Σύσκεψη για θέματα προϋπολογισμού του ΥΠΕΘΑ

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Σύσκεψη για θέματα προϋπολογισμού του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είχαμε σήμερα στην Μεσογείων. Στη σύσκεψη συμμετείχαν η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Στην εισήγηση του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, επισήμανε ότι «πρώτιστο μέλημα μας είναι η εξοικονόμηση πόρων να μην βλάψει στο ελάχιστο το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων (sic). Σκοπός μας είναι να ενισχυθεί η αποτρεπτική δύναμη και η επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων όπως, επίσης, το ηθικό και το φρόνημα των στελεχών».Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι όσοι υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις υφίστανται αιματηρές θυσίες, όπως ολόκληρος ο ελληνικός λαός, ωστόσο διαπίστωσε ότι αυτό δεν συνδέεται με την αφοσίωση τους στο καθήκον.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, αφού διαπίστωσε ότι υπάρχουν προβλήματα στους τομείς των εσόδων και των δαπανών που επιδεινώνουν την κατάσταση λόγω και της ύφεσης, κατέστησε σαφές ότι «βούλησή μας είναι να προχωρήσουμε σε μία ορθολογικότερη κατανομή των πόρων χωρις να επηρεαστεί το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων».

Το μόνο σχόλιο που μπορούμε να κάνουμε είναι το εξής: Oι προηγούμενοι υπουργοί (κκ Μπεγλίτης και Βενιζέλος) υποστήριζαν ότι η εκάστοτε μείωση μείωση του προϋπολογισμού δεν θα μείωνε την αποτρεπτική ισχύ.Ο κ.Παναγιωτόπουλος μας λέει ότι όχι μόνο δεν θα την μειώσει αλλά θα την αυξήσει κιόλας...

Πρόκειται για σαφής αναβάθμιση. Του χιούμορ της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ.

20 σχόλια:

Αρματιστής 30 Ιουνίου 2012 στις 8:36:00 μ.μ. EEST  

Πάνος Παναγιωτόπουλος:
«πρώτιστο μέλημα μας είναι η εξοικονόμηση πόρων να μην βλάψει στο ελάχιστο το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων (sic). Σκοπός μας είναι να ενισχυθεί η αποτρεπτική δύναμη και η επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων όπως, επίσης, το ηθικό και το φρόνημα των στελεχών»

Χρήστος Σταϊκούρας:
«βούλησή μας είναι να προχωρήσουμε σε μία ορθολογικότερη κατανομή των πόρων χωρίς να επηρεαστεί το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων».

Η μείωση των αμυντικών δαπανών αποκαλείται κατ’ ευφημισμό «εξοικονόμηση πόρων», ή «ορθολογικότερη κατανομή των πόρων».

Με άλλα λόγια: οι αμυντικές δαπάνες θα μειωθούν. Και οι μειώσεις θα αφορούν πέρα από τη μείωση των λειτουργικών και εξοπλιστικών (;) δαπανών και την ήδη αποφασισθείσα μείωση των δαπανών για τη μισθοδοσία του προσωπικού κατά 12%. (Σημείωση για αυτούς που δεν γνωρίζουν): Οι δαπάνες για τη μισθοδοσία του προσωπικού, περιλαμβάνονται στις αμυντικές δαπάνες και αποτελούν περίπου το 60% αυτών.

Τώρα όλως περιέργως κατά τον νέο υπουργό άμυνας, και η αποτρεπτική ικανότητα των ΕΔ θα αυξηθεί και το ηθικό των στελεχών θα ανυψωθεί!!!

Κάποιοι μας κοροϊδεύουν και θέλουν να πιστεύουν ότι απευθύνονται σε ηλίθιους.

Αγαπητοί φίλοι στο εν κρυπτώ, από ότι φαίνεται ο δεύτερος και τρίτος λόγος στη πρόταση για ψήφιση της ΝΔ (Εκλογές 2012, Πράξη Δεύτερη), πολύ σύντομα τέθηκαν υπό αίρεση. Πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα πρέπει να ξανασυζητήσουμε επί της πρότασης. Φαντάζομαι ότι και εσείς ίσως δεν θα πιστεύατε ότι η ΝΔ θα συνεργαζόταν με τον «εθνομηδενισμό» και κοσμοπολιτισμό της ΔΗΜΑΡ (Μπίστης, Μαλέλης, Παναγιώτου, Μαργαρίτης, Ρεπούση κλπ), που ούτε κουβέντα θέλουν να ακούσουν για λαθρομετανάστες. Σπεύδω να σημειώσω ότι η δική μου απόφαση να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ, στηριζόταν σε ένα τελείως διαφορετικό σκεπτικό. Ότι το κυρίαρχο ζήτημα εδώ που φθάσαμε, είναι η αποκατάσταση της εθνικής κυριαρχίας με την απόρριψη του μνημονίου. Και ασφαλώς σε καμιά περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αύξανε τις αμυντικές δαπάνες, αλλά το πλέον πιθανό δεν θα τις μείωνε. Θα φοβόταν μη του κολλήσουν ρετσινιά για προδοσία, εθνομηδενισμό κλπ.

NF 1 Ιουλίου 2012 στις 8:10:00 π.μ. EEST  

ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ ΕΝΑΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΩΝ, ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν χρειαζεται να αναλυσω γιατι ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι το πιο αντιπατριωτικο κομμα που υπηρξε ποτε , τα ξερουμ ε ολοι. Θα δωσει υπηκοοτητα και ψηφο στα 2 εκατομμυρια λαθρομεταναστες, οι οποιοι ειναι αρκετοι για να βγαζουν Κυβερνηση το ΣΥΡΙΖΑ εις τους αιωνας των αιωνων! Καλυτερα να κυβερνησει τη χωρα ο Σοιμπλε παρα να την κληρονομησουν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Αλβανοι!
Βεβαιως η ΝΔ ειναι ξοφλημενη και ο Αντωνακης μεγας Καραγκιοζης. Υπαρχουν ομως και μη αριστερα μη μνημονιακα κομματα, οπως πχ ο Πανος Καμμενος .Οχι στη Χρυση Αυγη!
Ομως η λυση δεν θα προελθει πλεον απο δημοκρατικες διαδικασιες.
Ολοι ξερουμε τι θα γινει. Ο Αντωνακης θα καταρρευσει συντομα κα θα ερθει ο Τσιπρας. Η χωρα θα βυθιστει στο χαος. Ο λαος ειναι ανωριμος, ενα προβατο που αναζητα τσομπανη. Ολοι ξερουμε ποια ειναι λυση αλλα δεν τολμαμε να το πουμε.ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ:.
Πως ειπατε; Ειμαι "φασιστας"; Τι ηταν το κυριοι τα κινηματα του 1909 και του 1922, αν οχι βιαιη ανατροπη δημοκρατικα εκλεγμενων κοινοβουλευτικων κυβερνησεων; Τι ηταν τα βενιζελικα κινηματα του 1933 και του 1935; Βλεπετε τα καλα πραξικοπηματα τα λεμε "Επανασταση" ή "Κινημα", αλλα τα κακα πραξικοπηματα τα λεμε "δικτατορια" και "χουντα"!
Κυβερνησε κακα ο Μεταξας; Αν δεν κανω λαθος, αρνηθηκε να πληρωσει τους δανειστες, και διεθεσε τα χρηματα στο νεοϊδρυθεν ΙΚΑ, αλλα και στο Στρατο, με τα γνωστα αποτελεσματα το 1940.

Το σωμα των Αξιωματικων ειναι το πλεον υγιες και πατριωτικο τμημα της ελληνικης κοινωνιας, και μονο αυτοι θα σωσουν τη χωρα, αφου ο λαος αποδεικνυεται ανικανος να εκλεξει αξια ηγεσια.
Οταν ο Στρατος παρει τον ελεγχο της χωρας, δεν θα κυβερνησει ο ιδιος, αλλα θα αναθεσει την Κυβερνηση σε μια ομαδα απο πατριωτες τεχνοκρατες, που θα ειναι Υπουργοι-«Κομμαντος» Ο Στρατος απλα θα ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ τις εντολες της Κυβερνησης αυτης.Η Κυβερνηση αυτη θακανει σταση πληρωμων και θα σουταρει την Τρόικα, εστω και επι ποινη αποβολης απο το ευρω και την ΕΕ. Θα εισαγει αυθημερον τις φιλελευθερες οικονομικες μεταρρυθμισεις που ορθως προτεινει το ΔΝΤ για να γινει παραγωγικη η Ελληνικη Οικονομια, και θα συντριψει τις πολυπληθεις και ισχυροτατες μειοψηφιες που θιγονται απο τις μεταρρυθμισεις αυτες. Τα πρωτογενη πλεονασματα που θα σχηματιστουν δε θα πανε στις τσεπες των δανειστων, αλλα στην οικονομικη αναπτυξη της χωρας και καποια χρηματα θα βρεθουν και για τις Ενοπλες Δυναμεις. Θα σουταρει τους λαθρομεταναστες. Θα επιβαλλει το Νομο και την Ταξη, θα στειλει στο Γουδι την κλεπτοκρατικη ολιγαρχια.
Κυριως θα διαπαιδαγωγησει το λαο, ωστε να μπορει να αυτοκυβερνηθει σωστα οταν επιστρεψει η Δημοκρατια σε 5-10 χρονια.
Ο Ιωαννης Καποδιστριας διελυσε την Εθνοσυνελευση και κυβερνησε δικτατορικα μεχρι το θανατο του. Ειπε οτι «Η ενεστωσα γενεα , ειναι διεφθαρμενη , καθοτι τουρκομαθημενη, και θελει κυβερνηθει δεσποτικως ινα φωτισθη η επομένη.»
O Ελευθεριος Βενιζελος το 1917-1920, ηταν ενας κλασσικοτατος δικτατορας, και επι των ημερων του οι Κρητικοι Χωροφυλακες (οι περιφημοι Γυπαραιοι) ξυλοκοπουσαν τους βουλευτες της αντιπολιτευσης εντος της αιθουσας της "Βουλης των Λαζαρων"! Ομοιως οι Πλαστηρας και Γονατας το 1922!
Πως ειπατε; "Δε γινονται αυτα σε ευρωπαϊκη χωρα";
Κυριοι, ποιος εκανε Προεδρο τον ντε Γκωλ στη Γαλλια το 1958; Ο Στρατος βεβαιως βεβαιως!
Χρειαζομαστε εναν Ελληνα Βοναπαρτη, ή εστω εναν Ελληνα De Gaulle!

Ο Ελληνας δε θελει πολλη πολλη Δημοκρατια . Ο Ελληνας θελει βιτσα, π...τσα και στενα παπουτσια!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δεν ειμαι στατιωτικος, δεν ειμαι αστυνομικος, δεν ειμαι οπαδος της Χρυσης Αυγης.

Μιλαω ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ, παροτι προσπαθησα να δωσω εναν τονο ευθυμιας στο κειμενο.

Ανώνυμος 1 Ιουλίου 2012 στις 1:29:00 μ.μ. EEST  

@ Αρματιστή

Διαβάζω με ενδιαφέρον αυτά που γράφεις και τις περισσότερες φορές συμφωνώ με αυτά.

Στο τελευταίο σχόλιο σου όμως θα διαφωνήσω με αυτά που γράφεις στο τέλος
"Και ασφαλώς σε καμιά περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αύξανε τις αμυντικές δαπάνες, αλλά το πλέον πιθανό δεν θα τις μείωνε. Θα φοβόταν μη του κολλήσουν ρετσινιά για προδοσία, εθνομηδενισμό κλπ."

Το επιχείρημα ότι δεν θα μειώσει τις αμυντικές δαπάνης, επειδή φοβάται τυχόν ρετσινιά για προδοσία, εθνομηδενισμό κλπ. δεν νομίζω ότι στέκει.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρκετές φορές κατηγορηθεί για προδοσία κλπ. (δίκαια ή άδικα δεν θα το σχολιάσω, αν και οι εκπεφρασμένες απόψεις διαφόρων συνιστωσών του δικαιολογούν τον χαρακτηρισμό), οπότε δεν νομίζω ότι υπάρχει καν οποιοσδήποτε φόβος για την "ρετσινιά", πόσω μάλλον να είναι τέτοιου μεγέθους, ώστε να τους αποτρέψει από κάτι.
Επιπλέον, η κατάργηση του στρατού είναι εκπεφρασμένη βασική θέση του ΣΥΡΙΖΑ (αν δεν κάνω λάθος και του ίδιου του Τσίπρα), οπότε μπροστά στο μείζον (κατάργηση στρατού), η μείωση των αμυντικών δαπανών ως έλασσον πρέπει κατά την γνώμη μου να θεωρείται δεδομένη. Το μόνο που εκτιμώ ότι δεν θα μειωθεί σε περίπτωση κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μάλλον θα αυξηθεί, είναι η δαπάνη για μισθοδοσία των στελεχών των ΕΔ, και αυτό όχι για άλλο λόγο αλλά στα πλαίσια τυχόν αύξησης των μισθών όλως των δημοσίων υπαλλήλων (γιατί έτσι τους θεωρούν).

Συνοψίζω:
- η μείωση των αμυντικών δαπανών (ως τμήμα της κατάργησης του στρατού) είναι εκπεφρασμένος βασικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ
- ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κατηγορηθεί πολλάκις για προδοσία κλπ., οπότε δεν υπάρχει φόβος για τυχόν νέα κατηγορία
- και αν ακόμη υπάρχει κάποιος φόβος, δεν θα τους αποτρέψει να προωθήσουν την πραγματοποίηση βασικού τους στόχου

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 1 Ιουλίου 2012 στις 5:34:00 μ.μ. EEST  

Εγώ έχω ασφαλείς πληροφορίες για το τι θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ αν γινόταν κυβέρνηση. Πρώτα απ'όλα θα έκαναν υπουργό Άμυνας τον Ιφικράτη Αμυρά και υφυπουργό τον Αρματιστή. Όλος ο πληθυσμός θα εκπαιδεύονταν, μέσω παλλαϊκής άμυνας, στη χρήση ελαφρού οπλισμού, κατασκευή αυτοσχέδιων βομβών και ναρκών Claymore και γενικότερα στο αντάρτικο πόλεων. Αυτό θα έλυνε το πρόβλημα των κουκουλοφόρων (όλοι θα γυρνούν με κουκούλες) και θα περιόριζε την εγκληματικότητα (ο επίδοξος ληστής που μπαίνει από τον κήπο ή το παράθυρο θα ενεργοποιεί τη φωτοπαγίδα θα εισπράττει μια δυο ριπές από το G3 που θα έχεις στο σπίτι.

Έπειτα θα έστελναν όλους τους τουρκοφάγους δεξιούς στην Κύπρο (και μακρυά είναι και Τύρκους έχει και η ΕΛΔΥΚ χρειάζεται κόσμο...μια χαρά θα τους καθόταν). Όλους τους χρυσαυγίτες στον Έβρο και έτσι θα έλυνε το πρόβλημα της εισόδου λαθρομεταναστών (μ'ένα σμπαρο δυο τρυγόνια). Τον ΝF στη γραμμή Μεταξά μήπως και μπουκάρουν τίποτα ξαχασμένοι μπολσεβίκοι (στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν πάψει από καιρό τις κακές παρέες με κομμουνιστές) ή τα πάντζερ της Μέρκελ. Τον Οδυσσέα στη Μυτιλήνη να μάθει τούρκικα (δίπλα βλέπεις η Τουρκία) και να έχουμε στο εν κρυπτώ ειδήσεις από πρώτο χέρι.

Χωρίς πλάκα πάντως ελπίζω όταν γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ εξουσία (που όταν είδα την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη σιγουρεύτηκα οτι θα γίνει) να έχουν μάθει ότι άλλο F16 και άλλο Μ16. Αλλιώς εμείς που μένουμε προς τα πάνω θα πρέπει να ψάχνουμε για φέσια...

Αρματιστής 1 Ιουλίου 2012 στις 7:26:00 μ.μ. EEST  

@ NF

Αυτά που γράφεις είναι επιεικώς απαράδεκτα.

Στην πατρίδα μας συνεχίζουμε να έχουμε δημοκρατία, όσα κουσούρια και αν έχει αυτή και όσα αν της καταμαρτυρώ εγώ. Δημοκρατία δε σημαίνει, ότι άρχει ο δήμος, δηλαδή ο λαός. Σύμφωνα με αυτή την αρχή, ο κάθε πολίτης μπορεί να επιλέγει ελεύθερα το κόμμα ή το πρόσωπο που επιθυμεί να το εκπροσωπεί στα όργανα της δημοκρατίας μας, που ασκούν στο όνομα του λαού την εξουσία.

Βεβαίως εσένα δεν σου αρέσει η δημοκρατία, αλλά η βίτσα ή π….α και τα στενά παπούτσια. Δικαίωμα σου ασφαλώς. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Κάποιοι προτιμούν αλυσίδες και μαστίγια.

Θα σου θυμίσω όμως, ότι οι πατεράδες μας, όταν πριν ακριβώς 190 χρόνια πήραν τα «άρματα» για να αποκτήσουν την ελευθερία τους, αποφάσισαν ότι το πολίτευμα της ελεύθερης πατρίδας θα είναι δημοκρατικό. Η Α' Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου, ή η Πρώτη Εθνική Συνέλευση της Επιδαύρου, που συνήλθε στις 20 Δεκεμβρίου του 1821, στο χωριό Πιάδα (Νέα Επίδαυρος) κοντά στην Αρχαία Επίδαυρο, ψήφισε το «Προσωρινόν Πολίτευμα της Ελλάδος», το οποίο προέβλεπε προστασία των ατομικών ελευθεριών, την αντιπροσωπευτική άσκηση της εξουσίας, καθώς και της διάκριση των εξουσιών..

Το Σύνταγμα της Επιδαύρου, εγκαθίδρυσε από τις απαρχές της επανάστασης της Εθνικής Παλιγεναισίας, τη δημοκρατία. Το σκλαβωμένο έθνος, σηκώθηκε όρθιο και απαίτησε ελεύθερο κράτος και δημοκρατία. Και πρόσεξε κάτι το πολύ σημαντικό. Το Έθνος, γέννησε το κράτος και τη δημοκρατία. Όταν τότε σε όλο τον κόσμο, υπήρχε μόνο η Δημοκρατία των Ηνωμένων Πολιτειών. Όλες οι δημοκρατίες που γνωρίζουμε σήμερα, δημιουργήθηκαν πολύ αργότερα. Στη πατρίδα μας το επαναστατημένο έθνος ζήτησε δημοκρατία. Στην Ευρώπη, τα εθνικά κράτη ήταν αυτά, που πάρα πολύ αργότερα, έδωσαν στους λαούς τους δημοκρατία.

«Το Ελληνικό Έθνος το υπό φρικώδη Οθωμανικήν δυναστεία, μη δυνάμενον να φέρη τον βαρύτατον και απαραδειγμάτιστον ζυγόν της τυραννίας και αποσείσαν αυτόν με μεγάλας θυσίας, κυρύττει σήμερον δια των Νομίμων Παραστατών του εις Εθνική συνηγμένων Συνέλευσιν ενώπιον Θεού και ανθρώπων την πολιτικήν αυτού Ύπαρξιν και Ανεξαρτησίαν».

Τώρα αν κάποιοι ανόητοι θέλουν να βλέπουν προδότες πίσω από τις πολιτικές προτιμήσεις ή απόψεις κάποιων πολιτών, δικαίωμα τους. Η σκέψη τους όμως, δείχνει και ένα επίπεδο. Κατά τα άλλα είμαι περήφανος που υπηρέτησα στα Τεθωρακισμένα, είμαι φανατικός αρματιστής, αλλά πάνω απ’ όλα διεκδικώ να είμαι ελεύθερος άνθρωπος, ελεύθερος Έλληνας πολίτης, να σκέφτομαι ελεύθερα και να πράττω κατά συνείδηση.

ΥΓ. Βεβαίως θα μπορούσα να σου απαντήσω όπως και ο ΦΜΚΜ, αλλά πιστεύω ότι πάντοτε υπάρχει περιθώριο κάποιοι να σκεφτούν ωριμότερα.

NF 1 Ιουλίου 2012 στις 10:37:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητε Αρματιστη
Ειστε πρωην ανωτερος αξιωματικος των Τεθωρακισμενων (ολοι ξερουμε τι σημαινει αυτο), και υποθετω οτι φθασατε τουλαχιστον στο βαθμο του Συνταγματαρχη. Θα παρακαλουσα να μας αποκαλυψετε το βαθμο σας για να σας προσφωνουμε αναλογως.
Θα σας παρακαλεσω να μην μας μιλατε σαν το δασκαλο επαρχιακου σχολειου που εκφωνει στους μαθητες τον πληκτικο πανηγυρικο της 25ης Μαρτιου, λεγοντας τι εκαναν οι πατεραδες μας το 1821.
Θα σας αφιερωσω τη φραση ενος ανδρα που υπηρξε μια απο τις φωτεινοτερες μορφες της Ελληνικης Ιστοριας: Ηταν ο μεγαλος Νικηταρας:
«Τὸ Γένος θέλει ὅ,τι θέλομεν ἐμεῖς οἱ Στρατιωτικοί καὶ πάρετε τὰ μέτρα σας οἱ Πολιτικοί. Δὲν ὑποφέρεσθε πλέον διὰ τὴν διχόνοιάν σας, μὲ τὴν ὁποίαν θέλετε νὰ ἀφανίσετε τὸ Γένος. Ἀπὸ αὐτὰ ποὺ ἀκούω καὶ βλέπω, θὰ γίνῃ ἀφεύκτως Γκοβέρνο Μιλιτᾶρε!»
Governo Militare=Στρατιωτικη Κυβερνηση, τουτεστιν δικτατορια.
Δεν θα ηταν ωραια αν ο Κολοκοτρωνης και ο Νικηταρας εκαναν το Γκοβέρνο Μιλιταρε; Η Πατριδα θα ειχε απαλλαγει απο τον Μαυροκορδαρτο, τον Κωλεττη τους αδελφους Κουντουριωτη και τους παρατρεχαμενους τους, οι τυχες του πολεμου θα ηταν στα ικανα χερια των στρατιωτικων του Μορια, και πιστευω οτι θα ειχαμε νικησει πολυ ευκολοτερα, με πολυ λιγοτερο αιμα και διχως την επεμβαση των ξενων στο Ναβαρινο.
Αυτο ακριβως χρειαζομαστε σημερα .Εναν Νικηταρα να κανει Governo Militare!
Για τα ιστορικα μου επιχειρηματα μαλλον δεν εχετε να πειτε πολλα......
Για το ποσο «πατριωτες» ειναι οι ΣΥΡΙΖΑοι, θα παρακαλεσω να μη με «κουρδισετε», γιατι θα αρχισω να αναρτω τα οσα εχουν πει και κανει κατα καιρους. Ασφαλως υπηρξαν κατα καιρους μερικες φωτεινες εξαιρεσεις στο (απο)κομμα αυτο, οπως ο Καθηγητης Μανωλης Δρεττακης . Αυτοι ομως ειναι μια ελαχιστη μειοψηφια.
Θαμας επιτρεψετε να μην παραδωσουμε τη χωρα στον Τσιπρα, τους κουκουλοφορους του και τους Αλβανους του.
Ποιος ειπε οτι δε μου αρεσει η Δημοκρατια; Ας ωριμασει πρωτα ο λαος, και μετα ας κανουμε αληθινη Δημοκρατια, με πολιτες και οχι πελατες. Θα μου επιτρεψετε να πιστευω οτι αυτη τη στιγμη η πλειοψηφια του Λαου θα υποδεχοταν μετα Βαϊων και κλαδων εναν τιμιο Δικτατορα, εναν νεο Ν. Πλαστηρα.

Ανώνυμος 2 Ιουλίου 2012 στις 1:22:00 π.μ. EEST  

Έχει ειπωθεί ότι το καλύτερο επιχείρημα κατά της Δημοκρατίας είναι μία συζήτηση με έναν τυχαίο ψηφοφόρο.
Ο NF κατάφερε να το επιβεβαιώσει

Ευτυχώς για αυτόν και τους ομοϊδεάτες του, η Δημοκρατία που έχουμε (και την οποία θέλει να καταλύσει) του δίνει το δικαιώμα να λέει την άποψη του και δεν μας επιτρέπει να εφαρμόσουμε σε αυτόν όσα ο ίδιος ευχαρίστως θα έκανε σε όσους διαφωνούν με την άποψή του..

Ευτυχώς όμως για εμάς, η Δημοκρατία δεν μας υποχρεώνει να τον πάρουμε στα σοβαρά

ΚΛΕΑΝΘΗΣ 2 Ιουλίου 2012 στις 2:10:00 π.μ. EEST  

Αν και καταλαβαίνω την πιθανή αγανάκτησή του ΝF για πράγματα που όλο πρέπει αλλά δεν γίνονται, η λύση ασφαλώς δεν είναι τα τανκς. Εκτός των άλλων προβλημάτων που θα δημιουργήσει αυτή η λύση, δεν είναι πλέον και εφικτή, δηλαδή τουλάχιστον ο Ε.Σ. δεν θέλει και δεν μπορεί (από ηθικής πλευράς) να ασκήσει πολιτική εξουσία. Το πολύ - πολύ μέτρα ασφαλείας σε μερικά τετράγωνα, για 1-2 μέρες, αν εκτραχυνθούν πολύ τα πράγματα και αν το ζητήσει η πολιτική ηγεσία και αν… Οι πλαστήρες δεν θα βρούν (πιστεύω με βάση εμπειρίες μου έως το 2010) Σχηματισμούς και Μονάδες να σηκώσουν όπλα εναντίον πολιτών.
Ωστόσο οι μη εκλεγμένες ηγεσίες που περιγράφει ο NF υπενθυμίζουν τον οδυνηρό και αιματηρό μερικές φορές τρόπο που το έθνος βίωσε την πολιτική και κοινωνική του ενηλικίωση που συνεχίζεται. Και γράφω ενηληκίωση γιατί οι πρόγονοί μας που διατύπωσαν τις υψηλές ιδέες της Δημοκρατίας στην Α' Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου στη συνέχεια ΄΄πνίγηκαν από το δίκιο τους’’ (και τα συμφέροντά τους) και συμμετείχαν στον ξεπεσμό του διχασμού και εμφυλίου. Εμφύλιος που συνέτεινε στην παρ΄ ολίγον επικράτηση του Ιμπραήμ, στην δολοφονία του Καποδίστρια και στην παράδοση στην Αντιβασιλεία μιας χώρας καταστρεμμένης, πάμπτωχης και διαιρεμένης. Θυμίζει κάτι;
Η Δημοκρατία απαιτεί πολίτες όχι πειθήνιους αλλά με ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ και ΑΥΤΟΠΕΙΘΑΡΧΙΑ, αξίες απαραίτητες για να κατανοηθεί το Κοινό Συμφέρον. Σημαντικό όμως μέρος των Ελλήνων δεν τις ασπάζεται, ίσως και γιατί οι ηγεσίες και η Παιδεία δεν τις διδάσκουν εμπράκτως.
Αντί για τέτοιες αξίες και για κριτική σκέψη, ενθαρρύνονται ο συναισθηματισμός και οι βαρύγδουπες εκφράσεις. Οι αιτίες πολλές αλλά το αποτέλεσμα μετράει: Για όλα παρουσιάζονται να φταίνε οι κακοί ξένοι και οι εγχώριοι ‘’προδότες’’ Από τους οποίους έχουμε συνεχή παραγωγή, με ένα εθνικό διχασμό κάθε 30 χρόνια! ‘Ετσι αντί να αναζητούμε τα λάθη μας τα οποία αγγίζουν τους περισσότερους, εμείς τα φορτώνουμε στους ξένους και στους ΄΄ προδότες΄΄ Εύκολη δουλειά. Καθαρίζουμε τους τελευταίους και προχωράμε στον επόμενους σωτήρες, υπό την απαραίτητη πάντα προϋπόθεση: εν τη παλάμη και ούτω βοήσωμεν…

Αρματιστής 2 Ιουλίου 2012 στις 9:34:00 π.μ. EEST  

@ NF

Αγαπητέ φίλε

1) Ο βαθμός που είχα στο στρατό δεν έχει καμιά σημασία. Σήμερα είμαι ένας απλός πολίτης, όπως όλοι μας.

2) Το Governo Militare που ζητούσε ο Νικηταράς, είχε σαν αποτέλεσμα: α) ένα αιματηρό εμφύλιο. β) την ήττα της στρατιωτικής μερίδας και τη φυλάκιση του Κολοκοτρώνη και των στρατιωτικών. γ) Την χωρίς εμπόδια απόβαση του Ιμπραήμ στη Πελοπόννησο.

3) Όταν σκέφτεσαι ότι η λύση στα προβλήματα της χώρας μπορεί να δοθεί μόνο από στρατιωτικές κυβερνήσεις, ουσιαστικά ζητάς να ανοίξουν οι πύλες της κόλασης. Θα πρέπει λοιπόν να σκεφθείς, ότι πραξικόπημα και στρατιωτική κυβέρνηση, θεωρητικά θα μπορούσαν να κάνουν και οι αριστεροί αξιωματικοί… Σε αυτή τη περίπτωση τα ξερονήσια θα μπορούσαν να γεμίσουν από δεξιούς και "εθνικόφρονες". Με άλλα λόγια, μπορεί να βρισκόσουν και εσύ στη Γυάρο... Άλλωστε μη ξεχνάς ότι επικεφαλής του ΥΕΘΑ, βρίσκεται ο "κόκκινος Πάνος"....

Η Ελλάδα έζησε μια μεγάλη περίοδο στρατιωτικών κινημάτων και δικτατοριών, τη περίοδο της αβασίλευτης δημοκρατίας (1922-1935). Και τότε έγινε αυτό που περιγράφω παραπάνω. Όλα άρχισαν από το κίνημα του Πλαστήρα (όσα ελαφρυντικά και αν θέλει να του δώσει κάποιος εξ αιτίας της Μ-καταστροφής) και γενικεύθηκε στη συνέχεια. Οι Βενιζελικοί αξκοι πίστευαν ότι το κράτος ήταν δικό τους και ο καθένας ήθελε να κάνει και ένα κίνημα. 6 ή 7 κινήματα έγιναν εκείνη τη περίοδο. Τελικά, αυτή η άθλια κατάσταση, οδήγησε στην ατιμωτική απόταξη των κινηματιών Βενιζελικών αξκών του κινήματος του 1935, στη πτώση του Βενιζελικού συστήματος εξουσίας, στο κίνημα των αρχηγών των επιτελείων εναντίον του Τσαλδάρη (κίνημα Παπάγου, Ρέπα, Οικονόμου), στην άνοδο του πρώην Βενιζελικού Κονδύλη και τέλος στη κατάργηση της αβασίλευτης και την επαναφορά του Γεωργίου. Αυτά ονειρεύεσαι; Ονειρεύεσαι μια ακόμη «21 Απριλίου 1967»;

Η χώρα έχει πληρώσει βαρύ τίμημα από τις πρακτικές που προτείνεις και οι μόνιμοι Έλληνες αξιωματικοί δεν θέλουν να έχουν καμιά σχέση με τέτοιες ιδέες.

Η λύση στα προβλήματα μας βρίσκεται αποκλειστικά και μόνο στην αγάπη για τη πατρίδα, στη πίστη στην ελευθερία και την ανεξαρτησία της χώρας, στη προστασία των ελευθεριών και των δικαιωμάτων των πολιτών, στη μόρφωση και τη παιδεία του λαού και στην εμβάθυνση της δημοκρατίας μας. Εμβάθυνση που μπορεί να προέλθει μόνο από την απαίτηση ελεύθερων και συνειδητοποιημένων πολιτών.

Οφείλουμε και πρέπει να είμαστε περήφανοι που η χώρα μας γέννησε τη δημοκρατία και είναι από τις πρώτες σύγχρονες δημοκρατίες.

NF 2 Ιουλίου 2012 στις 12:27:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητε Κλεανθη, μισω οσο και εσυ τη λυση που προτεινω. Την επιβαλλει όμως η ιδια η Αναγκη. Δεν υπαρχει άλλη επιλογη. Λυπουμαι αν σοκαρω μερικους.

Τα πρακτικα προβληματα της διεξαγωγης ενός πραξικοπηματος δεν είναι της ωρας να αναλυθουν.

Εγω ΔΕΝ ειπα ότι ο Στρατος θα ασκησει πολιτικη εξουσια, όπως εκαναν οι Συνταγματαρχες το 1967.Ο Στρατος θα κανει ότι και το 1909, ότι και το 1922. Θα διορισει μια κυβερνηση αποτελουμενη από εντιμους, μυαλωμενους και πατριωτες τεχνοκρατες, και θα επιβαλλει δια της βιας τις αποφασεις της, υπακουοντας και ο ιδιος στις διαταγες της.

Ασκησε εξουσια ο Στρατος το 1909; Όχι. Καλεσε τον Ελευθεριο Βενιζελο και του ανεθεσε την εξουσια. Ασκησε εξουσια ο Στρατος στη Γαλλια το 1958; Όχι. Καλεσε τον ντε Γκωλ να κυβερνησει.

Θελουμε να να τιμωρηθουν οι κλεφτες πολιτικοι. Πως; Το Συνταγμα και ο Νομος περι ευθυνης Υπουργων τους εξασφαλιζει πληρη ατιμωρησια, μεσω της παραγραφης. Και αν αλλαξει αυριο το Συνταγμα και ο Νομος, δεν μπορει να εφαρμοστει αναδρομικα. Οι κλεφτες πολιτικοι μπορουν να τιμωρηθουν μονο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΩ ΔΙΚΑΙΩ,και το ξερετε καλα. Η αποδοχη των ορων των Δανειων του Μνημονιου (Αγγλικο Δικαιο, παραιτηση από το state immunity, υποθηκευση Εθνικης Περιουσιας) αποτελουν πραξεις Εσχατης Προδοσιας και το ξερετε καλα. Αυτοι που τη διεπραξαν όμως ενεργησαν ΝΟΜΟΤΥΠΑ, και μονο επαναστατικω δικαιω μπορουν να τιμωρηθουν.
Χρειαζεται ΓΟΥΔΙ, όχι για να τιμωρηθουν οι υπευθυνοι της σημερινης καταστασης, αλλα για να παραδειγματιστουν οι επομενες γενεες πολιτικων.
Όλα αυτά προυποθετουν τη λυση της νομικης συνεχειας της Πολιτειας, και αυτό μονο με πραξικοπημα γινεται.


Αγαπητοι φιλοι Δεν τα φαγαμε ολοι μαζι. Τα εφαγαν οι πολιτικοι, μαζι με μια διεφθαρμενη οικονομικη ολιγαρχια και μαζι με μια παρασιτικη μειοψηφια του πληθυσμου, η οποια ζει σε βαρος της εντιμης πλειοψηφιας. Η μειοψηφια αυτή δεν είναι της ταξης του 1 %. Είναι πολύ περισσοτεροι:

Υπαρχουν στην Ελλαδα 800,000 ελευθεροι επαγγελματιες , και οι 500,000 εξ αυτων φοροδιαφευγουν. Αλλα δεν είναι μονο αυτοι: Οι αναγκαιες οικονομικες μεταρρυθμισεις θιγουν πολυαριθμα βολεμενα τμηματα τους πληθυσμου. Αυτή η ετεροκλητη προνομιουχος μειοψηφια είναι τοσο πολυπληθης, ισχυρη και συμπαγης, που καμμια δημοκρατικη Κυβερνηση δεν μπορει να αναμετρηθει μαζι της.

Επισης ο Ελληνας πρεπει να μαθει ότι όταν παραβιαζει τους Νομους θα εχει συνεπειες. Οποιοι κλεινουν τους δρομους η κανουν «καταληψεις» θα τιμωρουνται, το ιδιο και οι συνδικαλιστες της ΔΕΗ οταν κατεβαζουν τους διακοπτες. Οι μπαχαλακηδες του ΣΥΡΙΖΑ θα μαθουν ότι στα ευνομουμενα κρατη η Αστυνομια εχει το μονοπωλιο της βιας. Ο Ελληνας θα μαθει ότι αν χτιζει αυθαιρετο στην παραλια η στο Δασος η Πολεοδομια θα του το γκρεμιζει.

Δεν εχουμε χρονο να «διαπαιδαγωγησουμε το λαο». Οι ακραιες καταστασεις απαιτουν ακραια μετρα.

ΝΕΣΤΩΡ 2 Ιουλίου 2012 στις 3:15:00 μ.μ. EEST  

Θεωρώ ότι μια συζήτηση για επέμβαση των ΕΔ στην πολιτική ζωή της Χώρας, την Ιστορική περίοδο που διανύουμε, είναι Εθνικά επικίνδυνη. Ο Δυτικός - Ευρωπαϊκός Πολιτισμός και τα Κράτη, τον οποίον εκπροσωπούν, βασίζεται σε ένα μοντέλο διακυβέρνησης: της αστικής Δημοκρατίας, την οποία εμείς ως Έλληνες πιστεύουμε ότι γεννήθηκε και ήκμασε στην Ελλάδα. Μέσα από το μοντέλο αυτό το οποίο είναι και το ποιο προηγμένο στην σημερινή συγκυρία χαρακτηρίζει τους Λαούς και τους κατατάσσει σε κατηγορίες Πολιτισμένων ή Υποανάπτυκτων. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κανένα Ευρωπαϊκό Κράτος το οποίο να κυβερνάται από αυταρχικά ή στρατιωτικά καθεστώτα. Ακόμη και η Τουρκία έχει ένα σύστημα το οποίο έχει επίφαση Δημοκρατίας, γιατί αυτό απαιτεί το διεθνές περιβάλλον. Το ερώτημα είναι εάν ένα κράτος, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος μπορεί να είναι δυνατό, σύγχρονο, αξιοπρεπές, με ισχυρή οικονομία, έχοντας ως πολιτικό σύστημα την Δημοκρατία, η απάντηση είναι ΝΑΙ. Εγώ γνωρίζω ένα τέτοιο Κράτος, την Γερμανία, την ιστορία της οποίας όλοι γνωρίζουμε και το προτείνω ως παράδειγμα προς μελέτη. Αιματοκύλησε δυο φορές την Ευρώπη με αυταρχικά καθεστώτα, στην συνέχεια τεμαχίστηκε σε δυο Κράτη και κατάφερε το ένα από τα δυο τεμάχια ( Δυτική Γερμανία ), με Δημοκρατικό σύστημα διακυβέρνησης, να σηκώσει τα ερείπια του πολέμου, να γίνει οικονομική δύναμη, να κάνει την επανένωση των δυο Κρατών και να διώξει σχεδόν όλα τα ξένα στρατεύματα κατοχής από επάνω της και να γίνει ξανά Μεγάλη Ευρωπαϊκή Δύναμη. Στην Ελλάδα και σε άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες τα Ναζιστικά Κόμματα έχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά, παρά στην Γερμανία. Η Ισπανία και η Πορτογαλία, που είχαν βεβαρυμένο παρελθόν, προχωρούν με το ίδιο σύστημα. Τι θέλω να πω με αυτό, είναι νομίζω απλό, οι Λαοί μεγαλουργούν ανεξάρτητα από τα συστήματα διακυβέρνησης. Στην Ελλάδα τα ρίχνουμε πάντοτε αλλού. Εμείς νοσταλγούμε Στρατιωτικές επεμβάσεις στον 21ο Αιώνα ! ! ! είναι αυτά σοβαρά πράγματα ? Ακόμη και στην Τουρκία βάζουν τους Στρατηγούς στην φυλακή. Δηλαδή εμείς δεν έχουμε ως Λαός την απαιτούμενη κατά κεφαλήν καλλιέργεια και Ηγεσία ώστε να κυβερνηθούμε με το Δημοκρατικό Σύστημα και να προκόψουμε ? Εάν ο Ελληνικός Λαός επιλέξει στο μέλλον τον ΣΥΡΙΖΑ, που είναι κατά την άποψη ορισμένων εθνοπροδοτικό κόμμα, τότε ας υποστεί της συνέπειες της επιλογής του, αλλά δεν νομίζω ότι εμείς πρέπει να καλλιεργούμε θεωρίες για Στρατιωτικές επεμβάσεις, αλλά απεναντίας πρέπει να εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση ώστε η Χώρα μας να βγει από την κρίση μέσα από το υπάρχον σύστημα διακυβέρνησης, το οποίο είναι της αστικής Δημοκρατίας.

NF 2 Ιουλίου 2012 στις 8:44:00 μ.μ. EEST  

@Αρματιστης:

Δεν υπαρχουν αριστεροι αξιωματικοι στις Ενοπλες Δυναμεις ουτε στην Αστυνομια.
Οι πυλες της Κολασης ανοιξαν ηδη. Οσοι καταλαβαινουμε λιγα οικονομικα ξερουμε ότι αυτό που ερχεται σε λιγο καιρο στην Ελλαδα υπερβαινει και τον Αντωνακη και τους ΣΥΡΙΖΑιους.

Σωστη η περιγραφη σας για τον Μεσοπολεμο, αλλα δεν μας λετε το φιναλε. Τελικως η Χωρα απεκτησε το 1936 έναν τιμιο δικτατορα, τον Μπαρμπα-Γιαννη το Μεταξα, ο οποιος ηταν ο καλυτερος επιτελικος αξιωματικος στην Ιστορια του Ελληνικου Στρατου.

Ως Πρωθυπουργος ο Μπαρμπα-Γιαννης:
1)Αρνηθηκε να πληρωσει τους δανειστες, που απαιτουσαν τα λεφτα τους μετα τη Χρεωκοπια του 1932.
2)Εκανε χρηστη οικονομικη διαχειρηση.
3)Εστησε τα θεμελια τους συγχρονου κοινωνικου κρατους στην Ελλαδα. Περισσοτερα για αυτό σε άλλη αναρτηση.
4)Διαλεξε τους σωστους Συμμαχους. Προετοιμασε με τον καλυτερο δυνατο τροπο τις Ενοπλες Δυναμεις, οι οποιες ηταν σχεδον διαλυμενες το 1935. Δαπανησε 15 δις. δρχ. για την αμυνα το 1936-1940, εναντι 2 δις. δρχ. την περιοδο 1923-1935. Δεν ηταν «θαυμα» το 1940.

ΑΥΤΟ ονειρευομαι.

Στα ξερονησια θα πανε οι εγκληματιες, οι λαθρομεταναστες και οι κουκουλοφοροι της Ακρας Αριστερας για να τους κανουν παρεα. Κανενας άλλος.


Σχετικα με την 21-4-1967. Οι Απριλιανοι κηλιδωσαν τη στολη του Αξιωματικου, διοτι επετρεψαν να γινουν βασανιστηρια σε πολλους εντιμους αντιφρονουντες, και συνεπως δικαιως πηγαν φυλακη.
Σε σχεση όμως με αλλα καθεστωτα της ιδιας περιοδου (Αργεντινη, Χιλη) ηταν μια μαλλον ηπια δικτατορια.
Αν δεν κανω λαθος, την περιοδο 1967-1973 η Ελλαδα ειχε Δημοσιο Χρεος 22 % του ΑΕΠ, ρυθμο αναπτυξης 9 % και ανεργια 3,5 %. Χωρις «δανεια» και «κοινοτικες επιδοτησεις» αλλα με εμπαργκο από την ΕΟΚ.

Οι χουντικοι αντισυνταγματαρχες του 1967 ειχαν πολεμησει ως νεαροι υπολοχαγοι το 1940-1949. Ιδου ο απολογισμος τους:
Γ. Παπαδοπουλος: 1 Πολεμικος Σταυρος, 1 Αριστειο Ανδρειας
Σ. Παττακος: 7 πολεμικοι Σταυροι, 3 Αριστεια Ανδρειας
Ι. Λαδας: 2 μεταλλια εξαιρετων Πραξεων, 2 Αριστεια Ανδρειας.

Τα περι "προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών, παιδείας του λαού, εμβάθυνσης της δημοκρατίας ,συνειδητοποιημένων πολιτών" κλπ ειναι μια ωραιοτατη εκθεση ιδεων, και δεν απανταει πρακτικα στο πως θα λυθει το προβλημα της χωρας.

Εγω εξηγησα πρακτικα γιατι ενας τιμιος δικτατορας θα σωσει την Ελλαδα.

Ανώνυμος 3 Ιουλίου 2012 στις 1:56:00 μ.μ. EEST  

Παρακαλλω διαβαστε για Μπεγλίτη από το e-dragoumanos.eu

δεν ήξερα που να σας το στείλω


Τον αναδιορισμό του στο ΥΠΕΞ αιτήθηκε ο τέως υπουργός Πάνος Μπεγλίτης, υποσχόμενος στο προφορικό ότι στη συνέχεια έχει κανονίσει την απόσπασή του στο ΠΑΣΟΚ. Επικαλείται τη διάταξη για τον αναδιορισμό υπαλλήλων που παραιτήθηκαν και δεν εξελέγησαν. Ο Προσωπάρχης Τάκης Σαρρής ακούγεται ότι σπρώχνει το πράγμα (ήδη άλλωστε τακτοποίησε τη σύζυγο και την άλλη αποσπασμένη του κ. Μπεγλίτη στη ΣΤ4 και ΣΤ5 Διεύθυνση). Το ερώτημα είναι πώς η εν λόγω διάταξη τυγχάνει τέτοιας ευρείας ερμηνείας ώστε να καλύπτει και περιπτώσεις υπαλλήλων που όχι μόνο δεν απέτυχαν, αλλά εκλέχθηκαν μια φορά ευρωβουλευτές και δύο φορές βουλευτές διατελώντας μάλιστα και μέλη της Κυβέρνησης. Αν είναι έτσι, γιατί έγινε τόση φασαρία όταν ο κ. Λοβέρδος πέρασε ειδική διάταξη ώστε να αναδιορίζονται οι βουλευτές που ήταν ιατροί του ΕΣΥ και δεν επανεκλέγονταν; Τότε τι χρειαζόταν η διάταξη αυτή; Μέχρι τώρα ξέραμε ότι για τους διοικητικούς πολιτικούς υπαλλήλους επιτρέπεται ο αναδιορισμός μόνο στη περίπτωση που παραιτούνταν και στις αμέσως επόμενες εκλογές δεν επιτύγχαναν την εκλογή τους. Αλλά με το ΥΠΕΞ, όλα είναι δυνατά… ιδίως επί καθεστώτος Ζέπου.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 3 Ιουλίου 2012 στις 5:00:00 μ.μ. EEST  

@NF
Για τί ρε μεγάλε ντρέπεσαι να πεις οτι ψήφισες ΧΑ; Αν έχουν τέτοιες απόψεις οι ψηφοφόροι του Καμμένου - που τυχαίνει να ξέρω καλά οτι η συντριπτική πλειοψηφία δεν σκέφτεται έτσι - καλύτερα να αγοράσουμε όλοι οι αριστεροί το στοκ των ΑΚ που υπάρχουν. Γιατί φαντάσου τι θα γίνει αύριο μεθαύριο όταν οι ομοϊδεάτες σου της ΧΑ(οργάνωση Χ και αυτή) απορροφήσουν τη λαϊκή δεξιά του Καμμένου και των εγκλωβισμένων στη ΝΔ πατριωτών - όπως πολλοί στο εν κρυπτώ. Η κρίση βαθαίνει, η Δημοκρατία της Βαϊμάρης, είπαμε, έρχεται ταχύτατα.

Παρεμπιπτόντως, ανθέλληνες λέει στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά στο Πραβδανετ είδα κάπου οτι και η αγορά καυσίμων για τα αεροσκάφη της ΠΑ από την κομμαντατούρ - ήθελα να πω από τον ευρωπαίο επίτροπο - περνάει. Κάποιο κονδύλι πήγαν να ζητήσουν για καύσιμα λεει και τους είπε "φερμπότεν". Τελικά φαίνεται οτι εκεί στη ΝΔ τον θέλουνε τον Γερμανό τους. Αν αύριο δηλαδή ζητήσει η φράου Μέρκελ να δώσουμε το μισό Αιγαίο στους Τούρκους αλλιως δεν έχει επόμενη δόση, θα της πουν όχι οι Κουβέληδες, Βενιζέλοι και Σαμαράδες; Και θα φταίει πάλι η Δούρου, ο Αμοιράς και άλλοι γραφικοί εθνομηδενιστές; και δεν θα ψάξουν όλοι οι απογοητευμένοι πατριώτες για έναν δυναμικό σωτήρα; Που καταλήγουμε: Βαϊμάρη ξανά.

Είναι επίσης απαράδεκτο και το καταγγέλλω μετ'έπιφάσεως το ότι ο ΝF ξέχασε να ανφερθεί στον ήρωα Νίκο Ντερτιλή που πρόσφατα το εγκώμιό του έπλεξε ο άγιος Καλαβρύτων κ.κ. Αμβρόσιος (μελλοντικός Αρχιεπίσκοπος άμα ανέβουν στην εξουσία οι ομοϊδεάτες σου νοσταλγοί της ΕΣΠΟ και του μπάρμπα Γιάννη, του ιδεολογικού της μέντορα).

NF 3 Ιουλίου 2012 στις 9:23:00 μ.μ. EEST  

Κανεις καθος φιλε μου. Δεν ψηφισα Χρυση Αυγη. Δεν θα δισταζα καθολου να το πω. Αλλα ακομα και αυτοι οι πρωην ναζιστες είναι καλυτεροι από εσας.

Να πω επισης ότι σεβομαι τη μειοψηφια των Πατριωτων Αριστερων. Δεν είναι πολλοι, αλλα υπαρχουν! Το 2000 ακουσα πρωην βετερανους του ΕΛΑΣ να μιλουν με αγανακτηση για την αποφαση των ΠΑΣΟΚων να επιτρεψουν Αλβανους Σημαιοφορους στις Παρελασεις. Οι Ενωτικοι του ΑΚΕΛ (ναι, υπαρχουν τετοιοι!) φωναζαν το 1964 «Ας γινει η Ενωσις της Κυπρου με την Ελλαδα,και ας παμε εμεις φυλακη!»

Πως είναι δυνατον να ψηφιζω Χρυση Αυγη, όταν ειμαι ενθερμος υποστηρικτης της Συμμαχιας με το Ισραηλ; Παρεμπιπτοντως εσεις οι Αριστεροι μισειτε το Ισραηλ ΠΟΛΥ περισσοτερο από ότι το μισουν οι Χρυσαυγιτες.

Σε επομενη αναρτηση θα γραψω για τις 300,000 μαϊμου συνταξεις Εθνικης Αντιστασης των δηθεν Αριστερων Αγωνιστων , για αν καταλαβουν ολοι ποιους εννουσε ο Παγκαλος όταν ελεγε «Ολοι μαζι τα φαγαμε»!»

Και κατι για να γελασουμε:

Τον Αυγουστο του 1940 ενας 15χρονης μαθητης εγραψε στο περιοδικο της ΕΟΝ το παρακατω ποιημα, με αφορμη τη συμπληρωση 4 ετων από την ανοδο του Μεταξα στην εξουσια:

Τεσσερα χρονια γυρω γυρω
Καταμεσης ηλιος λαμπρος,
Τεεσερα χρονια ολο μυρο
στη μεση μεση ο Αρχηγος
Εχω Πιστη στο θεουλη
σεβομαι το Βασιλια
Σαν μεγαλο Πατερουλη
Αγαπω το Μεταξα!

Ο μαθητης λεγοταν Μικης Θεοδωρακης...........


Ελπιζω να καταλαβατε ολοι ότι η Ιστορια είναι ένα περιπλοκο πραγμα, δεν είναι ασπρο μαυρο!

Ανώνυμος 3 Ιουλίου 2012 στις 11:28:00 μ.μ. EEST  

Γίναμε και αριστεροί ξαφνικά


LOL

Ανώνυμος 4 Ιουλίου 2012 στις 10:17:00 π.μ. EEST  

@Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ

ο μπαρμπαγιάννης δεν έχει σχέση με Χ, ΧΑ και λοιπές ακαθαρσίες.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 4 Ιουλίου 2012 στις 3:42:00 μ.μ. EEST  

Βρε τον προδότη!! Τέτοια έγραφε ο θεοδωράκης όταν ήταν 15 χρονών; απαράδεκτος, θα πετάξω όλους τους δίσκους του. Πάντως στα 15 μου υποστήριζα και εγώ θέσεις ανάλογες με αυτές του ΝF. Μετά μεγάλωσα.

Ο μπαρμπα Γιάνηες σας ήταν ένας wannabe Μουσσολίνι που, παρά τα όποια λαίκίστικα μέτρα που έλαβε, ανέβηκε στην εξουσία για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των εντολοδόχων του: Βασιλιά, Άγγλων και μεγαλοαστών. Ο λαός απλώς αδιαφόρησε και γι αυτόν και για όλους τους άλλους πολιτικούς και στρατιωτικούς, απαυδησμένος από τα συνεχή κινήματα ανάμεσα 22-36 (νομίζω οτι ήταν επτά συνολικά)και την οικονομική κρίση. Υπάρχει το βιβλίο Ιστορίας της τρίτης Λυκείου,ανοίξτε το και διαβάστε (και μην ακούσω χαζά για τους συγγραφείς, δεν το έγραψαν η Ρεπούση και η Δραγώνα)

Και επιπλέον φυσικά και έχει σχέση ο Μεταξάς με ΧΑ αφού οι ιδέες του για τον 3ο ελληνικό πολιτισμό, η απέχθειά του στον κοινοβουλευτισμό και η προβολή της Σπάρτης εις βάρος της Αθήνας καθώς και η παπαδοκρατική αντίληψη για το Βυζάντιο (πιο συκοφαντημένη περίοδος της ιστορίας μας δεν υπάρχει)είναι βασικά χαρακτηριστικά της εν λόγω οργάνωσης. Όπως και η γκαιμπελική του προπαγάνδα που φτάνει έως τα αναγνωστικά δημοτικού, ο απόλυτος έλεγχος των ΜΜΕ, η φίμωση κάθε φιλελεύθερου λόγου και ένα σωρό άλλα. Παραπέμπω και πάλι στο σχολικό εγχειρίδιο, της Έκθεσης έκφρασης τώρα, όπου στην τελευταία ενότητα, Λόγος Παιδείας ενάντια σε Λόγο εξουσίας, συγκρίνονται κείμενα από αναγνωστικά του Μεταξά με κείμενα αναγνωστικών του καθεστώτος Χότζα. Ο λόγος της αυταρχικής εξουσίας, παντού και πάντα ίδιος.

Για κάντε και μια σύγκριση αυτού του λόγου εξουσίας με τον λόγο της παιδείας: την απάντηση του Κολοκοτρώνη στον Ιμπραήμ, της Αντιγόνης στον Κρέοντα, του Μ.Βασιλείου στον απεσταλμένο του Ουάλλη,Μόδεστο, του Μακρυγιάννη στο ναύαρχο Δεριγνύ και έπειτα συζητάμε και για κρίση και για μειοδοσίες και για τα πάντα. Αν νοσταλγούμε μπαρμπα Γιάννηδες, την παιδεία μας έχουμε απωλέσει και είμαστε ετοιμοι να σκύψουμε και σε Τούρκο και σε Γερμανό και σε κάθε καραγκιόζη που έχει δύναμη. Δεν υπάρχουν ηγέτες - σωτήρες (μεσσιανισμός, μια καλή ενότητα στο παραπάνω βιβλίο της Εκθεσης- Εκφρασης). Υπάρχουν λοαοί που είτε ορθώνονται στο ύψος των περιστάσεων και σώζονται είτε ψάχνουν πλαστούς μεσσίες και καταποντίζονται.

NF 4 Ιουλίου 2012 στις 6:21:00 μ.μ. EEST  

Ποιος καθιερωσε τις συνταξεις γηρατος, την δωρεαν ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη των εργαζομενων, το οκταωρο, τις συλλογικες συμβασεις εργασιας, την αδεια μετα αποδοχων; Ο Μεταξας, το 1937-1938!

Πως βρηκε τα λεφτα; Μηπως πηρε «Δανεια» και «επιδοτησεις» όπως ο Ανδρεας το 1981; Όχι. Εκανε σωστη οικονομικη διαχειριση, και κυριως ΑΡΝΗΘΗΚΕ να πληρωσει τους Δανειστες μας! Αυτό που πρεπει να κανει μια Πατριωτικη Ελληνικη Κυβερνηση σημερα!

Ισως να θαυμαζε το Μουσολινι ο Μεταξας. Όπως τον θαυμαζαν ο Βενιζελος και ο Πλαστηρας .Και βεβαια ηταν φασιστας ο Μεταξας. Ηταν ενας Δικτατορας.Όμως όταν το 1940 κληθηκε να διαλεξει το Φασισμο ή την Πατριδα, διαλεξε την Πατριδα.

Το 1948 ο Σταλιν εδωσε γραμμη στους Ελληνες Αριστερους να υποστηριξουν την αποσχιση της Μακεδονιας από την Ελλαδα ,και την ενταξη της σε ένα σλαβομακεδονικο κρατος. Και αυτοι υπακουσαν. Αντιθετα με τον Μεταξα αυτοι εβαλλαν τον Κομμουνισμο πανω από την Πατριδα.

Αφου μιλαμε για το Χοτζα, Θα υπενθυμισω στους Αριστερους ότι ο «ηρωας»(εδώ γελαμε!) Μανωλης Γλεζος ηταν πρωτος πρωτος στην κηδεια του Χοτζα το 1985, και εχυσε δακρυ κορομηλο.”Τεθλιμμενος συγγενης!”. Το βιντεο υπαρχει στο Διαδικτυο.

Δεν ειμαι οπαδος ολοκληρωτικων λυσεων όπως νομιζουν μερικοι. Ο λαος ομως είναι ολοφανερα ανικανος να αναδειξει σωστους ηγετες, και δεν υπαρχει χρονος να τον «διαπαιδαγωγησουμε»………

Ανώνυμος 5 Ιουλίου 2012 στις 12:49:00 μ.μ. EEST  

Ήθελα, να ΄ξερα δεν βαρεθήκατε στον 21ο αιώνα, να μιλάτε για μεταξάδες και στάλιν και το κακό το συναπάντημα!
Ειδικά, φίλε NF για το ΙΚΑ που όλοι "κόπτονται", σας γνωρίζω ότι είναι ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ του Αλέξανδρου Παπαναστασίου!!! ο οποίος δεν πρόλαβε να το "προχωρήσει" με τα κινήματα και τα λοιπά και έτσι "ιδρύθηκε" από τον μεταξά!
Για την Μακεδονία μας, το έχω ξαναγράψει: Υπουργός Εξωτ. Ευάγγελος Αβέρωφ, δέχεται αντιπροσωπεία των σκοπιανών και λέει στους Έλληνες δημοσιογράφους: "αυτοί αυτοαποκαλούνται "μακεδόνες". Μη γίνει όμως θέμα, γιατί το ζήτημα επεξεργάζεται!!" στο δε Αναγνωστικό της Ε΄Δημοτικού, εν έτει 1958 και σε κεφάλαιο για τον Άγιο Δημήτριο, αναφερεται ότι:"... οι σλάβοι από την περιοχή της Μακεδονίας, έκαναν πολλές επιδρομές με άλλους βαρβάρους κατά της Θεσκης!!"
Επίσης για το μεταξά, λίγοι είναι εκείνοι που λένε ότι ΑΔΙΚΑ συρθήκαμε στον πόλεμο του ΄40, αφού ο μεταξάς ήταν γερμανόφιλος--άλλωστε στη στρατ.σχολή του Ποτσδαμ υπήρχε επιγραφή:ουδέν στρατηγικό πρόβλημα άλυτον υπό του Ιωάννου Μεταξά-- και λόγω του βασιλιά και της παραμονής στη χώρα των "φίλων" άγγλων, οι ιταλοί μας χτύπησαν;;;!!
Συνεπώς, άδικα "τρωγόμαστε" μεταξύ μας, για ηγεσίες που πέρασαν, άφησαν πίσω τους καταστροφές--σε λίγο έχουμε την ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ, ποιός έχει ενδιαφερθεί για τους Ελδυκάριους, τους αεροπόρους, τους ναυτικούς αξκούς και οπλίτες σε εκείνον τον ΠΡΟΔΟΜΕΝΟ αγώνα;;;---ενώ θα πρέπει να γίνονται παραδείγματα προς αποφυγή και να κοιτάξουμε το σημερινό μας χάλι!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP