Καίριο πλήγμα κατά της Ευρωζώνης από την Standard & Poor's

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

«Σκληρό χτύπημα» επέφερε χθες o οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's σε ολόκληρη την Ευρωζώνη, ανακοινώνοντας ότι βάζει σε «καθεστώς παρακολούθησης» για πιθανή υποβάθμιση (credit watch negative) τις 15 χώρες μέλη της -πλην Ελλάδος και Κύπρου- περιλαμβανομένων και των χωρών με την κορυφαία αξιολόγηση ΑΑΑ, όπως Γερμανία και Γαλλία. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πιθανότητα υποβάθμισης εντός τριών μηνών.

Ο οίκος αξιολόγησης επικαλέστηκε για την απόφασή του αυτή τις αυξανόμενες συστημικές πιέσεις εξαιτίας της επιδείνωσης των πιστωτικών συνθηκών και ειδικά των υψηλότερων premium κινδύνου στα κρατικά ομόλογα των χωρών μελών του ευρώ, ενώ παράλληλα έδωσε έμφαση στη συνεχιζόμενη διχογνωμία μεταξύ των Ευρωπαίων διαμορφωτών πολιτικής για τον τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη.

Ο S&P δίδει 40% πιθανότητα για για συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας σε όλες τις χώρες του ευρώ, ενώ ανακοίνωσε ότι θα ολοκληρώσει την αξιολόγησή του το συντομότερο δυνατό, μετά τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. στις 8 και 9 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τον οίκο, οι αξιολογήσεις του για Αυστρία, Βέλγιο, Φινλανδία, Γερμανία, Ολλανδία και Λουξεμβούργο πιθανόν να υποβαθμιστούν έως μία βαθμίδα, ενώ για τις υπόλοιπες χώρες έως δύο βαθμίδες.

Αναφορικά με τη Γερμανία, ο οίκος προειδοποίησε ότι η αδύναμη πολιτική συντονισμού θα μπορούσε να αντισταθμίσει τη δημοσιονομική σταθεροποίηση και την πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία έτη στη χώρα, ενώ αναφορικά με τη Γαλλία, εκτιμά ότι η κρίση θα μπορούσε να επηρεάσει την πολιτική δημοσιονομικής σταθεροποίησης της χώρας, καθώς τα μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος μπορεί να αποδειχθούν ανεπαρκή για την εκπλήρωση του στόχου του 4,5% του ΑΕΠ για το 2012, εάν ο ρυθμός ανάπτυξης υποχωρήσει χαμηλότερα των προβλέψεων για 1%.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί σε κοινό ανακοινωθέν τους έσπευσαν να απαντήσουν στον οίκο, λέγοντας ότι οι σημερινές προτάσεις τους ενισχύουν τη σταθερότητα, την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη, με τις δύο χώρες να είναι απόλυτα αποφασισμένοι μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους τους να λάβουν όλα τα μέτρα για να διασφαλίσουν τη σταθερότητα της Ευρωζώνης.

www.naftemporiki.gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος 6 Δεκεμβρίου 2011 στις 10:50:00 π.μ. EET  

Η πολιτική "διαίρει και βασίλευε" των ΗΠΑ σε πλήρη ανάπτυξη, κατά τα άλλα ο Ομπάμα πιέζει τους Ευρωπαίους για λύση...

Ανώνυμος 6 Δεκεμβρίου 2011 στις 12:30:00 μ.μ. EET  

Αγαπητοί μου Συνέλληνες μήπως μπορείτε να μου λύσετε μια απορία;;; Ποιοι είναι όλοι αυτοί οι απίθανοι με τις εταιρείες "αξιολόγησης" η όπως αλλιώς τις λένε που στέκονται ψηλότερα από κράτη, συμμαχίες, συνασπισμούς και υπερδυνάμεις και μόλις "μιλήσουν" πιάνει τεταρταίος πυρετός τις κυβερνήσεις του πλανήτη;;;; Δηλαδή το υπουργείο οικονομικών π.χ. των ΗΠΑ, δεν ξέρει τι του γίνεται και περιμένει τον κάθε "Standard & Poor's" (που κατά κάποια "διαβολική" σύμπτωση όλοι ανήκουν στην ίδια "ομάδα") να του πει τι συμβαίνει;;; Δηλαδή αυτοί όλοι είναι άχρηστοι και δεν ξέρουν που παν' τα τέσσερα;;; Μην τρελαθούμε στο τέλος.!!!!! Ή όλο αυτό το παιχνίδι με τον κάθε απίθανο είναι ένα καλοστημένο θέατρο για την εγκαθίδρυση της παγκόσμιας κυβέρνησης-τράπεζας-θρησκείας οδηγώντας τους λαούς στην εξαθλίωση για να "έλθει" μετά Βαΐων και κλάδων ο νέος βασιλιάς του .........."Ιούδα";;;;;;;;;;;

Ανώνυμος 6 Δεκεμβρίου 2011 στις 4:47:00 μ.μ. EET  

@6 Δεκεμβρίου 2011 12:30:00 μ.μ. EET

Ναι, το βρήκες, ετοιμάσου για τη συντέλεια του κόσμου. Εκτός αν σε σώσει κανένα κοσμοσκάφος!

Ανώνυμος 6 Δεκεμβρίου 2011 στις 8:37:00 μ.μ. EET  

Αγαπητέ ανώνυμε "6 Δεκεμβρίου 2011 4:47:00 μ.μ." Σ' ευχαριστώ πολύ. Με διαφώτισες πλήρως.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP