Κυνική ομολογία Μπαγίς για Δίκαιο Θάλασσας και νησιά Αιγαίου

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκου, ο Τούρκος υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Εγκεμέν Μπαγίς, παραδέχθηκε δημοσίως ότι η Αγκυρα δεν υπογράφει την Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας "εξαιτίας των προβλημάτων που υπάρχουν με την Ελλάδα στα νησιά του Αιγαίου".

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής απηύθυνε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ- Τουρκίας, ζητώντας να μάθει τους λόγους για τους οποίους η Τουρκία δεν αποδέχεται τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, παρά το γεγονός ότι αυτή αποτελεί ευρωπαϊκό κεκτημένο, κι ενώ όλα τα κράτη-μέλη, η ίδια η ΕΕ και όλα τα υποψήφια προς ένταξη κράτη -πλην της Τουρκίας- είναι συμβαλλόμενα μέρη της.

Αφού παραδέχθηκε δημοσίως ότι η Αγκυρα δεν υπογράφει την Σύμβαση επειδή έχει πρόβλημα με τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου, ο κ. Μπαγίς ανέφερε μάλιστα ότι δεν πρόκειται να το κάνει έως ότου η Τουρκία ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η απάντηση αυτή του κ. Μπαγίς συνιστά την πρώτη δημόσια παραδοχή αυτού του είδους από Τούρκο αξιωματούχο», σχολίασε ο κ. Κουμουτσάκος. «Πέραν όλων των άλλων», όμως επεσήμανε, «καταδεικνύει ότι μία υποψήφια προς ένταξη χώρα αποδέχεται το Διεθνές Δίκαιο, τις διεθνείς συμβάσεις και το ευρωπαϊκό κεκτημένο μόνον όταν εξυπηρετούνται τα συμφέροντα και οι επιδιώξεις της». «Εγείρεται λοιπόν ένα πολλαπλώς σοβαρό ζήτημα όσον αφορά στις σχέσεις της Τουρκίας τόσο με την Ελλάδα, όσο και με την Ε.Ε.», δήλωσε ο Έλληνας ευρωβουλευτής μετά το τέλος της συνεδρίασης.

www.naftemporiki.gr

5 σχόλια:

Ανώνυμος 14 Ιουνίου 2012 στις 3:22:00 μ.μ. EEST  

ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ...
(δε θα τα παμε καλα ΚΥΡΙΟΙ με αυτους, ο Θεος κ το -οποιο- μυαλο μας, να μας φυλαει!!)

Xmal 14 Ιουνίου 2012 στις 5:22:00 μ.μ. EEST  

Δεν μας είπε κάτι καινούργιο.
Αυτή όμως η δημόσια τοποθέτησή του έχει την αξία της και πρέπει να χρησιμοποιηθεί από τους Έλληνες διπλωμάτες.

Ανώνυμος 14 Ιουνίου 2012 στις 7:38:00 μ.μ. EEST  

Για αυτο ειναι οι φιλοι, για να διευκολινουν τους γειτονες.Η χρηση αυτης της ακραιας δηλωσης, απο ελληνες διπλωματες μονο προβληματα θα δημιουργησει στους διερευνητικους κυκλους επαφων μεταξυ των 2 χωρων.

Στελεχη που εχουν διατελεσει συμβουλοι υπουργων μπορουν με μια κατηγορηματικη δηλωση να διαλαλλησουν οτι τετοιες σκεψεις μονο διχονια μπορουν να σπειρουν στους αγαπημενους (στριμογμενους) κατοικους των παραλθων της Ιωνιας και των νησων του Αιγαιου.

Αλασκας

Ανώνυμος 15 Ιουνίου 2012 στις 4:32:00 π.μ. EEST  

Δεν καταλαβαίνω την ανάρτηση!(ειρωνεία...)
Κάτι καινούριο??

Ανώνυμος 15 Ιουνίου 2012 στις 10:19:00 μ.μ. EEST  

http://i.imgur.com/oyCj7.jpg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP