Νεαρός πυροβόλησε Αλβανό διαρρήκτη στην Παιανία

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Μία μέρα μετά το δημοσίευμά μας για το "νόμο του ΑΚ-47", ένα τραγικό περιστατικό έδειξε πού οδηγούνται τα πράγματα, όταν η αλλοδαπή εγκληματικότητα καλπάζει και οι πολίτες αναγκάζονται να αυτοπροστατευτούν: ένας 24χρονος πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα και σκότωσε 43χρονο Αλβανό διαρρήκτη, τα ξημερώματα στην Παιανία.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τα γεγονότα εξελίχτηκαν ως εξής: Γύρω στις 2 τα ξημερώματα, δύο άγνωστοι εισέβαλαν σε σπίτι στην Παιανία, παραβιάζοντας το παράθυρο της τουαλέτας, αλλά έγιναν αντιληπτοί από τους ενοίκους και τράπηκαν σε φυγή.

Σε μικρή απόσταση από το πρώτο σπίτι παραβίασαν την κύρια είσοδο άλλου σπιτιού, όπου μένει τετραμελής οικογένεια. Τότε όμως, χτύπησε ο συναγερμός και ξύπνησε η μητέρα την οποία οι εισβολείς απείλησαν με μαχαίρι και την διέταξαν να τον απενεργοποιήσει. Την ίδια ώρα ξύπνησαν ο πατέρας και οι γιοι της οικογένειας, ηλικίας 23 και 24 ετών. Οι δύο νεαροί όρμησαν στους δύο ληστές, συνεπλάκησαν μαζί τους, αλλά αυτοί πρόλαβαν και τράπηκαν σε φυγή προς τον λόφο που είναι πάνω από τα σπίτια.

Στο σημείο έφθασε περιπολικό της Αστυνομίας και οι αστυνομικοί, μαζί με κατοίκους, ερεύνησαν την περιοχή, χωρίς να βρουν τους δράστες.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί αποχώρησαν, αλλά εν τω μεταξύ όλη η γειτονιά είχε βγει στους δρόμους και αρκετοί κάτοικοι της περιοχής είχαν πάρει τα όπλα.

Λίγο πριν τις τέσσερις τα ξημερώματα, κάτοικος της περιοχής άκουσε τα σκυλιά του γείτονα του και όταν βγήκε έξω κρατώντας μία καραμπίνα, είδε -κατά δήλωσή του- δύο σκιές να προσπαθούν να πηδήξουν το μαντρότοιχο του απέναντι σπιτιού. Στη συνέχεια πυροβόλησε δυο φορές στον αέρα και οι δύο άγνωστοι τράπηκαν σε φυγή, τρέχοντας προς το σπίτι που είχε γίνει το προηγούμενο επεισόδιο.

Μια γυναίκα τους είδε και άρχισε να φωνάζει βοήθεια. Όλοι οι γείτονες πετάχτηκαν στο δρόμο και προσπάθησαν να τους εγκλωβίσουν. Ο ένας στάθηκε ακίνητος και παραδόθηκε αργότερα στην αστυνομία. Πρόκειται για τον 46χρονο Αλβανό που κρατείται.

Ο 43χρονος, όμως, προσπάθησε να διαφύγει τρέχοντας και τότε ο 24χρονος τον καταδίωξε και σε μικρή απόσταση τον πυροβόλησε με την καραμπίνα με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα. Αμέσως μετά ο νεαρός παραδόθηκε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας, οι οποίοι διενεργούν προανάκριση για την υπόθεση.

Για «άτυχη, κακιά στιγμή που μπορεί να συμβεί στον καθέναν» έκανε λόγο ο αντιδήμαρχος Παιανίας, Χρήστος Δάβαρης, μιλώντας στη naftemporiki.gr ενώ καταδίκασε κάθε είδους τέτοια φαινόμενα. «Ζούμε εδώ και καιρό μέσα σε μια γενικότερη ανασφάλεια. Ας ελπίσουμε αυτό το περιστατικό να μην σημαδέψει την ζωή του παιδιού, εμείς σαν Δήμος συμπαραστεκόμαστε με όλα μας τα μέσα τόσο στον νεαρό όσο και στην οικογένεια του», δήλωσε με αφορμή το περιστατικό.

Ο 24χρονος κρατείται στον 11ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών, ενώ δεν έχει καταθέσει ακόμα για το περιστατικό, καθώς βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Με στοιχεία από www.naftemporiki.gr

23 σχόλια:

Ανώνυμος 7 Ιουνίου 2012 στις 5:36:00 μ.μ. EEST  

Να αγιάσει το χέρι του.

Ανώνυμος 7 Ιουνίου 2012 στις 6:03:00 μ.μ. EEST  

Σε αντίθεση με κάποιους σχολιαστές, οι διαχειριστές της σελίδας ευτυχώς κρατάνε ψύχραιμη στάση.

Alexandros 7 Ιουνίου 2012 στις 6:30:00 μ.μ. EEST  

Η ανυπαρξία της Ελληνικής αστυνομίας, έχει ως αποτέλεσμα τον νομο του Ακ-47 και την αυτοδικία, προσωπικά δε μου προκαλεί καμια έκπληξη, ήταν θέμα χρόνου. Από τη στιγμή που έχουμε γίνει μπάτε σκύλοι αλέστε και τα kalaznikov τα βρίσκεις πιο εύκολα από ότι βρίσκεις ασπιρίνες το αποτέλεσμα είναι να γίνεις αγρια δύση. Δεν είναι σωστή η αυτοδικία και δεν μπορεί να την επικροτήσει κανένας, όμως αν είχαν απειλήσει τη μάνα μου με μαχαίρι και είχα όπλο δεν ξέρω τι θα έκανα, αυτή είναι η αλήθεια.

Έχει χαθεί ο έλεγχος από καιρό και από το να βλέπω να αναγκάζονται άνθρωποι να σκοτώσουν και να βλέπω τη Χρυσή Αυγή να κάνει κουμάντο ίσως θα έπρεπε να λειτουργήσουν οι ειδκές δυνάμεις της αστυνομίας λίγο πιο ελευθερα και να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους! Αν και οι πολιτικοί μπορεί και να ευνοούνται από αυτά τα φαινόμενα οποτε αμφιβάλλω αν θέλουν να δείξουν την απαραίτητη πολιτική βούληση!

Ανώνυμος 7 Ιουνίου 2012 στις 7:32:00 μ.μ. EEST  

@7 Ιουνίου 2012 6:03:00 μ.μ. EEST
Άμα οι διαχειριστές ήθελαν να έχουν μια πιο σωστή στάση, δεν θα έκαναν το έκαναν θέμα αυτό. Όπως δεν αναφέρονται στις χιλιάδες δολοφονίες που έχουν γίνει από αλλοδαπούς κατσαπλιάδες, έτσι και δεν θα έπρεπε να κάνουν το παρόν θέμα. Η αυτοπροστασία είναι δικαίωμα αναγνωρισμένο από τα σοβαρά κράτη. Στην λεγόμενη Ελλάδα επειδή υπάρχουν πολλοί μα πάρα πολλοί συγγενείς των αλλοδαπών αυτών (δεν θέλω να θίξω συγκεκριμένες γλωσσικές-εθνικές μειονότητες), θεωρείται ανθρώπινο δικαίωμα μόνο το να αποκρύπτονται τα στοιχεία των αλλοδαπών δολοφόνων.

Ανώνυμος 7 Ιουνίου 2012 στις 7:50:00 μ.μ. EEST  

'Ο 43χρονος, όμως, προσπάθησε να διαφύγει τρέχοντας και τότε ο 24χρονος τον καταδίωξε και σε μικρή απόσταση τον πυροβόλησε με την καραμπίνα με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.'
Σημασία έχει ότι ένας φοιτητής τώρα θα αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη και τα δικαστήρια. Στη Β. Ιρλανδία Βρετανός στρατιώτης καταδικάστηκε σε σκοπία γιατί έβαλε αφού είχε αποχωρήσει ο δράστης. Το σκεπτικό του δικαστηρίου ήταν ότι αυτό δεν ήταν αυτοάμυνα γιατι δεν αποτελούσε άμεσο και θανάσιμο κίνδυνο για αυτόν. Οι πολίτες για να προστατεύσουν πρώτα τον εαυτό τους πρέπει να σκέφτονται τους κανόνες εμπλοκής και το κατά πόσο νομιμοποιούνται να αντιδράσουν με θανάσιμη βία (lethal force) σε διάρκεια αυτοάμυνας που στην Ελλάδα ορίζεται πολύ πιο περιοριστικά απ'ότι σε άλλες χώρες. Η ψυχική ένταση της στιγμής και το συναίσθημα ανασφάλειας που αισθανόταν θα δράσουν ελαφρυντικά. Ο ισχυρισμός ότι ήθελε να τον σταματήσει δεν θα δράσει ελαφρυντικά. Όπως θα γνωρίζετε και η Αστυνομία έχει περιοριστικούς κανόνες εμπλοκής και οι αστυνομικοί είναι πολύ προσεκτικοί -με εξαίρεση την υπόθεση δολοφονίας του 15χρονου- στη χρήση όπλου. Μήνυμα: Να κοιτάμε πρώτα τον εαυτό μας.

Οδυσσέας 7 Ιουνίου 2012 στις 8:23:00 μ.μ. EEST  

@ Ανώνυμο 7.32:
Με εσένα ειλικρινά απορώ. Ενώ μιλάς για αλλοδαπούς δολοφόνους και δικαίωμα αυτοπροστασίας και φαίνεσαι να αντιλαμβάνεσαι το πρόβλημα, λες ότι κακώς το δημοσιεύσαμε. Αυτό θα περίμενα να το ακούσω από κανένα ΣΥΡΙΖΑίο υποστηρικτή των λαθρομεταναστών, ότι κακώς προβάλλεται η αλλοδαπή εγκληματικότητα κλπ. Τι να πω, σηκώνω τα χέρια ψηλά...

Ανώνυμος 7 Ιουνίου 2012 στις 8:37:00 μ.μ. EEST  

@Οδυσσέας
Ο λόγος είναι απλός. Γιατί θα γίνει "απαγωγή" και καπέλωμα από τους γνωστούς αγνώστους που ξέρουν από δικανικούς λόγους και το πως να διαβάλουν και να διαστρεβλώνουν. Έτσι η αυτοάμυνα θα βαφτιστεί αυτοδικία και θα κατηγορηθεί έμμεσα ο νεαρός ή οποιοσδήποτε προσπαθήσει και καταφέρει να αμυνθεί της ζωής τους, της ζωής των δικών του και της περιουσίας του. Βλέπεις οι ΣΥΡΙΖΑιοι είναι large σε αυτά γιατί έχουν για πελάτες τους όλα τα καλά μπουμπούκια ενώ το να μοιράζεις την περιουσία του φτωχού και του εργαζόμενου δεν σου δημιουργεί προσωπικό πρόβλημα.

Ανώνυμος 7 Ιουνίου 2012 στις 9:51:00 μ.μ. EEST  

@ Ανώνυμος 7 Ιουνίου 2012 7:32:00 μ.μ. EEST

Η αυτοάμυνα (όχι αυτοπροστασία) είναι γνωστή και στην Ελλάδα, αλλά σταματάει εκεί που δεν είναι πλέον απαραίτητη για άμυνα απέναντι σε επίθεση που γίνεται εκείνη την στιγμή.

Το να πυροβολήσεις κάποιον δύο ώρες αφότου έχει φύγει από το σπίτι σου δεν είναι αυτοάμυνα, αλλά αυτοδικία.
Και η αυτοδικία δεν επιτρέπεται στα σοβαρά κράτη (ούτε και στα μη σοβαρά, εξ΄ όσων γνωρίζω).

Ανώνυμος 7 Ιουνίου 2012 6:03:00 μ.μ. EEST

Ανώνυμος 7 Ιουνίου 2012 στις 10:38:00 μ.μ. EEST  

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη μιλάει για δολοφόνο του αλβανού. Φαίνεται πως η αλβανοφιλία του ΣΥΡΙΖΑ έχει βαθύτερες ρίζες και ίσως πρέπει να δούμε ένα-ένα τα στελέχη του και από που κρατάνε οι σκούφιες τους.

Ανώνυμος 7 Ιουνίου 2012 στις 11:36:00 μ.μ. EEST  

Μπραβο στο παιδι.οι νομοι δυστυχως ειναι στα μετρα των εγκληματιων.μπραβο κ παλι μακαρι να δουμε κι αλλους λαθροεγκληματιες νεκρους

Ανώνυμος 8 Ιουνίου 2012 στις 12:11:00 π.μ. EEST  

''από που κρατάνε οι σκούφιες τους''
Δεν θα εκπλαγεί κανείς να είσαι σίγουρος.Χωριό που φαίνεται...Στους θιασώτες την ''ψυχραιμίας'' θα ήθελα να ρωτήσω τι θα έκαναν αν έβλεπαν την μάνα τους με το μαχαίρι στο λαιμό.Τα παντελόνια μας τελείωσαν και σαν πρόφαση μερικοί αρέσκονται σε δήθεν νομικές αναλύσεις.Λίγη ντοπή ρε για το ίδιο σας το αίμα...

Ανώνυμος 8 Ιουνίου 2012 στις 12:31:00 π.μ. EEST  

@7 Ιουνίου 2012 9:51:00 μ.μ. EEST
Στις ΗΠΑ μπορείς να τουφεκίσεις άνετα όποιον μπει σε δικό σου χώρο.

Alexandros 8 Ιουνίου 2012 στις 12:31:00 π.μ. EEST  

Δεν μπορούμε να επικροτούμε την ενέργεια του παιδιού, η αυτοδικία δεν επιτρέπεται και ξαναλέω εάν ήμουν στη θέση του μπορεί να έκανα το ίδιο, σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να με συλλάβουν. Το φαινόμενο όμως θα πρέπει να μας προβληματίσει ισχυρά, γιατί αν δεν κάνει η αστυνομία επιτέλους τη δουλειά της, το φαινόμενο είναι σίγουρο θα έχει και συνέχεια, αντί λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάζει ως άλλο δικαστήριο το παιδί αυτό να μας απαντήσει πως θα αντιμετωπίσει η άοπλη αστυνομία τους ένοπλους ληστές, τη στιγμή μάλιστα που έτσι κι αλλιώς η αστυνομία είναι άοπλη αυτή τη στιγμή κατ'ουσίαν, επίσης θα πρέπει να μας απαντήσουν από το Υπουργείο Προστασίας γιατί η αστυνομία βρίσκεται σε τέτοια δραματική κατάσταση και είναι παντελώς αναποτελεσματική!

Ανώνυμος 8 Ιουνίου 2012 στις 12:56:00 π.μ. EEST  

Αν βρεθεί δικαστήριο να μην τον αθωώσει τότε αυτή η χώρα θα πάει ακόμα πιό κάτω.

Ανώνυμος 8 Ιουνίου 2012 στις 1:40:00 π.μ. EEST  

Επικροτω την συλλογικοτητα και συμπαρασταση που εδειξαν οι κατοικοι τις περιοχης μεταξυ τους αλλα εχω μια παρατηρηση. Δεν θα ειναι ιδιαιτερα δημοφιλης αλλα πρεπει να λεγονται αυτα, πιστευω.
Απο την στιγμη που ο 24χρονος οχι μονο δεν κινδυνευε αμεσα αλλα κυνηγουσε πλεον τον δραστη, δεν μπορει να θεωρηθει αυτοαμυνα η πραξη του. Μεχρι και στην Αμερικη, εαν δεν ειναι εν θερμω και ως αντιδραση σε αμεσο κινδυνο τετοια πραξη θα θεωρουταν αδικημα.
Δεν υποστηριζω τους δραστες προφανως, εχω ομως προβλημα με τετοιες περιπτωσεις καουμποικης αυτοδικιας.

Ανώνυμος 8 Ιουνίου 2012 στις 3:07:00 π.μ. EEST  

Καλα ρε τι παει να πει η αυτοδικία πρέπει να τιμωρίτ?απο αυτοδικία σε αυτόδικια είναι το ίδιο? δηλαδή αν ο κύριος Τσιπρας έβλεπε εναν τύπο να εχει το μαχαίρι στο λαιμό της μάνας του όπως λένε ότι έγινε δεν θα του έκανε του? μήπως θα τον χαϊδεύει κιόλας? το παιδι αυτό δεν τον σκότωσε λοιπόν εκείνη την ωρα αλλα μετά απο 2 ώρες όταν οι 2 κλέφτες ( δεν με νοιάζει που ήταν λαθρομετανάστες ) είχαν περάσει απο αλλα δυο σπίτια και είχαν ακουστεί πυροβολισμοί.


ΟΛΑ αυτά σε μια γειτονιά της Αθήνας. Σε ενα βράδυ . Και μετά φανταστείτε ότι πριν μερικά χρόνια έπεφταν για ύπνο με ξεκλειδωτες πόρτες.
ΝΤΡΟΠΗ

Ανώνυμος 8 Ιουνίου 2012 στις 9:01:00 π.μ. EEST  

Καλημέρα σε όλους.
Το θέμα με τον θανάσιμο τραυματισμό του αλβανού σηκώνει πολύ κουβέντα! Δεν ξέρω, σας έχει συμβεί--εύχομαι ΠΟΤΕ-- γυρνώντας το πιτσιρίκι μου από το σχολείο, στο σπίτι με τον 82χρονο παππού του, βλέπουν μέρα-μεσημέρι, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης!!, ένα διαμέρισμα όχι απλώς "μαγαρισμένο", αλλά στην κυριολεξιά ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ!!! Μέχρι τους παιδικούς πήλινους κουμπαράδες των παιδιών είχαν χτυπήσει στους τοίχους, για να σπάσουν και να κλέψουν τον αμύθητο θησαυρό των παιδιών!!!
Τι θα συνέβαινε, αν την ώρα της επιστροφής έβρισκαν τα τομάρια μέσα;; ήδη η μικρή είχε κλονιστεί και δεν ήθελε να μείνει στο σπίτι!!!
Η αστυνομία όπου κάναμε καταγγελία ΣΗΚΩΣΕ τα χέρια ψηλά!!! Δυστυχώς μας είπαν πρέπει να ζήσουμε με αυτόν το ΦΟΒΟ!!
Έ, λοιπόν όχι κε κουναλάκη ή οποιοσδήποτε άλλος "προοδευτικός"!
ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΦΟΒΟ!! Έχω λάβει τα μέτρα μου! και ΜΑΚΑΡΙ να μη συμβεί ούτε απ΄έξω από το σπίτι ΟΠΟΙΑ ΩΡΑ κι αν συμβεί, να δω τέτοιο σκηνικό!! ΟΧΙ στην ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΖΩΗΣ!! το έγραψα και χθές, αλλά έλεος, δεν χρωστάμε σε κανέναν ΤΙΠΟΤΑ και θα πρέπει για το ¨φόβο των ιουδαίων" να αμπαρωνόμαστε μόλις σκοτεινιάζει!!!
Τελειώνοντας, ο γιώργος ρωμαίος του πασοκ, ως υπουργός δημόσιας τάξης, είχε δηλώσει: ας το καταλάβουν οι έλληνες δεν θα κοιμούνται στις αυλές, όπως παλιά, ούτε θα αφήνουν σπίτια ξεκλείδωτα!!! Τον κακό του τον καιρό!!! αυτουνού και των συνεχιστών του, όπου και αν ανήκουν!

Γιάννης

Ηλίας Κ. 8 Ιουνίου 2012 στις 10:03:00 π.μ. EEST  

Για οσους αρχιζουν με νομικιστικα για αυτοδικιες & αυτοαμυνες. Για δικαιωμα στη ζωη, για το τι ειναι σωστο και τι λαθος.
Δεν ξερω εαν εχετε παιδια, γυναικα, γονεις.
Στο ΣΠΙΤΙ μας ΔΕΝ μπαινει ΚΑΝΕΝΑΣ. Την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΔΕΝ την απειλει ΚΑΝΕΝΑΣ.
Τα δικαιωματα του οποιου στη ζωη σταματανε εκει που αρχιζει η πορτα του σπιτιου μου και η ζωη των παιδιων μου.
Χωρις δευτερες σκεψεις & τυψεις.
Κατ'επεκταση το ιδιο ισχυει για την Πατριδα μου.

Alexandros 8 Ιουνίου 2012 στις 11:44:00 π.μ. EEST  

Έχω μια αίσθηση ότι μερικοί "δενδιαβαζουν" πολύ προσεκτικά αυτά που γράφονται με αποτέλεσμα να μην τα καταλαβαίνουν κιόλας. Για παράδειγμα ο Ηλίας γραφει για νομικίστικη προσέγγιση για το αν ήταν η δικη μας μάνα και άλλος γραφει αν δεν τον αθωώσει το δικαστήριο η χωρα θα πάει πιο κάτω.

Καταρχάς δεν είμαστε δικαστές, το δικαστήριο θα κρίνει την υπόθεση, εδώ εκφράζουμε απόψεις, αν λοιπόν το περιστατικό έγινε επειδή το παιδί κυνηγούσε τους ληστές, όπως έχει ειπωθεί, πολύ αργότερα από την ώρα που έγινε η ληστεία, τότε μιλάμε για αυτοδικία, σημαίνει δηλαδή ότι αντικατέστησε το δικαστήριο και καταδίκασε τον ληστή σε θάνατο, σίγουρα εν βρασμό ψυχής. Εγώ δεν ρίχνω όλο το βάρος της ευθύνης στο παιδί αυτό και σίγουρα αν ήμουν στη θέση του δεν μπορώ να αποκλείσω ότι ίσως έκανα τα ίδια, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι θα έπρεπε να κυκλοφορώ ελεύθερος. Είναι μια συμπεριφορά την οποια μπορώ να κατανοήσω ως άνθρωπος, μπορώ να την εξηγήσω, αλλα δεν μπορώ να επικροτήσω και νομίζω πως αυτή είναι η σωστή στάση. Δεν είναι νομικίστικο θέμα είναι θέμα λειτουργίας της κοινωνίας μας!

Γιατί δεν μαζεύονται όλοι οι Δήμαρχοι και να επισκεπτούν ο καθένας τους αστυνομικούς διευθυντές στις περιοχές τους επίσημα και δημοσίως και να δούμε τι προβλήματα υπάρχουν και δεν μπορεί η αστυνομία να ανταποκριθεί και γιατί δεν παραιτείται ούτε ένας αξιωματικός της αστυνομίας? Κανένας δεν αισθάνεται υπεύθυνος για το χαλι της?

Ανώνυμος 8 Ιουνίου 2012 στις 12:24:00 μ.μ. EEST  

Αυτοθυσιάσου για να ζήσει άλλη μια μέρα ο λαθρομετανάστης δολοφόνος. Μετά θα σε έχει σε εκτίμηση ο Τσίπρας και η αλβανοτσάμικη κομπανία...

Ανώνυμος 8 Ιουνίου 2012 στις 1:15:00 μ.μ. EEST  

- καλα το εθεσε ο Ηλίας Κ. νομιζω!

..μιας κ εχουμε μολυνθει συναισθηματικα με το γεγονος αυτο, νιωθω οτι ο τοπος μας εχει γινει ΤΟΣΟ αναποτελεσματικος στα της εσωτερικης ασφαλείας, οπως χειριζομαστε συχνα κ τα της εθν.κυριαρχιας μας!

ο εχθρος της Βίας, ειναι η σωστη δικαιοσυνη Κυριοι (αρκει να υπαρχει για ΟΛΟΥΣ ιση). ΑΝ δεν αφηναμε κανενα Τρκκ πλωτο να φτανει μεχρι το Σουνιο ή να πεταει μεχρι τη Σκυρο, ετσι δε θα αφηναμε κ τους λαθραιους (ή κ ντοπιους) να κανουν ΟΟΟΤΙ θελουν, γνωριζοντας την ολιγορια κ ανοχη της Αστυνομιας-Δικαιοσυνης>

ειλικρινα, αν κ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να λειτουργουσα πιο ψυχραιμα αν εβλεπα τον διαρρηκτη με το χερι στο κουτελο της κορης/γυναικας μου κ το λεπιδι στην καρωτιδα της, εχω την αισθηση, οτι το παλικαρακι, θα καταδικαστει για αρκετο καιρο!

[μακαρι να κανω λαθος, διοτι το σκηνικο εγινε μολις 400μ απο το σπιτι μου, κ γνωριζα το λεβεντη, οντως εξαιρετικα σοβαρο παλικαρακι! κτηνιατρος σπουδαζε αλλωστε! ουτε καν γιατρος' φανταστειτε τις ευαισθησιες του..]

Ανώνυμος 8 Ιουνίου 2012 στις 3:30:00 μ.μ. EEST  

Για δειτε το παλικαρι εδω του ΣΥΡΙΖΑ τι ετοιμαζει ! Εν εμεινε κανενας στο μπλογκ με μυαλο ας το αναδειξει ! Ο Στρατος εμεινε απερισπαστος στο εργο του να φυλαρι τα συνορα !!! Ν αο τροπος να φυγει απο τα συνορα!!!!! Οποιος καταλαβε καταλαβε!!!!!!!!!!!!

http://networkedblogs.com/yv21k

Xmale 8 Ιουνίου 2012 στις 4:39:00 μ.μ. EEST  

Μια είδηση: Αφέθηκε ελεύθερος ο νεαρός δράστης με περιοριστικούς όρους.

Το έθεσε ορθά ο Αλέξανδρος παραπάνω και κάποιοι άλλοι αναγνώστες.
Άλλο αυτοάμυνα κι άλλο αυτοδικία.
Αυτοάμυνα δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να χαρακτηριστεί το κυνηγητό έξω από το σπίτι και η εκτέλεση του ληστή από τον νεαρό.
Αν τον πυροβολούσε την ώρα που ήταν μέσα στο σπίτι και απειλούσε τη μητέρα του, ναι, τότε θα ήταν, ενδεχομένως, αυτοάμυνα.

Θα συμφωνήσουν νομίζω οι περισσότεροι ότι:
α) βάσει της λογικής και της πίστης στις αρχές δικαίου μιας πολιτισμένης και οργανωμένης κοινωνίας, καταδικάζουμε τέτοια φαινόμενα.
β) βάσει του συναισθήματος, είμαστε με τον νεαρό και σκεφτόμαστε ότι και εμείς στη θέση του θα κάναμε το ίδιο.

Και φτάνει ποια με το ΣΥΡΙΖΑ, πολλή σημασία του δίνουμε! Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει μόνο το 3% του πληθυσμού. Το υπόλοιπο του ποσοστού που έλαβε στις τελευταίες εκλογές δεν νομίζω σε καμία περίπτωση να συμμερίζεται τις απόψεις του για λαθρομετανάστες, εξωτερική πολιτική, εθνική άμυνα, κ.λπ.
Υπεύθυνες για την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, τη λαθρομετανάστευση, την έλλειψη αστυνόμευσης και για τα φαινόμενα αυτοδικίας, όπως της εκτέλεσης του ληστή στην Παιανία, είναι οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Αυτοί, ως κυβερνώντες, μπορούσαν να κάνουν κάτι, ή πολλά αν θέλετε, και δεν τα έκαναν.
Αυτοί άφησαν ένα τεράστιο κενό που έρχονται να καλύψουν οι πολίτες που αυτοδικούν.
Στοιχειώδης κανόνας της φυσικής που δεν της αρέσουν τα κενά.

Όλα αυτά έγιναν απλώς από ανικανότητα, ανεπάρκεια ή μήπως και από δόλο;
Δεν θέλω να πιστέψω το δεύτερο.
Θεωρώντας λοιπόν την πιο ήπια εξήγηση (ανικανότητα) δεν μπορώ παρά να θεωρώ ότι δεν κάνουν για κυβερνήτες και δεν τους δίνω την ψήφο μου.
Μα θα πείτε,μπρος γκρεμός (ΣΥΡΙΖΑ)και πίσω ρέμα (ΝΔ).
Και επαναλαμβάνω κάτι που έγραψα κι αλλού, ότι αν δεν ξεφύγουμε από τα διπολικά ψευτοδιλήμματα, δεν δούμε άλλες εναλλακτικές λύσεις και κυβερνήσεις συνεργασίας, δεν πρόκειται να ξεφύγουμε από την κατηφόρα και την παρακμή.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP