Ο νόμος του ΑΚ-47

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Έχει γίνει πλέον φράση κλισέ : "Οι κακοποιοί κρατώντας Καλάσνικοφ"..

Η χρήση επιθετικών τυφεκίων από ένοπλες συμμορίες αλλοδαπών κακοποιών (Αλβανών στην συντριπτική πλειοψηφία τους) δεν είναι σίγουρα κάτι το καινούργιο. Τα δε, Αλβανικής προέλευσης, κινέζικα αντίγραφα του ΑΚ-47, (Τype 56-1/ Type 56-2, στο κλασσικό 7.62×39mm) "πρωταγωνιστούν" αρκετά συχνά στις φωτογραφίες που δημοσιεύει κατά καιρούς η ΕΛ.ΑΣ.

Το ότι η εγκληματικότητα που βιώνουμε στην χώρα μας είναι εκτός ελέγχου είναι μάλλον κοινή διαπίστωση για την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, ειδικά για όσους διαμένουν στα μεγάλα αστικά κέντρα. Όμως τους τελευταίους μήνες παρακολουθούμε αμήχανα μια μετάλλαξη του κοινού εγκλήματος, ιδιαιτέρως ανησυχητική.

Άργος 30/3/2012 - Οπλοφόρος ληστής καλύπτει συνεργούς του κατά την διάρκεια ληστείας σε κοσμηματοπωλείο. Μερικές στιγμές αργότερα εξαπέλυσε μαζικά πυρά εναντίον περιπολικού της ΕΛ.ΑΣ.

Ιδιαίτερο προβληματισμό προκαλεί η διαφαινόμενη αλλαγή του modus operandi των βαριά εξοπλισμένων ομάδων κακοποιών, οι οποίοι μετά την εντατικοποίηση της παρουσίας της ομάδας ΔΙΑΣ, έστρεψαν μέρος της προσοχής τους σε εισβολές οικιών, ληστείες μικρών μαγαζιών και λοιπές μικροκλοπές εντός του αστικού ιστού των Αθηνών, και δευτερευόντως σε "κλασσικές "ληστείες (τράπεζες, χρηματαποστολές) εκτός Αθηνών, στα πλαίσια μιας ιδιότυπης αποκέντρωσης του εγκλήματος.

Οι λεγόμενοι "βιαστές με τα ΑΚ", οι οποίοι διέπραταν ληστείες σε σπίτια με βαρύ οπλισμό. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, οι Αλβανοί Αλέξανδρο Πέπα (20 ετών), Ερμίρ Μέτα (21 ετών), ο 24χρονος Ενέα Πάνο,ο 22χρονος Σωκράτη Μενίκο και ο 15χρονος Ερβίστ Μέτα, έχουν στο ενεργητικό τους 23 ένοπλες ληστείες (οι περισσότερες με τη χρήση Καλάσνικοφ), και δυο βιασμούς (άλλοι τρεις υπο έρευνα).

Έτσι τελευταία βλέπουμε να εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια μας σκηνές απείρου κάλους, όπως : ληστείες σε περίπτερα (Ηλιούπολη 14/5), πιτσαρίες (Ζωγράφου 11/5), κλοπές αυτοκινήτων μετά φόνου ( Καισαριανή 2/6), εισβολές σε σπίτια (Πικέρμι 15/5, Τυμφρηστός 24/5, Παιανία 4/6 κτλ) με τους κακοποιούς να κρατούν κλώνους του ΑΚ, τους οποίους μάλιστα δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν, μη φειδόμενοι πυρομαχικών και των ζωών άοπλων συμπολιτών μας.

Είναι δε, τόσο δυσανάλογα μεγάλη η δύναμη πυρός των ομάδων αυτών σε σχέση με τα περίπολα της ΕΛ.ΑΣ, ώστε στις περισσότερες συμπλοκές καθηλώνουν εύκολα τους αστυνομικούς, και διαφεύγουν με άνεση. Σημειωτέον δε, τα αλεξίσφαιρα γιλέκα που φέρουν οι αστυνομικοί είναι προφανώς ανεπαρκέστατα μπροστά σε πολεμικά όπλα. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι το κλεινόν άστυ έχει αρχίσει να θυμίζει επικίνδυνα Βηρυτό της δεκαετίας του '80, με το ξερό κροτάλισμα του ΑΚ να είναι ήχος ανεπίτρεπτα αναγνωρίσιμος για ευρωπαϊκή(;) πρωτεύουσα.

Ένα εύλογο ερώτημα που προκύπτει από την ανωτέρω διαπίστωση, είναι το εξής: Αν εν καιρώ ειρήνης ένα κράτος δεν μπορεί να διαφυλάξει στοιχειωδώς την έννομη τάξη (στο κέντρο της πρωτεύουσας του!) και επιτρέπει σε βαριά οπλισμένους κακοποιούς που θυμίζουν ομάδες καταδρομών να αλωνίζουν ανενόχλητοι, πως θα το πράξει εν καιρό πολέμου, με τις αντικειμενικές δυσκολίες να πολλαπλασιάζονται αλματωδώς;

Ας ελπίσουμε ότι οι αρμόδιοι θα ευαισθητοποιηθούν πριν δούμε τα πρώτα περιστατικά αυτοδικίας στους δρόμους.

26 σχόλια:

Ανώνυμος 6 Ιουνίου 2012 στις 6:10:00 μ.μ. EEST  

Να δείτε τι θα γίνει όταν έρθει η αλβανοτσάμικη παρέα στην εξουσία! Μέχρι και "Τσάμικη" μειονότητα θα εμφανιστεί από "νεόφυτους έλληνες" που θα ζητάει απόσχιση και ένωση με την Αλβανία. Από την άλλη βέβαια δεν έχουμε πάλι πολλές πατριωτικές επιλογές. Μάλλον θα έλεγα μηδενικές καθότι ο ανθελληνισμός έχει γίνει μόδα μεταξύ των αστικών κομμάτων.

Ανιχνευτής 6 Ιουνίου 2012 στις 6:20:00 μ.μ. EEST  

Διακρίνω μια βλακώδη απροθυμία της ΕΑ να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Συνεχίζουν τα περιπολικά και οι ΔΙΑΣ να βγαίνουν έξω με κάτι λιανοπίστολα (από το λιανο-ντούφεκα του δημοτικού τραγουδιού) των 9mm απέναντι σε πολεμικά τυφέκια των 7,62 με δυνατότητα ριπής.

Ξέρουμε ότι οι αστυνόμοι πρέπει να έχουν μικρής διατριτικότητας όπλα ώστε κατα λάθος βολή να μην σκοτώσει κάποιον πίσω από έναν τοίχο, αλλα και αυτό έχει το όριο του. Στην αμερική εκτός ότι είχαν τις χραπαχρούπες (με δράμια 8 μπαλα) τώτα εξοπλίζονται και με Μ4 με διόπτρες (Μ16 5,56) για αυτούς ακριβώς του λόγους. εδώ τι κάνουμε? Γιατί ο δεύτερος ΔΙΑΣ να μην κουβαλά κάποιο "σοβαρό τυφέκιο"? Έστω mp5 (βολή από τον ώμο, και κατα ριπάς αμα χρειαστεί) ή ακόμα καλύτερα κάποιο g3 ή m4 με διόπτρα ή άλλο σκοπευτικό..

Θα μου πεις γιατί να πάει να σκοτωθεί για 700€ το μήνα που αν κάνει και το κατι παραπάνω μάλλον τον μπελά του θα βρεί.. Δίκαιο έχεις..

Ας πάρουμε χραπαχρούπες στα σπίτια μας μπας και το ξανασκευτούν τα κακοποιά αλβανάκια (και άλλες ράτσες συν τους Ελληνίδες δεν τους εξαιρώ).
Τότε άμα κανας νοικοκύρης "ξαπλώσει" στο χώμα κανέναν από δαύτους, θα το ξανασκεφτούν οι θρασύδειλοι..

Ανώνυμος 6 Ιουνίου 2012 στις 6:58:00 μ.μ. EEST  

Οι μοτοσυκλέτες δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, είναι εντελώς ευάλωτες. Θωρακισμένα τζιπάκια με θυρίδες, 5.56 και όχι μεγαλύτερο γιατί τρυπάει τοίχους και θα βλέπαμε. Κανονικά θα χρειαζόταν από ένα όπλο σε κάθε σπίτι, αλλά με την κρίση θα ήταν περισσότερα τα θύματα από τις αυτοκτονίες παρά από τους ληστές.

Ανώνυμος 6 Ιουνίου 2012 στις 8:53:00 μ.μ. EEST  

Θα πρέπει να είμαστε τυφλοί για να μην βλέπουμε ότι οι εισβολές σε σπίτια δεν είναι μόνο θέμα εγκληματικότητας. Ένας μεγάλος αριθμός επιθέσεων φαίνεται να αποτελεί μέρος οργανωμένου σχεδίου τρομοκράτησης του γενικού πληθυσμού και ερήμωσης συγκεκριμένων περιοχών όπου η συχνότητα των επιθέσεων ξεπερνα το μέσο όρο.
Αποτελεί παράδοξο ακόμα και εαν έχεις να κάνεις με τους πιο σκληρούς εγκληματίες η βιαιότητα απέναντι σε ανήμπορους να αντισταθούν και να αντιδράσουν (ποσο μάλλον να προκαλέσουν προβλήματα στους εισβολείς)για ελάχιστα κέρδη 50 - 100 €. Ακόμη παράδοξο αποτελεί η χρησιμοποίηση πολεμικών Ακ-47 αντί για περίστροφα που θα ήταν πιο εύχρηστα σε κλειστούς χώρους και θα κρύβονταν πιο εύκολα.
Αντίθετα έχουν μετριαστεί έως εξαφανιστεί οι επιθέσεις σε υψηλής απόδοσης στόχους (τράπεζες, ταχυδρομεία κλπ κλπ) Προφανώς το ποσό που έπρεπε να συγκεντρωθεί συγκεντρώθηκε ή το δίκτυο των ναρκωτικών που αποδίδει μεγάλα κέρδη και δημιουργεί στον αντίπαλο φθορά έχει γιγαντωθεί.
Φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει ένα σχέδιο που θα κατάλήξει σε δημιουργία στρατού ανταρτών με αλυτρωτικές προθέσεις κατα τα πρώτυπα τα όσα συνέβησαν στο Κόσοβο πριν την έκρηξη της "επανάστασης" και της απόσχισης.
Η ιστορία επαναλαμβάνεται ;

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 7 Ιουνίου 2012 στις 1:54:00 π.μ. EEST  

Για να υπάρχει σχέδιο κλπ με σκοπό κάποιας μορφής κοσοβοποίηση θα πρέπει να υπάρχει μια συμπαγής και σε συγκεκριμένο χώρο πληθυσμιακή μειονότητα που ξεπέρασε ποσοτικά την κρίσιμη μάζα σε σχέση με τις άλλες γύρω της, γειτονεύει με χώρα - μητρόπολη και ζητά να ανεξαρτητοποιηθεί εις βάρος των υπολοίπων, όπως λχ συμβαίνει τώρα στο Τέτοβο. Υπάρχει τέτοιος φόβος στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης. Υπάρχει όμωςάραγε περίπτωση να διεκδικήσουν την Αττική οι Αλβανοί; Τα αίτια της εγκληματικότητας είναι αλλού. Θα περιοριστώ στην εγκληματικότητα από αλβανούς καθώς ξέρω αρκετά καλά πως σκέφτονται - ειδικά στις ηλικίες που στρέφονται προς την εγκληματικότητα. Μιλώ με χρόνια λόγω δουλειάς με νεαρούς αλβανούς από 15-22 χρονώ και μου έχουν εξηγήσει αρκετά από τον τρόπο σκέψης τους και την κοινωνία τους.Και να ξέρετε οτι γενικά μιλούν πολύ δύσκολα αν δε σε εμπιστεύονται και αν δε σε χρειάζονται (και τα δύο μαζί)

Η αλβανική κοινωνία παρέμεινε λόγω καθεστώτος Χότζα σε δεδομένα που αντιστοιχούν σε ελληνική αγροτική κοινωνία προ των βαλκανικών πολέμων. Ο κατά Χότζα κομμουνισμός δεν άφησε παρά ελάχιστα σημάδια στο κοινωνικό σύνολο, δεν το εξέλιξε ιδεολογικά. Αντίθετα το έβαλε για σχεδόν μισό αιώνα σε γύψο και μόνο ζοφερές μνήμες άφησε, λόγω της στυγνότητάς του, στους πολίτες της χώρας αυτή. Η αστικοποίησή του πληθυσμού ήταν και παραμένει πολύ μικρή - οι μεγάλες πόλεις τους δε συγκρίνονται καν με μεσαίες ελληνικές - αλλά και στις αστικές ακόμη περιοχές κυριαρχούν εν πολλοίς οι κανόνες μιας αγροτικής, πατριαρχικής οικογένειας (πατριά, φάρα).

Το ιδεολογικό στίγμα της πατριάς περικλείεται στις λέξεις "ντροπή" και "τιμή" Συνήθως η ντροπή σχετίζεται με πράξεις των γυναικών ενώ η τιμή είναι υπόθεση αντρική. Η χρήση των όπλων για την επίλυση προβλημάτων ντροπής-τιμής είναι μέρος της κουλτούρας μιας τέτοιας κοινωνίας. Η βεντέτα είναι πληγή για τον αλβανικό βορά χωρίς να είναι άγνωστη και στο νότο. Επίσης η ληστεία δεν είναι περιθωριακό φαινόμενο αλλά αντίθετα κυρίαρχο και μάλιστα οι ληστές είναι ενίοτε πρότυπα ανδρείας για τους υπόλοιπους. Για παράδειγμα δείτε τη ληστοκρατία στην ελλάδα για να καταλάβετε την αναλογία. Οι τελευταίοι ληστές εκτελούνται στον τόπο μας στα μέσα δεκαετίας του 30 και ήταν πρότυπα ανδρείας και παραδείγματα προς μίμηση στα χωριά τους και την περιοχή τους γενικότερα.(συνεχίζεται)

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 7 Ιουνίου 2012 στις 1:55:00 π.μ. EEST  

(συνέχεια)
Το ίδιο ισχύει και για τους αλβανούς οι οποίοι - όπως κάθε κλειστή κοινωνία - έχουν ιδιαίτερη ροπή στη χρήση βίας και γενικότερα αυτοδικίας με ή χωρίς όπλα. Προσθέστε τώρα οτι πολλοί ως (λαθρο)μετανάστες έχουν χαμηλό μορφωτικό επίπεδο και οι ίδιοι και το οικογενειακό τους περιβάλλον. Οι παραβατικές πράξεις επίσης σε μια δημοκρατία αντιμετωπίζονται πολύ επιεικέστερα από ότι σε ένα καθεστώς τύπου Χότζα όπου άμα σε πιάνανε σε έχανε η μάνα σου (αλλά με το λάδωμα γινόταν η δουλειά σου μια χαρά). Η αστυνομία στην Ελλάδα τέλος δεν είναι αλβανικού τύπου διότι τις εκπαραθυρώσεις και τους τυχαίους θανάτους και αυτοκτονίες στις φυλακές τις είχαν μόνο για τους κομμουνιστές ως το '74 και έκτοτε είχαν γίνει απλώς αργόμισθοι φύλακες βουλευτών και καρεκλοκένταυροι των γραφείων.

Ξαφνικά τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με κακοποιούς που η χρήση των όπλων και οι φόνοι γίνεται για την πλάκα τους και να είστε σίγουροι οτι κάποιοι στο περιβάλλον τους τους θαυμάζουν για τη μαγκιά τους - έχω ακούσει διηγήσεις για "ηρωϊκές φυσιογνωμίες στην Κορυτσά και το Τεπελένι - άτομα για κρεμάλα και τίποτα λιγότερο.Δεν τους ενδιαφέρουν μόνο τα λεφτά: χτυπάνε για να σπείρουν τρόμο και να αυξήσουν τη "δόξα" τους. Το ΑΚ είναι αναγνωρίσιμο σύμβολο δόξας, το πιστόλι όχι γιατί είναι συνηθισμένο και χωρίς ταυτότητα. Δε χτυπάνε μεγάλους στόχους ακόμη γιατί τους φοβούνται - απαιτούν σχέδιο, οργάνωση και αυτοί δεν έχουν ακόμη τα φόντα. Σε λίγο θα έχουν την αυτοπεποίθηση να το κάνουν, ίσως στρατολογήσουν και πιο έμπειρα μέλη χωρίς να ποκλείονται και παλιοί Έλληνες "σκληροί"ποινικοί. Προς το παρόν είναι 2-3 συμμορίες αλλά θα αυξηθούν. Γιατί και να τους πιάσουν δε θα πάθουν και τίποτα στη φυλακή...φιλαράκια θα συναντήσουν και θα οργανωθούν καλύτερα. Πιστεύετε οτι αν δυο τρεις από όσους πιάστηκαν αρχικά βρίσκονταν κρεμασμένοι στην απομόνωση και οι υπόλοιποι σκοτώνονταν σε "απόπειρες απόδρασης" θα είχαμε ανάλογα κρούσματα; Γιατί είναι φως φανάρι ότι οι 2-3 νέες συμμορίες μιμούνται την αρχική μεγάλη και ηρωϊκή για κάποιους νεαρούς, συμμορία.

Με δυο κουβέντες, όσο η φτώχεια προχωρά, όσο η ανεργία συνθλίβει τους οικονομικά ασθενέστερους η βία θα εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα και τυφλά. Πρώτα προχωρούν σε αυτήν όσοι είναι εξοικειωμένη με αυτή, υπάρχει στην κουλτούρα τους και επιπλέον οι δράστες νιώθουν οτι παραμένουν σχεδόν ατιμώρητοι. Στη συνέχεια θα δούμε και Έλληνες να μιμούνται τους προηγούμενους. Προσέξτε ήδη την εγκληματικότητα των Ρομά, πόσο έχει αυξηθεί τα τελευταία 3-4 χρόνια. Πρώτα οι περιθωριακές ομάδες, μετά το προλεταριάτο, τέλος οι μικροαστοί (με άλλες συνήθως λιγότερο βίαιες αλλά εξίσου παραβατικές πράξεις). Τα λεφτά τελειώνουν και μπαίνουμε σε καταστάσεις ανθρωποφαγίας. Οι λύσεις βέβαια είναι παντοτε πολιτικές (εδώ ο καθένας τοποθετείται ανάλογα με την ιδεολογική του ατζέντα) αλλά μέχρι να υπάρξουν αυτές θα πρέπει η αστυνομία να ξυπνήσει και να καταλάβει οτι δεν έχει τους κατσαπλιάδες αλβανούς της δεκαετίας του 90 που κλέβαν για να φάνε αλλά στυγνούς φονιάδες που εξέθρεψε το χάος της επανάστασης των ΑΚ στην Αλβανία και η απότομη κατάρρευση μιας συβαρίτικης και χωρίς άμυνες κοινωνία προς μια ξέφρενη βουλγαροποίηση. Δεν είναι ο εχθρός οι διαδηλωτές και οι υπόλοιποι φουκαράδες που παίρνουν τα 300-400 ευρώ για να τους κυνηγούν οι "προνομιούχοι" - κατάντια τέτοιο προνόμιο - των 700 ευρώ. Όσο και να μην ταιριάζει στις ιδέες μου η καταστολή το τονίζω: μόνο με πραγματικά σκληρή και ύπουλη τιμωρία των δολοφόνων με τα ΑΚ θα πάρουν οι υπόλοιποι το μήνυμα που πρέπει. Το λένε και οι ίδιοι: μόνο τη βία σέβονται ως αντίδοτο στη βία. Έστω για όσο χρειαστεί να βρούμε την άκρη κοινωνικά και πολιτικά.

Οδυσσέας 7 Ιουνίου 2012 στις 9:26:00 π.μ. EEST  

@ Φτωχός και μόνος καουμπόυ:
Το κείμενό σου είναι σπάνιος συνδυασμός γνώσεων, ορθής κρίσης και πνευματικής εντιμότητας. Ειδικά το τελευταίο (δηλ. το να διατυπώσει κανείς το συμπέρασμα στο οποίο τον οδηγούν οι γνώσεις και η κρίση, έστω κι αν ιδεολογικά τον ενοχλεί) σπανίζει τραγικά στην Ελλάδα.
Και ο κατ' εξοχήν χώρος που παραβλέπει την πραγματικότητα της αλλοδαπής εγκληματικότητας χάριν της "αντιρατσιστικής" ιδεολογίας του είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

enkripto 7 Ιουνίου 2012 στις 9:38:00 π.μ. EEST  

Σαν να το ξεραμε..Περιστατικο αυτοδικιας εναντιον ληστων τα ξημερωματα στην Παιανια

Ανώνυμος 7 Ιουνίου 2012 στις 9:41:00 π.μ. EEST  

Ίσως η λύση είναι πιο εύκολη από ότι φαίνεται. Στα μέσα-τέλη της δεκαετίας 90 θα θυμάστε πως έιχαν γίνει μόδα οι λεωφορο-πειρατίες με αρκετά κρούσματα. Μέχρι που σε 2 οι δράστες δεν επιβίωσαν του εγχειρήματος τους και μετά σταμάτησαν μαχαίρι. Ως συνήθως οι θρασύδειλοι εξαφανίζονται όταν υπάρχει αποφασιστικότητα. ΥΓ στο φθίνων σοφρωνιστικό σύστημα με την οικονομική κρίση ελπίζω τα ινδάλματα της τελευταίας φωτογραφίας να μη καλοπερνάνε

Ανώνυμος 7 Ιουνίου 2012 στις 9:57:00 π.μ. EEST  

Όπως βέβαια και η ΒΛΑΚΕΙΑ ---μη γράψω τίποτε άλλο--- του αιώνα!! δια στόματος σακοράφας! διάλυση των ΜΑΤ και ΑΟΠΛΟΙ αστυνομικοί στις περιπολίες!!!!
Το είχε κάνει πρώτος διδάξας ο αντρέας (ο γνωστός) και ντουφεκούσαν τους αστυνομικούς σαν μπεκατσίνια!!! ΤΩΡΑ ΠΑΛΙ μια από τα ίδια;;;!!!! ΕΛΕΟΣ!!!

Γιάννης

Ανώνυμος 7 Ιουνίου 2012 στις 10:09:00 π.μ. EEST  

@ Φτωχός και μόνος καουμπόυ:

ΜΠΡΑΒΟ και πάλι ΜΠΡΑΒΟ!!!
Αγαπητέ φίλε γράφεις τα πράγματα με το ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ!!!
Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ μαζί σου όταν γράφεις: "μόνο με πραγματικά σκληρή και ύπουλη τιμωρία των δολοφόνων με τα ΑΚ θα πάρουν οι υπόλοιποι το μήνυμα που πρέπει. Το λένε και οι ίδιοι: μόνο τη βία σέβονται ως αντίδοτο στη βία. Έστω για όσο χρειαστεί να βρούμε την άκρη κοινωνικά και πολιτικά"

Μακάρι να έφτανε και στ΄αυτιά ΑΥΤΩΝ που πρέπει, που γνωρίζουν, όμως σκέφτονται το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ και μη τους χαρακτηρίσουν ρατσιστές!!!

Επίσης έγραψα και σχόλιο για τις δηλώσεις σακοράφα! περί αστυνομίας!! Εκεί να δείς γέλια!!

Γιάννης

Ανιχνευτής 7 Ιουνίου 2012 στις 11:28:00 π.μ. EEST  

είχα γράψει χθες..
"Ας πάρουμε χραπαχρούπες στα σπίτια μας μπας και το ξανασκευτούν τα κακοποιά αλβανάκια (και άλλες ράτσες συν τους Ελληνίδες δεν τους εξαιρώ).
Τότε άμα κανας νοικοκύρης "ξαπλώσει" στο χώμα κανέναν από δαύτους, θα το ξανασκεφτούν οι θρασύδειλοι.."


Είμαι εγώ "Κασσάνδρα", ή το "αναμενόμενο" σχεδόν "αναπόφευκτο", και "δεδομένο";

Κρίμα γιατί έγινε φονιάς ένας νοικοκύρης, αλλα και τι να έκανε? Κρίμα και για τον ληστή που όπως και να το κάνουμε ήταν άνθρωπος.. που όμως πήγε να βλάψει και να απειλήσει άλλους ανθρώπους..

Ελπίζω ο νεαρός να αθωωθεί από την "παράλογη" δικαιοσύνη μας που δεν πιάνει ούτε τιμωρεί τον ληστή, αλλα αυτόν που ήταν θύμα του ληστή!

.. αλώστε το όπλο του εκπυρσοκρότησε όπως δήλωσε.

Ανώνυμος 7 Ιουνίου 2012 στις 12:04:00 μ.μ. EEST  

Για το περιστατικό της Παιανίας, ο 25χρονος ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ!!! όσο και αν δεν ασπάζομαι την αυτοδικία! και βέβαια την ΑΦΑΙΡΕΣΗ μιας ζωής! ΔΥΣΤΥΧΩΣ όμως εδώ μας έφεραν!!ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ να "βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά" και οι πολιντικάντηδες να παίζουν με τα debates και άλλα χαζά! Ο φίλος "Φτωχός και μόνος καουμπόυ" ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ επισημαίνει ότι αυτά τα ανθρωποειδή τομάρια ΜΟΝΟ από τη βία καταλαβαίνουν!!!

Σχετικά με το περιστατικό με τη λιάνα--που βουίζει ΟΛΗ η χώρα-- ας μάζευε λίγο τη γλώσσας της, μαζί με την άλλη λαλίστατη δούρου και να μην πουλάει "τσαμπουκά", όπου βρεθεί και σταθεί!!!
Να της θυμήσω το ΄79, όταν γύριζε με το άσπρο autobianchi και διαλαλούσε: είμαι το παιδί της Νέας Δημοκρατίας!! άντε γιατί παράγινε το κακό με τους ψευτοκουλτουριάρηδες!!

Γιάννης

Ανώνυμος 7 Ιουνίου 2012 στις 1:00:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητοί φίλοι έστειλα κάποιο σχόλιο για την αυτοδικία στην Παιανία και για το περιστατικό με την κανέλη--που σε λίγο θα κάνει το γύρω του κόσμου!!!-και δεν το έχετε αναρτήσει.
Ζητώ συγνώμη, αν σας έφερα σε δύσκολη θέση, αλλά νομίζω ότι θα έχουμε κι άλλα περιστατικά Παιανίας, για δε την κανέλη έχουμε μάτια και βλέπουμε και αυτιά που ακούνε, για το ποιός ξεκίνησε τον καυγά!
Ας μη γράφουμε ΜΟΝΟ στρατιωτικά θέματα και συγνώμη αλλά από όσους γνωρίζουν τα Ελληνικά πράγματα, δεν θα χαρακτηριστείτε ρατσιστές, ούτε υποστηρικτές της χρυσής αυγής!
Ευχαριστώ
Γιάννης

Ανώνυμος 7 Ιουνίου 2012 στις 1:45:00 μ.μ. EEST  

_"Ας ελπίσουμε ότι οι αρμόδιοι θα ευαισθητοποιηθούν πριν δούμε τα πρώτα περιστατικά αυτοδικίας στους δρόμους."

1) Ήδη, σήμερα έμαθα πως 23άχρονος Έλλην πυροβόλησε, έναν επιμένοντα ... αλβανικά να ληστέψει, ληστή, με το κυνηγετικό του και τον σκότωσε.
Ο νέος αμέσως συνελήφθη και πήγε μέσα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.
2) Ο Φτωχός και μόνος καουμπόυ τα λέει .. "χύμα" και του αξίζουν συγχαρητήρια.
3) Η ΕΛΒΟ κατασκευάζει τέλεια Heckler & Koch αυτόματα όπλα. Γιατί η δύσμοιρη Ελληνική Αστυνομία δεν εξοπλίζεται με τέτοια όπλα;
4) Γιατί το απερίγραπτο Ελληνικό Κράτος των διαφόρων πολιτικάντηδων (λίαν επιεικής χαρακτηρισμός, παρακαλώ αναγνώσατε λέξεις που αρχίζουν από π, α κ.τ.λ.) μας άφησε άοπλους στα χέρια τέτοιων θρασύδειλων ληστών. Αυτοί μπορούν να μπαίνουν στα σπίτια μας και να μας ληστεύουν ενώ εμείς είμεθα ανίκανοι να αμυνθούμε, και αν το πράξουμε πάμε στην φυλακή!

Πρόκειται για ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ των Ελλήνων πολιτών και όχι για απλή εγκληματικότητα!

Τι είδους αστυνομία είναι αυτή που φυλάει τους 300 και τα λαμόγια και αφήνει ανυπεράσπιστους τους Έλληνες ;

Ευμένης Καρδιανός

Οδυσσέας 7 Ιουνίου 2012 στις 2:35:00 μ.μ. EEST  

@ Γιάννη:
Απλά δεν υπήρχε κανείς να το ανεβάσει, όπως είπαμε έχουμε και δουλειές. Από κει και πέρα για το περιστατικό στην Παιανία είσαι σωστός, για το περιστατικό μετην Κανέλλη είσαι λάθος. Άντρας που βαράει γυναίκα δε λογίζεται άντρας.

Ανώνυμος 7 Ιουνίου 2012 στις 2:43:00 μ.μ. EEST  

[περι-Παιανίας]

..ειναι ανατριχιαστικο παντως ΚΥΡΙΟΙ αν αναλογιστουμε τι επιλογες μας εχει αφησει ο νόμος, για να προστατευσουμε οτι αγαπαμε περισσοτερο!?! (κ δε μιλαω για υλικά)

ή καθεσαι κ βλεπεις μακαβριες σκηνες (κρατωντας απο το κουτελο τη μανα-γυναικα-κορη σου με ενα μαχαιρι/οπλο στην καρωτιδα φωναζοντας "θα σας καθαρισω") -που πιθανως να μην ξεπερασεις ποτέ- μπροστα στα ματια σου (απουσία αστυνομιας!) ή προστατευεις τους γονεις-συντροφο-παιδια σου κ καταστρεφεις -παντοτινα- τη δικη σου ζωη! ΤΡΕΛΑ ετσι..?!

Ανώνυμος 7 Ιουνίου 2012 στις 4:00:00 μ.μ. EEST  

Δεν θα σχολιασω την λυση απο μερια πολιτειας, διοτι πλεον δεν περιμενω τιποτα απο την πολιτεια. Μαθαμε να τα περιμενουμε ολα απο το κρατος και την αστυνομια. Για καλο η για κακο, η κατασταση ειναι οπως ειναι, και το ποιο πιθανο (σχεδον σιγουρο) ειναι οτι θα γινει χειροτερη. Αφηνοντας πολιτικες ιδεολογιες και επιθυμιες, η πραγματικοτητα ειναι οτι η εκληματικοτητα αυξανεται, οι επιθεσεις αυξανονται. Εγω προσωπικα χαρηκα που το παιδι πυροβολησε τον κλεφτη, εστω και αν πηρε μια ανθρωπινη ζωη, εστω και αν βρηκε τον μπελα του. Στην θεση του το ιδιο θα ειχα κανει. Το μονο που με ενδιαφερει πλεον, ειναι να προστατεψω την οικογενεια μου και την περιουσια μου, με οποιονδηποτε τροπο, εστω και αν αυτο σημαινει να κοιμαμαι με οπλισμενο δικανο κατω απο το κρεββατι. Το τι πρεπει να κανει η πολιτεια, η αστυνομια, η δικαιοσυνη, ειναι κατι στο οποιο ελαχιστη επιροη εγω και εσεις εχουμε. Το τι μπορουμε ομως να κανουμε για να προστατεψουμε τους εαυτους μας και τις οικογενειες μας, ειναι κατι που περναει απο το χερι μας.

Οδυσσέας 7 Ιουνίου 2012 στις 4:02:00 μ.μ. EEST  

Διέγραψα κατά λάθος ένα σχόλιο, όποιος το έστειλε ας το ξαναστείλει.

Ανώνυμος 7 Ιουνίου 2012 στις 4:13:00 μ.μ. EEST  

Γιάννη έχεις δίκιο.
Το νερό έφυγε από μόνο του και έπεσε πάνω στη Δούρου και μετά ο Κασιδιάρης, ως γνήσιος απόγονος των Σπαρτιατών, ορθώς αμύνθηκε εναντίον της φονικής εφημερίδας της Κανέλλη.

HBS 7 Ιουνίου 2012 στις 4:17:00 μ.μ. EEST  

@ Αγαπητέ ΦκμΚ

Εκτιμώ ιδιαιτέρως την πένα σου και εν προκειμένω την ιδεολογική "παραχώρηση" στην οποία προβαίνεις. Άποψη μου είναι πως το πρόβλημα έχει αναβαθμιστεί σε πρόβλημα "εθνικής ασφαλείας" -απαιτείται ένα είδος "βελούδινου ξεκαθαρίσματος" από πλευράς ειδικών μονάδων της ΕΛΑΣ καθώς η δράση των εν λόγω συμμοριών είναι πλέον τρομοκρατική. Το τρίπτυχο ΚΥΠ-ΕΛΑΣ-ΕΚΑΜ είναι η λύση: πολλαπλά μηνύματα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας ΑΛΛΑ απόλυτα ηχηρά στην πιάτσα -μια ΣΟΒΑΡΗ ένδειξη πως το κράτος (έστω και στη σκοτεινή του μορφή) λειτουργεί. Οι πηγές είναι άφθονες, οι ρουφιάνοι πολλοί, οι δράστες ολοένα και πιο χοντροκομμένοι και θρασείς. Όλα τα προαπαιτούμενα δηλαδή ώστε να ξετυλιχθεί ο "μίτος της Αριάδνης" και να στεφθεί με επιτυχία μια τέτοια ειδική επιχείρηση. Βέβαια, τα παραπάνω απαιτούν πέραν της επιχείρησης αυτής καθαυτής, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ εκ μέρους της ΕΛΑΣ ώστε να πατήσει πάνω στο αποτέλεσμά της και να σκουπίσει τους "ακέφαλους" πλέον παλικαράδες ΠΡΙΝ βρουν στην αγορά προς αναζήτηση νέας φιλόξενης στέγης. Καταλαβαίνω πως αυτή η τοποθέτηση μπορεί να διεγείρει κάποιους φίλους του Εν Κρυπτώ και αναγνωρίζω πως η άποψη αυτή επιδέχεται σοβαρής κριτικής. Έχουν,εκ των προτέρων, σε κάθε περίπτωση την κατανόηση και τη συμπάθειά μου.

Ν.Μ.Π. 7 Ιουνίου 2012 στις 4:40:00 μ.μ. EEST  

Συμφωνώ με τον Φτωχό και μόνο κάου-μπόυ, δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι υπάρχει προσπάθεια κοσοβοποίησης στην Ελλάδα. Όχι τουλάχιστον μέσω της εγκληματικότητας. Ακόμα και στο οπλοστάσιο στην Ραφήνα δεν ήταν τα δεδομένα τόσο σοβαρά όσο ανέφεραν μερικά γνωστά blog, καθώς το μεγαλοποίησαν κατά πολύ, υποθέτω στην προσπάθεια τους να αυξήσουν τους αναγνώστες τους.

@Φτωχό και μόνο κάου-μπόυ,
Η ανάλυση σου είναι σχετικά σωστή, μόνο όμως αν θες να εντοπίσεις τις αιτίες που ένα μέρος της Αλβανικής κοινωνίας ρέπει προς την εγκληματικότητα.
Τέτοιες αιτίες όμως θα βρεις σε όλες τις κοινωνικές ομάδες που ρέπουν προς την εγκληματικότητα (π.χ. Γεωργιανοί, Ρόμα κτλ). Επίσης μια τέτοια ανάλυση θα είχε μεγαλύτερη ουσία, αν είχαμε την δυνατότητα να επηρεάσουμε τα συγκεκριμένα αίτια ώστε να μειώσουμε την εγκληματικότητα. Όμως δεν μπορούμε.
Οι Αλβανοί συμμορίτες ρέπουν στην εγκληματικότητα για κάποιους απο τους λόγους που ανέφερες, αλλά δεν εγκληματούν γι' αυτό. Εγκληματούν αφενός γιατί μπορούν, καθώς οι πολιτικοί που διετέλεσαν Υπουργοί Δημοσίας Τάξης φρόντισαν να μην ορθοποδήσει ποτέ η ΕΛ.ΑΣ., αφετέρου γιατί τους παρέχει άσυλο η χώρα τους, η οποία ακόμα και από την πρωτεύουσα μας απέχει λίγες ώρες. Με αυτό το άσυλο λοιπόν, οι Αλβανοί συμμορίτες έχουν πιο εύκολη πρόσβαση σε εξοπλισμό, τον οποίον μπορούν να αλλάζουν από “δουλειά” σε “δουλεία” ώστε να μην είναι εύκολα εντοπίσιμοι, έχουν την δυνατότητα να αλλάζουν στοιχεία εύκολα (διαβατήρια κτλ) και έχουν πολύ γρήγορη διαφυγή σε αυτήν την περιοχή άσυλο μαζί με τα κλοπιμαία. Οι ιδανικές συνθήκες δηλαδή.
Όσων αφορά την αναφορά σου στην ΕΛ.ΑΣ. “Η αστυνομία στην Ελλάδα........καρεκλοκένταυροι των γραφείων”, λυπάμαι αλλά σε βρίσκω εμπαθή. Δυστυχώς για κάποιο λόγο ένα μέρος της αριστεράς και πιθανών το σύνολο της άκρας δεξιάς, έχουν συμφωνήσει και αποφασίσει ότι οι νυν Έλληνες αστυνομικοί είναι ακροδεξιοί. Δεν ισχύει. Επίσης δεν είναι “αργόμισθοι φύλακες βουλευτών και καρεκλοκένταυροι” και η απόδειξη είναι οι εγκληματίες που είναι στις φυλακές. Τα μεγαλύτερα ονόματα της μαφίας (κυρίως Ελληνικής και Αλβανικής) είναι στην φυλακή, τα ονόματά τους γνωστά. Προφανώς δεν κλείστηκαν με την θέλησή τους εκεί.
Τέλος, διαφωνώ κάθετα στον τρόπο αντιμετώπισης που προτείνεις. Μεταξύ του “δίνω άδειες από τις φυλακές κάθε λίγες μέρες σε σοβαρούς εγκληματίες και ΤΟΥΣ ΑΦΉΝΩ να δραπετεύουν” και του “να κρεμάσουμε κανα-δυό στην απομόνωση” υπάρχουν πολλές επιλογές. Με παράνομες μεθόδους δεν αποδίδεις δικαιοσύνη αλλά δημιουργείς εγκληματίες.

Προσωπικά δεν πιστεύω ότι οι αστυνομικοί χρειάζονται πιο δυνατά όπλα. Την επόμενη μέρα όλοι οι σοβαροί ποινικοί θα είχαν προμηθευτεί ακόμα καλύτερο εξοπλισμό. Το μεγάλο όπλο του αστυνομικού είναι το μυαλό του και εκεί πρέπει να δώσουμε έμφαση. Επιτρέψτε μου να σας θυμίσω την σύλληψη ενός Αλβανού κακοποιού. Πριν λίγα χρόνια η ΕΛ.ΑΣ. είχε συλλάβει τον Αλκέτ Ριζάι. Δεν τον συνέλαβε εν το πράττεστε. Ούτε τον συνέλαβε επειδή είχε δυνατότερα όπλα (είναι γνωστό ότι ο συγκεκριμένος κρατούσε ΑΚ-47). Τον συνέλαβε την στιγμή που έκανε μπάνιο στο σπίτι του. Προφανώς η συγκεκριμένη σύλληψη δεν έγινε από σύμπτωση, αλλά κάποιοι αστυνομικοί δούλεψαν σκληρά και μάλιστα έφεραν αποτέλεσμα χωρίς να γίνει πάλι η πρωτεύουσα πεδίο μάχης.
Από αυτό το περιστατικό μπορούμε να αντιληφθούμε ότι η αστυνομία έχει και το προσωπικό και την θέληση για να φέρει εις πέρας τέτοιες αποστολές. Γιατί όμως δεν κινείται σε αυτήν την κατεύθυνση; Εδώ έρχεται αυτό που είπα πριν για τους πολιτικούς που διετέλεσαν Υπουργοί Δημόσιας Τάξης.
Υπάρχει ένα ρητό που λέει: Αν δουλεύεις λίγο κάνεις λίγα λάθη, αν δουλεύεις πολύ κάνεις πολλά λάθη και αν δεν δουλεύεις καθόλου δεν κάνεις λάθη και προάγεσαι. Τους το αφιερώνω.

Ν.Μ.Π.

Ανιχνευτής 7 Ιουνίου 2012 στις 6:49:00 μ.μ. EEST  

@Ν.Μ.Π.
Το ξέρουν οι αστυνομικοί και το εφαρμόζουν συστηματικά αυτό που λες. Δηλαδή ότι είναι καλύτερα να συλλάβουν κάποιο δράστη εκ των υστέρων διασταυρώνοντας στοιχεία. Το έχω συζητήσει με φίλους αστυνομικούς και ναι ισχύει. Ειναι περίπου γνωστό ότι όταν ακούνε για "ενόπλους" συνήθως αργούν κανα 15-άλεπτο και μετά εμφανίζονται.. (Μεταξεί μας με τα λιανοπίστολα που έχουν καλά κάνουν..)
Αλλά ΑΛΛΟ το να χρησιμοποιούν το μυαλό τους και ΑΛΛΟ να έχουν μεγαλύτερα όπλα. Δεν είναι για να τους να τους πιάσουν, αλλά για να τους αντιμετωπίσουν σε περίπτωση που κάτσει και τους συναντήσουν, και όχι να πάνε σαν τα σκυλιά στο αμπέλι που λέει και η παροιμία. Οι ίδιοι οι αστυνομικοί ζητάνε "μεγαλύτερα" όπλα όχι εγώ.. Αυτοί ξέρουν καλύτερα..
Υ.Γ. Αυτόν τον νόμο ότι η κατοχή "βαρέων πολεμικών όπλων" θα γίνει κακούργημα από πλημμέλημα σήμερα πότε θα το περάσουν? Το έλεγαν πιο παλιά αλλά ακόμα για πλημμέλημα σε πάνε αμα σε βρουν με ΑΚ47 (έλεος!).

Φτωχός και μόνος καου - μπόυ: 7 Ιουνίου 2012 στις 7:06:00 μ.μ. EEST  

@HBS
Αυτό που προτείνεις εξεκαθαρίζει και στο δικό μου μυαλό το τι πρέπει να γίνει. Ιστορικά άλλωστε το φαινόμενο της ληστείας στην Ελλάδα αντιμετωπίστηκε με ανάλογο τρόπο. Στο χρησιμότατο βιβλίο του Τζανακάρη Βασίλη:"Τα παλληκάρια τα καλά σύντροφοι τα σκοτώνουν" φαίνεται καθαρά οτι όλοι οι ληστές πιάστηκαν ή σκοτώθηκαν μετά από προδοσία είτε συντρόφων τους είτε αυτών που τους περιέθαλπταν. Το δέλεαρ; Χρήμα και αμνηστία. Και να ξέρετε, σε τρία πράγματα πιστεύουν οι Αλβανοί, στοιχεία της συλλογικής εθνικής συμπεριφοράς τους: Πρώτα στη μπέσα [=δε μεταφράζεται στα ελληνικά ακριβώς, ανάμεσα στο εμπιστοσύνη και ανακωχή, δηλαδή" δε σε χτυπώ δε με χτυπάς αλλά δεν τα βρήκαμε κιόλας). Η μπέσα δε σπάει [συνήθως,όχι πάντα] για το χρήμα, που μετά τη μπέσα είναι η κυρίαρχη αξία στο τρίπτυχο αξιών: μπέσα-χρήμα-όπλα.

Βασικό: αν το χρήμα είναι πολύ, τότε, όπως και σε όλους σχεδόν τους ανθρώπους, οι άλλες αξίες πάνε περίπατο. Και μάλιστα στους Αλβανούς πιο εύκολα - δείτε το και ιστορικά πάλι. Οπότε με κάποια προγράμματα προστασίας πληροφοριοδοτών (π.χ διαβατήριο, ελλήνική υπηκοότητα καιεισιτήριο για Γερμανία ή Αυστραλία για τον ίδιο και τους δικούς του - όλοι ψάχνουν να πάρουν υπηκοότητα και να φύγουν Γερμανία)και κάποια μετρητά η δουλειά γίνεται μια χαρά. Και στην Αλβανία να καταφύγουν μπορείς με το ίδιο σύστημα και με συνδρομή της Ιντερπόλ να πετύχεις καλά αποτελέσματα. Η δε Αλβανία είναι ξέφραγο αμπέλι και η διαφθορά της αστυνομίας εκεί φτάνει ποσοστά άνω του 90% αλλά αλλίμονο αν η ΕΥΠ δεν έχει εκεί προσβάσεις ωστε να κινηθεί αυτόνομα (έχει κι παραέχει)

@Ν.Μ.Π
Οι Γεωργιανοί όπως λ.χ και οι Ρουμάνοι από ένα σημείο και μετά περιορίστηκαν είτε γιατί ο αριθμός τους δεν ήταν πολύ μεγάλος, είτε γιατί κάμποσοι μπήκαν μέσα για χρόνια είτε γιατί τέλος, όπως σωστά ανφέρεις για τους Αλβανούς, το πηγαινέλα από Ελλάδα σε Γεωργία ή Ρουμανία αφήνει ίχνη (ακόμη και με πλαστό διαβατήριο)ενώ το Ελλάδα-Αλβανία είναι μερικές ώρες μέσα από περάσματα στο Γράμμο (έφαγα κρύο πολύ εκεί στο στρατό.

Οι Ρομά είναι τελείως διαφορετική περίπτωση. Έχουν ομοιότητες με τους Αλβανούς στην κλειστή κοινωνία όπου και εκεί ισχύει ο νόμος της "λεβεντιάς", των μαχαιριών, της απαγωγής της νύφης, της βεντέτας αλλά παρά την εξοικοίωσή τους με τη βία σε επίπεδο παραβατικότητας περιορίζονται σε κλοπές, απάτες, πορνεία, ναρκωτικά επαιτεία και λιγότερο σε ένοπλες ληστείες ή φόνους - πλην βεντέτας. Είναι μια αποκαρδιωτική εικόνα η κατάστασή τους από την οποία δε μπορούν να ξεφύγουν. Ο ένας τραβάει τον άλλον στην παραβατικότητα και όλους μαζί στον καταυλισμό τους ελέγχουν το αφεντικό, ο "βασιλιάς" και η ομάδα του. Η τύχη των παιδιών που γεννιούνται είναι προδιαγεγραμμένη: οι νέοι αργά η γρήγορα θα περάσουν από φυλακή για "εκπαίδευση" και τα κορίτσια παντρεύονται από τα 13. Όλοι σχεδόν αγράμματοι (ζήτημα αν τελειώνει γυμνάσιο ένας στους είκοσι) και κοινωνικά περιθωριοποιημένοι. Μόνο η απαγόρευση των καταυλισμών και μια στοχευμένη αλλά επίμονη και εξαναγκασμένη αστικοποίησής τους (ωστε να χαλαρώσουν οι στενοί φιλικοί και συγγενικοί δεσμοί που τραβούν τους νεαρούς προς το έγκλημα) θα έχει πιθανό αποτέλεσμα. Κανένα "πρόγραμμα ένταξης", "ειδική σχολική μονάδα" "πρόγραμμα μέριμνας" και άλλες τέτοιες αηδίες που καταναλώνουν τζάμπα λεφτά της ΕΕ και εθνικούς πόρους δεν θα έχει αποτέλεσμα. Και εδώ έχω μεγάλη πείρα. Στις ζόρικες σχολικές μονάδες μαθαίνεις πολλά που η υπόλοιπη κοινωνία αγνοεί ή προσποείται οτι αγνοεί. Αλβανοί, Ρομά, Γεωργιανοί, Βούλγαροι, Ρουμάνοι...έχω δουλέψει με όλους.

Τέλος φίλε Ν.Μ.Π θα ήθελα αληθινά να πιστέψω οτι οι νυν έλληνες αστυνομικοί δεν είναι ακροδεξιοί αλλά άλλα γράφει ο τύπος: http://www.tovima.gr/afieromata/elections2012/article/?aid=457088. Τα νούμερα είναι όντως θλιβερά.

Ν.Μ.Π. 8 Ιουνίου 2012 στις 12:12:00 π.μ. EEST  

@φτωχό και μόνο καου-μπόυ
Μέχρι το 1995 η εισαγωγή στην αστυνομία γινόταν αποκλειστικά με κομματικά κριτήρια, επομένως επετρεψέ μου να υποθέσω ότι οι λίγο παλαιότεροι αστυνομικόι πρόσκεινται στα δύο πρώην  κόμματα εξουσίας. Απο το 1995 και μετά (μιλάμε για 17 χρόνια), η εισαγωγή στην αστυνομία γίνεται μέσω πανελληνίων εξετάσεων. Θα είναι λίγο υπερβολικό να υποθέσουμε ότι απο τότε και έπειτα εισέρχεται στην ΕΛ.ΑΣ. τόσο μεγάλος αριθμός ακραίων στοιχείων. 
Πολύ σημαντικό στοιχείο επίσης ειναι και οι συνδικαλιστικές ενώσεις της ΕΛ.ΑΣ. Αν δεν κάνω λάθος, όλοι οι συνδικαλιστές έχουν πολιτικές σχέσεις με τα γνωστά δύο κόμματα. Αν ειχε πολιτικό έρεισμα η άκρα δεξιά, δεν θα ειχε βάλει κάποιον υποψήφιο ώστε να ευνοεί τους δικούς της; Θα ντρεπόταν; Δεν νομίζω.

Επίσης δες τον παρακάτω σύνδεσμο.

http://www.aixmi.gr/index.php/syndikalisth-astynomiko-nazistikh/

(Απ´οτι φαίνεται ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος "τα πήρε στο κρανίο" γιατί του χάλασαν την εικόνα που ειχε για την "ακροδεξιά" αστυνομία.)

Δεν αμφιβάλλω ότι θα αυξήθηκε το ποσοστό των ακραίων στοιχείων και στην αστυνομία οπως και σε όλη την κοινωνία μας, οχι όμως και ένας στους δυο!
Σου είπα και στο ξαναλέω. Για κάποιο λόγο ένα μέρος της αριστεράς και πιθανών το σύνολο της άκρας δεξιάς, έχουν συμφωνήσει και αποφασίσει ότι οι νυν Έλληνες αστυνομικοί είναι ακροδεξιοί. Δεν ισχύει.

@Ανιχνευτή
Το ότι οι αστυνομικοί πρέπει να φέρουν πιστόλια και περίστροφα είναι απόρροια χρόνιας εμπειρίας απο μεριάς της ΕΛ.ΑΣ. και προσωπικά με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Ο αστυνομικός καλείται να προσβάλει συγκεκριμένο στόχο (ένοπλο κακοποιό), αφενός έχοντας εξασφαλίσει οτι σε καμία περίπτωση δεν θα τραυματιστεί κάποιος πολίτης και αφετέρου οφείλει να προσπαθήσει να μην θανατώσει τον κακοποιό (εξ´ου και η επιλογή των 9mm) αφού ο στόχος είναι να τον οδηγήσει στην δικαιοσύνη. Αν οι αστυνομικοί κυκλοφορούσαν με βαρύ οπλισμό δεν θα ίσχυε καμία απο τις παραπάνω συνθήκες.
Οι φίλοι σου αστυνομικοί, υποθέτω πως είναι νέοι στην ηλικία. Γι' αυτό υπάρχει ιεραρχία στην αστυνομία, ώστε οι παλαιότεροι να συγκρατούν και να διδάσκουν τους νεότερους.

Ν.Μ.Π.

Ανιχνευτής 8 Ιουνίου 2012 στις 5:02:00 μ.μ. EEST  

@Ν.Μ.Π.
δεν διαφωνώ σε αυτό που λες για τους αστυνομικούς και γιατί φέρνουν πιστόλια και όχι "όπλα". Συμφωνώ ότι η αποστολή τους είναι τέτοια αλλα..

Αλλά αυτό αλλάζει με την εποχή! Για παράδειγμα οι Αμερικανοί αστυνομικοί προπολεμικά και λιγο μετά τον πόλεμο είχαν.. 22άρια.. και μετά 38άρια.. (περίστροφα δλδ αμυντικό όπλο με "βαριά" αμυντική σκανδάλη και 6 σφαίρες). Σήμερα αυτό έχει αλλάξει, από το 1970 που οι συμμορίες πήραν ούζι, κουβαλάνε σε πολλές πολιτείες εκτος από χραπαχρουπες ακόμα και m4. Και αυτό γιατί οι "αντίπαλοι" απλά άλλαξαν..

Και στην Ελλάδα.. Η ελληνική χωροφυλακή όταν πολεμούσε με αριστερούς στον εμφύλιο είχε όπλα 7,62 γιατί ήταν ένα είδος στρατοχωροφυλακής και ο αντίπαλος ομοίως εξοπλισμένος. Όταν ξαναέγινε "αστυνομία" ξαναπήρε 38άρια περίστροφα και τέτοια καθώς είχε να αντιμετωπίσει το πολύ στιλέτα (το πολύ πιστόλια είχαν οι κλέφτες πρίν το 1997).. Η 17Ν είχε ένα κλεμμένο G3 και έλεγαν τι θα κάνουμε με αυτό. ΔΕΝ υπήρχε ΔΕΙΓΜΑ 7.62 στον χώρο των εγκληματιών. Οπότε τότε τα 6-σφαίρα που είχαν έκαναν τη δουλειά τους (αυτοάμυνα του αστυνομικού, δεν πυροβολούσε ο αστυνομικός).

Σήμερα ΚΑΝΕΝΑΣ(σχεδόν) αστυνόμος δεν κουβαλάει τα "υπηρεσιακά" 6-σφαίρα, όλοι έχουν πιστόλια 9mm (κάποιοι 0.45) με γεμιστήρες των 17 (11 επιπλέον από τις 6) και σκανδάλες των 1,5 κιλού (πουπουλα). Ποσοι δεν έχουν τραυματιστεί (πυροβολόντας το πόδι τους) βγάζοντας από την θήκη το χωρίς ασφάλεια περιβόητο glock.

Σημερα η απειλή του εγκληματία δεν είναι ένα μαχαίρι ή ένα πιστόλι. Αν ο αστυνόμος πάει να το "Συλλάβει" δλδ να κάνει την δουλειά του θα βρεθεί αντιμέτωπος με "υπεροπλία" και άρα δεν θα μπορεί να κάνει την δουλειά της (σύλληψη) ούτε κάν να αμυνθεί..

Για αυτό χρειάζεται μεγαλύτερη δύναμη πυρός.. Και το mp5 θα έκανε δουλειά και είναι 9mm για να μην παρατρυπάει.. Το m4 επίσης δεν είναι πολύ φονικό σαν 5.56 (δόγμα "τραυματίζω") αλλα δεν είμαι εγώ αυτός που θα το κρίνω και απλά τους τύπους των όπλων τους είπα ως παράδειγμα, ας αποφασίσουν αυτοί πιο "κάνει". Οταν (και αν) μαζέψουν τα ΑΚ-47 του πρώην αλβανικού στρατού (που βγηκαν έξω με το πλιάτσικο της εξέγερσης του 1997) και κυκλοφορούν σαν τις μύγες εκεί έξω ας ξαναπάρουν πάλι πιστόλια οι αστυνόμοι..

Οσο για το οι φίλοι μου είναι νέοι αστυνομικοί, ισχύει, αυτούς άλλωστε στέλνουν να σκοτωθούν για 700€. Οι πιο μεγάλοι έχουν πιάσει από κανα βουλευτή.. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP