"Τίνα θέλετε απολύσω υμίν: Εφραίμ ή Ψωμιάδη;"

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Για το θέμα της επικαιρότητας, την προφυλάκιση του ηγουμένου Εφραίμ της Μονής Βατοπεδίου, είναι πολλά όσα θα μπορούσαμε να γράψουμε, αλλά προτιμούμε να μην το κάνουμε.

Θα μπορούσαμε να γράψουμε τη γνώμη μας για τα νοητικά προσόντα ή τις κομματικές εξαρτήσεις όποιου διέγνωσε κίνδυνο φυγής του (μετά από τόσα χρόνια) ή κίνδυνο τέλεσης νέων αδικημάτων. Αλλά σεβόμαστε τη Δικαιοσύνη ως θεσμό.

Θα μπορούσαμε επίσης να γράψουμε μερικά πράγματα για τον άγνωστο ρόλο της Μονής Βατοπεδίου και προσωπικά του ηγουμένου Εφραίμ, σε κρίσιμο εθνικό θέμα το 2004, που ενόχλησε πολλούς στο εξωτερικό. Αλλά σεβόμαστε το απόρρητο.

Το μόνο που θα γράψουμε λοιπόν είναι το εξής:
Πριν τρεις μήνες συνελήφθη και οδηγήθηκε στον ανακριτή ο διαβόητος κατ' ευφημισμόν "επιχειρηματίας" (ακριβέστερα: νονός της νύχτας) Μάκης Ψωμιάδης.


Παρ' ότι βαρυνόταν ήδη με κάμποσες καταδίκες και με εκκρεμείς κατηγορίες για παράνομα στοιχήματα κλπ., παρ' ότι σαφώς υπήρχε κίνδυνος διάπραξης νέων εγκλημάτων (η συμπεριφορά του είναι γνωστή στην κοινωνία) και παρ' ότι υπήρχε και προφανής κίνδυνος φυγής του (αφού ήταν καταζητούμενος και συνελήφθη σε κρησφύγετο), ο Μ. Ψωμιάδης αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση μετά την ανάκρισή του. Όπως ήταν φυσικό, εξαφανίστηκε εκτός Ελλάδας. Το ότι αργότερα το δικαστικό συμβούλιο τον έκρινε προφυλακιστέο είναι πρακτικά αδιάφορο: το πουλάκι είχε πετάξει.

Προχθές, η ίδια Δικαιοσύνη που άφησε το Μάκη Ψωμιάδη να πετάξει μέσα από τα χέρια της, εφαρμόζοντας την ίδια ακριβώς διάταξη, προφυλάκισε τον ηγούμενο Εφραίμ με το αιτιολογικό ότι «είναι πιθανόν να διαπράξει και άλλα εγκλήματα αν αφεθεί ελεύθερος».

Αναρωτιέται κανείς, τι μέλλον έχει μια χώρα όπου ακόμα και η "τυφλή" Δικαιοσύνη, η θεωρούμενη ως τελευταίο αποκούμπι του πολίτη, βλέπει πια το μαύρο άσπρο και τούμπαλιν. Κανένα άλλο σχόλιο...

75 σχόλια:

Ανώνυμος 29 Δεκεμβρίου 2011 στις 7:49:00 μ.μ. EET  

1) Ο Εφραίμ πήγε Ρωσία πρόσφατα και επέστρεψε. Συνεπώς απέδειξε στην πράξη αν είναι ύποπτος φυγής ή όχι.

2) Ο Μάκαρος αγαπούλες είχε δικηγόρο που ήταν στην επιτροπή που έκρινε το διδακτορικό του Ανακριτή αν ενθυμούμαι καλώς. Εντελώς τυχαία βέβαια. Δεν υποννοοώ τίποτα.

3) Από την στιγμη που οι δικαστικοί διορίζονται στις υψήλές θέσεις από τους πολιτικούς και από τη στιγμή που οι μισθοί των δικαστικών εξομοιώθηκαν μ εκείνες των βουελυτών, είναι αναμενόμενο να μην λειτουργούν σωστά τα πράγματα. Δε σας κάνει εντύπωση ότι κανένας νόμος του Μνημονίου δεν κρίθηκε αντισυνταγματικός; Ντροπή.

Ανώνυμος 29 Δεκεμβρίου 2011 στις 8:00:00 μ.μ. EET  

Η ίδια δικαιοσύνη που έχωσε τον Εφραίμ στο κελί έχει αφήσει όλους τους πολιτικούς εγκληματίες και όλους τους διαπλεκόμενους αφεντάδες στο απυρόβλητο! Επίσης αφήνει καθημερινά ελεύθερους όλους τους παπανδρέλληνες που εισβάλουν οπλισμένοι στα σπίτια των Ελλήνων πολιτών. Για μένα, απλά, δεν υπάρχει Ελληνική "δικαιοσύνη". Υπάρχει "νομιμοφροσύνη" της μαφίας!

Ανώνυμος 29 Δεκεμβρίου 2011 στις 9:46:00 μ.μ. EET  

1. Για να γράψετε τη γνώμη σας για τα νοητικά, επιστημονικά και ψυχολογικά προσόντα ανακριτού που εισηγήθηκε και συμβουλίου εφετών που προσυπέγραψε την απόφαση, θα πρέπει να εκθέσετε τα συναφή δικά σας προσόντα. Ορθώς δεν κάνετε ούτε το ένα ούτε το άλλο.
2. Αφού είστε σε θέση να γνωρίζετε το ρόλο του Εφραίμ και της μονής σε απόρρητα ζητήματα (ως μη όφειλαν να έχουν ρόλο ως μοναχοί) καλώς σέβεστε το απόρρητο. Υπάρχει βέβαια το ερώτημα με ποια ιδιότητα είστε σε θέση να γνωρίζετε απόρρητα ζητήματα τέτοιας φύσης.
3. Επειδή ενδεχομένως κάποιος ή κάποιοι δικαστικοί λειτουργοί δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, ειδικά ο Εφραίμ θα πρέπει να μείνει στο απυρόβλητο. Είναι βολικό να προσωποποιεί κανείς κάτι συλλογικό και απρόσωπο όπως η Δικαιοσύνη, όταν χρησιμοποιεί τέτοια επιχειρήματα.
4. Παρακολουθώ το μπλογκ πολύ καιρό και περίμενα την αντίδρασή σας για το συγκεκριμένο θέμα. Επιβεβαιώνεται η άποψη που έχω σχηματίσει ότι εκφράζετε ένα συντηρητικό, στρατοκρατικό και υπερορθόδοξο τμήμα της κοινωνίας.
5. Μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις. Δεν ισχύει μόνο για το Μάκαρο.
6. Να υποθέσω ότι πιστεύετε και στην αυθεντικότητα της Αγίας Ζώνης;

Φιλικά

Ανώνυμος 30 Δεκεμβρίου 2011 στις 12:17:00 π.μ. EET  

Αυτό για τον άγνωστο ρόλο του Εφραίμ σε εθνικό θέμα το 2004, μπορείτε να το εξηγήσετε λίγο; Δεν το έχω ξανακούσει.

Ανώνυμος 30 Δεκεμβρίου 2011 στις 2:45:00 π.μ. EET  

@ 30 Δεκεμβρίου 2011 12:17:00

2004. State Department. Λεφτά σε M.K.O. Προπαγάνδα πληρωμένων πρακτορίσκων. "Δεν υπογράφω ούτε λογαριασμό του ξενοδοχείου". "Είμαι πρόεδρος, είμαι πλούσιος, έχω καρκίνο, δεν θα κάνω πίσω!"


Νομίζω ό,τι βγάζεις εικόνα τώρα.

Ανώνυμος 30 Δεκεμβρίου 2011 στις 9:39:00 π.μ. EET  

Σας έτσουξε το χτεσινό σχόλιο; Το ότι δεν το δημοσιεύσατε μου δίνει μεγάλη ικανοποίηση. Έτσι, να μην ξυπνήσει κανένα πρόβατο που σας διαβάζει. Καλά προσκυνήματα!

Ανώνυμος 30 Δεκεμβρίου 2011 στις 11:16:00 π.μ. EET  

Εξοχο άρθρο , μπραβο στον Οδυσσέα !
Να συμπληρώσω ότι δεν είναι μόνο η περίπτωση του Big Mac. Η ίδια "ανεξάρτητη" δικαιοσύνη είχε κρίνει μη προφυλακιστέους τον Χριστοφοράκο και τον συνεργάτη του κ. Γεωργίου για το σκάνδαλο της Siemens, με αποτέλεσμα να την κάνουν ο μεν για τη Γερμανία, ο δε για την Ουρουγουάη! Ο Γεωργίου μάλλιστα με τη συνενοχή της τότε ΥΠΕΞ Ντ. Μπακογιάννη!
Να σημειώσω πούμε όμως ότι το σκάνδαλο του Βατοπεδίου ήταν πενταροδεκάρες, σε σύγκριση με αυτό που έρχεται προσεχώς: Και αυτό που έρχεται είναι το μεγαλύτερο ΣΚΑΝΔΑΛΟ της ελληνικής Ιστορίας: Η υπαγωγή όλου του ελληνικού χρέους στο αγγλικό δίκαιο, η παραίτηση του ελληνικού κράτους από την ασυλία που απολαμβάνει λόγω εθνικής κυριαρχίας, η υποθήκευση και κατάσχεση όλης της κρατικής περιουσίας από τους δανειστές. Και όλοι ξέρουμε τι είναι αυτό που θέλουν να βάλουν στο χέρι οι δανειστές. Τα κολοσσιαία κοιτάσματα υδρογονανθράκων νοτίως της Κρήτης με αξία 500 δισεκατομμύρια ευρώ, υπερβαίνουσα κατά πολύ το ελληνικό χρέος!
Όλα αυτά που βλέπετε με τον φουκαρά τον Εφραίμ είναι προπέτασμα καπνού, για να κρύψουν αυτήν την κολοσσιαία και αποτρόπαια πράξη εσχάτης προδοσίας που ετοιμάζουν!

Οδυσσέας 30 Δεκεμβρίου 2011 στις 2:37:00 μ.μ. EET  

@ Ανώνυμο 29.12 9.36 & 30.12 9.39:

Βιάστηκες αγαπητέ, όπως βλέπεις το δημοσιεύσαμε το σχόλιό σου. Μπορεί να αργούμε λίγο, αλλά αλίμονο αν κόβαμε τέτοια διαμάντια...
Από όσα γράφεις,
(1) κανένα προσόν δε χρειάζεται να εκθέσουμε, αρκεί να θέσουμε τα ερωτήματα. Βλ. παρακάτω το (3).
(2) αυτή η απορία θα σου μείνει.
(3) εμείς κάναμε την εύγλωττη σύγκριση της στάσης της Δικαιοσύνης στην περίπτωση Εφραίμ και στην περίπτωση Ψωμιάδη. Αλλά και αν ακόμα πάρουμε την περίπτωση Εφραίμ ξεκομμένη, για πες μας ποιος ακριβώς ήταν ο κίνδυνος τέλεσης νέων αδικημάτων που επικαλέστηκε η ανακρίτρια; Έστω κι αν δεχτούμε ότι είχε διαπράξει αδικήματα στην περίοδο των ανταλλαγών ακινήτων (πράγμα αμφίβολο), έχει καμιά λογική να λέμε ότι θα μπορούσε να τα ξαναδιαπράξει σήμερα;
(4) Ο καθένας έχει και μια άποψη, κατά τη γνωστή ρήση του Κλιντ Ίστγουντ. Το ερώτημα είναι, αν έχεις αυτή την άποψη γιατί χάνεις την ώρα σου εδώ πέρα.
(5) Πάντως η αντιπαράθεση των φωτογραφιών Εφραίμ και Μάκαρου δείχνει σε όλο της το μεγαλείο την αντίφαση της δικαστικής κρίσης...
(6) Δεν πας ως τη γωνία να δεις αν έρχομαι;

Τέλος, η ευχή "καλά προσκυνήματα" επιστρέφεται: για όπου προσκυνάς εσύ...

Ανώνυμος 30 Δεκεμβρίου 2011 στις 3:06:00 μ.μ. EET  

@Οδυσσέα

Το πότε το δημοσίευσες είναι προφανές για όποιον παρακολούθησε την ανάρτηση μέχρι τώρα.
1. Την άποψη περί προσόντων την αποδείξατε και στο Μαρκεζίνη, ο οποίος με έμμεσο τρόπο σας τα ζήτησε, σε έναν άνισο διάλογο επώνυμου με ανώνυμους.
2. Η λέξη "απόρρητο" στην Ελλάδα έχει χιουμοριστικό περιεχόμενο, επομένως δεν εκπλήσσομαι.
3. Βεβαίως και υπάρχει, αφού φαίνεται ότι το real estate τον απασχολεί περισσότερο από το σχήμα του. Σίγουρα ένα συμβούλιο εφετών γνωρίζει περισσότερα από εμένα επί τέτοιου ζητήματος. Εγώ δεν διαθέτω ανάλογα επιστημονικά προσόντα.
4. Δεν χάνω την ώρα μου ποτέ. Τον έμμεσο συσχετισμό άποψης και κοιλότητας του ανθρώπινου σώματος στον επιστρέφω.
5. Έχεις δίκιο, φαίνεται ο χαρακτήρας και των δύο.
6. Μην ξεχάσεις τον οβολό σου υπέρ των φιλανθρωπιών της μονής.
7. Περιμένω τον άγιο που θα διαχωρίσει το κράτος από τους ορθόδοξους ταλιμπάν για να τον προσκυνήσω.
8. Τελευταία βλέπω μια σύγκλιση απόψεων με τους ακατονόμαστους. Κάποιος λόγος θα υπάρχει.

Οδυσσέας 30 Δεκεμβρίου 2011 στις 3:34:00 μ.μ. EET  

@ Ανώνυμο 3.06:
Μα δέχτηκα ήδη ότι αργήσαμε να δημοσιεύσουμε το σχόλιό σου, αλλά όσοι μας παρακολουθούν τακτικά (όπως διατείνεσαι κι εσύ) ξέρουν ότι έχει συμβεί συχνά: αυτός ο ιστότοπος δεν είναι η βασική μας απασχόληση, έχουμε και δουλειές.
(1) Τα περί ανωνυμίας τα έχουμε ήδη διευκρινίσει δύο φορές στο παρελθόν, αν μας παρακολουθούσες θα τα είχες διαβάσει. Αρχίζω να υποψιάζομαι ότι είσαι νεοφερμένος...
(3) Για να εντοπίσεις πιθανότητα διάπραξης μελλοντικών αδικημάτων από τον Εφραίμ δε χρειάζονται επιστημονικά, αλλά μάλλον μαντικά προσόντα.
(4) Κι εγώ σου επιστρέφω το χαρακτηρισμό του "Εν Κρυπτώ" ως "στρατοκρατικό και υπερορθόδοξο" και σε προκαλώ να μου υποδείξεις ποιες ακριβώς αναρτήσεις μας έχουν στρατοκρατικό ή "υπερορθόδοξο" χαρακτήρα.
(8) Όποιους κι αν εννοείς ως "ακατονόμαστους", οι δικές μας απόψεις διατυπώνονται με βάση τη συνείδησή μας και μόνο. Εσύ ψάχνε λόγους...
Μόνο πρόσεχε, είπαμε ότι ποτέ δε χάνεις την ώρα σου - μην αυτοδιαψεύδεσαι τώρα...
Στα (2), (5), (6) και (7) δε φαντάζομαι να περίμενες απάντηση.

Ανώνυμος 30 Δεκεμβρίου 2011 στις 11:06:00 μ.μ. EET  

Είναι (κωμικο-)τραγικό μετά από την κυβερνητική απάντηση
«η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου με μακρά δημοκρατική παράδοση και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπου υπάρχει απόλυτος σεβασμός στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και σαφής διάκριση των εξουσιών. Για τα ανωτέρω θέματα η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις» να παραιτούνται δύο εισαγγελείς με το "δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ' υπαγόρευση"

Ανώνυμος 31 Δεκεμβρίου 2011 στις 12:34:00 π.μ. EET  

Aγαπούλα 29 Δεκεμβρίου 2011 9:46:00κατ' αρχήν σ' ευχαριστώ που έβαλες πλάτη!

Κατά δεύτερον ο ανακριτής ήταν λεβεντιά!

Κατά τρίτον να σου δώσω κανένα σίγουρο να κονομήσεις γιατί σε συμπάθησα πολύ να 'ούμε!;

Μάκαρος

Ανώνυμος 31 Δεκεμβρίου 2011 στις 1:40:00 π.μ. EET  

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΝ ΑΘΩΩΣΑΝ ΤΟΝ ΕΦΡΑΙΜ, ΤΟ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ – ΓΙΑΤΙ ΚΡΙΘΗΚΕ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝ ΗΜΕΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ?

Ανώνυμος 31 Δεκεμβρίου 2011 στις 8:46:00 π.μ. EET  

@Οδυσσέα,

Ζούμε σε μια χώρα που λες να μην μπλέξω με την δικαιοσύνη, την εφορία, τα νοσοκομεία κτλ. Αυτό δεν ισχύει σήμερα μόνο. Το ξέρεις φαντάζομαι. Γιατί "εκπλήσσεσαι" λοιπόν για τις πράξεις της δικαιοσύνης; Και αυτή μέρος του συστήματος είναι. Αυτού που προτιμά να χρεοκοπήσει η Χώρα για να βγάλουν αυτοί ακόμη περισσότερα.

Οδυσσέας 31 Δεκεμβρίου 2011 στις 11:12:00 π.μ. EET  

@ Ανώνυμο 12.34:
Δημοσίευσα το σχόλιό σου επειδή έχει πλάκα, αλλά για να είμαστε σωστοί ο Ανώνυμος 9.46/9.39/3.06 δεν υποστήριξε τον Ψωμιάδη. Εμμέσως παραδέχτηκε ότι στην περίπτωσή του οι δικαστικοί δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους (σχόλιο 9.46, παρ. 3). Η διαφωνία του ήταν ότι το λάθος των δικαστών στην περίπτωση Ψωμιάδη δε σημαίνει οτι ο Εφραίμ "έπρεπε να μείνει στο απυρόβλητο".
Τέλος πάντων, εγώ τον έχω προκαλέσει να μας υποδείξει στρατοκρατικά ή "υπερορθόδοξα" κείμενά μας και απάντηση καμία.

Ανώνυμος 31 Δεκεμβρίου 2011 στις 1:09:00 μ.μ. EET  

@ Οδυσσέα

Όσον αφορά τα στρατοκρατικά κείμενα, δεν αναφέρομαι σε δικές σου αναρτήσεις. Αναφέρομαι στην πρεμούρα ορισμένων που αρθρογραφούν εδώ για δημιουργία "εθνοφρουράς", τα εγκώμια για τη λειτουργία του κράτους του Ισραήλ, στις κορώνες "λαός-στρατός" του Φαήλου και άλλα παρόμοια.
Όσον αφορά τις υπερορθόδοξες αντιλήψεις, όντως το μπλογκ δεν ασχολείται συχνά με θέματα θρησκειακού ενδιαφέροντος, αλλά με αναρτήσεις σαν την παρούσα νομίζω ότι υπάρχει ξεκάθαρη τοποθέτηση. Με προβλημάτισε (χωρίς ίχνος ειρωνείας) η ευθυγράμμιση με την άποψη ότι πρέπει να εφαρμοστούν ad hoc διαδικασίες ειδικά για τον Εφραίμ (ιερομόναχο-καθηγούμενο-real estate manager-επενδυτή), άποψη την οποία συμμερίζεται για παράδειγμα ο συνεπέστατος Καρατζαφέρης, ο οποίος όταν βγήκε το 2008 το θέμα του Βατοπεδίου μίλησε για εταιρεία δολοφόνων.
Κάτι τελευταίο: σε περίπτωση που ο Εφραίμ καταδικαστεί για τα κακουργήματα που κατηγορείται σε κάθειρξη, θα πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή, ή μήπως θα πρέπει να περιοριστεί σε κάποιο πεντάστερο ξενοδοχείο; Όπως το "Ιερά Μονή Βατοπεδίου" για παράδειγμα;

Ανώνυμος 31 Δεκεμβρίου 2011 στις 3:23:00 μ.μ. EET  

Ανεξάρτητα από την τέλεση ή όχι αξιόποινων πράξεων από τους παραπάνω και ανεξάρτητα των θέσεων που πήρε η Δικαιοσύνη, το ερώτημα που εγείρεται είναι το εξής:
Γιατί για δύο ή περισσότερα χρόνια τα πρωτοσέλιδα/οθόνες/ηχεία των μμε μας υποδεικνείουν το "σκανδαλο του Βατοπεδιου" ώς το πιό σημαντικό έγκλημα που διαπράχθηκε στην Ελληνική επικράτεια (εστω και πρίν από οποιαδήποτε τελεσίδικη δικαστικική απόφαση);

Υπάρχουν δύο απομείναντες πυρήνες εξουσίας στην Ελλάδα που οι απάτριδες εχθροί της δεν έβαλαν χέρι ακόμη 1) Εκκλησία 2)Ενοπλες δυνάμεις και σώματα ασφαλείας. Στα υπόλοιπα (α) κυβέρνηση (β) βουλή (γ) δικαστικό σώμα (δ) μμε, ας το θεωρήσουμε δεδομένο ότι οι απάτριδες εχθροί της ελλάδος έχουν τοποθετηθεί παντού.

Οπότε μήν σας ξενίζει η γενική επίθεση εναντίων της Ορθοδοξίας και των σωμάτων ασφαλείας/ενόπλων δυνάμεων. Αντιθέτως αυτή η λυσσαλέα επίθεση που οι απάτριδες εχθροί της ελλάδος έχουν εξαπολύσει εναντίων των δύο παραπάνω θεσμών πρέπει να μας δίνει θάρρος. Γιατί, πρέπει ακόμη να είναι αμιγείς και να μην απόδέχονται την κυρίαρχη ιδεολογία ισοπέδωσης.

Χρόνια πολλά σε όλους τους πατριώτες που δεν θέλουν ξανά να προσκυνήσουν, από τα Γιαννιτσά (άντε και ξαναδιαβάζω "Στα Μυστικά του Βάλτου" μετά από 25 χρόνια) μέχρι τα Σφακιά, από το Καστελλόριζο μέχρι τη Ηπειρο, Θράκη, Μακεδονία
και όλη την Ελλάδα.

Ανώνυμος 31 Δεκεμβρίου 2011 στις 6:39:00 μ.μ. EET  

Εγω θα ρωτησω γιατι δεν κανομε μια πραγματογνωμοσυνη σημερα να δουμε ποιος εχασε απο τις αξιες γης η μονη η το κρατος....επειδη δεν ξερετε αλλα μιλατε ετσι ελληνικα ...στον αερα .Λοιπον εχασε η Μονη για να ξερετε και βγηκαν απο πανω και οι λουμπινες οι πολιτικοι.Αλλος για κορυδαλλο απο τους πολιτικους εννοω .....

Ανώνυμος 31 Δεκεμβρίου 2011 στις 9:02:00 μ.μ. EET  

ναι επειδή άφησαν τον Ψωμιάδη ελευθερο πρέπει να αφήσουν και τον Εφραιμ, ωραία λογική..

Οδυσσέας 1 Ιανουαρίου 2012 στις 11:06:00 π.μ. EET  

@ Ανώνυμο 31.12 9.02:
Όχι, δεν είναι αυτή η λογική. Η λογική είναι η σύγκριση δύο περιπτώσεων. Τις σοφιστείες αλλού.

Οδυσσέας 1 Ιανουαρίου 2012 στις 11:36:00 π.μ. EET  

@ Ανώνυμο 31.12 1.09

Μάλλον είχες γράψει το τσιτάτο σου ("συντηρητικό, στρατοκρατικό, υπερορθόδοξο"), έψαξες εκ των υστέρων όταν σε προκάλεσα και εξεπλάγης που δε βρήκες "υπερορθόδοξες" αναρτήσεις, οπότε τα μπαλώνεις εκ των ενόντων. Όμως ούτε εκεί έχεις γραμμή άμυνας: ΠΟΥΘΕΝΑ δε γράψαμε ότι "πρέπει να εφαρμοστούν ad hoc διαδικασίες ειδικά για τον Εφραίμ" όπως λες (αλλιώς να μας υποδείξεις πού). Αυτό που γράψαμε ήταν μια σύγκριση της εφαρμογής του ίδιου νόμου σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις. Και στο σχόλιό μου (30.12, 2.37) είπα ότι δεν υπήρχε κίνδυνος διάπραξης νέων αδικημάτων όπως είπε η ανακρίτρια. Δηλαδή μιλήσαμε, όχι για ad hoc διαδικασίες αλλά για σωστή εφαρμογή του ισχύοντος νόμου. Ή μήπως ούτε αυτό δικαιούνται σήμερα οι ιερωμένοι;
Όσο για τα "στρατοκρατικά" κείμενα που είναι η άλλη σου μομφή, αυτός ο ιστότοπος βεβαίως και ασχολείται με στρατιωτικά θέματα, βεβαίως επιθυμεί την ενίσχυση του ρόλου της ελληνικής εφεδρείας (και όχι "εθνοφρουράς", πού τον σκέφτηκες άραγε τον όρο;...), και σ' όποιον δεν αρέσει, ξύδι. Αλλά για να μην τρελαθούμε τελείως και ξεχάσουμε και τα ελληνικά μας, "στρατοκρατία" σημείνει στρατιωτικό καθεστώς, δηλαδή δικτατορία, κάτι που έχουμε καταδικάσει ρητώς. Δε χωράμε λοιπόν στις ταμπέλες σου. Να πας αλλού να τις κολλήσεις.

Οδυσσέας 1 Ιανουαρίου 2012 στις 11:41:00 π.μ. EET  

@ Ανώνυμο 31.12 3.23:
Ωραία τα "Μυστικά του Βάλτου"...
Χρόνια Πολλά και σε σένα!

Ανώνυμος 1 Ιανουαρίου 2012 στις 11:47:00 π.μ. EET  

Σε σχέση με αυτόν που αποκαλεί το εν κρυπτώ συντηρητικό υπερορθόδοξο, στρατοκρατικό κλπ, έχω να πω τα εξής .
1) Είναι προφανείς οι αριστερίστικες ιδεολογικές του καταβολές.
2) Εγώ είμαι τακτικός αναγνώστης του ενκρυπτω και ΔΕΝ πιστεύω στη χριστιανική θρησκεία , θεωρώ δε ότι όλες οι θρησκείες είναι παραμύθια . Συμφωνώ όμως εν πολλοίς με το άρθρο του Οδυσσέα.
3) Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν Εθνοφρουρά , και δε νομίζω να είναι στρατοκρατούμενο ή μη δημοκρατικό κράτος.
4) Καλά θα κάνει ο συγκεκριμένος κύριος να πλένει με σαπούνι το στόμα του πριν προφέρει τη λέξη «Ισραήλ». ¨Οχι μόνο διότι είναι ένα πανίσχυρο κράτος , που οι φίλοι του το σέβονται και οι εχθροί του το φοβούνται, σε αντίθεση με το δικό μας failed state, που οι πάντες καρπαζώνουν και χλευάζουν. Αλλά κυρίως διότι το κράτος αυτό εδώ και ένα χρόνο βοηθά με πολλούς τρόπους την Ελλάδα και την Κύπρο, εγκαταλείποντας την παλαιά φιλοτουρκική του συμπεριφορά.. Τι είναι αυτό που έκανε τους Τούρκους να βάλλουν την ουρά στα σκέλια στο θέμα των κυπριακών γεωτρήσεων ; Οι απειλές και η στρατιωτική ισχύς του Ισραήλ, και συγκεκριμένα η συντριπτική υπεροπλία της Ισραηλινής πολεμικής Αεροπορίας! Το Ισραήλ είναι πρόθυμο να μας βοηθήσει να γίνουμε οικονομικά, στρατιωτικά και πολιτικά πανίσχυροι, και να βάλλουμε τους Τούρκους στη θέση τους!
5) Εφόσον ο εν λόγω κύριος θεωρεί το enkripto υπερορθόδοξο, συντηρητικό κλπ, καλά θα κάνει να μη χάνει τον καιρό του εδώ και να επισκέπτεται ’’προοδευτικούς’’ ιστοχώρους οπαδών του Συνασπισμού κλπ. Είναι καλοδεχούμενες ωστόσο οι απόψεις σοβαρών μετριοπαθών αριστερών που θα κάνουν εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα και χωρίς να κολλούν ταμπέλες στους άλλους.

Ανώνυμος 1 Ιανουαρίου 2012 στις 3:53:00 μ.μ. EET  

καλησπέρα
είχα ξαναστείλει ενα σχόλιο για το συγκεκριμένο άρθρο το οποίο και δεν
αναρτήθηκε χωρίς να καταλαβαίνω τον λόγο.Θεωρώ οτι είναι απαράδεκτη η υποστήριξη στον συγκεκριμένο ηγούμενο από άνθρωπο και κυρίως από Ελληνα.Από άνθρωπο γιατί είναι σαν να αναιρεί κανείς οτι ο εφραίμ λειτουργεί ως αστρολόγος θαυματοποιός(αγία ζώνη και θαύματα)εξαπατώντας τους αδαής.θυμάμαι ακόμα την δήλωση του όταν περιέφερε την αγια ζώνη στην Αθήνα ότι περπάτησε ένας παράλυτος(πρέπει να διαφημίζουν και τα προιόντα τους).Ημαρτον ρε παιδιά τι ζώνη είναι αυτή μήπως είναι μυστική τεχνολογία μήπως έχει θείες δυνάμεις.Να την βάλουμε στις φρεγάτες μας να γίνουν αόρατες .Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα στην εποχή μας ανήκουν στον μεσαίωνα.Από Ελληνα είναι απαράδεκτο γιατί είναι σαν να ξεχνάει κανείς οτι ζημιώσανε το δημόσιο με τις τεράστιες εκτάσεις φιλέτα που απέκτησαν άπό το κράτος έκνομα για 500 ευρώ το στρέμα και πούλησαν σε εταιρείες δικές τους.Οσον αφορά το εθνικό θέμα που και καλά βοήθησε(εγώ δεν το πιστεύω) θα πω απλά οτι αυτό είναι υποχρέωση του κάθε Ελληνα και υπάρχουν αρκετοί ήρωες που δεν εξαργύρωσαν τις θυσίες τους με οικόπεδα.Το πατρίδα θρησκεία είναι ωραίο και προσοδοφόρο ακόμα και στην εποχή μας όταν το πλασάρεις καλά.Κάτι που οπως φαίνεται οι καλόγεροι του βατοπεδίου το παίζουν στα δάχτυλα όπως και ο προηγούμενος αρχιεπίσκοπος αθηνών χριστόδουλος(χαμένες πατρίδες και δάκρυα).Οι πραγματικοί πατριώτες δεν το διαφημίζουν. Στο θέμα του άρθρου τώρα,φυσικά και έπρεπε να προφυλακιστεί ο Ψωμιάδης κανείς δεν διαφωνεί σε αυτό.Το ότι δεν έγινε είναι λάθος και δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση τις φωνές περί δήθεν άνισης μεταχείρισης του ηγούμενου.Απλά στην περιπτωση του εφραίμ η δικαιοσύνη έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει και το έκανε.

Ανώνυμος 1 Ιανουαρίου 2012 στις 5:02:00 μ.μ. EET  

@ οδυσσεας
και ποιο ειναι το νόημα της συγκρισης, για να καταλάβουμε και εμεις;

Ανώνυμος 1 Ιανουαρίου 2012 στις 7:52:00 μ.μ. EET  

@ Οδυσσέα

Ας περιμένουμε την έκβαση της δίκης για να μου απαντήσεις τότε στο τελευταίο που σε ρώτησα. Και κάτι τέτοιοι πνευματικοί άνθρωποι ας σέβονται το σχήμα τους για να μην εξαντλεί πάνω τους η δικαιοσύνη τη σκληρότητά της.

@1 Ιανουαρίου 2012 11:47:00 π.μ. EET

1. Θεωρώ εξίσου βρωμερούς και τους δεξιούς και τους αριστερούς.
2. Περί ορέξεως...
3. Έβαλα την εθνοφρουρά σε εισαγωγικά, γιατί εδώ μέσα αυτός ο όρος χρησιμοποιείται για παραστρατιωτικές ομάδες. Για τις δημοκρατικές επιδόσεις των ΗΠΑ μιλούν οι εκλογές του 2000, η δράση των υπηρεσιών τους και πολλά άλλα.
4. Άλλο υπόδειγμα δημοκρατίας το κράτος του Ισραήλ. Σε βάθος χρόνου θα δούμε πού θα καταλήξει η πρόσφατη "συμμαχία" που τόσο σε ενθουσίασε. Κάνε όρεξη! Σαπούνι χρειάζεται το μυαλό σου.
5. Εσύ μου κόλλησες ταμπέλα αριστερού, αλλά σε συγχωρώ γιατί βοηθά τη σκέψη σου.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ 1 Ιανουαρίου 2012 στις 10:06:00 μ.μ. EET  

ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ. ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΟ ΤΟΥ ΦΟΡΕΣΑΝ ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΡΙΝΑΝ ΜΗ ΥΠΟΠΤΟ ΦΥΓΗΣ......
ΤΟΝ π.ΕΦΡΑΙΜ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΧΩΡΙΣ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΑΛΛΑ ΕΚΡΙΘΗ ΠΟΛΥ ΥΠΟΠΤΟΣ ΦΥΓΗΣ......
ΜΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ (ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ)ΕΧΟΥΝ ΣΩΑΣ ΤΑΣ ΦΡΕΝΑΣ; 2 ΜΕΤΡΑ 2 ΣΤΑΘΜΑ. ΕΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ , ΜΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΦΛΗ! ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ Ο π.ΕΦΡΑΙΜ ΕΚΑΝΕ Ο,ΤΙ ΤΟ ΚΑΤΑΜΑΡΤΥΡΟΥΝ, ΤΟΤΕ ΕΠΙΑΣΕ ΚΩΤΣΟ ΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ. ΙΣΩΣ ΓΙΆΥΤΟ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ..... ΛΟΓΩ ΑΠΥΘΜΕΝΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ. ΕΚΤΟΣ ΑΝ....

Οδυσσέας 2 Ιανουαρίου 2012 στις 11:25:00 π.μ. EET  

@ Ανώνυμο 1/1 3.53:
Ίσως έκανες κάποιο λάθος, δεν υπήρχε προηγούμενο σχόλιο που δεν το ανεβάσαμε, και όπως βλέπεις δεν έχουμε πρόβλημα να ανεβάζουμε αντίθετες απόψεις. Στα όσα γράφεις να επαναλάβω το εξής: το άρθρο δε συνιστά υποστήριξη στον ηγούμενο Εφραίμ είτε ως "άνθρωπο" είτε ως "Έλληνα". Ούτε ασχολήθηκα με τα προηγούμενα πεπραγμένα του (αν και, αφού το θέτεις, θα σου πω ευθέως ότι δεν υπήρξε "σκάνδαλο Βατοπεδίου", γιατί δεν υπήρξε ούτε παρανομία στις ανταλλαγές ούτε ζημιά του Δημοσίου). Και αφού το θέτεις επίσης, να συμφωνήσω ότι η περιφορά θρησκευτικών κειμηλίων με τέτοιο τρόπο και τέτοιες δηλώσεις με βρίσκουν αντίθετο.
Αλλά αυτά είναι άλλης τάξης ζητήματα. Αυτό που έγραψα είναι άλλο: ότι μια συγκεκριμένη νομική διάταξη που αφορά την προφυλάκιση (προσωρινή κράτηση) εφαρμόστηκε στον Εφραίμ χωρίς καν να συντρέχουν οι προϋποθέσεις της (υποψία φυγής ή υποψία διάπραξης νέων αδικημάτων), ενώ στο παρελθόν δεν είχε εφαρμοστεί ούτε για τον (όντως ύποπτο φυγής) Ψωμιάδη. Πράγμα που δείχνει προκατάληψη και εκδικητικότητα κάποιων κύκλων εναντίον του Εφραίμ. Αυτό δεν είναι "υποστήριξη" προς τον Εφραίμ ούτε σε "ανθρώπινο" επίπεδο ούτε σε "ελληνικό". Είναι στοιχειώδης παρατήρηση, από άποψη στοιχειώδους κράτους δικαίου.

@ Ανώνυμο 1/1 5.02:
Ελπίζω το παραπάνω να απαντά και τη δική σου ερώτηση, ποιο το νόημα της σύγκρισης. Αν δεν το καταλαβαίνεις, δε μπορώ να σε βοηθήσω παραπάνω.

@ Ανώνυμο 1/1 7.52:
Χαίρομαι που δέχεσαι ότι στον Εφραίμ η δικαιοσύνη "εξάντλησε τη σκληρότητά της". Αλλά αυτό είναι κάτι που δεν της επιτρέπεται: η δικαιοσύνη πρέπει να κρίνει κατά το νόμο, όχι κατά τα σκληρά ή μαλακά γούστα (ή τις σκληρές κομματικές προτιμήσεις) των εκάστοτε δικαστών. Στην προκειμένη περίπτωση, το κατά πόσον ο Εφραίμ σεβάστηκε ή όχι το σχήμα του είναι θέμα γούστου (από άποψη ηθική) και αντικείμενο προς απόδειξη (από άποψη νομική), αλλά πάντως άσχετο με το θέμα. Το ερώτημα στη φάση της προφυλάκισης ήταν αν ήταν ύποπτος (α) φυγής ή (β) τέλεσης νέων αδικημάτων. Και τίποτε από τα δύο δεν ίσχυε.

Ανώνυμος 2 Ιανουαρίου 2012 στις 1:35:00 μ.μ. EET  

ΠΡΟΣ: Ανώνυμος 1 Ιανουαρίου 2012 7:52:00 μ.μ. EET

Δεν θα μπω στον κόπο να απαντήσω στους χαρακτηρισμούς. Θα απαντήσω με μερικά επιχειρήματα:

1) Χαίρομαι που αποκηρύσσεις την Αριστερά. Σκέφτεσαι όμως όπως αυτοί, και κάνει το ίδιο!

2) Σε ότι αφορά τον Εφραίμ , γιατί είναι στη φυλακή αυτός αλλά όχι οι πολιτικοί που υπέγραψαν τις ανταλλαγές;

3) Σε ότι αφορά τις δημοκρατικές επιδόσεις των ΗΠΑ:
Το 1974 η ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΗ Αμερικανική Δημοκρατία καθαίρεσε τον Πρόεδρο Νίξον, διότι τόλμησε να βάλλει κοριούς στα γραφεία των πολιτικών του αντιπάλων, ενώ έστειλε στη φυλακή τον Υπουργό Δικαιοσύνης Τζ. Μίτσελ, διότι προσπάθησε να τα κουκουλώσει! (σκάνδαλο Watergate). Οι συγκρίσεις με τα καθ’ ημάς περιττεύουν……….

4) Σε ότι αφορά το Ισραήλ και γενικώς τις «δημοκρατικές ευαισθησίες» στην εξωτερική πολιτική:
Ο Ελευθέριος Βενιζέλος είχε πει ότι συμμάχησε με την Αντάντ όχι γιατί συμπαθούσε τις δυτικές Δημοκρατίες αλλά διότι προέβλεψε ότι θα θα κέρδιζαν τον πόλεμο του 1914-1918. Αν πίστευε ότι θα νικούσε ο Κάιζερ, θα συμμαχούσε μαζί του! Η θεμελιώδης αρχή του ελληνικού κράτους από συστάσεως του ήταν να μην πηγαίνει ΠΟΤΕ κόντρα στην κυρίαρχη ναυτική δύναμη της Ανατολικής Μεσογείου. Με βάση αυτή την αρχή επιλέξαμε σωστό στρατόπεδο σε 2 παγκοσμίους πολέμους. Κυρίαρχη ναυτική δύναμη της Ανατολικής Μεσογείου είναι οι ΗΠΑ, και οι ΗΠΑ εβραιοκρατούνται, άρα πρέπει να τα έχουμε καλά με το Ισραήλ, είτε μας αρέσει είτε όχι . Τόσο απλά!
Δεν ξέρω τι θα γίνει «σε βάθος χρόνου», αλλά αυτό που γίνεται ΣΗΜΕΡΑ είναι το εξής:
Το πανίσχυρο Ισραήλ οριοθετεί ακριβοδίκαια την ΑΟΖ του με τη μικρή Κύπρο, χωρίς να την «ρίξει» στη μοιρασιά. Έπειτα η Κύπρος αποφασίζει να εξορύξει αέριο με τη βοήθεια Αμερικανοϊσραηλινής εταιρείας, υποσχόμενη ένα δίκαιο μερίδιο και στους Ρώσους . Οι Τούρκοι εκτοξεύουν πολεμικές απειλές. Ο Πρωθυπουργός Νετανιάχου τους δηλώνει κατάμουτρα ότι θα έρθουν αντιμέτωποι με την τρομερή Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία, οπότε βάζουν την ουρά στα σκέλια! Όσο για τη διαφαινόμενη μεταστροφή της Αμερικής υπέρ ημών (λόγω εβραϊκού λόμπι) , μόνο τυφλοί δεν τη βλέπουν.

Ανώνυμος 2 Ιανουαρίου 2012 στις 2:07:00 μ.μ. EET  

ωραία και για ποιον λόγο τον συγκρινεις με τον ψωμιάδη και όχι με οποιονδηποτε άλλο, πχ. με τον πολιτη που χρωσταει στην τραπεζα 10.000 και κινδυνευει να χάσει το σπιτι του ή τόσους που έχουν μπει φυλακή για πολύ μικρότερα ποσά;
Τέλος η αιτιολογία της προφυλάκισης ειναι γνωστή, η απολογία του κριθηκε ανειλικρινής σε σέση με τις offshore και τα εκατομύρια που διακινήθηκαν μέσω αυτών. (τα οποία ειναι πολύ περισσότερα απο την περίπτωση ψωμιάδη)

Ανώνυμος 2 Ιανουαρίου 2012 στις 4:45:00 μ.μ. EET  

καλησπέρα
ισως έκανα λάθος για το θέμα της δημοσίευσης του προηγούμενου άρθρου που έστειλα(μπορεί να έγινε λάθος από εμένα κατά την αποστολή του, αφού όπως βλέπω δημοσιεύσατε το επόμενο και ευχαριστώ πολύ).Η βάση της Δημοκρατίας είναι το δικαίωμα της έκφρασης της γνώμης και προφανώς συμφωνούμε όλοι σε αυτό.

Στο θέμα μας τώρα,σοκάρομαι με αυτό που έγραψες

(αν και, αφού το θέτεις, θα σου πω ευθέως ότι δεν υπήρξε "σκάνδαλο Βατοπεδίου", γιατί δεν υπήρξε ούτε παρανομία στις ανταλλαγές ούτε ζημιά του Δημοσίου)

α)Ας περιμένουμε τουλάχιστον να το κρίνει η δικαιοσύνη(αυτό ισχύει και για μένα φυσικά που πιστεύω οτι είναι σκανδαλάρα).
β)ο τρόπος λειτουργίας της συγκεκριμένης μονής είναι σκάνδαλο από μόνη της(επαναλαμβάνω περιφορά αγίας ζώνης θαύματα κτλ).Ε
κτιμώ βέβαια πολύ οτι αυτές οι πρακτικές σας βρίσκουν αντίθετο.Πως λοιπόν είναι δυνατόν να εμπιστεύεστε τέτοιους ανθρώπους την στιγμή που επικαλούντε θαύματα το έτος 2011 για προφανείς σε όλους μας λογους και να μου λέτε τα ίδια με αυτούς(οτι δεν υπάρχει σκάνδαλο εννοώ).
γ)θα ήθελα επιχειρήματα όσον αφορά την συγκεκριμένη παράγραφο στο ότι δεν υπήρχε σκάνδαλο και ότι δεν ζημιώθηκε το κράτος( ο βαξεβάνης έχει μια πολύ αποκαλυπτική εκπομπή στο κουτί της πανδώρας,την προτείνω στους αναγνώστες του εν κρυπτω)
δ)πιστεύω οτι αν υπήρχε κανα χρύσοβουλο για την ακρόπολη θα την διεκδικούσαν και αυτή (νομίζω πάντος οτι διεκδικούν και μέρος της κόκκινης πλατείας).
Ευχαριστώ πολύ

Ανώνυμος 2 Ιανουαρίου 2012 στις 6:37:00 μ.μ. EET  

Συμφωνώ με άρθρο. Να συμπληρώσω δυο παρατηρήσεις, αν και δεν θα τις καταλάβουν, για όσους προοδευτικούς βλέπω οτι σχολιάζουν στρέφόμενοι κατά πάντων που δεν εμπίπτουν στην προοδευτική τους σφαίρα:

α. Ο Εφραίμ κρίθηκε προφυλακιστέος ως ηθικός αυτουργός σε πράξη ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ αυτουργό (Βρέθηκε κανείς και δεν το γνωρίζω; Ολα τα πολιτικά λαμόγια ξεφεύγουν λόγω του νόμου περί ανευθυνότητας των πολιτικών του κυρίου Συνταγματολόγου)

β. Οι μονές είναι πρόσωπα ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ και συνεπώς απο οποιαδήποτε ανταλλαγή με το δημόσιο ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να ζημειώνεται το ιδιο το δημόσιο. Μπορούν αμέσως να επαναφέρουν την κατάσταση εκεί που ήταν προ ανταλλαγών.
Είναι σαφές για κάθε καλοπροάιρετο οτι η προφυλάκιση εξυπηρετεί σκοπιμότητες.

Οδυσσέας 2 Ιανουαρίου 2012 στις 8:11:00 μ.μ. EET  

@ Ανώνυμο 2/1 2.07:
Αυτό που γράφεις ως αιτιολογία της προφυλάκισης Εφραίμ (ότι "η απολογία του κρίθηκε ανειλικρινής σε σχέση με τις offshore και τα εκατομμύρια που διακινήθηκαν μέσω αυτών"), ΑΝ πράγματι ήταν η αιτιολογία για την απόφαση περί προφυλάκισης, θα ήταν παράνομη και εκτός θέματος. Γιατί (το ξαναλέω μπας και το καταλάβεις επιτέλους) όταν αποφασίζεται η προφυλάκιση οι δικαστές δεν κρίνουν αν ο κατηγορούμενος υπήρξε ειλικρινής ή όχι στην απολογία του κλπ. Αυτά θα κριθούν στη δίκη, και ως τότε έχει τεκμήριο αθωότητας. Το μόνο που κρίνουν οι δικαστές για να αποφασίσουν την προφυλάκιση είναι αν υπάρχει κίνδυνος φυγής του ή κίνδυνος να διαπράξει νέα αδικήματα. Και πράγματι η αιτιολογία της απόφασης προφυλάκισης λέει ότι υπάρχει κίνδυνος να διαπράξει νέα αδικήματα. Σκέψη επιεικώς αστεία.
Το κατάλαβες επιτέλους;

Οδυσσέας 2 Ιανουαρίου 2012 στις 9:05:00 μ.μ. EET  

@ Ανώνυμο 2/1 4.45:
Όπως είπα και παραπάνω, το ερώτημα αν το Βατοπέδι ήταν σκάνδαλο είναι άλλης τάξης ζήτημα, και άσχετο με το θέμα μας. Δηλαδή και αν ακόμη θεωρήσουμε ότι το Βατοπέδι ήταν σκάνδαλο, πάλι δε δικαιολογείται η προφυλάκιση Εφραίμ, επειδή δε συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις του νόμου.
Αλλά αφού με ρωτάς ευθέως για το Βατοπέδι, επιγραμματικά θα σου πω τα εξής:
(1) τα χρυσόβουλα είναι έγκυροι τίτλοι κυριότητας που στη συνέχεια αναγνωρίστηκαν και από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και από το ελληνικό κράτος. Και όταν κάνουμε αστειάκια με αυτά καλό είναι να σκεφτόμαστε ότι σε χρυσόβουλα βασίζονται π.χ. και τα περιουσιακά δικαιώματα που προσπαθεί να περισώσει το Πατριαρχείο στην Τουρκία...
(2) Η λιμνοθάλασσα Βιστωνίδα πράγματι ανήκε στη Μονή Βατοπεδίου βάσει χρυσόβουλου, και αυτό είχε αναγνωριστεί με πρωτόδικη δικαστική απόφαση το 2003.
(3) Αυτό δημιουργούσε πρόβλημα με τον πληθυσμό της περιοχής που ζει από το ψάρεμα στη λίμνη κι έτσι υπήρχε σοβαρός λόγος για το ελληνικό Δημόσιο να επιδιώξει την επίλυση της υπόθεσης. Έτσι το Δημόσιο έδωσε στη Μονή Βατοπεδίου δικά του ακίνητα, πήρε πίσω τη λίμνη Βιστωνίδα και παραιτήθηκε από τη συνέχεια της δίκης. Ως εδώ δεν υπάρχει κάτι μεμπτό.
(4) Μεμπτή θεωρείται η (αποδεδειγμένη) εμπλοκή κάποιων στελεχών του τότε πρωθυπουργικού περιβάλλοντος (Ρουσόπουλος - Αγγέλου) στην υπόθεση. Αλλά αυτό που "διευκόλυναν" με τις παρεμβάσεις τους (η ανταλλαγή) όπως είπαμε δεν ήταν παράνομο, και επιπλέον δεν αποδείχθηκε ποτέ ότι έβγαλαν λεφτά από αυτή την ιστορία. Πιθανότατα βοήθησαν επειδή και οι δύο είναι θρησκευόμενοι.
(5) Μεμπτές θεωρήθηκαν επίσης οι αποτιμήσεις των ακινήτων, δηλαδή ότι τα ακίνητα που έδωσε το Δημόσιο για να πάρει τη λίμνη ήταν μεγαλύτερης αξίας από αυτήν που γράφτηκε στις αποτιμήσεις, με αποτέλεσμα να ευνοηθεί η Μονή Βατοπεδίου. Αλλά έγιναν δύο εκτιμήσεις από το ΣΟΕ (Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών) που συμπέραναν ότι το Δημόσιο δε ζημιώθηκε, και αυτές επιβεβαιώθηκαν από τρίτη, ανεξάρτητη εκτίμηση που έγινε από την American Appraisal.
Επομένως εγώ δε θεωρώ ότι υπάρχει "σκάνδαλο Βατοπεδίου". Αν αυτό σε σοκάρει, είναι επειδή επί τρία χρόνια σου γανώνουν τα αυτιά κάποιοι διαμορφωτές της κοινής γνώμης, πλασάροντας ως αυτονόητο γεγονός αυτό που είναι αποδεικτέα κατηγορία.
Και σε αυτό το σημείο θα συμφωνήσω μαζί σου ότι ο τελευταίος λόγος ανήκει στη Δικαιοσύνη. Αλλά δε σημαίνει ότι δε μπορούμε να έχουμε κι εμείς τη γνώμη μας.

ΥΓ: για περισσότερες λεπτομέρειες, δες και το σχετικό πρόσφατο ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ:
www.skai.gr/player/TV/?MMID=221596
www.skai.gr/player/TV/?MMID=221796
www.skai.gr/player/TV/?MMID=222076
www.skai.gr/player/TV/?MMID=222319

Ανώνυμος 2 Ιανουαρίου 2012 στις 9:43:00 μ.μ. EET  

το ρεπορτάζ του σκαι ειναι προιον προπαγανδας και παραποιησης στοιχείων.
Μπορώ βέβαια να καταλάβω την συμπάθεια που απροκαλυπτα δειχνετε στον Εφραιμ, τα θρησκευτικα βυσματα ειναι τα καλυτερα στο στρατο...

Οδυσσέας 2 Ιανουαρίου 2012 στις 10:17:00 μ.μ. EET  

Στο επόμενο σχόλιό σου ή θα τεκμηριώσεις σε τι συνίσταται η προπαγάνδα και η παραποίηση στοιχείων του ΣΚΑΙ, ή δεν θα δημοσιευθεί. Εμπαθείς βλακείες ανεχόμαστε μόνο μια φορά.

Ανώνυμος 2 Ιανουαρίου 2012 στις 10:50:00 μ.μ. EET  

Οδυσσέα, θαυμάζω την υπομονή σου να εξηγείς κάθε φορά, παρότι είναι προφανές ότι δεν ενδιαφέρονται για να μάθουν

Ανώνυμος 3 Ιανουαρίου 2012 στις 12:34:00 π.μ. EET  

Το πολυδιαφημισμένο ντοκιμαντέρ «Βατοπέδι: Όλη η αλήθεια» που με τόση περηφάνια παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ δεν ανέτρεψε την εμπεδωμένη άποψη που υπάρχει στην κοινωνία ότι η υπόθεση Βατοπεδίου είναι ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της δεκαετίας. Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται για μια δημοσιογραφική έρευνα, αλλά για μια πληρωμένη παραγωγή από την ίδια τη μονή Βατοπεδίου.

http://www.koutipandoras.gr/?p=13415
http://www.koutipandoras.gr/?p=13440

υπάρχουν και πολλά περισσότερα δημοσιευματα για το ρεπορτάζ του σκαι, παραθέτω δυο μόνο.

Ανώνυμος 3 Ιανουαρίου 2012 στις 12:09:00 μ.μ. EET  

31 Δεκεμβρίου 2011 6:39:00 μ.μ. EET Η Μονή από που τα βρήκε;;;από ποιον τα "κληρονόμησε";;; η μήπως τα κέρδισε με πόλεμο και της τα ... πήρανε;;;

Οδυσσέας 3 Ιανουαρίου 2012 στις 12:17:00 μ.μ. EET  

@ Ανώνυμο 3/1 12.34:
Το ποιος έφτιαξε το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ είναι αδιάφορο. Το ερώτημα είναι σε τι συνίσταται η προπαγάνδα και η παραποίηση στοιχείων που ισχυρίστηκες - και δεν το απαντάς αυτό το ερώτημα.
Όπως δεν το απαντάει ούτε ο Μπαξεβάνης στον οποίο παραπέμπεις, παρ' ότι ήταν εξ αρχής εξοικειωμένος (...) με την υπόθεση. Πρόσεξε: βγαίνει ένα ολόκληρο τετράωρο ρεπορτάζ με πλούσια στοιχεία και του λέει στα μούτρα ότι οι φοβερές "αποκαλύψεις" που έκανε προ τριετίας ήταν μια σκευωρία. Και τι απαντάει ο Μπαξεβάνης; "Αυτό που προβάλλει ο ΣΚΑΙ βασίζεται σε παραγωγή της Μονής Βατοπεδίου". Και λοιπόν; Κι αν είναι έτσι τι σημασία έχει; Επί της ουσίας έχει κάτι να απαντήσει;

Ανώνυμος 3 Ιανουαρίου 2012 στις 1:52:00 μ.μ. EET  

Φοβερό το ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ. Ξεσκεπάζει όλη τη σκευωρία. Κρίμα που είμαστε χάνοι ως λαός και χορέψαμε στο ρυθμό που μας βάρεσαν το ντέφι.

Ανώνυμος 3 Ιανουαρίου 2012 στις 7:03:00 μ.μ. EET  

καλησπέρα
διάβασα την απάντηση σου και ομολογώ οτι πραγματικά δεν με κάλυψε καθόλου,μπορώ να πω οτι σοκάρομαι ακόμα.Διακρίνω εξαιρετικά έντονη υποστήριξη στον εφραιμ κάτι που δεν είχε φανεί απο το αρχικό σου άρθρο.
Τα βυζαντινά χρυσόβουλα ναι νόμιμοι τίτλοι ιδιοκτησίας είναι όπως και τα τουρικικά φιρμάνια.Πες μου αν βρεθούν ρωμαικά και αραχαιοελληνικά τι θα ισχύει(το χρύσοβουλο της μονήσ είναι πρίν 800 χρόνια).Ξεχνάς τις εταιρείες ρασαντέλ πάπιστας κτλ και ότι πήρε τα οικόπεδα η μονή και τα πούλησε τζάμπα.

Αλλά το βασικότερο για μένα είναι άλλο.Δεν μου απαντας στο πως είναι δυνατόν να εμπιστεύεσαι τέτοιους ανθρώπους(θαυματοποιούς με τα πολυτελή τζιπ και αγίες ζώνες και με θαύμα καιστην Ρωσία που πήγε)εσύ συγκεκριμένα.Δηλαδή θα εμπιστευόσουν έναν αστρολόγο και μια χαρτορίχτρα με την ίδια λογική.Ενώ εγώ είμαι θύμα δημοσιογραφικής προπαγάνδας όπως είπες εδώ και 3 χρόνια .

Μου μιλάς και για το ντοκυμαντέρ του ΣΚΑΙ που γελάει όλη η Ελλάδα.Ε τι να πω τώρα ρε οδυσσέα.Εδώ θα ήμαστε να τα ξαναπούμε όταν η δικαιοσύνη αποφασίσει και βγούν και νεα στοιχεία.

Μια ερώτηση προσωπική αν μου επιτρέπεις,έχει πάει στο βατοπαίδι;Αν ναι,τι εντύπωση σού έχουν κάνει από κοντά αυτοί οι τύποι;
Ευχαριστώ πολύ

Οδυσσέας 3 Ιανουαρίου 2012 στις 11:03:00 μ.μ. EET  

Όχι, δεν έχω πάει στο Βατοπέδι ούτε στο Άγιο Όρος γενικότερα, οπότε δεν μπορώ να σου δώσω εντυπώσεις. Αλλά το ερώτημα τι εντύπωση δίνουν οι συγκεκριμένοι μοναχοί, όπως και το προηγούμενο ερώτημά σου
"πως είναι δυνατόν να εμπιστεύεσαι τέτοιους ανθρώπους(θαυματοποιούς με τα πολυτελή τζιπ και αγίες ζώνες και με θαύμα καιστην Ρωσία που πήγε)εσύ συγκεκριμένα" είναι ερωτήματα τοποθετημένα σε λάθος βάση: δε μιλάμε εδώ για θέμα προσωπικής εμπιστοσύνης, αλλά για θέμα νόμου και αποδείξεων.
Αποδείχθηκε παράνομη πράξη του Εφραίμ ή άλλου; Όχι. Αποδείχθηκε ζημιά του Δημοσίου; Όχι. Αποδείχθηκε προσωπικός πλουτισμός του Εφραίμ, του Ρουσόπουλου ή άλλου; Όχι. Επομένως το αν εγώ τον έχω γνωρίσει ή τον εμπιστεύομαι είναι εκτός θέματος.

Γράφεις επίσης "ξεχνάς τις εταιρείες ρασαντέλ πάπιστας κτλ και ότι πήρε τα οικόπεδα η μονή και τα πούλησε τζάμπα". Αλλά δε λέει κάτι αυτό: ούτε οι offshore εταιρείες όπως η Ρασαντέλ είναι παράνομη δραστηριότητα, ούτε είναι παράνομο να πουλάει κάποιος την ιδιοκτησία του σε χαμηλότερη τιμή (αν υποθέσουμε ότι έγινε αυτό).

Γράφεις επίσης ότι "γελάει όλη η Ελλάδα" για το ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ, αλλά αυτά είναι λόγια του αέρα και άνευ αξίας. Αξία θα είχε να μας έλεγες με τι ακριβώς γελάει από όσα λέγονται στο τετράωρο αυτό ντοκιμαντέρ, δηλαδή τι από όσα λέει ο ΣΚΑΙ είναι ψέμα. Γιατί και ο προηγούμενος που το ισχυρίστηκε αυτό (ανώνυμος 2/1, 9.43) όταν τον προκάλεσα να μας πει ποια ακριβώς στοιχεία του ΣΚΑΙ είναι παραποιημένα, δε βρήκε τίποτα να πει. Απλά παρέπεμψε σε δυο σχετικά άρθρα του Μπαξεβάνη που, με τη σειρά του, το μόνο που βρήκε να πει για ένα ρεπορτάζ που τον ξεβρακώνει είναι "το έφτιαξαν οι φίλοι της Μονής Βατοπεδίου" - επί της ουσίας τσιμουδιά.

Και αφού τα είπαμε όλα αυτά, να θυμίσω ότι το θέμα μας σε αυτό το άρθρο δεν είναι το "σκάνδαλο" του Βατοπεδίου αλλά η προφυλάκιση του ηγουμένου Εφραίμ. Η οποία έγινε κατά παράβαση της σχετικής διάταξης, που απαιτεί είτε υποψία φυγής είτε υποψία τέλεσης νέων εγκλημάτων - υποψίες που δε συνέτρεχαν στην περίπτωση Εφραίμ. Επομένως (το ξαναλέω για πολλοστή φορά) έστω κι αν το Βατοπέδι ήταν όντως σκάνδαλο, αυτό δεν θα δικαιολογούσε την προφυλάκιση Εφραίμ. Άρα δεν έχει νόημα να συζητάμε παραπέρα αν υπήρξε ή όχι "σκάνδαλο" Βατοπεδίου.

Ανώνυμος 4 Ιανουαρίου 2012 στις 1:32:00 π.μ. EET  

Oδυσσέα φαντάζομαι η αγαπημένη σου συνταγή είναι "με τα κρεμμυδάκια"!

Εύστοχος και αφοπλιστικός ως συνήθως!

Οδυσσέας 4 Ιανουαρίου 2012 στις 10:00:00 π.μ. EET  

Ευχαριστώ φίλε αλλά το θέμα εδώ δεν είναι να κάνουμε κανέναν "με τα κρεμμυδάκια". Διάλογο κάνουμε, με σκοπό την ουσιαστική αντιπαράθεση επιχειρημάτων.

Ανώνυμος 4 Ιανουαρίου 2012 στις 6:24:00 μ.μ. EET  

καλησπέρα και πάλι
θα είμαι σύντομος,και πάλι δεν μου απάντησες πως είναι δυνατόν να εμπιστεύεσαι τέτοιους ανθρώπους(άσχετα αν είναι εκτός θέματος).Επίσης η δίκη δεν άρχισε ακόμα περίμενε.
Στέλνω ένα βίντεο από την ρωσία για τους αναγνώστες,τον φίλο με τα κρεμμυδάκια και για σένα .

http://youtu.be/-YU5LSb9SIg

Εδώ μιλάει ο εφραίμ πως η κυρία ναταλία τυφλή απο το ένα μάτι τώρα βλέπει και διαβάζει,μια άλλη κυρία με πρόβλημα στην μέση με το που της έδωσε κορδέλα απο την άγια ζώνη τώρα είναι μια χαρά και πως πάνω απο τον ναο ενώ γύρω είχε σκοτεινιά έβγαινε φως(αυτό του το είπε ρώσος μητροπολίτης).

Μου κάνει μεγάλη εντύπωση που όλα τα επιχειρήματα σου είναι ίδια με αυτά της μονής,του σκαι και του πορτοσάλτε και που έχυσες και πολύ μελάνι για την υπεράσπιση της.
Δείτε το βίντεο,λέει πολλά για το πως δουλεύει η μονή.
Ευχαριστώ

Ευστάθιος Παλαιολόγος 4 Ιανουαρίου 2012 στις 6:50:00 μ.μ. EET  

Νομίζω ότι το πρόβλημα του φίλου δεν είναι ο Εφραίμ, ή μόνο ο Εφραίμ. Ο φίλος έχει πρόβλημα με την θρησκεία γενικά και ειδικότερα με την Εκκλησία. Απολύτως σεβαστό, αλλά πρέπει και ο ίδιος να σέβεται αυτούς που πιστεύουν και που δεν είναι όλα μαθηματικές πράξεις γι αυτούς. Το "θαυματοποιοί" που εκστομίζει συνέχεια είναι προσβλητικό για μας που πιστεύομε. Ίσως φυσικά να είναι από αυτούς που έχουν την εντύπωση ότι ο ασκητικός και μοναχικός βίος είναι δρόμος στρωμένος με ροδοπέταλα και τζακούζι κλπ αλλά προφανώς δεν έχει ιδέα.
Επί της ουσίας, του άρθρου, πιστεύω ότι είναι εξαιρετικά γραμμένο και με εκφράζει σε μεγάλο βαθμό.Όπως σε μεγάλο βαθμό συμφωνώ και με τα επιχειρήματα του Οδυσσέα.

Οδυσσέας 4 Ιανουαρίου 2012 στις 7:23:00 μ.μ. EET  

@ Ανώνυμο 4/1 6.24:
Δεν ξέρω πώς αλλιώς να σου το πω:
Δε χρειάζεται να εμπιστεύεται κανείς τον Εφραίμ ως άνθρωπο για να κρίνει (α) αν υπήρξε "σκάνδαλο Βατοπεδίου" και (β) αν ορθώς προφυλακίστηκε.
Θες να σου πω ότι δεν τον εμπιστεύομαι για να ξεκολλήσεις; Ωραία, ούτε εγώ τον εμπιστεύομαι, γιατί δεν μπορώ να εμπιστεύομαι έναν άνθρωπο που δεν έχω γνωρίσει προσωπικά.
Θες να σου (ξανα)πω ότι διαφωνώ με αυτού του είδους την εκμετάλλευση θρησκευτικών κειμηλίων; Σαφώς διαφωνώ, το έγραψα εξ αρχής.
Αλλά όλα τα παραπάνω είναι άσχετα με το θέμα, πώς αλλιώς να το πούμε; Το αν το Βατοπέδι υπήρξε σκάνδαλο ή όχι κρίνεται βάσει των αποδείξεων - και αποδείξεις δεν υπάρχουν. Και το αν ο Εφραίμ καλώς προφυλακίστηκε κρίνεται στο αν ήταν ύποπτος φυγής ή διάπραξης νέων αδικημάτων - και δεν ήταν.
Από κει και πέρα το αν σου εμπνέει εμπιστοσύνη είναι - το λέω για τελευταία φορά - εκτός θέματος.

Και κάτι ακόμα: ναι, τα επιχειρήματά μου σε σχέση με το "σκάνδαλο" Βατοπεδίου είναι ίδια με της μονής, του ΣΚΑΙ κλπ. - αλλά κανείς δεν τα ανέτρεψε αυτά τα επιχειρήματα ως τώρα, ούτε εδώ μέσα ούτε αλλού. Πχ. ο δημοσιογράφος Μπαξεβάνης και οι εγκαλούμενοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (Μπόλαρης, Δριβελέγκας κλπ.) σφυράνε αδιάφορα, ενώ το ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ τους έχει ξεφτιλίσει με αναλυτικά στοιχεία. Αν είχαν κάτι να πουν, μάλλον θα το είχαν πει...
Και μη μου λες ότι έχυσα πολύ μελάνι κλπ., γιατί εσύ επέμεινες στο θέμα Βατοπέδι και με προκάλεσες επανειλημμένα να τοποθετηθώ - αν δε σ' αρέσει η τοποθέτηση δικό σου πρόβλημα, αλλά μην ξεχνάς ότι εσύ τη ζήτησες. Η αρχική θέση αυτού του άρθρου δεν αφορούσε το "σκάνδαλο" Βατοπεδίου αλλά την προφυλάκιση Εφραίμ και μόνο. Και απ' όσο ξέρω, το σκεπτικό που διατύπωσα (σύγκριση με περίπτωση Ψωμιάδη κλπ) δεν το διατύπωσε ούτε η Μονή Βατοπεδίου ούτε ο ΣΚΑΙ.

Ανώνυμος 4 Ιανουαρίου 2012 στις 7:57:00 μ.μ. EET  

καλησπέρα ξανά
Οδυσσέα είναι πασιφανές οτι διαφωνούμε και δεν χρειάζεται να γίνει παραπάνω διάλογος,ήδη γράψαμε πολλα και οι δύο νομίζω.

Για τον φίλο παλαιολόγο τώρα,αν τον προσβάλει το θαυματοποιοί τα παράπονα του στον εφραίμ που το έχει κάνει επάγγελμα.
Επίσης ο μοναχικός δρόμος του ανωτέρω είναι μάλλον με τζακούζι και ροδοπέταλα.
Ευχαριστώ

Ευσταθιος Παλαιολογος 4 Ιανουαρίου 2012 στις 8:37:00 μ.μ. EET  

ευχαριστώ που επιβεβαιώνεις πανηγυρικά την εμπάθεια και την ανιδεότητα σου.

Ανώνυμος 4 Ιανουαρίου 2012 στις 9:14:00 μ.μ. EET  

Κάτσε ρε παλαιολόγε εγώ είμαι εμπαθής και ανίδεος επειδή εσύ πιστεύεις σε θαύματα;

Ανώνυμος 4 Ιανουαρίου 2012 στις 10:22:00 μ.μ. EET  

To τι συμβαίνει σε αυτό το διάλογο, μόνον κάπως έτσι μπορεί να αποδοθεί:

http://www.youtube.com/watch?v=zKhEw7nD9C4

Ανώνυμος 4 Ιανουαρίου 2012 στις 10:46:00 μ.μ. EET  

Θεωρούσα σοβαρό blog το enkripto, αλλά με αυτή την ανάρτηση με απογοητεύσατε.
Όχι με την άποψή σας περί προφυλάκισης του Εφραίμ, για την οποία θα μπορούσα και να συμφωνήσω ότι ήταν ενδεχομένως υπερβολικά αυστηρή, αλλά με την άποψη που υιοθετείτε "το Βατοπαίδι δεν είναι σκάνδαλο" και που βασίζεται ΠΟΥ ; Σε μια τηλεοπτική εκπομπή του συγκροτήματος Αλαφούζου, το οποίο έχει προφανώς την δική του ατζέντα σε διάφορα θέματα.
Νομίζετε ότι μπορεί να διωχθεί ένας πολίτης (και ένας ηγούμενος πολίτης είναι) για ΤΟΣΑ κακουργήματα που διώκεται ο Εφραίμ ΧΩΡΙΣ κανέναν απολύτως στοιχείο όπως ισχυρίζεται ο ΣΚΑΙ και εσείς ;
Τόσο πια καθοδηγούμενη είναι η Ελληνική Δικαιοσύνη, να ασκεί κακουργηματικές διώξεις σε αθώους ;
Αναφέρεται ξανά και ξανά τις εκτιμήσεις του ΣΟΕ, μα αν δεν κάνω λάθος, ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι ΚΑΙ μέλη του, οπότε είναι απολύτως έωλο αυτό το επιχείρημα.
Αντιθέτως με τα παραπάνω,o Επιθεωρητής Δημόσιας κ.Ρακιντζής θεωρεί μέγα σκάνδαλο το Βατοπέδι:

"Από τον Σεπτέμβριο του 2008 και ενώ εξελισσόταν η πρώτη Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το Βατοπαίδι (επί κυβέρνησης ΝΔ), ο κ. Ρακιντζής με επείγον έγγραφό του προς το υπουργείο Οικονομίας και την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου επεσήμανε ότι στο σκάνδαλο «αναδεικνύεται η καθοριστική εμπλοκή του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών (ΣΟΕ) και της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ)».

Ο κ. Ρακιντζής επεσήμανε ότι οι εκτιμητές του ΣΟΕ υπολόγισαν την αξία της λίμνης Βιστωνίδας στα 63 εκατ. ευρώ, ενώ απαριθμούσε και την εκτίμηση ακινήτων και δασικών εκτάσεων σε ολόκληρη τη χώρα. Σημείωνε δε ότι «οι γενόμενες εκτιμήσεις των προς ανταλλαγή ακινήτων είναι υποπολλαπλάσιες και της αντικειμενικής τους αξίας».

Ανέφερε μάλιστα ως χαρακτηριστικά παραδείγματα τις εξής:

Επιφάνεια 3.331 στρεμμάτων στο Κάτω Σούλι της Αττικής, που ακόμη και η Εφορία εκτίμησε την αξία της σε 9.993.264 ευρώ έναντι 1.470.676 ευρώ, που την αποτίμησαν τα μέλη του ΣΟΕ!

Αλλο ακίνητο στην Ουρανούπολη, έκτασης 8.608 στρεμμάτων, εκτιμήθηκε από το ΣΟΕ σε 1.107.044 ευρώ, ενώ η αντικειμενική του αξία ήταν 8.470.695 ευρώ!

Το ολυμπιακό ακίνητο στο Μενίδι, αξίας 40 εκατ. ευρώ, που επίσης δόθηκε στη μονή, χωρίς εκτίμηση της πραγματικής του αξίας!"

Ανώνυμος 4 Ιανουαρίου 2012 στις 10:49:00 μ.μ. EET  

"ΔΑΣΟΣ ΑΡΤΙΟ ΚΑΙ... ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΙΜΟ
Σε έγγραφο της ΔΟΥ Αρναίας,εκτός από την έκταση αξίας 207 εκατ.ευρώ (το Δάσος Ουρανούπολης,που στα συμβόλαια εμφανίζεται ως οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο!),αναφέρονται και άλλες εκτάσεις παραθαλάσσιες, οι οποίες επίσης αποτιμώνται σε εκατομμύρια ευρώ! Για παράδειγμα,η αντικειμενική αξία δύο εκτάσεων στον κόλπο της Ιερισσού αποτιμάται σε 180.334.149 ευρώ! Οι εφοριακοί στη συγκεκριμένη περίπτωση έκαναν και έρευνα αγοράς,χωρίζοντας την έκταση αγρών και παραθαλάσσιων κτημάτων σε δύο τμήματα.Επισημαίνεται έτσι σε έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Φορολογικών και Τελωνειακών Υποθέσεων της Αττικής (8232/008) που αποστέλλεται στη ΔΟΥ Αρναίας ότι«υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ της εκτίμησης του ΣΟΕ και της αξίας που προσδιόρισε η ΔΟΥ».

Από άλλο έγγραφο της ίδιας υπηρεσίας,του 2010,αποδεικνύεται ότι η περιοχή στο Κάτω Σούλι,που δόθηκε στη Μονή Βατοπαιδίου, δεν δηλώθηκε στην Εφορία Αγίου Στεφάνου όπου ανήκει,αλλά στη ΔΟΥ Αμαρουσίου με αποτέλεσμα να μην ελεγχθεί η αξία της. O υπάλληλος της ΔΟΥ Αγ.Στεφάνου μάλιστα,ο οποίος κατηγορήθηκε διότι δεν εκτίμησε την έκταση που είχε υποτιμολογηθεί, απαλλάχθηκε διότι δεν ήλεγξε την αξία της έκτασης. Στο έγγραφο αναφέρεται ότι αυτή ανερχόταν τελικά στο ποσό των 11.755.965 ευρώ,ενώ τελικά ανταλλάχθηκε με την τιμή που εκτίμησε ο ΣΟΕ,ήτοι 1.111.378 ευρώ! Από το ίδιο έγγραφο αποκαλύπτεται και κάτι ακόμη: Οτι από έλεγχο που έγινε μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, διαπιστώνεται ότι«ορισμένες εκτάσεις του ανταλλασσομένου ακινήτου πλησιάζουν στον αιγιαλό σε απόσταση μικρότερη από τη δηλωθείσα»κατά τη σύνταξη των συμβολαίων!"

Μετά απ' τα παραπάνω, μετά τις διώξεις για ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ οι οποίες έχουν ασκηθεί απ' την ελληνική Δικαιοσύνη σε ΔΕΚΑΔΕΣ εμπλεκόμενους, θέλετε να μας πείτε ότι δεν υπάρχει βλάβη του δημοσίου συμφέροντος και "ανύπαρκτο σκάνδαλο" βασιζόμενοι στο ρεπορτάζ του... ΣΚΑΙ ; ; ;

Οδυσσέας 4 Ιανουαρίου 2012 στις 11:41:00 μ.μ. EET  

Κατ' αρχήν από όλα όσα αναφέρεις, με τη Βιστωνίδα ανταλλάχθηκαν αν δεν κάνω λάθος η έκταση στην Ουρανούπολη και το ολυμπιακό ακίνητο στο Μενίδι, και όχι τα υπόλοιπα. Επιπλέον, οι αντικειμενικές από τις αγοραίες αξίες ως γνωστόν διαφέρουν. Και το ΣΟΕ είναι ανεξάρτητο σώμα, ενώ οι εφοριακοί είναι δημόσιοι υπάλληλοι, με συγκεκριμένες εξαρτήσεις. Επιπλέον οι εκτιμήσεις του ΣΟΕ επιβεβαιώθηκαν από τρίτη ανεξάρτητη έκθεση, αυτή της American Appraisal. Και ενώ οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στις εξεταστικές επιτροπές δεσμεύθηκαν να φέρουν οκτώ (8) πραγματογνωμοσύνες, δεν έφεραν ούτε μία. Τέλος, κι αν ακόμα υπήρξε λανθασμένη αποτίμηση της αξίας, για τη ζημιά ή μη του Δημοσίου πρέπει να συνυπολογιστεί και η κοινωνικοοικονομική αξία της διατήρησης της πηγής εσόδων των ψαράδων της Βιστωνίδας (ενώ οι εκτάσεις που δόθηκαν στη Μονή δεν αξιοποιούνταν). Το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ τα λέει όλα αυτά, και άλλα πολλά. Είναι τέσσερις ώρες, κάνε ένα κόπο να το δεις όλο.
Κατά τα άλλα, την ερώτηση "Τόσο πια καθοδηγούμενη είναι η Ελληνική Δικαιοσύνη, να ασκεί κακουργηματικές διώξεις σε αθώους;" θα μπορούσα να την απαντήσω, θυμίζοντάς σου ότι παραπάνω δέχτηκες ότι η προφυλάκιση Εφραίμ ήταν "ενδεχομένως υπερβολικά αυστηρή" (στην πραγματικότητα άτοπη, λέω εγώ) και προσθέτοντας ότι η ίδια ανακρίτρια (Ε. Καλού) επέβαλε εγγύηση 400.000 Ευρώ στον καρκινοπαθή Γ. Αγγέλου που δεν είχε να τα δώσει, με προφανή σκοπό να τον προφυλάκίσει. Αλλά αυτά μιλάνε σε επίπεδο εντυπώσεων. Η σωστή λογικά απάντηση (και το δικό σου λάθος) είναι ότι το πόσοι κατηγορούνται για μια υπόθεση δε λέει απολύτως τίποτα. Πολλοί έχουν κατηγορηθεί με ενδείξεις στο παρελθόν, και αθωώθηκαν στη συνέχεια. Η δικαιοσύνη καλά κάνει και ασκεί διώξεις όπου υπάρχουν ενδείξεις, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα δούμε και καταδίκες στο τέλος.

Ανώνυμος 5 Ιανουαρίου 2012 στις 12:40:00 π.μ. EET  

Το μόνο σκανδαλώδες στην υπόθεση του Βατοπεδίου είναι η υποτίμηση της νοημοσύνης μας, που τόσο καιρό μιλάνε για σκάνδαλο, απάτη σε βάρος του Δημοσίου και άλλα παρόμοια, χωρίς να υπάρχει τίποτα στην ουσία, και κυρίως χωρίς να υπάρχει καμία ζημία του ελληνικού δημοσίου.
Και αυτό μαλιστα είναι γνωστό (ιδίως στα κόμματα) από τις πρώτες Επιτροπές έγιναν στην Βουλή, άσχετα αν για προφανείς λόγους η "σκανδαλολογία" συνεχίστηκε για όσο καιρό εξυπηρετούσε διάφορους σκοπούς.


Και για όσους αναρωτηθούν που τα βασίζω αυτά, τα βασίζω όχι στο ρεπορτάζ του Σκάι (αν και θίγει θέματα που επιτρέπουν να υποψιαστεί κανείς την αλήθεια, ακόμα και αν δεν ξέρει άλλα στοιχεία) αλλά σε πράγματα που ΓΝΩΡΙΖΩ εδώ και τρία χρόνια, αλλά για ευνόητους λόγους δεν μπορώ να γράψω.

Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να επισημάνω στοιχεία που έχουν ήδη αναφερθεί δημόσια από άλλους, μεταξύ αυτών την ήδη επισημανθείσα απουσία ζημίας, παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει για την "απόδειξη" της, τόσο αυτές που ήρθαν στην δημοσιότητα (εκτιμήσεις ΣΟΕ και American Appraisal) όσο και αυτές που κρατήθηκαν μακριά (γιατί προφανώς τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που θα ήθελε ο εντολέας του αντίστοιχου ερευνητή/εκτιμητή). Ο νοών νοείτω.

Ανώνυμος 5 Ιανουαρίου 2012 στις 8:28:00 π.μ. EET  

Να ρωτήσω κάτι; Οι ψευδομουφτήδες γιατί δε συλλαμβάνονται για αντιποίηση αρχής, αφού δικάζουν σε Ελληνικό έδαφος σύμφωνα με την Σαρία; Πέφτει (η γραμμή ντε) κανένα τηλέφωνο;

Ανώνυμος 5 Ιανουαρίου 2012 στις 5:04:00 μ.μ. EET  

καλησπέρα
Καταρχήν ξεχνάμε ένα βασικό,οτι είναι σκάνδαλο από μόνο του να διεκδικεί μια μονή εκτάσεις με βυζαντινά χρυσόβουλα 800 χρόνων.Και αν υποθέσουμε οτι τα έδωσε ενας αυτοκράτορας(καμιά απατεωνιά θα του κάνανε και τότε όπως τώρα) οκ τώρα τα θέλουμε πίσω.Και ούτε πρέπει να αποχημιωθεί η μονή και να πάρει εκτάσεις φιλέτα,αρκετά μαδάει τους ποίτες της χώρας μας πουλώντας θαύματα και θα έπρεπε να επέμβει εκεί πρώτα η δικαιοσύνη.
Σκεφτείτε να βρεθεί και καμία μονή βουλγάρων, αρμενίων, ρώσων με χρυσόβουλα και να ζητάνε εκτάσείς, τι θα τους δώσουμε την σαλαμίνα; Επίσης με τη ίδια λογική θα πρέπει να ζητήσουμε αποζημιώσεις απο την εκκλησία για την καταστροφή πολυθειστικών ναών την μετατροπή του παρθενώνα σε ναό της παναγίας κτλ.
Δεν είναι λογικά αυτά ,το παρελθόν είναι παρελθόν.
Και μία ερώτηση αφού είναι τόσο του πνεύματος και της ηθικής ο εφραίμ και πατριώτης (έχει παίξει και ρόλο σε κρίσιμο εθνικό θέμα) τι τα θέλει τα αργύρια;Δεν σας προβληματίζει;
Βασίλης

Οδυσσέας 5 Ιανουαρίου 2012 στις 5:53:00 μ.μ. EET  

@ Βασίλη:
(α) Ως τώρα δεν υπάρχει ούτε μισή απόδειξη (προσωπικός λογαριασμός ή κάτι άλλο) ότι ο Εφραίμ ήθελε "αργύρια" για τον εαυτό του. "Αργύρια" για τό μοναστήρι σαφώς ήθελε, αλλά αυτό δεν είναι μεμπτό. Τα μοναστήρια κάπως πρέπει να συντηρηθούν, και η αξιοποίηση της περιουσίας τους είναι και δικαίωμα και υποχρέωσή τους.
(β) Επειδή επανέρχεσαι στο θέμα με τα χρυσόβουλα, δες εδώ το πρώτο από τα τέσσερα επεισόδια του ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ που αναφέρεται στο θέμα. Μεταξύ 33.00 και 43.00 περίπου θα δεις:
(1) τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο να λέει ότι όλη η περιουσία των πατριαρχείων (και στο εξωτερικό) βασίζεται σε χρυσόβουλα και άρα η αμφισβήτησή τους είναι εθνικά επικίνδυνη
(2) τον τ. αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου Γ. Βελλή να λέει ότι τα χρυσόβουλα είναι νόμιμοι τίτλοι κυριότητας
(3) τον καθηγητή του Αστικού Δικαίου στη Νομική Αθηνών Ι. Σπυριδάκη να λέει επίσης ότι τα χρυσόβουλα είναι νόμιμοι τίτλοι κυριότητας και ότι
(4) το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με απόφασή του το 1994 αναγνώρισε και αυτό την εγκυρότητα των χρυσόβουλων ως τίτλων ιδιοκτησίας.
Από την άλλη πλευρά θα δεις να αμφισβητούν τα χρυσόβουλα:
(1) κάτι δημοσιογράφοι της πλάκας,
(2)ο δικηγόρος Κουκοβίνος, δηλαδή το λαμόγιο που έκανε την αγωγή των κατοίκων της λίμνης και μετά πήγε στον εργολάβο και του ζήταγε λεφτά για να πουλήσει τους πελάτες του.

Διαλέγεις και παίρνεις.

Ανώνυμος 5 Ιανουαρίου 2012 στις 6:11:00 μ.μ. EET  

And another one bites the dust...
Συνέχισε να τους αποστομώνεις Οδυσσέα!

Ανώνυμος 5 Ιανουαρίου 2012 στις 6:19:00 μ.μ. EET  

Οδυσσέα

α)δεν ήμαστε στο βυζάντιο
β)Καλά το είπες της περιουσίας τους όχι της δικής μας.Κανείς δε είπε να τους πάρουμε την μονή επειδή η περιοχή κάποτε άνηκε στο βασίλειο των Μακεδόνων και πριν στους Αθηναίους
γ)ξεχνας οτι αυτό δεν είναι μοναστήρι είναι εταιρεία real estate
δ)Ο Τζοχατζόπουλος με την ίδια λογική είναι αθώος.Δεν υπάρχει ούτε μισή απόδειξη
στ)θες να με τρελάνεις;αν δημιουργηθεί αύριο δωδεκαθειστικό μοναστήρι πρέπει να τους δώσουμε την Ακρόπολη;
Βασίλης

Ανώνυμος 5 Ιανουαρίου 2012 στις 6:21:00 μ.μ. EET  

@ Βασίλη

Αυτό που εσύ λες "σκάνδαλο" είναι η ιστορία μας. Κάποτε ήμασταν η Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Τι να κάνουμε τώρα δηλαδή, ν΄ αλλάξουμε την ιστορία επειδή κάποιοι ενοχλούνται από αυτό το γεγονός; Ας σοβαρευτούμε λίγο γιατί κάτι τέτοιες χαζομάρες μας έφεραν εδώ που είμαστε σήμερα.

Οδυσσέας 5 Ιανουαρίου 2012 στις 6:35:00 μ.μ. EET  

@ Βασίλη:
(α)-(β)-(στ): Για τα χρυσόβουλα δεν θα επανέλθω. Μιλάνε για την εγκυρότητά τους ένας αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, ένας καθηγητής της Νομικής και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Αν δε σου φτάνουν είσαι κλινική περίπτωση.
(γ) το κακό χιούμορ δεν είναι επιχείρημα
(δ) Για τον Τσοχατζόπουλο βεβαίως βρέθηκαν αποδείξεις, λογαριασμοί, ακίνητα στο όνομα της κόρης του που δε δικαιολογούνται από το εισόδημά της κλπ. Πού ζεις;

Ανώνυμος 5 Ιανουαρίου 2012 στις 6:38:00 μ.μ. EET  

Ανώνυμε
Δεν κατάλαβα τι εννοείς,εγώ δεν είπα να αλάξουμε την ιστορία το αντίθετο είπα, να την αφήσουμε εκεί που είναι.Βέβαια είναι καλό να την μελετάμε.

Βασίλης

Ανώνυμος 5 Ιανουαρίου 2012 στις 9:35:00 μ.μ. EET  

@ Βασίλη

Όχι, δεν θα την αφήσουμε πουθενά (ειδικά σε επιδοτούμενους καθηγητάδες δήθεν εκσυγχρονιστές). Θα την μελετάμε και τα επίσημα έγγραφα που μας άφησε θα τα σεβαστούμε όχι μόνο σαν έκθεμα σε κάποιο μουσείο, αλλά ως επίσημα έγγραφα του Κράτους μας. Τι να κάνουμε, αυτή είναι η ΝΟΜΙΚΗ κληρονομιά μας.

Αν αυτό σ' ενοχλεί, υπάρχει και το ξύδι (Ελληνικό πάντα!)

Ανώνυμος 5 Ιανουαρίου 2012 στις 10:50:00 μ.μ. EET  

Κάθε blog εκφράζει μια άποψη, αυτή του/των διαχειριστών του.
Έτσι λοιπόν και εσείς μπορείτε να ισχυρίζεστε ότι ο Εφραίμ έπαιξε ρόλο σε εθνικό θέμα, όταν κατ΄άλλους αυτός ο άνθρωπος παίζει έναν ξεκάθαρο ΑΝΤΕΘΝΙΚΟ ρόλο με τελευταίο κρούσμα την εμπλοκή του Πατριαρχείου Μόσχας στα αθωνικά πράγματα, το οποίο επιθυμεί να αντικαταστήσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Περί μοναστικού πνεύματος ας μην μιλήσουμε, οι δικαστές εκφράζουν (πολύ σωστά) τις απορίες τους αν οι off-shore και οι μπίζνες ταιριάζουν στο μοναχικό σχήμα.
Θα προσθέσω τις περιοδείες της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου σε εφοπλιστές, επιχειρηματίες, πολιτικούς και εσχάτως ενισχύοντας την προεκλογική εκστρατεία του κ.Πούτιν (γι' αυτή την περιοδεία εξέφρασαν αντιρρήσεις 8 Μονές του ΑΟ αλλά ο Εφραίμ ΔΕΝ τις σεβάστηκε φυσικά), ο οποίος ανταπέδωσε την χάρη επεμβαίνοντας με προκλητικό τρόπο στα εσωτερικά κυρίαρχης χώρας.
Επί τη ευκαιρία, επικροτείτε την ωμή παρέμβαση της Ρωσίας σε ένα εσωτερικό θέμα κυρίαρχης χώρας ;
Είναι δυνατόν να ανεχόμαστε μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων απ΄την... Ρωσία ;
Είναι να απορεί κανείς με την παράξενη σιωπή για την προκλητική επέμβαση της Ρωσίας, σιωπή που ξεκινά απ' την άκρα Δεξιά και εκτείνεται ως την Αριστερά.
Μπορεί να φανταστεί κανείς τι θα συνέβαινε αν επενέβαιναν με τον ίδιο τρόπο οι ΗΠΑ σε δικαστική διαδικασία στν Ελλάδα ; ; ;

Οδυσσέας 5 Ιανουαρίου 2012 στις 11:47:00 μ.μ. EET  

Στο τελευταίο δεν έχω πρόβλημα να συμφωνήσω: η Ρωσία κακώς ανακατεύεται στα εσωτερικά κυρίαρχης χώρας και από ελληνικής πλευράς είναι καταδικαστέα η ρωσική παρέμβαση. Αυτό όμως απέχει χιλιόμετρα από το να χαρακτηρίσουμε "αντεθνική" τη συνεργασία του Εφραίμ με τους Ρώσους. Και Θα προσθέσω ότι πέρα από το διπλωματικό "φάουλ" της Ρωσίας υπάρχουν και οι πολιτικές πραγματικότητες: η Ρωσία θεωρεί το Αγιο Όρος ως χώρο ενδιαφέροντός της, όπως ακριβώς το Ισραήλ θεωρεί την Κύπρο χώρο ενδιαφέροντός του. Αν η ελληνική πολιτική σε αυτούς τους χώρους δε βλέπει πέρα από τη μύτη της, αφήνει χώρο σε άλλους να επικυριαρχήσουν.

Και ένα ακόμα σημείο, όπου είσαι πολλά μέτρα οφσάιντ: δεν ξέρω αν οι δικαστές "εκφράζουν τις απορίες τους αν οι off-shore και οι μπίζνες ταιριάζουν στο μοναχικό σχήμα" όπως λες. Έλπίζω όχι. Γιατί αν το κάνουν, διαπράττουν υπέρβαση αρμοδιότητας και κατάχρηση εξουσίας: το τι ταιριάζει ή όχι στο μοναχικό σχήμα είναι θέμα εκκλησιαστικών οργάνων και δικαστών. Δουλειά των τακτικών δικαστών είναι να κρίνουν ποινικά αδικήματα και μόνο. Και δε νομίζω ο ποινικός κώδικας να λέει τίποτα για το μοναστικό σχήμα και τα ασυμβίβαστά του.

Ανώνυμος 6 Ιανουαρίου 2012 στις 12:11:00 π.μ. EET  

οδυσσέα
το γ) δεν είναι χιούμορ είναι πραγματικότητα αν δε το καταλαβαίνεις είσαι κλινική περίπτωση
επίσης απαντάς εντελώς σε άλλα απο αυτά που σε ρωτάω,π.χ. εγώ δεν έθεσα θέμα αν τα χρυσόβουλα είναι πραγματικά η αν εχουν νομική αξία.Αντε και έχουν,και τι με αυτό;Μπορεί ένας βυζαντινός αυτοκράτορας να δεσμεύει 800 χρόνια μετά το ελληνικό κράτος η μία μονή της επίσημης θρησκείας του κράτους να κάνει παιχνίδια με ακίνητα;θα με τρελάνεις;Και πριν απο τον Αυτοκράτορα ήταν οι ρωμαίοι οι αρχαίοι Ελληνες και μετά απο αυτόν οι Λατίνοι οι σουλτάνοι.Αν ο βιλαρδουίνος δηλαδή ειχε δωρήσει την ακρόπολη σε ένα μοναστήρι καθολικό και την διεκδικούσαν θα γελάγαμε.Ο κάμπος τησ Θεσσαλίας και όλη η ενδοχώρα της Ελλάδας άνηκε σε τσιφλικάδες.Με χρυσόβουλα και οθωμανικούς τίτλους ήταν και αυτά όπως και πολλά άλλα.Ιδια περίπτωση είναι και με τον εφραίμ απλά φοράει ράσα πουλάει αγία ζώνη και έχει υποστηρικτές σαν εσένα.

Για τον ανώνυμο με το ξύδι τώρα,ούτε σε επιδοτούμενους καθηγητές ούτε σε επιδοτούμενους καλόγερους θέλω να αφήσω τίποτα και μην μπερδεύεσαι δεν ζούμε στην Βυζαντινή περίοδο. Εχουμε διανύσει αιώνες με διαφωτισμό, Γαλική επανάσταση ,Ελληνική επανάσταση και βιομηχανική επανάσταση.Αν θές εσύ να καταταγείς στους Βάραγγους σε πληροφορώ οτι δεν υπάρχουν πλέον.
Βασίλης

Οδυσσέας 6 Ιανουαρίου 2012 στις 12:34:00 π.μ. EET  

@ Βασίλη:
Μήπως παραληρείς; Διάβασε τι έγραψες: "εγώ δεν έθεσα θέμα αν τα χρυσόβουλα είναι πραγματικά η αν εχουν νομική αξία.Αντε και έχουν,και τι με αυτό;"
Αν δεν το έχεις καταλάβει ακόμα, αυτό που παραδέχτηκες είναι ακριβώς το θέμα: αφού έχουν νομική αξία τα χρυσόβουλα, ναι ένας αυτοκράτορας 800 χρόνια πριν δεσμεύει το ελληνικό κράτος σήμερα να δεχτεί την ιδιοκτησία της Μονής Βατοπεδίου. Το λένε δικαστές, καθηγητές και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Είτε σου αρέσει είτε όχι.

Ανώνυμος 1 Φεβρουαρίου 2012 στις 3:03:00 μ.μ. EET  

Τη χτεσινή εκπομπή του Βαξεβάνη την παρακολουθήσατε; Ή σφυρίζετε αδιάφορα;

Οδυσσέας 1 Φεβρουαρίου 2012 στις 5:30:00 μ.μ. EET  

Σιγά μην την παρακολουθούσαμε...
Αν είπε κάτι ουσιώδες, να μας το μεταφέρεις. Αλλά αν είναι όπως η πρώτη του απάντηση στο ντοκυμαντέρ του ΣΚΑΙ (βλ. παραπάνω, 3.1.2012 12.34), τότε μην κάνεις τον κόπο.

Ανώνυμος 1 Φεβρουαρίου 2012 στις 7:18:00 μ.μ. EET  

@Οδυσσέα

Είπε κάτι στο τέλος για έμμισθους υποστηρικτές του Εφραίμ στο διαδίκτυο, ίσως να σε ενδιαφέρει. Ξέρεις, η φήμη πολλές φορές προηγείται του ατόμου...

Οδυσσέας 2 Φεβρουαρίου 2012 στις 10:57:00 π.μ. EET  

Σωστά...
Γράφουμε τέσσερα χρόνια εδώ για αεροπλάνα και τανκς και λοιπούς προσοδοφόρους εξοπλισμούς, χωρίς ποτέ να πάρουμε ένα Ευρώ διαφήμιση από τον οποιονδήποτε οπλέμπορα, και τελικά αποφασίσαμε να τα πάρουμε από τον Εφραίμ.
Ρε δεν πας να δεις αν έρχομαι...

enkripto 2 Φεβρουαρίου 2012 στις 11:31:00 π.μ. EET  

Μην εκνευρίζεσαι Οδυσσέα,μετά απο τόσο σέξ στα σχόλια, παραλήρησε ο άνθρωπος..Φυσιολογικό είναι

Ανώνυμος 2 Φεβρουαρίου 2012 στις 1:06:00 μ.μ. EET  

@ 1 Φεβρουαρίου 2012 7:18:00 μ.μ.

Λουκανικούμπα, μαρούλι, καρότο, ντομάτα, λάχανο, κρεμμύδι βραστό άμα υπάρχει επιχείρημα, ωμό άμα δεν υπάρχει, σε κόβω να μην υπάρχει, ομορφάααντρααα μοουυ, δεν πειράζει, σου έβαλε και σως για να γλυστράει!

Καλοφάγωτο!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP