Ιδιαίτερα έντονη η σημερινή κινητικότητα Ισραηλινών ελικοπτέρων στην Κύπρο

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Θανάσης Αθανασίου

• Προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας Ισραηλινά ελικόπτερα
• Το Ισραήλ συνεχίζει να κάνει αισθητή την παρουσία του στην Κύπρο
• Σαφέστατα μηνύματα από το Ισραήλ
• Σύντομα θετικές εξελίξεις και καλά νέα αναφορικά με τα αποτελέσματα της γεώτρησης




Έντονη κινητικότητα ισραηλινών ελικοπτέρων παρατηρήθηκε, ειδικά, σήμερα σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από τον εναέριο χώρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τα οκτώ Black Hawk που περιπολούσαν την περιοχή, προσγειώθηκαν λίγο μετά το μεσημέρι στο αεροδρόμιο Λάρνακας, στο πλαίσιο άσκησης.


Τα συγκεκριμένα ελικόπτερα, αφού αιτήθηκαν, έλαβαν άδεια από την πολιτική αεροπορία, ώστε να διενεργήσουν αυτές τις ασκήσεις και να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Άλλες πληροφορίες του Sigmalive αναφέρουν ότι αυτή η κινητικότητα που παρουσιάζεται και έχει τις τελευταίες μέρες εντατικοποιηθεί, πιθανόν να σημαίνει ότι αναμένονται σύντομα θετικές εξελίξεις και καλά νέα αναφορικά με τα αποτελέσματα της γεώτρησης και το Φυσικό Αέριο.

Εν τω μεταξύ, σχεδόν καθημερινά το Ισραήλ εκτελεί περιπολίες πάνω από την Κύπρο, με σκοπό τον έλεγχο και την ασφάλεια της περιοχής.

Αυτό το γεγονός, τονίζει η ίδια πηγή, μεταφράζεται σε ενδυνάμωση της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, ενώ κάθε τέτοια ενέργεια από μέρους Ισραήλ στέλνει σαφέστατα μηνύματα τόσο στην Τουρκία, όσο και στην κυπριακή κοινή γνώμη, για τις προθέσεις του Ισραήλ για διαφύλαξη της ασφάλειας στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι από την ημέρα έναρξης της γεώτρησης στην κυπριακή ΑΟΖ, οι περιπολίες και η παρουσία του Ισραήλ στην περιοχή της Κύπρου είναι έντονη με αποκορύφωμα τη σημερινή μέρα.

Πρόκειται για άλλη μια υπενθύμιση από το Ισραήλ προς την Τουρκία, ότι δηλαδή η Κύπρος δεν είναι μόνη της σε αυτό τον τομέα.

Ο Αδάμος Ασπρής, από την πλευρά των Αεροδρομίων, κληθείς να δώσει πληροφορίες, δήλωσε στο Sigmalive ότι «θέματα που καλύπτονται από το στρατιωτικό απόρρητο ή αμυντικές συνεργασίες της Κ.Δ δεν σχολιάζονται από τις Αρχές των Αεροδρομίων»

SigmaLive

2 σχόλια:

bob 15 Δεκεμβρίου 2011 στις 1:50:00 π.μ. EET  

"Εν τω μεταξύ, σχεδόν καθημερινά το Ισραήλ εκτελεί περιπολίες πάνω από την Κύπρο, με σκοπό τον έλεγχο και την ασφάλεια της περιοχής."

εμεις που ειμαστε?
μακρια...
και ντροπη μας!

Ανώνυμος 16 Δεκεμβρίου 2011 στις 10:16:00 π.μ. EET  

Το "όνειρο" έγινε πραγματικότης!!!! Η Κύπρος έπεσε σαν ώριμο φρούτο στα νύχια του Ισραήλ και ημείς.... "άδομεν"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP