Πέθανε ο ηγέτης της Β. Κορέας Κιμ Γιονγκ Ιλ

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Απεβίωσε σε ηλικία 69 ετών ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ-Ιλ, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας. Φορώντας μαύρα και συναισθηματικά φορτισμένη, η παρουσιάστρια της κρατικής τηλεόρασης ανακοίνωσε ότι ο Κιμ Γιονγκ Ιλ πέθανε το Σάββατο από «φυσική και διανοητική υπερκόπωση», ενώ λίγο αργότερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA μετέδωσε ότι υπέστη έμφραγμα.


O Κιμ Γιονγκ-Ιλ ανέλαβε την ηγεσία της χώρας το 1994, μετά το θάνατο του πατέρα του. Διάδοχός του θεωρείται ο νεότερος γιός του, Κιμ Γιονγκ-Ουν. Μάλιστα το πρακτορείο KCNA τον αποκάλεσε ως «μέγα διάδοχο».Σύμφωνα με το KCNA, η κηδεία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας θα γίνει στην Πιονγκιάνγκ στις 28 Δεκεμβρίου. Από τις 17 έως τις 29 Δεκεμβρίου έχει κηρυχθεί στη χώρα περίοδος πένθους.


N. Κορέα: Εκκληση για ηρεμία

Έκκληση για ηρεμία απηύθυνε ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Λι Μιουνγκ-μπακ, ενώ ζήτησε από τους πολίτες να συνεχίσουν κανονικά την καθημερινότητά τους, όπως δήλωσε αξιωματούχος του γραφείου του ύστερα από έκτακτη σύσκεψη που διεξήχθη λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του θανάτου του ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Εκτακτη σύσκεψη πραγματοποίησε και η ιαπωνική κυβέρνηση. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός της, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός κάλεσε τους υπουργούς να είναι σε ετοιμότητα για κάθε απρόβλεπτη κατάσταση, συμπεριλαμβανομένων οικονομικών ζητημάτων ή ζητημάτων που σχετίζονται με τα σύνορα.

Ανέφερε ακόμη ότι δεν ελήφθη κάποια απόφαση σχετικά με την αύξηση του επιπέδου συναγερμού του στρατού, ωστόσο κάτι τέτοιο μπορεί να αποφασιστεί σε επόμενες συσκέψεις.

Η είδηση του θανάτου του ηγέτη της Β. Κορέας επηρεάζει αρνητικά και τα ασιατικά χρηματιστήρια, με αιχμή αυτό της Νότιας Κορέας που σημειώνει «βουτιά» κοντά στο 5%.


Τηλεφωνική επικοινωνία των προέδρων ΗΠΑ - Ν.Κορέας


Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα είχε ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Λι Μιουνγκ-μπακ, μετά την είδηση του θανάτου του ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Όπως ανακοίνωσε το γραφείο του Λι Μιουνγκ-μπακ, οι δύο ηγέτες συνομίλησαν γύρω στις 05:00 GMT και συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά για τη διαχείριση της κατάστασης μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Κιμ.

Νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Ομπάμα έχει ενημερωθεί για την είδηση του θανάτου Κιμ Γιονγκ-Ιλ, καθώς και ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι είναι σε στενή επαφή με συμμάχους στη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ, υπογράμμισε τη δέσμευση των ΗΠΑ «στη σταθερότητα στην κορεατική χερσόνησο, καθώς και στην ελευθερία και την ασφάλεια των συμμάχων» τους.

www.naftemporiki.gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος 19 Δεκεμβρίου 2011 στις 12:51:00 μ.μ. EET  

Ο κόσμος έγινε λίγο πιο καθαρός.

E.A.V. 19 Δεκεμβρίου 2011 στις 1:41:00 μ.μ. EET  

Καλά! Ας περιμένουμε πρώτα να δούμε και την Αυτού Κομμουνιστική Μεγαλειότητα, τον Διάδοχο... (?)

Ανώνυμος 19 Δεκεμβρίου 2011 στις 4:31:00 μ.μ. EET  

Κλάμα που θα πέφτει στον Περισσό...

Ανώνυμος 20 Δεκεμβρίου 2011 στις 3:33:00 μ.μ. EET  

αυτοί δεν ειναι κομμουνιστές, έχουν περάσει σε άλλα επίπεδα...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP