Ισραήλ: Νέο ψηφιακό σύστημα άμεσης κλήσης εφέδρων

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Δεδομένου ότι το Ισραήλ είναι μια πολύ μικρή γεωγραφικά και πληθυσμιακά χώρα, έχει ανάγκη από δυνάμεις εφεδρείας που θα είναι όσο το δυνατόν καλύτερα εκπαιδευμένες. Σε περίπτωση κρίσης ή πολέμου, ζωτικής σημασίας είναι η λειτουργία του στρατολογικού και του συστήματος κλήσης εφέδρων.

Αν και υπάρχει ήδη τέτοιο σύστημα, εντούτοις, οι IDF ξεκίνησαν την αναβάθμισή του. Αρμόδια υπηρεσία για την εργασία αυτή είναι η ιδιωτική εταιρεία GAMA Operations.

Μέσω του συστήματος που έχει αναπτύξει, οι IDF έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επικοινωνία με το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό εφέδρων, μέσω κεντρικού πληροφοριακού συστήματος. Αυτό ψάχνει για τους εφέδρους μέσω των κινητών ή σταθερών τηλεφώνων τους. Οι τελευταίοι όταν δεχθούν την κλήση/μήνυμα, θα πρέπει να καταχωρήσουν τον ειδικό αριθμό ταυτοποίησης που έχουν λάβει ως έφεδροι. Έπειτα, το σύστημα τους δίνει πληροφορίες για το που πρέπει να παρουσιαστούν.


Κάθε σχηματισμός, επιπέδου μεραρχίας των IDF, έχει δικό της σύστημα κλήσης εφέδρων της GAMA Operations. Έτσι, ο κάθε σχηματισμός μπορεί να καλέσει τους δικούς του εφέδρους, όταν πάντα συνδεδεμένος ψηφιακά με τους άλλους σχηματισμούς.

Αν και δεν έχουν δοθεί συγκεκριμένες πληροφορίες για το τι θα περιλαμβάνει η αναβάθμιση του συστήματος, ο διευθύνων σύμβουλος της GAMA Operations, Εγιάλ Αλόν, δήλωσε ότι θα βασίζεται στην τεχνολογία μεταφοράς φωνής μέσω διαδικτύου. Θα μπορεί να συνδέεται με όλα τα άλλα κέντρα και να εκτελεί χιλιάδες τηλεφωνικές κλήσεις. Επιπλέον, είναι πιθανό να τοποθετηθεί και σύστημα αναγνώρισης φωνής, ώστε να μην είναι απαραίτητη η χρήση κωδικών, μειώνοντας τον χρόνο ανταπόκρισης.

Αντίστοιχα συστήματα έχουν εγκατασταθεί και στις υπηρεσίας ασφαλείας και πολιτικής προστασίας του Ισραήλ.

www.defence-point.gr

16 σχόλια:

Ανώνυμος 14 Μαΐου 2012 στις 8:02:00 μ.μ. EEST  

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΦΕΔΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΘΑ;ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΕΦΕΔΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΠΕΡΙΤΤΟΥΣ,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΟΥΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΟΥΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ.ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ,ΧΟ,ΧΟ,ΧΟ.ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ. HELLAS MARINE.

Ανώνυμος 15 Μαΐου 2012 στις 1:31:00 π.μ. EEST  

...στην Ελλάδα οι έφεδροι ειναι μόνο για παρελάσεις, σκοπιές, αγγαρείες και για να κάνουν τους σερβιτόρους στους στρατηγούς των κααυ. Πάλι καλά που είμαστε μαζοχιστές λαός και υπάρχει ακομα η θητεία.

Ανώνυμος 15 Μαΐου 2012 στις 8:43:00 π.μ. EEST  

το ισραήλ έχει πόλεμο.

εμείς είχαμε τον τελευταίο πριν 60 χρόνια.

E.A.V. 15 Μαΐου 2012 στις 8:45:00 π.μ. EEST  

Πάντως είναι απίστευτο τί μπορείς να κάνεις με λίγη απλή λογική και επαφή με την πραγματικότητα έξω από την νοοτροπία του "δεν προβλέπεται".

Θλίβερη σύγκριση...

bob 15 Μαΐου 2012 στις 2:18:00 μ.μ. EEST  

κοιταξα αρκετη ωρα τη φωτογραφια και εχω αρκετες ερωτησεις σχετικα με τον εξοπλισμο τους.
γιατι δεν χρησιμοποιουν φορμες παραλλαγης, γιατι εχουν διαφορετικα οπλα, αν φορανε αλεξισφαιρα, γιατι φορανε αυτα τα "σκουφια" στο κρανος και αν ποτε υπαρχει περιπτωση οι δικοι μας στρατιωτες να αποκτησουν τετοιον εξοπλισμο...
αν γνωριζει καποιος θα εκτιμουσα μια αναλυση...

Jimbo 15 Μαΐου 2012 στις 3:39:00 μ.μ. EEST  

Τα όπλα είναι όλα εκδόσεις του Μ16 εκτός από τον τέρμα δεξιά που έχει Galil, το διαμέτρημα είναι ίδιο και οι έφεδροι έχουν τα όπλα στο σπίτι τους, τα σκουφιά χρησιμοποιούνται για να σπάει το σχήμα του κράνους, το χρώμα της στολής ταιριάζει με τα χρώματα της περιοχής και για τα αλεξίσφαιρα δεν έχω απάντηση.

Ευστάθιος Παλαιολόγος 15 Μαΐου 2012 στις 6:43:00 μ.μ. EEST  

Negev είναι το τέρμα δεξια, ελαφρύ πολυβόλο(αντίστοιχο του Minimi)To κάλυμμα κράνους είναι για να σπάει το σχήμα του, οι Ισραηλίτες το λένε Mitzefet. Aλεξίσφαιρα χρησιμοποιούν τα λεγόμενα Ceramic Vest των οποίων οι πλάκες είναι μεγαλύτερες από τις τυπικές SAPI των Αμερικανών. Φόρμες παραλλαγής δεν φοράνε παρά μόνο σε ειδικές περιπτώσεις. Έχει περισσότερο να κάνει με οικονομία και IFF αν δεν κάνω λάθος

Ανώνυμος 15 Μαΐου 2012 στις 7:32:00 μ.μ. EEST  

15/ΜΑΙΟΥ.8'43΄00. ΤΟ 1974 ΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΡΟΔΑΥΓΗ; ΤΟ 1996 ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΤΙΣ ΚΟΤΕΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ;ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΕΡΟΜΑΧΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΙΠΟΤΕ;Η ΕΝΟΠΛΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ[19/12/1986] ΜΕΤΑΞΥ ΠΕΡΙΠΟΛΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΕΝΕΔΡΕΥΟΝΤΟΣ ΠΕΡΙΠΟΛΟΥ ΜΕ ΘΥΜΑ ΤΟΝ ΣΤΡ/ΤΗ ΖΗΣΗ ΚΑΡΑΓΩΓΟ ΤΙ ΗΤΑΝ;ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ,KAI ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕΤΑΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΛΑΝΕ ΤΗΝ ΝΙΡΒΑΝΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ. HELLAS MARINE.

Ανώνυμος 16 Μαΐου 2012 στις 9:13:00 π.μ. EEST  

@15 Μαΐου 2012 7:32:00 μ.μ. EEST

Hellas Marine
To 74 δεν είχαμε πόλεμο. 1500 ελλαδίτες απο τους 400,000 επιστρατευμένους πολέμησαν. Λιγότεροι απο την κορέα.
Απο τότε κανα 2 πιστολιές στον έβρο και δεκάδες στα αλβανικά και στα βουλγαρικά σύνορα δεν είναι πόλεμος.
Πόσα αεροπλάνα χάσαμε απο τους τούρκους απο το 74; 2; πού είδες τον πόλεμο;

θες πόλεμο; δες εθνική πατρών αθηνών σε καθημερινή βάση. δες τα σχολεία μας που βγάζουν υπανθρώπους. δες τα νοσοκομεία μας που πληρώνεις 2,000 φάκελο και σου στέλνουν τον πατέρα σου σε σάκο.

"οι τούρκοι έχουν αθηναικές πινακίδες" έλεγα κάποτε σε άλλο φόρουμ για να δείξω οτι έχουμε πόλεμο αλλά όχι με τους τούρκους αλλά με μας και την βλακεία μας.

νιρβάνα αδερφέ στα όπλα δεν έχω. δεν βλέπω ούτε όμως το τουρκικό κίνδυνο που τόσο μας έχουν ζαλίσει τα @@ για να κάνουμε θητείες καθαρισμού πατάτας.

αν είχαμε κίνδυνο θα είμασταν σαν το ισραήλ.
το έχουμε ξαναπεράσει το 1897-1911, το 1936-1940, το 1974-1980 με τρελές εκπαιδεύσεις, τέλεια προετοιμασία, στοκ υλικών ΔΜνας και εκπαίδευση ουσίας.

βλέπεις τπτ απο τα πάνω;;;;

Ανώνυμος 16 Μαΐου 2012 στις 11:52:00 π.μ. EEST  

Μήπως είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, με την τωρινή Ελληνοισραηλινή προσέγγιση, να ζητήσουμε "τα φώτα" τους, ώστε και εμείς με την πληθώρα των κινητών και των άλλων μέσων επικοινωνίας που διαθέτει η ΚΑΘΕ οικογένεια (τρομάρα μας όταν τα πιτσιρίκια ΟΛΩΝ των τάξεων του σχολείου κάνουν πολλαπλασιασμό με το computer!!!),να εφαρμόσουμε παρόμοιο σύστημα κλήτευσης των εφέδρων;;;;και να αρχίσουμε να βλέπουμε την εφεδρεία σαν πραγματική ανάγκη και ΟΧΙ αγγαρεία;;; συγνώμη ξέχασα τις ΜΚΟ και τους διεθνιστές ειρηνοποιούς, που θα μας κατηγορήσουν ως πολεμοκάπηλους!! οπότε ας μείνουν τα πράγματα ως έχουν!!!
Γιάννης

Ανώνυμος 16 Μαΐου 2012 στις 10:08:00 μ.μ. EEST  

ΠΡΟΣ 15/5/12, 7'32'00 μμ. ΕΝΑ,ΕΝΑ ΖΓΑΡΛΑΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ.1.ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΑΛΛΟΝ ΒΓΗΚΑΝΕ ΧΙΠΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ.ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ ΣΥΝΕΧΗΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΑΜΑΧΩΝ ΚΑΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ ΕΝΩ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΓΙΟΜ ΚΙΠΟΥΡ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΕΞΙ ΗΜΕΡΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΙΠΑΜΕ ΠΟΛΕΜΟ.ΤΩΡΑ ΑΝ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΒΟΗΘΗΣΕ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΠΕΡΑ.2.ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ;ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΧΑΜΕΝΑ.3.ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ[ΘΥΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΤΟΥ-ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ]ΦΤΑΙΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ.ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ Ο ΙΑΤΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΩΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΟΥΤΕ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΔΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΣΟΥ ΤΑ ΠΗΡΕ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ.4.ΑΝ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΡΚΕΖΙΝΗΣ,ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙΣ ΣΥΡΙΖΙΤΙΔΑ ΠΑΘΕΙ Η ΘΕΣ ΓΥΑΛΙΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ.ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΕΡΤΕΣ ΝΑ ΣΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΩ ΕΓΩ Η ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΤΗΝ ΜΑΜΑ ΣΟΥ ΚΟΝΤΑ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΑΕΙ;5.ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ/ΟΡΓΑΝΩΣΗ. ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΣΥΡΡΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΟΠΩΣ Η ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΣΤΡΙΜΩΓΜΕΝΟΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ,ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ. HELLAS MARINE.

Ανώνυμος 17 Μαΐου 2012 στις 9:43:00 π.μ. EEST  

@HELLAS MARINE
καταρχήν πάτα μια (όχι δύο) φορές το caps lock. δεν χρειάζεται να μας βγάλεις τα μάτια.
1. το 74 δεν έγινε πόλεμος. στο ξαναλέω. η κύπρος έκανε πόλεμο σαν ανεξάρτητο κράτος. το ελληνικό κράτος δεν πολέμισε και δεν έριξε σφαίρα εκτός της ελδυκ (που είχε χρησιμοποιηθεί για να καταλάβει την κυπριακή δημοκρατία ΠΑΡΑΝΟΜΑ απο τη χούντα) και την Α'ΜΚΔ. Συγκρίνεις με τον πόλεμο των 6 ημερών; Που είναι ο δικός μας πόλεμος των 6ημερών των 74, το 80; το 87, το 96;;;;
2. Μόλις 2 αεροπλάνα. Ενα ο Σιαλμάς και ένα ο Ηλιάκης. Τους έχουμε δε ρίξει 2 το 74 και άλλο 1 μετά τον σιαλμά. Αν φαντάζεσαι αερομαχίες δεν φταίω εγώ.
3. Να εύχεσαι να μην αρρωστήσει κάποιος δικός σου. Έξω απο τον χορό όλοι χορεύουν.
4. Όχι δεν βλέπεω επερχόμενο πόλεμο. Ούτε με νοιάζει τί λέει ο κάθε γέρος. Με νοιάζει τί λέει ο στρατός. Και ο στρατός κάνει τρύπες με bic στους στόχους, διατηρεί τάγμα δκσης στα χανιά με 400 αξκους, έχει 1000 στρατόπεδα στον νότο για να τα παίρνουν απο τα τρόφιμα και τα κάυσιμα κτλ κτλ Κανένας αξκος δεν ετοιμάζει τον στρατό για πόλεμο. Με τουίτς και "βολές" S-300 κερδίζεις εντυπώσεις. Με βολές όλων εφέδρων και επανεκπαίδευση "σχολή μαχητή" κερδίζεις πόλεμο.
Τις πατάτες τις καθάριζα καθημερινά και έκανα και τρεις υπηρεσίες τη μέρα και καθάριζα και τις τουαλέτες και τα κτήρια και ανέβαζα και σημαία στην ακρόπολη σαν ΥΕΑ Α/Β, τα πάντα αντί να μαθαίνω το αντικείμενό μου. Δεν με ένοιαζε η κούραση (δουλεύω απο τα 16) αλλά η υποτιθέμενη εκπαίδευση. Και καλά έκανα 10 βολές και 3 ρίψεις χειροβομβίδας σαν ΥΕΑ. Ούτε μια. Μπογιάτισα όμως όλο το χαιδάρι... Βολή μετά το κέντρο έκανα στη μονάδα!!! Το αντικείμενο το διάβαζα νύχτα κατα τη διάρκεια της θητείας μου! Αυτή την εκπαίδευση έδωσε το κράτος/ΕΣ σε δόκιμο αξκό πεζικού-δβ... ούτε στην αλβανία τέτοιο χάλι. Αν γίνει πόλεμος και σε διοικήσω νεαρέ τουλάχιστον δεν θα πεινάσεις.
5. ο στρατός ενδιαφέρεται για 2 πράγματα. πότε θα έρθει η μέρα για να πληρωθούν και πώς θα διατηρήσουν τις θέσεις των 500 συνταγματαρχών και στρατηγών έχοντας τάγματα των 200 ατόμων και ταξιαρχίες των 800. μην περιμένεις βελτίωση. ο ΕΣ έχει γίνει ΙΚΑ(καλλιθέας)

Ανώνυμος 17 Μαΐου 2012 στις 12:07:00 μ.μ. EEST  

Aν στα 42 μου είμαι νεαρός σε ευχαριστώ γιά το κοπλιμέντο.Αφού εισαι μεγαλύτερος γιαυτό σου γράφω κεφαλαία γιά να τα βλέπεις καλλίτερα.Εχει αρρωστήσει δικός μου και έχω χρυσοπληρώσει και δημόσιο νοσοκομείο και ιδιωτικό.Τέλος επειδή δεν θα συννενοηθούμε να μην έχεις παράπονα γιατί αυτό το μπουρδέλο το κράτος σε έκανε έφεδρο αξιωματικό έναντι άλλων με την αξία σου υποθέτω και όχι με το μέσο που έβαλες.Δεν έχεις άδικο σε αυτά πού λες αλλά τα ανακατεύεις και τα κάνεις,κατά την γνώμη μου πάντα,ΠΙΤΟΥΡΑ.Εύχομαι ο ΦΡΑΓΚΟΣ να σε πάρει γιά σύμβουλο να τον ξεστραβώσεις.

HBS 17 Μαΐου 2012 στις 12:09:00 μ.μ. EEST  

@ Ανώνυμος 9:43:00 π.μ.

Αγαπητέ φίλε, ενώ σε ΠΟΛΛΑ από αυτά που σημειώνεις έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο κατά τη γνώμη μου χάνεις μεγάλο μέρος αυτού όταν γίνεσαι μηδενιστής. Υπάρχουν ΠΟΛΛΕΣ μονάδες του ΕΣ στις οποίες επιτελείται ΣΟΒΑΡΟ έργο και στις οποίες τα επίπεδα εκπαίδευσης είναι υψηλά. Όπως και αξιωματικοί που εργάζονται νυχθημερόν για την ασφάλεια της χώρας. Αυτές όμως τις μονάδες και αυτούς τους αξιωματικούς δεν θα τις/τους βρεις εντός Αθηνών καθώς οι τελευταίες είναι εμποτισμένες με το δηλητηριώδες δημοσιουπαλληλικό πνεύμα που σωστά περιγράφεις. Θα τις βρεις στις "πινέζες" όπου τα πυρομαχικά δεν είναι ραμμένα και μικρής ή και μεγάλης έκτασης "περιστατικά" λαμβάνουν αδιάλειπτα χώρα (δίχως να βλέπουν το φως της δημοσιότητας)καθώς και στις μονάδες πρώτης γραμμής όπως οι δυνάμεις Πεζοναυτών και η 71η Α/Μ (δεν αναφέρομαι σε ειδικές δυνάμεις).

Στο δικό μου κεφάλι το '74 πολεμήσαμε από τη στιγμή που έστω και μια ελληνική διμοιρία πήρε μέρος σε μάχη. Πράγματι, επρόκειτο για μια απονενοημένη προσπάθεια καταδικασμένη ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ εξαρχής αλλά ΑΥΤΗ ακριβώς η ματαιότητα με κάνει να αντιμετωπίζω επιχειρήσεις τύπου "ΝΙΚΗ" με δέος και σεβασμό από να τις εξορίζω από το μνημονικό μου ως ήττες ή μάχες που ποτέ δε δοθήκαν.

* Όσον αφορά στο θέμα των τουρκικών αεροσκαφών που έχουν καταπέσει στο αιγαίο, εξ όσων είμαι σε θέση να γνωρίζω είναι 3 (συν αυτό που πήρε μαζί του ο ήρωας Ηλιάκης): 27 Δεκ 1995 Λέσβος F-4E (νεκρός ο χειριστής Altug Κaraburun) μετά από εμπλοκή με F-16, 8 Φεβ 1995 Ρόδος F-16 μετά από εμπλοκή με Mirage-F1, 8 Οκτ 1996 Χίος F-16 μετά από εμπλοκή με M-2000. Στην τελευταία μιλάμε για κατάρριψη (Magic II)και όχι για manoeuvring kill. Ο χειριστής Cicekli ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν ήταν Τούρκος ή Ισραηλινός...

Ανώνυμος 17 Μαΐου 2012 στις 12:55:00 μ.μ. EEST  

@HELLAS MARINE
ΔΕΑ έγινα με το πτυχίο μου και το μεταπτυχιακό μου.
Έχω 2 εύφημες μνείες και έγινα και λγος του λ/δ για 3 μήνες - λόγω έλειψης ανωτέρου αξκου - σε μ/κ τάγμα με επιτυχία.
Το οτι σκίστηκα γιατί αγαπάω τη πατρίδα μου δεν σημαίνει οτι δεν βλέπω οτι δεν υπάρχει κράτος και δεν υπάρχει στρατός.
δεν φταίνε οι πολιτικοί που οι στρατιωτικοί δεν κάνουν εκπαίδευση - ούτε όπως λέει ο φίλος HBS- μπορούμε 400,000 έλληνες να στηριχτούμε στις ΕΔ ή σε 1-2 ταξιαρχίες.
Ο πόλεμος όποτε και αν γίνει θα γίνει απο το πεζικό και τα τθ (με ΔΕΑ να είναι το 80% των αξκων), οι μονάδες των οποίων θα είναι τίγκα με άτομα άνω των 25, (μαζί και εσύ - γι αυτό και το "νεαρέ" - και παλικάρια που έκαναν θητεία μπατζίδες ή αρμενιστές) και που θα πρέπει βασισμένος στην θέληση του ο κάθε αξκος να γυρίσει πίσω νικητές και ζωντανούς όλα τα παιδιά του.
Γιατί απο όλα με προετοίμασε ο ΕΣ;
Για πόλεμο;;;;;
Πάντως αν ο Φράγκος με κάνει "σύμβουλο" θα έκανα ένα και μόνο πράγμα: άπαντες να περνάνε ανεξαιρέτως κλάδου και όπλου σχολείου προκεχωρημένης εκπ πεζικού.
καλή σου μέρα πεζοναύτη

Ανώνυμος 17 Μαΐου 2012 στις 2:11:00 μ.μ. EEST  

Να είσαι πάντα καλά.HELLAS MARINE.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP