Ιστορική στα τουρκικά κοινοβουλευτικά χρονικά δήλωση για την Κύπρο

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Σε πρωτοφανή δήλωση για τη τουρκική εισβολή στην Κύπρο προέβη βουλευτής από το βήμα της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας, στο πλαίσιο της συζήτησης για το νέο προϋπολογισμό. Ο βουλευτής του κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (ΒDΡ) Ertuğrul Kürkçü δήλωσε ότι στην Κύπρο δεν έγινε ειρηνευτική επιχείρηση αλλά εισβολή, χαρακτήρισε κατοχικό τον Τουρκικό Στρατό και ζήτησε την απομάκρυνση του, τονίζοντας ότι ο κυπριακός λαός δεν τον θέλει.

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν φυσικά θύελλα αντιδράσεων εντός της αιθούσης. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Akif Hamzaçebi ισχυρίστηκε ότι “ο Τουρκικός Στρατός εισέβαλε στην Κύπρο για να τερματίσει το αιματοκύλισμα”, ενώ ο υπουργός αρμόδιος για θέματα Ε.Ε. Egemen Bağış επιτιθέμενος στον Kürkçü έκανε λόγο για “ειρηνευτική επέμβαση της Τουρκίας στη νήσο το 1974″ ενώ τον κατηγόρησε ότι κάνει ζημιά στη χώρα, την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει τους ευρωβουλευτές ότι από την ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο, όπως είπε, “δεν άνοιξε μύτη”.

Ωστόσο ο βουλευτής ξαναπήρε το λόγο, και επέμεινε στις αναφορές του, υποδεικνύοντας ότι στο μέλλον η παγκόσμια ιστορία θα δείξει τι ήταν η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στην Κύπρο.

Με την ιστορική τοποθέτηση του βουλευτή, η τουρκική στρατιωτική κατοχή της Κύπρου μπαίνει για πρώτη φορά στα επίσημα πρακτικά του τουρκικού Κοινοβουλίου.

Πηγή: strategyreports.wordpress.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP