Καλπάζει η εγκληματικότητα στην Αθήνα

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Σκηνές απείρου κάλλους προχθές Πέμπτη στην Κηφισία όπου σημειώθηκε σφοδρή ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ αστυνομικών και δύο Αλβανών ληστών.

Νωρίτερα, οι κακοποιοί μπήκαν στην οικία του προπονητή του ΠΑΟΚ Γιώργου Δώνη, με σκοπό την ληστεία. Στο σπίτι βρίσκονταν τα παιδιά, ο ηλικιωμένος πεθερός του προπονητή και η οικιακή βοηθός. Η σύζυγος του κ.Δώνη η οποία επέστρεφε στην οικία της αντιλήφθηκε τους ληστές και κάλεσε σε βοήθεια. Στο σημείο κατέφτασαν περιπολικά και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι δέχτηκαν τα πυρά των ληστών και ανταπέδωσαν. Ως αποτέλεσμα τραυματίστηκε ένας αστυνομικός και ένας απο τους Αλβανούς ληστές. Οι δράστες στην προσπάθεια τους να διαφύγουν χρησιμοποίησαν ως όμηρο τον 74χρονο πεθερό του κ.Δώνη, τον οποίο άφησαν σε κοντινό σημείο.

Για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους οργανώθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, ενώ η περιοχή αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις σε δύο περιμετρικές ζώνες ασφάλειας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της ΕΚΑΜ, της Άμεσης Δράσης, της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής όπως επίσης ένα αστυνομικό ελικόπτερο και ομάδα αστυνομικών σκύλων.



Στις 15.55΄ ώρα εντοπίστηκαν οι δράστες σε αυλή οικίας στην διασταύρωση των οδών Θεοτοκοπούλου και Χειμάρρας, στην περιοχή της Κηφισιάς και οι αστυνομικοί, μετά από ανταλλαγή πυρών, κατάφεραν να συλλάβουν τον έναν. Δύο ώρες μετά συνελήφθη και ο δεύτερος δράστης μετά απο αποφασιστική επέμβαση της ΕΚΑΜ σε παρακείμενη οικία. Είχε προηγηθεί ανταλλαγή πυροβολισμών για ακόμα μια φορά. Όπως προέκυψε απο την έρευνα των αρχών, οι Αλβανοί ληστές είχαν διαπράξει άλλες 7 ένοπλες ληστείες με την ίδια μέθοδο.

Ο 25χρονος Αλβανός ληστής προσάγεται στον εισαγγελέα

Στο δεύτερο περιστατικό που έλαβε χώρα χθές το βράδυ στη γειτονία των Πετραλώνων, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. επιχείρησαν να ελέγξουν δύο ύποπτα άτομα. Ακολούθησε καταδίωξη και ανταλλαγή πυροβολισμών. Από πυροβολισμό, αστυνομικού ο οποίος ανταπέδωσε, ένας εκ των δύο υπόπτων τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και κατέληξε.

Και οι δύο Γεωργιανοί διαρρήκτες ήταν οπλισμένοι με περίστροφα. Όπως προέκυψε από την έρευνα της Αστυνομίας πρόκειται για δύο Γεωργιανούς, 33 ετών ο συλληφθείς και 38 ετών ο θανών. Λίγο πριν τη συμπλοκή, είχαν εισέλθει σε διαμέρισμα σε παρακείμενο δρόμο, όπου με την απειλή των περιστρόφων αφαίρεσαν χρήματα, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα από τους ιδιοκτήτες. Τα ίδια πρόσωπα προχθές είχαν απειλήσει με όπλο πλήρωμα περιπολικού στην περιοχή των Πετραλώνων.

Aκόμα ένα νεκρό απο ληστεία είχαμε προχθές, αυτή την φορά στο Παγκράτι. Άγνωστοι έδεσαν και φίμωσαν 82χρονο στην είσοδο του σπιτιού του για να του αρπάξουν τη σύνταξη. Ο θάνατός του άτυχου συνταξιούχου, πατέρα 2 παιδιών, αποδίδεται σε ασφυξία.

10 σχόλια:

Ανώνυμος 30 Ιουνίου 2012 στις 7:09:00 μ.μ. EEST  

ΑΛΒΑΝΟΙ,ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΙ,μα τι ρατσιστές που είστε; HELLAS MARINE.

Ανώνυμος 30 Ιουνίου 2012 στις 7:29:00 μ.μ. EEST  

Και που είστε ακόμη....
Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και δεν υπάρχει θέληση για να λυθεί.

Ανώνυμος 30 Ιουνίου 2012 στις 7:41:00 μ.μ. EEST  

Με χαρά μου βλέπω ότι οι αστυνομικοί και στα δύο περιστατικά αντέδρασαν σωστά.

Μπράβο τους!

Ηλίας Κ. 30 Ιουνίου 2012 στις 9:35:00 μ.μ. EEST  

Συγχαρητηρια στους αστυνομικους που εκαναν σωστα τη δουλεια τους και τις εχωσαν στα καθαρματα. Απο τωρα και στο εξης ευχομαι να ειναι αυτη η παγια αντιμετωπιση ενοπλων εγκληματιων. Α ναι, μη το παρακανουμε με τους τραυματισμους, μια σφαιρα παραπανω και μια χαρα.

Ανώνυμος 1 Ιουλίου 2012 στις 10:25:00 π.μ. EEST  

Μήπως πρέπει να το πάρουν απόφαση στο υπουργείο Προστασίας Πολίτη να εξοπλίσουν τις ΟΠΚΕ και τη ΔΙΑΣ με ΗΚ 53; Πιστόλια εναντίον ΑΚ δε λέει..

Ηλίας Κ. 1 Ιουλίου 2012 στις 6:09:00 μ.μ. EEST  

Μηπως λεω να βγει μια ανακοινωση πως οποιος ξανασηκωσει οπλο προς αστυνομικους δεν θα συλλαμβανεται αλλα θα κηδευεται?
Και επισης οποιος κακοποιος σκοτωσει πολιτη θα τρωει ισοβια μια και εξω?

Ανώνυμος 2 Ιουλίου 2012 στις 11:14:00 π.μ. EEST  

Οι μόνη λύση με όσους τρομοκρατούν την κοινωνία είναι "to οut-terror the terrorists" όπως έχει πει ο μέγας Λούτβακ (όχι για ληστές αλλά για τρομοκράτες).

Όταν οι φυλακές είναι γεμάτες και είναι παιδικές χαρές σε σχέση με τις φυλακές της περιοχής (ρωτήστε π.χ. τον "αγαπούλα") η σύλληψη δεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για αυτά τα καθάρματα.

Στην δύση εαν φέρεις αντίσταση κατά αστυνομικού με όπλο (πόσο μάλλον με καλάσνικωφ) είσαι "κλινικά" νεκρός, εδώ πέρα οι αστυνομικοί δέχονται καταιγισμό πυρών και παρ'ολα αυτά τους μαζεύουν σαν κυρίους με τις χειροπέδες για να ξαναβγούν μετά από 4-5 χρόνια και να ξανακάνουν τα ίδια.

Δεν γίνεται έτσι δουλειά παιδιά.

Ανώνυμος 2 Ιουλίου 2012 στις 11:55:00 π.μ. EEST  

Το πλέον ΑΞΙΟΠΕΡΙΕΡΓΟ;;;για το οποίο δεν ανεφέρεται ΚΑΝΕΙΣ!! είναι ότι ο γιός του Δώνη, πήγε σε παρακείμενη κατοικία, να ειδοποιήσει τους αστυνομικούς, οι οποίοι ΑΚΟΥΣΟΝ - ΑΚΟΥΣΟΝ, φύλαγαν λέει την κατοικία του ΓΙΓΑΝΤΑ της οικονομίας παπακωνσταντίνου!!! ΝΑΙ, ΝΑΙ αυτουνού μου μας έχει ΣΩΣΕΙ!! που δεν μπορεί, να πάει για ένα καφέ το παιδί!! που η ολλανδή συμβία του μας λοιδωρεί, λέγοντας ότι στην ολλανδία τα κάνουν ΟΛΑ ΚΑΛΑ!!! και όμως ο "κύριος" αυτός χρήζει ακόμη ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ!!!

Γιάννης

Ανώνυμος 2 Ιουλίου 2012 στις 3:32:00 μ.μ. EEST  

από το press.gr διαβάζουμε:
"...Παρόμοια περιστατικά θα μπορούσαμε να αναφέρουμε δεκάδες που λαμβάνουν χώρα κάθε εβδομάδα στην ελληνική επικράτεια. Έχει όμως πια νόημα; Τα μεγάλα ΜΜΕ δεν τα αναφέρουν καν. Γιατί προφανώς δεν είναι πια αυτό “είδηση”. Έχει γίνει ρουτίνα. Ναι, καλά διαβάσατε! Οι δολοφονίες Ελλήνων από οπλισμένες ομάδες αλλοδαπών, είναι πλέον καθημερινότητα. Και κανείς δεν ενοχλείται τόσο, ώστε να πάρει τα όπλα και να βγει να υπερασπιστεί τον γείτονά του. Γι’ αυτό και ο καθένας από εμάς θα είναι μόνος του, όταν φτάσει η δύσκολη στιγμή. Είναι σαφές, ότι κάποια στιγμή η ελληνική κοινωνία θα εκραγεί. Το ζήτημα είναι εάν τότε θα υπάρχουν αρκετοί Έλληνες, ώστε να επικρατήσουν των οπλισμένων αλλοδαπών. Ή εάν θα είναι μια τραγική μειοψηφία, που θα βρεί το βιολογικό της τέλος να την περιμένει.
Και οι κάτοικοι της νέας, πολυπολιτισμικής Ελλάδας, δεν θα μοιάζουν καθόλου με εμάς!

ΙΔΡΩΝΕΙ άραγε τ΄αφτί κανενός;;;!!!
"Ο Φτωχός και μόνος κάου μπόυ" έχει αναλύσει το θέμα ΑΡΙΣΤΑ!
Εγώ προτείνω για ΟΛΑ αυτά τα αποβράσματα θανατική ποινή!! κι ας έρθουν οι "πολιτισμένοι" ευρωπαίοι, να μας ζητήσουν τα ρέστα!! Αλλά ποιός έχει τα κότσια;; ή τίποτε άλλο;;;!!

Γιάννης

Βασίλης 3 Ιουλίου 2012 στις 4:58:00 μ.μ. EEST  

Για μένα μια είναι η λύση. Στο πορτμπαγκάζ κάθε περιπολικού ενα G3 με διοπτρα ρυθμισμένη και τον εναν τουλαχιστον επιβάτη καλα εκπαιδευμένο στη χρήση του.Αλλαγή των κανόνων εμπλοκής σε πιο απλούς.Τραβηγμένο πιστόλι= σφαιρα στο ποδι.Πολυβόλο = σφαίρα στο στηθός και ο θεός μαζι σου.Απλα & οικονομικά..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP