Η φωτογραφία της εβδομάδας

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012


Ο Τούρκος αρχιφασίστας Ντεβλέτ Μπαχτσελί, αρχηγός του κόμματος ΜΗΡ, στους δρόμους της Ξάνθης, κάνοντας το σήμα των Γκρίζων Λύκων (η φωτογραφία απο την εφημερίδα Μαχητής).

Για όσους πιθανώς δεν το γνωρίζουν, το ΜΗΡ είναι το κόμμα του παντουρανισμού (ιδρυθέν απο τον Τουρκές το 1969), η νεολαία του οποίου είναι γνωστή ώς "Γκρίζοι Λύκοι" κι ευθύνονται για εκατοντάδες δολοφονίες και τρομοκρατικές επιθέσεις, μεταξύ άλλων η δολοφονία του Τάσου Ισαάκ και πάμπολες δασικές πυρκαγιές στην χώρας μας.

Τι ακριβώς έκανε στην Ξάνθη o Μπαχτσελί; Κατά την διάρκεια της παραμονής του επισκέφτηκε γνωστό εστιατόριο όπου γευμάτισε με βουλευτές του κόμματός, στελέχη του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής και Τούρκους δημοσιογράφους. Κατόπιν επισκέφθηκε το γραφείο του ψευδομουφτή Α.Μετέ και την -δυστυχώς για τους εγκάθετους της Άγκυρας και τον ΣΥΡΙΖΑ- παράνομη «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» όπου μίλησε μάλιστα σε πλήθος κόσμου. Μεταξύ των παρεβρισκομένων οι: πρώην βουλευτές Τσετίν Μάντατζη, Αχμέτ Φαϊκογλου, ο Δήμαρχος Μύκης Τσουκάλ Μουσταφά, ο αντιδήμαρχος Αβδήρων κ.Μπιρόλ. Ανάμεσα στους διάφορους σταθμούς της περιοδείας το χωριό Μέγα Δέρειο, όπου ορισμένοι τουρκόφρονες τον υποδέχτηκαν με....οθωμανικά εμβατήρια, ο Δήμος Αρριανών, το μνήμα του Σαδίκ και φυσικά η σφηκοφωλιά του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής.

Koμοτηνή - Ο Γκρίζος Λύκος και οι φίλοι του. Να τους χαιρόμαστε..

Κάθε βήμα του αρχηγού του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) ήταν μια προσχεδιασμένη πρόκληση προς το Ελληνικό κράτος και την παρουσία του στην ακριτική Θράκη, λίγα μόνο 24ωρα μετά απο την συνάντηση Αβραμόπουλου-Νταβούτογλου.

Αλήθεια για ποιόν λόγο αποφασίσατε να μεταβείτε στην Τουρκία στην πρώτη σας επίσκεψη στο εξωτερικό κ.Αβραμόπουλε;

Τι εικόνα εκπέμπει προς τα έξω ΥΠΕΞ που χαμογελάει σαν χάνος την ίδια στιγμή που αμφισβητείται εμπράκτως η εθνική κυριαρχία της χώρας του;


Γιατί αποφεύγετε να δημοσιεύσετε τις ανωτέρω αβροφροσύνες στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ;

Γιατί επετράπει η επίσκεψη του προκλητικού φασίστα Μπαχτσελί;

Γνωρίζετε ότι οι παρακρατικοί Γκρίζοι Λύκοι ευθύνονται μεταξύ άλλων για την δολοφονία Ισαάκ Σολωμού και για πάμπολες καταστροφικές πυρκαγιές στην χώρα μας;

Γνωρίζετε ότι βουλευτές του περιοδεύοντα νεο-οθωμανού χαρακτηρίζουν εδάφη του κράτους που εκπροσωπείτε ώς «τουρκικά εδάφη από την εποχή του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή»;

Ποιά θα είναι η αντίδραση της Ελληνικής κυβέρνησης στις ανωτέρω προκλήσεις, ακόμα ένα νερόβραστο "διάβημα διαμαρτυρίας";

Θα ξυπνήσετε απο τον λήθαργο σας επιτέλους;

14 σχόλια:

Ανώνυμος 30 Ιουνίου 2012 στις 2:13:00 μ.μ. EEST  

ελλαδαρα με κανεις και κλαιω.

Ανώνυμος 30 Ιουνίου 2012 στις 2:35:00 μ.μ. EEST  

Tα γιαούρτια και τα αυγά φαντάζομαι δεν υπάρχουν για αυτον. Ούτε occupy athens ή αντιφασιστικές διαμαρτυρίες. Τίποτα.

Ανώνυμος 30 Ιουνίου 2012 στις 3:10:00 μ.μ. EEST  

Ελλαδιστά:
Θλιβερό κράτος αμόρφωτων υπηκόων που δεν θα πρέπει να παραπονείται από εδώ και πέρα για ότι συμβεί..
Ξεφτίλα.

Αρματιστής 30 Ιουνίου 2012 στις 4:15:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητέ φίλε εν κρυπτώ καλημέρα

Αυτά που συμβαίνουν στη Θράκη, το λιγότερο μας γεμίζουν θλίψη και απογοήτευση. Αποδεικνύουν ότι η χώρα μας είναι ένα ξέφραγο αμπέλι. Από τη μια εισέρχονται ανενόχλητοι οι παράνομοι μετανάστες από τη περιοχή του ποταμού Έβρου και το χερσαίο σύνορο του Καρααγάτς και από την άλλη εισέρχονται νόμιμα από τις επίσημες εισόδους της χώρας οι δεδηλωμένοι εχθροί του εθνικού μας κράτους και της πατρίδας μας, προκειμένου να προπαγανδίσουν με κάθε τρόπο προς τους Έλληνες Μουσουλμάνους πολίτες, ότι η Θράκη μας είναι «Τουρκική και δεν θα αργήσει η ώρα που θα ενωθεί με τη μητέρα Τουρκία».

Τόσο καλά. Χωρίς καμιά αντίδραση από το επίσημο κράτος. Χωρίς κανένα εμπόδιο. Χωρίς τη λήψη κανενός μέτρου. Αντιθέτως ο «κύριος τίποτα» θα επισκεφθεί σύντομα την Τουρκία και πολύ σύντομα θα συνεδριάσουν στην Τουρκία τα κοινά υπουργικά συμβούλια των δύο χωρών, που εμπνεύστηκε ο ολετήρας της χώρας, ο ανεκδιήγητος ΓΑΠ.

Θα πρέπει όμως να θυμόμαστε ότι η κατρακύλα που παρατηρείται στη Θράκη τα τελευταία 20 χρόνια, σημείο της οποίας αποτελεί η επίσκεψη του «αρχηγού των γκρίζων λύκων», είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις που προέρχονταν:
«από το πολιτικό χώρο που από ένστικτο κι από παράδοση είναι πατριωτικός». Δηλαδή το χώρο της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Ανεξάρτητα όμως από τα μικροκομματικά, η Θράκη πρέπει να σωθεί. Επιβάλλεται η επίσημη πολιτεία να λάβει μέτρα προκειμένου να ενισχυθεί το φρόνημα του Ελληνικού Χριστιανικού στοιχείου και να θωρακιστεί η Θράκη και ειδικότερα οι νομοί Ροδόπης και Ξάνθης. Πολλά μπορούν να γίνουν. Απαιτούνται χρήματα, τα οποία μόνο ο κρατικός Π/Υ μπορεί να δώσει. Και πρέπει να τα δώσει. Τώρα πριν είναι αργά. Επιβάλλεται να ενισχυθεί αριθμητικά ο Ελληνικός Χριστιανικός πληθυσμός, με στοχευμένες πολιτικές, όπως:

• Η αύξηση των δημόσιων και των δημοτικών υπαλλήλων, καθώς και αυτών του ευρύτερου δημόσιου τομέα είναι ένας τρόπος.
• Η αύξηση της δύναμης των δυνάμεων ασφαλείας (ΕΛΑΣ, ΠΥ, ΛΙΜΕΝΙΚΟ κλπ), επιβάλλεται.
• Από πλευράς ΕΔ, μπορούν να ληφθούν ανάλογα μέτρα. Κέντρα εκπαιδεύσεως που βρίσκονται δυτικά και νότια, μπορούν και πρέπει να μεταφερθούν στη Ροδόπη και τη Ξάνθη. Μπορεί να μεταφερθεί μια δύναμη Καταδρομών στη Θράκη, ή να συγκροτηθεί μια νέα. Μια ακόμη Μ/Κ ή ΤΘ Ταξιαρχία θα μπορούσε να μεταφερθεί από τη Κεντρική Μακεδονία στη Θράκη, ή να συγκροτηθεί μια νέα.
• Οι ΔΥ, καθώς και όλοι οι Δημόσιοι λειτουργοί για όσο χρόνο θα υπηρετούν στη Θράκη, θα πρέπει να πολιτογραφούνται Θρακιώτες και να ψηφίζουν στη Θράκη.

ΥΓ. Αυτά που συμβαίνουν στη Θράκη σήμερα, τα περιέγραφαν πριν 35 χρόνια με πολύ παραστατικότητα, οι διάφοροι ομιλητές στις μηνιαίες επιμορφωτικές διαλέξεις των Στρατιωτικών Φρουρών της Θράκης. Βεβαίως η Αθήνα βρισκόταν πολύ μακριά για να ακούσει. Και σήμερα βρίσκεται μακριά. Όποιος νομίζει ότι έχει να συνεισφέρει σε ιδέες, … εμπρός.

enkripto 30 Ιουνίου 2012 στις 4:57:00 μ.μ. EEST  

Συμφωνώ. Είναι γνωστό σε όλους ποιοι ευθύνονται - Στυλιανήδιδες,Πεταλωτές,Γιαννακίδηδες κ.α, όσοι συρρέουν στα τουρκοπανηγύρια για μερικά ψηφαλάκια παραπάνω και οι πολιτικοί τους πάτρωνες - όσοι πιστεύουν στον κατευνασμό τουλάχιστον. Έχουν και ονοματεπώνυμο και κομματική ταυτότητα.

Απλά να υπενθυμίσω κάτι: Έξω απο προξενείο Θεσσαλονίκης ομάδες "αντιεξουσιαστών" λειτούργησαν ως αυτόκλητοι υπερασπιστές του εν λόγω αρχιφασισταρά.

Το ποιοί προσφέρουν πολιτική νομιμοποίηση σε αυτό το χώρο το γνωρίζουμε όλοι.
Όπως επίσης γνωρίζουμε ποιοι διαμαρτυρήθηκαν επισήμως για το "παράνομο" της ΤΕΞ.

Να προσθέσω και εγώ δυο πρότασεις στην λίστα του Αρματιστή. Απο τα ουκ ανευ κατα την γνώμη μου.

Άμεση κατάργηση της σφηκοφωλιάς που ονομάζεται Προξενείο Κομοτηνής.

Αλλαγή του καθεστώτος της μειονοτικής εκπαίδευσης. Όπως λέει και ο Καραίσκος πρόκειται για ένα αναχρονιστικό γκέττο που παράγει αμορφωσιά, φανατισμό και οπισθοδρόμηση.

Ανώνυμος 30 Ιουνίου 2012 στις 5:11:00 μ.μ. EEST  

Θα γίνω λίγο αιρετικός.

Επειδή σύντομα ΕΕ δεν θα υπάρχει, επειδή είναι αναπόφευκτο να υπάρξει σύγκρουση Ελλάδος-Τουρκίας, με παράπλευρες απώλειες στην Θράκη.

Εύχομαι οι παράπλευρες απώλειες να είναι αυτοί που κάνουν το σήμα των γκρίζων λύκων (και εγώ τους αντιπροτάσω το κωλοδάκτυλο). Πιστεύω αν τα πράγματα ξεφύγουν ίσως τεθεί θέμα να εκδιωχθούν από το ελληνικό έδαφος, όπως οι Τσάμιδες που συνέργησαν με τον εχθρό.

Πιστεύω ότι για την τελευταία ενέργεια διευκολύνει το ελληνικό κράτος ο χαρακτηρισμός της μειονότητας ως "τουρκική" και όχι ως "μουσουλμανική". Αν τους σουτάρουμε ως τούρκους, τότε κανένας δεν θα ασχοληθεί με τις διαφορές δύο χωρών. Αν όμως τους σουτάρουμε ως "μουσουλμάνους" τότε θα βρούμε απέναντί μας όλη την ισλαμική ούμα. Θα δούμε εδώ τίποτα ινδονήσιους ταλιμπάν (που είναι οι χειρότεροι) και θα ψαχνόμαστε.

Δηλαδή πιστεύω ότι με την (εκούσια) μετονομασία τους από μουσουλμάνους σε τούρκους σκάβουν τον λάκο τους.

Ανώνυμος 30 Ιουνίου 2012 στις 5:33:00 μ.μ. EEST  

@ Αρματιστής
θέλω να μείνω στην τελευταία πρότασή σου (να πολιτογραφούνται οι ΔΥ, καθώς και όλοι οι Δημόσιοι λειτουργοί για όσο χρόνο θα υπηρετούν στη Θράκη, ως Θρακιώτες), την οποία βρίσκω πολύ σωστή.
Ο αείμνηστος Ελληνόψυχος καθηγητής Νεοκλής Σαρρής είχε προτείνει να πολιτογραφηθούν ως Θρακιώτες, οι Κωνσταντινουπολίτες που εξεδιώχθησαν βαναύσως από την Πόλη το 1955, εφ'όσον η Πόλη ανήκει και γεωγραφικά στην ολόκληρη και ελληνική Θράκη αρχαιόθεν. Ο αριθμός τους ήταν, αν θυμάμαι καλά, γύρω στους 300000, σημαντικότατος αριθμός. Ο καθηγητής είχε μάλιστα ετοιμάσει και ένα σχετικό νομοσχέδιο το οποίο προωθήθηκε μέσω βουλευτών της Ενώσεως Κέντρου (δεκαετία 1970), και ήταν έτοιμο για ψήφιση, πράγμα που αν γινόταν θα μας έλυνε το πολιτικό πρόβλημα της Θράκης εσαεί, μέχρι που το σταμάτησαν κάποιοι τουρκόψυχοι και αμερικανόδουλοι Εφιάλτες...

ΕΦ. ΛΧΙΑΣ (ΤΘ)

Ανώνυμος 30 Ιουνίου 2012 στις 6:43:00 μ.μ. EEST  

Άς έμενε ακόμη μια δεκαετία η "τρομερή" ΧΟΥΝΤΑ και θα τα΄λεγα εγώ τα κομμένα που θα βρίσκονταν και τι όνειρα θα έκαναν την σήμερον ημέρα!!!

ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΘΑ ΣΩΣΟΥΝ, ΑΝ ΤΗΝ ΣΩΣΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ, ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ!!!

Ευχής έργον για τη Θράκη μας θα ήταν στις τελευταίες εκλογές να είχε εκλέξει βουλευτή της "ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ", ή αυτό να γίνει στο κοντινό μέλλον!!! Αλλά βέβαια αυτό που λέω αποτελεί "ΑΠΙΑΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ" έτσι όπως έχουν καταντήσει τη Θράκη μας οι ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ!!!

Όσο για το ΠΡΩΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ "ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ"
ΤΕΛΕΙΑ & ΠΑΥΛΑ!!!

proxeneio-stop.org

"Γιασεμής"

Φτωχός και μόνος κάου μπόυ 30 Ιουνίου 2012 στις 6:59:00 μ.μ. EEST  

Θέατρο του παραλόγου. Άτομα δηλωμένα ως αντιφασίστες να υπερσπίζονται τούρκο καραφασίστα...επειδή τον έκραζαν (δικαιότατα) έλληνες φασίστες. Μια φορά έκανε κατι καλό η ΧΑ και οι μπαχαλάκηδες τους την έπεσαν. Δε βγάζω άκρη πια σε αυτόν τον τόπο.

Και εν τέλει πρέπει κάποτε η αριστερά να ασχοληθεί σοβαρά με τα δικαιώματα της πομακικής μειονότητας. Δεν είναι δυνατόν οι Πομάκοι να χαρακτηρίζονται με το ζόρι ως Τούρκοι, να μην διδάσκονται τη μητρική τους γλώσσα αλλά τα τουρκικά, τη δική τους θρησκεευτική εκδοχή (που δεν είναι ίδια με το σουνιτικό ισλάμ), να παραδίδονται στον εθνικισμό της Άγκυρας χωρίς να είναι Τούρκοι. Το ελληνικό κράτος παραβιάζει προς όφελος της Τουρκίας τα δικαιώματα της πομακικής μειονότητας. Αν θέλουν να κάνουν εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ μια σοβαρή παρέμβαση, αυτή θα είναι να πιέσουν το ελληνικό κράτος να σεβαστεί τους Πομάκους που καταπιέζονται διπλά: από τον τουρκικό εθνικισμό και τον ελληνικό τουρκοκοτζαμπασισμό. Μήπως θα έπρεπε κάποιοι σούπερ δημοκράτες που κόπτονται για τα δικαιώματα κάθε ασήμαντης ή και ανύπαρκτης ουσιαστικά μειοψηφίας των 2-3 χιλιάδων ατόμων (όπως αυτή των ψηφοφόρων του ουράνιου τόξου)να νοιαστούν και για μια πραγματική μειονότητα εκατοντάδων χιλιάδων;

SPY_GR 30 Ιουνίου 2012 στις 7:14:00 μ.μ. EEST  

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια...


"ΙΣΤΑΜΕΘΑ ΑΓΡΥΠΝΟΙ"

29η ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΠΕΖΙΚΟΥ

Για όσους ξέρουν!

ΑΧΕΡΩΝ 1 Ιουλίου 2012 στις 1:43:00 π.μ. EEST  

@30/6/2012 5:11
Αυτοαποκαλοὺμενοι ''Τοὺρκοι''ὸντως δὶνουν ὲνα ἂς ποὺμε πὰτημα,αλλὰ μὸνο υπὸ την απλὴ προ'υ'πὸθεση ὸτι εμεὶς ψὰχνουμε ὸντως για μὶα αφορμὴ ὼστε να τους τυλὶξουμε σε μὶα κὸλλα χαρτὶ,και να τους φερθοὺμε ὸπως αρμὸζει σε σοβαρὰ κρὰτη.
Δυστυχὼς ὸμως,δὲν το βλὲπω.Στην πραγματικὸτητα,η ελληνικὴ στὰση απὸ το 1952,με την κυβὲρνηση Παπὰγου,ενθὰρρυνε την μετονομασὶα των μουσουλμανικὼν συλλὸγων σε ''Τουρκικοὺς'',βλὲπεις ὴταν και η πρὸσφατη ὲνταξη στο ΝΑΤΟ.
Ακὸμη και ἂν μὲσα σε μια νὺκτα μεταβληθεὶ ὰρδην η ελληνικὴ πολιτικὴ στο θὲμα,-λὲμε τὼρα-,οι Τοὺρκοι μποροὺν να επικαλεστοὺν κὰποια τὲτοια προηγοὺμενα,ὲστω και μὸνο για να θολὼνουν την εικὸνα και να συντηροὺν το θὲμα.
Εξ ὰλλου,προσπαθοὺν να αναδεὶξουν θὲμα μειονὸτητας και στη Δωδεκὰνησο,και κὰποτε με το καλὸ(το δικὸ τους),θα θὲσουν και θὲμα μουσουλμανικὴς μειονὸτητας αναφερὸμενοι στους βαθμιαὶα ελληνοποιοὺμενους λαθρεποὶκους.
Τὸτε,θα μιλὰμε για δὺο μειονὸτητες,ἂν δὲν αντιστραφεὶ αυτὸς ο κατὴφορος.
Μὴν ξεχνὰς ὸτι δεν εὶναι πολὺς καιρὸς που ο τρισκατὰρατος ΓΑΠ,ως υπουργὸς εξωτερικὼν της κυβερνὴσεως Σημὶτη,εὶχε δηλὼσει ὸτι δεν τον ενδιαφὲρει ἂν αυτοαποκαλοὺνται Τοὺρκοι,εὰν δεν δημιουργοὺν πρὸβλημα.
Ρὼτα τὼρα εσὺ τον οποιονδὴποτε Ὲλληνα πρωθυπουργὸ ἢ υπουργὸ εξωτερικὼν ἂν βλὲπουν πρὸβλημα στην συμπεριφορὰ της καθοδηγοὺμενης απὸ το προξενεὶο μειονὸτητας...

Ανώνυμος 1 Ιουλίου 2012 στις 6:19:00 π.μ. EEST  

http://www.youtube.com/watch?v=de42DDN44H8

Ανώνυμος 2 Ιουλίου 2012 στις 10:10:00 π.μ. EEST  

1.Μάζεμα σε γήπεδό όλων των θρακιωτών. Αναγραφή εθνικότητας και όχι θρησκείας. Δημιουργία εθνικών μειονοτήτων και κατάργηση εθνικών. Μπαμ μπαμ οι "150,000" τούρκοι γίνονται 30,000 και 1,500 στα 12νησα.

2. Κατάργηση του ελληνικού προξενείου Σμύρνης και επίσης του τουρκικού στη ξάνθη.

3. Κατάργηση όλων των τουρκικών θρησκευτικών δικαιωμάτων και της ισλαμικής νομοθεσίας. είμαστε η μόνη ευρωπαική χώρα με σαρία.

4. Σε περίπτωση που η τουρκία τραβήξει το σκοινί άμεση επαναπάτριση των Ελλήνων της Πόλης πράγμα που σημαίνει την μεταφορά του πατριαρχείου στο αγ. όρος και των 31,000 πίσω σε αυτήν με ταυτόχρονο κλείσιμο των συνόρων. μετα το πογκρόμ δεν θα μας πει κανένας ούτε λέξη.

όνειρα ε;;;;

πάμε να δούμε τα τούρκικα στην τιβί να χορτάσουμε...

μηδενιστής

Ανώνυμος 2 Ιουλίου 2012 στις 5:56:00 μ.μ. EEST  

Η τελευταία ευκαιρία που είχαμε να εκκαθαρίσουμε την Θράκη μας από τα τουρκογενή στοιχεία, ήταν μετά τα Σ/μβριανά του 1955, οπότε και θα ολοκληρωνόταν η ανταλλαγή πληθυσμών, που έγινε την δεκαετία του '20.

Αυτά κάνουν οι μισές δουλειές. Οι Τούρκοι απέδειξαν ότι το ξέρουν και το "έφτιαξαν". Εμείς;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP