Παρέμβαση εισαγγελέα για Αμυρά

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Την παρέμβαση της προισταμένης της Εισαγγελίας Αθηνών προκάλεσε το βίντεο του Ιφικράτη Αμυρά, στο οποίο καλεί τον κόσμο σε αντάρτικο των πόλεων. Η Ελένη Ράικου έδωσε την εντολή έρευνας για το ενδεχόμενο πρόκλησης σε τέλεση κακουργηματικών πράξεων, από τον κ.Αμυρά,όπως ληστεία,ανθρωποκτονία από πρόθεση και απαγωγή. Την υπόθεση έχει αναλάβει ο εισαγγελέας Ιωάννης Δραγάτσης και ο πρώτος μάρτυρας που θα καταθέσει θα είναι ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης ο οποίος κατήγγειλε δημόσια το θέμα.

«Είχα καταθέσει την υποψηφιότητά μου και απερρίφθη. Υπάρχει μια εκλογική επιτροπή. η οποία ελέγχει τις υποψηφιότητες και την τελευταία στιγμή την απέσυραν» δήλωσε, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ, ο Ιφικράτης Αμυράς, μετά την αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, που προκάλεσαν παλαιότερες δηλώσεις του περί παλλαϊκής επαναστατικής εξέγερσης. Διευκρίνισε, ακόμη, ότι δεν έχει κομματική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ότι αφορά τις δηλώσεις του, είπε:

«Αυτά, βεβαίως, είναι δικά μου λόγια, δεν το αρνούμαι κι αφορούν το περίφημο βίντεο που αναφέρει ο κ. Μιχελάκης. Απλά εγώ, αν μπορώ να συμπληρώσω, το βίντεο αυτό έχει γυριστεί εδώ και δέκα μήνες. Απ' ό, τι καταλαβαίνω, ο κ. Μιχελάκης επιχειρεί να το παρουσιάσει ότι είναι κάτι πρόσφατο. Είναι από τα γεγονότα της πλατείας και, προφανώς, μιλάει για μια εθνική, παλλαϊκή εξέγερση ενάντια στο Δ' Ράιχ. Ο τίτλος του βίντεο είναι "Οργάνωση επαναστατικού στρατού ενάντια στην κατοχική κυβέρνηση". Εκείνο τον καιρό, είχαμε τη χούντα του μνημονίου και του Παπανδρέου, είχε καταληφθεί το Σύνταγμα, όχι ότι τώρα είναι καλύτερα τα πράγματα, αλλά τώρα υπάρχουν κάποιες δικλείδες ασφαλείας ή, αν θέλετε, κάποιες βαλβίδες εκτόνωσης, όπως τις αποκαλούμε, δηλαδή εκλογές».

Ανέφερε πως ο ένοπλος αγώνας δεν είναι, για τον ίδιο, αυτοσκοπός και εξήγησε:

«Αν μπορεί να αλλάξει αυτό το καθεστώς με εκλογές, κανένα πρόβλημα. Αν μπορεί να αλλάξει με πολιτική απεργία, κανένα πρόβλημα. Αν όμως συνεχίσει αυτή η κατάσταση, -και ποια είναι αυτή η κατάσταση: εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, αμετακλήτως και άνευ όρων και χωρίς να μας ρωτήσουν, χωρίς να έχει προηγηθεί μια στρατιωτική ήττα- τότε ναι, ο ελληνικός λαός, μεταξύ όλων των άλλων επιλογών, πρέπει να έχει κι αυτό το οποίο αναφέρω στο βίντεο (σ.σ. δηλαδή, ένοπλο παλλαϊκό αγώνα)».

Πληροφορίες απο e-nikos.gr

9 σχόλια:

Ανώνυμος 12 Ιουνίου 2012 στις 12:28:00 μ.μ. EEST  

Φιλαράκι ο λαός πλήρωσε ΑΚΡΙΒΑ, το είμαστε με το "όπλο παρά πόδα"!!
Τώρα αυτό που θέλουμε ΚΥΡΙΩΣ για τα παιδιά μας είναι μια ΟΜΑΛΗ ΖΩΗ!!
Να ρίξουμε το χαρτάκι μας στην κάλπη και να εκλέξουμε ΗΡΕΜΑ αυτούς, που κρίνουμε ότι μπορούν, να μας βγάλουν από το αδιέξοδο!
Τα υπόλοιπα άφησε τα για τις γενικές συνελεύσεις στα αμφιθέατρα των Πανεπιστημίων!! Στη σημερινή εποχή ο αγώνας της ζωής δεν κερδίζετε με ένοπλους αγώνες και τυφλά χτυπήματα! Πάνε αυτά, πέρασαν ανεπιστρεπτί!!

Γιάννης

Gor 12 Ιουνίου 2012 στις 12:53:00 μ.μ. EEST  

Γιάννη, εχεις ΔΙΚΙΟ, απλα να προσθεσω οτι η ΟΜΑΛΗ ΖΩΗ των παιδιων μας, δεν εγκειται ΜΟΝΟ στην γεματη τσεπη (που για την ωρα αυτη μονο εχει επηρεαστει, και ΝΑΙ, ειναι πολυ σημαντικος παραγοντας), αλλα κ στην ΑΣΦΑΛΕΙΑ μας (ατομικη, οικογενειακη, αλλα και ΕΘΝΙΚΗ..επικαιρο με οσα συμβαινουν κ σε επιπεδο εγκληματος καθημερινα, αλλα κ στα συνορα μας).

Κι οπως γνωριζεις πολυ καλα, η γειτονια μας, δε μας αφηνει πολλα περιθωρια για 'ξεκλειδωτες πορτες' παρα μονο για 'μπαρες-ασφαλειας'.

οπότε νιωθω (αποψη βεβαια), οτι δεν παει τιποτα ανεπιστρεπτι σημερα, (ειδικα τωρα που ψαχνουν την ευκαιρια τα κορακια-γειτονακια..) αρκει να μην πηγαινουν τα μισα € των εξοπλιστικων σε τσεπες αλητηριων!

Γονιος ειμαι κ εγω κ ηρεμια θελω για τα παιδακια μου Κυριοι, αλλα δεν την αναζητω μονο στο ευ'ζην του κουμπαρα μας, διοτι οταν χαθουν κ τα αλλα σημαντικα της πατριδας, ΚΑΗΚΑ κ εγω κ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ που με κοιτανε καθημερινα!

φιλικά ε! :)

Ανώνυμος 12 Ιουνίου 2012 στις 1:36:00 μ.μ. EEST  

@ Gor 12 Ιουνίου 12:53:00 μ.μ.

Φίλτατε, η ΟΜΑΛΗ ΖΩΗ εγγυάται ΟΛΑ όσα αναφέρατε! "νηστικό αρκούδι δε χορεύει", που σημαίνει, έχοντας ένα βιοτικό επίπεδο ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ-- όχι τις κρεπάλες, που ΑΛΛΟΙ έκαναν κι ΕΜΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ!!-- μας επιτρέπει να είμαστε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΙ, με ΟΜΟΝΟΙΑ, να μη μας "τρώει" η αγωνία του αύριο, ούτως ώστε ΟΛΟΙ να επιτελούν τα καθήκοντά τους ΑΠΕΡΙΣΠΑΣΤΟΙ, καθείς εφ΄ω ετάχθη!!
Γνωρίζουμε ότι " ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται". Συνεπώς και ο κακός ο γείτονας όταν έχει απέναντι του μια χώρα "ρημαδαριό", μας χορεύει γκαρσιλαμά, όποτε "γουστάρει"!
Δεν θα του κάνουμε όμως τη χάρη! "Ζητιάνοι" ή όχι η πατρίδα μας θα μεγαλουργήσει και πάλι και "φίλοι" και οχτροί θα τρίβουν τα μάτια τους!
ίσως μου πείτε μεγάλα λόγια! έχουμε απόδείξει όμως, πως στα δύσκολα ΠΑΝΤΑ τα καταφέρνουμε!

ΜΦΧ
Γιάννης

Ανώνυμος 12 Ιουνίου 2012 στις 1:45:00 μ.μ. EEST  

Σωστά τα λες Gor, με μία διόρθωση: όσες μίζες και αν πέφτουν στα εξοπλιστικά, το συνολικό ποσοστό τους είναι πολύ μικρότερο. Όχι και τα μισά!

Φτωχός και μόνος αντάρτης πόλεων 12 Ιουνίου 2012 στις 3:25:00 μ.μ. EEST  

Ρε για κοιτάτε φάτσα για αντάρτικο πόλεων...αυτός ούτε αντάρτικο στην κουζίνα του δεν μπορεί να κάνει. Και σταματήστε κάποιοι να φοβάστε και τη σκιά σας. Ο άνθρωπος έψαχνε γκόμενα από εκείνες των βορείων προαστίων που ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα στα ταξίδια τους από Παρίσι σε Πράγα και ονειρεύονται να βρουν το νέο Τσε. Ήπιε και πέντε ρετσίνες στην ταβέρνα, άκουσε και αντάρτικα, φτιάχτηκε...δε θέλει και πολύ να αρχίσει τις [..συμπληρώστε ο,τι θέλετε..].

Το αντάρτικο πόλεων γίνεται και δεν προαναγγέλεται και δη on camera. Τώρα αν έχουν εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ τίποτα τέτοιους αντάρτες ακόμα να τους στείλουν στην ΕΥΠ που ψάχνει κόσμο για ειδικές απόστολές στην Τουρκία. Άμα ξέρει και τι είναι το 9αρι (καλά για 45αρι δεν τον κόβω) και κάτι ψιλά από κώδικες μπορεί να φανεί και χρήσιμος στον τόπο. Και το PKK χρειάζεται χέρια. Και πάλι θα είναι χρήσιμος για τον τόπο έτσι. Αλλιως να κόψει τα ποτά. Αφού τον χαλάει, τι το πίνει;

Ανώνυμος 13 Ιουνίου 2012 στις 1:34:00 μ.μ. EEST  

Προς φίλο ανώνυμο: Τα υπόλοιπα άφησε τα για τις γενικές συνελεύσεις στα αμφιθέατρα των Πανεπιστημίων!!

Είχα την εντύπωση πως στα πανεπιστήμια πρέπει να πηγαίνουν μόνο για σπουδές. Το να δεχόμαστε ότι πρέπει να ασχολούνται και με αντάρτικα πόλεων μάλλον νομιμοποιεί την κατάσταση που επικρατεί εκεί μέσα. Δυστυχώς ο νόμος της Διαμαντοπούλου που θα διόρθωνε κάποια πράγματα δεν εφαρμόζεται. Και δεν είναι και ο μόνος που δεν εφαρμόζεται ...

Alexandros 13 Ιουνίου 2012 στις 3:47:00 μ.μ. EEST  

Το είδα το video από περιέργεια και μονο αν και ήμουν σίγουρος ότι θα έχανα τον χρόνο μου, ωστόσο γέλασα πολύ όταν άκουσα περί κοψίματος καλωδίων, μπας και είχε κανένα εγχειρίδιο από τον δεύτερο παγκόσμιο?
Συμφωνώ με τον Ο/Η Φτωχός και μόνος αντάρτης πόλεων, αλλα είναι ενδεικτικό της ανευθυνότητας των "συριζαιων", οι οποιοι έσπευσαν να εμφανιστούν διπλα του αρχικά και ειδικά Λαφαζάνης και Τσίπρας! Από αυτούς περίμενα αλλα πράγματα, αλλα μην τα ξαναλέω πλήρης απογοήτευση, το ίδιο ισχύει και για Σαμαρά βεβαια!

enkripto 20 Ιουνίου 2012 στις 2:32:00 μ.μ. EEST  

Ποινική δίωξη κατά του Ιφικράτη Αμυρά

http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=44586&category_id=88

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 20 Ιουνίου 2012 στις 3:15:00 μ.μ. EEST  

Είδατε τι αξία έχουν οι πληροφοριοδότες; Δεν πρόλαβε να ανέβει η πληροφορία εδώ: http://www.enkripto.com/2012/06/2966.html
και αμέσως η προκαταρκτική έρευνα έγινε δίωξη. Εγώ πάντως την κοπανάω από το σπίτι και συνιστώ και τον Αρματιστή να κάνει το ίδιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP