Τουρκία : Δεύτερο κύμα συλλήψεων για το στρατιωτικό δίκτυο κατασκοπείας

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Σε 51 προσαγωγές και συλλήψεις προχώρησαν χθες οι τουρκικές αστυνομικές αρχές μετά την έκδοση ισάριθμων ενταλμάτων από ανακριτή της Σμύρνης για την υπόθεση του δικτύου κατασκοπείας που εκβίαζε ανώτατους κρατικούς λειτουργούς, στελέχη του Τουρκικού Συμβουλίου Επιστημονικών και Τεχνολογικών Ερευνών (ΤÜBITAK) και της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας για λογαριασμό ξένης μυστικής υπηρεσίας. Όπως προκύπτει από δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, οι 15 εκ των 51 είναι εν ενεργεία αξιωματικοί των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούσαν σε νευραλγικές θέσεις στο υπουργείο Άμυνας, στη Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων, στη Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων και στη Στρατιωτική Iατρική Aκαδημία (GATA).

Τα μέλη της συμμορίας κατέγραφαν με κρυφές κάμερες τις συνερεύσεις Τούρκων κρατικών αξιωματούχων και στρατιωτικών με αλλοδαπές ιερόδουλες ή τις ομοφυλοφιλικές τους σχέσεις και στη συνέχεια εκβίαζαν τα θύματά τους με σκοπό την συνεργασία τους. Η στοχοποίηση των θυμάτων ήταν εύκολη αφού όπως ανακάλυψαν οι τουρκικές αρχές στον ηλεκτρονικού υπολογιστή υπαλλήλου του TÜBİTAK, το κύκλωμα είχε καταφέρει να φακελώσει 1048 εργαζομένους του κρατικού ερευνητικού φορέα.

Strategyreports

Σημ Εν Κρυπτώ : Eντάλματα σύλληψης φέρονται να έχουν εκδοθεί και για αξιωματικούς της ΤΗΚ που υπηρετούν στην 6 Ana Jet Us (Πάνορμος - Bandirma), ή 6η Πτέρυγα Μάχης ελληνιστί, έδρα των 161 και 162 Filo (α/φ F-16 Block 40).

2 σχόλια:

NF 15 Ιουνίου 2012 στις 2:44:00 μ.μ. EEST  

Βασικα 3 χωρες θα ειχαν κινητρο να κανουν μια τετοια δουλεια. Η Ρωσια, Η Ελλαδα και το Ισραηλ.

Ρε σεις, λετε να σκάρωσαν τη δουλεια οι δικοί μας; Αν ναι, αξιζουν συγχαρητηρια!

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 15 Ιουνίου 2012 στις 9:51:00 μ.μ. EEST  

Δεύτερος γύρος με 51 εντάλματα; Δεν είναι δυνατόν, τι σόι κύκλωμα είναι αυτό με προσβάσεις σε όλες τις ένοπλες δυνάμεις των γειτόνων ... ελβετικό τυρί είναι πια η ασφάλειά τους; Πολύ περίεργη ιστορία.
Και γιατί τόση δημοσιότητα στο ξύλωμα; μήπως βολεύει τον Ερντογάν;

αλλοδαπές έ; ουκρανέζες και άλλα υπόλοιπα της σοβιετίας, δουλειά των Ρώσσων μάλλον.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP