Επίδειξη του Ειδικού Τμήματος Αλεξιπτωτιστών στην Αλεξανδρούπολη

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Μία εντυπωσιακή επίδειξη του Ειδικού Τμήματος Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ) στον αερολιμένα Αλεξανδρούπολης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθητές της ΣΤ΄ τάξης δημοτικών σχολείων της ακριτικής περιοχής. Συνολικά 53 αλεξιπτωτιστές εκτέλεσαν άλμα ελεύθερης πτώσης από μεταγωγικό C-130Η της Πολεμικής Αεροπορίας πέφτοντας από ύψος 12.000 ποδιών στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του αεροδρομίου, προσφέροντας ένα μοναδικό και εξαιρετικό θέαμα. Πρόκειται ασφαλώς για μια αξιέπαινη πρωτοβουλία που επιβεβαιώνει το αίσθημα ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών και δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να αγκαλιάσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις. Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται παρόμοια δράση σε ελληνικό αεροδρόμιο και σύμφωνα με τους διοργανωτές θα επαναληφθεί τους επόμενους μήνες για μαθητές λυκείων. Σε μήνυμά του μέσα από τον προσωπικό του λογιαριασμό στο twitter, ο A/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μ. Κωσταράκος σχολίασε ότι οι άνδρες του επίλεκτου ΕΤΑ “είναι οι καλύτεροι και το αποδεικνύουν διαρκώς”.












strategyreports

7 σχόλια:

E.A.V. 24 Μαΐου 2012 στις 12:40:00 μ.μ. EEST  

Εξαιρετική κίνηση! Μπράβο!

Άραγε στην Αθήνα θα δούμε κάτι αντίστοιχο ή θα διαδηλώσει το ΠΑΜΕ, "ΦΕΥΓΑ" και το κακό συναπάντημα... (?)

Ανώνυμος 24 Μαΐου 2012 στις 1:08:00 μ.μ. EEST  

Πράγματι πρόκειται για μια αξιέπαινη κίνηση (ειδικά λόγω και της περιοχής που έλαβε χώρα) η οποία ελπίζω να επαναληφθεί.
Πρότασή μου είναι η εξής. Κάθε Νοέμβριο που εορτάζεται η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων θα μπορούσαν να οργανώνονται εκδηλώσεις σε κάποιο κεντρικό σημείο της Αθήνας (γιατί όχι στο ΟΑΚΑ) και κάθε 2 χρόνια και σε κάποια άλλη πόλη της χώρας. Οι εκδηλώσεις αυτές θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν "μίνι" επιδείξεις των Ειδικών Δυνάμεων, επιδείξεις ασκήσεων ακριβείας, στατικές εκθέσεις μέσων και υλικών, διάθεση αναμνηστικών αντικειμένων, εκθέσεις ιστορικού υλικού κλπ. Το κόστος θα είναι ελάχιστο αλλά η προβολή των Ενόπλων Δυνάμεων τεράστια.
Γ.Μ.

Ανώνυμος 24 Μαΐου 2012 στις 2:28:00 μ.μ. EEST  

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.ΚΑΛΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝ.ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ.ΕΤΣΙ ΟΛΟΙ ΝΙΩΘΟΥΝ ΠΟΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΣΤΡ.ΣΧΟΛΕΣ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ ΕΚΕΙΝΗ Η ΩΡΑ.ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΤΡ.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ.

"Δόκιμος" 24 Μαΐου 2012 στις 2:37:00 μ.μ. EEST  

...και να σερβίρουν ποπ-κορν και μαλί της γριάς!!!

tancred de hauteville 25 Μαΐου 2012 στις 6:36:00 μ.μ. EEST  

Θέλω να κάνω μια παρατήρηση, άσχετη λίγο με το θέμα, σχετική όμως με μια νοοτροπία που κατέχει τις Ειδικές και Επίλεκτες Δυνάμεις των ΕΔ. Παρατηρώ από τις διαφάνειες, ότι το ΕΤΑ χρησιμοποιεί τουλάχιστον τρεις τύπους παραλλαγής. Αμερικάνικη MARPAT, βρετανική DPM και την κλασσική ελληνική LIZARD. Και δεν είναι μόνο αυτοί. Η 31 ΜΕΕ φοράει DPM, η ΔΥΚ αμερικάνιζε με WOODLAND, DCU και τώρα τελευταία με MULTICAM και όλοι μαζί άμα φιλοτιμηθούν φοράνε και καμιά ελληνική. Φαντάζομαι FLECKTARN δεν φοράνε μην πεταχτεί κανένας αριστερός και πει ότι φοράνε στον στρατό ναζιστικές στολές…

Υποτίθεται ότι η παραλλαγή εξυπηρετεί έναν και μόνον –πρακτικό- λόγο, αυτόν της απόκρυψης. Και από την στιγμή που δεν έχουμε ζούγκλες σαν αυτές τις Μαλαισίας, τευτοβούργειους δρυμούς και ερήμους σαν του Κατάρ, δεν βλέπω κάποιον ιδιαίτερο λόγο να μην χρησιμοποιείται η ελληνική παραλλαγή (η οποία παρουσιάζει την υψηλότερη συμβατικότητα με το ελληνικό περιβάλλον).

Αν το κάνουν για εντυπωσιασμό ή να ξεχωρίσουν είναι κατανοητό, αλλά την ίδια απήχηση θα είχε και η στολή του Superman.

HBS 25 Μαΐου 2012 στις 8:55:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητέ μου tancred de hauteville,
με χαρά σε απαντώ ξανά.
Επέτρεψέ μου να διαφωνήσω με το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξες. Οι επαγγελματίες (κυρίως) των επίλεκτων τμημάτων του στρατού μας δεν φορούν τις στολές παραλλαγής που αναφέρεις γιατί είναι fashion victims ή γενικότερα από κάποιου είδους νοοτροπία "ραμπο" αλλά για πρακτικότερους λόγους. Οι εν λόγω στολές είναι ΠΟΛΥ πιο εργονομικές (περισσότερες και καλύτερα καλυμένες τσέπες/θήκες, λάστιχα στα μανίκια), είναι φτιαγμένες από καλύτερα υλικά κατασκευής που επιτρέπουν την αποβολή του ιδρώτα και τον αερισμό του σώματος (και σε κάποιες περιπτώσεις την προστασία του από εγκάυματα με χρήση nomex) και εν γένει καλύτερη ποιότητα κατσκευής εν συνόλω. Το κόστος τους είναι εξόχως μεγαλύτερο από την ελληνική παραλλαγή. Προβαίνουν δε σε αγορά αυτών των στολών με ίδια έξοδα (καθώς ΚΑΝΕΙΣ δεν τους τα χορηγεί δωρεάν) γιατί κάνουν τη (δύσκολη) ζωή τους ευκολότερη και κατά τι ασφαλέστερη. Το ίδιο ισχύει (και μάλιστα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό) τόσο όσον αφορά στις εξαρτήσεις που φέρουν όσο και στα άρβυλα τα οποία αποτελούν μεγάλη πληγή (για τα πόδια τους και) για τον ΕΣ γενικότερα. Σε βεβαιώ πως θα προτιμούσαν τη στολή του σούπερμαν αν έβγαινε και σε λαδί ή χακί κι ας μην ήταν παραλλαγής.

Nassos 25 Μαΐου 2012 στις 10:26:00 μ.μ. EEST  

@tancred de hauteville

Έχω δεί ελεύθερο σκοπευτή της Ζ'ΜΑΚ με Sniper Smock της Arktis σε Flectarn.

Όπως και βατραχανθρώπους της ΔΥΚ με DPM, Γαλλική CCE και πάει λέγοντας.

Στις Ειδικές Δυνάμεις υπάρχει περισσότερη ελευθερία επιλογής εν αντιθέσει με τα άλλα Όπλα/Σώματα που η ομοιομορφία, καλώς ή κακώς, είναι κανόνας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP