Επικίνδυνη τουρκική πρόκληση στο ΠΒ Άνδρου

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Διατηρείται η ένταση στο Αιγαίο, καθώς σήμερα σχηματισμός τουρκικών μαχητικών F-16 εισήλθε στην περιοχή του Πεδίου Βολής Άνδρου, την στιγμή μάλιστα, που το Πολεμικό Ναυτικό εκτελούσε βολές, σε συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία. Όπως αναφέρει η σχετική είδηση του defencepoint.gr, τα τουρκικά αεροσκάφη πετούσαν σε ύψος 5.000 ποδών, γεγονός που ήταν επικίνδυνο καθώς ήταν εκτεθειμένα σε πυρά των ελληνικών δυνάμεων.

Το ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας στην Πάρνηθα επικοινώνησε με τους Τούρκους χειριστές στη συχνότητα κινδύνου, αλλά άγνωστο για ποιο λόγο (παρανόηση ή εσκεμμένα) συνέχιζαν να παραμένουν εντός της περιοχής αυτής.

Έπειτα από αυτό, το ΓΕΕΘΑ επικοινώνησε με το αρχηγείο των τουρκικών αεροπορικών δυνάμεων στο Εσκί Σεχίρ, ενημερώνοντας για την επικινδυνότητα της κατάστασης. Ταυτόχρονα, μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας έφτασαν στην περιοχή, καταδιώκοντας τους εισβολείς, οι οποίοι απομακρύνθηκαν άμεσα.

Υπενθυμίζουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που τουρκικά μαχητικά προβαίνουν σε αυτή την πρόκληση: ενδεικτικά, είσοδοι τουρκικών μαχητικών είχαν σημειωθεί και το 2009 και το 2010. Η επιμονή της Άγκυρας στο σημείο αυτό συνδέεται άμεσα με την επιδίωξη της Τουρκίας να εκτείνει τον έλεγχό της στο Αιγαίο ως τον 25ο Μεσημβρινό - δείτε εδώ σχετική ανάλυση του αείμνηστου καθηγητή Νεοκλή Σαρρή.

10 σχόλια:

Ανώνυμος 8 Ιουνίου 2012 στις 10:36:00 μ.μ. EEST  

Σε παρόμοιες περιπτώσεις είναι θαυμάσια ευκαιρία να εξασκηθούμε σε πραγματικούς στόχους. Οι ασκήσεις δεν πρέπει να σταματάνε.

Arkan 8 Ιουνίου 2012 στις 11:03:00 μ.μ. EEST  

'Ισως ένας MICAνα τους τον υπενθύμιζε καλύτερα...

ΑΧΕΡΩΝ 9 Ιουνίου 2012 στις 12:10:00 π.μ. EEST  

Παὶδες,η μεγαλὺτερη αντὶδραση στην θὲση που προτεὶνετε,δεν θα προὲλθει απὸ την Τουρκὶα,αλλὰ απὸ κὰποιους Χατζηαβὰτηδες που θα φοβηθοὺν για την ζωὴ την δικὴ τους των αδελφὼν τους των παιδιὼν και των εγγονὼν,των κουμπὰρων,αλλὰ και των ψαριὼν του Αιγαὶου.

Ανώνυμος 9 Ιουνίου 2012 στις 1:37:00 π.μ. EEST  

Το είχαν κανει πριν 2-3 χρονια το ιδιο σχεδον συμβαν...


(λιγο ασκετο με το θεμα) , αν δεν κανω λαθος, οταν εκτοξευετε MICA o στοχος δεν ειδοποιειτε καθολου απο το συστημα αυτοπροστασιας!!

ΑΧΕΡΩΝ 9 Ιουνίου 2012 στις 2:27:00 π.μ. EEST  

@9/6/2012 1:37
Ο στὸχος μπορεὶ να αντιληφθεὶ ὸτι εγκλωβὶστηκε απὸ το ραντὰρ RDY, εὰν διαθὲτει RWR ἢ σὺστημα αυτοπροστασὶας,αλλὰ επειδὴ η κυματομορφὴ εκπομπὴς του τελευταὶου δεν αλλὰζει προκειμὲνου να κατευθὺνει τον MICA,ο στὸχος δεν γνωρὶζει ἂν απλὼς ὲχει εγλωβιστεὶ,ἢ δὲχεται ἢδη επὶθεση MICA.
Ὰγχος του θανατὰ,δηλαδὴ.

Ζ 9 Ιουνίου 2012 στις 9:38:00 π.μ. EEST  

Συγχαρητήρια παιδιά, είστε ότι καλύτερο στο επίπεδο σοβαρότητας και ποιότητας αναρτήσεων αλλά και πρωτογενούς έρευνας, δεν είναι λίγες οι φορές που δική σας έρευνα ή σκέψεις έχουν αποτελέσει αντικείμενο αντιγραφής από επαγγελματίες του είδους.



οταν εκτοξευετε MICA o στοχος δεν ειδοποιειτε καθολου απο το συστημα αυτοπροστασιας!!

Ισχύει για τον MICA IIR όχι τον -ΕΜ.

Ανώνυμος 9 Ιουνίου 2012 στις 3:02:00 μ.μ. EEST  

Μήπως επεδίωκαν την κατάρριψη δικού τους σκάφους με σκοπό την πρόκληση θερμου επεισοδίου;
Μην ξεχνάμε πως το σχέδιο Βαριοπουλα προέβλεπε κάτι τέτοιο.

ΑΧΕΡΩΝ 9 Ιουνίου 2012 στις 6:14:00 μ.μ. EEST  

@Z
Αυτὸ που αναφὲρεις εὶναι αυτονὸητο για βλὴματα υπερὺθρου καθοδηγὴσεως.
Αλλὰ για το MICA EM ισχὺει ὸτι ὲγραψα προηγουμὲνως.

Ανώνυμος 9 Ιουνίου 2012 στις 6:52:00 μ.μ. EEST  

Οταν θα γίνει η εκτόξευση και κατά την διάρκεια της καθοδήγησης μέσω των εντολών στον αυτόματο πιλότο του βλήματος MICA/EM δεν είναι δυνατός ο εντοπισμός του από αντίπαλα RWR παρά μόνο ότι έχει εγκλωβιστεί από το ραντάρ RDY. κατά την τελική φάση ίσως 10χμ περίπου, το MICA/ΕΜ ενεργοποιεί το ραντάρ του για να εγκλωβίσει τον στόχο αυτόνομα, τότε γίνεται ο εντοπισμός του από το RWR και ειδοποιείται ο αντίπαλος πιλότος ότι έχει εξαπολυθεί βλήμα εναντίον του, αλλά τα χρονικά όρια να αντιδράσει είναι πολύ μικρά σε σχέση με βλήματα SARH. αυτή η μέθοδος έχει επίσης την πολύ σημαντική δυνατότητα πολλαπλής εξαπόλυσης των βλημάτων εναντίον 4 στόχων στα οποία το RDY στέλνει δεδομένα στους αυτόματους πιλότους των MICA για διορθώσεις έως ότου το μικρής εμβέλειας ραντάρ των MICA εγκλωβίσουν τους στόχους. Αυτήν την μέθοδο χρησιμοποιεί και το AIM-120 AMRAAM των F-16
Πέτρος Κ.

Ανώνυμος 9 Ιουνίου 2012 στις 8:24:00 μ.μ. EEST  

Για την ακρίβεια, ο δέκτης προειδοποίησης ραντάρ (RWR) του εχθρικού μαχητικού, το οποίο ιχνηλατείται από το ραντάρ RDY, ανιχνεύει απλώς περιοδική σάρωση ραντάρ, ήτοι δέχεται ακτινοβολία X-δέσμης (8-12GHz), η οποία εκπέμπεται από το ραντάρ RDY κατά τη λειτουργία Ιχνηλάτησης Κατά τη Σάρωση (Track While Scan: TWS) του τελευταίου. Συνεπώς αδυνατεί να παράσχει πληροφόρηση αν έχουν εκτοξευτεί βλήματα MICA, επειδή η κυματομορφή της δέσμης του RDY δε μεταβάλλεται. Αντιθέτως, η ενεργοποίηση του ραντάρ του βλήματος MICA RF είναι ευδιάκριτη, επειδή παρέχει ακτινοβολία υψηλότερης συχνότητας, J-δέσμης (10-20GHz). Αλλά τότε είναι συνήθως αργά.
Α.Ε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP