Φωτογραφίες απο την πρόσφατη άσκηση ετοιμότητας

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Πολύ ενθαρρυντικά ήταν τα αποτελέσματα της προχθεσινής ενεργοποίησης των τμημάτων του Στρατού που ανήκουν στην Διακλαδική Δύναμη Άμεσης Αντίδρασης, καθώς οι χρόνοι που επιτεύχθηκαν ήταν σημαντικά μικρότεροι των προβλεπόμενων. Μετά από εντολή του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου κ. Κωνσταντίνου Ζιαζιά ο συναγερμός επεκτάθηκε και σε όλα τα Τμήματα Άμεσης Επέμβασης (ΤΑΕ) στις περιοχές Ζώνης Ευθύνης της ΑΣΔΕΝ αλλά και του 4ου ΣΣ. Στις ακόλουθες φωτογραφίες που αποδέσμευσε το ΓΕΣ βλέπουμε την ενεργοποίηση τμημάτων της 2ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών και του 2ου Συντάγματος Αεροπορίας Στρατού (4ο ΤΕΑΣ) σύμφωνα με τα προβλεπόμενα σχέδια.





Υπό το άγρυπνο βλέμμα του Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μ.Κωσταράκου πραγματοποιήθηκε η ενεργοποίηση έτερου τμήματος των Ειδικών Δυνάμεων, αυτό των Αμφίβιων Καταδρομών με συμμετοχή ενός αερόστρωμνου Zubr του Πολεμικού Ναυτικού. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειωθεί για ακόμα μια φορά η χαλαρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται η αποδέσμευση φωτογραφιών σε ορισμένες περιπτώσεις, κάτι που έχουμε στηλιτεύσει αρκετές φορές και στο παρελθόν (πχ Περί OSINT* ο λόγος). Για παράδειγμα στο σετ φωτογραφιών που ανέβηκε στην ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ μπορούμε να διακρίνουμε πινακίδες οχημάτων, σημειωμένο ναυτικό χάρτη της περιοχής Αμφιάλης, τα
πρόσωπα αξιωματικών ειδικών μονάδων κτλ κτλ. Οι παραπάνω φωτογραφίες θα μπορούσαν να τροποποιηθούν κατάλληλα πριν αποδεσμευθούν, εξυπηρετώντας τον σκοπό της προβολής των εν λόγω δραστηριοτήτων χωρίς να ανακύπτουν τέτοια ζητήματα.













5 σχόλια:

Ανώνυμος 8 Ιουνίου 2012 στις 10:43:00 π.μ. EEST  

Ασχετη απορία: αυτά τα στάγερ δεν μπορούν να αποσυρθούν και να κατασκευάσει η ΕΒΟ ένα σύγχρονο τύπο οχήματος;

TED 8 Ιουνίου 2012 στις 11:06:00 π.μ. EEST  

@ Ανώνυμο 8 Ιουνίου 2012 10:43:00 π.μ.

Πως δεν μπορούν; Λεφτά υπάρχουν.

ΑΧΕΡΩΝ 8 Ιουνίου 2012 στις 6:19:00 μ.μ. EEST  

Εγὼ ακὸμα δεν μπὸρεσα να καταλὰβω το νὸημα του να φορτὼνεις Στὰγιερ με πυρομαχικὰ σε Ζοὺμπρ.Τα Ζοὺμπρ υποτὶθεται τα αποκτὴσαμε για να μεταφὲρουν γρὴγορα ενισχὺσεις σε απειλοὺμενες νὴσους,και μὰλιστα ὸχι τις οποιεσδὴποτε ενισχὺσεις,αλλὰ πεζοναὺτες.Τὼρα βλὲπω να φορτὼνονται πυρομαχικὰ,και μου δημιουργεὶται η απορὶα:ὲχουν ξεμεὶνει τα νησιὰ απὸ πυρομαχικὰ,ὼστε το πρὼτο που θα πρὲπει να μεταφερθεὶ εὶναι αυτὰ;
Μπορεὶ βεβαὶως να πρὸκειται απλὼς για ὰσκηση εξοικειὼσεως,αλλὰ τὲτοια ὰσκηση δεν στὲλνει μηνὺματα.
Ὸσο για τα Στὰγιερ,κουτσὰ-στραβὰ ανταποκρὶνονται ακὸμη,και με μὶα ανακατασκευὴ θα μποροὺσαν να κρατὴσουν για αρκετὰ χρὸνια.Ὰν βρεθοὺν χρὴματα,οι πιεστικὼτερες προτεραιὸτητες εὶναι:
α)οχὴματα μεταφορὰς πυρομαχικὼν σε παλλὲτες
β)βυτιοφὸρα καυσὶμων
γ)οχὴματα περισυλλογὴς
δ)ρυμουλκὰ αρματοφορὲων
και κὰποια ακὸμη ειδικοποιημὲνα.

Ανώνυμος 8 Ιουνίου 2012 στις 7:01:00 μ.μ. EEST  

Καλά τα λέτε για τις φωτογραφίες αλλά είσαστε φωνή βοώντος εν τη ερήμω...

Ανώνυμος 9 Ιουνίου 2012 στις 1:52:00 π.μ. EEST  

Ρε σεις τα Στάγιερ δε θα τα φορτώσουν στα Zubr. Απλά ξεφορτώνουν υλικό και κόσμο προς επιβίβαση..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP