Θαλάσσιος Γρύπας 1/12, βίντεο

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012



Ένα μοντάζ από το βίντεο που αποδεύσμευσε το ΠΝ και φωτογραφίες από την ΠΑ σχετικές με την «Θαλάσσιος Γρύπας 1/12» που διεξήχθη στο Πεδίο Βολής Κρήτης (ΠΒΚ), η οποία περιελάμβανε βολές κατευθυνόμενων βλημάτων από μέσα των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.




Ευχαριστούμε τον χρήστη Evian100 για την παραχώρηση του βίντεο.

Πηγή

7 σχόλια:

Ανώνυμος 4 Ιουνίου 2012 στις 4:51:00 μ.μ. EEST  

Η Π.Α. έχει κανάλι στο yt.

http://www.youtube.com/watch?v=Vm8XNC_jZVw&feature=youtu.be

Ανώνυμος 4 Ιουνίου 2012 στις 5:25:00 μ.μ. EEST  

Νομίζω ότι είναι το επίσημο κανάλι στο YouTube.

HBS 4 Ιουνίου 2012 στις 11:04:00 μ.μ. EEST  
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 6 Ιουνίου 2012 στις 1:20:00 π.μ. EEST  

Μια αφελής ερώτηση: Γίνεται ένα σκάφος κοντά 750 τόνους με είσοδο στην υπηρεσία το 1962 να δεχτεί χτυπήματα από δύο PENGUIN έναν ΑΜ-39Μk2 EXOCET, δύο AGM 114 K1 HELLFIRE και να βυθιστεί τέλος από βολές πυροβόλων; Στα βίντεο βλέπω μια οπή στη γέφυρα μάλλον από HELLFIRE ή ίσως PENGUIN και τίποτα άλλο. Το Sheffield (4,820 τόνων) και το Αtlantic Conveyor (14,950 τόννων) λαμπαδιασαν με 1-2 EXOCET. Βρήκαν τελικά όλοι οι πύραυλοι στόχο; Υπήρχε μήπως και δεύετερος στόχος; Έχουμε καμια πληροφορίαq

HBS 6 Ιουνίου 2012 στις 8:27:00 π.μ. EEST  

@ Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ

Δεν είναι αφελής η ερώτηση. Απλά, πρέπει να συνυπολογίσεις πως το πλοίο στόχος (σε αντίθεση με ένα ενεργό πλοίο) δεν μετέφερε πυρομαχικά, πετρέλαια ενώ τα ηλεκτρικά/ηλεκτρονικά του κυκλώματα ήταν νεκρά. Πράγμα που σημαίνει πως είναι δυσκολότερο να "λαμπαδιάσει". Κρίνοντας από το βίντεο που αποδεσμεύτηκε η μεγάλη οπή που φαίνεται στα αριστερά προέρχεται από τον AM39 και κονιορτοποίησε γέφυρα-χώρους ενδιαίτησης. Πρόκειται μάλιστα για ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ στοχευμένη συμμετρική βολή. Τα 2 δύο AGM 114 K1 HELLFIRE διέλυσαν την τσιμινιέρα. Για τους penguin δεν έχουμε εικόνα.

manolis 6 Ιουνίου 2012 στις 8:41:00 π.μ. EEST  

Ναι , γινεται διοτι το σκαφος εχει αδειασει πληρως απο καυσιμα , λιπαντικα , πυρομαχικα κλπ εξοπλισμο για να μην καταληξουν τοξικες ουσιες στη θαλασσα. Πρακτικα δεν υπαρχει τιποτε να λαμπαδιασει. Ειναι συνηθης πρακτικη και τη χαριστικη βολη παλαιοτερα την εδιναν τορπιλλες G -8 απο τορπιλακατους Jaguar.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 6 Ιουνίου 2012 στις 2:25:00 μ.μ. EEST  

@HBS και manolis
Ευχαριστώ πολύ για τις γρήγορες και διαφωτιστικές απαντήσεις!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP