Μερικές σκέψεις για την κατάρριψη του RF-4E

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα κυριαρχεί στην επικαιρότητα η ξαφνική κρίση στην νοτιοανατολική Μεσόγειο, που ακολούθησε την κατάρριψη ενός τουρκικού RF-4E από την Συριακή αεράμυνα. Την προσοχή μας τράβηξε μεταξύ άλλων μια ερασιτεχνική(;) λήψη βίντεο που υποτίθεται απεικονίζει την στιγμή της κατάρριψης του τουρκικού RF-4E από αντιαεροπορικά πυροβόλα. Χωρίς να γνωρίζουμε αν το βίντεο είναι αυθεντικό και αν σχετίζεται με το συγκεκριμένο περιστατικό, θα θέλαμε να εκθέσουμε ορισμένους προβληματισμούς:

1) Με μια μικρή έρευνα διαπιστώθηκε πως το βίντεο ελήφθη από τις συντεταγμένες 35°43'3.59" 35°49'52.65" (για τους λάτρεις του Google Earth), νοτίως του οικισμού Om al-Toyour. Μερικές δεκάδες μέτρα από το σημείο λήψης, την παραλία δηλαδή, υπάρχουν θέσεις α/α πυροβολικού της Συριακής αεράμυνας.


2) Στο εν λόγω βίντεο όντως απεικονίζεται βολή της συγκεκριμένης πυροβολαρχίας πιθανότατα με ΖU-23-2, ενώ ακούγονται και πυροβόλα μεγαλύτερου διαμετρήματος. Σε ορισμένα καρέ μάλιστα διακρίνεται το χώμα που έχει ανασηκωθεί καθώς και η λάμψη του πυροβόλου όπως εμφανίζεται ταγμένο στις σχετικές δορυφορικές εικόνες. Το ZU-23 είναι γνώριμο σε αρκετούς απο εμάς καθώς υπηρετεί σε μεγάλους αριθμούς και στον Ε.Σ


3) Στην επίσημη ανακοίνωση τους οι Σύροι υποστηρίζουν πώς: "στις 11.40πμ τις 22/6/2012, α/φ με ανατολική κατεύθυνση παραβίασε τον ΕΕΧ της Συρίας, πετώντας σε πολύ χαμηλό ύψος με μεγάλη ταχύτητα. Ο στόχος εβλήθη με βολές α/α πυροβολικού σε απόσταση 1 χιλιομέτρου από την στεριά, προκαλώντας την συντριβή του σε Συριακά χωρικά ύδατα, δυτικά του οικισμού Om al-Tuyour (επαρχία Λατάκιας), 10 χιλιόμετρα από την ακτή".

4) Σύμφωνα με κυπριακές πηγές το αεροσκάφος είχε ως αποστολή την καταγραφή στρατιωτικών δραστηριοτήτων της Εθνοφρουράς, η οποία διεξήγαγε την ΤΑΜΣ "Δήμητρα". Το γράφημα με την πορεία του α/φ που έδωσαν οι Σύροι στην δημοσιότητα συμφωνεί με αυτή την εκδοχή. Έχοντας υπόψιν πως δεν είναι σύνηθες να ανατίθενται δυο ξεχωριστές αποστολές με μία έξοδο, η παρουσία της ΤΗΚ στην Συριακή ακτή στο σκέλος της επιστροφής πιθανώς να είχε περισσότερο σχέση με το γνωστό σε όλους μας "καουμποιλίκι" των Τούρκων ιπταμένων και όχι με αναγνωριστικές δραστηριότητες. Δυστυχώς για τους ίδιους οι Σύροι αντέδρασαν και η ΤΗΚ αναπτέρωσε το χαμένο γόητρο της συριακής αεράμυνας το οποίο φροντίζουν να καταρρακώνουν συστηματικά οι Ισραηλινοί.

5) Παρά την επιβεβαιωμένη κατάρριψη και τον θάνατο δύο Τούρκων πιλότων, παρά τον εξευτελισμό του Τούρκου πρωθυπουργού που μίλαγε για "συγνώμη" του Συριακού καθεστώτος, παρά τους γνωστούς φραστικούς λεονταρισμούς από ορισμένους Τούρκους επισήμους, ΔΕΝ υπάρχει μέχρι στιγμής κάποια ουσιαστική αντίδραση από πλευράς Τουρκίας στην αποφασιστική πράξη των Σύρων. Ας κρατάνε σημειώσεις κάποιοι εντός συνόρων.

6) Τα τελευταία 24ωρα έχει δημιουργηθεί μεγάλη σύγχυση γύρω από τον τρόπο κατάρριψης του τουρκικού μαχητικού. Δεκάδες αναφορές προκρίνουν το τάδε ή το δείνα αντιαεροπορικό σύστημα, η κάθε μία για τους δικούς της λόγους...Η συριακή εκδοχή δίνει έμφαση στην παρουσία τούρκικων μαχητικών σε αποστάσεις βολής πυροβόλου από τις ακτές της, οι Τούρκοι πάλι φάσκουν και αντιφάσκουν μιλώντας για πτήση σε διεθνή εναέριο χώρο, παραδεχόμενοι όμως την παραβίαση.. Οι Ισραηλινοί πιστώνουν την κατάρριψη σε πάσης φύσεως ενοχλητικά ρωσικά συστήματα (SA-11,Pantsyr-1) ενώ οι εγχώριοι οπαδοί των κοσμοσφήρ ψηφίζουν S-300 δαγκωτό..

Χωρίς να επικαλούμαστε "αποκλειστικές πληροφορίες" και άλλες τέτοιες φαιδρότητες, γνώμη μας είναι πώς δεν θα ήταν φρόνιμο να αποκλείσουμε ακόμα την πιθανότητα το RF-4ETM της 173 Filo να έπεσε θύμα ενός "ταπεινού" ZU-23-2..

34 σχόλια:

Ανώνυμος 24 Ιουνίου 2012 στις 7:14:00 μ.μ. EEST  

Χλωμό έως κατάχλωμο.. θα ήταν ορατό στο βίντεο αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο παιδιά..

Παίζει πιο πολύ να το έριξε κάποιο πυραυλικό σύστημα και μετά οι "ταλιμπάν" της Συριακής αεράμυνας να έριχναν με τα αντιαεροπορικά πυροβόλα από την χαρά τους όπως ρίχνουν με τα καλάσνικοφ στον αέρα για να το γιορτάσουν..

enkripto 24 Ιουνίου 2012 στις 7:21:00 μ.μ. EEST  

θες χλώμό; χλωμό.

εμείς πάντως δεν το αποκλείουμε ακόμα.

Ανώνυμος 24 Ιουνίου 2012 στις 7:30:00 μ.μ. EEST  

Σκεφτείτε το ενδεχόμενο οι τουρκοι να ενεργούσαν για λογαριασμο των αμερικανων! Υπαρχουν και καποιοι Ρ800 εκει! Από τι επεσε το αεροπλανο δυσκολα θα το μαθουμε. Μπορει το zu να ριχνει βολες αλλα από το σημειο που βλεπουμε στο βιντεο και μεσα σε αποσταση 20 χιλιομετρων υπαρχουν αρκετες πυροβολαρχιες με SA-2 και SA-3!
Αν και το βιντεο μου φαινεται λιγο fake!

Ανώνυμος 24 Ιουνίου 2012 στις 7:46:00 μ.μ. EEST  

Ήταν κάμερα HD; Η ποιότητα του βίντεο δεν είναι καλή. Οπότε δεν γίνεται να βγάλουμε ακόμα τέτοια συμπεράσματα. Επίσης, σε μία φάση ένας δείχνει κάτι στον ουρανό (το αεροπλάνο προφανώς)

Αριστοτέλης 24 Ιουνίου 2012 στις 7:51:00 μ.μ. EEST  

Πράγματι και εμένα με προβλημάτισε το συγκεκριμένο βίντεο. Όλως τυχαίως υπήρχε κάμερα την στιγμή της κατάρριψης.
Εγώ πιστεύω στις πλάκες που κάναμε στον στρατό. Πιο πιθανό είναι μετά την κατάρριψη κάποια συστοιχία να ήθελε να "δρέψει" τις δάφνες της κατάρριψης και να έκαναν μία εικονική κατάρριψη.

Αν όντως είναι πραγματική η εικόνα (που δεν το βλέπω), τότε δεν νομίζω να χρησιμοποιήθηκε μόνο ένα σύστημα. Έτσι μπορεί να χρησιμοποιήθηκε πύραυλος και παράλληλα να έγινε φράγμα πυρός από τα πυροβόλα.

Ανώνυμος 24 Ιουνίου 2012 στις 7:54:00 μ.μ. EEST  

Κι εγώ προς την εκδοχή του ΑΑΑ συγκλίνω, η οποία άλλωστε είναι και η επίσημη της Συρίας. Δεν είναι απαραίτητο η κατάρριψη να φανεί στο βίντεο. Ούτε καν τα αφη δεν φαίνονται λόγω κακής ποιότητας.

HBS 24 Ιουνίου 2012 στις 7:58:00 μ.μ. EEST  

Κανείς μας δεν μπορεί να γνωρίζει την αλήθεια. Αυτό που μπορώ όμως να πω με σιγουριά είναι πως τούτη εδώ είναι μια εμπεριστατωμένη και ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ δομημένη πιθανολόγηση του τρόπου κατάρριψης του εν λόγω αεροσκάφους. Enkripto μ' έψησες...

loula 24 Ιουνίου 2012 στις 8:04:00 μ.μ. EEST  

Γιατί δεν βλέπω εγώ το βίντεο; Που είναι ανηρτημένο;

Ανώνυμος 24 Ιουνίου 2012 στις 8:15:00 μ.μ. EEST  

Τσαμπα μαγκες οι τουρκοι. Μια με τους ισραηλινους και τον στολο ειρηνης οπου δεν ξαναβρεθηκαν σε υδατα κοντα στον Λιβανο και με τους συριους τωρα...σκυλι που γαβγιζει δεν δαγκωνει

Αλασκας

Ανώνυμος 24 Ιουνίου 2012 στις 8:20:00 μ.μ. EEST  

Αν βρήκε πιλοτήριο, δεν αποκλείεται. Άμεση κατάρριψη και κονιορτοποίηση ενός F-4 μόνο με πύραυλο και μάλιστα μεγάλο μπορεί να γίνει. Μπορεί να μάθουμε, μπορεί και όχι.

Ανώνυμος 24 Ιουνίου 2012 στις 8:48:00 μ.μ. EEST  

Προσωπικά μου μοιάζει για έναν πολύ καλό λόγο για να κάνει τη δουλειά του το ΝΑΤΟ. Άλλωστε στο παρελθόν έχουν υπάρξει πολλά παρόμοια περιστατικά. Μην ξεχνάτε ότι οι Τούρκοι έχουν Doctora στην σκηνοθεσία τέτοιων γεγονότων...Θα δούμε...

Ανώνυμος 24 Ιουνίου 2012 στις 8:55:00 μ.μ. EEST  

@ loula To βίντεο http://www.youtube.com/watch?v=HdIEmyvyJYo&feature=player_embedded

Ανώνυμος 24 Ιουνίου 2012 στις 9:18:00 μ.μ. EEST  

Τα 23άρια των ZU θραυσματοποιούνται περίπου στα 2.5 χιλιόμετρα.

Την κατεύθυνση και το ύψος του εισβολέα μπορεί να τα έδωσαν απο ένα ραντάρ στην ΑΑ πυροβολαρχία και την κατάλληλη στιγμή άρχισαν πυρ.

Ομως τι θέλει ένα χαμηλά ιπτάμενο φωτογραφικό στις ακτές της Συρίας.

Τελείως απίθανο δείχνει το ενδεχόμενο να χτυπήθηκε απο ZU. Το πιο πιθανό είναι να "συναντήθηκε" με έναν S200 εκεί ψηλά στην θέση φωτογράφησης των ακτών και αλλων σημείων ενδιαφέροντος.

Ανώνυμος 24 Ιουνίου 2012 στις 9:21:00 μ.μ. EEST  

Εγω νομιζω πως το Κυπρικο ρανταρ ειδε και αλλα μαχητικα στην περιοχη , επεσαν στην παγιδα ,s300 και καμπουμ. Αν ειχε ασκηση η Κυπρος πρεπει να υπηραχαν και αεροπλανα της IAF στην περιοχη.

Ανώνυμος 24 Ιουνίου 2012 στις 9:45:00 μ.μ. EEST  

Αν και η εκτίμηση των πληροφοριών (των γνωστών στο κοινό φαντάζομαι, αλλά και του video) φαίνονται να συγκλίνουν στην εκδοχή του ταπεινού αντιαεροπορικού, ας μην αποκλείουμε την περίπτωση της προπαγάνδας ώστε να οδηγηθούμε σε αυτό το συμπέρασμα.
Η προπαγάνδα ως προς αυτή την εκδοχή βολεύει τη Συριακή πλευρά σε όλα τα επίπεδα, πχ. ηθικό, μηνύματα προς τα έξω αλλά και απόκρυψη των πραγματικών περιστατικών.
Σε κάθε περίπτωση αν μη τι άλλο ήταν μια δυναμική ενέργεια από αυτές που οι γείτονες μάλλον τις σκέφτονται στους επόμενους σχεδιασμούς ή στις μαγκιές τους.

Ανώνυμος 24 Ιουνίου 2012 στις 10:08:00 μ.μ. EEST  

+1 Αλασκας

Γενικα οι Τουρκοι παίζουν το παιχνίδι του εκφοβισμού αλλά μεχρι εκεί.

Το τουρκικό αεροσκάφος βρισκόταν αρκετή ώρα εντός Συριακού εναερίου χώρου
@enkripto Είναι πολύ πιθανόν να δέχτηκε κάποια πυρα και μετά από μικρή ώρα όχι άμεσα να κατέπεσε στις συριακές ακτές.

aviationlive 24 Ιουνίου 2012 στις 10:26:00 μ.μ. EEST  

the Syrian anti-air defenses counteracted with anti-aircraft artillery, hitting it directly as it was 1 kilometer away from land

http://www.sana.sy/eng/21/2012/06/23/427102.htm

Κώστας Σπ. 24 Ιουνίου 2012 στις 10:30:00 μ.μ. EEST  

Εγώ αφού ευχαριστήσω το εν κρυπτώ για την πολύ σοβαρή ανάλυση λέω ότι το βίντεο είναι κατά τη γνώμη μου κατασκευυασμένο για τους λόγους που αναφέρθηκαν σε προηγούμενα σχόλια και συμφωνώ με το φίλο που "βλέπει" ένα πρόσχημα για ενεργότερη συμμετοχή του ΝΑΤΟ. Νομίζω ότι και οι δηλώσεις του ΥΠΕΞ της Γερμανίας αναφανδόν εναντίον της Συρίας υποστηρίζει αυτή την εκδοχή. Επίσης διαβάζοντας τον Τύπο (τα νέα, το Βήμα και Καθημερινή) μου έκανε εντύπωση πόσο τα άρθρα τους διστάζουν να πάρουν θέση εναντίον της Τουρκίας

Ανώνυμος 24 Ιουνίου 2012 στις 10:41:00 μ.μ. EEST  

Δεν νομιζω οτι το ΝΑΤΟ θα τρεξει...

Αλασκας

enkripto 24 Ιουνίου 2012 στις 10:53:00 μ.μ. EEST  

Να προσθέσω οτι αυτή είναι η μία απο τις δύο π/βχιες α/α πβ στην περιοχή, η δεύτερη είναι μερικά χμ βορειότερα και θέτει επίσης "υποψηφιότητα"..

Ανώνυμος 24 Ιουνίου 2012 στις 11:42:00 μ.μ. EEST  

τελικά οι πιλότοι όντως σκοτώθηκαν; Αρχικά τουλάχιστον είχαν πει ότι σώθηκαν.

enkripto 25 Ιουνίου 2012 στις 12:15:00 π.μ. EEST  

Και οι 2 πιλότοι είναι νεκροί

Ανώνυμος 25 Ιουνίου 2012 στις 12:23:00 π.μ. EEST  

Είναι δυνατόν ZU να καταρρίψει αεριωθούμενο στα 10 χλμ.;

Μόνον σε ταινία του σταλλόνε συμβαίνουν αυτά τα πράγματα.

Ανώνυμος 25 Ιουνίου 2012 στις 12:28:00 π.μ. EEST  

re megale ti pineis? poios milise gia zu-23 kai apostasi 10 km?

ΑΧΕΡΩΝ 25 Ιουνίου 2012 στις 12:46:00 π.μ. EEST  

Ως προς το βὶντεο,συγκρὶνοντας τον ὴχο με αυτὸν των δικὼν μας βὶντεο(ΓΕΣ,AgeanHawk,και ὰλλα),ο ὴχος δεν μοιὰζει για ΖU-23-2,ο ὴχος του τελευταὶου εὶναι πολὺ πιὸ μπὰσσος,λὸγω και του φλογοκρὺπτη.
Επὶσης η πυκνὸτητα και ὲνταση των πυρὼν δεν πεὶθουν για αντιαεροπορικὴ βολὴ.Δεν κὰνεις βολὴ κατὰ βολὴ εναντὶον α/φ.Ὶσως πὰλι πρὸκειται για πολυβὸλα των 12,7 ἢ 14,5χλσ,τα πρὼτα ιδὶως εὶναι γνωστὰ για τις μεγὰλες φλὸγες στομὶου.
Αρκετὰ ὸμως με το βὶντεο.Το ενδιαφὲρον βρὶσκεται στην ενορχηστρωμὲνη αντὶδραση απὸ ΗΠΑ,Γερμανὶα και Ιταλὶα,ποὺ, οὺτε λὶγο οὺτε πολὺ,ζητοὺν απὸ την Συρὶα τα ρὲστα,ευθυγραμμιζὸμενοι πλὴρως με την Ὰγκυρα.
Το ἂν θα εξαντληθεὶ η αυστηρὸτητα αυτὴ σε λεκτικὸ επὶπεδο,ἢ αποτελεὶ πρελοὺδιο νὲας Dawn Odyssey,εὶναι το αὶνιγμα στο οποὶο θα πρὲπει να δεὶξουμε την μαγκιὰ μας ως δυνατοὶ λὺτες ἢ εκ των υστὲρων προφὴτες.
Φυσικὰ,δεν αναφὲρομαι σε εμὰς τους σχολιαστὲς,αλλὰ στοὺς πολιτικοὺς μεσσὶες και στον βαθμὸ που τους αναλογεὶ,και στους υπηρεσιακοὺς μανδαρὶνους.

Ανώνυμος 25 Ιουνίου 2012 στις 1:02:00 π.μ. EEST  

Mέχρι να μάθουμε το πως ακριβώς καταρρίφθηκε, υποθέσεις μόνο μπορούμε να κάνουμε κι αυτή του enkripto δεν μπορεί να απορριφθεί κι ας μην ανταποκρίνεται σε υψηλές προσδοκίες κι αναβαθμίσεις α/α συστημάτων στον εξωτικό τύπο του RF-4E KILLER...

Αν πράγματι υπάρχουν στην περιοχή εκείνη που κατέπεσε το αεροσκάφος, δύο συριακές παράκτιες α/α πυροβολαρχίες, διόλου απίθανο να πήραν εντολή να απαντήσουν στις προκλητικές βόλτες των τουρκικών μαχητικών.

Μπορεί οι Τούρκοι να ισχυρίζονται ότι κατα λάθος παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Συρίας αλλά κι οι Σύριοι μπορούν να ισχυριστούν ότι κατα λάθος πέτυχαν την κατάρριψη με τα παρωχημένα α/α πυροβόλα, πρόκληση οι μεν, προειδοποιητικά πυρά οι δε. Ε, shit happens.

Ζωή να χουμε να τους θυμόμαστε, κυρίως οι Τούρκοι συνάδελφοί τους, για να είναι πιο προσεκτικοί άλλη φορά και να μην μπερδεύονται.

Ανώνυμος 25 Ιουνίου 2012 στις 1:46:00 π.μ. EEST  

Δεν γίνεται να είμαστε ακόμη απόλυτοι. Δεν ξέρουμε ακόμα με τη καταρρίφθηκε, σε τι απόσταση, διότι ο ένας λέει τόσο, ο άλλος το τάδε... Εγώ προσωπικά αγνοώ την εκδοχή της Τουρκίας, με την εμπειρία που έχουμε από τις παραβιάσεις που κάνουν στο Ε.Ε.Χ.

Για τους πιλότους, είναι οριστικό ότι είναι νεκροί;

TheEvian100 25 Ιουνίου 2012 στις 4:59:00 π.μ. EEST  

"Όλως τυχαίως υπήρχε κάμερα την στιγμή της κατάρριψης."

Kαλώς όρισες στο 2012 όπου ο κάθε τριτοκοσμικός έχει κινητό με κάμερα 2 και 3 MP! Όσο για το ΝΑΤΟ που θα "τρέξει".. ήδη η Λιβύη ήταν δύσκολο στοίχημα και αρκετά κοντά στην κεντρική Ευρώπη. Η Συρία είναι μακριά και διαφορετική περίπτωση εντελως.

Ανώνυμος 25 Ιουνίου 2012 στις 8:52:00 π.μ. EEST  

@ Ανώνμος 24/6 8:20:00 μ.μ.

Επειδή δεν τους βγαίνει ανοικτή έστω αεροπορική επιδρομή κατά της Συρίας--στυλ "μιάσματος" Καντάφι"--υπάρχει βλέπεις και η ρώσικη αρκούδα, που δεν αστειεύεται!!! ΔΙΟΛΟΥ απίθανο, να δοκίμαζαν τις αντοχές των Σύρων, έστω και με προβοκάτσια!
Το ΄47 οι αμεrικάνοι δεν έκαναν το ίδιο με τον Τίτο, όταν κατέρριψε το κατασκοπευτικό α/φ τους;;!! Θα δείξει!

@ Κώστα Σπ.
Αγαπητέ, πότε οι φυλλάδες που αναφέρεις πήραν θέση, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ για τα ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ θέματα, έναντι της τουρκίας, για να μιλήσουν και γι΄αυτό το γεγονός;;;!!Θα δείτε ότι θα αρχίσουν "τα όργανα" και από τηλεοράσεων για τους ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ Σύρους!!!, που δυναμιτίζουν την ειρήνη στην
περιοχή!!!

Γιάννης

AegeanHawk 25 Ιουνίου 2012 στις 4:03:00 μ.μ. EEST  

Αχέροντα.....μην συγκρίνεις τους ήχους των βίντεο. Διαφορετική απόσταση, υψομετρική αλλά και διαφορετικές κάμερες.

Ενας πυροβολητής σε ZU πρέπει να έχει "εκπληκτικό" πόδι για ρίξει μία βολή. Σε απειροελάχιστο χρόνο "φεύγουν" 4-6 βλήματα.

Τελείως απίθανο να χτυπήθηκε απο ZU. Η συχνότητα των βολών στο βίντεο "ντοκουμέντο" είναι πάρα πολύ μικρή. Κατά την γνώμη μου είναι καθαρά στημένο. Αν άρχισαν να ρίχνουν 4 ZU εναντίον αεροσκάφους θα είχαμε εντυπωσιακό ήχο ακόμα και από αυτή τη γωνία λήψης και οι χειριστές θα άδειαζαν τους 4Χ[2Χ50] γεμιστήρες σε λίγα δευτερόλεπτα.

Ανώνυμος 25 Ιουνίου 2012 στις 5:31:00 μ.μ. EEST  

Νομίζω πως μόλις οι Τούρκοι καταλάβουν τι έπαθαν θα μας κάνουν διάβημα διαμαρτυρίας σε εντονότατο ύφος, γιατί τόσα χρόνια που έκαναν τα ίδια σε μας κι εμείς δεν αντιδρούσαμε θεώρησαν ότι έτσι γίνεται πάντα. Το διάβημα λοιπόν θα μας κατηγορεί ότι δεν αντιδρούσαμε φυσιολογικά με αποτέλεσμα να εξαχθούν λανθασμένα συμπεράσματα. Ντροπή μας, ντροπή μας.

SZAE 25 Ιουνίου 2012 στις 5:46:00 μ.μ. EEST  

Η ουσία παραμένει αναλοίωτη:
Α) -1 σε υλικό
Β) ηθικό

τα υπόλοιπα προσεχώς......

ΑΧΕΡΩΝ 26 Ιουνίου 2012 στις 10:47:00 π.μ. EEST  

@AgeanHawk
Ανὲφερα ως τρὸπο και μὲσο συγκρὶσεως τα βὶντεο για να ξεκαθαρὶσω ὸτι δεν ὲχω ιδὶαν ακουστικὴ πεὶρα,αλλὰ πὰντως ως προς το ὸτι δεν κὰνεις βολὴ κατὰ βολη με ZU-23-2 εναντὶον α/φ,νομὶζω ὸτι συμφωνοὺμε.
Ακὸμα και ἂν ὲχεις την πρὸθεση,εὶναι πρακτικὼς αδὺνατον λειτουργικὼς,αλλὰ και αντενδεὶκνυται τακτικὼς.

Ανώνυμος 26 Ιουνίου 2012 στις 10:56:00 μ.μ. EEST  

@AegeanHawk

α) Στο video ακούγεται μία ριπή, προφανώς από Ζu-23 τα υπόλοιπα που ακούγονται είναι από μεγαλύτερο διαμέτρημα, μάλλον 57mm όπως είπαν οι Σύριοι κι αυτό φαίνεται και στην εικόνα του GoogleEarth του άρθρου, τα ταγμένα αντιαεροπορικά στοιχεία δεν είναι Ζu-23, μάλλον είναι 57αρια.

β) Στην εικόνα του άρθρου από το video που φαίνεται η λάμψη αν ακούσεις το video εκείνη την στιγμή δεν ακούγεται ριπή αλλά μονή βολή, η ριπή είναι λίγο μετά.

γ) Όπως αναφέρεται υπάρχει στην περιοχή και δεύτερη α/α πυροβολαρχία που προφανώς συνέβαλε στο φράγμα πυρός.

δ) Με τα διαθέσιμα στοιχεία δεν μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα ότι το έριξαν α/α πυροβόλα, όπως δεν μπορεί να αποδείξει κανείς ότι έπεσε από κάποιο πυραυλικό α/α βλήμα. Όπως τίποτα δεν αποκλείει οι Σύριοι να μην περίμεναν ότι θα το πετύχουν και χρησιμοποίησαν α/α πυροβόλα περισσότερο ως μέτρο αντίδρασης στις προκλητικές κατασκοπευτικές πτήσεις που ισχυρίζονται ότι κάνουν συχνά πυκνά οι Τούρκοι.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP