Φ. Φράγκος: Θα σταθούμε όρθιοι

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

"Δεν είναι τα υλικά αγαθά αλλά είναι οι ηθικές αξίες, ο πολιτισμός, η Ιστορία μας, οι παραδόσεις μας, οι οποίες μας επιτρέπουν να παραμείνουμε όρθιοι. Και θα σταθούμε όρθιοι".

Αυτό δήλωσε χθες ο υπηρεσιακός ΥΕΘΑ, στρατηγός Φ. Φράγκος, από τα Μαράσια του Έβρου, όπου παρευρέθηκε χθες για το ετήσιο Μνημόσυνο της "Κυράς των Μαρασίων" Βασιλικής Λαμπίδου. Ταυτόχρονα έστειλε και σαφές μήνυμα για την ετοιμότητα του ελληνικού Στρατού. Ολόκληρη η δήλωση του ΥΕΘΑ Φ. Φράγκου έχει ως εξής:
«Είχαμε την ευκαιρία να τιμήσουμε την Κυρά Βασιλική, την Κυρά των Μαρασίων, την Κυρά που μας ενώνει που μας δίνει όραμα για ανάταση. Όπως είπα και προηγουμένως στα στελέχη μας, δεν είναι τα υλικά αγαθά αλλά είναι οι ηθικές αξίες, ο πολιτισμός, η Ιστορία μας, οι παραδόσεις μας, οι οποίες μας επιτρέπουν να παραμείνουμε όρθιοι. Και θα σταθούμε όρθιοι.
Για ένα πράγμα θέλω να διαβεβαιώσω σήμερα, από τη θέση του Υπηρεσιακού Υπουργού Εθνικής Αμύνης. Εύχομαι να λειτουργήσει η Δημοκρατία και με αμεσότητα να παραδώσω στον αιρετό Υπουργό Άμυνας.
Θέλω να σας πω κάτι όμως. Μην αμφιβάλλετε για τις δυνατότητες του Ελληνικού Στρατού. Το επαναλαμβάνω και πάλι. Ναι μεν δύναμη αποτροπής, αλλά ισχυρή, σιωπηλή στρατιωτική δύναμη που εάν απαιτηθεί θα κάνει εκκωφαντικό θόρυβο"
.

Θυμίζουμε ότι η «Κυρά των Μαρασίων» Βασιλική Λαμπίδου – Φωτάκη είχε γεννηθεί το 1904 στο Μεγάλο Ζαλούφι της Ανατολικής Θράκης. Το 2007 βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών για την πολυετή προσφορά της στα στρατευμένα νιάτα. Το σπίτι της βρίσκεται στα 300 μέτρα από τα τουρκικά φυλάκια, με φυσικό σύνορο τον Έβρο, στο χωριό Μαράσια.


Η ίδια γνώρισε σε νεαρή ηλικία την προσφυγιά, κατά την ανταλλαγή των πληθυσμών του 1921 και έλεγε ότι ακούγοντας τους φύλακες από την άλλη πλευρά ένιωθε πάντα την ανάγκη να δηλώνει την παρουσία της και την ελληνικότητα του τόπου. Για περίπου πενήντα χρόνια ήταν αυτή που ύψωνε καθημερινά την ελληνική σημαία στην αυλή του σπιτιού της στο χωριό Μαράσια, μερικές εκατοντάδες μέτρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Για την προσφορά της στην πατρίδα είχε τιμηθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Στρατό Ξηράς και πλήθος άλλων φορέων.

Η γυναίκα σύμβολο των Ελλήνων ακριτών απεβίωσε την 19 Ιουνίου 2011 σε ηλικία 107 ετών, και κηδεύθηκε με τιμές εν ενεργεία αξιωματικού του ΕΣ, παρουσία του τότε Α/ΓΕΣ και νυν ΥΕΘΑ Φ. Φράγκου, καθώς και του νυν Α/ΓΕΣ και τότε διοικητή Δ' ΣΣ, αντιστρατήγου Κ. Ζιαζιά. Όλοι όσοι υπηρέτησαν στην Τ.Δ. 21ου Σ.Π., και ειδικά όσοι πέρασαν από το ΕΦ Μαρασίων, θα τη θυμούνται με στοργή...

19 σχόλια:

Ανώνυμος 11 Ιουνίου 2012 στις 12:53:00 μ.μ. EEST  

Ο μοναδικός Υπουργός Άμυνας με @@@δια

Nikos 11 Ιουνίου 2012 στις 1:18:00 μ.μ. EEST  

το πρωί στη πρώτη γραμμή το βράδυ στο θώκο του Ηρώδειου… αλλεπάλληλες χειραψίες με τον κόσμο…και του σαλονιού και του λιμανιού που λέμε… αυτός ο άνθρωπος δεν πρέπει να πάει σπίτι του, τον χρειαζόμαστε…

Ανώνυμος 11 Ιουνίου 2012 στις 1:33:00 μ.μ. EEST  

ΝΑ...ΓΙΑΤΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝ ΑΜΥΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ!!! ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΣ.!ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ, ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

.ΕΛ

Ανώνυμος 11 Ιουνίου 2012 στις 1:54:00 μ.μ. EEST  

απλά θα μεταφέρω το σχόλιο της συζήγου :

''αυτός μου αρέσει, γίνεται να τον κρατήσουμε και μετά τις εκλογές!!!!!!!!''

Ανώνυμος 11 Ιουνίου 2012 στις 2:21:00 μ.μ. EEST  

εστω και για λιγο απο οτι φαινεται ο σωστος ανθρωπος στη σωστη θεση (μακαρι να ειχε και τον Γραψα μαζι του-αχτυπητο διδυμο-θα ησυχαζαμε απο τους τουρκους για χρονια) αν και δεν συμφωνω με την χρυση αυγη ο μονος ανθρωπος που του εσφιξε το χερι στη βουλη ηταν ο μιχαλολιακος

Μanolis 11 Ιουνίου 2012 στις 2:37:00 μ.μ. EEST  

Στην πραγματικοτητα , αυτο θελει ο λαος της χωρας : εναν ανθρωπο σοβαρο, να του πει με απλα λογια οτι ναι, η κατασταση ειναι δυσκολη αλλα επειδη ειμαστε αυτοι που ειμαστε, θα το παλεψουμε ολοι μαζι και θα επιβιωσουμε και θα ξαναπροκοψουμε. Να δωσει μια ελπιδα οτι παλευεται η κατασταση. Οτι σε 1 , σε 2 , σε 5 χρονια , θα παρουμε το δρομο προς τα πανω. Στην κατοχη ειχαμε 10 χρονια σχεδον, πολεμο και ολοκληρωτικη καταστροφη της χωρας , το '50 ομως ξεκινησε η δημιουργια οσων σιγα - σιγα αναλωθηκαν μετα τη μεταπολιτευση. Τωρα αν αυτος ο ανθρωπος ειναι ο Στρατηγος, δεν το γνωριζω , ομως μιλαει οπως οφειλει να κανει ενας αληθινος πατριωτης και οχι ενας πολιτικαντης, που θελει να κρατησει ισορροπιες στο κομμα του ή την παρεα του...

Gor 11 Ιουνίου 2012 στις 3:18:00 μ.μ. EEST  

..λετε να ειναι ενας απο τους υποψηφιους ΗΓΕΤΕΣ που μας λειπουν!? Απο τους ΗΓΕΤΕΣ που θα μπορουσαν να πανε την Ελλαδα και συναισθηματικα και πρακτικα ενα βημα παραπερα?

Ειναι πατριωτης, ειναι αποτελεσματικος, εχει εκτόπισμα (κυριολεκτικα+μεταφορικα), εχει τη θρησκεια μας μεσα του, εχει τα σχολεια πολεμου στην πλατη του, εχει εμπειρια στην πραξη, το μονο που δε γνωριζω' ειναι η αντοχη του [αν κ καταδρομεας] στην βρωμερη πλέμπα που θα συναντουσε σε πιθανη πολιτικη εμπλοκη!


(κατι σαν το Νετανιάχου - ΚΑΙ βατραχος των ΙΕΔνμν ΚΑΙ Αρχιτεκτων του ΜΙΤ!! Δεν εχουμε πολλους αλλωστε Στρατιωτικους-Καταδρομεις με εμπειρια αρχηγου ΚΑΙ PhD (!) που να ΜΗΝ ειναι ομως θεωρητικοι-ακαδημαϊκοι, αλλα αντιθετως επιχειρησιακοι..)

Ανώνυμος 11 Ιουνίου 2012 στις 3:32:00 μ.μ. EEST  

΄΄ Όπως είπα και προηγουμένως στα στελέχη μας, δεν είναι τα υλικά αγαθά αλλά είναι οι ηθικές αξίες, ο πολιτισμός, η Ιστορία μας, οι παραδόσεις μας, οι οποίες μας επιτρέπουν να παραμείνουμε όρθιοι. Και θα σταθούμε όρθιοι.΄΄ Πολύ ωραία λόγια χωρίς αντίκρυσμα, για ηλίθιους μας περνάει ο άνθρωπος. Το Κράτος αυτό μπορεί σήμερα να αντιμετωπίσει μια κρίση ?
΄΄Εύχομαι να λειτουργήσει η Δημοκρατία και με αμεσότητα να παραδώσω στον αιρετό Υπουργό Άμυνας.΄΄ Γιατί υπάρχει περίπτωση να μην λειτουργήσει η Δημοκρατία ? κάνει τέτοιες εκτιμήσεις και τι θα κάνει μετά, δεν μας λέει , τι υπονοεί ? Είναι σοβαρά πράγματα αυτά ?

Ανώνυμος 11 Ιουνίου 2012 στις 4:58:00 μ.μ. EEST  

Εσύ 3.32 κάποιο ζόρι τραβάς, αλλά δε μας το λες να σε βοηθήσουμε... Ένας ψυχολόγος θα σε βοηθήσει.

Ανώνυμος 11 Ιουνίου 2012 στις 5:46:00 μ.μ. EEST  

Ποναει το χρονια του υπηρεσιας. Δεν ηταν ολοι ετσι!

Αλασκας

Evmenis Kardianos 11 Ιουνίου 2012 στις 7:05:00 μ.μ. EEST  

Δεν θέλομε έναν Αντιστράτηγο Φραγκούλη Φράγκο "υπηρεσιακό" Υπουργό Εθνικής Αμύνης, ...... απαιτούμε έναν ... MONIMO .... Υπουργό Εθνικής Αμύνης Αντιστράτηγο Φραγκούλη Φράγκο!

Ευμένης Καρδιανός

Ανώνυμος 11 Ιουνίου 2012 στις 7:28:00 μ.μ. EEST  

Ρε 3;32.....ο άνθρωπος δηλώνει την επιθυμία του να παραδώσει σε αιρετό υπουργό και να λειτουργήσει η Δημοκρατία και προφανώς εννοεί να τα βρούν τα κόμματα, να σχηματίσουν μια κυβέρνηση, "να οργανωθούμε ρε παιδιά", να σχηματίσομε μια κυβέρνηση της "προκοπής".

Οτι θες καταλαβαίνεις ?.....

Ανώνυμος 11 Ιουνίου 2012 στις 10:44:00 μ.μ. EEST  

ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΙ,ΜΠΕΓΛΙΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΓΕΛΟΙΟΙ...;;;

Ανώνυμος 12 Ιουνίου 2012 στις 12:16:00 π.μ. EEST  

Είχα την τύχη να υπηρετήσω υπό τις διαταγές του όταν ήταν διοικητής της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών και τον γνώρισα πολύ καλά. Νεαρός δόκιμος τότε μας περνούσε κάθε φορά που μιλούσε τον πατριωτισμό και την πίστη στον αγώνα υπέρ της πατρίδας. Άξιος αγωνιστής και πραγματικός Έλλην! Θα πρέπει να παραμείνει στο τιμόνι του ΥΠΕΘΑ διότι αν μας κουβαλήσουν πάλι κανά πλοτιτικάντη δεν πρόκειται να δούμε προκοπή!

Ανώνυμος 12 Ιουνίου 2012 στις 4:23:00 π.μ. EEST  

Για να κάνω και τον δικηγόρο του διαβόλου, απαντώντας στο ερώτημα αν θα απομακρυνθεί για να έρθουν Αβραμόπουλοι και Μπεγλίτηδες.

Πέρα από τα όσα καλά του καταλογίζονται και για τα οποία συμφωνώ, δεν ξαναείδα υπουργό Άμυνας να καλεί στην απονομή πτυχίων στη ΣΕΘΑ τον πρώην ΥΕΘΑ Αβραμόπουλο. Ως τι; Επικοινωνιακή διαχείριση για την επομένη των εκλογών; Γιατί δεν κάλεσε τον Μπεγλίτη; Γιατί να βρίζουμε τον Αβραμόπουλο, όταν ο Φράγκος ο ίδιος τον καλεί να παραδώσει πτυχία, όταν δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο; Ή έστω ας καλούσε και άλλους παλαιούς υπουργούς. Αυτά είναι φάλτσα χοντρά!

Λίγη σοβαρότητα γιατί χαλάει η καλή εικόνα και τα πολλά ταξίδια!

Ανώνυμος 12 Ιουνίου 2012 στις 8:15:00 π.μ. EEST  

ΑΝΩΝΥΜΟΣ της 11 Ιουνίου 2012 3:32:00 μ.μ. EEST

Εάν κάποιοι θέλουν τον Φράγκο για μόνιμο Υπουργό, δεν έχω αντίρηση, αλλά πρώτα να κατέβη στις εκλογές για να εκλεγεί από τον Ελληνικό Λαό, Δημοκρατία δεν έχουμε ή όχι ? Τότε να δούμε πόσα απίδια έχει ο σάκος. Από πατριωτισμό και επιχειρησιακή ετοιμότητα έναντι των Τούρκων, λόγια του αέρα, με τί θα αντιμετωπισθούν οι Τούρκοι με πέτρες, τα Leo 2HELL, πόσα χρόνια είναι που δεν έχουν πυρομαχικά ? μέχρι τώρα που ήταν ο κ. Υπουργός, δεν ήταν Αρχηγός ΓΕΣ, δεν ενησυχούσε για την άμυνα της Πατρίδας ? Υπέβαλε ποτέ για αυτό το θέμα την παραίτησή του ? Να μου απαντήσει ο Φίλος, που μου πρότεινε ιατρική περίθαλψη.

Ανώνυμος 12 Ιουνίου 2012 στις 9:03:00 π.μ. EEST  

@11 Ιουνίου 2012 10:44:00 μ.μ.

ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΙ,ΜΠΕΓΛΙΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΓΕΛΟΙΟΙ...;;;

Αγαπητέ φίλε, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΑ έχει η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!, την οποία τα παραπάνω
ανθρωπάρια την μεταφράζουν ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ!!! Δηλ. κομματικός ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ!!!!

Γιάννης

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 12 Ιουνίου 2012 στις 10:26:00 μ.μ. EEST  

Να σημειώσω οτι ο υπουργός δε χρειάζεται να είναι απαραίτητα εκλεγμένος. Αν θέλει ο πρωθυπουργός μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα πρόσωπο αναγνωρισμένης αξίας για μια επίκαιρη θέση. Βέβαια μιλάμε τελείως θεωρητικά αλλά ένα έχω να πω: μόνο μετά τα μέσα Νοέμβρη θα μπορούμε να πούμε οτι κλείνει για φέτος η κυνηγετική περίοδος. Οπότε καλό θα ήταν να μείνει ο συγκεκριμένος υπουργός όσο γίνεται περισσότερο. Ευχή κάνω.

Ανώνυμος 13 Ιουνίου 2012 στις 1:43:00 π.μ. EEST  

Ο "Εκλεγμένος" είναι Νομοθέτης, μελος της Βουλής των Ελλήνων. Αυτή η εργασία είναι αρκετά χρονοβόρα και επίπονη και δεν χρειάζεται να αναλάβει και υπουργείο. Αν το κάνει αυτό τότε αναγκαστικά θα παραμελήσει μία από τις δύο υπηρεσίες.

Αλλο λοιπόν
1) η Νομοθετική εξουσία, αλλο
2) η Εκτελεστική εξουσία (δηλ. τα μέλη των υπουργείων) και άλλο
3) Η Δικάστική εξουσία.

Στις ΗΠΑ ο Πρόεδρος σπανίως διορίζει υπουργούς τους εκλεγμένους αντιπροσώπους του κογκρέσου. Διορίζει όμως επφανή πρόσωπα για την στελέχωσή τους. Πχ. Υπουργός Ενέργειας είναι ο Steven Chu,
http://energy.gov/contributors/secretary-energy-dr-steven-chu
στον οποίο έχει αποδοθεί το βραβείο Νόμπελ Φυσικής του 1997.

Εχει να πεί κανείς τίποτα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP