Η Φωτογραφία της εβδομάδας

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

1/2010: Μετά απο 28 ημέρες σκληρής ομηρείας στα χέρια Σομαλών πειρατών, μέλη του πληρώματος του ελληνικού δεξαμενόπλοιου «Maran Centaurus» φωτογραφίζονται με στοιχείο ΟΥΚ του ΠΝ που επέβαινε στην φρεγάτα Αδριάς.

7 σχόλια:

Ανώνυμος 10 Ιουνίου 2012 στις 10:19:00 μ.μ. EEST  

Αν δεν κάνω λάθος το πλήρωμα και το πλοίο αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από πληρωμή λύτρων.

Ανώνυμος 10 Ιουνίου 2012 στις 10:37:00 μ.μ. EEST  

F 459 Αδρίας, από το αρχαίο όνομα της Αδριατικής Θάλασσας.
Α.Ε.

Ανώνυμος 11 Ιουνίου 2012 στις 3:10:00 π.μ. EEST  

Πράγματι το πλοίο και το πλήρωμα απελευθερώθηκαν μετά την καταβολή λύτρων από την πλοιοκτήτρια εταιρεία. Η ομάδα των βατραχανθρώπων επιβιβάστηκε στο πλοίο (και μάλιστα με τη μέθοδο fast rope!!!) αφού αποχώρησαν ανενόχλητοι οι πειρατές. Και αυτό ήταν εν γνώσει του ΥΠΕΘΑ που παρακολουθούσε το περιστατικό μέσω της Φ/Γ "Ανδρίας". Συνεπώς το μόνο που θα μπορούσαν να κάνουν οι βατραχάνθρωποι, ήταν να φωτογραφηθούν με το πλήρωμα. Φυσικά και δεν αμφισβητώ το αξιόμαχο των ανδρών αυτών αλλά προφανώς κάποιοι τους χρησιμοποίησαν για φθηνό εντυπωσιασμό άνευ ουσίας.
Γ.Μ.

Ανώνυμος 11 Ιουνίου 2012 στις 8:57:00 π.μ. EEST  

A New York Times article claimed that, a ransom of $5.5 to 7 million was dropped yesterday, the biggest ever paid to the Somali pirates, followed by a feud among the pirates which caused a delay in the release of the ship.

http://www.athenspe.net/top-story/pirates-release-greek-supertanker-maran-centaurus/

καλή η φωτογραφία παντως

enkripto 11 Ιουνίου 2012 στις 3:24:00 μ.μ. EEST  

@Γ.Μ

Σαφώς, δεν υπαινιχθήκαμε άλλωστε ότι κατέλαβαν με ρεσάλτο το καράβι. Θέλαμε να τονίσουμε περισσότερο την ανακούφιση και την ασφάλεια που θα νιώσανε οι άνθρωποι, μετά απο 28 μέρες ομηρείας.

Ανώνυμος 11 Ιουνίου 2012 στις 6:12:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητοί κύριοι του ΕνΚρυπτώ
Το σχόλιό μου δεν είχε "στόχο" εσάς και ζητώ συγνώμη αν φάνηκε κάτι τέτοιο. Ο υπαινιγμός πήγαινε στην τότε ανάρτηση αυτής της φωτογραφίας (μαζί με άλλες από το συμβάν) στο επίσημο site του ΓΕΝ, με τα σχετικές αναφορές περί "μεγάλης επιτυχίας" και "απελευθέρωσης του πλοίου" λες και είχε προηγηθεί κάποια ριψοκίνδυνη ειδική επιχείρηση.
Προφανώς τα σχόλιά μου περί φθηνού εντυπωσιασμού προορίζονταν για εκεί και όχι για το ΕνΚρυπτώ....

Και πάλι συγνώμη για την παρεξήγηση,
Γ.Μ.

Ανώνυμος 11 Ιουνίου 2012 στις 8:30:00 μ.μ. EEST  

στη φωτο πάντως δεν πετάνε και απο τη χαρά τους.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP