Δοκιμαστικές βολές ΠΕΠ και βαλλιστικών βλημάτων από την Τουρκία

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Σε μαζικές δοκιμαστικές βολές πυραύλων διαφόρων διαμετρημάτων προχώρησε ο Τουρκικός Στρατός το διήμερο 30-31 Μαίου στο νέο πεδίο βολής στην περιοχή της Σινώπης στα παράλια του Εύξεινου Πόντου. Σύμφωνα με τουρκικές πηγές, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 7 βολές βλημάτων με βεληνεκές από 40 έως 280km, γεγονός που επιβεβαιώνει την ανάπτυξη βελτιωμένης έκδοσης των Βαλλιστικών Βλημάτων Μικρού Βεληνεκούς (SRBM) τύπου J-600Τ Yildirim Ι. Σε μια προσπάθεια να προκαταλάβει πιθανή διεθνή αντίδραση, η Άγκυρα διαρρέει ότι τo νέο βλήμα Yildirim II έχει επιχειρησιακό βεληνεκές 280km και ως εκτούτου δεν παραβιάζει τις προβλέψεις της Συνθήκης MTCR για μέγιστο επιτρεπόμενο βεληνεκές 300km με βάρος κεφαλής 500kg. Σημαντική διαφοροποίηση σε σχέση με τα Yildirim Ι είναι η υιοθέτηση οχημάτων εκτόξευσης εγχώριας παραγωγής τύπου ΒΜC 525-44 (8×8) αντί των MAN 26.372 (6×6).



Strategyreports

5 σχόλια:

Ανώνυμος 8 Ιουνίου 2012 στις 1:17:00 μ.μ. EEST  

Με όλα αυτά τα οπλικά συστήματα, τουλάχιστον απεναντί μας, μιλάνε από θέση ισχύος. Δεν είναι άλλωστε τυχαίες και οι πρόσφατες δηλώσεις ερντογάν, ότι αυτή η φτωχή χώρα (Ελλάδα) που ΖΗΤΙΑΝΕΥΕΙ!!! δεν είναι πρότυπο για την τουρκία!!!
Ακούτε πολιντικάντηδες της συμφοράς;;;!!!.Χώρα που ζητιανεύει η Ελλάδα μας!!
Αν και ΟΛΕΣ οι χώρες--μεταξύ τους και οι υπερδυνάμεις--με δανεικά τη "βγάζουν", στην Ελλάδα όμως κόλλησαν τη ρετσινιά του ζητιάνου!!

Γιάννης

Ανώνυμος 8 Ιουνίου 2012 στις 4:01:00 μ.μ. EEST  

..φταιμε Γιάννη, φταιμε για την ρετσινια αυτη!

Διοτι, δεν ειμαστε απλα εγωπαθεις οπορτουνιστες κ ενιοτε κωλοπαιδαραδες (οπως ΠΟΛΛΟΙ δυτικοι) που οι ανοησιες μας μενουν εν οικω' Αντιθετως καταφερνουμε να ΓΙΝΟΥΜΕ ΡΕΖΙΛΙ ΔΙΕΘΝΩΣ, ακομα κ απο ψιλοπραγματα!

κ να πεις οτι δεν εχουμε μυαλομενους ανθρωπους γμτ, να καθοδηγησουν στον σωστο δρομο τον πολιτη!!?
[αλλα ποιος σοβαρος θα ασχοληθει κιολας, αν πρεπει να αντιμετωπισει αυτην την καθημερινη παρανοια της αδικιας-βολεψιάς-παραλογου-λασπης κτλ κτλ...]

Xmale 8 Ιουνίου 2012 στις 4:07:00 μ.μ. EEST  

Και πήρε την απάντησή του ο Ερντογάν από την κυβέρνηση.

Ποιο το κατά κεφαλή ΑΕΠ στην Τουρκία;
Ποια η παιδική θνησιμότητα;
Το προσδόκιμο ζωής;
Ο αναλφαβητισμός;
Δείκτες που δείχνουν το βιοτικό επίπεδο μιας χώρας.

Δυστυχώς για τους Τούρκους είναι πολύ πίσω ακόμα σε σχέση με εμάς.

Ας τους να λένε Γιάννη, εμείς οφείλουμε να είμαστε γνώστες της θέσης μας, να γνωρίζουμε τα προβλήματά μας και να επιδιώκουμε τη βελτίωση της κοινωνίας μας και της ζωής μας σε όλα τα επίπεδα.

Ανώνυμος 8 Ιουνίου 2012 στις 7:23:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητοί φίλοι, ευχαριστώ για τα σχόλια σας!
ΌΜΩΣ η πραγματικότητα είναι ΜΙΑ! Η τουρκία δείχνει ΕΞΩ, αλλά και σε "εγχώριους" μπούφους! ότι ΟΝΤΩΣ είναι μια αναπτυγμένη χώρα!!
ΜΟΝΟ αν διαβάσουν τα άρθρα του ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗ (15μερο περιοδικό στην Κομοτηνή του ΑΞΙΟΥ Κώστα Καραΐσκου)θα αντιληφθούν την πραγματικότητα! Δυστυχώς, εδώ τους ξεγελάει η ευρωπαϊκή χροιά της Κωνσταντινούπολης! Φίλοι που επανειλλημένως την έχουν επισκεφθεί!! για ψώνια και για τουρισμό, σου λένε:"άλλος αέρας!! πολιτισμός!! αυτοκινητοβιομηχανίες!!φτηνά προϊόντα!! κ.λπ. Το πως γίνονται ΟΛΑ αυτά κουβέντα καμία. Εμείς σου λέει ΔΙΩΞΑΜΕ από τον τόπο μας ΤΑ ΠΑΝΤΑ!! Ένα τελευταίο παράδειγμα, τα χημικά λιπάσματα στη Θεσκη, οι εγκαταστάσεις των οποίων ήσαν απέναντι από τη δουλειά μου, ΞΗΛΩΘΗΚΑΝ και πήγαν Βουλγαρία! Αποτέλεσμαμ κάνουμε εισαγωγές λιπασμάτων αναμφιβόλου ποιότητος από τη Βραζιλία!!! 200 οικογένειες στο δρόμο!! Τότε μας έλεγαν, ότι ο γκαργκάνας δκτης της Τράπεζας της Ελλάδος τα έκλεισε, για να φέρνει τα βραζιλιάνικα, από την εταιρεία που ήταν μέτοχος!!!! Επιπροσθέτως, σας γνωρίζω ότι πρόσφατα το ΕΤ3 σε εκπομπή του για τα Βαλκάνια, περιδιάβαινε την τουρκία, όπου στην άγκυρα σε συνέντευξη καθηγητού περί κεμάλ, ο κος καθηγητής τον απεκάλεσε "νέο φιλόσοφο"!!!! τον σφαγέα του Ελληνισμού!!! ο οποίος ήθελε ενωμένα και ειρηνικά Βαλκάνια!!!
και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι από κρατικό κανάλι, να το ακούμε αυτό!! Τόση τουρκολαγνεία;;;!!!

Γιάννης

Xmale 11 Ιουνίου 2012 στις 9:05:00 μ.μ. EEST  

Ε όχι βρε Γιάννη και ανεπτυγμένη χώρα η Τουρκία.
Που μέχρι πριν λίγα χρόνια, δεν γνωρίζω αν ισχύει και σήμερα, κάναν τεστ παρθενίας για να περάσουν στο πανεπιστήμιο.
Που συζητούν για την κατάργηση των αμβλώσεων.
Που έχουν γκέτο πλουσίων στα οποία η πρόσβαση είναι αδύνατη για τους φτωχούς ή τη μεσαία τάξη.
Που έχουν το 1/3 του κατά κεφαλή ΑΕΠ μας.

Η Κωνσταντινούπολη δείχνει τις τεράστιες διαφορές μεταξύ των τάξεων, είναι μια σύγχρονη μεγαλούπολη με ανθρώπους που δεν ξέρουν τι έχουν και άλλους που πεινάνε.

Οι τουρίστες βλέπουν ένα πολύ μικρό μέρος της πόλης όπως άλλωστε γίνεται σε κάθε πόλη για κάθε τουρίστα.

Δείκτες όπως ο αναλφαβητισμός, η παιδική θνησιμότητα και το προσδόκιμο ζωής δείχνουν πόσο ανεπτυγμένη είναι μια κοινωνία.
Και η Τουρκία είναι αναπτυσσόμενη.
Μπράβο της, κάνει τεράστια βήματα ανάπτυξης της οικονομίας της, δεν παύει όμως να εξελίσσεται σε έναν γίγαντα με πήλινα πόδια. Κάτι το οποίο δεν θα αργήσει να φανεί κατά τη γνώμη μου.

Άποψη μου ότι ακόμα και σήμερα καλύτερα να ζεις στην Ελλάδα από κάθε άποψη και να πηγαίνεις στην Κωνσταντινούπολη και να την απολαμβάνεις ως τουρίστας.
Έχουμε βέβαια να διδαχθούμε πολλά από τα επιτεύγματα και τα λάθη τους.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP