Πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας με 29,66%

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012


Ποσοστό 29,66% και 129 έδρες καταλαμβάνει η ΝΔ με καταμετρημένο 100% των εκλογικών τμημάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ δεύτερο κόμμα με 26,89% και 71 έδρες αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τα ποσοστά των δύο πρώτων κομμάτων εμφανίζονται ενισχυμένα σε σχέση με την εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου. Αντίθετα, απώλειες καταγράφουν τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του ΚΚΕ, ενώ τις δυνάμεις της διατητεί η Χρυσή Αυγή.

Αναλυτικότερα, τα ποσοστά και η κατανομή των εδρών διαμορφώνεται ως εξής:

ΝΔ: 29,66%, 129 έδρες
ΣΥΡΙΖΑ: 26,89%, 71 έδρες
ΠΑΣΟΚ: 12,28%, 33 έδρες
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 7,51%, 20 έδρες
Χρυσή Αυγή: 6,92%, 18 έδρες
Δημοκρατική Αριστερά: 6,25%, 17 έδρες
ΚΚΕ: 4,51%, 12 έδρες


Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές της 6ης Μαΐου η ΝΔ είχε συγκεντρώσει 18,85%, ο ΣΥΡΙΖΑ 16,78%, το ΠΑΣΟΚ 13,18%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 10,60%, το ΚΚΕ 8,48%, η Χρυσή Αυγή 6,97%, η Δημοκρατική Αριστερά 6,11%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 2,93% και ο ΛΑΟΣ 2,9%.

Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής, σε δέκα από τις 56 εκλογικές περιφέρειες αναδείχθηκε πρώτο κόμμα διαφορετικό απ' ότι στις εκλογές του περασμένου Μαΐου.

Συγκεκριμένα, στην Α΄Αθηνών, στην Α΄ Πειραιώς και στην Α΄ Θεσσαλονίκης πρώτο κόμμα αναδείχθηκε η ΝΔ, ενώ στις εκλογές του Μαΐου είχε αναδειχθεί πρώτη δύναμη ο ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, η ΝΔ εκλέγεται πρώτη δύναμη στη Ροδόπη, παίρνοντας την πρωτιά από το ΠΑΣΟΚ.

Στη Ζάκυνθο και στη Μαγνησία πρώτο κόμμα αναδείχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, στις προηγούμενες είχε αναδειχθεί η ΝΔ. Πρώτο κόμμα αναδείχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο, παίρνοντας την πρωτιά από το ΠΑΣΟΚ.Επίσης, στη Σάμο ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει την πρωτιά από το ΚΚΕ.

Στο Λασίθι, με διαφορά ελάχιστων ψήφων (28 ψήφοι) κονταροχτυπιούνται για την πρωτιά ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, στις προηγούμενες εκλογές είχε αναδειχθεί πρώτη δύναμη το ΠΑΣΟΚ.

Στο 39% η αποχή

Στο 39% ανήλθε η αποχή στις βουλευτικές εκλογές, ξεπερνώντας το 34,90% της αποχής του Μαΐου και το 32% των εκλογών του 2009.

Το μεγαλύτερο ποσοστό αποχής σημειώθηκε στη Φλώρινα και ανήλθε στο 62,25%. Ακολουθούν η Κεφαλλονιά με αποχή 56,89%, η Λακωνία με αποχή 56,18%, η Λέσβος με 55,60%, η Ευρυτανία με αποχή 54,68%, η Αρκαδία με 51,53% και η Χίος με αποχή 51,36%.

Τη μεγαλύτερη αποχή μεταξύ των Περιφερειών με ποσοστό αποχής μικρότερο από 50%, είχαν η Θεσπρωτία με ποσοστό αποχής 48,42%, η Λευκάδα με 47,91% και η Μεσσηνία με ποσοστό αποχής 47,33%.

Ποιοι εκλέγονται βουλευτές Επικρατείας

Εκτός Bουλής έμεινε την τελευταία στιγμή η Φώφη Γεννηματά, δεύτερη βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ πίσω από τον Πύρρο Δήμα, δίνοντας τη θέση της στον πρώτο βουλευτή επικρατείας του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη.

Συγκεκριμένα, βουλευτές Επικρατείας εκλέγονται από τη ΝΔ η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης και ο Γιάννης Μιχελάκης, από το ΣΥΡΙΖΑ ο Μανώλης Γλέζος, η Θεανώ Φωτίου και ο Δημήτρης Τσουκαλάς, από το ΠΑΣΟΚ ο Πύρρος Δήμας, από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Τέρενς Κουϊκ, από τη Χρυσή Αυγή ο Χρήστος Παππάς, από τη ΔΗΜΑΡ ο Σπύρος Λυκούδης και από το ΚΚΕ ο Θανάσης Παφίλης.

Πόσες έδρες κερδίζουν και χάνουν τα κόμματα

Ενισχυμένη κατά 21 έδρες είναι η Νέα Δημοκρατία σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει την κοινοβουλευτική του δύναμη κατά 19 έδρες, σύμφωνα με την ενσωμάτωση του 97% των εκλογικών τμημάτων.

Από την άλλη, το ΠΑΣΟΚ χάνει οκτώ έδρες, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 13 έδρες, η Χρυσή Αυγή τρεις έδρες, η ΔΗΜΑΡ δύο έδρες και το ΚΚΕ καταγράφει σημαντικές απώλειες καθώς χάνει 14 έδρες.

Συνολικό ποσοστό 6% συγκέντρωσαν τα κόμματα εκτός Βουλής

Μειωμένα είναι τα ποσοστά των κομμάτων που έμειναν εκτός Βουλής σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Συνολικά τα κόμματα εκτός Βουλής συγκέντρωσαν ποσοστό 6% ενώ στις προηγούμενες εκλογές είχαν φτάσει στο 19%.

Συγκεκριμένα, ο ΛΑΟΣ υποχώρησε από το 2,9% του Μαΐου στο 1,58%, οι Οικολόγοι Πράσινοι στο 0,88% από το 2,93%, και η Δημιουργία, Ξανά (Δράση, Δημιουργία Ξανά και Φιλελεύθερη Συμμαχία) λαμβάνει το 1,59% των ψήφων. Τον Μάιο, η Δράση είχε λάβει ποσοστό 1,8% και η Δημιουργία, Ξανά 2,15%.

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη Δευτέρα ο Β. Πολύδωρας

Oπως έγινε στο μεταξύ γνωστό, στο Προεδρικό Μέγαρο θα μεταβεί στις 11.30 το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος της Βουλής, Βύρων Πολύδωρας, προκειμένου να ενημερώσει επίσημα τον Κάρολο Παπούλια για το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών της 17ης Ιουνίου.

Νωρίτερα, στις 10 το πρωί, ο υπουργός Εσωτερικών, Αντώνης Μανιτάκης, θα επισκεφθεί τον πρόεδρο της Βουλής, προκειμένου να του παραδώσει τα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα.

www.naftemporiki.gr

33 σχόλια:

Alexandros 18 Ιουνίου 2012 στις 11:40:00 π.μ. EEST  

Και πάλι σοφή η ψήφος του κόσμου, εγώ θα επιχειρήσω να γράψω πως κατά τη γνώμη μου πρέπει να διαχειριστούν την κατάσταση οι πολιτικοί όσον αφορά το μνημόνιο, το τι θα κάνουν βεβαια είναι αλλου παππά ευαγγέλιο.

Από ο,τι φαίνεται το ΣΥΡΡΙΖΑ αποκλείεται να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, αυτό δεν είναι κακό όμως, υπάρχει μια πολύ ισχυρή "αντιμνημονιακη" αξιωματική αντιπολίτευση και παρα το ότι οι πολιτικές αντιλήψεις του ΣΥΡΡΙΖΑ είναι απαράδεκτες στα περισσότερα ζητήματα, σε αυτό τον τομέα είναι πολύ χρήσιμες και θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν ως διαπραγματευτικό επιχείρημα, οποιας κυβέρνησης προκύψει, ώστε να επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο στην ουσία του.

Άκουσα τον Σαμαρά να λέει πως θα τιμήσει η Ελλάδα τις υποχρεώσεις της και το μνημόνιο, για να είμαι ειλικρινής δεν ήταν το πρώτο πράγμα που θα ήθελα να ακούσω σε μια δήλωση του νέου "διαφαινουμενου" πρωθυπουργού, όμως θέλω να μείνω πιο πολύ στην ουσία και όχι στο επικοινωνιακό του πράγματος. Ο Σαμαράς έχει δεσμευτεί σε επαναδιαπραγμάτευση και ο Βενιζέλος το ίδιο και ο Κουβέλης το ίδιο, επειδή όμως άκουσα χτες και κάποια στελέχη να λένε πως η επαναδιαπραγμάτευση θα έχει να κάνει με τα χρονοδιαγράμματα και το ίδιο ακούστηκε και από μια φωνή στη Γερμανία, να τους διαβεβαιώσω πως αν η επαναδιαπραγμάτευση περιοριστεί εκεί, είναι σίγουρο πως θα έχουμε σε ένα χρόνο το πολύ, κυβέρνηση ΣΥΡΡΙΖΑ με αξιωματική αντιπολίτευση "ανεξαρτητοπους" Έλληνες, τρίτο κόμμα Χρυσή Αυγή και Τέταρτο ΚΚΕ και σε αυτό που λέω είμαι παραπάνω από 100% σίγουρος.

Η επαναδιαπραγμάτευση δεν πρέπει να περιοριστεί μονο στο χρονονοδιαγραμμα, η σε κάποια απαραίτητα βεβαίως μετρα ανάπτυξης,ναι είναι σημαντικό το χρονοδιάγραμμα και οι τα μετρα ανάπτυξης και ναι πρέπει να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις πρέπει όμως να μας επιστραφεί η ανεξαρτησία μας, θα πρέπει να μας εγγυηθούν την αμέριστη και σε όλα τα επίπεδα υποστήριξη τους σε οποιαδήποτε έξωθεν απειλή έναντι της εδαφικής μας ακεραιότητας και η οποια σύμβαση γίνει θα πρέπει να γίνει σε Ελληνικό δίκαιο!

Ανώνυμος 18 Ιουνίου 2012 στις 12:35:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητέ Αλέξανδρε, καλημέρα!
Ο σαμαράς ΔΥΣΤΥΧΩΣ θα τιμήσει την ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ και ΤΙΠΟΤΕ περισσότερο με ό,τι αυτό σημαίνει!!
Αν δείτε τις ηλικίες που ψήφισαν ΝΔ, καθώς και τις Περιφέρειες που πήρε προβάδισμα η ΝΔ, θα καταλάβατε ότι "ο φόβος φυλάει τ΄έρμα"!! Επίσης και η προπαγάνδα για το "μαύρο" αύριο των Ελλήνων, σε περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, "έπιασε" ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ!!
Χθές το απόγευμα στο ΣΚΑΙ ο παπαχελάς, βλέποντας τα πρώτα αποτελέσματα με περισσό ΘΡΑΣΟΣ δήλωνε: δεν μπορεί να κυβερνησει ο ΣΥΡΙΖΑ!!, ενώ ο πρετεντέρης περιχαρής δήλωνε: πέφτουν έξω τα exit polls, σε σχέση με τα αποτελέσματα!!
ΔΥΣΤΥΧΩΣ τα "τζάκια" της πολιτικής επέστρεψαν!! ντόρα, κεφαλογιάννηδες και λοιποί!!
Είναι άραγε ΤΥΧΑΙΟ που στη Θράκη ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ;;;!! Εδώ αγαπητέ είναι η ΣΟΦΗ ΨΗΦΟΣ του λαού!! Τρέμουν στην ιδέα ΥΠΕΞ ντόρα σε αγαστή συνεργασία με τη χίλαρυ!!! ή ο "πάκης" Υπουργός Εσωτερικών περιχαρής για τον εκλογικό νόμο-έκτρωμα που έφτιαξε!!
Ο Θεός της Ελλάδος είναι ΜΕΓΑΛΟΣ και μακάρι να βάλει το χέρι ΤΟΥ!!

Γιάννης

Ανώνυμος 18 Ιουνίου 2012 στις 1:14:00 μ.μ. EEST  

Μια χαρά. Πολύ καλύτερα παρά ΣΥΡΙΖΑ

Xmale 18 Ιουνίου 2012 στις 1:22:00 μ.μ. EEST  

Γιατί βρε Αλέξανδρε σοφή η ψήφος του λαού;
Επειδή έβγαλε πρώτο το κόμμα που επιθυμούσες;

Για μένα δεν είναι καθόλου σοφή. (Υποκειμενική η άποψή μου όσο και η δική σου, συνεπώς με μηδενική αξία και οι δυο.)

Ο λαός έπεσε θύμα του φοβικού κλίματος της ΝΔ από τη μια και θύμα του ανέξοδου κλίματος ελπίδας του ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη.

Κι όλα αυτά βέβαια μ' ένα εντελώς απαράδεκτο αντιδημοκρατικό εκλογικό σύστημα όπως το ισχύον το οποίο έχει τη δυνατότητα να ανατρέψει ο ΣΥΡIΖΑ (χμμμ) τώρα που είναι πολύ πιο ισχυρός. Ας καταθέσει λοιπόν στη βουλή εκ νέου το νομοσχέδιο που κατέθεσε στην προηγούμενη για την απλή αναλογική.

Αλλά οι λαοί έχουν τους ηγέτες και τη μοίρα που τους αξίζει.

Εύχομαι στη ΝΔ καλή δύναμη και να με διαψεύσει ευχάριστα μ' αυτά που θα πράξει.

Κατά την άποψή μου και συμφωνώ μαζί σου Αλέξανδρε, είναι τυχερός ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν βγήκε πρώτο κόμμα. Αν καλούνταν να κυβερνήσει φοβάμαι ότι θα ξαναγυρνούσε σύντομα στο 3%. Τώρα έχει την πιθανότητα να φτιάξει κυβέρνηση και μάλιστα αυτοδύναμη, στις επόμενες εκλογές που δεν τις βλέπω πολύ μακρυά, ίσως όχι πέρα από 6 μήνες.

Ανώνυμος 18 Ιουνίου 2012 στις 1:31:00 μ.μ. EEST  

@ Γιάννη:
Αν δεν έχεις καταλάβει ποιοι ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη, δεν έχεις καταλάβει τίποτα παληκάρι μου. Το προξενείο ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, όπως παλιά ψήφιζε ΠΑΣΟΚ.

Ανώνυμος 18 Ιουνίου 2012 στις 1:50:00 μ.μ. EEST  

@ Ανώνυμος 18/6/2012 1:31:00 μ.μ.

Αγαπητέ φίλε, γνωρίζω ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τις "δουλειές" του "προξενείου" και μάλιστα πολύ πριν το πάρει χαμπάρι το "κράτος των Αθηνών" και γράψουν κάποια περίληψη οι φυλλάδες ή ψελλίσουν κάτι τις οι "δημοσιογράφοι"! Ας είναι ΚΑΛΑ ο Κώστας Καραΐσκος και Ο ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ!! Υπάρχει όμως ΑΚΟΜΗ σχόλιο στο "εν κρυπτώ", όπου φίλος σχολιαστής αναφέρει, ότι επειδή είμαι ΘΡΑΞ δεν θα ψηφίσω, για να έχουμε τη ντόρα ΥΠΕΞ!! ΕΠΙΜΕΝΩ ότι ο κόσμος στις εσχατιές της πατρίδος έχει ξυπνήσει και γνωρίζει ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ,
από ποιούς να φυλάγεται!!

Γιάννης

Ανώνυμος 18 Ιουνίου 2012 στις 2:06:00 μ.μ. EEST  

Η NΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεψαν 40 έδρες από τα υπόλοιπα κόμματα και μοιράστηκαν τα κλοπιμαία μεταξύ τους, 21 και 19 αντίστοιχα. Ο Σαμαράς έτσι έσωσε προσωρινά την καρέκλα του, χωρίς να υπολογίζει ότι τα δικά του κλοπιμαία θα αναλωθούν πολύ εύκολα και γρήγορα, εις όφελος μάλιστα του συνεργάτη του.

Φτωχός και μόνος κάου μπόυ 18 Ιουνίου 2012 στις 2:41:00 μ.μ. EEST  

ΝΔ: Φυσικά με το που βγήκε ο επιστάτης της Μέρκελ έτρεξε να δηλώσει τη νομιμοφροσύνη του στο ιερό μνημόνιο. Δε με νοιάζει για τίποτα άλλο παρά για το οτι συντηρείται ένα νοσηρό πολιτικό κλίμα. Ψηφίστηκε η διαφθορά, ο ωχαδερφισμός και η εθνική υποτέλεια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τώρα το χρόνο να στογγυλέψει τον πολιτικό του λόγο, να εξαφανίσει φράξιες και συνιστώσες και να μεταμορφωθεί σε σύγχρονο αριστερό κόμμα. Δε θα γίνει ποτέ πατριωτικό κόμμα αλλά θα πρέπει να μάθει οτι τα εθνικά θέματα είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να τα χειρίζονται μέτρια (και σε γνώσεις και σε πολιτική υπόσταση) στελέχη του. Αν τα κάνει αυτά θα έχει ελπίδες και αυτός να κυβερνήσει και εμείς να δούμε μια άσπρη μέρα. Αν δεν τα κάνει, θα επιστρέψει στην εσωστρέφεια και στους τσακωμούς των συνιστωσών του οριακού 3%

ΠΑΣΟΚ ή καλύτερα ΠΑΛΑΚ (Πανελλήνιο Λαμογιακό Κόμμα) Ντροπή που υπάρχουν ακόμη; Τι εκπροσωπούν; Το μνημόνιο; Έχει η ΝΔ την αντιπροσωπεία. Την καταδίκη του; Υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τίμια πρόταση: να διαλυθούν ησύχως και άνευ φασαρίας.

Λυπάμαι για τους ΑΝΕΛ. Είναι μια δεξιά όπως θα έπρεπε να είναι η δεξιά. Αλλά ο Καμμένος είναι απελπιστικά μόνος από δυνατά στελέχη. Θα επιβιώσει ως τις επόμενες εκλογές και ελπίζω να βρεί και μερικά δυναμικά στελέχη, Και αυτός θα πρέπει να ξεκαθαρίσει και να συγκεκριμενοποιήσει τον πολιτικό του λόγο. Θα το κάνει πιστεύω. Αν ήμουν δεξιός θα τον ψήφιζα με τα δυο χέρια.

ΧΑ. Όσο η φτώχεια μεγαλώνει και το μεταναστευτικό δε λύνεται θα ισχυροποιείται. Όταν διπλασιάσει τα ποσοστά της θα γίνει η εμπροσθοφυλακή για τις βρώμικες δουλειές της δεξιάς, όπως και παλιά (θυμάμαι τα τέλη του '70 και αρχές του '80) Δεν θα αργήσει αυτό, από έξι μήνες ώς ενάμισυ χρόνο. Ύστερα θα απορροφήσει το υπόλοιπο της ΝΔ ή θα ανσωματωθεί σε αυτήν Υπάρχουν οι γέφυρες (Βορίδης Πλέυρης). Και μετά πάμε για γύψο, κοινοβουλευτικό ή μή.

ΔΗΜΑΡ. Ψευτοαριστερός φερεντζές του ΠΑΣΟΚ. Κολυμβήθρα του Σιλωάμ για "θυμωμένους", "αγανακτησμένους" αλλά και λίαν ευκατάστατους ταυτόχρονα Πασόκους. Καταδικασμένο σε εξαφάνιση κόμμα. Όσο νωρίτερα γίνει, τόσο καλύτερα.

ΚΚΕ. Λυπάμαι που κατάφερε να μπει στη Βουλή. Μόνο αν έμενε από έξω θα ξεκινούσε μια σοβαρή μεταρρύθμιση μέσα στο κόμμα αυτό. Τώρα η παρέα της Αλέκας θα παραμείνει στην εξουσία συρρικνώνοντας και άλλο ένα ιστορικό κόμμα αρχών και μετατρέποντάς το σε ΜΚΕ (= Μηδενιστικό Κόμμα Ελλάδας). Μια αγκυλωμένη πρωτόγονη ρητορεία, ένας ανεδαφικός πολιτικός μαξιμαλισμός, μια απίστευτη πολιτική μυωπία, για εγληματική μικροψυχία οδήγησε σε ένα πολιτικό ανοσιούργημα απέναντι στην αριστερά και τον τόπο. Κρεμάνε τον κόσμο στο τσιγγέλι, οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ βράζουν από οργή και αυτοί ασχολούνται με τις πορείες του ΠΑΜΕ και την επαναστατική γυμναστική. Ντροπή και αίσχος. ¨Οσοι τους γυρίσαμε την πλάτη σε αυτές τις εκλογές δεν το μετανιώσαμε. Να γίνουμε μόνο 3% περισσότεροι...

Alexandros 18 Ιουνίου 2012 στις 2:55:00 μ.μ. EEST  

Γιάννη Καλημέρα, Περιμένω να δω κι εγώ τι θα γίνει, απλά έγραψα τι ελπίζω και θα ήθελα να δω να γίνεται, όλοι θα κριθούν από τις πράξεις τους, νομίζω ότι η άποψη μου ήταν "ξεκαθαρημ" αν αποτύχει ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος και η ΔΗΜΑΡ να κάνουν αυτά για τα οποια έχουν δεσμευτεί ο λαός του ξεκαθάρισε πως θα τους τελειώσει, ο ΣΥΡΡΙΖΑ είναι κόμμα εξουσίας πλέον, ενώ έστειλε και στο ΣΥΡΡΙΖΑ το μήνυμα να διορθώσει τα πολλά κακώς κείμενα τα οποια έχει, γιατί ας είμαστε ρεαλιστές, αριστερό επαναστατικό κόμμα με "αντιμνημονιακη" πολιτική, αν συναντούσε τις προσδοκίες του κόσμου και στα υπόλοιπα σημαντικά ζητήματα, εθνικά θέματα, μεταναστευτικό, πατριωτισμός, πιστεύετε ότι ο κόσμος θα φοβόταν τους Γερμανούς? Εγώ προσωπικά κάθε φορα που διάβαζα ειδικά από γερμανική εφημερίδα ψηφίστε Σαμαρά αν μου έλεγες εκείνη την ώρα ψήφισε θα ψήφιζα δαγκωτό ΣΥΡΡΙΖΑ, μου ανέβαινε το αίμα στο κεφάλι, όπως μου ανεβαίνει και τώρα όταν τους ακούω να μιλάνε για μας, αν λοιπόν ο Σαμαράς παρουσιαστεί ως ένας καλός υποτακτικός της Merkel θα πάρει πόδι δεν υπάρχει περίπτωση, μαζί με τον Βενιζέλο και τον GAP! όσο για την Ντόρα, εγώ όχι μονο υπουργό εξωτερικών ούτε βουλευτή δεν ήθελα να την δω, ήταν ένα σφάλμα τεράστιο του Σαμαρά και θα αποδειχτεί πολύ σύντομα!
όσο για την Θράκη, καλύτερα ας μην σχολιάσουμε πως ψηφίζουν αυτοί οι έρμοι οι Μουσουλμάνοι, αν δει κανεις μονο τα ποσοστά της Ντόρας στις 6 Μαΐου θα καταλάβει, εκεί περνάει ο τραμπούκος του προξενείου από σπίτι σε σπίτι και τους δίνει και το ψηφοδέλτιο σταυρωμένο και τους ελέγχει αν έχεουν και όλα τα ψηφοδέλτια όταν βγαίνουν από την κάλπη.

@Xmale


Καταρχάς, εκφράζω εννοείται προσωπική άποψη, διαφορετικά θα ήμουν πολιτικός, κατά δεύτερον θέλω να ελπίζω πως και η δικη σου και η δικη μου άποψη, παρα το ότι είναι υποκειμενικές μιας και είναι προσωπικές, έχουν κάποια αξια, γιατί αν δεν έχουν άδικα τρώμε αφενός την ώρα μας και αφετέρου τι τις κάνουμε τις εκλογές και δεν βάζουμε έναν δικτάτορα, έναν Βασιλιά, η ένα ολιγαρχικό καθεστώς να κάνουν κουμάντο και να μην παιδεύουμε το μυαλό μας να εκφράζουμε απόψεις, κατά τρίτον δεν υποστηρίζω, πλέον τουλάχιστον την Νέα Δημοκρατία, εκφραστικά άλλωστε και εδώ για το πως θα ψήφιζα αλλα και για το ότι δεν με εκφράζει ιδιαιτερα κανένα κόμμα. Εδώ θα ήθελα να προσθέσω πως εχθές είδα μια πολύ ενδιαφέρουσα δημοσκοπική κάρτα η οποια ρωτούσε αν κάποιος αισθάνεται πραγματικά κοντά με το κόμμα που ψήφισε και οποιος την δει θα καταλάβει ξανά πως τα κόμματα δεν εκφράζουν αρκετά τους ψηφοφόρους τους, αν αναλογιστεί ειδικά κανεις πως το μεγαλύτερο ποσοστό στην εν λόγω κάρτα το είχε το ΚΚΕ με ποσοστό 70%, το οποιο θεωρώ χαμηλό σχετικά, θα περίμενα κάτι κοντά στο 80% και αν αναλογιστεί κανεις και το ποσοστό της αποχης μπορεί να κατανοήσει το μέγεθος της πολιτικής κρίσης που περνάμε, εκτος και αν nom ίζει ότι αυτοί που απέχουν έχουν πεθάνει, ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που ειπώθηκε δεν ξέρω να κλάψω η να γελάσω κάθε φορα που το θυμάμαι.

Νομίζω ότι έγραψα κάτι πολύ σαφές και νομίζω πως σύμφωνα με αυτό που γραφεις στο τέλος τους σχολειου σου συμφωνείς κι εσύ μαζί μου, διαφωνείς ουσιαστικά ως προς το σοφή, εγώ λοιπόν θεωρώ σοφή την ψήφο με βάση τα υπάρχοντα κόμματα, τα οποια διεκδίκησαν την ψήφο. Είναι ευκαιρία για όλους να φτιάξουν τα κόμματα τους όπως θέλουν και ευκαιρία πάνω από όλα να φτιαχτούν ορισμένα πράγματα στη χωρα, αλλα όπως γραφεις κι εσύ ελπίζουμε, διότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για το αντίθετο και εγώ απλώς προσπάθησα να εκφράσω μια άποψη για το τι θα μου άρεσε εμενα να έβλεπα και σε αυτό να συμπληρώσω πως πολύ θα ήθελα να δω και το ΣΥΡΡΙΖΑ να αφήσει τις πατριωτικές φωνές του κόμματος του να ακουστούν και όχι μονο τις φωνές τύπου Μήλειου, ο οποιος παρεμπιπτόντως μου έκανε πολύ αρνητική εντύπωση χθες στην τηλεόραση, όπου φάνηκε με πολύ αλαζονικό ύφος, ενώ βεβαια κράτησε τη γνωστη στάση του ΣΥΡΡΙΖΑ να λέει αλλα από αυτά που έλεγε πριν τις εκλογές αλλα και αλλα από αυτά που έλεγαν άλλοι σύντροφοι του από το κόμμα, ares mares κουκουνάρες δηλαδή!

Alexandros 18 Ιουνίου 2012 στις 5:05:00 μ.μ. EEST  

@Ο/Η Φτωχός και μόνος κάου μπόυ Συμφωνώ Pολύ όσον αφορά αυτό που λες για Ανεξαρτητους Έλληνες, ένα κόμμα χωρίς ηχηρά στελέχη θα έλεγα, κάτι όχι απαραίτητα κακό, αλλα το κυριότερο με ελλειπές πρόγραμμα, κάτι βεβαια που δικαιολογείται απολύτως από το βραχύβιο του κόμματος! Το κόμμα αυτό πρέπει να κρατήσει κατά τη γνώμη μου γιατί εκφράζει τόσο την πατριωτική δεξιά όσο και το πατριωτικό κέντρο, γιατί είναι αστείο να λέει κανεις ότι ο Δημαράς είναι δεξιός. Η παράταξη αυτή έχει τα εχέγγυα να τα καταφέρει να γίνει μεγάλη και να αποτελέσει εναλλακτική ελπίδα για τον τόπο. Δουλειά για να οργανωθεί και να συγκεκριμενοποιηθεί πλήρως το πρόγραμμα! Επίσης, θα πρέπει ο πρόεδρος να είναι μεν αυθόρμητος, αλλα να προσέχει τις δηλώσεις που κάνει γιατί πολλές φορες ο τρόπος που εκφράζεται τον κάνει να χάνει το δίκιο, που έχει, στις περισσότερες των περιπτώσεων. Το stigma του το έδωσε δεν χρειάζεται δημιουργία πολεμικής ατμόσφαιρας, χρειάζεται αγωνιστικότητα και δεν δικαιολογούνται δηλώσεις τύπου, "η παιδεία είναι πολυτέλεια"! Είπαμε όμως δεν μπορεί να περιμένει κανεις από ένα νεογέννητο να αρχίσει να τρέχει πρώτο τα 100μετρα, όμως και η συγκεκριμένη συγκυρία επιβάλλει την γρηγορότερη ενηλικίωση!

Ανώνυμος 18 Ιουνίου 2012 στις 5:15:00 μ.μ. EEST  

Αν και δεν είμαι ψηφοφόρος των ΑΝ.ΕΛ Λυπάμαι πάρα πολύ για την μη εκλογή του Χρήστου Ζώη στη Λάρισα, τη στιγμή μάλιστα που ο Τέρενς Κουίκ που εκλέγεται στο επικρατείας...

Προσωπικά ο λόγος του δείχνει άνθρωπο με ήθος, αξιοπρέπεια και εντιμότητα.
Αξίες που απουσιάζουν από την πολιτική ζωή του τόπου μας σε πολύ μεγάλο βαθμό.

HBS 18 Ιουνίου 2012 στις 5:28:00 μ.μ. EEST  

Φτωχός και μόνος κάου μπόυ

Αγαπητέ μου, βρίσκω την επισκόπησή σου κοντά στην αλήθεια (μου). Κρίνοντας από τις σημερινές του δηλώσεις θα προσέθετα πως το επιφώνημα ανακούφισης του Αλέξη Τσίπρα, όταν διαπίστωσε πως η ΝΔ βγήκε πρώτο κόμμα, πρέπει να ακούστηκε σε μεγάλη απόσταση. Κι αυτό με κάνει να καταλήγω στο συμπέρασμα πως το αυτό εκλογικό αποτέλεσμα ίσως να ήταν μονόδρομος για τη χώρα, δεδομένης της κρισιμότητας των στιγμών, της "νευρικότητας" των Τούρκων και των απανταχού πιέσεων που δέχεται ο τόπος.
Ωστόσο, πολιτικά είναι αδιαμφισβήτητα κερδισμένος καθώς αγοράζει πολιτικό χρόνο προκειμένου να εξαλείψει την εμφανή του ανετοιμότητα (τόσο του ίδιου όσο και του συνασπισμού) να κυβερνήσει, αφήνοντας ταυτόχρονα το "μνημονιακό μήλο" να πέσει σαπισμένο στα πόδια του.

Για τον Καμμένο θα είμαι πιο σκληρός από σένα καθώς τον θεωρώ από τους μεγαλύτερους λαϊκιστές της ελληνικής πολιτικής σκηνής και είμαι σίγουρος πως δεν αργεί ο καιρός που θα γυρίσει ξανά στο μαντρί.

Για την ΧΑ δεν είμαι ακόμη έτοιμος να μιλήσω. Προσπαθώ φιλότιμα να συλλέξω στοιχεία (βασικός άξονας μελέτης το Εθνικό Μέτωπο και οι εδώ σύνδεσμοί του βλ. ελληνικές γραμμές, του πολιτικού κύκλου του Βορίδη κ.α.) ώστε να μπορέσω να κάνω μια ασφαλέστερη εκτίμηση για το μέλλον του.

Με λύπη μου θα συμφωνήσω με τις ΠΟΛΥ σκληρές σου διαπιστώσεις σχετικά με το ΚΚΕ. Κι αυτό το "με λύπη" μου το εννοώ περισσότερο από όσο μπορούν να το εκφράσουν οι λέξεις...

Ανώνυμος 18 Ιουνίου 2012 στις 7:04:00 μ.μ. EEST  

Αλέξανδρε, ΤΙΜΑΣ και με το παραπάνω το ΑΞΙΟ όνομά σου!!
Λυπάμαι, αν δεν κατάλαβα το πνεύμα του σχολίου σου! Με τη δευτερολογία σου ΕΒΑΛΕΣ τα πράγματα στη θέση τους.
Σ΄ευχαριστώ για την απάντησή σου!
ΕΥΕΛΠΙΣΤΩ κι εγώ για ό,τι το ΚΑΛΥΤΕΡΟ για τον τόπο!
Ευχής έργον θα ήταν, ΟΛΟΙ οι πολιντικάντηδες να ΔΙΑΒΑΖΑΝ τις απόψεις που εκφράζετε εδώ στο "εν κρυπτώ"!
Ωφέλιμος διάλογος και όχι συζήτηση καφενείου!!! ή "ξύλινα" "κούφια" λόγια!

@Φτωχός και μόνος κάου μπόυ
Πρότασή μου να προταθείς για επικοινωνιολόγος ΟΛΩΝ των κομμάτων!! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!
Περιμένω τα σχόλια του ΑΞΙΟΥ ΑΡΜΑΤΙΣΤΗ!!

Γιάννης

Αρματιστής 18 Ιουνίου 2012 στις 9:34:00 μ.μ. EEST  

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε δήλωσε χθες:
«Εάν τα πρώτα αποτελέσματα επιβεβαιωθούν, η Νέα Δημοκρατία θα έχει τις περισσότερες έδρες στο νέο κοινοβούλιο. Η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί το αποτέλεσμα αυτό ως την απόφαση των Ελλήνων ψηφοφόρων να συνεχιστεί η εφαρμογή των βαθιών οικονομικών και δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων στη χώρα».

Ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης δήλωσε ότι:
«τα κόμματα που υποστήριξαν στις εκλογές την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΑΡ) έχουν στην υπάρχουσα συγκυρία κρίσης την υποχρέωση να συνεργασθούν. Διαφορετικά θα οδηγήσουν την Ελλάδα στην έξοδο από την Ευρωζώνη και....στη δραχμή».

Ο εκπρόσωπος της Γερμανικής κυβέρνησης Γκέοργκ Στράιτερ δήλωσε:
«Δεν είναι η ώρα να κάνουμε εκπτώσεις στην Ελλάδα. Το χρονοδιάγραμμα για την Ελλάδα παραμένει όπως συμφωνήθηκε. Είναι κρίσιμης σημασίας τώρα να πειστεί η Τρόικα ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της και θα εφαρμόσει πλήρως τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις».

Ο ανταποκριτής του ΜΕΓΚΑ στο Βερολίνο, δήλωσε ότι στη Γερμανία δεν υπάρχει σταθερή θέση για το τι πρέπει να γίνει στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ και νικητής των εκλογών Αντώνης Σαμαράς δήλωσε:
«θα σεβαστούμε την υπογραφή και τις δεσμεύσεις της χώρας, το κράτος έχει συνέχεια και συνέπεια.». (Καμία αναφορά για επαναδιαπραγμάτευση).

Τα επινίκια, σύντομα και χλιαρά, τελείωσαν. Όλοι και οι πλέον φανατικοί, έχουν επίγνωση της κρισιμότητας της κατάστασης. Πρέπει να είχε σχηματισθεί κυβέρνηση χθες.

Ο Βενιζέλος για να συμμετάσχει θέλει και το ΣΥΡΙΖΑ. Τελικά το πήρε πίσω γιατί μάλλον κατάλαβε ότι αυτό δεν γίνεται. Οπωσδήποτε όμως το ΠΑΣΟΚ θέλει τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ.

Η ΔΗΜΑΡ φαίνεται ότι θα συμμετάσχει στη κυβέρνηση. Θέτει όμως σοβαρούς όρους και δεν δίνει λευκή επιταγή για να συμμετάσχει, όπως είναι η επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, η απάλειψη το νόμου που οδήγησε τις κατώτερες αμοιβές στα τάρταρα και η αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων. Επίσης θέλει να έχει λόγο για τα πρόσωπα και τις πολιτικές, όπως είναι το μεταναστευτικό. Σοβαροί όροι και περιμένει απάντηση από τη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ξεχνάει ότι αυτά είναι όροι για τους οποίους η Γερμανία δεν σηκώνει κουβέντα και ο Αντώνης Σαμαράς δεν είπε λέξη.

Όλα πλέον είναι πιθανά. Πολλά εμπόδια είναι ανυπέρβλητα. Τελικά μπορούμε να δούμε κυβέρνηση μειοψηφίας, ή κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Θέλω να ελπίζω ότι σήμερα το αργότερο αύριο θα σχηματιστεί κυβέρνηση. Το τι θα μπορέσει να πράξει μια κυβέρνηση που θα στηρίζετε στη ΝΔ το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, είναι άγνωστο. Ο δρόμος που θα έχει να βαδίσει, δεν είναι στο χείλος του γκρεμού, αλλά σε βραχώδη μονοπάτια στις κατακόρυφες πλαγιές του γκρεμού. Με αποκλειστική ευθύνη βεβαίως, των μέχρι σήμερα πολιτικών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Ακόμη ερωτηματικά εγείρονται για το που βαδίζει η Ευρωζώνη. Το επιτόκιο του δεκαετούς της Ισπανίας διαπραγματεύεται στο τοκογλυφικό 7,29%, της δε Ιταλίας στο 6,20%.

Σε λίγες μέρες και εφόσον σχηματιστεί κυβέρνηση, επανακάμπτει η τρόικα και τα ψηφισμένα μέτρα φόρων και περικοπών ανέρχονται στα 14,5 δις ευρώ. Για να μη ξεχνιόμαστε και να μη κάνουμε μετά ότι δεν ξέραμε τίποτε για το έγκλημα.

Ας κρατάμε λοιπόν μικρό καλάθι.

Ανώνυμος 18 Ιουνίου 2012 στις 10:26:00 μ.μ. EEST  

Σε κάθε περίπτωση , με την ΝΔ, κάποιοι πρέπει να έχουν ηρεμήσει, θα πάρουν σίγουρα την σύνταξή τους και τα επιδόματα (ΜΤΣ, ΕΚΟΕΜΣ) τον επόμενο μήνα, παρά τις υψηλές τους αριστερές θεωρίες.Το καλάθι έστω και μικρό θα γεμίσει.

Alexandros 18 Ιουνίου 2012 στις 10:42:00 μ.μ. EEST  

http://news247.gr/eidiseis/politiki/ekloges-gr/samaras_epanadiapragmateysh_me_kyvernhsh_ethnikhs_swthrias.1821080.html?utm_source=news247home&utm_medium=impnews&utm_content=tab1&utm_campaign=HW

Παρ'ότι "με νάζι" θα έλεγα το είπε σήμερα μετά τη συνάντηση με τον Τσίπρα, παραθέτω το video ως αποδεικτικό στοιχείο, πως ειπώθηκε και μετεκλογικά η επαναδιαπραγμάτευση και για να μην του βρει κανένα άλλοθι κανείς μετά ;). Δείτε το video γιατί δεν το γράφει το άρθρο από κάτω.

Οι Γερμανοί καλά έκαναν και δήλωσαν ό,τι τους συμφέρει, η μπάλα είναι σε μας τώρα και εμείς αντιπολίτευση έχουμε τον Τσίπρα και ο νοών......νοείτω

Αρματιστής 18 Ιουνίου 2012 στις 11:49:00 μ.μ. EEST  

@ Ανώνυμος 18 Ιουνίου 2012 10:26:00 μ.μ.

Είσαι και πολύ εμπαθής. Και ειλικρινά αδυνατώ να αντιληφθώ το λόγο. Μια φορά εγώ δεν ψήφισα ΝΔ για να τα πάρω. Ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ, για να μη τα πάρω, σύμφωνα με την ανόητη λογική σου. Εσύ μάλλον φοβόσουνα ότι δεν θα τα πάρεις και για αυτό μας δήλωσες ότι θα ψηφίσεις ΝΔ.

Βάλε ένα χαρακτηριστικό όνομα για να σε αναγνωρίζουμε και αν νομίζεις ότι έχεις να μας πεις κάτι σοβαρό, κάτσε και γράψε. Διαφορετικά σταμάτα τις άνευ λόγου ειρωνείες και τις ανοησίες. Μόνιμος αξιωματικός είσαι... Λίγη σοβαρότητα. Δεν είσαι κανένας μπέμπης για να συμπεριφέρεσαι κατ' αυτό το τρόπο.

Ανώνυμος 19 Ιουνίου 2012 στις 12:28:00 π.μ. EEST  

Από το Δημήτρη Καζάκη διαβάζουμε:

Αν κρίνουμε επιδερμικά τα εκλογικά αποτελέσματα, χωρίς να υπολογίσουμε την συγκυρία, τότε θα έπρεπε να μιλήσουμε για την πραγματικά εντυπωσιακή άνοδο των εκλογικών ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ. Όποιος, όμως, νομίζει ότι αυτά τα εκλογικά ποσοστά «ανήκουν» στο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή έχουν δεθεί με το συγκεκριμένο κόμμα, τότε θα κάνει ένα μεγάλο και τραγικό λάθος. Η εντυπωσιακή άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε για έναν βασικό λόγο: γιατί ένα μεγάλο κομμάτι του εκλογικού σώματος τον θεώρησε ως την πιο εύκολη εκλογική επιλογή που θα μπορούσε να του εξασφαλίσει μια έστω στοιχειώδη ανακούφιση από τα απανωτά κατάγματα στη ζωή και στη δουλειά του που του επιφέρουν οι μνημονιακές πολιτικές. Τον ψήφισε για να βγει στην κυβέρνηση και να τον σώσει από τα χειρότερα του μνημονίου. Δεν τον ψήφισε για να γίνει κοινοβουλευτική αντιπολίτευση. Από την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν του είναι ωφέλιμος ως κυβέρνηση, τότε γιατί να του είναι ωφέλιμος ως αντιπολίτευση; Ή μήπως νομίζει κανείς ότι ο κόσμος που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο κόσμος που δεν ψήφισε, αλλά βρίσκεται σε τροχιά αντιπαράθεσης με τις κυρίαρχες επιλογές, θα περιμένει πότε και όποτε γίνουν ξανά εκλογές για να τον ξαναψηφίσει;
Ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε γιατί ήθελε να αποτύχει. Στόχος της ηγεσίας του εξαρχής ήταν η αξιωματική αντιπολίτευση και όχι η κυβέρνηση. Γι’ αυτό και δεν απαντούσε στα δύσκολα. Ούτε έπαιρνε θέση για το χρέος, την δημοσιονομική στενότητα, την κρίση ρευστότητας, κοκ, που απαιτούσαν πρόγραμμα μέτρων άμεσης απόδοσης, μέσα στους επόμενους 2-3 μήνες. Εξέδωσε ένα πρόγραμμα, το οποίο ήταν εξαρχής σχεδιασμένο με όρους αντιπολίτευσης και όχι με κριτήριο την κατάκτηση της διακυβέρνησης με σκοπό να αντιμετωπιστεί η καταστροφή από την πρώτη κιόλας ημέρα. Η εκνευριστική αυτή τακτική επέτρεπε να κολλά στον τοίχο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κάθε δευτεροκλασάτος μνημονιακός πολιτικάντης ρωτώντας το γνωστό, «τι θα κάνετε τώρα που δεν έχει λεφτά το ταμείο.» Τι έλεγαν οι Δραγασάκηδες και οι Παπαδημούληδες το βράδυ της Κυριακής; Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι από εδώ και μπρος μια υπεύθυνη αντιπολίτευση και ένα «φόρουμ της αριστεράς». Γι’ αυτό σας ψήφισαν κύριοι; Για να το παίζεται νομοταγής αριστερή αντιπολίτευση;
Δυστυχώς, από τα πράγματα αποδεικνύεται ότι ο στόχος της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν η ανατροπή του μνημονίου, αλλά ο εγκλωβισμός του αντιμνημονιακού ψηφοφόρου. Για να περάσει η πολιτική μνημονίου χρειάζονται δυο πράγματα: Αφενός, τήρηση των «διεθνών δεσμεύσεων» της χώρας που την μετατρέπουν εξ αντικειμένου σε «ευρωπαϊκό προτεκτοράτο» και, αφετέρου, ανυπαρξία ουσιαστικής αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης. Με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ σε αξιωματική αντιπολίτευση, οι δυνάμεις της προδοσίας και του ξεπουλήματος, βρήκαν το κατάλληλο αποκούμπι τους. Βρήκαν εκείνη την δύναμη που μπορεί να τους εξασφαλίσει τα μετόπισθεν, ασκώντας αντιπολίτευση ενάντιά τους, αλλά χωρίς να αμφισβητεί τα καίρια, τις βασικές επιλογές και δεσμεύσεις της χώρας. Να ποια είναι η πρέπουσα αποστολή για όσους καταδικάζουν μεν το μνημόνιο, αλλά αρνούνται να τα βάλουν με τους δανειστές, το ευρώ και τους ευρωκράτες.Ο μέσος ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι οπαδός της ευρωμασονικής ιδεολογίας των κκ. Δραγασάκη, Σταθάκη, Παπαδημούλη και λοιπών τοιούτων, αλλά ανήκει σε μια κατηγορία της κοινωνίας που όλο και περισσότερο ξεπερνά τις αναστολές και τις φοβίες της για το ευρώ και είναι έτοιμη ακόμη και για την μεγαλύτερη «ανευθυνότητα». Πολύ σύντομα οι ίδιες οι καταστάσεις και η χρεοκοπία του ευρώ, θα φέρουν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αντιμέτωπη με την εκλογική της βάση. Με μια εκλογική βάση που δεν την συνδέει απολύτως τίποτε, ιδεολογικά και πολιτικά. Και τότε ή ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετασχηματιστεί ως πολιτική δύναμη, ή ο κόσμος θα τον απαξιώσει μέχρι να πεις κίμυνο.

Γιάννης

Ανώνυμος 19 Ιουνίου 2012 στις 8:10:00 π.μ. EEST  

΄΄Περιμένω τα σχόλια του ΑΞΙΟΥ ΑΡΜΑΤΙΣΤΗ!!΄΄. Εγώ θα έλεγα του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΑΡΜΑΤΙΣΤΗ ! ! !. Άξιος ο μισθός του, μετά από ένα επιτυχημένο προεκλογικό αγώνα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από το πατριωτικό αστικό Blog enkripto, αφού ΄΄διέλυσε΄΄ το Πρόγραμμα της ΝΔ για την Άμυνα και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, μετά όταν αποκαλύφθηκε κήρυξε τον ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ του ΕΑΜ, Εθνικής Αντίστασης, Άρης Βελουχιώτης, Ιφικράτης Αμυράς , κλπ. ΄΄Εγώ πιστεύω ότι το διακύβευμα των σημερινών εκλογών είναι: «Εθνική κυριαρχία ή υποτέλεια».΄΄ Ο 1ος Γύρος τον κερδίσαμε, τώρα πάμε για τον 2ο . Πιστεύω ότι κάποιος στην Κουμουνδούρου θα τον έχει προσέξει, εκτός εάν είναι ήδη Στέλεχος της. Για πιές ΕΔ κόπτεται ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΡΜΑΤΙΣΤΗΣ ? για αυτές που υπάρχουν σήμερα και στηρίζουν το Κεφάλαιο, το Μνημόνιο, την Ξένη Κατοχή ή γιαυτές που θα κάνουνε μετά την διιάλυσή τους σύμφωνα με την παραδοση του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ.- ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (Μ.Γλέζος). Και τότε υπήρξαν Μόνιμοι Αξκοί που πήγαν μαζί τους , δεν είναι καινούργιο.

Αρματιστής 19 Ιουνίου 2012 στις 2:38:00 μ.μ. EEST  

"Και τότε υπήρξαν Μόνιμοι Αξκοί που πήγαν μαζί τους , δεν είναι καινούργιο."

Ταξίαρχος (μετά θάνατο) Δημήτριος Γ. Κασλάς:
Κατετάγη στο στρατό ως στρατιώτης το 1920 και έλαβε μέρος στη Μικρασιατική εκστρατεία. Μαθητής του Ουλαμού εφέδρων του Αφιόν. Συλλαμβάνεται αιχμάλωτος μετά το Αλή Βεράν (Αυγουστος του 1922- Απρίλιος 1923). Μετά την επιστροφή του από την αιχμαλωσία, ονομάζεται έφεδρος Ανθυπολοχαγός. Μονιμοποιείται το 1924. Κατά τη μάχη της Ελλάδας διοικεί το ΙΙ/5 Τάγμα Πεζικού και προάγεται σε ταγματάρχη επ’ ανδραγαθία. Υπερασπίζεται με το τάγμα του (ΙΙ/5) το πολυθρύλητο Ύψωμα 731 (το γνωρίζεις;). Κατά τη κατοχή εντάσσεται στον ΕΛΑΣ. Αμέσως μετά τη κατοχή αποστρατεύεται και τη περίοδο 1945-1948, δηλαδή τη περίοδο του εμφυλίου (μήπως συμμοριτοπολέμου;) εξορίζεται στα ξερονήσια. Πεθαίνει άγνωστος το 1966. Προάγεται σε Ταξίαρχο το 1985. Το ύψωμα 731, το Βερντέν της Ελλάδας, το αγλάισμα του έπους του σαράντα, το υπερασπίστηκε ο Δημήτριος Κασλάς.

Ερώτηση κρίσεως στο καθηγητή της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου:
«Σε ποια άλλη σπουδαία μάχη διακρίθηκε το 5ο Δυτικοθεσσαλιώτικο Σύνταγμα Πεζικού;».

Ανώνυμος 19 Ιουνίου 2012 στις 3:03:00 μ.μ. EEST  

Φίλτατε ΑΡΜΑΤΙΣΤΗ το ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΟ ΠΟΛΥΘΡΥΛΗΤΟ Ύψωμα 731, που το σημερινό του ύψος είναι 726 μέτρα!!! (5 μέτρα κάτω, από τους συνεχείς ιταλικούς βομβαρδισμούς). Για τον ΗΡΩΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΚΑΣΛΑ και τους ΗΡΩΙΚΩΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ Θεσσαλιώτες, υπάρχει ΜΟΝΟ μια ΜΙΚΡΗ πλάκα που τους αναφέρει, ενώ ΑΚΟΜΗ και ΣΗΜΕΡΑ ο χώρος είναι διάσπαρτος από οβίδες, εξαρτήματα όπλων, σφαίρες και άλλο πολεμικό υλικό!

Γιάννης

enkripto 19 Ιουνίου 2012 στις 3:44:00 μ.μ. EEST  

Όσα σχόλια είναι εκτός θέματος δεν θα ανεβαίνουν. Αρκετά με τον εμφύλιο.

SZAE 19 Ιουνίου 2012 στις 7:44:00 μ.μ. EEST  

Δηλαδη τώρα θα δούμε τον ατσαλάκωτο, με τα rayban υπουργό;

Δεν θα το αντέξω, ειλικρινά.

Υ.Γ. Δεν με χαροποίησε το αποτέλεσμα....

enkripto 19 Ιουνίου 2012 στις 7:46:00 μ.μ. EEST  

Για ποιό λόγο δεν αφήνουν τον Φράγκο στο πόστο του; Ο άνθρωπος είναι ικανότατος και χαίρει ευρείας αποδοχής.

Πτωχός και μόνος Πληροφοριοδότης 20 Ιουνίου 2012 στις 1:48:00 π.μ. EEST  

Δελτίο πληροφοριών 117/18-06-2012
Θέμα: Κινήσεις "Αρματιστού"
Συντάκτης: Αρτέμης Μάτσας

Ο εν λόγω ερυθρός απόστρατος αναπτύσσει πλέον απροκάλυπτως δράσιν υπέρ των ακροαριστερών του ΣΥΡΙΖΑ τασσόμενος αναφανδόν παρά τω πλευρώ εθνομειοδοτών όπως ο εαμοβούλγαρος Ιφικράτης Αμηράς, η τουρκόφιλος Ρένα Δούρου και ο αρνησίπατρις καθηγητής Γιάννης Μηλιός. Εκμεταλλευόμενος την ανοχήν ιστοχώρου, ονόματι "εν κρυπτώ" παρεμβαίνει πολλάκις προς υπεράσπισιν των παραπάνω εχθρών του έθνους συνεπικουρούμενος από άλλους τινάς "συνοδοιπόρους", ιδαιτέρως δε από τον νεωστί και δη προεκλογικώς εμφανισθέντα "Πτωχόν και μόνον κάου - βόη". Και δρώντες άπαντες τοιουτοτρόπως αλλοιώνουσι τας χρηστάς και εθνοπατριωτικάς αρχάς του ιστοχώρου, προκαλούντες τους υγιώς και εθνικοφρόνως σκεπτομένους αναγνώστας και διασπείροντες ψεύδη και φρούδας ελπίδας, προς όφελος της άκρας αριστεράς.
Δέον όπως σημειωθεί οτι ο άνωθεν ρηθείς ιστοχώρος διατηρεί μεν, ως ελέχθη, πατριωτικόν και εθνικόφρον περιεχόμενον, προσφάτως όμως κατεδίκασε μετ' επιτάσεως πράξεις και δηλώσεις της αγνής πατριωτικής παρατάξεως "Χρυσή Αυγή" αποδίδων εις αυτήν φίλας προς τους ναζιστάς θέσεις. Κρίνομεν δε εκ των παραπάνω οτι η επίδρασις του Αρματιστού και των συν αυτώ συνοδοιπόρων εις την διοικητικήν ομάδα του Εν κρυπτώ και δη εις τον λεγόμενον Οδυσσέα ημπορεί να αποβεί ιδιαιτέρως αρνητική έως καταστροφική και εκτιμούμεν οτι η Υπηρεσία οφείλει να δράση άμεσα προς διατήρησιν της τάξεως και της εθνικής ασφαλείας.
Άκρως ανησυχητική και πολλαπλώς ύποπτος θα πρέπει να θεωρηθεί και η συνάντησις του Αρματιστού μετά του εαμοβούλγαρου και υπερμάχου της ενόπλου βίας Ιφικράτη Αμηρά εις καφετέριαν όπισθεν των φυλακών Κορυδαλλού την επαύριον των εκλογών της 17ης τρέχοντος και ώραν 11.05μμ. Ασφαλείς πληροφορίαι δεν ήτο δυνατόν να συλλεγώσι, θεωρείται βέβαιον όμως οτι συνεζητήθησαν θέματα καταλύσεως της εννόμου τάξεως διά της χρήσεως βαρέως οπλισμού από κομμάντος του ΣΥΡΙΖΑ μετεκπαιδευθέντας εις Κούβαν και Βενεζουέλαν. Ο δε Αρματιστής κρίνεται ιδιαιτέρως επικίνδυνος λόγω των προσβάσεών του εις τας Ενόπλους Δυνάμεις και την πιθανή υποκλοπήν έως και αρμάτων μάχης προς εκδήλωσιν ερυθρού κινήματος αναλόγου των Δεκεμβριανών. Η λήψις δραστικών μέτρων άνευ δισταγμών, επαναλαμβάνομεν, κρίνεται απολύτως αναγκαία.

Ανώνυμος 20 Ιουνίου 2012 στις 9:30:00 π.μ. EEST  

@ενκρύπτω
ο φράγκος δεν φέρνει ψήφους στον αντωνάκη.

Ανώνυμος 20 Ιουνίου 2012 στις 9:39:00 π.μ. EEST  

χαχαχαχαχαχαχα καλό

Αρματιστής 20 Ιουνίου 2012 στις 12:39:00 μ.μ. EEST  

@ Π.κ.μ.Π.

Αποκαλύπτομαι. Καλόοοοο

Ανώνυμος 20 Ιουνίου 2012 στις 12:44:00 μ.μ. EEST  

Στο ζόφο των ημερών και λίγος Αρτέμης Μάτσας είναι Ο,ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ!!

Γιάννης

Αρματιστής 20 Ιουνίου 2012 στις 1:31:00 μ.μ. EEST  

Φίλε Γιάννη

Και εκείνο το πρόχειρο μνημείο που υπάρχει στο Ύψωμα 731 έχει τοποθετηθεί από κάποιους ανώνυμους ιδιώτες της Καρδίτσας. Νομίζω επικεφαλής ήταν ο αντιστράτηγος Τζουβαλάς Γεώργιος, ένας εξαίρετος στρατηγός που εγώ τον θυμάμαι σαν διοικητή του 3ου Συντάγματος Πεζικού.

Βλέπεις Γιάννη, οι "εθνικοπατριώτες" των δύο κομμάτων εξουσίας, χρησιμοποιούν το πατριωτισμό ως σημαία ευκαιρίας. Τι στο διάβολο πατριωτισμό μπορούν να επικαλούνται, όταν ύστερα από τη παρέλευση 22 χρόνων από τη κατάρρευση της Αλβανίας δεν έχουν κατωρθώσει μέχρι σήμερα να τιμήσουν τους ήρωες του αθάνατου έπους των παιδιών της Ελλάδας. Δεν έπρεπε να είχε τοποθετηθεί ένα μνημείο στους τόπους θυσίας; Δεν έπρεπε ήδη να είχαν βρεθεί τα οστά των νεκρών και να έχουν ταφεί με τις πρέπουσες τιμές; Και όμως ελάχιστα έχουν γίνει και αυτά με ιδιωτική πρωτοβουλία.

Θα πει κάποιος ότι δεν συμφωνεί η Αλβανική κυβέρνηση. Αν είναι έτσι, τότε για ποιο λόγο εμείς τους τα δώσαμε όλα; Με τη δική μας ψήφο δεν μπήκαν στο ΝΑΤΟ; Εμείς δεν τους τρέφουμε;

Δυστυχώς όμως, κατα τις διμερείς συναντήσεις, ελάχιστα απασχολούσε τη Ντόρα το ζήτημα που συζητάμε. Τι σημασία μπορεί να έχει για το κάθε φραγλολεβαντίνο, η ταφή των οστών των νεκρών του σαράντα, σε ένα στρατιωτικό νεκροταφείο.

Σταματώ εδώ πριν ανεβάσω στροφές και κάποιοι αρχίσουν να με κατηγορούν για εθνικιστή, ή χρυσαυγίτη. Μη χαλάσω την εικόνα.

Alexandros 20 Ιουνίου 2012 στις 3:00:00 μ.μ. EEST  

Εγώ Πάντως αναφερόμενος προς όλους και επιμένοντας ενωτικά ακόμα και αν κινδυνεύω να χαρακτηριστώ γραφικός, γράφω το εξής.

Με αφορμή το ότι η συζήτηση kesefeugei ακόμα και στο "ιστολογιο" και πάει προς τον εμφύλιο αλλα και με αφορμή τη δήλωση κανελή "το όλοι μαζί το αφήνω στον Καραγκούνη" αλλα και με αφορμή τις δηλώσεις μιας άγνωστης Κυριας κάπου στην Αθηνα, όπου είπε ότι όλοι μαζί δεν μπορούμε να πάμε γιατί εγώ δεν μπορώ να είμαι μαζί με την Χρυσή Αυγή, μου ήρθε στο μυαλό αυτό που είχε προηγηθεί της ναυμαχίας της Σαλαμίνας όταν ο Θεμιστοκλής είπε το ανεπανάληπτο, "παραξον" μεν Άκουσον δε, βεβαια το είπε γιατί είχε και να πει και κάτι, αλλα και το περιβόητο πως οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι στα δύσκολα η με την πλάτη στον τοίχο η στον πόλεμο.

Άρα λοιπόν από τις συζητήσεις εκείνο που συμπεραίνω εγώ είναι πως είτε δεν είμαστε με την πλάτη στον τοίχο, είτε δεν περνάμε δύσκολα είτε δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο, η απλά δεν έχουμε πλήρως καταλάβει ότι και τα τρία ισχύουν. Εγώ λοιπόν το μονο που ζητάω είναι να καταλάβετε όλοι και πλήρως πως και τα τρία ισχύουν και αν δεν έχουμε ακόμα πόλεμο με όπλα, δε σημαίνει ότι κάτι τέτοιο αποκλείεται η ότι είναι ένα μακρινό σενάριο, καλο είναι λοιπόν όταν κοιτάμε στο παρελθόν να μπορούμε να ξεχωρίσουμε τα σωστά από τα λάθη και να κρατάμε τα σωστά.

Όσον αφορά τη συζήτηση αυτή καθεαυτή, εκείνο που διάβασα προχτές η χτες, δε θυμάμαι, και μου άρεσε ήταν ένα άρθρο που έλεγε πως είναι καλο η οποια κυβέρνηση και οι πολιτικές δυνάμεις, εκτος από το μνημόνιο και την επαναδιαπραγμάτευση να κάνουν και ένα σχέδιο που να αφορά την περίπτωση κατάρρευσης της Ευρωζώνης, γιατί όπως η Σοβιετική Ένωση δεν ήταν για πάντα το ίδιο μπορεί να ισχύει και για την Ευρωπαϊκή Ένωση, βεβαια για να προλάβω μερικούς, είναι διαφορετικό να πηδάς από το καράβι πρώτος και διαφορετικό να φεύγεις με τη βάρκα.

Ανώνυμος 20 Ιουνίου 2012 στις 3:19:00 μ.μ. EEST  

Φίλτατε ΑΡΜΑΤΙΣΤΗ,
Ευχαριστώ για την ανταπόκριση στο μικρό μου σχόλιο για το Ύψωμα 731. Για ΟΛΟΥΣ τους Εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες του Γένους μιλάω στα παιδιά μου,μεγάλωσα βλέπεις ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ, απ΄ότι η σημερινή νεολαία! όμως με το ΕΠΟΣ του ΄40 έχω ΨΥΧΩΣΗ!! Θέλεις οι αφηγήσεις των γονιών μου, (ξάδελφος της μητέρας μου ημιονιγός θα βάφτιζε την κόρη του ΝΙΚΗ--νικάμε έγραφε στα γράμματα- σε αεροπορική επιδρομή σκοτώθηκε στο Πόγραδετς)συγγενών και γειτόνων που πολέμησαν, βιβλία, εφημερίδες της τότε εποχής και το σημαντικότερο, η σύζυγος εκπαιδευτικός μείναμε 3 χρόνια στην Άρτα. Λοιπόν γύρισα σχεδόν με τα πόδια ΟΛΕΣ της περιοχής από το Καλπάκι μέχρι το Μέτσοβο!!!ρωτώντας και μαθαίνοντας για τα πεδία των μαχών!! Αυτό που με ΣΚΟΤΩΝΕΙ είναι η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ της Ελληνικής πολιτείας!! Οι Ιταλοί πήγαν οργανωμένοι, βρήκαν ή έφτιαξαν νεκροταφεία, ΤΙΜΗΣΑΝ και με το παραπάνω τους νεκρούς τους, σε ένα ΑΔΙΚΟ πόλεμο!! Εμείς;;;
Συγνώμη για τη φλυαρία μου, αλλά πρέπει να το γράψω! Καλοκαίρι στην Αθήνα στο τρόλλευ αριθ.3. Ανεβαίνει κουτσαίνοντας ηλικιωμένος. Του δίνουν θέση. Ιδρωμένος, μας λέει ότι πονάει, γιατί μετά την Αλβανία, στο κατοχικό συλλαλητήριο στις 25 Μαρτίου, οι Ιταλοί με τα άλογα του τσάκισαν τα πόδια! Κλαίει και γυρίζει και μου λέει: Καλύτερα να ΕΜΕΝΑ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ ΜΕ Τ΄ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΠΑΡΑ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΕΧΩ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!
Δεν μπορώ, να συνεχίσω, συγνώμη.

Γιάννης

HBS 20 Ιουνίου 2012 στις 4:01:00 μ.μ. EEST  

Αρτέμη, δεν υπάρχεις ωρέ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP