Γιλμάζ: Toυρκική εμπλοκή στο κάψιμο ελληνικών δασών

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες είχαν συμμετοχή στις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα μεταξύ του 1995 και του 1997, όταν πρωθυπουργός της χώρας ήταν η Τανσού Τσιλέρ, δηλώνει εμμέσως πλην σαφώς ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ.



Σε δηλώσεις του στην τουρκική εφημερίδα Βirgun, ο Γιλμάζ κάνει λόγο για κονδύλια που δόθηκαν τότε ώστε να προκληθεί αποσταθεροποίηση με πραξικόπημα κατά του προέδρου Αλίγιεφ του Αζερμπαϊτζάν και πυρκαγιές σε ελληνικά δάση.

Όπως ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, αν και όλοι οι Τούρκοι πρωθυπουργοί ενημέρωναν τον διάδοχο τους σχετικά με το πού και πώς διατέθηκαν τα μυστικά κονδύλια του κράτους, «μόνο η Τσιλέρ δεν μοιράστηκε τις πληροφορίες για τη διάθεση των μυστικών κονδυλίων την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός».

Οι φήμες για συμμετοχή τούρκων πρακτόρων σε δολιοφθορές στην Ελλάδα την περίοδο διακυβέρνησης της Τσιλέρ δεν είναι καινούργιες. Ο γνωστός τούρκος δημοσιογράφος Εμίλ Τσολασάν αναφέρει σε βιβλίο του ότι μυστικός πράκτορας τού είχε εκμυστηρευτεί ότι ο ίδιος είχε μεταβεί σε «γειτονική χώρα» και είχε τοποθετήσει βόμβες σε τουριστικά θέρετρα, ενώ την ίδια εποχή ξέσπασαν στην Ελλάδα πολλές πυρκαγιές.

Πηγή: NET/Ναυτεμπορική

Σημ. Εν κρυπτώ: Την εμπλοκή των μυστικών υπηρεσιών της γείτονος στις πυρκαγιές του 1994-95 είχε επισημάνει το 1998 ο Μάνος Ηλιάδης με το Βιβλίο του οι Τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και η MİT.

11 σχόλια:

Ανώνυμος 26 Δεκεμβρίου 2011 στις 1:14:00 π.μ. EET  

καλά ρε παιδιά εδώ είχαν πιάσει τούρκο στον Εθνικό κήπο με καύσιμα έτοιμο να βάλει φωτιά για να ζεσταθεί όπως ειπε στην ανάκριση μήνα Ιούλιο με 40 βαθμούς στην Αθήνα ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΦΗΣΑΝ ΠΑΡΑΚΑΛΩ διότι ο ''βιοπαλαιστής'' είχε βαλίτσα μετρητά ένα εκατομμύριο δραχμές το οποίος ήταν κουφό πόσό για μεροκαματιάρη και με το οποίο εξαγόρασε την ποινή του και γύρισε στην Τουρκία από την οποία είχε φύγει ζητώντας πολιτικό άσυλο. Όντως το είχε αποκαλύψει ο Ηλιάδης.

Ανώνυμος 26 Δεκεμβρίου 2011 στις 3:58:00 π.μ. EET  

η birgün ειναι κομμουνιστική και φιλοκουρδική εφημερίδα δεν νομίζω ότι ειναι πρότυπο εγκυρότητας.

Ανώνυμος 26 Δεκεμβρίου 2011 στις 12:38:00 μ.μ. EET  

Με εντυπωσίασε η αντίδραση του επίσημου Ελληνικού Κράτους της σήμερον.

Διαμαρτυρίες στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, παραστάσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και Επίσημη Δήλωση ότι ένα τέτοιο κράτος όπως είναι η Τουρκία, που τρέφει για τους όμορους γείτονές του τέτοια επιβουλή που εκδηλώνεται με τέτοιες εγκληματικές πράξεις, ΔΕΝ μπορεί να γίνει μέλος της ΕΕ, ρηματική (sic!) Διαμαρτυρία του Ελληνικού ΥΠΕΞ προς το αντίστοιχο τουρκικό.........!!!!

Ανώνυμος 26 Δεκεμβρίου 2011 στις 3:58:00 μ.μ. EET  

Ο πρώην πρωθυπουργός Μεσούτ Γιλμάζ είναι ...έγκυρος ή είναι κι αυτός κανένας ασχετούλης;

Ανώνυμος 26 Δεκεμβρίου 2011 στις 5:00:00 μ.μ. EET  

Ακούσατε κάποιον κυβερνητικό να κάνει κάποιο σχόλιο? Α ναι ξέχασα συγγνώμη, είναι απασχολημένοι να κλείσουν μέσα τον Εφραίμ.... Προσκυνημένοι....

Ανώνυμος 26 Δεκεμβρίου 2011 στις 7:13:00 μ.μ. EET  

Καλά είμαστε σοβαροί χρόνια τώρα είναι γνωστές οι επιχειρήσεις των μογγόλων στην Ελλάδα, γιατί πέφτουν όλοι από τα σύννεφα,
Και να είστε σίγουροι ότι οι πολιτικοί είχαν πληροφορίες από την ΕΥΠ για το ποιος ευθύνεται για της πυρκαγιές απλά δεν τολμούσαν να σηκώσουν ανάστημα.

Ανώνυμος 26 Δεκεμβρίου 2011 στις 7:37:00 μ.μ. EET  

προς τυπο που μιλαει ελληνικα και λεει οτι η birgun ειναι κομμουνιστικη και φιλοκουρδικη. διαιρωτομαι εσυ τι εισαι, πραγματικα! εδω ο ιδιος ο γιλμαζ τα λεει και συ προσπαθεις ακομη να καλυψης τους τουρκους??? εξω οι πρακτορες απ την ελλαδα!

Αρματιστής 26 Δεκεμβρίου 2011 στις 7:41:00 μ.μ. EET  

Θα θυμίσω σχετικό σχόλιο μου στο άρθρο «Αποκαλύψεις για την αντιπαράθεση Μπεγλίτη - Αρχηγών», (http://www.enkripto.com/2011/11/blog-post_17.html), αναφορικά με τις ασύμμετρες απειλές που μπορεί να εμφανιστούν σε περίοδο κρίσης ή πολέμου με τη Τουρκία και τις ως εκ τούτου προκύπτουσες απαιτήσεις για την εσωτερική ασφάλεια της χώρας.

Έγραφα τότε σχετικά:

«Ασφαλώς η ενεργή απειλή που αντιμετωπίζουμε, προέρχεται από την Τουρκία. Σε περίπτωση όμως που δημιουργηθεί μεγάλη ένταση που θα απαιτήσει πλήρη κινητοποίηση, ή οδηγηθούμε σε σύρραξη, οι ανάγκες εσωτερικής ασφάλειας και προστασίας, θα είναι τεράστιες. Κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει την προσβολή σημαντικών ζωτικών κέντρων, εγκαταστάσεων και έργων υποδομής, από ανορθόδοξες ενέργειες που θα εκδηλωθούν από τις δυνάμεις ειδικού πολέμου του αντιπάλου, ή από άτομα, ή και ομάδες ατόμων που έχουν στρατολογηθεί ή συνεργάζονται με τον αντίπαλο (πχ παράνομοι μετανάστες). ……….. Ακόμη σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία, επιβάλλεται να κλείσουν, να σφραγιστούν και να ελέγχονται σε όλο το μήκος τους και κατά βάθος, τα βόρεια σύνορα μας. Βεβαίως κανένας από τους βόρειους γείτονές μας δεν αποτελεί στρατιωτική απειλή. Αλλά «ασύμμετρες απειλές» από την Αλβανία, τα Σκόπια και το Τουρκικό στοιχείο της Βουλγαρίας (που ενδεχομένως θα κατευθύνονται από την Τουρκία), μπορούν να προέλθουν ανά πάσα στιγμή.)

Επίσης στο ακόλουθο άρθρο με τίτλο «Μια άλλη άποψη για τη Δομή Δυνάμεων του Στρατού Ξηράς», (http://www.enkripto.com/2011/11/blog-post_24.html), επανερχόμουν με την ίδια ακριβώς φρασεολογία στο ζήτημα της εσωτερικής ασφάλειας της χώρας σε περίοδο κρίσης και τόνιζα ότι οι σχηματισμοί εσωτερικού την κατάργηση των οποίων είχε απαιτήσει ο Μπεγλίτης, έχουν την ακόλουθη αποστολή:

• Τη κάλυψη των βορείων συνόρων.
• Την εσωτερική ασφάλεια της χώρας σε περίοδο πολέμου.
• Τη κάλυψη των σημαντικότερων Ζωτικών Χώρων (ΖΧ)
• Την εξασφάλιση και προστασία νευραλγικών εγκαταστάσεων και υποδομών, που είναι κρίσιμες για την εθνική οικονομία, την επιβίωση του πληθυσμού και την διεξαγωγή των επιχειρήσεων.

Ύστερα από τις αποκαλύψεις του Γκιλμάζ, πιστεύω ότι είναι καιρός η πολιτεία να ξυπνήσει (είναι δυνατό ;) και να επανεξετάσει τα ζητήματα εσωτερικής ασφάλειας της χώρας έναντι όλων όσων χαρακτηρίζονται ως «ασύμμετρες απειλές» και για τη περίοδο της ειρήνης, πολύ περισσότερο όμως για τη περίπτωση ενός πολέμου. Ειδικά θα πρέπει να επανεξετάσουν τις απόψεις τους, οι ανόητοι που πιστεύουν ότι την αποστολή της εσωτερικής ασφάλειας της χώρας σε περίοδο κρίσης ή πολέμου με τη Τουρκία, μπορεί να την αναλάβει η ΕΛΑΣ. Η ΕΛΑΣ δεν μπόρεσε να αποτρέψει την πυρπόληση των δασών μας και όμως υπάρχουν Έλληνες που πιστεύουν ότι μπορεί να εξασφαλίσει τους κρίσιμους ζωτικούς χώρους της χώρας σε περίοδο κρίσης ή πολέμου, ή ότι μπορεί να ελέγξει το ένα εκατομμύριο (αλήθεια πόσοι ακριβώς είναι;) παράνομων οικονομικών μεταναστών που βρίσκονται εδώ.

Ας έχουν κάποιοι υπόψη τους, ότι ένας πόλεμος με τη Τουρκία μπορεί να διεξαχθεί σε όλο το μήκος και πλάτος της χώρας και να λάβει ανεξέλεγκτη μορφή. Ίσως οι γραμμές και οι μέθοδοι να είναι περισσότερο ευδιάκριτες και καθαρές στα σύνορα και δυσδιάκριτες ανεξέλεγκτες στο εσωτερικό.

Κινδυνολογία; Ίσως. Όμως οι Τούρκοι έχουν αποδείξει ότι δεν κολάνε σε τίποτε προκειμένου να επιτύχουν τους στόχους τους.

Ανώνυμος 26 Δεκεμβρίου 2011 στις 8:05:00 μ.μ. EET  

ο Γιλμάζ δεν τα παραδέχεται ότι τα έκανε ο ίδιος αλλά κατηγορεί την Τσιλέρ που ήταν πολιτικός του αντιπαλος εκείνη την εποχή... ;)

Ανώνυμος 26 Δεκεμβρίου 2011 στις 8:32:00 μ.μ. EET  

@Ανώνυμος 26 Δεκεμβρίου 2011 3:58:00 π.μ. EET

Τώρα εσύ τυχαία έχεις τουρκικό keyboard layout εγκατεστημένο στον υπολογιστή σου;;;;

Ανώνυμος 26 Δεκεμβρίου 2011 στις 11:48:00 μ.μ. EET  

ισπανικό keyboard έχω, πήρα το laptop απο την ισπανία.
gaudí, españa, park güell, κτλ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP