-3

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Ένα χρόνο μετά τις άκρως επιτυχημένες αποστολές της 340Μ και της 343Μ στο Tactical Leadership Programme (TLP) τη σκυτάλη παρέλαβε η 335 Mοίρα που συμμετέχει στην 3η/2012 Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος. Οι Τίγρεις βρίσκονται στην αεροπορική βάση Albacete της Ισπανίας από τις 30 Απριλίου με τέσσερα μονοθέσια F-16C Block 52M και δύο C-130H να υποστηρίζουν την αποστολή. Στο ΤLP 2/2011 τα στελέχη της 340Μ κατέκτησαν την πρώτη θέση σε αποστολές κρούσης ενώ σημείωσαν τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας σε βολές αέρος-αέρος με μηδενικές απώλειες από εχθρικά πυρά. Στο TLP 3/2011 τα στελέχη της 343Μ κατέκτησαν την πρώτη θέση σε ρόλο εναέριας υπεροχής ενώ σε αποστολές καταστολής αεράμυνας (SEAD) εκτέλεσαν με απόλυτη επιτυχία βολές HΑRM εξουδετερώνοντας όλους τους στόχους που τους είχαν ανατεθεί σε όλες τις αποστολές που έλαβαν μέρος.Οι δύο Ιπτάμενοι της 343Μ (Σμηναγοί Λ. Θεοχαρόπουλος και Χ. Νίκου) ψηφίστηκαν από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες (και από τους Τούρκους) ως οι καλύτεροι Πολεμιστές της Εκπαιδευτικής Σειράς (The Warrior of the TLP Course 2011-3).

Η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία συμμετέχει με αεροσκάφη F-4E/2020 της 171 Μοίρας.

Με πληροφορίες από AviationLive.

strategyreports

3 σχόλια:

Ανώνυμος 5 Μαΐου 2012 στις 4:05:00 μ.μ. EEST  

καλα νεα

Αλασκας

Θέραπς 5 Μαΐου 2012 στις 10:02:00 μ.μ. EEST  

ΑΙΕΝ

ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ


ξανά-και-ξανά!

Ανώνυμος 5 Μαΐου 2012 στις 11:36:00 μ.μ. EEST  

ακουσα καλα λογια για την335 και το κανει πραξει,γιατι οι πιλοτοι μας να μην εχουν εφ35κ.λ.πκαι να υστερουμε σε αριθμο μαχητικων?ειναιαδιαφορια παρα κριση, την στιγμη που ολα δειχνουν ενταση με τουρκια το καλοκαιρι κυριως λογου αοζ και6μιλια γιατι ??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP