Απειλητικοί υπαινιγμοί κατά Ελλάδας και Ισραήλ

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Του Νίκου Μελέτη

Σε απειλητικούς υπαινιγμούς με στόχο την Ελλάδα και το Ισραήλ προχώρησε χθες το τουρκικό ΓΕΕΘΑ, με αφορμή την κατάρριψη του τουρκικού RF-4E από τη συριακή αεράμυνα. Σε ανακοίνωσή του το τουρκικό ΓΕΕΘΑ υποστήριξε ότι, εάν εφάρμοζε την πρακτική της Συρίας, τότε θα έπρεπε να είχε «καταρρίψει 114 αεροσκάφη που έχουν παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο» από την αρχή του χρόνου, διευκρινίζοντας ότι τα περισσότερα από αυτά ήταν ελληνικά μαχητικά και ισραηλινά και ιταλικά αεροσκάφη (τα ιταλικά είναι αυτά που συμμετέχουν στην FRONTEX). Σύμφωνα με την ανακοίνωση, παραβιάσεις εθνικού εναέριου χώρου συμβαίνουν καθημερινά και επιλύονται «μέσα σε λίγα λεπτά με προειδοποιήσεις και αναχαιτίσεις», ανέφερε η ανακοίνωση, που λίγο-πολύ εμφάνισε την Τουρκία ως «θύμα» παραβιάσεων του εναέριου χώρου της. Το τουρκικό ΓΕΕΘΑ βεβαίως αποφεύγει να αναφερθεί στις εκατοντάδες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά, οι οποίες γίνονται όχι λόγω των ελιγμών με μεγάλες ταχύτητες αλλά εσκεμμένα για την αμφισβήτηση ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Σε ένα ακόμη αρνητικό δείγμα γραφής, η Τουρκία έσπευσε να αμφισβητήσει και πάλι τη δικαιοδοσία Ερευνας και Διάσωσης (SΑR) στην κρίσιμη περιοχή της Ζουράφας ανατολικά της Σαμοθράκης. Η βραχονησίδα αυτή, γνωστή και ως Λαδοξέρα, πιθανολογείται ότι «κάθεται» πάνω σε κοιτάσματα υδρογονανθράκων και επιχειρείται συστηματικά η αμφισβήτησή της από την Αγκυρα.Οι ελληνικές αρχές είχαν εκδώσει NOTAM για SAR στην περιοχή της Ζουράφας για την αναζήτηση και περισυλλογή των επιβατών ενός φουσκωτού που είχε ανατραπεί το Σάββατο. Η Τουρκία με τη ΝΟΤΑΜ (Α2239/12) έσπευσε να χαρακτηρίσει άκυρη την ελληνική ΝΟΤΑΜ, δηλώνοντας ότι η περιοχή αυτή εμπίπτει στη δικαιοδοσία SAR της Τουρκίας και επομένως τον συντονισμό της έρευνας θα έπρεπε να έχουν οι τουρκικές αρχές, παρά το ότι αφορά ουσιαστικά το μέσον του Αιγαίου…

Έθνος 26-6-2012

Σημ Εν Κρυπτώ : Αφιερώνουμε το ντεκόρ της ανάρτησης στον αξιαγάπητο κ.Νεσντέτ Οζέλ, ο οποίος βαδίζει στα χνάρια του πρώην Α/ΓΕΑ Ιμπραήμ Φιρτίνα, γνωστού και ως "καταριπτάκια" λόγω των εμπρηστικών του δηλώσεων. ("θα καταρρίψουμε τα ελληνικά μαχητικά που θα μας εμποδίσουν στο Αιγαίο κτλ κτλ). Στην φωτογραφία o κ. Οgur Kilar, backseater καταρριφθέντος τουρκικού F-4E, απολαμβάνει την ανθοδέσμη του στο νοσοκομείο της Λέσβου (Αιέν Υψικρατείν : Λέσβος,27 Δεκεμβρίου 1995). Δυστυχώς λόγω μικρού μεγέθους η ανάρτηση δεν μπορεί να φιλοξενήσει και την φωτογραφία του κ. Mustafa Yildirim, ο οποίος επίσης γνώρισε την φιλοξενεία του ΕΣΥ αυτή την φορά στην Ρόδο (Αιέν Υψικρατείν: Ρόδος 8 Φεβρουαρίου 1995)

13 σχόλια:

Ανιχνευτής 26 Ιουνίου 2012 στις 4:25:00 μ.μ. EEST  

Εκεί που μας χρώσταγαν να μας πάρουν και βόδι.

Ανώνυμος 26 Ιουνίου 2012 στις 4:46:00 μ.μ. EEST  

http://www.youtube.com/watch?v=BwwREvJ0OUI

TED 26 Ιουνίου 2012 στις 6:31:00 μ.μ. EEST  

Άρθρο Τούρκου (προφανώς στρατιωτικού) στη Jerusalem Post

www.jpost.com/Opinion/Op-EdContributors/Article.aspx?id=275206&R=R7

Ανώνυμος 26 Ιουνίου 2012 στις 6:38:00 μ.μ. EEST  

Cucumis sativus (κοινώς αγγούρι), άλλοι το τρώνε και δροσίζονται κι άλλοι το "τρώνε" και ζορίζονται...

Ανώνυμος 26 Ιουνίου 2012 στις 7:03:00 μ.μ. EEST  

Μια χαρα τα λετε! Το καλυτερο ειναι οτι δεν ιδρωνει κανενος το αυτι (ΝΑΤΟ, κλπ). Ελπιζω να αποδειχθει οτι την πατησαν!

Αλασκας

Ανώνυμος 26 Ιουνίου 2012 στις 7:15:00 μ.μ. EEST  

Οι τούρκοι τώρα κατηγορούν τους Ρώσους για την κατάρριψη

http://www.medyafaresi.com/haber/82836/guncel-ok-iddia-turk-jetini-rus-apanenko-gemisi-vurdu.html?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

enkripto 26 Ιουνίου 2012 στις 7:23:00 μ.μ. EEST  

Ο πρόεδρος του κόμματος DSP καταλογίζει την κατάρριψη στο ρωσικό πολεμικό Admiral Chabenenko (κλάσης Udaloy II, φέρει ναυτική έκδοση του Τορ για α/α) που κατα τον ίδιο ναυλοχούσε μαζί με κάποιο άλλο στο λιμάνι της Λατάκειας.

Σε λίγο θα το χρεώσουν στα κοσμοσφύρ του Πούτιν..

Ανώνυμος 26 Ιουνίου 2012 στις 7:58:00 μ.μ. EEST  

Να μην ξεχάσουν να πάρουν αρκετή φόρα πρώτα.

Atmovat 26 Ιουνίου 2012 στις 8:20:00 μ.μ. EEST  

Με αφορμή το άρθρο αυτό μπορεί κάποιος να μου απαντήσει αν γίνονται ή όχι παραβιάσεις-παραβάσεις του Τουρκικού εναέριου χώρου από ελληνικά μαχητικά;

Θα προτιμούσα με κάποια πηγή κλπ
Ευχαριστώ

Ανώνυμος 26 Ιουνίου 2012 στις 8:33:00 μ.μ. EEST  

Ας αρχίσουν τις μαγκιές με τους ρώσους και μάλιστα είναι σίγουρο ότι ο ταγίπ πασάς θα την "κάνει" στους Σύριους στα σύνορα των δύο χωρών και τότε θα δεί cucumis sativus!!από τους ρώσους που θα τρέχει και δεν θα προκάνει!! στηρίζεται στο ΝΑΤΟ σαν τη μυξοπαρθένα που πηγαίνει και κλαίγεται για τα αγγούρια που έφαγε και μετά ζητάει τα ρέστα!!
Ας φροντίσει ο παναγιωτόπουλος, να αφήσει τις δημοσιογραφικές γκριμάτσες και τα λογίδρια και να φανεί αντάξιος του δύσκολου έργου που έχει να επιτελέσει!!
"η πολιτική γλάστρα"!!! χαχαχα !! ακόμη γελάω με το χαρακτηρισμό του φιλου σχολιαστή!!

Γιάννης

Ανώνυμος 26 Ιουνίου 2012 στις 9:03:00 μ.μ. EEST  

Συγνώμη, μετά ΤΟΣΑ χρόνια ΤΩΡΑ παρατηρώ τη φωτο! η ανθοδέσμη με τα λευκά χρυσάνθεμα τι ρόλο παιζει;;;
Άσπηλε και αμόλυντε μαυριδερέ κουρσάρε, δες τι ωραία χρώματα έχουμε στην πατρίδα μας!!!
και δεν του τα κοπάναγαν στην κεφάλα!!!

Γιάννης

Ανώνυμος 26 Ιουνίου 2012 στις 9:15:00 μ.μ. EEST  

@ Atmovat,

Καλοκαίρι στη Μυτιλήνη 1981. φυλάκιο στην Ανατολ. πλευρά του νησιού. Μεσημέρι δύο α/φ της ΠΑ μας ίδια με αυτό που έριξαν οι Σύριοι, πετούν πάνω από το φυλάκιο, μας χαιρετούν και χάνονται στο εσωτερικό της τουρκίας!!! μέιναμε άγάλματα και περιμέναμε!! στο 5λεπτο επιστρέφουν ΠΑΛΙ από πάνω μας και μετά από λίγο 4 τουρκικα έρχονται στο φυλάκιο σαν τις ύαινες και αμεσως τα δίνουμε τηλεφωνικώς στη διοικηση!! όλο το απόγευμα είχαμε αυτό το "βιολί". ώσπου αργα το σούρουπο ήρθε στο μισό ν.μ. τούρκικη ακταιωρός και έβγαζε φωτο! ειδοποιήσαμε και πάλι, αλλά την επομένη ήρθε από τη Χίο ένα ναρκαλιευτικό και "έκοβε" βόλτες γύρω από τη περιοχή μας!
Αυτά γίνονται στα σύνορά μας καθε μέρα!!

Γιάννης

TED 27 Ιουνίου 2012 στις 1:13:00 π.μ. EEST  

@ Atmovat 26 Ιουνίου 2012 8:20:00 μ.μ.

Κι αν βρούμε τέτοια "στοιχεία" που να στα στείλουμε; Αυτόν τον καιρό είσαι Μπαλίκεσιρ ή Νταλαμάν;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP