Kίνημα αγανακτισμένων Τούρκων υπαξιωματικών στα social media

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Ένα πρωτοφανές κίνημα διαμαρτυρίας από υπαξιωματικούς των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων εκδηλώνεται το τελευταίο διάστημα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία του σύγχρονου τουρκικού κράτους περιορίζεται η εξουσία του στρατιωτικού κατεστημένου. Οι Τούρκοι υπαξιωματικοί διαμαρτύρονται απαιτώντας αυξήσεις στις αμοιβές, μεγαλύτερα επιδόματα, ανθρώπινη μεταχείριση και ισότιμη αντιμετώπιση από τους ανωτέρους τους. Ενδεικτικό του αναβασμού που επικρατεί στο εσωτερικό του τουρκικού στρατεύματος είναι η τεράστια αποδοχή που γνωρίζει το κίνημα στα social media, με 219.000 μέλη της ομάδας στο facebook και παρουσία σε twitter και youtube. Στο κίνημα με σύνθημα “Οι υπαξιωματικοί λένε φτάνει” συμμετέχουν κυρίως δεκανείς και λοχίες, ο αριθμός των οποίων υπολογίζεται σε 95.000 σε σύνολο 718.000 στελεχών και οπλιτών.

Xαρακτηριστική γελοιογραφία από την ομάδα του κινήματος στο facebook.

strategyreports



4 σχόλια:

Ανώνυμος 8 Ιουνίου 2012 στις 4:12:00 μ.μ. EEST  

95.000 μόλις δήλωσαν "εθελοντές" για την φθινοπωρινή επίθεση στο PKK.

ΑΧΕΡΩΝ 8 Ιουνίου 2012 στις 5:56:00 μ.μ. EEST  

Kαὶ κὰτι φαινομενικὰ ὰσχετο που μου εὶχε πεὶ Τοὺρκος μετανὰστης στην Γερμανὶα,και συνὰδελφος,καὶ το συγκρὰτησα,εὶναι το εξὴς:στην Ανατολικὴ Θρὰκη,υπὰρχουν δὺο κυρὶως κατηγορὶες στρατευσὶμων,οι Κοὺρδοι,(μπροστὰ),και τα βὺσματα(πὶσω).
Ὸπως βλὲπετε,πὶσω απὸ την λαμπερὴ πρὸσοψη της ''Μεγὰλης Τουρκὶας''(Büyük Türkiye),υπὰρχουν πολλὲς ρωγμὲς.
Περιὲργως,σε καμμὶα ὰλλη χὼρα πλην Ελλὰδος δεν γὶνεται τὸσο προθὺμως αποδεκτὸ το υποτιθὲμενο τουρκικὸ μεγαλεὶο,με τὸσους διακεκριμὲνους Ιπεκτσὴδες στην πολιτικὴ.
Οι δὺο που ὲρχονται αμὲσως στην σκὲψη μου εὶναι ο Κων.Μητσοτὰκης και η Λιὰνα Κανὲλλη.

Ioannis 8 Ιουνίου 2012 στις 7:26:00 μ.μ. EEST  

Εμένα αυτό το άρθρο μου θυμίζει μία νοικοκυρά η οποία δεν είναι φανατική στην καθαριότητα και βάζει τα σκουπίδια κάτω από το χαλί,αποτέλεσμα όσο περνάει ο χρόνος τα σκουπίδια βρωμάνε,εννοώ ότι με το πέρασμα του χρόνου κάποιους πολέμους θα κάνουν και τότε οι δυσαρεστημένοι στρατιωτικοί,οιοδήποτε βαθμού είναι ικανοί να σαμποτάρουν την χώρα τους για κάνουν κακό στον Ερντογκάν,τα γεγονότα μας το έχουν διδάξει.
Ο Ελληνισμός πρέπει να μιμηθεί τον ρόλο του κυνηγόσκυλου που φερμάρει το θήραμα και μόλις βρει την ευκαιρία ορμάει.

Ανώνυμος 8 Ιουνίου 2012 στις 10:39:00 μ.μ. EEST  

για ποιον λόγο ειναι ενδιαφέρουσα αυτή η είδηση;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP