Ενεργοποίηση του Εθνικού Συστήματος Αεράμυνας

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Μόλις τρία εικοσιτετράωρα μετά από την κατάρριψη α/φ RF-4Ε της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας από την Συριακή αεράμυνα, ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος διέταξε την ενεργοποίηση του Συστήματος Αεράμυνας της χώρας, για δεύτερη φορά τον τελευταίο μήνα. Η εντολή του Α/ΓΕΕΘΑ δόθηκε στις 09:30 κατόπιν έγκρισης της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Ο σκοπός της νέας κινητοποίησης προφανής : η περαιτέρω βελτίωση των χρόνων ανταπόκρισης του Εθνικού συστήματος Αεράμυνας σε σχέση με την κινητοποίηση που είχε λάβει χώρα προ μηνός. H διαταγή έθεσε σε συναγερμό το σύνολο των σταθμών ελέγχου ΣΑΕ , κέντρων επιχειρήσεων, Α/Α συστημάτων και όπλων των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Τα αποτελέσματα της κινητοποίησης ήταν άκρως ικανοποιητικά.

8 σχόλια:

enkripto 25 Ιουνίου 2012 στις 6:06:00 μ.μ. EEST  

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ η άσκηση ήταν προγραμματισμένη

Ανώνυμος 25 Ιουνίου 2012 στις 8:36:00 μ.μ. EEST  

Πως το είπε ο Davidson; Ά ναι: " για να δοκιμαστεί το διεθνές σύστημα ραντάρ"

Έεεετσι!

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 26 Ιουνίου 2012 στις 12:44:00 π.μ. EEST  

Αυτό το καλοκαίρι αναμένεται πολύ θερμό. Κάτι σκαρώνουν οι πασάδες και ο σουλτάνος Ταγίπ Α΄. Τα επιτελεία μας δείχνουν μεγάλη κινητικότητα έως νευρικότητα. Έχουν προφανώς ύποπτες ενδείξεις. Δεν αποκλείεται να στήσουν με εμάς αντίστοιχο με τη Συρία επεισόδιο. Και εκεί θα ισχυριστούν οτι δε μπορεί πια να δείχνουν αυτοσυγκράτηση. Κάπου μάλιστα είδα χτες μια δήλωση Τούρκου αξιωματούχου για τη "μεγάλη υπομονή που δείχνουν στις ελληνικές παραβιάσεις του τουρκικού εναέριου χώρου". Πιστεύω οτι στο ΓΕΕΘΑ θα πάνω για ύπνο μετά τα τέλη Οκτώβρη. Βέβαια όλα αυτά είναι εικασίες...

Ανώνυμος 26 Ιουνίου 2012 στις 9:25:00 π.μ. EEST  

Ο/Η Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ
26 Ιουνίου 2012 12:44:00 π.μ.

"Τα επιτελεία μας δείχνουν μεγάλη κινητικότητα έως νευρικότητα. Έχουν προφανώς ύποπτες ενδείξεις. Δεν αποκλείεται να στήσουν με εμάς αντίστοιχο με τη Συρία επεισόδιο"

Αγαπητέ φίλε καλημέρα.
Ύποπτες ενδείξεις από ποιούς;;; και τι μπορεί, να αφορούν;;; αντίστοιχο επεισόδιο με τη Συρία για να δούν και τη δική μας αντίδραση;;; νομίζω πως θα τους επισημάνουν, ότι όποιος πηδάει πολλά παλούκια στο τέλος....
Άν θέλουν επεισόδια, ας "τρομοκρατήσουν" το Ισραήλ, που κάθε μέρα είναι πάνω από τον ουρανό της Κύπρου!!
άλλωστε και ο ομπάμα είναι ευχαριστημένος με τη νέα Ελληνική κυβέρνηση, θέλει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ στη χώρα μας οικονομική σταθερότητα!! και δεν πρόκειται να τους αφήσει για περαιτέρω "μαγκιές"! Με τη Συρία είναι "άλλο" κεφάλαιο, στο οποίο συμφωνεί και με τον πούτιν, γιατί ο άσαντ τους έχει "κουράσει".
Τέλος πάντων, είμαστε εν αναμονή των εξελίξεων!

Γιάννης

Ανώνυμος 27 Ιουνίου 2012 στις 8:46:00 π.μ. EEST  

Λογική η σκέψη σου Καουμπόϋ. Αλλά η φάπα που φάγανε από τους Σύριους όχι μόνο τους ξεφτύλισε σε ολη η γειτονιά αλλά θα τους κάνει πιο προσεκτικούς στο μέλλον.

Ανώνυμος 27 Ιουνίου 2012 στις 11:11:00 π.μ. EEST  

@Ανώνυμος 27 Ιουνίου 2012 8:46:00 π.μ.

ή απλώς το επεδίωξαν για να δράσουν "ανενόχλητοι" στην περιοχή και μάλιστα με την ανοχή και τη βοήθεια του ΝΑΤΟ!! ας βγάλουν οι τούρκοι "τα κάστανα από τη φωτιά" και υμείς (ΝΑΤΟικοί) να μιλάμε για αυτοσυγκράτηση όλων των πλευρών!! ΕΥΝΟΙΚΟΤΑΤΗ βέβαια η όλη κατάσταση και για το Ισραήλ, που παρακολουθεί τη διάλυση της Συρίας, χωρίς άραγε άμεση εμπλοκή;;;!!!
καλή ευκαιρία βέβαια για να δοκιμάσουμε και τις αντιδράσεις του πούτιν!! που νομίζει ότι μπορεί να επεμβαίνει στα οικόπεδα του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο!!!

Γιάννης

TED 27 Ιουνίου 2012 στις 12:27:00 μ.μ. EEST  

@ Γιάννη 27 Ιουνίου 2012 11:11:00 π.μ.

Δεν μπορώ να συμφωνήσω ότι το Ισραήλ ευνοείται από την κατάσταση. Το καθεστώς Ασάντ της Συρίες του είναι μεν εχθρικά προσκείμενο (στα λόγια), αλλά οι Ισραηλινοί δεν το θεωρούν σοβαρή απειλή, και πάντως σίγουρα το προτιμούν από κάποιο μελλοντικό ισλαμιστικό καθεστώς.

Ανώνυμος 27 Ιουνίου 2012 στις 2:22:00 μ.μ. EEST  

@TED 12:27:00 μ.μ.

Ισλαμικό καθεστώς ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να υπάρξει στην περιοχή, δοθέντος ότι οι "εξεγερμένοι" στην Αίγυπτο, Λιβύη και στη Συρία είναι με τις ΕΥΛΟΓΙΕΣ των Δυτικών!! Ακόμη και το κόμμα ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ στην Αίγυπτο, που τελικά έβγαλε και ΠΡΟΕΔΡΟ στη χώρα!! είχε "νερώσει" το κρασί του, αρκετό καιρό πριν την "εξέγερση"!! ποιός μπορούσε να φανταστεί τέτοια εξέλιξη, όταν οι αμερικάνοι κυρίως "έβγαζαν καπνούς" στην ιδέα, ότι μπορεί να κυβερνήσουν χώρα σαν την Αίγυπτο!! ΑΠΛΑ έχουν ανδρείκελα στην εξουσία--όπως και στη Λιβύη-- και πασχίζουν να "ξεδοντιάσουν" το Ιράν από γύρω συμμάχους. Στη συνέχεια, αν δεν τα καταφέρουν απ΄ευθείας, θα αρχίσουν "επανάσταση" κι εκεί για να ολοκληρωθεί το ΔΡΑΜΑ!!
ΔΥΣΤΥΧΩΣ για ακόμη μια φορά οι ισχυροί "βάζουν" τους λαούς να "τρώγονται" για τα συμφέροντά τους!! Μάλιστα τώρα, εκτός του ανταγωνισμου ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑΣ, βγήκε "στα πράγματα" και η ΚΙΝΑ!!, ακολουθεί η ΙΝΔΙΑ!!, ενώ "πουλάει μούρη και τσαμπουκά" και η ΙΑΠΩΝΙΑ!! με ψηφίσματα, καταδικαστικές αποφάσεις και οικονομικούς αποκλεισμούς!! η Ιαπωνία, που αν τους κόψουν το πετρέλαιο για ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕΡΑ!!, έχει βουλιάξει!!!
Πάντως έχουμε, να δούμε ΠΡΑΓΜΑΤΑ και ΘΑΜΑΤΑ!! Πολλά δεν περιμέναμε και όμως έχουν συμβεί με απρόβλεπτες συνέπειες!!

Γιάννης

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP