"Οι νεοοθωμανικές τάσεις ορισμένων εκ των γειτόνων, σε αυτή τη χώρα δεν περνάνε"

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Μπορεί οι κομματικές ισορροπίες και τα ενδοκυβερνητικά παζαρέματα να μην επέτρεψαν να επικρατήσει η κοινή λογική, κι έτσι ο Υπηρεσιακός Υπουργός Εθνικής Άμυνας Στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος να μην παραμείνει στην θέση του, παρά τις περί του αντιθέτου εισηγήσεις που δέχτηκε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Στον ένα μήνα που υπηρέτησε την Πατρίδα ως ΥΠΕΘΑ, οι ΕΕΔ έκαναν αισθητή την παρουσία τους, σε μια περίοδο κρίσιμη όχι μόνο από οικονομικής αλλά και από Γεωστρατηγικής πλευράς σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο. Με μηδενικό χρόνο προσαρμογής από την ανάληψη των καθηκόντων του, το συστημα Ταχείας Αντίδρασης υπό τον Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μ.Κωσταράκο ασκήθηκε με τρόπο πρωτόγνωρο και ωφέλιμο, τόσο επιχειρησιακά όσο και πολιτικά-διπλωματικά.

Η ομιλία του κατά την διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής του ΥΠΕΘΑ στον νέο υπουργό Πάνο Παναγιωτόπουλο, και τους δύο υφυπουργούς Ναύαρχο Ελευσινιώτη και Στρατηγό Καράμπελα, είναι χαρακτηριστική του Ανδρός. Λόγος μεστός και ουσιαστικός , χωρίς ωραιοποιήσεις, ακομπλεξάριστος και τσεκουράτος.

Αξίζει να την διαβάσετε ή και να την ακούσετε:



Παρασκευή, 22 Ιουν 2012

Ομιλία του απερχόμενου Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Φ. Φράγκου κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας:


« Κύριε Υπουργέ,

Πάνο Παναγιωτόπουλε,

κύριοι Υφυπουργοί,

Στρατηγέ Παναγιώτη Καράμπελα,

Επίτιμε Αρχηγέ του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Ναύαρχε κύριε Δημήτρη Ελευσινιώτη.
Είναι μεγάλη χαρά του υπηρεσιακού Υπουργού Αμύνης να έχει την τιμή να προσφωνήσει τη νέα ηγεσία, τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Αισθάνομαι την ανάγκη να αναφερθώ στη προσωπικότητα και του κυρίου Υπουργού και των δύο Υφυπουργών και να τονίσω, ότι άριστη από κάθε πλευράς και άξιοι άνδρες, έρχονται να ηγηθούν των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο κύριος Υπουργός με πτυχία της νομικής και του πολιτικού μηχανικού, εκλέγεται από το 2000. Υπουργός Απασχόλησης, ενεργό μέλος στην Αναθεώρηση του Συντάγματος και με μεγάλη δραστηριότητα, αναλαμβάνει σήμερα την ηγεσία του Υπουργείου ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Οι Υφυπουργοί, καταξιωμένοι συνάδελφοι, οι οποίοι διέγραψαν όλη την πορεία τους και τη σταδιοδρομία τους στις Ένοπλες Δυνάμεις και είναι καταξιωμένοι, θα βοηθήσουν τον κύριο Υπουργό στο έργο του.

Μετά από 35 ημέρες, όπου η υπηρεσιακή κυβέρνηση είχε να επιτελέσει το έργο της ομαλής διεξαγωγής των εκλογών, σήμερα όπως και είχα ευχηθεί, με αμεσότητα δημιουργήθηκε κυβέρνηση και εγώ παραδίδω στον αιρετό Υπουργό.

Όπως είχα αναφερθεί όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου, δεν υπάρχει στη σκέψη κανενός από εμάς, και εννοώ ένστολους και μη, οιαδήποτε παραχώρηση σε θέματα εθνικής κυριαρχίας ή οποιαδήποτε διολίσθηση σε θέματα γεωπολιτικής και γεωστρατηγικής, επειδή η χώρα διέρχεται δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Χθες το βράδυ είχα την ευκαιρία επί ένα δίωρο να ενημερώσω τον κύριο Υπουργό και να είστε βέβαιοι ότι με πολύ ενδιαφέρον, θα έλεγα με τεράστια προσοχή, άκουσε τα θέματα τα οποία απασχολούν το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και μάλιστα του είπα, ότι εδώ επάνω στο γραφείο μου το πρώτο θέμα που θα σας παραδώσω, είναι αυτό το οποίο θα επιτρέψει τη συνέχιση αξιοπρεπούς διαβίωσης του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των οικογενειών τους.

Διότι έχουν υποστεί βαρύτατες περικοπές στη μισθοδοσία τους, που κυμαίνονται από 21% ως 35%. Θα του το παραδώσω τώρα αμέσως και είναι το μισθολόγιο το οποίο προτείνουνε οι κλάδοι σε συνεργασία και με το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως μετά από συνεννόηση με την ΕΛ.ΑΣ.

Για τα υπόλοιπα θέματα τα οποία θα ήθελα να αναφερθώ, δεν ονειροβατούμε. Πλην όμως, έχουμε όραμα ότι πρέπει να συνεχίσουμε να έχουμε ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις και για να το πετύχουμε αυτό, τη παρούσα περίοδο δεν θέλουμε νέα οπλικά συστήματα. Απαιτούμε όμως από την Πολιτεία να μας χορηγήσει το μέσο και τον τρόπο, ώστε να έχουμε τα διαθέσιμα πυρομαχικά, ανταλλακτικά και καύσιμα.

Και ότι οι περικοπές στο λειτουργικό προϋπολογισμό δεν επιτρέπουν να λειτουργήσουμε πέραν ορισμένου χρόνου. Αρκεί να αναφερθώ ότι μόνο για καύσιμα να γίνουν 100 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτά έχουν τεθεί στον κύριο Υπουργό και όχι απλά θα βοηθήσει, είμαι βέβαιος εκεί που εμμένω, έχουμε άριστο ηθικό, υψηλό φρόνημα και κανείς δεν πρέπει να το συγχέει με το θέμα της αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Με αυτά τα λόγια καλωσορίζω τη νέα πολιτική ηγεσία. Εύχομαι από καρδιάς επιτυχία στο έργο τους. Είμαι σίγουρος για το αποτέλεσμα και ότι το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, το προσωπικό μας, το οποίο είναι περήφανο, είναι άριστοι επαγγελματίες, αλλά πάνω από όλα έχουν μέσα στη καρδιά τους την Ελλάδα, θα επιτελέσουν το καθήκον τους και μάλιστα στον υπέρτατο βαθμό, όπου και όταν απαιτηθεί, όπως το κάνουν σε καθημερινή βάση, είτε στη ξηρά, είτε στη θάλασσα, είτε στον αέρα.

Οι νεοοθωμανικές τάσεις ορισμένων εκ των γειτόνων, σε αυτή τη χώρα δεν περνάνε.

Ευχαριστώ πάρα πολύ ».

Εμείς σ' ευχαριστούμε Στρατηγέ κι ευχόμαστε να σε ξαναδούμε σύντομα σε θέση ευθύνης!

25 σχόλια:

Nikos 26 Ιουνίου 2012 στις 10:31:00 π.μ. EEST  

Ωραίος ο Φράγκος άλλα τώρα ας γυρίσουμε πίσω στην Ελληνική πραγματικότητα της αναξιοκρατίας και της ανικανότητας… τέτοια προσβολή προς τις ένοπλες δυνάμεις με την τοποθέτηση Παναγιωτόπουλου δεν μπορεί να τη χωρέσει ο νους μου…

Xmale 26 Ιουνίου 2012 στις 10:51:00 π.μ. EEST  

Άντε να πάμε σε εκλογές να γίνει πάλι υπηρεσιακός!

Ανώνυμος 26 Ιουνίου 2012 στις 10:58:00 π.μ. EEST  

It was good while it lasted, που λενε..

ΑΧΕΡΩΝ 26 Ιουνίου 2012 στις 11:08:00 π.μ. EEST  

Ο Φρὰγκος αποχωρὸντας απὸ το ΥΕΘΑ μπορεὶ να εὶπε και ''Μολὼν λαβὲ'',αλλὰ αυτὸ δεν δεσμεὺει τον διὰδοχὸ του,δυστυχὼς.

TED 26 Ιουνίου 2012 στις 11:18:00 π.μ. EEST  

Η τελευταία ημερήσια διαταγή του, πριν παραδώσει το Υπουργείο:

www.mod.gr/el/enimerosi/anakoinosis-typou/5949-imerisia-diatagi-paradidodos-yetha-fragkou.html

NF 26 Ιουνίου 2012 στις 11:45:00 π.μ. EEST  

Καποτε ενας Αμερικανος πολιτικος εγινε Υπουργος Αμυνας των ΗΠΑ. Επειδη ηταν ασχετος με το αντικειμενο, ρωτησε τον προκατοχο του τι κανει ενας Υπουργος Αμυνας.
Η απαντηση που πηρε: «Βασικα δεν κανει τιποτα. Αφηνει το Γενικο Επιτελειο να κανει τη δουλεια του ,κανει ότι αυτο του εισηγειται, δεν μπλεκει στα ποδια των στρατιωτικων, και όλα θα δουλευουν ρολοι. Μονη του δουλεια είναι να εκπροσωπει το Στρατο ενωπιον της Κυβερνησης, και να διεκδικει τα κονδυλια που ο Στρατος εχει αναγκη.»

Ο Στρατηγος Φραγκος λειτουργησε ως ενας ικανοτατος Α/ΓΕΕΘΑ, και ετσι όλα πηγαν ρολόι.
Ο Πανος όπως και οι προκατοχοι του όχι μονο δε θα διεκδικησει αυτά που χρειαζονται οι Ενοπλες Δυναμεις, αλλα θα τις υποχρεωσει να «συμβαλλουν στη δημοσιονομικη προσπαθεια της χωρας». Θα διορισει Αρχηγους «της εμπιστοσυνης της Κυβερνησεως» θα παιρνει αποφασεις με «πολιτικα» η «κοινωνικα» κριτηρια τα οποια πρεπει παντα να «συνεκτιμωνται» κλπ. Γενικως θα βαλλει «την προσωπικη του πινελια», οπως ολοι οι πολιτικοι προκατοχοι του. Και γιατι όχι;

Ανώνυμος 26 Ιουνίου 2012 στις 12:01:00 μ.μ. EEST  

Δεν υπάρχει καμία σχέση με τη Μπεγλίτια περίοδο-τώρα... Υπάρχουν προσδοκίες για κάτι καλύτερο!Πολύ καλή παράδοση-παραλαβή με χρώμα εμπιστοσύνης και απο τους δύο άνδρες-ανάμεσά τους.Αυτή τη φορά δεν θα δούμε τουρκικές φρεγάτες να περνούν τα στενά του Καφυρέα και να φτάνουν έξω απο το Σούνιο... λόγο πολιτικής ηγεσίας τόσο και όχι στρατιωτικής δέ!Διότι η πολιτική ηγεσία προίσταται της στρατιωτικής.Αξιοι και οι δύο τους.Καλή δύναμη και υγεία να έχουν!

Ανώνυμος 26 Ιουνίου 2012 στις 1:18:00 μ.μ. EEST  

"Υπάρχουν προσδοκίες για κάτι καλύτερο!"
Σίγουρα η ελπίδα ΠΕΘΑΙΝΕΙ τελευταία!
ΟΧΙ όμως ότι:"Αυτή τη φορά δεν θα δούμε τουρκικές φρεγάτες να περνούν τα στενά του Καφυρέα και να φτάνουν έξω απο το Σούνιο... λόγο πολιτικής ηγεσίας τόσο και όχι στρατιωτικής δέ!Διότι η πολιτική ηγεσία προίσταται της στρατιωτικής"

μην είμαστε και τόσο αιθεροβάμωνες!!!

Γιάννης

Ανώνυμος 26 Ιουνίου 2012 στις 1:45:00 μ.μ. EEST  

"Τον φίλο μου τον κ. Φραγκούλη", είπε ο Παναγιωτόπουλος. Είναι τόσο "φίλοι", που ούτε το ονοματεπώνυμο του στρατηγού δεν έχει εμπεδώσει η πολιτική γλάστρα.

Ανώνυμος 26 Ιουνίου 2012 στις 2:17:00 μ.μ. EEST  

".....δεν έχει εμπεδώσει η πολιτική γλάστρα"

Είσαι και ο πρώτος!!! καιρό είχα να το ακούσω!! "πολιτική γλάστρα"!!!

Γιάννης

Αρματιστής 26 Ιουνίου 2012 στις 2:30:00 μ.μ. EEST  

Είχα γράψει σε πρόσφατο σχόλιο μου, ότι η ικανότητα του ανδρός (του στρατηγού Φράγκου) είναι δεδομένη και γνωστή και ευχόμουν να πρυτανεύσει η εθνική ανάγκη και να παραμείνει υπουργός Εθνικής άμυνας. Και είναι πλέον ή βέβαιο, ότι ο στρατηγός Φράγκος δεν θα είχε και ανάγκη υφυπουργών. Έγραφα όμως ότι δεν το πολυπιστεύω. Και αυτό επειδή οι πολιτικοί έχουν άλλα πλάνα, άλλες δεσμεύσεις και άλλες προτεραιότητες. Και σιγά μην αφήσουν τον έλεγχο των ΕΔ σε ένα στρατηγό, ο οποίος μάλιστα πολύ πρόσφατα αποστρατεύθηκε και ως εκ τούτου διατηρεί και στενές σχέσεις με το σύνολο των στελεχών, τα οποία και με βάση τη στρατιωτικό κώδικα αποδίδουν τιμή και σεβασμό στον πρώην αρχηγό. Μη ξεχνάτε δε, ότι ο χώρος της Εθνικής Άμυνας, είναι από τους ελάχιστους που έχουν παραμείνει ελεύθεροι για την άσκηση μικροπολιτικής. Δηλαδή πελατειακής πολιτικής. Την οποία ο πρώην αρχηγός δεν θα ιδιαίτερα πρόθυμος να τηρήσει. Τα έχουμε ξαναπεί.

Ο στρατηγός Φράγκος, ήταν αεικίνητος. Βρισκόταν παντού. Ήταν άνθρωπος της δράσης. Δεν ήταν άνθρωπος των γραφείων. Ενδιαφερόταν για την ουσία και έβρισκε λύσεις στις ανάγκες. Η παραμονή του στο υπουργείο θα αποτελούσε ασφαλή εγγύηση ότι οι ΕΔ έστω και στη παρούσα κρίσιμη συγκυρία, θα μπορούσαν να εξοπλιστούν με συστήματα μεταχειρισμένα, που θα εξασφάλιζαν όμως ένα ικανό επίπεδο αποτελεσματικότητας. Μένει να δούμε τις ικανότητες της νέας πολιτικής ηγεσίας.

Θα διαφωνήσω όμως με την ακόλουθη αποστροφή στο λόγο του στρατηγού Φράγκου:

«… δεν υπάρχει στη σκέψη κανενός από εμάς, και εννοώ ένστολους και μη, οιαδήποτε παραχώρηση σε θέματα εθνικής κυριαρχίας …»

Πιστεύω ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι αυτές που εγγυώνται την εθνική κυριαρχία με τη στενή έννοια του όρου. Οι ΕΔ αποτελούν το μέσο με το οποίο η νόμιμη κυβέρνηση της χώρας, εγγυάται την εθνική ανεξαρτησία, την ακεραιότητα και την ασφάλεια του εθνικού χώρου από κάθε εξωτερική απειλή.

Η νομική βάση της εθνικής κυριαρχίας κατά το διεθνές δίκαιο, είναι ότι το κυρίαρχο κράτος έχει τον πλήρη έλεγχο των υποθέσεών του εντός των ορίων του, δίχως να λογοδοτεί για τον τρόπο που ασκεί τον έλεγχο αυτόν.

Και για την ακρίβεια:

«Η Ελλάδα υπόκειται στους όρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Το να χάνεις την κυριαρχία σου διότι άλλοι σου λένε ότι σου δίνουν τα λεφτά αλλά αποφασίζουν αυτοί και όχι εσύ είναι μια φοβερή ταπείνωση».

Δεν τα λέω εγώ, αλλά ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, στην ιταλική τηλεόραση. (http://www.inews.gr/180/monti-tapeinomeni-kai-choris-ethniki-kyriarchia-i-ellada.htm)

Τα υπενθυμίζω, επειδή πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να υπεκφεύγουν ή να σφυρίζουν αδιάφορα.

Αγαπητό εν κρυπτώ διάβασα το αφιέρωμα στη καταστροφή των Ψαρών, τα οποία είχα τη τύχη να επισκεφθώ. Και το αφιέρωμα το κράτησα στο αρχείο μου. Ειδικά τις φωτογραφίες. Οι Ψαριανοί ούτε καν διανοήθηκαν να παραδώσουν τις ελευθερίες τους και τη κυριαρχία του νησιού τους. Από τη ταπείνωση, προτίμησαν να τιναχθούν στον αέρα στην «ολόμαυρη ράχη». Όπως και τόσοι άλλοι στην ιστορία μας.

Ανώνυμος 26 Ιουνίου 2012 στις 3:29:00 μ.μ. EEST  

΄΄Στον ένα μήνα που υπηρέτησε την Πατρίδα ως ΥΠΕΘΑ, οι ΕΕΔ έκαναν αισθητή την παρουσία τους ...΄΄, δεν φαίνεται λίγο υπερβολικό να λέγετε ότι σε ένα Μήνα μπορεί κάποιος ΥΠΕΘΑ να κάνει έργο και να λάβει πολιτικές αποφάσεις, γιατί αυτό είναι το επίπεδό του και όχι επειδή επισκέπτονταν τις Μονάδες, αυτό είναι έργο των Αρχηγών των ΓΕ. Μια απλή Μονάδα να παραλάβει κάποιος Διοικητής χρειάζεται ένα εύλογο διάστημα για να αποδώσει έργο και γνωρίζουμε όλοι ποια είναι τα μεγάλα προβλήματα αυτού του Υπουργείου. Καλύτερα να μην προσκολιόμαστε σε ονόματα, γρήγορα θα μας απογοητεύσουν, αυτό μας διδάσκει η ιστορία. Επίσης είναι τραγικό λάθος να λέμε ότι όποιος φοράει Στολή ή φορούσε είναι περισσότερο Πατριώτης από τους άλλους που φορούν πολιτικά.

AegeanHawk 26 Ιουνίου 2012 στις 3:57:00 μ.μ. EEST  

Αρματιστή.....θέλεις να πεις οτι στις ΕΔ δεν υπάρχουν πελατειακές σχέσεις, εξυπηρετήσεις, "τηλέφωνα", "αιτήματα" και άλλα τέτοια?....εκτός κανονισμών?

Οι ανώτατοι και όχι μόνο, αξιωματικοί δηλαδή δεν δέχονται τηλέφωνα ακόμα και από συναδέλφους τους για να "συμπεριφερθούν" καλύτερα και "διαφορετικά" σε γνωστούς και γνωστούς γνωστών σε σχέση με άλλους που δεν έχουν "γνωστούς" ?....

Αυτή είναι η παρούσα Ελληνική πραγματικότητα στο σύνολο της κοινωνίας μας και σε ΟΛΟΥΣ τους τομείς.

Πόσο παλιό είναι το...."εχω μπάρμπα στην Κορώνη" ?....

Αρματιστής 26 Ιουνίου 2012 στις 7:19:00 μ.μ. EEST  

@ AegeanHawk

Αυτό γράφω. Ότι οι ΕΔ είναι ίσως ο μόνος ελεύθερος ακόμη χώρος στον οποίο ασκούνται πελατειακές σχέσεις από τους πολιτικούς. Όλων των κομμάτων. Και το έχω καταγγείλει πολλές φορές. Κάποιος για να υπηρετήσει στο πολεμικό μουσείο ή στο "κανονοστάσιο" του Λυκαβητού, ή ... κλπ, πρέπει να έχει πολιτικό δόντι. Αυτό είναι το καθεστώς. Μέσα σε αυτό το καθεστώς, αναπτύσσονται όλα τα άνθη του κακού. Ο στρατηγός που εκτελεί το "αίτημα" του πολιτικού, θα εκτελέσει και το δικό του. Και αυτή η νοοτροπία πηγαίνει μέχρι και το κατώτερο κλιμάκιο. Ακόμη και ένας κατώτερος πολιτικός υπάλληλος στο ΓΕΣ, μπορεί να σου κάνει το ρουσφέτι σου.

Επομένως το κακό, πρέπει να σταματήσει πρώτα ψηλά. Ο υπουργός που δεν θα κάνει ρουσφέτια, η κυβέρνηση που θα απαγορέψει τα ρουσφέτια, θα βρει το τρόπο να το επιβάλει και στους από κάτω.

Εγώ βεβαίως ονειρεύομαι, αλλά πιστεύω να σε κάλυψα.

Το ζήτημα όμως που θίγω (κατ'επανάληψη) είναι αυτό της εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας, αλλά αυτό το προσπερνάμε πολύ εύκολα. Αυτό είναι το κυρίαρχο, αλλά βλέπεις ότι ελάχιστοι αναφέρονται σε αυτό. Αυτό το ζήτημα όλοι το κάνουν γαργάρα... Η κυριαρχία πρέπει να είναι φετίχ και όχι το νόμισμα.

Ανώνυμος 26 Ιουνίου 2012 στις 8:48:00 μ.μ. EEST  

Ταξίαρχος Παπαστάθης!! Έλλην αξκος με τα ΟΛΑ ΤΟΥ!! Πέρα από το μπόι του!! ήταν φτιαγμένος για διοίκηση, και για πόλεμο!! Όταν τον είχαμε στη Μυτιλήνη το ΄82 δεν είχε αφήσει σπιθαμή του νησιού, που να μη το γνωρίζει! Εφόδους στα φυλάκια νύχτα-μέρα!! βόλτες όλες τις παραλίες της Μυτιλήνης και άλλα πολλά! Πρέπει να έγινε και αρχηγός ΓΕΣ, αν θυμάμαι καλά. Απολύομαι και τον συναντώ στο κατάστημα ΜΙΝΙΟΝ της ΑΘήνας! Τον ρώτησα, που ευρίσκετο τότε και μου απήντησε ότι έφυγε από τον στρατό, διότι είχε στο επιτελείο δύο (2) εντεκάδες στρατιωτών με "βύσμστα"!! Τους έστελνε στην προκάλυψη, όπου τα τάγματα ήσαν "γυμνά" και σε μια εβδομάδα ήσαν ΠΑΛΙ πίσω!! Αγανάκτησε και παραιτήθηκε!! Δυστυχώς σε τέτοιο χώρο όπως οι ΕΔ δεν έπρεπε να συμβαίνουν αυτά!!

Αγαπητέ Αρματιστή ή άλλος φίλος μήπως γνωρίζετε για το Στρατηγό Παπαστάθη που βρίσκεται;;;
Ο άλλος ΜΕΓΑΛΟΣ Δημήτρης Ματαφιάς τον οποίο επίσης είχα στη Μυτιλήνη μετά τον Παπαστάθη, ΔΥΣΤΥΧΩΣ
πέθανε άδοξα από λευχαιμία!!

Γιάννης

Αρματιστής 27 Ιουνίου 2012 στις 12:23:00 π.μ. EEST  

Αγαπητέ Γιάννη

Το 1984 ήταν διοικητής της ΧΙΙης Μεραρχίας. Στη συνέχεια έγινε Α' Υπαρχηγός ΓΕΣ. Μετά παραιτήθηκε. Ακούστηκε ότι διαφώνησε. Σε τι; Άγνωστο. Όντως ήταν εξαιρετικός αξιωματικός, πραγματικός στρατιώτης, απαιτητικός και ενδιαφερόταν για την ουσία. Δεν είχε και οικογενειακές υποχρεώσεις και ήταν ολοκληρωτικά αφιερωμένος στο στρατό. Βεβαίως συναντούσε και πολλές αντιδράσεις. Έτσι είναι αυτά. Γενικά οι απαιτητικοί αξιωματικοί δεν αρέσουν. Και στα υπόλοιπα στελέχη και στο σύστημα. Θεωρούνται για τα Ελληνικά δεδομένα σκληροί.

Για τα υπόλοιπα που ρωτάς, "χ".

Ανώνυμος 27 Ιουνίου 2012 στις 12:59:00 π.μ. EEST  

O Α/ΓΕΣ Παναγιωτάκης δεν τα είχε κόψει τα βίσματα με τα μόρια;

Ανώνυμος 27 Ιουνίου 2012 στις 7:41:00 π.μ. EEST  

Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ έγινε και για τους δυό ακριβώς ΄΄Χ΄΄.

Ανώνυμος 27 Ιουνίου 2012 στις 8:52:00 π.μ. EEST  

Φίλτατε Αρματιστή καλημέρα!
Ευχαριστώ για την απάντηση στο θέμα Παπαστάθης! Πράγματι ήταν χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις, αφιερωμένος στο στράτευμα! Για την παραίτησή του, ο ΙΔΙΟΣ μου είχε αναφέρει τους λόγους! Μάλιστα πρέπει να του έκανε μεγάλη εντύπωση, που του μίλησα--ίσως γιατί δεν το είχε συνηθίσει, να του μιλούν έφεδροι μετά τη θητεία τους-- γιατί ήταν "χείμαρρος" στη συνομιλία μας! όμως ΤΕΤΟΙΟΥΣ αξκους πρέπει και να τους μιλάμε και να τους τιμάμε!! ασχέτως αν στα χέρια τους είχαμε κακοπεράσει!!
Ένα τελευταίο, θυμάμαι στα σχολεία ΛΥΒ της Μυτιλήνης, το πώς χειρίζονταν το Μ1 (λες και κρατάγε οδοντογλυφίδα!!) και το πέταγε στους υποψήφιους, για να κάνουν κι εκείνοι τα "ακροβατικά", που εκείνος έκανε, αλλά ΑΔΥΝΑΤΟΝ!!

Κάποια άποψη σας για τα τεκτενόμενα μεταξύ τουρκίας και Συρίας;;!!

Ευχαριστώ
Γιάννης

Ανώνυμος 27 Ιουνίου 2012 στις 11:42:00 π.μ. EEST  

από το "ποντίκι" 27/6/2012 διαβάζουμε: "Ενέκρινε το ΚΥΣΕΑ την αγορά από την Ολλανδία 6.500 βλημάτων για τα τανκς Λέοπαρντ 2. Ήταν μια από τις τελευταίες αποφάσεις της κυβέρνησης Πικραμμένου. Η απόφαση ήταν λίγο - πολύ έτοιμη από την κυβέρνηση Παπαδήμου, αλλά τότε δεν είχε ολοκληρωθεί. Α.Χ."

Να ευλογήσουμε και τα γένια παπαδήμου ε;;!!

Γιάννης

Ανώνυμος 27 Ιουνίου 2012 στις 11:58:00 π.μ. EEST  

http://www.newsnow.gr/article/135010/apo-poious-fagothike-o-fragkosgiati-efyge-o-avramopoulospoios-esproxe-ton-elefsinioti.html

2012 Τετάρτη, 27 Ιουνίου 3912|11:53:29

Από ποιους "φαγώθηκε" ο Φράγκος,γιατί έφυγε ο Αβραμόπουλος,ποιος "έσπρωξε" τον Ελευσινιώτη2012-06-22 09:57:27
Ο Αβραμόπουλος το έλεγε προχθές το βράδυ:”Μην βιάζεστε ,δεν είναι βέβαιο ότι θα είμαι ΥΕΘΑ.Μπορεί να πάω στο ΥΠΕΞ”.Κανείς δεν τον πίστευε ,γιατί πάντα ο Αβραμόπουλος έλεγε σε τέτοιες περιπτώσεις το ίδιο τροπάριο.Να όμως που τώρα επιβαιώθηκε!

Και το δεύτερο “σίγουρο” όνομα έφυγε από το ΥΕΘΑ.Ο στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος θα παραδώσει στον Πάνο Παναγιωτόπουλο αλλά και σ΄ έναν στρατηγό.Τον Παναγιώτη Καράμπελα,που μετά την αποστρατεία του έπαιζε ρόλο στον τομέα Άμυνας της ΝΔ. Και είναι πλήρως επιβεβαιωμένο αυτό που εδώ και πολύ καιρό έχει γράψει το Onalert. Ότι ο Φράγκος πλήρωσε τις αντιπάθειές του εντός της ΝΔ.

Ποιοι και γιατί δεν το ήθελαν

Ομάδα αποστράτων επανέλαβαν προχθές το βράδυ εντός των γραφείων της ΝΔ την έντονη διαφωνία τους για το ενδεχόμενο να παραμείνει στην θέση του ΥΕΘΑ ο Φράγκος.Δεν δέχονταν ούτε την εναλλακτική λύση της παραμονής του στη θέση του ΑΝΥΕΘΑ.

Η ομάδα αυτή επηρεάζεται από το παλαιό ιστορικό στέλεχος της παράταξης Ι.Βαρβιτσιώτη,αλλά και από τον Β.Μεϊμαράκη. Η προτίμησή τους ήταν πάντα ο στρατηγός Π.Καράμπελας.

Η καλή σχέση που είχε ο Φράγκος με τον Σαμαρά δεν στάθηκε ικανή να τον κρατήσει στο ΥΕΘΑ.

Τι θα κάνει τώρα ο Φράγκος;

Πάντως δεν θα πάει στην ΕΥΠ ,όπως είχε διαρρεύσει αλλά ούτε και στη Διεύθυνση Εξοπλισμών.Αποκλείεται βέβαια να κάτσει …ήσυχος.

Αβραμόπουλος-Παναγιωτόπουλος

Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Αβραμόπουλος προτιμούσε να γίνει ΥΕΘΑ κι όχι ΥΠΕΞ.Η απόφαση Σαμαρά να βάλει τον Παναγιωτόπουλο τον δυσαρέστησε αλλά δεν ήθελε να εμφανιστεί ως “αντάρτης” σε μια κυβέρνηση “εθνικής σωτηρίας”.Το προφίλ του “ενωτικού” που οικοδομεί θα “τσαλακωνόταν”.

Ο ναύαρχος-έκπληξη

Η έκπληξη ήταν η τοποθέτηση του πρώην Α/ΓΕΝ Δ.Ελευσινιώτη στην θέση του ΥΦΕΘΑ.Ο Ελευσινιώτης δεν είχε εκδηλώσει “ανησυχίες” για να μπει στη πολιτική.Μπήκε με “σπρώξιμο” από το Βενιζέλο σε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές για τη χώρα και σε μια κυβέρνηση που ρισκάρει πάρα πολλά.Η επιτυχία δεν είναι το πιθανότερο σενάριο και η αποτυχία θα οδηγήσει σε τέτοια παταγώδη πτώση που θα σημαδέψει όσους συμμετέχουν σ΄ αυτή.

Η σχέση Βενιζέλου-Ελευσινιώτη “χτίστηκε” κατά τη διάρκεια της κοινής πορείας τους στο ΥΕΘΑ και στο ΓΕΝ ,όπου κλήθηκαν να χειριστούν την υπόθεση του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ.Ο Ελευσινιώτης ήταν ο Α/ΓΕΝ που υπέγραψε για τη παραλαβή του υποβρυχίου και αυτό “έλυσε” τα χέρια του Βενιζέλου. Αυτό που δεν έλυσε βέβαια είναι το θέμα των ναυπηγείων και των υπολοίπνων τριών υποβρυχίων βέβαια,αλλά γι΄ αυτό ευθύνεται κυρίαρχα ο Βενιζέλος.

Ο Ελευσινιώτης είχε περάσει δύσκολες στιγμές σαν Α/ΓΕΝ,για θέματα…life style.Πρώτα η θητεία γόνου γνωστής πλούσιας οικογένειας και μετά το γαμήλιο πάρτι Πατίτσα-Χρουσαλά στο Αβέρωφ.

Είναι έτοιμος ο Παναγιωτόπουλος;

Η τοποθέτηση του Πάνου Παναγιωτόπουλου στο ΥΕΘΑ θα έχει ενδιαφέρον .Ο ίδιος εμφανίζεται στα εθνικά θέματα “σκληρός” .Αυτό που μένει να δούμε είναι αν θα είναι το ίδιο σκληρός και στα εργασιακά θέματα του προσωπικού και των στελεχών των ΕΔ. Ελπίζουμε ότι δεν θα έχει υποτιμήσει το θέμα.

AegeanHawk 27 Ιουνίου 2012 στις 3:15:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητέ Αρματιστή

ομολογώ ότι μου κάνουν εντύπωση οι λέξεις που χρησιμοποιείς....όπως "πολιτικοί" ή "πολιτικό προσωπικό" για την ικανοποίηση των όποιων "αιτημάτων" προς τους στρατιωτικούς....και μόνο.

Σίγουρα γίνεται αυτό και ο καθένας έχει να περιγράψει μια ιστορία.

Ομως να τονίσομε ότι υπάρχουν και "αιτήματα" απο στρατιωτικούς προς στρατιωτικούς, χωρίς να εμπλέκονται πολιτικοί, κόματα κλπ. Στρατηγός προς Ταξίαρχο, Ταξίαρχος προς Ανχη και πάει λέγοντας με όλους τους πιθανούς συνδυασμούς....

Παγιωμένη και ευρύτατα "αποδεκτή" νοοτροπία που πολύ δύσκολα μπορεί να περιοριστεί στο ελάχιστο δυνατό.

Αρματιστής 27 Ιουνίου 2012 στις 6:53:00 μ.μ. EEST  

@ AegeanHawk

Το γράφω πολύ καθαρά. Πιο καθαρά δεν γίνεται.

"... Αυτό είναι το καθεστώς. Μέσα σε αυτό το καθεστώς, αναπτύσσονται όλα τα άνθη του κακού. Ο στρατηγός που εκτελεί το "αίτημα" του πολιτικού, θα εκτελέσει και το δικό του. Και αυτή η νοοτροπία πηγαίνει μέχρι και το κατώτερο κλιμάκιο..."

Για τη ταμπακιέρα όμως κανένα σχόλιο... Εγώ αναφέρομαι στην ταμπακιέρα...

Μanolis 28 Ιουνίου 2012 στις 8:33:00 π.μ. EEST  

Σκεπτομενος για την εθνικη κυριαρχια της Ελλαδας και κατ'επεκταση της Κυπρου και αφου διαβασα την 1η αναρτηση του Αρματιστη... Το οτι οι S300 -ενα καθαρα αμυντικο οπλο, με ικανοτητα καλυψης ολης της Κυπρου- ειναι στην Κρητη και οχι στην Κυπρο, δεν ειναι παραχωρηση κυριαρχιας και μαλιστα την εποχη των παχεων αγελαδων και οχι της κρισης? Και αλλα διαφορα , τα οποια τωρα μου διαφευγουν, που τα μασησαμε κατακαιρους ανυποψιαστοι (λογω Μ.Μ.Ενημερωσης και χειραγωγησης)...

ΑΧΕΡΩΝ 28 Ιουνίου 2012 στις 11:40:00 π.μ. EEST  

@Manolis
Συμμερὶζομαι την ὰποψὴ σου σχετικὰ με την παραχὼρηση κυριαρχὶας στην περὶπτωση που αναφὲρεις,και βὲβαια και σε πολλὲς ακὸμη.
Κατὰ την γνὼμη μου και το Δουβλὶνο ΙΙ,μὶα τετοια παραχὼρηση εὶναι.
Στην περὶπτωση της Ελλὰδος ο κατὴφορος ξεκὶνησε πολὺ πρὶν το μνημὸνιο,αλλὰ αυτὸ κατὲστη ορὸσημο.
Ὲχει ὸμως δὶκαιο ο Αρματιστὴς στην επισὴμανσὴ του,διὸτι,ἀν το δεὶς και απὸ την ὰποψη της διεθνοὺς οικονομικὴς συγκυρὶας,θα διαπιστὼσεις ὸτι παραχωρὴσαμε την εθνικὴ μας ασυλὶα,ὸταν θα μποροὺσε να αποτελὲσει το πιστὸλι στα χὲρια των δανειστὼν μας,πρὰγμα που δυστυχὼς συνὲβη.
Θα παρετὴρησες οπωσδὴποτε,ὸτι η Τρὸ'ι'κα υποδεικνὺει ακὸμη και τους αριθμοὺς των εισακτὲων στις παραγωγικὲς σχολὲς των Ε.Δ.
Δηλαδὴ,εκτὸς απὸ ευκαιριακὲς(ἂς ποὺμε) περικοπὲς,διαμορφὼνουν και την μεσο-μακροπρὸθεσμη εικὸνα της Ὰμυνας,και συμπτωματικὰ,σε πλαὶσιο Φινλανδοποιὴσεως.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP