Αποδοκίμασαν τον Μπαχτσελί

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Επεισοδιακά ξεκίνησε η περιοδεία του προέδρου του ακροδεξιού κόμματος της Τουρκίας Εθνικιστική Δράση, κ. Ντεβλέτ Μπαχτσελί, και της συνοδείας του σε Ελλάδα και Σκόπια.

Κατά την άφιξή του στο σπίτι όπου φέρεται(*) να γεννήθηκε ο Κεμάλ Ατατούρκ και όπου σήμερα στεγάζεται το τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης αποδοκιμάστηκε από ομάδα Κυπρίων φοιτητών, μέλη της Παγκύπριας Ενιαίας Οργάνωσης Φοιτητών (ΠΕΟΦ) και μέλη της Χρυσής Αυγής που φώναζαν συνθήματα κατά της τουρκικής κατοχής στην Κύπρο, αλλά και του ιδίου του κ. Μπαχτσελί.

Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν αποκλείσει τον χώρο γύρω από το προξενείο εμπόδισαν τους διαδηλωτές να το προσεγγίσουν όταν εισήλθαν στο κτίριο ο κ. Μπαχτσελί και η δεκαπενταμελής συνοδεία του· μάλιστα έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών για να απομακρύνουν τους συγκεντρωμένους. Τον κ. Μπαχτσελί και τη συνοδεία του υποδέχτηκε ο Τούρκος πρόξενος, κ. Τουγρούλ Μπιλτεκίν, ο οποίος και τους ενημέρωσε για τις εργασίες ανακαίνισης στο σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ.

Ο Τούρκος πολιτικός έφτασε στη Θεσσαλονίκη προερχόμενος από τη Θράκη όπου περιόδευσε σε μουσουλμανικά χωριά και είχε συναντήσεις με στελέχη της μειονότητας στο Διδυμότειχο, το Μεγάλο Δέρειο, τα Αρριανά Ροδόπης, ενώ στην Κομοτηνή επισκέφθηκε το τουρκικό προξενείο.

Στην Ξάνθη επικράτησε ένταση, καθώς στην κεντρική πλατεία είχαν συγκεντρωθεί 40 περίπου μέλη ακδροδεξιών οργανώσεων που τον αποδοκίμασαν, όμως οι δυνάμεις της αστυνομίας δεν επέτρεψαν την πρόκληση επεισοδίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπαχτσελί επρόκειτο στη διαδρομή προς τη Θεσσαλονίκη να επισκεφθεί το Ιμαρέτ, ιστορικό μνημείο αυθεντικής αρχιτεκτονικής στην Καβάλα που λειτουργεί και ως ξενοδοχείο, ωστόσο οι υπεύθυνοι του συγκροτήματος φοβούμενοι επεισόδια με ακροδεξιούς δεν έκαναν δεκτό το αίτημά του.

Το βράδυ ο εθνικιστής ηγέτης επρόκειτο να ματαβεί στα Σκόπια για να συναντηθεί με την ηγεσία της εκεί τουρκικής μειονότητας, που ζει στην περιοχή του Γκόστιβαρ.

Πηγή: Καθημερινή

(*)Σημ. Εν Κρυπτώ: Το τι ήταν το σπίτι αυτό μας το εξηγεί ο αείμνηστος Νεοκλής Σαρρής εδώ:


2 σχόλια:

Alexandros 30 Ιουνίου 2012 στις 4:15:00 μ.μ. EEST  

Να σημειωθεί πως ο "κύριος" αυτός έπρεπε να συλληφθεί πάραυτα ως ηθικός αυτουργός σε δολοφονίες, ενώ δεν αποκλείεται και ο ίδιος να είναι δολοφόνος!

test.kremmydas 30 Ιουνίου 2012 στις 6:16:00 μ.μ. EEST  

http://ardin-rixi.gr/archives/6407

"
Σαν να μην έφτανε αυτό, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, σε μια πρωτοφανή εκστρατεία διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, προσπαθούν να ταυτίσουν την διαμαρτυρία λιγοστών αυτόνομων Κύπριων φοιτητών, μαζί με Κούρδους και Ελλαδίτες πολίτες της πόλης με την Χρυσή Αυγή. Σε αυτήν την εκστρατεία πρωτοστάτησε το enikos.gr του τάχα ανεξάρτητου και έγκυρου Νίκου Χατζηνικολάου, αλλά και η εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, που με ένα εξώφυλλο πρωτοφανούς αθλιότητας προσπαθεί μέσω αισχρών συκοφαντιών να διασκεδάσει την σιωπή σύσσωμου του πολιτικού κατεστημένου απέναντι στις προκλήσεις των Τούρκων ναζί.

Στο εξώφυλλο, ως κεντρικό θέμα η εφημερίδα γράφει: ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ, και ως υπότιτλο ΓΚΡΙΖΟΙ ΛΥΚΟΙ ΜΑΛΩΝΑΝ ΜΕ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ… ΑΔΕΡΦΟΥΣ ΤΟΥΣ, ενώ πιο κάτω με μικρότερα γράμματα αναφέρουν ένα άσχετο με το συμβάν περιστατικό: Μέλη της Χρυσής Αυγής έμειναν ατιμώρητα για 100 ευρώ.

Πρόκειται για ένα εμετικό εξώφυλλο, που, βάζει στο ίδιο τσουβάλι αυτούς που εναντιώνονται στην τουρκική κατοχή και ζητούν την αποκατάσταση του κυπριακού ελληνισμού από τα τουρκικά εγκλήματα, με τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας του Τάσου Ισάακ, μ’ αυτούς που εκθειάζουν τη γενοκτονία των Ελλήνων, των Αρμένιων, των Κούρδων και των άλλων λαών της Μικράς Ασίας.

Σε τέτοιο βαθμό σπίλωσης και προπαγάνδας δεν έχουν φτάσει ούτε οι τουρκικές προπαγανδιστικές φυλλάδες! Χώρια που ο τρόπος που προβάλει η εφημερίδα το συμβάν καλύπτει πλήρως την απαράδεκτη επίθεση των ΜΑΤ, που λειτούργησαν ως κοινοί μπράβοι των Γκρίζων Λύκων. Από κοντά διάφορες δήθεν προοδευτικές φωνές και γραφίδες, που αιφνιδίως τυφλώθηκαν μπροστά στον Τούρκο ναζί, καταγγέλλοντας τον… ελληνικό εθνικισμό και τις… ελληνικές σημαίες –σε μια περίεργη ταύτιση με τους… Γκρίζους Λύκους.
"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP