"Είμαστε επικίνδυνοι για τον Ελληνικό λαό"

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Επιστολή-βόμβα από στέλεχος και υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Αίσθηση προκαλεί η επιστολή - βόμβα που φέρεται να έστειλε ο Νίκος Χανιάς, στέλεχος και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που αποχωρεί από το κόμμα, αναφέροντας ότι ακόμα και μια ώρα κυβέρνησης θα είναι καταστροφική για την Ελλάδα. Στην επιστολή που δημοσιεύει σήμερα ο Μικροπολιτικός στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χανιάς, υποψήφιος στην Κορινθία και μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του κόμματος, γράφει απευθυνόμενος στον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΝ Δημήτρη Βίτσα:

"Φίλε Δημήτρη, είμαι πλέον σίγουρος ότι έστω και μία ώρα κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καταστροφική για την Ελλάδα και το μέλλον των παιδιών μας".

Αναφέρει ακόμα ότι τρέμει στην προοπτική να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία καθώς, όπως γράφει, αν πέσουν τα φώτα της δημοσιότητας στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ "θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι".

"Είναι αισχρό και ανέντιμο, εκμεταλλευόμενοι τη δίκαιη οργή της κοινωνίας, να τζογάρετε το μέλλον μας, ποντάροντας στην ανύπαρκτη πιθανότητα ότι οι δανειστές μας μπλοφάρουν, χωρίς να προτείνετε κάτι για την αντίθετη περίπτωση, όταν μάλιστα γνωρίζετε ότι οι μαξιμαλιστικές και σουρεαλιστικές θέσεις σας δεν ακουμπάνε καν στην πραγματικότητα", τονίζει. Κλείνει την επιστολή αποχώρησής του δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να συμμετέχει σε ένα κόμμα του οποίου η κυβερνητική προοπτική "είναι άκρως επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό και το μέλλον του".

News247

56 σχόλια:

Ανώνυμος 12 Ιουνίου 2012 στις 4:00:00 μ.μ. EEST  

Και είναι η αρχή αυτή.. Οταν θα αρχίσουν να βγάζουν τα μάτια τους οι συνιστώσες αυτές για τη νομή της εξουσίας.... τότε θα τα δούμε όλα.

Ανώνυμος 12 Ιουνίου 2012 στις 4:07:00 μ.μ. EEST  

Όταν "κατέβαινε" στις εκλογές με το σύριζα, δεν έβλεπε την επερχόμενη καταστροφή για τον τόπο;;;!!! ή μήπως "παίζει" τίποτε άλλο;;;!!! Πάντως από κωλοτούμπες, άλλος έχει τ΄όνομα κι άλλος τη χάρη!!

Γιάννης

Ανώνυμος 12 Ιουνίου 2012 στις 4:11:00 μ.μ. EEST  

Ολοι παντως δεν απαντανε επι της ουσιας, παρα μονο κανουν προσωπικη επιθεση στον ανθρωπο...

Μια χαρα τα λειι

Ανώνυμος 12 Ιουνίου 2012 στις 4:14:00 μ.μ. EEST  

Να συμπληρωσω και κατι ακομα - Για τη Δουρου που ηταν διορισμενη στο ΥΠΕΘΑ επι Ακη δεν θα πουμε τιποτα;

Ανώνυμος 12 Ιουνίου 2012 στις 4:24:00 μ.μ. EEST  

Ενας (έστω) πρώην υψηλόβαθμος πυροσβέστης να βάζει "φωτιές".....?
Πλάκα έχομε σ' αυτή τη χώρα.

Ανώνυμος 12 Ιουνίου 2012 στις 4:49:00 μ.μ. EEST  

Όταν οι μισές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ συνδιαλέγονται και υποστηρίζουν τις θέσεις των υπερεθνικιστών γειτονικών κρατών και εθνών, θέλει και ερώτημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι επικίνδυνος;;;; Να είναι καλά βέβαια ο πάνσοφος Ελληνικός λαός, αυτός που έβγαλε και τον άλλο τιτανοτεράστιον με τα "Λεφτά υπάρχουν"!!! Και επειδή ξέρω πως θα πεταχτούν κάποιοι σαν αρωματικά αέρια για να με πουν ΝΔκρατη και τα λοιπά, θα τους πω πως δεν ψήφισα τίποτε από όλους αυτούς γιατί ήξερα τι κωθώνια είναι. Όπως φαίνεται, η ελληνική δημοκρατία μετράει βδομάδες και το σχήμα θ' αλλάξει όχι λόγω καιροσκοπισμού κάποιων αλλά λόγω ανωτέρας βίας αφού οι καπεταναίοι θα κοιτάξουν να λακίσουν και ν' αφήσουν το πλοίο να σκάσει στα βράχια για να λεηλατηθεί από τους "καλούς" γειτονικούς λαούς. Ε, κάποιος θα πρέπει να επέμβει.

Οδυσσέας 12 Ιουνίου 2012 στις 7:41:00 μ.μ. EEST  

@ Ανώνυμο 4.14:
Ως γνωστόν δεν είμαι οπαδός ούτε της Δούρου ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν έχω καταλάβει γιατί αυτή η συνεργασία της με το ΙΑΑ έγινε θέμα.
Ενώ οι δηλώσεις του υποψηφίου βουλευτή Κορινθίας Χανιά εγείρουν τεράστιο ζήτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ.

NF 12 Ιουνίου 2012 στις 8:36:00 μ.μ. EEST  

Προς Οδυσσεα:

Και βεβαια ειναι θεμα η συνεργασια της Δουρου με το ΙΑΑ ! Η Δουρου ειναι αποφοιτος του Παιδαγωγικου Τμηματος, με ποια τυπικα και ουσιαστικα προσοντα κατελαβε αυτη τη θεση και εκανε "στρατηγικες αναλυσεις" εναντι παχυλου μισθου; Αυτα ειναι δουλειες διεθνολογων, στρατιωτικων, διπλωματων, τουρκολογων (πχ ο αειμνηστος Νεοκλης Σαρρης).

Κοπροσκυλα ΣΥΡΙΖΑιοι, τοσα χρονια τρωγανε απο την κρατικη κουταλα μαζι με τους ΠΑΣΟΚους! Παρασιτα στο κορμι της ελληνικης κοινωνιας!

Θυμαστε το ΕΠΥΕΘΑ του Τσοχατζοπουλου; Η μισθοδοσια του επιτελειου "συμβούλων" του κ. Υπουργου κοστιζε περισσοτερο απο οτι οι μισθοι ολων των αξιωματικων των Επιτελείων.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 12 Ιουνίου 2012 στις 9:04:00 μ.μ. EEST  

Πολύ περίεργο...ο,τι ακριβώς λέει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο άνθρωπος είδε οτι δεν έχει μέλλον ο ίδιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, είδε και το τραίνο του ΠΑΣΟΚ να περνά (καθημερινά περνά το τραίνο του ΠΑΣΟΚ από τα λημέρια τους...Μπίστης, Δαμανάκη, Ανδρουλάκης και άλλοι πολλοί)και αποφάσισε να ανέβει. Παλιά συνήθεια από το παρελθόν αυτή, δεν τη σταματά ούτε η πιθανή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.
Σημειώστε το όνομα, θα το δείτε στο ΠΑΣΟΚ ή και στη ΝΔ ακόμη, αργά η γρήγορα. Το τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συνιστώσες όφειλε να το ξέρει καλά ως υποψήφιος της παράταξης αυτής. Το ανακάλυψε μια εβδομάδα πριν τις εκλογές; Η μεταμέλεια και οι δραματικές χειρονομίες είναι καλές για το θέατρο και τη θρησκεία. Στην πολιτική μυρίζουν στημένες από μακρυά.

enkripto 12 Ιουνίου 2012 στις 9:08:00 μ.μ. EEST  

Θα παρακαλέσω να απέχουμε απο τέτοιους χαρακτηρισμούς.

Aν και θα συμφωνήσω με τον Οδυσσέα στο ότι είναι σαφώς σημαντικότερο θέμα η επιστολή Χανιά, θα ήθελα πολύ και εγώ να μάθω με βάση ποια προσόντα προσελήφθη η κ.Δούρου ως αναλυτής στο ΙΑΑ...

Ανώνυμος 12 Ιουνίου 2012 στις 9:19:00 μ.μ. EEST  

και για ποιο λόγο το έκρυψε απο το βιογραφικό της..

Ανώνυμος 12 Ιουνίου 2012 στις 11:06:00 μ.μ. EEST  

που πήγε το σχολιο μου; το κατάπιες;

Ανώνυμος 13 Ιουνίου 2012 στις 12:07:00 π.μ. EEST  

ο Καθενας πρεπει να βαλει κατω τι λογικη και να σκεφτει τι πρεπει να κανει. Δεν εχει αναγκη τον διαφωτισμο απο κανεναν μετανοησαντα πρωην στελεχος κανενος κοματος επι του οποιου επηλθε αιφνης η επιφυτηση του αγιου πνειαματος. Το αυτο ισχυει και για πρωην αρχηγο κοματος που δενμπηκε στην βουλη και δεν πηγε σπιτι του .Οπως και για πρωην βουλευτες που λεγανε μαγαλοστομιες .. κρατα το βιντεο να με κανεις ρομπα... Σιμπιλιδης .. παραδειγματ υπαρχουν απειρα αυτοι ολοι τον πισηνο τους θελουν να εξασφαλισουν εμεις να εχουμε το νου μας .
Αιρετικος

Αρματιστής 13 Ιουνίου 2012 στις 12:39:00 π.μ. EEST  

Σαν σήμερα κλείνουν 20 χρόνια από την απώλεια του Υποσμηναγού (Ι) Νικόλαου Σιαλμά στα γαλανά νερά του Αιγαίου. Χάθηκε προστατεύοντας την ακεραιότητα του Ελληνικού χώρου. Έφυγε με το κεφάλι ψηλά επειδή δεν φοβήθηκε να τα βάλει με ένα μαχητικό του αντιπάλου που διέθετε ανώτερες επιδόσεις από το δικό του Mirage F1. Ο Νίκος Σιαλμάς δεν φοβήθηκε. Ο Ηλιάκης δεν φοβήθηκε. Ο Μεταξάς δεν φοβήθηκε όταν χρειάστηκε να λάβει τη μεγάλη απόφαση. Ο μαρμαρωμένος βασιλιάς δεν φοβήθηκε. Ο Λεωνίδας δεν φοβήθηκε. Και τόσοι άλλοι στο διάβα της ιστορίας μας. Και αυτοί ρίσκαραν πολύ περισσότερα..

Αγαπητοί φίλοι.
Ξέρετε ποιες είναι οι μεγάλες στιγμές της ιστορίας μας που γιορτάζουμε, τιμούμε και πάντοτε μνημονεύουμε με ιδιαίτερη περηφάνια;
Είναι οι στιγμές που οι πρόγονοί μας δεν φοβήθηκαν να πουν το μεγάλο όχι. Τιμούμε τις στιγμές που οι πατεράδες μας αρνήθηκαν να υποκύψουν στο φόβο. Που δεν λύγισαν όταν μπροστά τους έμπαινε το δίλημμα αν θα ζήσουν ελεύθεροι και με αξιοπρέπεια και όχι βεβαίως το δίλημμα αν την άλλη μέρα θα έχουν να φάνε.
Κάνω λάθος;

Και αυτό μας διδάσκει η ιστορία μας. Να μη φοβόμαστε.

Ξέρετε γιατί με ακούτε να αντιδρώ και σε κάποιους αυτό φαίνεται ως «περίεργη» ενέργεια από ένα αξιωματικό;
Επειδή κάποιοι επί δύο συναπτά έτη, χρησιμοποιώντας κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο, προσπαθούν να μας φοβίσουν για να υποκύψουμε και να μην αντιδρούμε. «Σκάστε και μη μιλάτε, διαφορετικά θα σας πηδήξουμε».
Αντιδρώ επειδή κάποιοι τους τελευταίους δύο μήνες, προσπαθούν να μας φοβίσουν προκειμένου να ψηφίσουμε σύμφωνα με αυτό που θέλουν αυτοί, ή σύμφωνα με τις επιταγές των επικυρίαρχων…
«Απαγορεύεται η ελεύθερη έκφραση;»… Η Λαϊκή κυριαρχία καταργήθηκε;
Αυτό που εισπράττω είναι ότι θα πρέπει να ψηφίσουμε μνημονιακά, διαφορετικά θα καταστραφούμε.
«Ψηφίστε μνημονιακά, διαφορετικά θα σας καταστρέψουμε. Ψηφίστε Σαμαρά και Βενιζέλο, διαφορετικά θα σας ρίξουμε στα θηρία».

Εγώ λοιπόν, θέλω να γιορτάζω το ΟΧΙ στην ουσία του και όχι απλώς να το μνημονεύω. Δεν θέλω να φοβάμαι, ούτε να αποφασίζω κάτω από συνθήκες φόβου. Θέλω να αποφασίζω ελεύθερα και χωρίς «υποδείξεις». Δεν δέχομαι κανένα να με φοβίζει.

Κατά τα άλλα δεν μπορώ να δεχθώ ότι μπορεί να είναι σοβαρός ο υποψήφιος ενός κόμματος που αφού έλαβε μέρος σε μια εκλογική αναμέτρηση και διεξήγαγε εκλογικό αγώνα ενός μηνός για τη δεύτερη, 4 ημέρες πριν από την ημέρα των εκλογών ανακάλυψε ότι το κόμμα του είναι επικίνδυνο για τη χώρα. Νομίζω ότι ο τύπος είναι επικίνδυνος γιατί προσβάλει τη λογική και την αισθητική μας. Όσοι προσπαθούν να στηρίξουν την εκλογική τους επιχειρηματολογία στα λεγόμενα τέτοιων τύπων, κάνουν μεγάλο λάθος. Χάνουν και δεν κερδίζουν. Και ίσως αυτό αποδεικνύει και άλλα πράγματα που αυτοί γνωρίζουν και όχι εμείς … εξ αιτίας της άθλιας εκλογικής νομοθεσίας που απαγορεύει τις δημοσκοπήσεις 15 μέρες πριν τις εκλογές.

Ανώνυμος 13 Ιουνίου 2012 στις 6:57:00 π.μ. EEST  

ΠΑΣΚΕ Πυροσβεστών μια ζωή ο άνθρωπος μόλις τον αποστράτευσε ο Χρυσοχοϊδης πήγε στο ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα καταλαβαίνουν κι εκεί οτι τα λάθη κοστίζουν περισσότερο ότα διεκδικείς εξουσία...
Αλλά επί της ουσίας ο άνθρωπος βαθύ ΠΑΣΟΚ ήταν,αυτό είναι το μέτρο της αξιοπιστίας του. Μην τον ανάγουμε καί σε γκουρού αίφνης!

Ανώνυμος 13 Ιουνίου 2012 στις 8:47:00 π.μ. EEST  

Ηρθε,επιτέλους,η ώρα να πέσουν και ΦΑΠΕΣ ΣΤΙΣ ΜΑΠΕΣ,πολύ μου αρέσει.Κρίμα γιά την ΔΟΥΡΟΥ έχασε την ευκαιρία να τις δοκιμάσει.Οσο για τον ΧΑΝΙΑ χαλάει την σούπα και στους αριστερούληδες αναγνώστες του ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ.χα,χα.χο.χο.

Αρματιστής 13 Ιουνίου 2012 στις 8:57:00 π.μ. EEST  

Και επιτρέψτε μου να θέσω ένα ακόμη ζήτημα αναφορικά με τις δηλώσεις του Χανιά:

Ζητώ μια ειλικρινή τοποθέτηση.
Ζητώ μια απάντηση με το χέρι στη καρδιά στα παρακάτω ερωτήματα:

Ποια έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα και ιδιαίτερη αξία για προβληματισμό της κοινωνίας;

1) Οι καταγγελτικές για το ΣΥΡΙΖΑ δηλώσεις ενός παντελώς άγνωστου στην ευρύτερη κοινωνία υποψηφίου πολιτευτή του που απέτυχε να εκλεγεί στις πρόσφατες εκλογές, δηλώσεις μάλιστα που μας σέρβιρε 5 μέρες πριν τη διεξαγωγή των προσεχών εκλογών (αλήθεια, πάνω σε ποιο πρόγραμμα έκανε μέχρι σήμερα το προεκλογικό του αγώνα αυτός ο περίεργος τύπος;); Ή

2) Οι καταγγελτικές σε βάρος της ΝΔ δηλώσεις του κυρίου Καμένου, που αποχώρησε από τη ΝΔ καταγγέλλοντας το κύριο Σαμαρά ότι παρέδωσε την εθνική κυριαρχία στη Τρόικα και ο οποίος κύριος Καμένος αφού δημιούργησε ένα κόμμα για να εναντιωθεί στις θέσεις του πρώην κόμματός του, επιβεβαιώθηκε για τις δηλώσεις και αποφάσεις του από τη κοινωνία με ένα 10% στις πρόσφατες εκλογές; Ή

3) Οι καταγγελτικές για τη ΝΔ δηλώσεις της κυρίας Μπακογιάννη (μέχρι βεβαίως πριν 20 ημέρες), ότι η ΝΔ με τη στάση της και την αντιπολιτευτική πολιτική της απέναντι στο μνημόνιο (;;;), θέτει σε κίνδυνο τη χώρα και τα λοιπά;

Αλήθεια. Πόσο σοβαρά μπορούμε να πάρουμε τα πολιτικά κόμματα που χρησιμοποιούν τις δηλώσεις του κάθε ανεκδιήγητου Χανιά, προκειμένου να στηρίξουν τη προεκλογική τους εκστρατεία;

Ανώνυμος 13 Ιουνίου 2012 στις 10:05:00 π.μ. EEST  

(συνέχεια)

Επίσης έχει ενδιαφέρον ότι είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου πήρε το πτυχίο της το 1997. Και όπως αναφέρει, «συνέχισε τις σπουδές της στη Γαλλία, στην Τουρκία και την Αγγλία. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στις Πολιτικές Επιστήμες».
Τα τελευταία χρόνια η κυρία Δούρου είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και υπεύθυνη Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούμενη μάλιστα «υπαρχηγός» του κ. Τσίπρα για τα θέματα αυτά. Αυτό φάνηκε και από το γεγονός ότι τον συνόδευε μαζί με τον Μανώλη Γλέζο στην πρόσφατη επίσκεψή του στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας (!), όπως και στη συνάντησή του με τους πρεσβευτές των χωρών του G20. Σε περίπτωση που κερδίσει μάλιστα τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ και σχηματιστεί «κυβέρνηση της Αριστεράς», θεωρείται βέβαιο ότι ο κ. Τσίπρας θα της αναθέσει θώκο, είτε στο υπουργείο Εξωτερικών είτε στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

F - Κοινοποιήστε το στο Facebook Αναρτήθηκε από το Press-gr στις 10:11:00 μ.μ.

Γιάννης

alexeyev 13 Ιουνίου 2012 στις 11:56:00 π.μ. EEST  

Τρέξτε όλοι να ψηφίσετε Ντόρα για πρωθυπουργό.
Θα μας φάνε οι κομμουνιστέ!!!

Ανώνυμος 13 Ιουνίου 2012 στις 12:00:00 μ.μ. EEST  

Βλεπω οτι την προοπτική να τρομαξε ο ανθρωπος απο οσα ειδε τις τελευταιες μερες, την αποκλειουν σιωπηρως οι φιλοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα ηξεις αφιξεις σε Αμυνα,Τουρκια -Μονομερη καταγγελια και εξοδο απο ευρω, προφανως εσας σας εμπνεουν μεγαλη εμπιστοσυνη..

Ανώνυμος 13 Ιουνίου 2012 στις 12:18:00 μ.μ. EEST  

@13 Ιουνίου 2012 12:00:00 μ.μ.

Έχοντας για ΑΚΟΜΗ μια φορά ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ στα σχόλια του ο ΑΞΙΟΣ ΑΡΜΑΤΙΣΤΗΣ, αναρωτιέμαι φίλτατε, ΜΟΝΟ τα ήξεις-αφίξεις του τσίπρα είναι επιλήψιμα;;, ενώ των άλλων "γιγάντων" της πολιτικής είναι ΣΩΣΤΑ και μέρος του πολιτικού παιχνιδιού;;;!!
όπως και να λέγεται ο κάθε υποψήφιος βουλευτής, από οποιονδήποτε εργασιακό χώρο κι αν προέρχεται ΟΦΕΙΛΕΙ πάνω απ΄ΟΛΑ, να μη θεωρεί ότι οι ψηφοφόροι τρώνε κουτόχορτο!! Είναι κάποιας ηλικίας, έχει κάποια μόρφωση, ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ γνωρίζει, που πάει να "μπλεχτεί"! Εκ των υστέρων "συγνώμες" και "καταστροφές" είναι το λιγότερο που μπορώ να πω είναι πολιτικός αμοραλισμός!!
Εξάλλου, σήμερα πάλι ο τσίπρας στους Financial Times δηλώνει: Δεσμευόμαστε για την παραμονή μας στο ευρώ!! Τι σημαίνει αυτό;;; Σημαίνει ότι όταν είναι ορατή η πιθανότητα διακυβέρνησης τότε ΠΟΛΛΑ αναθεωρούνται και ΑΛΛΑΖΟΥΝ!!! γιατί πλέον δεν είμαστε αντιπολίτευση ΝΑ ΛΕΜΕ ό,τι θέλουμε!!!

Γιάννης

Alexandros 13 Ιουνίου 2012 στις 2:33:00 μ.μ. EEST  

Αυτός ο Κύριος Χανίας, εμενα προσωπικά δε μου λέει και πολλά πράγματα, μπορεί για κάποιο λόγο ειλικρινώς να μετάνιωσε που πήγε σε αυτό το κόμμα, μπορεί να μην μπαίνει σε εκλόγιμη θέση και να στενοχωρήθηκε, μπορεί χίλια δυο και δεν μπορεί να συγκριθεί ο Χανίας ούτε με τις κωλοτούμπες του Σαμαρά ούτε τις Ντόρας, ούτε τη φυγή του Καμμένου.

Εκείνο το περιστατικό που θεωρώ εγώ πολύ σοβαρό όσον αφορά το Σύρριζα, είναι οι επιδοκιμασίες του Τσίπρα στα λεγόμενα του Zizek. Ο Zizek είναι ένας από τους μεγαλύτερους, αν όχι ο μεγαλύτερος, σύγχρονους φιλοσόφους του Κομμουνισμού, είναι στα αλήθεια οι απόψεις του ακραίες και δεν διστάζει να τις εκφράζει ανοιχτά κιόλας. Θεωρώ τρομερά επικίνδυνο προσωπικά να βάζει κανεις την ιδεολογία του Zizek ως φάρο, είναι δεδομένο ότι με αυτή την ιδεολογική τακτική και κάτω από αυτές τις συνθήκες η χωρα θα οδηγηθεί σε εμφύλιο πόλεμο. Η Ρητορική του Τσίπρα είναι 100% διχαστική και εμπρηστική, όπως άλλωστε και ολόκληρης της αριστεράς, τα φαντάσματα του εμφυλιου δυστυχώς είναι ακόμα μαζί μας και πολύ φοβάμαι ότι η εκδίκηση είναι βαθιά ριζωμένη σε αυτή την παράταξη. Όλα αυτά βεβαια ευνοούνται και από την τραγική πολιτική της κεντροδεξιάς παράταξης, η οποια υιοθέτησε μερικά απομεινάρια της ακροδεξιάς αλλα και απομεινάρια του βρώμικου προσφατου παρελθόντος της πολιτικής ζωής.

Όσον αφορά σε αυτά που λέει ο Armatisths περί φόβου, συμφωνούμε απόλυτα, το πρόβλημα είναι όμως πως και ο ΣΥΡΡΙΖΑ να μας φοβίσει προσπαθεί, χρησιμοποιεί τη Χρυσή Αυγή για να μας τρομάξει, και θα συμφωνήσω με τον Κακλαμάνη πως Σύρριζα και Χρυσή Αυγή χρειάζονται ο ένας τον άλλον, μας λέει πως αν δεν κάνουμε όπως λέει θα οδηγηθούμε στη χρεοκοπία και στην αθλιότητα, ενώ από την άλλη δεν μας λέει που μας προτείνει να πάμε, το 21 ξέραμε που πηγαίναμε, ο Λεωνίδας ήξερε γιατί θυσιάστηκε, οι Αθηναίοι στον Μαραθώνα ήξεραν γιατί πολέμησαν, το 40 ξέραμε γιατί πολεμούσαμε, τώρα δεν ξέρουμε γιατί μας ζητάει ο Τσίπρας να πάμε σε πόλεμο και δεν ξέρουμε ούτε ποιον θα πολεμήσουμε ούτε ποιοι θα είναι οι σύμμαχοι μας έστω και θεωρητικά, απλώς μας ζητάει να πάρουμε τα όπλα, είναι άλλο πράγμα η επανάσταση, άλλο πράγμα η θυσία ακόμα και άλλο πράγμα η αυτοκτονία, οι γυναίκες στο Ζάλογγο θυσιάστηκαν, οι μοναχοι στο Αρκάdι θυσιάστηκαν, ο Βελουχιώτης ακόμα θυσιάστηκε, αυτοί όμως που χρωστάνε λεφτά και βάζουν τέλος στη ζωή τους αυτοκτονούν δε θυσιάζονται και όσο λυπηρό αν είναι ένα γεγονός όπως ο θάνατος ενός ανθρώπου δεν παύει η αυτοκτονία να είναι το εκούσιο ρίξιμο της ασπίδας και φοβάμαι ότι αυτό ζητάει ο Τσίπρας

Αρματιστής 13 Ιουνίου 2012 στις 4:36:00 μ.μ. EEST  

Αλέξανδρε. Καλησπέρα. Ο φόβος που κυριαρχεί σήμερα στη χώρα μας, είναι αυτός που καλλιεργείται από πολιτικούς, παράγοντες και μμε του εξωτερικού και του εσωτερικού για το τι θα υποστεί η χώρα μας και ο λαός μας σε περίπτωση που θα ψηφίσει το ΣΥΡΙΖΑ. Μιλάμε για καθαρές απειλές, τρομοκρατία, εκβιασμό χειραγώγηση κλπ. Ο στόχος είναι να οδηγηθεί ο λαός στη κάλπη κάτω από το αίσθημα του φόβου.
Εγώ αυτά που ακούω, είναι οι καθαρές απειλές της Μέρκελ του Σόιμπλε της Λαγκάρντ, της Αυστριακής υπουργού οικονομικών και πολλών άλλων Ευρωπαίων αξιωματούχων.
Εδώ στο εσωτερικό, ακούω και αισθάνομαι την καθαρή απειλή που εκπέμπεται από τη ΝΔ, απ’ όλα τα μμε και από ένα σωρό κατεστημένους παράγοντες, ότι η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ, ισοδυναμεί με ψήφο στη δραχμή, τη χρεοκοπία, την υποτίμηση της δραχμής, τη φτώχια τη καταστροφή κλπ.
Αλλά ειλικρινά, εσένα δεν σου κάνει εντύπωση σε πόσο πολύ λίγο χρόνο οι εργολάβοι – καναλάρχες και τα φερέφωνά τους μας τα γύρισαν και από εκεί που προωθούσαν ως εθνικό ηγέτη τον ανεκδιήγητο ΓΑΠ, τον ολετήρα της χώρας, στηρίζουν τώρα το Σαμαρά που προηγουμένως τον έθαβαν;
Δεν σου κάνει εντύπωση ότι κάποιοι ακραίοι τύποι που προσέβαλαν καθημερινά την αισθητική και την ακοή μας, αποτελούν σήμερα τους πλέον εκλεκτούς συνομιλητές των μμε, ενώ προηγουμένως τους θεωρούσαν και τους αντιμετώπιζαν σαν τον Κασιδιάρη;

Προσωπικά τη καλλιέργεια του φόβου προκειμένου να υποβάλουμε σε κάποιους ανθρώπους μια συγκεκριμένη στάση, τη θεωρώ άκρως φασιστική ενέργεια.

Εγώ κάνω μια διαπίστωση και δεν λέω το τι θα ψηφίσω ή το τι υποστηρίζω. Τίποτε περισσότερο. Από εκεί και πέρα ο καθένας μπορεί να μου αποδίδει ότι νομίζει.

Alexandros 13 Ιουνίου 2012 στις 5:23:00 μ.μ. EEST  

Καταρχάς νομίζω δεν είναι κακό κάποιος να υπερασπίζει ένα κόμμα, είναι απολύτως θεμιτό και δεν το θεωρώ επιλήψιμο.

Ασχέτως με το παραπάνω, συμφωνώ σε όλα όσα έγραψες, το ίδιο όμως έχει συμβεί και από την άλλη πλευρά, δηλαδή έχουν "εξαφανιστεί" τα πρωτοκλασάτα στελέχη του Πασοκ αλλα και της ΝΔ και ο Βενιζέλος και γίνεται ένας διάλογος μεταξύ Σύρριζα, το οποιο έχει και ακροαριστερeς συνιστώσες και του Πρώην λαός και Χρυσής Αυγής και ΚΚΕ, άρα από τις συζητήσεις απουσιάζουν οι υπεύθυνοι για την κατάντια και συζητάνε αυτοί που εξυπηρετούν το άρτος και θεάματα.

Και ναι προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν η Merkel και ο Σόιμπλε, αλλα ο "ολανδ"; δεν νομίζω να μας τρομάζει, ούτε ο Μόντι ούτε χίλιες άλλες δυο φωνές στην Ευρώπη, αυτό σημαίνει πως μπορούμε να βρούμε συμμαχους εντός Ένωσης, γιατί αυτές τις φωνές να μην τις φέρουμε ουσιαστικά με το μέρος μας, γιατί να μην συνασπιστούμε με την Πορτογαλία και την Ιρλανδία και να πάμε για επαναδιαπραγμάτευση μαζί και αντί αυτού να επιλέξουμε τον δρόμο του εκβιασμού. Διάβασα αυτά που έλεγε ο Τσίπρας σήμερα και τρόμαξα κι εγώ, για μένα και αυτός την πολιτική του φόβου ακολουθεί, προσπαθεί να τρομάξει τους εκτος Ελλάδος, προσπαθεί να τρομάξει τους εντός Ελλάδος, προσπαθεί να τρομάξει όλον τον κόσμο για να κερδίσει τις ψήφους των απεγνωσμένων οικονομικά, οι οποιοι δεν λέω είναι πολλοί αλλα αυτό που τους τάζει ο Τσίπρας δεν είναι ότι θα τους βελτιώσει την κατάσταση στην οποια βρίσκονται, αλλα ότι θα εξαθλιώσει τους πάντες οποτε θα είμαστε το ίδιο. Αυτό συγγνώμη αλλα με τρομάζει περισσότερο από αυτά που λέει η Langard και η Merkel και ξέρεις γιατί, γιατί αν ξέρω τι πρεσβεύει ο Σαμαράς και η Ντόρα και ο Βενιζέλος, μαθαίνω τι πρεσβεύει και ο Τσίπρας και ο Τσίπρας δεν πρεσβεύει τίποτα διαφορετικό, πρεσβεύει αυτό το σύστημα που μας έφερε εδώ! Εγώ λοιπόν θέλω κάτι διαφορετικό, θέλω συγκροτημένη πολιτική, η οποια θα στηρίζεται από όλους τους Έλληνες ενωμένους και όχι διχασμένους.

Αυτή τη στιγμή ΔΕΝ έχουμε κανέναν σύμμαχο, ΚΑΝΕΝΑΝ, αν είμαστε διχασμένοι είμαστε τελειωμένοι. Γιατί ο Τσίπρας προωθεί τον διχασμό? Γιατί τίθεται αντιμέτωπος με όλη την Ευρώπη αδιακρίτως, γιατί να είμαστε εμείς η σπίθα της διάλυσης, γιατί θα διαλυθεί η Ευρώπη αν βγει κάποια χωρα εκτος δεν υπάρχει περίπτωση, γιατί να γίνουμε εμείς ο αποδιοπομπαίος τράγος για την διάλυση ενός μεγάλου ονείρου όλων των Ευρωπαίων που δεν ήθελαν να ζήσουν ξανά έναν παγκόσμιο πόλεμο, ενώ εμείς είμαστε τα ψιλά του προβλήματος? Γιατί να καταγγείλουμε το μνημόνιο "εξοολοκληρου" και όχι τα μέρη εκείνα που προσβάλλουν την εθνική μας κυριαρχία, γιατί να μην προχωρήσουμε σε εκείνες τις μεταρρυθμίσεις που είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ για να επιβιώσει αρχικά η χωρα αλλα και να ανορθωθεί στην πορεία, γιατί αυτό πρέπει να είναι η επιδίωξη και όχι η βιώσιμη λύση όπως διατείνεται ο Τσίπρας και οι υπόλοιποι. Γιατί ο Τσίπρας δεν θέλει να αλλάξει το πελατειακό κράτος, γιατί δε θέλει να ρίξει το ταβάνι που έχει βάλει η χωρα μονη της πάνω από το κεφάλι της και θέλει να συνεχίσει να εφαρμόζονται τα ίδια που μας οδήγησαν εδώ σήμερα? Γιατί εν τελει δεν τα βάζει με κανέναν ουσιαστικά εντός χώρας, δεν τα βάζει ούτε με GAP ούτε με Παπακωσταντίνου ούτε με Καραμανλή παρα μονο γενικά και αόριστα, αλλα εύκολα κατηγορεί τους ξένους, τους κακούς, τους οποιους θα καταγγείλει ενώ εμείς δεν ευθυνόμαστε πουθενά, τα είχαμε όλα καλώς καμωμένα δηλαδή?

Υποσχέσεις όπως θα τα βάλω με το πελατειακό κράτος χωρίς όμως να αλλάξω τίποτα είναι προκλητικές και τρομακτικές μαζί. Κουράστηκα να ακούω ευχολόγια, είμαι 30 χρονων και όσο θυμάμαι ακούω ευχολόγια, όλοι εύχονται και υπόσχονται, ΑΠΑΙΤΩ από αυτόν που μιλάει για αλλαγή και ανατροπή της μεταπολίτευσης να μιλάει συγκεκριμένα, να είναι πατριώτης και να μην συμβιβάζεται με συνιστώσες, που δεν ξέρουν τι τους γίνεται, να μου δείξει την ανατροπή έμπρακτα και όχι με προεκλογικά ευχολόγια, αυτό είναι το μεγάλο ΟΧΙ που πρέπει να πούμε ΟΧΙ στους απατεώνες ΟΧΙ στην ψήφο με βάση ποιος θα μας βολέψει, ΟΧΙ στο ρουσφέτι και στην ασυδοσία, ΟΧΙ στην αδιαφορία για τα εθνικά θέματα, ΟΧΙ στη μοιρολατρία και την παράδοση

enkripto 13 Ιουνίου 2012 στις 5:59:00 μ.μ. EEST  

Aγαπητέ Αρματιστή,

μιλώντας προσωπικά πάντα - μου προκαλούν περισσότερο φόβο οι δηλώσεις για φορολογία των καταθέσεων, για αναγκαστικά δάνεια από τους πολίτες, για απόδοση ταξιδιωτικών εγγράφων και επιδόματος ανεργίας σε εκατομμύρια λαθρομεταναστών, για διάθεση "ρίσκου" με την Τουρκία και περαιτέρω περιστολή των αμυντικών δαπανών, για αφοπλισμό της Αστυνομίας(!).

Ομολογουμένως η τεχνητή καλλιέργεια φόβου για την εκβίαση καταστάσεων είναι φασιστική πρακτική. Εδώ όμως μιλάμε για διακυρηγμένες προθέσεις που προκαλούν το στοιχειώδες ένστικτο αυτοσυντήρησης του καθενός μας.

Και μιας μιλάμε για φασιστικές πρακτικές : Φασιστικό είναι επίσης να θέλουν κάποιοι να επιδεινώσουν την ήδη ακραία κατάσταση με την λαθρομετανάστευση δημιουργώντας καταστάσεις Βαιμαρης. Φασιστική -φασιστικότατη- είναι η επιχειρούμενη αλλοίωση του εκλογικού σώματος με απόδοση ιθαγένειας σε εκατομμύρια λαθρομετανάστες. Για αυτή την διακυρυγμένη πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μιλάει κανείς 5 μέρες πριν τις σημαντικότερες εκλογές του νεότερου Ελληνικού κράτους..

Αγαπητέ Αρματιστή, να με συγχωρείς, αλλά νομίζω δεν έχεις πολυκαταλάβει για ποιο χώρο μιλάμε. Λοιπόν, ας το εξηγήσουμε. Συγκεκριμένα και πρακτικά.
Εξέχον μέλος του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο ΕΜΠ Γιάννης Μηλιός. (Κι όταν λέμε "εξέχον" δεν το λέμε για εφέ.Εννοούμε: εξέχον.)

Ρίξε μια ματιά στο "ΕΞΟΥΣΙΑ, ΕΘΝΟΣ, ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ του τελευταίου για να δείς περι τίνος πρόκειται.

Λοιπόν, αγαπητέ Αρματιστή, μερικά πράγματα είναι απλά. Αν εσύ σκέπτεσαι σοβαρά να ψηφίσεις αυτούς, ή να δικαιώνεις, ή έστω και να υποστηρίζεις αυτούς που ασπάζονται όλα αυτά, είναι ασφαλώς δικαίωμά σου, απόλυτα σεβαστό. Αλλά, τουλάχιστον, να γίνεται συνειδητά – και να ξέρουμε κι εμείς ότι γίνεται συνειδητά.

Αρματιστής 13 Ιουνίου 2012 στις 10:41:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητέ φίλε εν κρυπτώ

Νομίζω ότι οι προσωπικές δηλώσεις κάποιων του ΣΥΡΙΖΑ περί φορολογίας των καταθέσεων και αναγκαστικού δανείου, ήταν εκτός επισήμου προγράμματος και έχουν απορριφθεί. Θέλω όμως να θυμίσω και τις κατά καιρούς δηλώσεις των επισήμων φορέων της «πατριωτικής» πλευράς, που αποτέλεσαν την αφορμή για την απόσυρση τεράστιων ποσών από τις τράπεζες, είτε προς τράπεζες του εξωτερικού, είτε προς διάφορους ανασφαλείς κρυψώνες στο εσωτερικό. Θυμόμαστε όλοι τις ανεύθυνες δηλώσεις της κυρίας Δαμανάκη. Θυμίζω ακόμη και τα επικίνδυνα διλήμματα που έθεσε ο κύριος Σαμαράς στο λαό την επομένη των εκλογών της 6/5, ότι η ψήφος του στις 17/6, αφορά την απόφαση για τη παραμονή ή όχι στο ευρώ. Δηλαδή έθεσε όπως και η κα Δαμανάκη το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή» και δημιούργησε νέα φυγή κεφαλαίων από τις τράπεζες. Βεβαίως και χαριτολογώντας, θα πω ότι και αν ακόμη η χώρα μετέβαινε στη δραχμή, στη χώρα θα κυκλοφορούν περισσότερα ευρώ από δραχμές, αφού η αποταμίευση σε διάφορες κρυψώνες υπολογίζεται σε αρκετές δεκάδες δισεκατομμύρια, με αποτέλεσμα να αιματωθεί η οικονομία με «ξένο» συνάλλαγμα.

Επίσης νομίζω ότι ο κος Τσίπρας μετά την επίσκεψή του στο ΥΕΘΑ, ξεκαθάρισε πολλά πράγματα για την εθνική άμυνα, τα επικίνδυνα «ρίσκα» του Μπαλάφα και οπωσδήποτε δεν αναφέρθηκε σε περαιτέρω μείωση των αμυντικών δαπανών. Πράγμα που επιμελώς αποφεύγει να μας πει η ΝΔ. Να μη ξεχνάμε όμως ότι οι αμυντικές δαπάνες συντρίφτηκαν κυριολεκτικά από τις κυβερνήσεις των μνημονίων. Δηλαδή η ζημιά έχει ήδη γίνει, αλλά όχι από το ΣΥΡΙΖΑ.

Σε προσωπική βάση, οι δηλώσεις των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ με προβληματίζουν ιδιαίτερα και όταν θα έρθει η ώρα της κάλπης θα σταθμίσω πολλά. Σε καμιά όμως περίπτωση δεν εμπιστεύομαι τη ΝΔ. Η εμπιστοσύνη μου είχε ήδη κλονιστεί από την εποχή του ΚΚ. Με διέψευσε όμως τραγικά και ο Σαμαράς, παρ’ όλο που τον ψήφισα στις εσωκομματικές. Οι παλινωδίες του όμως ήταν ανευ προηγουμένου. Αλλά ειλικρινά, με ποιους θα κυβερνήσει ο Σαμαράς αν εκλεγεί; Το επιτελείο είναι το ίδιο. Το αποτυχημένο του ΚΚ (σκέφθηκα πολύ αν πρέπει να συμπεριλάβω αυτή τη παράγραφο, αλλά η ερώτηση τέθηκε σχετικά με το τι θα ψηφίσω).

Οπωσδήποτε με τρομάζουν οι δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τους μετανάστες. Τελικά που πηγαίνουμε; Αλλά το πρόβλημα με τους παράνομους μετανάστες, γιγαντώθηκε τελείως ανεξέλεγκτα επί των «εθνικοπατριωτικών» κυβερνήσεων Σημίτη, ΚΚ και ΓΑΠ και όχι από το Τσίπρα. Γνωστή η νομοθεσία Ραγκούση. Δηλαδή το κακό έχει ήδη γίνει. Είναι πολλοί, αλλά πόσοι είναι; Κανένας δεν γνωρίζει, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν είναι εκατομμύρια. Δεν το πιστεύω. Ακόμη και στις περιοχές που διαθέτουν μεγάλη πληθυσμιακή πυκνότητα σε μετανάστες, το Ελληνικό στοιχείο είναι συντριπτικά κυρίαρχο. Οι περισσότεροι από αυτούς αν και παράνομοι είναι πλέον «αναγκαίοι», όσα και αν λένε οι διάφοροι «πατριώτες». Καμιά «δύσκολη» δουλειά δεν γίνεται χωρίς «λαθρομετανάστες». Οι νέοι μας τη μόνη «κατώτερη» εργασία που δέχονται να κάνουν, είναι γκαρσόνια. Η γεωργία, η αλιεία και οι «χαμαλοδουλειές», γίνονται μόνο από μετανάστες. Κανένας νέος δεν πάει να δουλέψει στη συγκομιδή ή στην οικοδομή. Ακόμη και αν έχουν δική τους παραγωγή. Οι νέοι στην Ανδραβίδα βρίσκονται στις καφετέριες και στις πλαζ της Κυλλήνης και τη παραγωγή τους τη μαζεύουν οι μετανάστες και μάλιστα κάτω από πρωτόγονες συνθήκες εργασίας. Οικιακές βοηθοί, αποκλειστικές, αχθοφόροι, κλπ, είναι μετανάστες. Κάθε πολιτικός που σέβεται τον εαυτό του, διαθέτει Φιλιπινέζες και Ινδούς… ανασφάλιστους πιθανό!!! Οφείλουμε ειλικρίνεια. Αν θέλουμε να τους διώξουμε όλους, θα πρέπει να δηλώσουμε αν είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε και το κόστος.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Αρματιστής 13 Ιουνίου 2012 στις 10:47:00 μ.μ. EEST  

ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Ο κος Σαμαράς δηλώνει ότι θα τους διώξει. Δεν μας λέει όμως ποιους, πόσους και πως… Ούτε μας λέει πως θα εμποδίσει την είσοδό τους. Κανένας άλλωστε δεν είχε αξιόπιστη πολιτική και σχέδιο εμπόδισης της παράνομης εισόδου. Και μεταξύ μας δεν νομίζω ότι υπάρχει αξιόπιστη λύση στο πρόβλημα. Κατά τη γνώμη μου το πρόβλημα θα λυνόταν αρκετά, αν η Ελλάδα επέστρεφε σε εθνικό νόμισμα. Οι μετανάστες περνάνε στην Ελλάδα από τον Έβρο και το Αιγαίο που είναι αρκετά δύσκολο και επικίνδυνο, ειδικά το χειμώνα, μολονότι θα μπορούσαν να περάσουν στην Ευρώπη αρκετά πιο εύκολα από τη Βουλγαρία ….

Διάβασα το άρθρο του Γιάννη Μήλιου. Είναι η Μαρξιστική άποψη για την εθνογένεση, η για τη συγκρότηση των εθνικών κρατών. Είναι κατά τη γνώμη μου μια ενδιαφέρουσα άποψη, που περιέχει και αρκετές αλήθειες. Εν πολλοίς θεωρεί ως βασική αιτία της εθνογένεσης και της συγκρότησης των εθνικών κρατών, την εξέλιξη των οικονομικών σχέσεων και δευτερευόντως τα κοινά πολιτιστικά στοιχεία (γλώσσα, θρησκεία, κουλτούρα, ιστορία) και την πίστη ενός συνόλου ανθρώπων ότι διαθέτουν κοινή καταγωγή. Ενδιαφέροντα στοιχεία που περιέχουν σημαντικές αλήθειες, αλλά δεν τα ασπάζομαι ως την μοναδική και απόλυτη αλήθεια. Τουλάχιστο για το δικό μας έθνος, όπως και για το Εβραϊκό ή το Κινέζικο. Βεβαίως στο υπόψη ζήτημα υπάρχουν πάρα πολλές θεωρήσεις. Εγώ θέλω να πιστεύω στο δικό μου μύθο, χωρίς βεβαίως να απορρίπτω στο πυρ τα πιστεύω των άλλων. Άλλωστε ο δικός μου μύθος, είναι και ο κυρίαρχος. Σε καμιά περίπτωση όμως η θεωρητικές αναζητήσεις περί εθνογένεσης, του κάθε κυρίου Μήλιου, δεν μπορούν να είναι ο αποφασιστικός παράγοντας που θα καθορίσουν τη ψήφο μου.

Αγαπητέ φίλε εν κρυπτώ. Στη παρούσα κρίσιμη συγκυρία, ειλικρινά δεν έχω αποφασίσει ακόμη πιο είναι το πλέον επικίνδυνο για τη πατρίδα και το έθνος μας:
Η λαθρομετανάστευση;
Η σίγουρη οικονομική κατάρρευση και η συνακόλουθη καταστροφή στην οποία οδηγούμαστε με την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών;
Ή η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ, ο σχηματισμός κυβέρνησης από αυτόν, η απόρριψη του μνημονίου και η απειλούμενη έξοδος της χώρας από το ευρώ;

Τείνω όμως να πιστέψω ύστερα και από τη κατάσταση που διαμορφώνεται στη ζώνη του ευρώ, ότι αν η Ελλάδα καταγγείλει το μνημόνιο, κανένας δεν πρόκειται να της δείξει τη πόρτα. Θα γίνει μεγάλη φασαρία, η γλώσσα που θα κυριαρχεί τα συμβούλια θα είναι τα Γαλλικά, αλλά τελικά θα επέλθει κάποιος συμβιβασμός σε ένα σχέδιο που θα βάλει φρένο στη λιτότητα και στη τιμωρητική πολιτική της κυρίας Μέρκελ και θα δώσει μια προοπτική ανάπτυξης στη χώρα μας. Η αβεβαιότητα για το μέλλον του ευρώ είναι πλέον τόσο μεγάλη, που κανένας δεν νομίζω ότι θέλει να ανοίξει τις πύλες της κολάσεως. Και ειδικά η Γερμανία που έχει πολύ περισσότερα να χάσει.

Δεν δέχομαι να ψηφίσω με βάση το φόβο επειδή έτσι κάποιοι θέλουν. Ελπίζω στο καλό Θεό της Ελλάδας και πιστεύω ότι οι ελπίδες μου θα βγουν σωστές. Άλλωστε όλοι και ο Σαμαράς, με βάση την ελπίδα μιλάνε. Οι 150.000 νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα εντός του 2012 (!) τι άλλο από ευχή και ελπίδα μπορεί να είναι;

Αν εγώ, ή ο Ελληνικός λαός κάνουμε το λάθος και τελικά οδηγηθούμε εκτός ευρώ, πιστεύω ότι θα ξεφορτωθούμε εντελώς ανώδυνα τους λαθρομετανάστες και η ανάγκη θα οδηγήσει και πάλι τους Έλληνες σε αυτό που μέχρι σήμερα θεωρούν ως ταπεινές εργασίες.

Ανώνυμος 13 Ιουνίου 2012 στις 11:59:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητό "εν κρυπτώ",
οι θέσεις που εκφράζει ο καθηγητής Μήλιος δεν είναι παρά η επιστημονική ιστορική άποψη για τη γένεση των εθνικών κρατών τον 18ο-19ο αιώνα, κάθε πρωτοετής φοιτητής ιστορίας τα γνωρίζει αυτά. Δεν είναι "αριστερή" άποψη, απλά απέχει από την στρεβλή ιστορία που κάθε εθνικό κράτος διδάσκει στα σχολεία του. Έτσι σήμερα μας φταίνε οι κακοί Γερμανοί ως έθνος και όχι το γερμανικό και διεθνές μεγάλο κεφάλαιο που έχει δημιουργήσει την κρίση. Το να εξετάζει κάποιος ιστορικά και κοινωνικά την έννοια του έθνους δεν σημαίνει έλλειψη πατριωτισμού. Εξάλλου η δικιά μου Ελλάδα δεν είναι η ίδια με την Ελλάδα του ΓΑΠ, του Τσοχατζόπουλου και των δοσίλογων. Εσείς σε ποιά σημεία του άρθρου του Μήλιου διαφωνείτε;

Οδυσσέας 14 Ιουνίου 2012 στις 2:07:00 π.μ. EEST  

@ Ανώνυμο 11.59:
Κατ' αρχήν όχι, οι θέσεις που εκφράζει ο καθηγητής Μηλιός (και όχι Μήλιος) δεν είναι "η" επιστημονική ιστορική άποψη για τη γένεση των εθνικών κρατών, αλλά "μία" επιστημονική ιστορική άποψη. Το ότι οι Έλληνες φοιτητές τη διδάσκονται ως μόνη αλήθεια, είναι ακριβώς αποτέλεσμα της αριστερής ιδεολογικής κυριαρχίας στα ελληνικά πανεπιστήμια - τμήμα της οποίας είναι ο Μηλιός. Η άποψη ότι το έθνος είναι ιδεολογική κατασκευή και "φαντασιακή κοινότητα" (imagined community κατά τον Benedict Anderson) κατ' αρχήν δεν εξηγεί γιατί ειδικά αυτή η φαντασιακή κατασκευή (και όχι π.χ. η πίστη στους εξωγήινους) είχε τόση μεγάλη επιτυχία ιστορικά και ξεσήκωσε τόσο κόσμο να πεθάνει κάτω από τις σημαίες των εθνών. Μήπως δεν ήταν εντελώς φαντασιακή;
Επιπλέον η θέση αυτή έχει αντικρουστεί από μελετητές όπως ο Anthony Smith, που στο βιβλίο "The Ethnic Origins of Nations" έδειξε ότι τα σύγχρονα έθνη ανάγονται σε πολύ αρχαιότερες πολιτισμικές ομάδες με μονιμότερες πολιτισμικές ιδιότητες, όπως μνήμη, αξίες, μύθους και συμβολισμούς, που διαμορφώνουν την κοινή ταυτότητα. Βέβαια στη σύγχρονη αριστεροκρατούμενη Ελλάδα τα βιβλία του Anderson ("Φαντασιακές Κοινότητες") και του Gellner ("Έθνη και Εθνικισμός") θεωρούνται κάτι σαν την Αγία Γραφή των "αντιεθνικιστών", ενώ το Ethnic Origins of Nations που δε βολεύει την εγχώρια αριστερίζουσα ιντελλιγκέντσια νομίζω ότι δεν έχει μεταφραστεί καν...
Βλέπουμε λοιπόν ότι υπάρχουν και άλλες επιστημονικές απόψεις επί του θέματος - άλλωστε όποιος μιλάει για "την" επιστημονική άποψη, προδίδει άγνοια των βασικών αρχών της επιστήμης και πρόθεση ιδεολογικής χρήσης της.

Και μια που είπα για ιδεολογική χρήση, βεβαίως η θέση Μηλιού είναι αριστερή άποψη, και μάλιστα πολεμική. Γιατί όχι μόνο βασίζεται στο χαρακτηρισμό των εθνών ως ιδεολογικής κατασκευής, αλλά και προσθέτει ότι αυτή η ιδεολογική κατασκευή είναι συνυφασμένη με το καπιταλιστικό σύστημα με σκοπό να συσκοτίζει την πάλη των τάξεων και να παράγει τεχνητή ενότητα στο όνομα του έθνους, διαωνίζοντας την κυριαρχία του κεφαλαίου. Το λογικό συμπέρασμα είναι ότι, κατά το Μηλιό, η "φαντασιακή και ιδεολογική κατασκευή" που είναι το έθνος, πρέπει να καταργηθεί, μαζί με τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής του οποίου είναι έκφανση.
Επομένως, το να εξετάζει κανείς ιστορικά και κοινωνικά την έννοια του έθνους, δεν ξέρω αν σημαίνει έλλειψη πατριωτισμού (η λέξη είναι ταλαιπωρημένη και επίτηδες δεν τη χρησιμοποιησα). Το να αποδομεί όμως την έννοια του έθνους ως φενάκη και ιδεολογική κατασκευή, προτάσσοντας την ταξική πάλη αντί της εθνικής ταυτότητας, μπορεί δικαίως να χαρακτηριστεί ως θέση εθνομηδενιστική.

Επίσης ο Μηλιός δείχνει και εννοιολογική σύγχυση, όταν λέει ότι "ο εθνικισμός είναι και ρατσισμός", διότι "είναι εξ ορισμού διάκριση ανάμεσα στο περιούσιο έθνος «μας» και στα άλλα έθνη, ιδίως εκείνα που αποτελούν «προαιώνιους» εχθρούς «μας». Αυτό που περιγράφει (η αντίληψηγ ότι το έθνος μας είναι καλύτερο από όλα τα άλλα) λέγεται σωβινισμός. Ο εθνικισμός λέει ότι κάθε έθνος δικαιούται να οργανώνεται σε εθνικό κράτος - αυτό ουδόλως συνεπάγεται ότι το δικό μας έθνος / εθνικό κράτος είναι καλύτερο από των άλλων.
Και τέλος ούτε η δικιά μας Ελλάδα είναι ίδια με αυτήν του ΓΑΠ και του Τσοχατζόπουλου, και το έχουμε αποδείξει. Αλλά αν ρωτήσεις τον κ. Μηλιό ποια είναι "η δικιά του Ελλάδα", ίσως εκπλαγείς από την απάντηση...

Φτωχός και μόνος κάου μπόυ 14 Ιουνίου 2012 στις 2:17:00 π.μ. EEST  

@εν κρυπτώ
Ο εν λόγω καθηγητής κ.Μηλιός κάνει μια ανάλυση που θα ήταν αποδεκτή ισως και πενήντα χρόναι πριν αλλά για σήμερα αγνοεί βασικές ιστορικές συνιστώσες. Πρώτα απ'όλα η υποτιθέμενη δημοκρατική παράδοση του τόπου είναι ένας γοητευτικός μύθος, πολύ προβεβλημένος ωστόσο λόγω των συγγραμμάτων της Αρχαίας Ελληνικής Λογοτεχνίας. Αφορά μόνο τις πόλεις στις οποίες κυριαρχούσε ο δήμος, οι πολλοί, και όχι πάντα: συχνά η δημοκρατία γινόταν οχλοκρατία λόγω των δημαγωγών. Δεν ήταν μόνο αυτές ωστόσο. Πάμπολλες πόλεις είχαν ολιγαρχικό πολίτευμα χωρίς αυτό να επηρεάζει καθοριστικά τη ζωή των πολιτών. Άλλωστε το ζήτημα στον Αρχαίο κόσμο ήταν αν είσαι πολίτης ή όχι της πόλης. Το κορυφαίο πολίτευμα της δημοκρατίας στην ύψιστη μορφή του, όπως το περιγράφει ο Θουκυδίδης στον Επιτάφιο, ήταν δυστυχώς βραχύβιο (από τις μεταρρυθμίσεις του Κλεισθένη έως σχεδόν το θάνατο του Περικλή). Έτσι κι αλλιώς με την κάθοδο των Μακεδόνων οι αρχαίες Ελληνικές πόλεις μπαίνουν πια σε φάση παρακμής. Τα πολιτεύματα που ακολουθούν είναι όλα βασιλείες,(Ρωμαίοι, Βυζάντιο, Οθωμανοί)

Έπειτα, τι ανοησίες είναι αυτά για βάρβαρους;Ο Μέγας Αλέξανδρος και οι διάδοχοί του; που έφεραν τον ελληνικό πολιτισμό ως το Αφγανιστάν; Οι Ρωμαίοι πάλι δεν ηταν βάρβαροι, για ελληνορωμαϊκό πολιτισμό μιλά η Εθρώπη, εκεί στηρίζει το πολιτιστικό της οικοδόμημα. Βάρβαροι οι Βυζαντινοί; θα φάω πτυχίο και μεταπτυχιακό μαζί, αυτοί ήταν αυτοί που πρόσθεσαν δύο περιόδους ουμανισμού (εποχή Φώτιου και Παλαιολόγων) στην παγκόσμια σκέψη, χάρις σε αυτούς σώθηκαν τα αρχαία χειρόγραφα, αυτοί ήταν η κιβωτός του ελληνισμού για χίλια χρόνια και έχτισαν όλο τον πολιτισμό των Σλαύων. Είναι λαμπρότατες σελίδες της ιστορίας μας και θα πρέπει να είμαστε περήφανοι γι αυτές, όπως είναι και οι Ρώσσοι, οι Βούλγαροι (βλέπετε να προβάλλουν οι Βούλγαροι την αρχική τουρκική του καταγωγή;), οι Ρουμάνοι, οι Ούγγροι. οι Σέρβοι. Επιτέλους φτάνει πια με κάθε [.....] που μιλά για την μεσαιωνική ελληνική ιστορία είτε σαν αγράμματος αριστερός του 17 είτε σαν ψευτογραμματιζούμενος από τα πανεπιστήμια της Εσπερίας που διαβάζουν ακόμη - πολλοί αλλά ευτυχώς όχι πια οι περισσότεροι) το Βυζάντιο με τα γυαλιά του Πάπα και των τσιρακιών του που βίασαν και δοοφόνησαν τη Βασιλεύουσα το 1204 αφήνοντας μόνο το πτώμα για τους Τούρκους.

Και πάμε στους Τούρκους. Εδώ πράγματι έχουμε να κάνουμε με βάρβαρους. Βίαιοι εξισλαμισμοί, παιδομάζωμα, αρπαγές, ναυτολόγηση στα κάτεργα (=καράβια) του τουρκικού στόλου, μακέλεμα του πληθυσμού. Όλα αυτά πολλοί σοφοί καθηγητάδες, δεξιοί και αριστεροί "αναθεωρητές" τα αμφισβητούν αλλά οι πηγές υπάρχουν. Ανά 20-30 χρόνια σε όλη την τουρκοκρατία, είτε με τους Βενετούς είτε με οποιονδήποτε χτυπούσε τους Οθωμανούς συντάσσονταν και πάμπολλοι έλληνες από τη Μάνη έως την Ήπειρο. Και για το τι γινόταν μετά διαβάστε μια καλή ιστορί (πχ την ιστορία του Ελληνικού Έθνους, της εκδοτικής Αθηνών. Τόσο καλά περνούσαν με τους Τούρκους. (Και επιπλέον κανέναν δεν κρατάμε δεμένο εδώ, μπορεί να ζήσει κανείς όπου θέλει και στην Τουρκία ακόμη. Εδώ να μην τους φέρει μόνο...)
(συνεχίζεται)

Φτωχός και μόνος κάου μπόυ 14 Ιουνίου 2012 στις 2:24:00 π.μ. EEST  

Να πω δυο λόγια για την εθνική συνείδηση. Στο μεσαίωνα η θρησκεία έπαιζε τον καθοριστικότερο ρόλο. Οι συνοικίες στις πόλεις ακολουθούσαν την ίδια διαίρεση π.χ χριστιανική, εβραϊκή, αρμένικη, λατινική (Βενετσιάνοι, Γενοβέζοι), τουρκική. Στην Οθωμανική αυτοκρατορία οι λαοί διαιρούνταν σε πιστούς και απίστους και όχι σε Έλληνες, Τούρκους, Σερβους κλπ. Οπότε η διαμόρφωση εθνικής συνείδησης στο χώρο των βαλκανίων ακολούθησε άλλο δρόμο από αυτό της Δύσης. Οι Έλληνες, λόγω του ολοκληρωτικού σχεδόν εξελληνισμού στο ύστερο βυζάντιο, λόγω της κυρίαρχης θέσης του ελληνόφωνου Πατριαρχείου Κων/πολης αλλά και των Φαναριωτών και λόγω των δεσμών που διατήρησε η ορθόδοξη εκκλησία και παράδοση με την αρχαιότητα (αντιγραφές κειμένων, διδασκαλία ρητόρων και αριστοτελικών κειμένων και πάμπολλα άλλα που δεν προλαβαίνω να αναπτύξω εδώ), όχι μόνο διατήρησαν την σπερματική εθνική ταυτότητα που διαμόρφωσαν ήδη πριν το 1204 αλλά επιπλέον την ανέπτυξαν και την οριστικοποίησαν μέσω του Ελληνικού Διαφωτισμού (Κοσμάς ο Αιτωλός, Βούλγαρης, Μοισιόδακας, Καταρτζής, Ρήγας, Κοραής και δεκάδες - κυριολεκτικά - άλλοι). Και από αυτούς μεταλαμπαδεύτηκε σε Σέρβους και Βούλγαρους. Σε ελληνικά σχολεία (πχ Αθωνιάδα, Σμύρνη) σπούδασαν οι πρωτεργάτες της σφυρηλάτησης εθνικής ταυτότητας των βαλκανίων. Οι αρχές ελεύθερης σκέψης και της απέχθειας στον κάθε δεσποτισμό, στοιχεία της πολιτικής σκέψης του Ρήγα και του κύκλου του αφορούσαν όλα τα βαλκάνια. Μόνο που (και αυτό το κρύβουν επιμελώς) ο Ρήγας είχε ως άξονα αναφοράς στη βαλκανική του ομοσπονδία την ελληνική γλώσσα και κουλτούρα. Και που να βασιστεί άλλωστε; υπήρχε και κάτι άλλο; (Προσέξτε, δε λέω καν "καλυτερο" ή "χειρότερο". Απλώς "άλλο"...)
(Συνεχίζεται)

Φτωχός και μόνος κάου μπόυ 14 Ιουνίου 2012 στις 2:24:00 π.μ. EEST  

Όταν τελικά επενέβησαν οι Μεγάλες Δυνάμεις να διασώσουν μια επανάσταση που έπνεε τα λοίσθια και αφού χόρτασαν , όπως γράφει Γάλλος δημοσιογράφος την εποχή της ναυμαχίας του Ναυαρίνου, να βλέπουν μια ατελείωτη επτάχρονη σφαγή ενός χριστιανικού έθνους, φτιάχτηκε ένα κράτος που έπρεπε να χωρέσει ένα έθνος. Αυτό στάθηκε - ήταν άλλωστε - αδύνατο και έτσι ξεκινά η μεγάλη ιδέα. ¨ομως εδώ μας ενδιαφέρει η ταυτότητα. Την ταυτότητα λοιπόν στον ελληνικό χώρο τη συνθέτουν δύο παράγοντες: Η παιδεία και η ορθόδοξη πίστη. Οι ορθόδοξοι αλβανοί ασπάζονται και την ελληνική παιδεία και γλώσσα και γίνονται έλληνες φανατικοί. Οι μουσουλμάνοι αλβανοί είτε εκτουρκίζονται είτε διαχωρίζονται από τους πρώτους - αλλά συνθέτουν πολύ αργότερα εθνική ταυτότητα και αποκτούν κρατική υπόσταση χάρη στην επιμονή της Αυστρουγγαρίας αρχικά και της Ιταλίας αργότερα - εκεί χρωστάμε και την ενσωμάτωση της Βορειας Ηπείρου σο αλβανικό κράτος. Η γλώσσα παιζει δευτερεύοντα ρόλο. Υπάρχουν Έλληνες που μιλούν και αλβανικά (Μεσόγεια, Πειραιάς, Ύδρα και Σπετσες, Θήβα) για πάνω από αιώνα (και σήμερα ξέρω πολλούς που μιλούν σχετικά άνετα με τους τωρινούς αλβανούς). Στο μακεδονικό αγώνα η πλειοψηφία των αγωνιστών είτε ήταν δίγλωσσοι είτε μιλούσαν μόνο σλαβομακεδόνικα. Η διάκριση γινόταν με το αν τα χωριά υπάγονταν στο Πατριαρχείο ή την Εξαρχία. Έπειτα, ανάλογα με την εκκλησιαστική διαφοροποίηση, ερχόταν και το σχολείο, ελληνικό ή βουλγάρικο. Και τέλος η ανταλλαγή των πληθυσμών έγινε - δικαιότατα- με βάση το θρήσκευμα. Γιατί οι Έλληνες της κεντρικής μικράς ασίας ήταν όλοι τουρκόφωνοι ή δίγλωσσοι. Όλη η γειτονιά μου εδώ ήταν τουρκόφωνοι, οι παπούδες - πρόλαβα μικρός την πρώτη γενιά - δεν έμαθαν γρυ Ελληνικά. Αλλά και στους πόντιους, από όπου και η καταγωγή μου υπήρχαν τουρκόφωνοι ή δίγλωσσοι. Δίγλωσσοι λ.χ ήταν στο χωριό της μιας γιαγιάς μου, χωριό με ένα τούρκικο όνομα που - ντρέπομαι να το πω - απαξίωσα να αποστηθίσω όσες φορές μου το είπε. Και φανταστείτε και το αντίστροφο: να μας είχαν ξεμείνει οι ελληνόφωνοι Τουρκοκρητικοί εδώ ή οι επίσης ελληνόφωνοι Βαλαάδες της Κοζάνης.

Η μονοδιάσταρη οικονομίστικη θεώρηση των γεγονότων είναι η πληγή της παραδοσιακής μαρξιστικής σκέψης. Ιστορικά η οικονομία είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τη μελέτη της ιστορίας αλλά μόνο ως εκεί: εργαλείο, όχι η ίδια η ιστορία. Η εθνική συνείδηση είναι ένα πολύπλοκο μόρφωμα. Σίγουρα δεν είναι ιδεολόγημα ή φαντασιακή κοινότητα. Θεωρώ απλώς γελοίες και ύποπτες τέτοιες θεωρήσεις. Δεν είναι ούτε υπόθεση γλώσσας απαραίτητα. Ούτε όμως πάντα και υπόθεση θρησκείας: μπορούμε να αποκλείσουμε τους Πομάκους; τους καθολικούς έλληνες πολίτες; μήπως τους Εβραίους; Είναι όμως πάντα υπόθεση παιδείας. Από την εποχή του Ισοκράτη που το κήρυξε πρώτος έως σήμερα αυτό δεν άλλαξε. Και ούτε θα αλλάξει αν εμείς το σεβαστούμε όσο και οι πρόγονοί μας.

Ανώνυμος 14 Ιουνίου 2012 στις 3:40:00 π.μ. EEST  

δηλάδή ο τύπος δεν γνώριζε το πρόγραμμα τυχαία έγινε υποψηφιος του και ξαφνικά 5 μέρες πριν τις εκλογές το καταλαβε; καλο...

Πάντως εγω το έχω πάρει αποφαση ότι ό,τι και αν τάζουν προεκλογικα τα κόμματα δεν πρόκειτε να το τηρησουν, οποτε δεν θα ψηφίσω βάση "προγραμματος" αλλά βάση προσωπων.

Οδυσσέας 14 Ιουνίου 2012 στις 9:44:00 π.μ. EEST  

@ Φτωχός και μόνος καουμπόυ:
Πραγματικά πλουτίζεις αυτό τον ιστότοπο με τις γνώσεις σου.

Ανώνυμος 14 Ιουνίου 2012 στις 10:43:00 π.μ. EEST  

Αγαπητοί φίλοι, καλημέρα!
Ιδού, πριν αλέκτωρ φωνήσαι:
" Στην ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση θα ακυρώσει άμεσα τους νόμους του Μνημονίου η απάντηση του κ. Τσίπρα ήταν απόλυτα καθησυχαστική: «Και να θέλαμε δεν θα προλαβαίναμε να το κάνουμε ως τη Σύνοδο Κορυφής στις 28 Ιουνίου, διότι υπάρχουν διαδικασίες συγκεκριμένες με βάση το Σύνταγμα, η Βουλή πρέπει πρώτα να ανοίξει, να συγκροτηθεί, να ορκιστεί» και συμπλήρωσε:
«Αλλωστε εμείς δεν έχουμε καμιά ιδιαίτερη βιάση. Εχουμε συγκεκριμένους στόχους, σταθερές επιλογές, είμαστε μια ήρεμη δύναμη που ξέρει τι θέλει και τι κάνει».

Αυτά ακριβώς ΕΓΡΑΦΑ πριν μέρες, για ΦΟΒΟΥΣ, ΔΡΧ και λοιπά των συριζαίων!!! Ότι δηλ. και να θέλαμε;;;να πραγματοποιήσουμε τις εξαγγελίες, ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΕΡΝΑΝ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ, μας έχουν προκάνει τα γεγονότα!!!
Άλλωστε και στα χθεσινά δελτία ειδήσεων, όλοι παρατήρησαν τη στροφή 180 μοιρών στα λεγόμενα του τσίπρα! Ο λόγος; Πήγε εξω και είδε ότι τα πράγματα δεν είναι "παίξε γέλασε"!!

Συνεπώς, ΑΚΥΡΟΣ ο συναγερμός!!! Από Δευτέρα ΔΟΥΛΕΙΑ και μόνο ΔΟΥΛΕΙΑ!!

Γιάννης

Ανώνυμος 14 Ιουνίου 2012 στις 10:54:00 π.μ. EEST  

@ Φτωχός και μόνος καουμπόυ

πραγματικά αν έχεις χρόνο έχω μερικές ερωτήσεις:

1. καταγωγή αλβανών και αρβανιτών

2. καταγωγή τουρκοκρητικών και τουρκόφωνων της μ ασίας (καραμανλήδων) - τα ξέρω αντίστροφα απο ότι λες.

3. καταγωγή πομάκων. νομίζω οτι είναι αρχαίοι θράκες και δεν έχουν σχέση με κανένα άλλο φύλο. επέζησαν ανα τους αιώνες όπως και οι ασσύριοι: καθαρά απο θαύμα.

4. καταγωγή βλάχων. είναι όντως ρουμάνοι; έγινε ότι έγινε και στην μολδοβλαχία και στην αν ρωμυλία με τους εκεί έλληνες που εκσλαβίστηκαν;

δυστυχώς η ελληνική επίσημη ιστορία έχει πολλά κενά...

μηδενιστής

ΓιώργοςΜ 14 Ιουνίου 2012 στις 1:16:00 μ.μ. EEST  

Για το θέμα της καταγωγής των σημερινών Ελλήνων από τους αρχαίους Έλληνες ή και από συγγενικούς λαούς (πχ Θράκες) υπάρχουν πολλές. Σας παραπέμπω στα εξαίρετα μπλογκ του γενετιστή με το ψευδώνυμο "Διηνέκης Ποντικός"

http://greekgenetics.blogspot.gr/
http://dienekes.blogspot.gr/
dienekes.110mb.com

όπου συντρίβονται όλες οι θεωρείες περί σλαβοποίησης της Ελλάδας κατά τον 6ο αιώνα μΧ (ψάξτε λίγο τα μπλογκ αυτά). Ακόμα και οι διάφοροι δίγλωσσοι (αλβανόφωνοι,σλαβόφωνοι) είναι καθαρότατοι εντόπιοι πληθυσμοί που απλά δέχθηκαν επιρροές από ξένα στοιχεία. Η γενετική ελληνική πισίνα ήταν τεράστια σε σχέση με τους νεοαφιχθέντες πληθυσμούς, επομένως η όποια καταστροφή στον ελληνικό κορμό ήταν πολιτισμική και όχι γενετική. Και αυτή όμως είναι περιορισμένη. Απόδειξη είναι τα διάφορα έθιμα που παραπέμπουν στην αρχαιότητα (ιδιαίτερα στην Β.Ελλάδα όπου υπάρχουν τα Διονύσια σε διάφορες μορφές - πχ Ραγκουτσάρια, "Αράπηδες" κτλ κτλ) ή και πιο απλά πράγματα όπως τα παραμύθια που έλεγαν οι γιαγιάδες για την Λάμια (που ήξεραν οι αμόρφωτες γιαγιάδες για την αρχαία Λάμια;) ή ακόμα και τα φαγητά, οι χοροί και, τέλος πάντων, κάθε τι απλό μέσα στις τοπικές κοινωνίες. Αυτό μπορούμε να το δούμε και στην Τουρκία όπου όμως η πολιτισμική καταστροφή των γενετικά Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων που εκτουρκίστηκαν να είναι τεράστια. Ο κύριος Μάλιος μάλλον έχει τα δικά του κόμπλεξ αλλά στην καμία δεν πρέπει να αποτελέσει τον κανόνα γιατί εξετάζει τα θέματα με βάση τις απόψεις που υπήρχαν σε συγκεκριμένες σχολές σκέψης όπως η Γερμανική που είχε την πίστη πως οι αρχαίοι Έλληνες έπρεπε να μοιάζουν οπωσδήποτε με τους Γερμανούς, οπτικά (ξανθοί, ψηλοί, νόρντικ εν ολίγοις κτλ κτλ) αλλά και γλωσσικά (ερασμιακή προφορά που κάνει τα αρχαία Ελληνικά να μοιάζουν με γερμανικά) και πως οι σημερινοί Έλληνες δεν έχουν καμία σχέση με τους Αρχαίους (οπότε έχουν κάθε δικαίωμα οι Γερμανοί να διεκδικήσουν την Ελλάδα).

Ανώνυμος 14 Ιουνίου 2012 στις 1:39:00 μ.μ. EEST  

@14 Ιουνίου 2012 10:54:00 π.μ. EEST

1) Οι αλβανοί μέχρι τον 16ο αιώνα θεωρούνταν Έλληνες όχι μόνο από τους Ελληνόφωνους αλλά και από τους Δυτικούς. Αν ευσταθεί η καταγωγή τους από την Ιλλυρία, τότε το ενδεχόμενο να είναι Έλληνες (εν μέρει) είναι τεράστιο καθότι οι Ιλλυρίοι θεωρούνταν ημιβάρβαροι από τους Αρχαίους Έλληνες (δηλαδή ανάμικτοι Έλληνες) και υπάρχουν ιστορικές ενδείξεις για διγλωσσία από την αρχαιότητα (κάπου το είχε πάρει το μάτι μου σε συζητήσεις στην Wikipedia). Οι Αρβανίτες όμως διαφέρουν εν γένει από τους σημερινούς Αλβανούς, και αυτό αποδεικνύεται από γενετικούς χάρτες όπου όλοι οι Έλληνες παρουσιάζουν μικρές γενετικές αποστάσεις μεταξύ των (δημιουργούν ένα πολύ στενό γκρουπ), ενώ οι αλβανοί έχουν ένα γενετικό γκρουπ διάσπαρτο που πιάνει από τους Έλληνες μέχρι τους Νότιους Σλάβους. Άρα οι σημερινοί Αλβανοί είναι ανάμικτοι σε αντίθεση με τους Αρβανίτες που γενετικά δεν διαφέρουν ιδιαίτερα από τους υπόλοιπους Έλληνες (μη αρβανίτες) αλλά και από τους Αρχαίους Ελληνικούς πληθυσμούς.

2) Οι τουρκικοί πληθυσμοί ως επί το πλείστον είναι είτε Ελληνογενείς είτε Αρμενογενείς είτε Ασσυρογενείς με ένα 9% μόνο στο σύνολο του πληθυσμού να έχει Τουρκική-μογγολική καταγωγή. Αυτά από γενετικής άποψης. Από πολιτισμικής, είναι αχταρμάς όλων των προηγούμενων πολιτισμών και βέβαια όσων πολιτισμικών στοιχείων αφομοίωσαν οι αρχικοί τούρκοι στο διάβα τους από την Μογγολία μέχρι την Μ.Ασία και Ευρώπη.

3)
Για τους Πομάκους υπάρχει η άποψη της καταγωγής από Παυλικιανούς. Οι Αρχαίοι Θράκες γενετικά δεν είναι ξεχωριστοί από τους Αρχαίους Έλληνες. Δηλαδή δεν θα μπορούσε ένας γενετιστής να ξεχωρίσει έναν Θράκα από έναν Έλληνα. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάποια γενετική έρευνα με θέμα τους Πομάκους.

4)
Στην Ελλάδα ομιλούσαν τουλάχιστον 3 λατινικές διαλέκτους επί Βυζαντίου. Δεν ήταν λόγιες όπως τα Λατινικά που μαθαίνουν στα σχολεία βεβαίως. Τα Βλάχικα προήλθαν από μια εξ αυτών. Ουδεμία σχέση έχουν τα Βλάχικα με τα Ρουμάνικα. Αυτοί που ομιλούν την Βλάχικη Λατινική διάλεκτο στην Ρουμανία είναι ελάχιστοι και μάλλον κατάγονται από τους Έλληνες Βλάχους. Είναι γνωστό πως οι Ρουμάνοι προσπάθησαν να καπελώσουν όλους τους Λατινόφωνους πληθυσμούς και να το παίξουν απόγονοι των Ρωμαίων όταν στην πραγματικότητα η χώρα τους δεν ήταν καν αποικία αλλά μια επαρχία της πλάκας από την οποία έπαιρναν σιτηρά ενώ η Εθνική ρουμάνικη συνείδηση είναι σχετικά πρόσφατη. Ας μην πέφτουν μερικοί ακροαριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικιστικές παγίδες γειτονικών κρατών.

Alexandros 14 Ιουνίου 2012 στις 1:44:00 μ.μ. EEST  

Αφού συμφωνήσω με αυτά που γραφει ο, επιγραμματικά να πω πως η εθνική συνείδηση είναι αρχαιότατη και δεν έχει να κάνει σίγουρα με το κεφαλαιο, από την αρχαία Αίγυπτο οι άνθρωποι είχαν εθνική συνείδηση, οι Ισραηλινοί αποτελούν άλλο παράδειγμα εθνικής συνείδησης, ο τρωικός πόλεμος αποτελεί παράδειγμα εθνικής συνείδησης, οι Περσικοί πόλεμοι, η "εξταρατεια" του Μεγάλου Αλεξάνδρου, οι πόλεμοι Άγγλων και Σκοτσέζων, οι Σάξονες, ακόμα και στην Ανατολή ακόμα και στην Αμερική πριν την επίσημη ανακάλυψη της, άπειρα τα παραδείγματα για την ένωση με γνώμονα την εθνική συνείδηση, το έθνος κράτος είναι δημιούργημα του κεφαλαίου και όχι το έθνος.

Η διαφορα των εκστρατειών του Μεγάλου Αλεξάνδρου με τις εκστρατείες των άλλων μεγάλων κατακτητών είναι οφθαλμοφανέστατη, ο Μέγας Αλέξανδρος, όπου πήγε σεβάστηκε τις αξιες και τις παραδόσεις του τόπου που κατακτούσε, ήταν ο πρώτος οραματιστής της παγκοσμιοποίηση, σίγουρα με τον Ελληνικό πολιτισμό κυρίαρχο αλλα πάντα με σεβασμό στους άλλους πολιτισμούς, σε τέτοιο βαθμό που παρεξηγήθηκε πολλές φορες με το στράτευμα, επέβλεπε στην πραγματική σύνθεση πολιτισμών. Οι άλλοι μεγάλοι κατακτητές το μονο που έκαναν ήταν να καταστρέφουν συθέμελα και αδιακρίτως!

Για τη Βυζαντινή αυτοκρατορία ένα θα πω μονο, δεν γνώρισε τον λεγόμενο μεσαίωνα, για αυτό και έπεσαν πάνω της οι Σταυροφόροι, είναι μια περίοδος για την οποια θα πρέπει να είμαστε απείρως περήφανοι και για την οποια δεν διδασκόμαστε αρκετά.

Για τη δικη μας περίπτωση και για αυτούς που ισχυρίζονται ότι είμαστε δημιούργημα των δυτικών ως έθνος, αυτές οι θεωρήσεις είναι παντελώς ελλειπείς αλλα και "κρυφοφασιστικες", διότι το πρώτο πράγμα που ισχυρίζονται αυτοί οι άνθρωποι είναι πως εμείς δεν είμαστε απόγονοι των αρχαίων μιας και anmeixthikame με Σλάβους, με Βουλγαρους, με Αλβανούς, με Τούρκους, μα καλά όμως αυτή η ανάμειξη ήταν μονόπλευρη? Δηλαδή όλοι αυτοί δεν αναμείχθηκαν και μεταξύ τους, εμείς δεν τους επηρεάσαμε αυτούς? Ο Υψηλάντης έγραψε έτσι γιατί οι πληθυσμοί που κατοικούσαν ως τον Δούναβη και αισθάνονταν Έλληνες ως απόγονοι των Βυζαντινών, η οποια Βυζαντινή αυτοκρατορία είχε απολύτως Ελληνικό χαρακτήρα και από πολύ νωρίς μάλιστα, ήταν παρα πολλοί, άλλωστε οι περισσότερες πόλεις στην Μαύρη θάλασσα ήταν ιδρυμένες από Έλληνες. Σίγουρα η θρησκεία και η γλώσσα ήταν σημαντικά χαρακτηριστικά για την εθνική ταυτοποίηση, όμως δεν ήταν ούτε και είναι τα μονα, η παιδεία είναι μακράν το σημαντικότερο, η παιδεία όμως και όχι η εκπαίδευση, οι δυο έννοιες δεν είναι ταυτόσημες όπως προσπάθησε πρόσφατα ένας δημοσιογράφος να μας περάσει, μάλλον άθελα του βεβαια.

Το όραμα του Ρήγα ήταν η ανασύσταση της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, μια τέτοια ανασύσταση δεν μπορούσε να γίνει χωρίς επίκεντρο να είναι ο Ελληνισμός, αυτό ήταν κάτι που οι μεγάλες δυνάμεις δε θα το άφηναν ποτε να γίνει για αυτό και ενίσχυσαν τα εθνικιστικά κινήματα σε ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων. Για να μην παρεξηγηθώ, δεν τους πείραζε ότι επίκεντρο θα ήταν ο Ελληνισμός, απλώς δεν ήθελαν να αντικαταστήσουν μια αυτοκρατορία με μια άλλη σε ένα τόσο σημαντικό γεωπολιτικό χώρο!

Alexandros 14 Ιουνίου 2012 στις 1:54:00 μ.μ. EEST  

Αφού συμφωνήσω με αυτά που γραφει ο Φτωχός και μόνος κάου μπόυ......................(sorry)

Φτωχός και μόνος κάου μπόυ 14 Ιουνίου 2012 στις 2:22:00 μ.μ. EEST  

@ Μηδενιστής (απαισιόδοξος απλώς θα έλεγα, το μηδενιστής δεν το βλέπω)

1. Οι Αλβανοί έχουν πολλές και διαδοχικές εγκαταστάσεις στον κυρίως ελλαδικό χώρο από την υστεροβυζαντινή εποχή έως και...σήμερα. Είτε ως επιδρομείς είτε ειρηνικά. Η τελευταία μεγάλη ήταν με τα Ορλωφικά το 1770 όπότε και στίφη Τουρκαλβανών κατέβηκαν στην Πελοπόνησσο οι οποίοι κατέπνιξαν την εξέγερση επιδιδόμενοι σε φοβερές σφαγές και λεηλασίες. Χρειάστηκε οι Τούρκοι να καταφύγουν αργότερα στους ...Έλληνες οπλαρχηγούςγια να διώξουν τους συμμάχους τους που είχαν γίνει μάστιγα. Ο διαχωρισμός και η επιλογή εθνικής ταυτότητας γίνόταν αποκλειστικά με βάση το θρήσκευμα με αποτέλεσμα να μιλάμε για αρβανίτες και να εννοούμε δίγλωσσους ή αλβανόφωνους έλληνες και για τουρκαλβανούς που πολεμούσαν με τους Τούρκους. Πχ οι Σουλιώτες έχουν σε σημαντικό ποσοστό αλβανική καταγωγή (άσε τον Καραμπελιά να φωνάζει έχει άδικο, ως και ο Παπαρηγόπουλος το αναγνωρίζει) αλλά θα ήταν αδιανόητο να αμφισβητηθεί η εθνική τους συνείδηση. Γράφει Αλβανός οπλαρχηγός σε Σουλιώτη "Εγώ σε ήξερα για αρβανίτη, γιατί μου γράφεις ελληνικά;" Αυτή είναι η δύναμη της παιδείας και της ορθόδοξης πίστης που την κράτησε ζωντανή. Η αλβανική γλώσσα είναι αρχαία γλώσσα με ινδοευρωπαϊκή καταγωγή και...ανάδελφη, όπως και η ελληνική.

2. Τουρκοκρητικοί: ξεκάθαρα εξισλαμισμένοι χριστιανοί που μετατράπηκαν σε απηνείς διώκτες των χριστιανών κρητικών. Όπως προκύπτει από τις μελέτες του πολιτισμού τους (όλες σύγχρονες και ελλιπείς ακόμη) δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους υπόλοιπους κρητικούς πλην του θρησκεύματος. Αλλά όμως μιλάμε για χαώδη διαφορά. Εδώ υπάρχουν κάποιοι που το έψαξαν παραπάνω από εμένα και μπορείτε να ενημερωθείτε http://pontosandaristera.wordpress.com/2008/07/17/18-7-2008/ (και τα σχόλια χρήσιμα)

Φτωχός και μόνος κάου μπόυ 14 Ιουνίου 2012 στις 2:22:00 μ.μ. EEST  

(συνέχεια)
3. Είναι η μεγαλύτερη ντροπή για το σύγχρονο ελληνικό κράτος που παραδίδει μια ιδιαίτερη φυλετική ομάδα, πολύ πιθανόν αρχαίας θρακικής καταγωγής όπως λες στα νύχια του τουρκικού προξενείου. Δεξιοί και αριστεροί, εν αγαστή συνεργασία χάρισαν κυριολεκτικά ανθρώπους που θέλουν να λέγονται έλληνες στους Τούρκους με τους οποίους ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ούτε φυλετική ούτε εθνική ούτε πολιτιστική παρά μόνο το θρήσκευμα - και εκεί ακόμη διατηρούν σημαντικά παγανιστικά χαρακτηριστικά. Η δε γλώσσα τους πιο πολύ προς τη βουλγάρικη τείνει παρά στην τουρκική. Έχουν δε πολλές παραδόσεις που μας κάνουν να υποπτευόμαστε μια αρχαία καταγωγή αλλά και οι ίδιοι δεν αυτοπροσδιορίζονται ως τούρκοι. Είναι κοινό μυστικό οτι οι τουρκογενείς της Θράκης είναι κλάσμα μόλις του συνόλου των μουσουλμάνων (ανάμεσα και οι Ρομά) Αλλά το ψευδοκράτος των Αθηνών φορτώνει Δραγώνες και σία στου κασίδη το κεφάλι (=Υπουργείο Παιδειάς, χωρίς λάθος στον τόνο). Για Πομάκους θα νοιαστούνε τώρα...προέχει η πολτοποίηση της ιστορίας και της ιστορικής μνήμης.

4. Οι Βλάχοι δεν έχουν καμια σχέση με τους Ρουμάνους. Πρόκειται για γλωσσική παράλληλη εξέλιξη. Οι σύγχρονοι γλωσσολόγοι το τονίζουν βασιζόμενοι σε ουσιαστικές διαφορές των δύο γλωσσών. Η γλώσσα τους είναι μια παρεφθαρμένη βαλκανική λατινική.Οι ίδιοι οι βλάχοι είναι σαφέστατα εκλατινισμένοι πληθυσμοί που διαμόρφωσαν εθνική ταυτότητα με βάση τη χώρα που διαμένουν και χωρίς τη δυνατότητα, λόγω του οτι απλώνονται από την οροσειρά της Πίνδου έως τη Μολδοβλαχία, να χτίσουν δική τους εθνική ταυτότητα και κράτος.Δυστυχώς και εδώ έχει γίνει μεγάλη ζημιά, εξαιτίας της ρουμάνικης προπαγάνδας ήδη από την εποχή του μακεδονικού αγώνα, στην κατοχή αλλά και αργότερα έως και πρόσφατα (όπου τα ρουμάνικα πανεπιστήμια πρόσφεραν "προνομιακή μεταχείρηση" σε φοιτητές βλάχικης καταγωγής). Λυπάμαι που θα το πω αλλά στη βόρειο και βορειοδυτική Ελλάδα υπάρχουν ακόμη πολλοί, μεγάλης συνήθως ηλικίας, (ευτυχώς μειοψηφία πάντως) που αποδέχονται τη λατινική (ρουμάνικη ή ιταλική) καταγωγή τους εις βάρος της ελληνικής. Το κεντρικό όργανο των συλλόγων βλάχων διεξάγει αγώνα ενάντια σε παρόμοιες τάσεις αλλά... ειδικά στο βορρά το πρόβλημα, έστω και μικρό, υπάρχει, το γνωρίζω από πρώτο χέρι, δε θέλω να πω περισσότερα. Η γνωστή διένεξη Ποντίων και Βλάχων που σήμερα βέβαια είναι απλώς ανεκδοτομαχία, είχε κάπου τις ρίζες της ανάμεσα στα άλλα και σε διαφορές εθνικής ταυτότητας - το ίδιο και με διαφορές Ποντίων και σλαυόφωνων με τους πρώτους να αδικούν τους δεύτερους . Αν και πόντιος έχω δώσει ματς στα σχολεία υπέρ των σλαυόφωνων ελλήνων που είναι ακόμη πολλοί. Και το αν είναι έλληνες μπορείτε να το δείτε: μετρημένες ψήφους και εντοπισμένες τοπικά πιάνει το Ουράνιο Τόξο . Άσε που τώρα δεν υπάρχει Τίτο και δεν πολυκατεβαίνει το αυτοκίνητο να φέρει τα δολλάρια στους "αλύτρωτους μακεδόνες" κατά Πέλλα και Φλώρινα. Χρήσιμες γνώσεις αποκομίζει κανείς στο 2ο Γραφείο...

Ανώνυμος 14 Ιουνίου 2012 στις 2:36:00 μ.μ. EEST  

Είναι πράγματι πολύ ενδιαφέρουσα η ανταλλαγή απόψεων λίγες ημέρες προ των εκλογών και πολύ ενδιαφέρουσες οι απόψεις όλων, ιδιαίτερα εκείνων, που το παίζουν επαΐοντες, που γράφουν μεγάλα και βαρετά κείμενα, τα οποία στο τέλος δεν λένε τίποτα διότι φοβούνται να αναλάβουν μια κάποια ευθύνη. Παρά ταύτα αυτοί ζητούν από τους άλλους ΄΄μια ξεκάθαρη τοποθέτηση΄΄, καταφέρονται εναντίων όλων των κομμάτων, ιδίως των μέχρι πρότινος δύο μεγάλων, που φανερώνει ότι κάτι δεν πάει καλά, εμένα δε μου έρχεται στο νου, ότι σίγουρα αυτοί θα έχουν περάσει από τον κομματικό μηχανισμό τους και θα έχουν επωφεληθεί με διάφορους τρόπους (θεσούλες στο εξωτερικό, Γραφεία ΥΕΘΑ, Επιτελεία, προαγωγές, κλπ ). Αυτό φαίνεται και από τα ΑΛΜΑΝΑΚ που χρησιμοποιούν, της 10ετίας του ΄80, ΄90, θεωρία και μλα-μπλα. Δεν παίρνουνε κανένα κόμμα στα σοβαρά, δηλαδή μηδενισμός. Κατα τα άλλα κρητική για εκστρατεία φόβου, εξωτερικών εκβιασμών, υπερπατριωτισμός κλπ και αυτοί υποτίθεται ότι λόγω επαγγέλματος υπήρξαν ΄΄Ηγέτες΄΄, δηλαδή θα πήγαιναν μπροστά, θα έλεγαν την αλήθεια. Όπως: ΄΄Εγώ κάνω μια διαπίστωση και δεν λέω το τι θα ψηφίσω ή το τι υποστηρίζω. Τίποτε περισσότερο. Από εκεί και πέρα ο καθένας μπορεί να μου αποδίδει ότι νομίζει.΄΄ Τώρα θα μου πείτε εσύ τι προτείνεις ? Κατά την δική μου γνώμη το μόνο κόμμα, με τα όποια προβλήματα και τα λάθη που έκανε, που δεν συγκρίνονται σε καμία περίπτωση με αυτά του ΠΑΣΟΚ και της επερχόμενης λαίλαπας της Αριστεράς, που εγγυάται ασφάλεια και προοπτική στην χώρα είναι η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας μια Συνοπτική Εκτίμηση Καταστάσεως, αναλύοντας και αξιολογώντας όλους τους Παράγοντες ( Ιδιαίτερα αυτούς που έχουν μεγάλη βαρύτητα: Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, Εθνική Ασφάλεια, κλπ) που επιδρούν και επηρεάζουν την τρέχουσα πολιτική κατάσταση, καταλήγω στο συμπέρασμα αυτό. Πρέπει νομίζω να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Μόνο κριτική και άρνηση, χωρίς το ΄΄δια ταύτα΄΄ δεν οδηγεί πουθενά, θα είμαστε ΄΄Πόντιοι Πιλάτοι΄΄.

HBS 14 Ιουνίου 2012 στις 3:05:00 μ.μ. EEST  

Φτωχός και μόνος καουμπόυ

Υπέροχα χρωματισμένη περιεκτικότατη διευθέτηση.
* Μη μας το χαλάς τώρα που μπορούμε να τον διακρίνουμε στο πλήθος. "Μηδενιστής" με τα όλα του είναι...

Alexandros 14 Ιουνίου 2012 στις 3:22:00 μ.μ. EEST  

Επειδή όμως έχουμε ξεφύγει από το θέμα κι εγώ θα ήθελα να επαναφέρω τη συζήτηση στο τώρα, θα ήθελα να δω τι εθνική πολιτική θα ακολουθήσει η οποια επομενη κυβέρνηση. Κάθε μέρα βγαίνουν ειδήσεις, που αποδεικνύουν πως η κρίση αυτή που διανύουμε είναι το λιγότερο οικονομική.

Σήμερα διάβασα στο defencenet, ξέρω ξέρω κάφροι, αλλα η είδηση παραμένει είδηση, πως ο Βαγγής αμφισβήτησε επισήμως το καθεστώς των νησιών του Αιγαίου και επειδή πουθενά δεν μίλησε για γκρίζες ζώνες η για ορισμένα νησιά όπως συμπεραίνει ο αρθρογράφος, εγώ θα πω ότι με αυτή τη δήλωση του αμφισβητεί επίσημα την Ελληνική Κυριαρχία σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, μεγάλα μικρά κατοικημένα και μη.

Ταυτόχρονα η Κύπρος υποβαθμίστηκε δανειοληπτικά και οδηγείται στο ΔΝΤ όπως και οι υπόλοιποι. Η επίθεση των Ηνωμένων Πολιτειών εναντίον της ΕΕ μαίνεται αμείωτα, βεβαια ο αδρανής γίγαντας ΕΕ κοιμάται ορθός και οι Γερμανοί η δεν τους ενδιαφέρει να σώσουν την ΕΕ η δεν βλέπουν τι γίνεται ακριβώς η έχουν συμβιβαστεί με την ιδέα πως θα διαλυθεί η ΕΕ ως έχει και θα παραμείνουν κυρίως οι βόρειες χώρες, οι οποιες πια θα τεθούν υπό πλήρη Γερμανική κυριαρχία.

Ποιος θα επικρατήσει όμως στην Ανατολική Μεσόγειο? Το Israel δείχνει να αντιδρά στην εξ Αμερικής προωθούμενη Τουρκικη κηδεμονία, αλλα δεν φαίνεται να έχει άξιους συμμαχους. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, θα πρέπει να αντιταχθούμε στην νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία με όλες μας τις δυνάμεις και όλα τα μέσα, θα πρέπει όμως να ανυψωθούμε και ως έθνος για να το καταφέρουμε αυτό, δεν πρέπει να αφήσουμε τα οικονομικά προβλήματα να μας καταβάλλουν, οι εξελίξεις είναι πολύ γρήγορες. Οι Τούρκοι έχουν πείσει, τον χειρότερο για τα Ελληνικά συμφέροντα Πρόεδρο στην Ιστορία της Αμερικής, και το συναφή του πως το Islam θα γίνει το βέλος στο Αμερικανικο τόξο. Βεβαια πλανώνται πλάνην οικτρά γιατί ενδυναμώνουν τρομερά το φανατικό Ισλαμικό στοιχειο, τον Ισλαμικό Ναζισμό. Αν διαβάσει κανεις προσεκτικά στις ειδήσεις θα παρατηρήσει την εθνοκάθαρση έναντι των Χριστιανικών πληθυσμών σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή και στη Syria και στην Αφρική, από τους φανατικούς Μουσουλμάνους, η Μουσουλμανική αδελφότητα κυριαρχεί παντού και η Αίγυπτος παρότι δεν έπεσε ακόμη θα πέσει σύντομα, όταν εκδιωχθούν ακόμα περισσότεροι Χριστιανοί από τις εστίες τους. Στην Τουρκια εκκαθάρισαν τους Χριστιανικούς Πληθυσμούς από νωρίτερα και τώρα σειρά έχουν οι Κούρδοι.

Στις πόλεις όπου υπάρχουν μεγάλοι πληθυσμοί Κούρδων, με το πρόσχημα της ανάπτυξης και της ανοικοδόμησης, ξεριζώνουν τους Κούρδους από τις εστίες τους και από πάνω χτίζουν όμορφα κτίρια, είναι μια νέα μορφή εθνοκάθαρσης, την οποια "εφηβραν" οι αρχιτέκτονες των γενοκτονιών. Το ίδιο συμβαίνει και στα Βαλκάνια, με την Αμερικανικη ανοχή και την Τουρκια ως καθοδηγητή, οι Μουσουλμανική πληθυσμοί αναπτύσσονται στα Βαλκάνια ασταμάτητα εις βάρος όμως των Χριστιανικών πληθυσμών ορθοδοξων η καθολικών, κυρίως όμως ορθοδοξων και γιατί το Ορθόδοξο στοιχειο είναι ισχυρότερο αλλα και γιατί οι Αμερικανοι έχουν πειστεί πως το Ορθόδοξο στοιχειο των Βαλκανίων συνεργάζεται με τους Ρώσους. Όλα αυτά βεβαια έχουν εμπεδωθεί από την Αμερικανικη κυβέρνηση λόγω των ψευδών ισχυρισμών του Τουρκικου ισλαμικού κόμματος, οι οποιοι απέκτησαν πρόσβαση στην Αμερικανικη εξουσία τόσο μέσω του Ιδρύματος Γκιουλέν αλλα και εκμεταλλευόμενοι της ανάγκης που είχαν οι Αμερικανοι την Τουρκια για τη διεξαγωγή των πολέμων τους. Έκαναν τα πάντα να αποδειχθούν άξιοι σύμμαχοι και κέρδισαν την εμπιστοσύνη των Αμερικανων. Για αυτό χρησιμοποίησαν και τους Ισραηλινούς και τους αξιωματικούς και τους δυο τώρα που δεν τους χρειάζονται πια τους εξαφανίζουν.

Παρόμοια πολιτική ασκούν και στον καύκασο, ενώ φαινομενικά συνεργάζονται και με δυο Χριστιανικά κράτη την Georgia και τα Σκοπια, τα οποια λόγω διενέξεων με τους Γείτονες τους και ευελπιστώντας στην Αμερικανικη βοήθεια συνεργάζονται με τον Διάβολο, αλλα είναι αυτοί που θα εξαφανιστούν στη συνεχεια όταν εκπληρώσουν τον σκοπό τους και από το χέρι των υποτιθεμενων ευεργετών τους?

Alexandros 14 Ιουνίου 2012 στις 3:22:00 μ.μ. EEST  

Εμείς σε όλα αυτά πως σκοπεύουμε να αντιδράσουμε? Ποιο είναι το στρατηγικό πλάνο που έχουμε? Πως θα αμυνθούμε? Πως θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας? Ποιο είναι το σχέδιο των Κομματαρχών μας?

Ανώνυμος 14 Ιουνίου 2012 στις 3:54:00 μ.μ. EEST  

@Φτωχός και μόνος καουμπόυ

φίλε ευχαριστώ για τα μυν

το μηδενιστής μου το κόλλησε ο HBS. δεν με ενοχλεί και δείχνει να το απολαμβάνει χαχαχαχα. το "φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις να μισά" με εκφράζει ειδικά αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Αρματιστής 14 Ιουνίου 2012 στις 4:31:00 μ.μ. EEST  

@ Ανώνυμος 14 Ιουνίου 2012 2:36:00 μ.μ.

Αγαπητέ συνάδελφε

Και σαφέστατα είσαι συνάδελφος και μάλιστα απόφοιτος της ΑΣΠ, αφού αναφέρεσαι σε Αλμανάκ και συνοπτική εκτίμηση καταστάσεως. Το σχόλιο σου αναφέρεται σε μένα και μάλιστα απαξιωτικά, αλλά αποφεύγεις να με ονομάσεις. Δεν πειράζει.

Γράφεις ότι το παίζω επαΐων. Αν έτσι κατάλαβες, δικαίωμά σου. Για την ακρίβεια γράφεις:
«…. είναι πράγματι πολύ ενδιαφέρουσα η ανταλλαγή απόψεων λίγες ημέρες προ των εκλογών και πολύ ενδιαφέρουσες οι απόψεις όλων, ιδιαίτερα εκείνων, που το παίζουν επαΐοντες, που γράφουν μεγάλα και βαρετά κείμενα, τα οποία στο τέλος δεν λένε τίποτα».
Σε παρακαλώ διάβασε και πάλι αυτό που έγραψες και θα καταλάβεις ότι φάσκεις και αντιφάσκεις. Και ενδιαφέρον και βαρετό και δεν λέει τίποτε.

Όταν στο μέλλον βλέπεις αρματιστής, μη με διαβάζεις.

Από ότι αντιλαμβάνομαι διαθέτεις και μαντικές ικανότητες. Γράφεις: «σίγουρα αυτοί θα έχουν περάσει από τον κομματικό μηχανισμό τους και θα έχουν επωφεληθεί με διάφορους τρόπους (θεσούλες στο εξωτερικό, Γραφεία ΥΕΘΑ, Επιτελεία, προαγωγές, κλπ )».

Λυπάμαι φίλε μου, αλλά το φλιτζάνι του καφέ δεν το διαβάζεις καλά. Δεν ήμουν ευχάριστος τύπος, ήμουν αντιδραστικός αλλά οι διοικητές μου με εμπιστεύονταν, δεν έγλυψα κανένα, μια φορά ζήτησα εξυπηρέτηση ως πολύτεκνος και βρήκα το μπελά μου και δεν υπηρέτησα ποτέ στην Αθήνα και σε κανένα μεγάλο γραφείο. Το ανώτερο επιτελείο που υπηρέτησα ήταν στο 3ο ΕΓ της Στρατιάς. Αποφοίτησα 1ος από το προκεχωρημένο σχολείο ΤΘ ως Ίλαρχος, 4ος από την ΑΣΠ και προτάθηκα 1ος από τη τάξη μου για τη ΣΕΘΑ, που ήταν και η τελευταία μου μετάθεση. Αποχώρησα νωρίς για λόγους υγείας και δεν αποδέχθηκα την υπηρεσία γραφείου. Δεν έχω κάνει προσφυγή στα δικαστήρια για να πάρω βαθμούς και αναδρομικά. Διοικητής Ίλης από ανθυπίλαρχος, 3 χρόνια υποδιοικητής Επιλαρχίας και 2 χρόνια διοικητής. 13 συναπτά χρόνια στον Έβρο και 2 σε νησί. Μολονότι πολύτεκνος κανένα παιδί μου δεν διορίστηκε στο δημόσιο. Τα στοιχεία μου είναι γνωστά στους διαχειριστές του εν κρυπτώ.

Κατά τα άλλα συγχαρητήρια για την απόφασή σου να ψηφίσεις ΝΔ. Αν μπορούσες να μας αναπτύξεις και τη Συνοπτική Εκτίμηση Καταστάσεως με βάση την οποία κατέληξες στην απόφασή σου, ίσως με βοηθούσε και μένα να λάβω τη σωστή απόφαση στις 17/6.

NF 14 Ιουνίου 2012 στις 4:56:00 μ.μ. EEST  

Ο φτωχος και μονος καου μπου δε μας τα λεει καλα:
Οι Αρβανιτες είναι μολις το 3 % του πληθυσμου της Ελλαδας, και βρισκονται στην ευρυτερη περιοχη του Αργοσαρωνικου. Μεσαιωνικα αλβανικα φυλα, ηλθαν στην Ελλαδα μεταξυ 1355-1410. Αποξενωθηκαν από τους Αλβανους επι Τουρκοκρατιας και ηλθαν σε ολικη ρηξη μαζι τους το 1770 και το 1821, συντασσομενοι πληρως με τους Ελληνες.
Ένα μικρο σχετικα τμημα των πρωτεργατων της Επαναστασης ηταν Αρβανιτες: Μιαουλης, Τομπαζης, Μποτσαρης, Πλαπουτας κλπ. Η συμβολη μερικων δεν ηταν παντα θετικη (Γκουρας, Κουντουριωτης κλπ). Οι Σουλιωτες πολεμιστες δεν ηταν πανω από 1500 αλλα ηταν τμημα τρομερης μαχητικης αξιας.

Οι Βλαχοι είναι 4 % του πληθυσμου, πιθανον απογονοι ρωμαϊκων οικογενειων, προερχονται από την Πινδο. Βλαχος ηταν ο αειμνηστος Γ. Αβερωφ.
Οι Σλαβοφωνοι είναι το 1 % του πληθυσμου.

Οι Βλαχοι και οι Αρβανιτες είναι απολυτως πιστοι στην Ελλαδα, (Π. Κουντουριωτης, Γ. Αβερωφ) παροτι η μακρινη τους καταγωγη δεν είναι ελληνικη, και δικαιως τους θεωρουμε «δικους μας».
Θετά, αλλα καλα τεκνα της Ελλαδας.

Για τους Σλαβοφωνους ομως υπαρχουν ερωτηματικα.Ο νοων νοειτω.

Οι Αθιγγανοι είναι ξενο σωμα και ως τετοιοι πρεπει να αντιμετωπιζονται.

Οι τουρκοφωνοι χριστιανοι ηταν ένα απειροελαχιστο τμημα των προσφυγων του 1922, και βεβαια ηταν ελληνικης καταγωγης.

Από όλα τα ανωτερω προκυπτει ότι ο ελληνικος πληθυσμος είναι σε ποσοστο ανω του 90 % γηγενης, ομοιογενης, αυτοχθων και δεν μιλησε ποτε άλλη γλωσα πλην της ελληνικης εδώ και χιλιαδες χρονια.Ειναι βασικα ο ιδιος πληθυσμος από το 3500 πΧ, εποχη που εμφανιζεται η Πρωτοελληνικη Γλωσσα στην Ηπειρο και την Κεντρικη Ελλαδα.

Τι είναι Ελληνας; Απαντηση δινει ο Ηροδοτος: «Αυτις δε το ελληνικον, εον ομμαιμον τε και ομογλωσσον, θεων ιδρυματα κοινα και θυσιαι , ηθεα τε ομοτροπα»

Νομιζω ότι είναι πληρης ορισμος.

Ελληνας δεν είναι οποιος μετεχει της Ελληνικης Παιδειας αλλα οποιος μετεχει του Ελληνικου Ηθους.


«Ου περι χρηματων τον αγωνα ποιουμεθα εξοχωτατε αλλα περι αρετης!»
Κυριακος Ματσης προς τον Στραταρχη Χαρντινκ στις φυλακες Λευκωσιας το 1956 όταν του προτεινε 500.000 λιρες για να προδωσει.

ΑΥΤΟ ηταν ελληνικο ηθος. Αυτό που δεν εχουμε εμεις τα κοτσια να πουμε και να κανουμε: Να πεταξουμε στα μουτρα των Δανειστων τη "βοηθεια" και να γινουμε κυροι της μοιρας μας.
Ο αληθινος Ελληνας βαζει την Αρετη πανω από το Χρημα.
Το ειπε ο Περσης Στρατηγος στο Μαρδονιο (Παπαι Μαρδονιε..),το 480 πΧ, το επανελαβε ο Κ. Ματσης στις φυλακες Λευκωσιας το 1956.

Αυτοι που αρνουνται τη συνεχεια του Ελληνικου εθνους το κανουν διοτι γνωριζουν οτι αυτη ακριβως η επιγνωση της συνεχειας παραγει "επικινδυνους εθνικιστες" οπως ο Κυριακος Ματσης και ο Α. Παναγιδης, που προσπαθουν να μιμηθουν την Αρετη των Προπατορων.

Ανώνυμος 14 Ιουνίου 2012 στις 9:40:00 μ.μ. EEST  

ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ, ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ . Η ΚΥΡΙΑ ΤΟΥ ΣΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Ο ΛΗΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΑΝΙΑ ΕΧΕΙ 4 ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ,ΑΡΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΝΑ ΚΛΕΒΕΙ; ΠΟΣΟ ΠΟΥΛΗΜΕΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΜΜΟΥΝΙΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΗΣΑ;

Ανώνυμος 15 Ιουνίου 2012 στις 12:36:00 π.μ. EEST  

Ανώνυμος από 14 Ιουνίου 2012 2:36:00 μ.μ.

Αγαπητέ Αρματιστή, πολύ ενδιαφέρον το βιογραφικό σου, αλλά πολύ απογοητευμένος φαίνεσαι. Δεν σε βοήθησε η τύχη να κάνεις Διεθνή καριέρα ή κομματική όπως ο φίλος σου ο κ. Τ***** Ν. Μην το παίρνεις κατάκαρδα δεν απευθυνόμουν συνολικά σε σένα, αλλά για την ταμπακέρα δεν απαντάς ( θέμα Ηγεσίας ). Εγώ πάντως , να είσαι βέβαιος δεν υποτιμώ κανένα Πάντως το enkripto με πρόλαβε, συμφωνώ απόλυτα με την Συνοπτική Εκτίμηση Καταστάσεως που έκανε ο Συντάκτης του Άρθρου ΄΄Εκλογές 2012, Πράξη Δεύτερη΄΄ , πιθανώς εάν είναι Συνάδελφος κάτι να του έμαθα και σε κάποια Σχολή, χαίρομαι ιδιαίτερα. Επομένως πήρες την απάντησή σου γιατί πρέπει να ψηφίσουμε ΝΔ και Αντώνη Σαμαρά

Αρματιστής 15 Ιουνίου 2012 στις 1:25:00 π.μ. EEST  

@ Ανώνυμος 15 Ιουνίου 2012 12:36:00 π.μ.

Αγαπητέ συνάδελφε καλησπέρα

Κέρδισα το στοίχημα της ζωής δύο φορές στο παρά ένα. Ως εκ τούτου καμιά απογοήτευση. Ζω αυτό που μου έδωσε ο καλός Θεός, όσο πιο όμορφα μπορώ. Για κάθε ώρα και κάθε μέρα που περνά, ρίχνω πάντα μια ματιά στον ουρανό.

Για τα περί ηγεσίας. Καμιά απάντηση. Δεν έχω καβαλήσει κανένα καλάμι για να το παίζω ως πολίτης ηγέτης. Σχολιαστής της ιστοσελίδας είμαι. Απόψεις εκφράζω. Κάπου – κάπου γράφω και κανένα άρθρο.

Σχετικά με το Νίκο το Τόσκα (για ποιο λόγο βάζεις τελείες;): Κάποτε βρεθήκαμε μαζί σε μια μονάδα και είχαμε εξαιρετικές σχέσεις. Ως εκ τούτου τον θεωρώ φίλο μου, αν και έχω να τον δω και να του μιλήσω 22 χρόνια. Ανεξάρτητα του τι έκανε ή δεν έκανε στο στρατό, για μένα παραμένει φίλος. Πιστεύω, ότι δεν έβλαψε κανένα. Αλλά για ποιο λόγο αυτή η αναφορά;

Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο όποιος συντάσσει μια καλή ανάλυση είναι πιθανό να έχει σπουδάσει σε κάποια στρατιωτική σχολή και να τον έχετε εκπαιδεύσει εσείς; Μήπως τρέφετε μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σας και δεν το έχετε καταλάβει;

Ανώνυμος 15 Ιουνίου 2012 στις 1:45:00 π.μ. EEST  

Αγαπητό «εν κρυπτώ»,
χαίρομαι που ένα μικρό μου σχόλιο 13/06 11:59 έδωσε την αφορμή για μια σειρά από πού ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις. Εκτιμώ ιδιαίτερα τις απόψεις του φκμκμ, αναδεικνύουν σπουδές και γνώσεις και εκφράζονται συγκροτημένα.

@ Οδυσσέα
έγραψα ότι η άποψη του Μηλιού είναι η επιστημονική άποψη. Φυσικά εννοούσα ότι είναι η κρατούσα επιστημονική άποψη, η οποία σαν επιστημονική μπορεί να αναιρεθεί από μία άλλη, τώρα ή και στο μέλλον. Αυτή είναι και η ουσία της επιστήμης, η έρευνα και η αναίρεση των πάντων και συνεχής αναζήτηση της αλήθειας. Πάντως ο αφορισμός ότι είναι μια αριστερή άποψη από τα αριστεροκρατούμενα πανεπιστήμια δεν αντέχει σχολιασμό. Βλέπε και εδώ http://el.wikipedia.org/wiki/Εθνική_ταυτότητα , παντού αριστεροί τα γράφουν;
Ο ερευνητής είναι υποχρεωμένος να εξετάζει την ιστορία χωρίς να φοράει εθνικά γυαλιά, αποστασιοποιημένος από τα γεγονότα και απέχων αξιολογικών κρίσεων. Η θέση πχ ότι οι Τούρκοι είναι βάρβαρα μογγολικά κτήνη, στερείται κάθε επιστημονικότητας.

Η έννοια του έθνους (κοινή γλώσσα, θρησκεία, ιστορία, παραδόσεις, ήθη και έθιμα) συνήθως οφείλει να προηγείται της ίδρυσης του εθνικού κράτους αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Χαρακτηριστική η περίπτωση του ιταλικού εθνικού κράτους (1860), στο οποίο η ιταλική διάλεκτος ομιλείτο μόνο από το 2,5% των κατοίκων, κάνοντας τον βουλευτή Massimo d'Azeglio στην εναρκτήρια συνεδρίαση του Κοινοβουλίου να αναφωνήσει: 'Italia è fatta. Restano da fare gli italiani. Αυτό το ιστορικό γεγονός δεν προσδίδει μια σχετικότητα στην έννοια του έθνους;
Φυσικά τα εθνικά κράτη αφού εγκαθιδρυθούν σε μια εδαφική περιοχή που σχεδόν πάντα περιλαμβάνει και αλλοεθνείς πληθυσμούς, προσπαθούν να ομογενοποιήσουν τους κατοίκους και να αφομοιώσουν τα ξένα στοιχεία. Αυτό γίνεται εφικτό και με τη θέσπιση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, που δεν αποσκοπεί στην ανύψωση του μορφωτικού επιπέδου του πληθυσμού αλλά στην αφομοίωσή του στο επιθυμητό εθνικό, γλωσσικό, θρησκευτικό δόγμα του νέου εθνικού κράτους. Ο Καποδίστριας γνώριζε πολύ καλά τη ρήση του Ισοκράτη « καὶ μᾶλλον Ἕλληνας καλεῖσθαι τοὺς τῆς παιδεύσεως τῆς ἡμετέρας παρά τοὺς τῆς κοινῆς φύσεως μετέχοντας» και γι αυτό ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε ήταν η ίδρυση σχολείων. Στο νέο ελληνικό κράτος ποτέ δεν διδάχτηκαν τα αρβανίτικα, τα ρωμά, τα σλαυομακεδόνικα, τα λαντίνο και άλλες μειονοτικές γλώσσες. Τα δε τούρκικα που διδάσκονται στη Θράκη- λόγω υποχρεώσεων από συνθήκες- μόνο προβλήματα φέρνουν στο κράτος μας. Το έθνος λοιπόν αγαπητέ Οδυσσέα δεν είναι μόνο ιστορικά αυθύπαρκτο -αν είναι- αλλά είναι και δημιουργούμενο και συντηρούμενο από το εθνικό κράτος. Ωστόσο το εθνικό μας κράτος είτε με την έννοια που του δίνει ο Μηλιός- του αστικού, ταξικού κράτους- είτε με την έννοια της θεσμικής οργάνωσης του ελληνικού έθνους στο συγκεκριμένο εδαφικό χώρο, δεν παύει να είναι ο τόπος, η πατρίδα που ειρηνικά ζούμε και προοδεύουμε εμείς και οι οικογένειές μας, σαν λαός, πολίτες, έθνος, πες το όπως θέλεις. Και αυτό το χώρο δεν θα επιτρέψουμε να τον επιβουλεύεται κανένας, γιατί αυτό είναι το συμφέρον μας σαν ομάδα. Στην προσπάθειά μας αυτή είναι ηθικό να χρησιμοποιήσουμε κάθε ιδεολογικό μέσο, παραποίηση της ιστορίας, καλλιέργεια εθνικού πνεύματος και ότι άλλο είναι χρήσιμο ως στοιχείο συνοχής των πολιτών, αλλά έχοντας κατά νου ότι αυτά που το κράτος μας έχει διδάξει στο παρελθόν στα σχολεία, δεν είναι πάντα η αλήθεια.
Για να διασκεδάσουμε τώρα λίγο ας προβληματιστούμε αν ανήκουν στο ελληνικό έθνος: οι Ρωμά, οι Έλληνες Εβραίοι, οι Πομάκοι, οι Αρβανίτες, οι Βλάχοι, οι απόγονοι των Βαυαρών του Όθωνα (¨Εβερτ, Μούγιερ, Φιξ, κ.α.), οι καθολικοί των Κυκλάδων και άλλοι. Επίσης τι είναι ένας μειονοτικός μουσουλμάνος της Θράκης, που είναι τουρκικής καταγωγής, όταν είναι άθεος.

Alexandros 15 Ιουνίου 2012 στις 3:47:00 π.μ. EEST  

@Ανώνυμος 1:45:00

Αυτά που έχεις γράψει είναι παντελώς αστήριχτα, τα εθνικά κράτη έχουν μικρή ιστορία, τα έθνη όμως είναι κατά χιλιάδες χρόνια μακροβιότερα. Το παράδειγμα της Ιταλίας είναι ένα παράδειγμα γενέσεως ενός έθνους ταυτόχρονα με τη γένεση του εθνικού κράτους, όμως αυτό είναι μάλλον η εξαίρεση και όχι ο κανόνας.

Τα αθέμιτα μέσα και η παραποίηση της ιστορίας δεν θα πρέπει να είναι καλοδεχούμενα σε ένα έθνος ή σε ένα έθνος κράτος, γιατί τελικά βλάπτουν και δεν ωφελούν την πορεία του.

Οι Βλάχοι και οι Αρβανίτες είναι Έλληνες με κεφαλαία, το παραμυθάκι αυτό που έχουν ξεκινήσει κύκλοι του Τουρκικού προξενείου καλό είναι να τελειώνει εδώ, οι Βλάχοι και οι Αρβανίτες έδωσαν το αίμα τους για την ελευθερία της πατρίδας, άρα ο Μιαούλης, ο Μπότσαρης, ο Ανδρούτσος και δεν ξέρω κι εγώ ποιος άλλος ήταν πολύ πιο Έλληνες από ό,τι είμαι εγώ κι εσύ σήμερα.

Ο οποιοσδήποτε βάζει πάνω από όλα το συμφέρον του Ελληνικού Έθνους είναι Έλληνας, ανεξαρτήτου καταγωγής, ο υποτιθέμενος Μουσουλμάνος της Δυτικής Θράκης, αν είναι άθεος καταρχάς δεν είναι Μουσουλμάνος, όποια καταγωγή και αν έχει είναι πάνω από όλα Έλληνας πολίτης, άρα είναι υποχρεωμένος να υπακούει στους Ελληνικούς νόμους, το τι αισθάνεται και πως αυτοπροσδιορίζεται είναι αναφέρετο δικαίωμά του!
Και επαναλαμβάνω, μην μπερδεύετε την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ με την ΠΑΙΔΕΙΑ, είναι διαφορετικές έννοιες, ο Ισοκράτης μια χαρά τα έλεγε, ο Λόρδος Βύρων δεν ήταν εκ γενετής Έλληνας, ήταν όμως Έλληνας από την παιδεία, την οποία είχε λάβει.

Οδυσσέας 15 Ιουνίου 2012 στις 8:25:00 π.μ. EEST  

Διευκρίνιση προς Αρματιστή:
Το επώνυμο που αναφέρεις, ο συνάδελφός σου το είχε γράψει πλήρες. Το έβαλα εγώ σε αστερίσκους, με τον (υπερβολικό ενδεχομένως) φόβο μήπως θίξουμε κάποια υπόληψη.

Αρματιστής 15 Ιουνίου 2012 στις 9:30:00 π.μ. EEST  

@ Οδυσσέας

Μα ήταν για μένα εμφανές σε ποιον αναφερόταν, αλλά και σε όσους έχουν σχέση με το στρατό. Η δε αναφορά του ονόματός του στο παρόν άρθρο, ήταν παντελώς και άσχετη και άστοχη και ακόμη έδειχνε και άλλα .... Για ποιο λόγο;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP